- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Poco F7
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 16: önfejlesztés önfotós oldalon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Alister71 #9191 üzenetére
Vodás ROM -ot szó szerint csak sok lépésben tudod visszatenni.
Maga a folyamat így néz ki:
B609 -ről nézve --> B603 --> B133 --> B129Fűszerezve a vendor -okkal.
Az előző custom ROM haza vágta a mozgásvezérlést. Én első körben azzal próbálkoznék, hogy:
1. Biztonsági és adatmentés SD -re.
2. Wipe.
3. 3 gombos B609 general.
4. Majd a vendor.
5. Végül mentés visszaállítás (ha van mozgásvezérlés). -
Alister71
nagyúr
válasz
#86973952 #9185 üzenetére
Haver, akitől vettem valamit magyarázott, hogy rakott rá valami custom romot, de nem volt jó, leállt minden alkalmazás, szerintem nem rá való volt, vagy nem jól rakta fel, majd a 602-vel hozta vissza a telefont.
A teló vodás. Nekem egy olyan módszer kéne, ami rendesen visszarakja gyáriba. Esetleg tegyen rá dload-ból full wipe-al a gyári vodás rom-ot?
Vagy a stock 133-as majd 609-es a jobb módszer? Wipe mindenhol kell? -
Alister71
nagyúr
A mozgásvezèrlès opció nekem mièrt üres? Egy darab menüpont sincs benne. 😨
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #9167 üzenetére
Kapcsold ki a funkciót, aztán újra be. Vagy rakd újra a ROM -ot.
Van olyan téma, amiben ki van szedve a grafikája (esetleg be is ragadhat, nekem volt ilyen). Olyankor nagyon a jobb szélén kell megnyomni a képernyőt, és elvileg adott esetben szürkén jelzi, hogy meg van nyomva. HA nem, akkor marad a fenti lehetőség.
-
törölt tag
Kulcsszó: téma emui 3.0 theme
A betűtípust ezeknél nem minden esetben hasznos alkalmazni, mert lehetnek hiányosságok. Pl. a magyarban is használt ékezetes karaktereknél. Ezt ki kell próbálni, nekem nem volt időm mindegyiknél.
Az időjárás widget -ben lehet eltérés (képekhez képest), ezt nem kell mindig figyelembe venni.
-
zeon.hu
nagyúr
kangban az értesítési sávon lévő ikonok mérete nem állítható vagy csak én nem látom?
navi sávon megtaláltam. -
WaGGu
csendes tag
sziasztok,
olvasgattam a túlmelegedésről, de látom nem túl sok embernek okoz nagyobb gondot. nálam sajnos komolyabb játékoknál pár perc után annyira bemelegszik, hogy elkezd akadozni, főleg ha a szoba is melegebb. ami érdekes, hogy ha pár fokkal hűvösebb helyen vagyok, vagy lerakom a készüléket az asztalra, és néha arrébb rakom (ahol még nem melegítette fel), akkor is egész jól fut. ilyen nagy jelentősége lehet ennek a pár foknak?
láttam, hogy valaki szerint a b615-nél valamennyivel kisebb a melegedés mint a b609-nél, érdemes lehet azt kipróbálni?
a telefonon / sd kártyán tárolt adat befolyásolhatja ezt? vagy csak a futó programok? mert akkor még valamelyikkel kezdek valamit
előre is köszi -
törölt tag
válasz
zeon.hu #9147 üzenetére
Kiszedtem a B609 update.app -ből a build.prop -ot, ha már úgyis szóba került.
Mielőtt valakiben felötlene, hogy kicseréli egy az egyben a sajátjára, gyorsan hesegesse el a gondolatot. Csak a gyári build sorai miatt hasznos.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #9155 üzenetére
Kb. 2 mp -ig nyomd a navi legördítőt, akkor az értesítésit hozza le. DE lehet ezt programozni is.
A lakat is 2 funkciós. Röviden lezárja a képernyőt, hosszan nyomva meg a kikapcsoló menüt hozza ki.
A KangVIP -pel gyakorlatilag ki lehet lőni a hardveres gombokat. Kivéve a bekapcsolást/felébresztést.
-
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #9153 üzenetére
L05/L07 -ben nincs NFC, ezt már korábban írtam. Így az ebből adaptált ROM -okban sem. Már a MIUI környén, illetve előtte is. Szerintem ehhez egy gapps is kevés.
NFC csak ezekben van:
- P7-L10
- P7-L01
- P7-L06
- P7-L16Szerk.:
Hangerő, hívókép, hasonló dolgokat természetesen újra meg kell csinálni. Ez egy gyári ROM, 1-2 extrával. -
törölt tag
válasz
zeon.hu #9150 üzenetére
A spec. eltérések miatt. Ami lehet akár a hardver is.
Van olyan program, amit az egyik készülékemnek kihoz, másiknak meg nem. Ezt is meg lehet oldani kis okoskodással, bár sajnos nem mindig eredményes. Ilyen az értesítő sáv EMUI -n is. Mate 7 5 oszlopos (méret miatt), P7 4 oszlopos. DE ez csak egy példa.
Jó példa erre a tabok és a telefonok esete. Mivel mások a paraméterek a taboknál (pl. 7 col), így egyes programok nem láthatók telefonnál, ami tabra való. Így van ez fordítva is. Ilyenkor kicsit piszkálgatni kell a build.prop -ot. Vagy ha van olyan program, ami együtt tud működni az SoC -val, akkor azzal még gyorsabb. Pl. Allwinner SoC -ra is van külön ilyen program, amivel Snapdragon -os Samsung telefonnak látja a tabot.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #9140 üzenetére
Na, ezt a k..a nagy szívást. GPS
Tegnap éjjel 3kor végeztem a teljes telepítéssel. Működik jól.
De mai nap a guta üt meg.
Előzmény:Vettem egy FM transmittert ami tud bluetoothon kommunikálni. Hibátlan.
Kapcsolódik a telóhoz. Kihangosítja híváskor az autórádión hallom. Zenét kitolja sztereóban. A kormányra rakható távirányító is működik. Fel lehet venni, eq-t állítani, hangerő zene léptetés. A külön lapos távirányítóval is lehet vezérelni kocsin kívülről a telefont. Felvenni letenni, zenét léptetni. Vagy akár ha nem megy a lejátszó program, akkor elindítani, stb.. Ahhoz képest nem is zajos, csak nagyon nagy hangerőnél van alapzaj.DE!!!
Ma a telót tesztelve, hogy van e GPS jel. Kiemtem kocsihoz. Telefon gps aktivizálva, gps-status elindít 2mp alatt 18 műhold és 12 aktív. NA EZ TÖK JÓ.
Akkor hejére tesszük tartóba, GPS kilép kikapcsol va. Transmitter bedug, IGO elindít GPS jel sehol.Na ekkor durrant el a fejem.
Kihúztam a transmittert és az igo ujra indítás után azonnal volt fix műhold.Transmitter le árnyékolja a GPS-t
Hogy a ro..élewtbe. pont ez volt az egyik cél. Hogy lkegyen kihangosítás, egyben GPS-t is halljam, és zene közben is szólhasson hogy merre menjek.
Mivel ha aux kábellel dugom össze ezt lazán csinálja a teló, csak ne kelljen kábelezni, ha már van bluetooth.
Ezért elcseszni 2 napot... bassz..+
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
#86973952 #9148 üzenetére
ok, de mi van azokkal, amiket másik eszközre szedsz le.
az is legálisan a tiéd, használhatod, de azon mások az azonosítók.
akkor egy rom cserénél ez miért nem megoldott? mi a fenéért nem lehet play fiókhoz kötni?
(ez már csak mormogás)szerk: igen, használom is az adway-t. robot is jobban szereti a su-t, abban pedig sok parancs roothoz van kötve, mindenképpen kell az engedély.
-
Cunaja
addikt
válasz
Merseyside #9135 üzenetére
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #9147 üzenetére
Egyébként én minden sort visszaírnék, ami a beazonosításhoz szükséges. Ezek alapján azonosítanak az app -ok, tehát a Play, vagy a benchmark -ok is.
Én nem cseréltem le. Bár némelyik programnak kellhet a SU és nem biztos, hogy együtt tudnak működni. Mielőtt variálod csinálj egy CWM mentést. Van amikor a SU -t nem szereti a ROM. Pl. AdAway is a SU -ért "van oda".
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
#86973952 #9142 üzenetére
igen, csak pont a fizetősöknél volt licensz gondom, mivel a legutóbbi rom csere után változott az ID és mentésből állítottam vissza mindent.
most már 1-2-nél azt írja, hogy megvásárolva, remélem működni is fognak.
a negyedénél se tartok, annyi van
szerk: szerintem péntek lesz, mire belakom megint... -
törölt tag
válasz
zeon.hu #9141 üzenetére
Én le szoktam menteni az apk -t. Sajnos többször is volt már olyan, hogy nem működött rendesen a google szinkronizálás, főleg e tekintetben.
Hiába állítom be 2-3 telefonon ugyanazt a fiókot.
Bár a build.prop átírással próbálkozhatsz, hogy annak ismerje fel a telefont, mint korábban a gyári ROM -on.
-
zeon.hu
nagyúr
na, kang felrakva, most telepítem az appokat.
az kicsit zavar, hogy a fizetős alkalmazásoknál nem azt írta, hogy megvásárolva, hanem az árát lehet látni.
kiderül, ha oda jutok -
KKrisz751
aktív tag
Egy kis adalék a rootgenius-hoz. (kinguser - B133)
Ha adb-vel megnézem hogy a bootloader nyitva van, majd fastboot reboot paranccsal újraindítom a telefont akkor nem fut le a rootgenius, illetve kétszer is újraindítja, majd a végén kidobja hogy nem sikerült.
Ellenben ha kikapcsolom és úgy indítom el a telefont. Akkor simán lefut a rootgenius, és működik.
DE figyelni kell mert a rootgenius netet érez akkor frissíti magát. Alul megjelenik egy állapot jelző, és mellette egy X, amivel célszerű kinyomni. Mivel kinguser úgyis frissíti magát már a telefonon. És ki tudja milyen szemetet dobáltak bele a plusz 2Mb-ba amivel nagyobb az új.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Merseyside #9135 üzenetére
Én már nagyon régen használtam. Mivel sokat ROM -olok nem is emlékszem rá, hogy ne lett volna.
HA wipe nélkül, betöltött/bekapcsolt gyári ROM -ra tolod fel?
-
Merseyside
tag
Arra esetleg van valami megoldás, hogy a mikesa féle ROM alatt legyen mozgásvezérlés?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #9132 üzenetére
Na, ez érdekes.
Bejöttem a lakásba. Tégla vastag falakkal. samu gio itt semmi jelet nem talál 20-30 perc után se, a Navon260 GPS-se. Most néztem:
De a P7 talált 7 jelet amiből 4 fix. Mindegyik esetbe vagyis Mobil adat be vagy wifi be, vagy minden adatforgalom ki. Csak gps-el. Nagy pontosság beállítás van.
De van eltérés a párom P7 és az enyém közt.(Még jó hogy van ugyan úgy P7)
Pl a párom 285m -t jelez tenger szint feletti magasságra az enyém 382)Dőlésben az övé 2 fokkal kevesebbet mutat az asztalon egymás mellett.
Amúgy üresen gps-bekapcsolva mind a kettő 7 jelet talál, de ha bekapcsolom a wifit akkor
- páromé 22-t talál azonnal betölt, amiből 5-7 közt fixál
-Az enyém 10nél többet nem talál, és csak 4-et fixál de ugrál is vagyis néha elveszti, ráadásul a leosztás szerint nem is ugyan azokat találja meg. (Ok ez nem mérvadó de 1-2 egyezőnek kellene lennie)Mintha az AGPS nem ugyan azokat a műhold koordinátákat adná neki, mint ami a gyári. Lehet nem kellett volna letölteni az újakat)
Ez szerintem(remélem) nem hardveres hiba.
Újratelepítés lesz ebből
-
KKrisz751
aktív tag
Hello.
(B133 gyári)
Jól emlékszem, hogy a p7-es GPS-e pillanatok alatt talál jelet?A lényeg, hogy sokat játszottam ezzel a e-robottal, de túl sokra nem jutottam. A gps-t kapcsolgatta ki-be program függően, de a wifi kapcsolgatás sose akart jó lenni. Hol ment hol nem.
Viszont a végére odáig jutott a rendszer, hogy a GPS nem indult el. semennyire. Bekapcsoltként jelezte, de a gps-status progi egy darab jelet nem mutatott. Töröltem az e-robotot, de változás semmi. Ha manuálisan, kapcsoltam be akkor se ment.Szóval wipe. Vagyis reset, és nem mentésből pakoltam vissza semmit, hanem hagytam had töltse le újból a programokat. (Éppen nem őszültem meg, mire lejött a 98 program.
A vicc, hogy mindent beállítottam, erre ma mondom kipróbálom a gps-t, de szintén semmi. Hagytam menet közbe had keressen, hát jó 20 perc volt mire talált jelet, de azt is haloványan. Holott ugyan azon az úton eddig 20 műholdat is talált, 1-2mp alatt anno, amiből 10-15 közt fixált is. (B133 és a B609 is ugyan úgy)
Na amikor jó 30 perc után lett 20 jel, elég erősen, de egy se volt fixálva, akkor reseteltem az agps-s, újból letöltöttem mit csinál vele.
Sok minden nem változott akkor ott helyben.Most este rápróbálgattam, most talál jelet elég gyorsan. Újraindítás vagy kikapcsolás után is. De ha megiit eljátssza, akkor megy fel újból a szűz B133.
De lehet a vendor mappa is kellene hozzá? Azt eddig sose tettem fel.
Ilyen jelenséggel találkozott valaki?
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #9123 üzenetére
Kanga a Micimackóban volt.
Rendszer alkalmazás eltávolító. Abban van kukába helyezés is. Amúgy az összes kínai mehet a levesbe. Market -ek meg kezelők.
-
zeon.hu
nagyúr
kanga romból miket kell/lehet eltávolítani és mivel?
gondolok itt a kínai appokra. -
Jadro
veterán
Valahol igazatok van, de munkaeszköz a készülék. A telefonálás mint alapfunkció működjön 100%-ig. A 4G-t meg nem akarom kapcsolgatni (oké, automatizálni végülis lehet). Van céges netcsomagom, hadd szóljon. Használni szeretném a telefont, minél kevesebb kompromisszummal. Samsung Galaxy vonalról jövök, meguntam a heti szintű mókolást.
A KangVip hoz pár kellemes újítást, de igazából csak kényelmi funkciók, lehet nélkülük élni vagy kerülő megoldást alkalmazni.
-
zeon.hu
nagyúr
körbenéztem kicsit, semmit nem vesztesz vele, ha 2g-n van a teló, az üzemidőt viszont növeli.
ha a kártyáról netezel is, akkor megoldható automatizálóval, hogy x alkalmazás indításánál kapcsoljon 3-4g-re.
mellesleg ha nem vették fel, még nem jelenti, hogy gond volt. sokszor igen furcsán csörög a kimenő hívás, még sincs gond a minőséggel, szóval egy igazi teszt nem ártana. -
Jadro
veterán
No hát csak előjött ez a torzítás probléma. Az a szép az egészben, hogy Telekomos számot hívtam és már a kicsörgésnél éreztem hogy gond van.
Szerencsére nem vették fel, de azt hiszem értem mi is a gond.
Ment vissza a mentésem, mert ez így sajna elég nagy gond.
-
törölt tag
Vodafone.
Huawei P8
két éves "B" kategóriás Go+ előfizetéssel 49 990 Ft
két éves "B" kategóriás Red előfizetéssel 49 990 Ft
két éves "A" kategóriás Red előfizetéssel 1 Ft
kártyás csomagban 159 990 FtHuawei P8 Lite
két éves "F" kategóriás Go előfizetéssel 54 990 Ft
két éves "E" kategóriás Go előfizetéssel 44 990 Ft
két éves "C" kategóriás Go+ előfizetéssel 9 990 Ft
két éves "B" kategóriás Go+ előfizetéssel 1 Ft
két éves "C" kategóriás Red előfizetéssel 9 990 Ft
két éves "B" kategóriás Red előfizetéssel 1 Ft
kártyás csomagban 79 990 Ft -
törölt tag
Ezt mindjárt beteszem az összefoglalóba a KangVIP ROM -okhoz.
Google kontakt szinkronizálás KangVIP ROM -ok alatt:
Alapjáraton a ROM nem tartalmazza a Google címtár/telefonszámok szinkronizálását, de ez egy apk telepítésével orvosolható.
1. Töltsd le ezt a fájlt.
2. Telepítsd.Most már benne lesz a címtárban a Google kontakt szinkronizálási lehetőség.
-
noorii
csendes tag
Igen most így próbálom és úgy látszik,hogy másolja. Ha ez kész akkor csak a 3 gombos kell? Aztán leszedem a B609-et és ugyan így megcsinálom és azt is újraindítom és jó lesz?
-
noorii
csendes tag
Valamiért nem engedi csak azt a mappát átmásolni, de próbálkozok.
-
noorii
csendes tag
Letöltöttem a B133-at és használtam a három gombos módszert és kiírta,hogy There is no UPDATE.APP. fail
Kiírja még,hogy shutdown system now amire rá is tudok menni. Mit csináljak? -
törölt tag
"!! Ennél a műveletnél a belső memóriából minden adat elveszik !! AZ ALAP RENDSZER NEM !!
A művelet megkezdéséhez természetesen szükségünk van egy SD kártyára, amin legalább ~2 giga hely van. A letöltött, tömörített fájlban lévő dload mappát a benne lévő UPDATE.APP -vel másold át az SD kártya gyökerébe
3 gombos módszerrel elindítod a telefont (volume +, volume -, power gomb, egyszerre nyomva, amíg elő nem jön a frissítő menü - nem a recovery menü). Innentől automatikusan elindul a frissítés. Installál, újraindítja a telefont, frissít és kész is van."
-
noorii
csendes tag
Oké,köszönöm.
Most éppen a B133-at töltöm. Semmit nem kell vele csináljak a letöltés után csak újraindítani 3 gombbal? A SIM kártya maradhat benne? -
noorii
csendes tag
Akkor most letöltöm a B133-at és a három gombos módszert megpróbálom. Aztán letöltöm a B609-et,de azt nem értem,hogy tudok az SD kártya gyökerére másolni?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Jövedelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest