- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Párizsi ősz, új Huawei órák
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
-
zeon.hu
nagyúr
témában hol van a zárolási háttérkép?
mert a wallpaper mappában lévő nem ugyanaz, mint ami valójában látható.
hasonló, de nem ugyanaz
már áttúrtam az egész témát, de nem találom, illetve csak olyat, ahol az előnézeti képen jelenik meg több képpel együtt.
szóval ha lecserélem a mappában lévőt, akkor mégsem lesz cserélve. -
Jadro
veterán
Van egy nem túl nagy problémám. A gyári telefon/üzenetkezelő alkalmazásnál elég zavaró, hogy együtt kezeli az értesítéseket. Ha kint van a telefon és az SMS ikon is, akkor ha jön egy új sms, akkor mindkettőn lesz egy olvasatlan jelzés. Ez szeparálható valahogy? Megoldottam új tárcsázóval, de ettől még zavar a dolog.
Jobban szeretem a kevesebb alkalmazást, ha nem muszáj nem telepítgetek mindenre több megoldást.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #8093 üzenetére
És az melyik? A tied leszedhető de Cunaja néven nem találtam..
A 46 db os téma csomag is tele van 8 karakteres szinekkel, amit nem tudok megnézni milyen szin, így nem tudom azonosítani mihez tartozik És minek kell változnia.
Amúgy a tiedben is sárgának mutatja a Beállításoknál a felül lévő általános összes szöveget.. Azt akartam Egy másik szinre szinezni, hogy tudjam mihez tartozik, de nem tudom beazonosítani.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #8090 üzenetére
Ezt a szinkódot hogy generáltad? A te porterocka1.1.3.hwt témádban van benne.
#ffed5215ce
"notification_panel_text_color" #ffed5215ceMert ezt semmivel nem tudom megnézni, legalábbis a webesekkel nem.. És ha csak az első négy számjegyet nézem akkor ilyen szint sehol nem prdukál a téma. Felraktam végignyálaztam mindent..
Igazából egy darab 6 karakteres szinkód sincs benne, minimum 8 karakteresek vannak. de a 10 karakteres sem ritka.
Képtelenség így visszakeresni a szineket és az alapján mit szinez át.
-
jegenye77
addikt
válasz
#86973952 #8071 üzenetére
Letöltés:
- recovery_cwm_emui3.0.img
Előkészület:
1. Másold a c:/adb mappába a recovery_cwm_emui3.0.img fált.
2. Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez.
Telepítés menete:
1. Nyisd meg a számítógépen a Star menüt
2. Beírod: cmd
Ezután megjelenik egy újabb abblak, ebben dolgozz tovább.
3. Beírod: cd c:/adb
4. Beírod: adb devices
5. Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 device
6. Beírod: adb reboot bootloader
Újraindul a telefon bootloader módban, egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.
7. Beírod: fastboot flash recovery recovery_cwm_emui3.0.img
Gyorsan fog végezni, ezt ki is írja.
8. Beírod: fastboot reboot
Újraindul a telefon normál módban.
9. Most már a CWM lesz fent a gyári recovery helyett.
CWM mentés és visszaállítás:
így csináltam.
Az adb könyvtárba lehet más is?Vagy ennek nincs jelentősége? -
zeon.hu
nagyúr
-
KKrisz751
aktív tag
Hali tud valaki PCre egy szinkód generátort, amibe ha kódot írok kiírja a szint.
Speciel az is gond, hogy az xml fileokban 8 karakter van, míg a html szinkódok 6 karakteresek.
Jelenleg egy témát nézek a telefonon és egy generátor sem azt a színt dobja fel amit látok a telefonon.
PL a felső legördülő menüben lévő Paranmcsikonok szövegének a szinét keresem.
Mivel nem tudom az xml ben mi micsoda jó lenne így visszakeresgélni sokmindent, de így nem tudok ha a szinkód generátorok nem azt a szint adják amit látok.
vagy pl beállítások menüben lévő szövegek színe. stb.. -
jegenye77
addikt
Sikerült lemerítenem a telót miközben félúton volt,hogy recowerybe lépjen
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #8057 üzenetére
Akkor pedig működnie kell.
Felteszed a CWM -et (gondolom 3.0 van fent?), aztán a SuperSu -s zip -et recovery -ből, és utána tudod módosítani. A binárist is frissíteni kell persze.
Bár tényleg egyszerűbb, ha felteszed a mikesa ROM az összefoglaló szerint. Abban már a hívókép is meg van növelve. Nem egér meretű.
"Amennyiben nem műküdne RootGenius -szal a ROOT, 2 lehetőség szerint járhatsz el:
- Egyik lehetőség:
Mivel az EMUI 3.0 alatt már nincs a gyári recovery -ben install zip rész, így elsőként tedd fel adb -ből a CWM recovery -t. Telepítés lejjebb, a CWM telepítése. fejezet alatt. Ezutána a SuperSu -val ROOT -olj:
0. Másold a SuperSU-v2.40.zip -et az SD -re és indítsd el a telefont CWM recovery -ben.
1. choose zip from /storage/sdcard1
2. SuperSU-v2.40.zip
3. Yes
4. Go back
5. reboot system now
6. Yes
- Másik lehetőség:
Telepíted EZT (B609 FW) a mentést, ami már ROOT -olt, mellesleg a set_immutable.list is el van távolítva. Köszönet érte mikesa -nak."Linkek az összefoglalóban.
-
jegenye77
addikt
válasz
#86973952 #8052 üzenetére
Mikor beírom,hogy adb devices akkor kiírja azt a hosszabb számot majd utána nem a szám végén nem devices van hanem az,hogy offline
Aztán a reboot bootloaderre már nem reagál.Nem lesz a fehér képernyős rész a telefonon.
Pedig az előbb végigcsináltam és akkor megvolt ez. -
törölt tag
válasz
jegenye77 #8048 üzenetére
Ezt csináld végig az összefoglalóból:
"Bootloader elindításának módja:
0. Töltsd le EZT, csomagold ki a c:/ meghajtó gyökerébe, majd kösd össze a számítógépet a telefonnal. A készüléken legyen bekapcsolva az USB hibakeresés, illetve a kapcsolati módot rakd HiSuite -ba.1. Nyisd meg a számítógépen a Start menüt
2. Beírod: cmd
Ezután megjelenik egy újabb abblak, ebben dolgozz tovább.
3. cd c:/adb
4. adb devices
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 device
5. adb reboot bootloader
Újraindul a telefon bootloader módban, egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.Zárt vagy nyitott a bootloader?:
- Locked (zárt)
- Unlocked (nyitott)Kilépés bootloader módból:
- Hosszan nyomd (kb. 10-12 másodpercig) a bekapcsoló gombot.
vagy
- Írd be a következőt (ajánlott): fastboot reboot
A készülék normál módban indul újra."NagyZL:
Nem tudom, hogy pontosan mit állítottál be?! -
Atlantisz48
őstag
válasz
#86973952 #8041 üzenetére
Rendben, arra amúgy nem tudsz magyarázatot, hogy adtak a telefonhoz ilyen NFC matricákat, én kipróbáltam azt, hogy beállítottam a rá parancsokat. Konkrétabban, hogy kapcsolja be a Bluetooth-t és indítson el egy zeneszámot (mp3). Na ezt sikeresen ráírta a matricára. De amikor használni szeretném, akkor ugye beolvasom, a Bluetooth-t be is kapcsolja de a zeneszámra azt írja, hogy "A szám lejátszása sikertelen."
Miért? -
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #8039 üzenetére
Abban egy Texas SoC -van, és ha emlékeim nem csalnak, akkor 1 GHz -re van skálázva. A SoC pedig 1,2 GHz -et tud, tehát vissza van véve, azért lehet feljebb venni.
Kirin 910T -ben 1,8 GHz a max. órajel, annyin pörög a telefon is.
Max. a magokat tudod erőltetni, vagy hogy maximum GHz -en pörögjön.
jegenye77:
set_immutable.list el van távolítva? -
Atlantisz48
őstag
-
Atlantisz48
őstag
Volt a Fórumban olyan tag, aki már hozzápiszkált a telefon CPU-jához?
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #8032 üzenetére
Nem, csak nem minden működik. A legtöbb igen.
Használj alternatív zárót, én is így tettem.
-
Atlantisz48
őstag
Kipróbáltam a Gravity-t és nagyon jó, hogy ennyi mindent lehet vele módosítani.
Vagy egy olyan menüpont ahol a zárolási képernyőt lehet módisítani, konkrétabban hogy hozzá tudsz adni alkalmazásokat, és gyorsan eltudod indítani a szükséges. Hát én ott beállítottam egy párat, de sajnos utána nem jelent meg sehol.
Ez azért van mert ahhoz szükséges a téma módisítás? (És az ugye nem megy Xposed alatt) -
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #8026 üzenetére
Nem. Csak ha másik programot használsz zárolási képernyőre és annak a beállításait használod.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #8024 üzenetére
Xpoesed használat mellett semmilyen témázást nem tudsz használni.
Gravity -t az Xposed -ből tudod letölten. 3.0 -nál nagyobbat ne használj.
Szerk.:
1. Xposed
2. Letöltés
3. Keress rá a Gravity szóra.
4. GravityBox [KK]
5. Lent pedig válaszd ki a verziót és telepítsd.
6. Aktiváld az Xposed -ben.
7. Újraindítás. -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, 2 dologban
Az egyik az, hogy Xposed használata mellett megtudom változtatni a feloldó kijelzőt?
Csak mert nekem valamiért nem sikerült.A másik az, hogy láttam a fórumban, hogy lehet a navigációs sávhoz + gombot hozzáadni.
Azt megtudtam, hogy Xposed+Gravity kell hozzá.
Hát az Xposed fent van a telefonon, de a Gravity-t honnan szerezzem be? Melyik az ami nekem kell?Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli -
Red B
tag
Azt szeretném megkérdezni töletek, hogy van-e olyan aki a három betűs navi használja és müködik neki rendesen, mert nekem állandóan kilép.
Ha tud valaki segíteni,kérem privátban jelentkezzen, hogy ne legyen gond.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #8017 üzenetére
Na egy gyors kérdésem lenne.
Ti csináltátok egyszer, hogy a settings menüben az ikonok mérete nem változott meg.
Jelen pillanatban hiába minden 144x144 pixel, akkor is van ami nagy marad valami össze megy.
A com.android.settings ben nincs xml file, de nem is tudom mit kell bele írni..Nincs egy témátok amiben fix ikon méret van és abból ki tudnám emelni az xml-t?
-
Nem P8 lesz/lett. Igazából meguntam, hogy évről évre nagyobb és nagyobb telefonokat használok, melyek sok szempontból kényelmetlenek a mindennapok során, valamint járulékos költségeket okoznak (3 havonta egy amúgy teljesen jó farmer csere, mert a zsebet belülről kikoptatja ahogy gyaloglom és kilyukasztja az anyagot, egykézzel történő használat stb.).
Emiatt a választásom egy Z3 Compactra esett, bivaly erős, kicsi és grátiszba vízálló, valamint az akksi üzemideje az én felhasználói szokásaim mellett lazán hozza a két napot (eddig egyetlen másik Androidos készülék sem tudta ezt "megugrani").
A sérülések úgy keletkeztek, hogy jóbarátom kölcsönkérte, hogy megnézze, de valahogy kicsúszot a kezéből és a földre esett kb fél méterről. A kijelzőt akkor, az előtte felhelyezett Nillkin 9H+ -os üvegfólia védte meg a biztos haláltól. Effektív az üvegfólia pókhálósodott be és nem a kijelző. Utána rögtön kapott egy másikat.
-
GSPLR
senior tag
válasz
Evil Snowman #8019 üzenetére
Csak nem a P8-ra pályázol? Amúgy a leírt sérüléseket hogyan szedte össze a készülék ha megkérdezhetem?
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #8015 üzenetére
EMUI 3.0 -ban már alapból nem lehet engedélyezni, csak a beállítások menüből, ahogy zeon is írta.
KKrisz75:
Lehet csak néhány fájl rossz helyen van 2.3 -hoz képest.Majd a napokban megnézem, mert ki akarok próbálni egy ROM -ot, ahhoz meg amúgy is 3.0 kell.
---------
Mai napra is hoztam egy mókát, kicsit szórakoztam a build.prop -pal.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #8015 üzenetére
Beállítások-Alkalmazások kezelése, ott alul alapértelmezett alkalmazás beállítások, alkalmazás indítónál válaszd ki.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Feltelepítettem a Nova Launcher-t a MyRoM 3.3 -ra és amikor megnyitom a beállításokat a Nova-ba akkor írja, hogy nem ez az alapértelmezett Launcher, és arra érintve, tudom beállítani, hogy az legyen. Hát rámegyek, és a helyett, hogy beadna valami beállítási felületet, kilép a Nova-ból és marad az EMUI felület.
Mit tegyek, hogy a Nova Legyen az alapértelmezett, és az EMUI-nak a felülete ne fusson a háttérben? -
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #8013 üzenetére
Az a gyári naptár. Szinkronizál a google-val. Hibátlan.
2.3 és 3.0 gyári romokon is 2db naptár lesz ha a google-sat töltöm le. Viszont ha letiltom akkor a google-s nem szinkronizál.Én is leszedtem a google naptárat kipróbálni és tök más mint ami fent van. De az új se jobb mint ami fent van. Nincs benne extra ellenben zabálja az aksit. A gyári is ugyan ezt tudja csak nincs csicsázva. Amúgy alig változott a gingerbread óta. Azon is hibátlan mai napig.
Viszont a 2.3 alatt a témákban(legtöbbben) benne van a com.android.calendar rész, amiben a naptár téma része van. Ezt lehet módosítani és úgy néz ki utána a naptár 2.3 alatt.
(mellesleg a letölthető 2.3as témák között van amiből a google is lopott pár dolgot a kinézetből. Pl a nap kijelzés úgy néz ki mint a letéphető naptárlap az az első témák talán még gyári huawei témában láttam )
Ezt akarom a 3.0 alá varázsolni, de hiába teszem bele a naptáras részt a saját témába amit csináltam nem veszi figyelembe. Ha mást nem legalább a szineket lehessen változtatni.
-
Jadro
veterán
Ez az új verzió nemrég jött. Az jó kérdés, hogy a régi miért van ott mellette. Nekem sem azt frissítette....
-
törölt tag
válasz
KKrisz751 #8001 üzenetére
Nagyon gyenge a Google naptár, szerintem. Csak azért említettem, mert stock app -ok vannak fent. Amúgy nem is használom. DE ha naptáraznék, akkor tuti nem ezt használnám.
Az a baj, hogy most meg sem tudom nézni, mivel nincs témázóm. Fejből meg nem tudom.
A 4 gigás témacsomaggal jelenleg gond van, mert minden oldalon behal... Sőt, mindenkinek. Remélem lesz egy normális letöltő lassan... 2 kellene most már bontani, mert nagy a mérete.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #8000 üzenetére
Az az igazság nem is nagyon akartam...
Nézegettem, hogy hány romvan már, meg mennyi mindent módosítotok, olvasom a fórumot, de használva a telefont arra jöttem rá annyira hibátlan a rendszer nekem mint aránylag átlag felhasználónak, hogy ennél nekem már nincs szükség a root és a 3.0 téma vissza alakításon kívül semmire.(se xposed, se gravity-t se próbáltam már ki, nincs miért)
Megnézem a google naptárat. Most a gyári naptárat használom, ami a googleval szinkronizál. Amit ott beírok az a telefonon és az outlookban is látom. Sok googles cuccot nem hasztálok, szinte minden le van tiltva ne zabáljon.
De ha tudsz egy témát ami 3.0 és módosítja a naptárat akkor elég ha feldobod valahova.(2.3asból kiszedtem de nem módosítja, gondolom az elnevezések lehet mások)
A 46db os emui3 témacsomagban nem találtam ilyet, de azóta van 4GB-os, abban biztos van egy.
Majd úgyis át kell szinezni, mert általában narancssárga meg keki-zöld minden téma. A királykék vagy a piros, fű-zőld már nem divatos szín.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 128GB Onyx Black Megkímélt állapot, 100% akku!
- Honor X6a 4/128GB, Újszer, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor X6 4/64GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest