- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Eljött a búcsú ideje.
Július 1-vel, minden link megszűnik. Ha esetleg valakinek kellene valami még, akkor az adott dátumig töltse le, mert később nem lesz rá lehetőség. Nekem se lesz meg!!!
Köszönöm a közreműködést!
A maga idejében, nagyon jó kis telefon volt a P7, ami a mai napig a fiókomban van. Ha bekapcsolom, működik is, de csodát nem várok el tőle.
Mindenkinek, sok sikert az új telefonjához!
Üdvözlettel:
Cunaja ( Ex topikgazda ) -
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #21159 üzenetére
Szia!
Nekem Xiaomi Mi 10T pro van.
Huawei P40pro-t akartam venni, de mivel nincs Google és a mókolt megoldással sem ment az alkalmazás amit a használók naponta, így a szívem szakadt meg érte, de lemondtam róla.
A P30 pro azért nem lett, mert jön a Harmony OS és azon szintén nem lesz Google. Ha meg nem teszem rá a Harnony-t, akkor nem lesz frissítés rá. Mivel Samut akkor se vennék, ha hozzám vágnák, (egyik kérdésre tudod a választ) Így maradt a Cicamobil. Harapott almáért , mert valaki beleharapott, nem fizetek +100K-t.
Ezt ugye off-ba kellene rakni, de csúnyán mutatna, így marad. Végül is a kérdésre a válasz.
Több kollégáimnak is P30Lite van, nem panaszkodnak. Egy belépő szintű telefonnak jó a mai világban. Persze nem lehet 4K-ban játszani és a 8K videókban is szaggatott.
Ha nem használ kimondottan olyan alkalmazást ami a Google keretrendszert igényli, csak Google dolgokat, ami ugye pótolható, akkor a P40Lite is szóba jöhet. Mindenre van alternatíva és erősebb a masina. Ha viszont egy darab olyan kedvenc alkalmazás van, ami a keretrendszert keresi, nem fog menni. Ebben az esetben marad a P30Lite.
Nekem a fiókban van a P7 Cunaja rommal és eredeti akkuval. Nem száguld, de használható. A P9 szintén Cunaja rommal naponta muzsikál, Anyókának a kedvence, de már amúgy Nova 5T-t használ, csak a P9-et nyomogatja.
Összefoglalva: Ha menne a kedvenc alkalmazásom, akkor Huawei úton maradtam volna.
Ha egy kicsit több pénzt áldoznál rá, akkor Nova 5T, valami brutál teló. Érdemes megvenni.
Fényképekben sem gyenge, és a Harmony nem biztos, hogy jön rá, de az EMUI 11 igen.
Nehéz kapni, mert viszik mint a cukrot. Mondom , abszolút győztes az ár kategóriájában, sőt, még a drágább telókat is lenyomja.
Jogos a kérdés, miért váltottam, mert a P9 hálózati elérését az új frekvenciák külföldön nem fogják tudni garantálni. Csak olyan telefon kell, ami tuti biztos.
Viszont nézd meg a képen a hálózati jelet. Ez ugye a Cicamobil és egy foss a Huawei mind fullon volt. Budapest belváros, ami brutál nevetséges. Állandóan ugrál.
A második képen, meg szétszakítja a kijelzőt, úgy tele van. A Huawei fixen fullon volt.
-
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #21150 üzenetére
Szia!
Nem tudsz véletlenül egy Windows emulatort, ami működik a tetű Huawei Kirin cpu-val?
A tököm kezd tele lenni a Huawei-el.
A tabletre kellene, mert van egy halom olyan progi, amit a Windows-ban lehet csak használni és a tabletre kellene. Persze az egészet root nélkül.
Hiába a Pay Pal, a tabletet vissza kellene léptetni 2 főverzióval, hogy nyitni tudjam, persze köztes romot a visszalépéshez nem találok.iIgy nincs root.
Emulátor meg jó lenne. A Wine nem hajlandó dolgozni rajta, a Limbo nem is indul, a BOCHS meg elindul, de megáll telepítés közben. Persze a 8" régi Lenovo tabletten meg megy, de az gyenge. -
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #21148 üzenetére
Persze, hogy tudok.
Azt nem értem, miért nem látom a szerkesztés lehetőséget?
Bolond ez az Edge.
Most a Huawei Mediapad M5-Lite tablet mókolás át csinálom.
HM, ezt se tudom rendesen off-ba rakni. Ezek szerint az Android Edge nem teljesen kompatibilis. Most meg sikerült. -
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #21144 üzenetére
Kellemest Mindenkinek!
Tesó ha már itt vagy.
Kivettem a kicsikét a fiókból, gondoltam ránézek. Nullára volt merülve és tölteni kellett. Azután simán bekapcsolt és amíg nem frissített le minden alkalmazást, addig folyamatosan laggolt. Most már pörög, de a bekapcs és a hangerő gombok nem jók bekapcsolt állapotban. Szóval a mai napom ha felébredek, a mókolás lesz a P7-en.KIs nosztalgia nem árt.
-
Cunaja
addikt
válasz
WishMage #21131 üzenetére
Kapcsold ki.
Hangerő le gombot nyomd és közben dugd be usb-n a PC-be.
Fastboot-ba lép. Ha nem tudja flashelni, akkor bezárta a BL-t és nyitni kell.
Ha nincs meg a kód, akkor a kisbabák játszóeszköze van, azaz cumi. Nem tudod lekérni csak pénzért.
Arra is figyelj, hogy tuti adatkábel legyen, mert a főnököm fél napot szívott töltő kábel miatt, amiben nem volt meg sz összes száll. Amikor mondtam neki, meglepődött. A telefonját nem ismerte fel a gép.
Amíg bootlop van, fastboot is van. -
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Már nem szoktam fórumozni, leszoktam róla. Ezért fordul elő, hogy kicsit később válaszolok, nem figyelem napi szinten a fórumokat. A sok mindent tudó user kiverte a biztosítékot és elegem lett.
A V4Lite az nincs. Azért lett törölve, mert furcsa dolgok történtek. Helyette a V5 van, illetve V5-Lite.
Azért van bootloop, mert a Cunaja romokon nem nyomunk FR-t. A rom egyedi és a zip-ben vannak a rendszerösszetevők, ami a reset után nem települ vissza és ezért bootloop.
Annyit tudsz csinálni, hogy a B839 gyári recovery-t és a gyári boot.img-t fel flasheled és utána rányomod a gyári B839 full verzióját 3 gombos módszerrel.
Ekkor már életben lesz a teló. Ne nyomjál rá simán V5-t, mert nem lesz jó.
B839 recovery és boot
L10B839 FULL -
Cunaja
addikt
válasz
isma72 #21120 üzenetére
8zia!
Elvileg lehet, csak hátrányos következményekkel járhat. Pl. Ami van a 609-ben, nem biztos, hogy van a B852-ben.
Az új telók is így jártak. A hivás rögzítés megy az EMUI 9-en, de ha frissítés után az EMUI 10-en nyomsz egy FR-t, akkor nem lesz rögzítés. Ugyanis az EMUI 10-en tiltott.
Ha nem nyomsz FR-t, működik 10-en is.
Egyszóval itt is előfordulhat, azért nem érdemes kihagyni. Később ha a B852-es verzión nyomsz FR-t és hiamyozni fog valami, már tudod is a megoldást. Viszont a B609 után a B839-et nyomd fel, mert az a full verzió. -
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #21087 üzenetére
Szeva Tesó!
Te még létezel?
Akartam venni helyette egy P10-et, mert most 54K a Fradi pályás cégnél, de nem éri meg.
Anyókának megfelel a P7 és a P9, neki nem kell. Nekem meg azért nem kell, mert pont most tuningoltam meg a P9 kameráját és baromi jó lett. Így marad a P7, csak akku kell.
Amúgy ha kiveszem a tokjából, gyönyörű.
P20pro sok, P30pro baromság (soha nem adnék ennyi pénzt telefonért). Nem kapcsolható ki a stabilizátor és így a stabilizátorommal összeveszik. Ugyanez a helyzet a harapott almánál is. -
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Elérkezettnek látom az időt egy akku cserére.
5 éves a kicsike, éppen itt az ideje. Még bírja, de már este tölteni kell.
Szerintetek a Huawei cserél még ebben akkut, vagy alternatív mód kell? -
Cunaja
addikt
Anyókámnak akartam venni egy Huawei P20 pro-t, de nem hagyta. Azt mondja, hogy nem adná oda a P7-et egy ilyen formájú telefonért. Neki nagyon tetszik.
A P9-et én meg azért nem cserélem, mert brutálisan megtuningoltam és sajnálnám az extráit. A P20 pro-nál, kezdthetnék mindent az elején.Utángyártott alkatrészre, már rengetegen panaszkodtak.
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Kérlek olvassátok el ezt az írást, majd döntsétek el, hogy maradjak-e így is topikgazda, vagy mondjak le?
Köszönök nektek mindent! -
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
DirtyFREE #21003 üzenetére
Mivel tudsz németül, ezt az oldalt olvasd végig. Itt egy tablet a bűnös, azt írják neki, hogy régi konstrukció.
Blablabla. Talán van megoldás.
A P7 nem olyan régi, mikor a modem is 2016-os kiadású. -
Cunaja
addikt
válasz
DirtyFREE #20982 üzenetére
Figyi, nincs véletlenül Mac szűrés beállítva a routeren?
Amelyik készülék Mac címe a listában van, azt engedi csatlakozni és a többit nem. Szerezni kell egy tök idegen készüléket és csatlakozni vele.
Ha sikerül, akkor a P7 lesz a ludas, ha nem, akkor MAC filter(MAC cím szűrés) van beállitva.
Nálam is így van beállítva a router.
Így idegen nem tud csatlakozni.
Ha tudod az internet azonosítódat és jelszót, akkor egy router reset is segíthet.
Tipikus esete annak, hogy látja a Wi-Fi-t, a kapcsolat is szuper, de nem engedi csatlakozni.
Amikor hozok másik telefont, nálam is ezt szokta csinálni, amíg a telefon MAC-címét be nem írom a szűrés mellőzésébe a routeren. -
Cunaja
addikt
válasz
DirtyFREE #20979 üzenetére
Töröld a megtalált hálózatot,(hálózat elfelejt) majd kapcsold ki A Wi-Fi-t.
Ezután lépj repülő mód-ba és kapcsold ki a telefont
.
Vársz pár másodpercet és bekapcsolod, majd repülő módban a Wi-Fi-t.
Ilyenkor a Wi-Fi Mac címét elfelejti és újra rakja a kapcsolatot.
Ha sikerült, a repülő módból kiléphetsz.
"Puding próbája az evés." -
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20899 üzenetére
Most működik rendesen?
-
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20897 üzenetére
Belenéztem a romba és Vodás, illetve magyar is van benne.
A másik lehetőség, hogy zipet telepítesz.
Menj be a beállítások frissítés menűbe, és ott válaszd a helyi frissítést, majd tallózd be neki a zip-et.
Ne csomagold ki, csak a zipet másold a dload mappába.
Adok két másik verziót is, talán egyik sikeres lesz.
[Itt az egyik.
[Itt a másik.] -
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20895 üzenetére
Elvileg nem, de azért a biztonság mindig jó. Csinálj mentést a fontos dolgokról.
-
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20893 üzenetére
Megszünteti a hülyeségeket. Azt meg tudtam, hogy Vodás a C02 azt jelenti a build-ban.
-
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20890 üzenetére
[Ezt nyomd fel]3 gombos telepítéssel. P7-L10C02B840CUSTC02D900
Külső sd dload mappába kicsomagolod az zip tartalmát, majd teló kikapcs. és a 3 gombot nyom egyszerre amíg elindul a telepítés. -
Cunaja
addikt
válasz
Sgt. Chris #20873 üzenetére
Téglásítani nem fogsz, mert ha követed az összefoglalót, abban minden benne van.
Itt inkább az újbóli belakás a borzasztó sok idő, illetve a mentések visszaállítása. -
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #20862 üzenetére
Ez nagyon off, de szerelő és egyben programozó haverom mondta. Héztartási gépek vezérlését javítja.
Elmondta, hogy pl. a mai mosógépek, illetve mosogatógépek vezérlésébe az üzemóra programozva van. Ha eléri, akkor bedöglik és kész.
Szomorú, de az NDK kivehető ajtós turmix gép, még mai napig megy. Gondolom lehet érteni mire céloztam.
Kinek éri meg a mai világban, hogy egy készüléket 30 évig használjunk?
Visszatérve a telefonra, itt is gyanús ez, mert hiába csinálsz FR-t és húzod a romot újra, akkor sem lesz gyorsabb.
Ezt 2 éve megcsináltad a P7-nél, még száguldott egy FR után.
Zárszóként: elérte a max teljesitményen futás programozott óra számát.
Ezt ugye bizonyítani nagyon nehéz, de valami hasonlót kell elképzelni.
A technika okosabb mint mi, és egyszer a vesztünkre fog válni amit alkotunk és teremtünk. -
Cunaja
addikt
válasz
csabiapu01 #20806 üzenetére
5-6 felé leszek.
Privibe, nehogy ide írd!!!!
Imei szám.
Sorozatszám:
és a Product number: Az összefoglalóban benne van, hogy pontosan miket küldjél el nekem. -
Cunaja
addikt
válasz
csabiapu01 #20803 üzenetére
Tesó(Zeon) leírta,,BL Nyitás. Ha kész, írj.
-
Cunaja
addikt
válasz
csabiapu01 #20801 üzenetére
BL nyitva van?
-
Cunaja
addikt
válasz
csabiapu01 #20780 üzenetére
Szia!
Két dolog jöhet számításba.
Felnyomod az utolsó stabil romot [Huawei_P7_Firmware_P7-L10_Andriod 5.1.1_EMUI 3.1_C900B852] és megnézed megy-e rendesen. Ha ezután se megy, akkor valószínűleg az akkumulátor gyengélkedik erőteljesen.
Ilyenkor van a második lehetőség, akku csere. -
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #20775 üzenetére
Tesó, neked is írom. TWRP mostani boot.img elment Root néven, majd a gyári boot.img flash. Minden menni fog. Ezután TWRP és a boot.img elment mondjuk Nincs_Root néven. Ezután ha kell root, visszanyomod a root boot.img-t, ha TV-GO kell, akkor a nincs root boot.img-t. 2 perc az egész csere és nincs semmi gond. Ennyi az egész, én is így használom.
Szerk: Persze mert ott nem kell szemüveg.
Nem vagyunk ifjú kakasok, nem kell szégyelni az olvasó szemüveget. Nekem is kell reggelente, meg így este. Sajnos öregszünk. -
Cunaja
addikt
P9 a király, hiába nem 6", de már az ára jelentősen lement. A másik fele, hogy ott vagyok.
Szerk: 12%-nál nem lehet vakut használni akkumulátor védelem miatt. Sajnos a gyári romok, már 30%-nál korlátoznak Android 5.0-tól.
-
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
rostiron #20724 üzenetére
Letiltod a frissítő menüben a frissítést, majd beállítások-alkalmazások- Itt kiválasztod, hogy a rendszer alkalmazások is látszódjanak és frissítéskezelő(vagy hasonló) nem tudom, mert rég voltam P7 gyári rendszeren. Ezután kényszerített leállítás, adatok és gyorsítótár törlés. Ha bírod, le is tilthatod.
-
Cunaja
addikt
válasz
rostiron #20700 üzenetére
Szerintem telepítened kell ezt, mert a gyári romokban nincsen.
[Hardverdiagnosztika]szerk.
Igen. -
Cunaja
addikt
válasz
rostiron #20698 üzenetére
Gyári beállítások visszaállítása. Előtte nem árt kilépni a Google fiókból, mert szoktak furcsaságok lenni.
Adatokat törli.
A legkeményebb törlési módszer az FR- Factory Reset. Ez formázza is a telót. A teljes belső memóriát törli.Más, mindenki figyelmébe! [Hardverteszt]
-
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
zekk007 #20690 üzenetére
[Huawei P7 P7-L10C900B800-Transition_Pack]
[Sophia-L10_V100R001C00B609_Firmware_Europe_Android 4.4.2_EMUI 3.0]
Sophia-L10_V100R001C00B623_Firmware_Russian Region_Channel-Others_Android 4.4.2_
Elsőnek, az első romot. Ezután jöhet a B609.
Zeon üzent.
-
-
Cunaja
addikt
válasz
Tompie #20625 üzenetére
Mindkettőt, elsőnek a nagyobbat, az a partíciók összessége és utána a data részt, ami az eu.zip-ben van.
Nougat óta mindig két részes a telepítő, kivéve ha OTA formában jön.
Direkt nem tettem off-ba, mert akkor nem látod meg. Ha válaszoltál, akkor off-ba rakom.
A P9 off topikban mindent kérdezhetsz. -
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #20583 üzenetére
Nem jól csinálod. A link2sd arra szolgál, hogy a fájlok helyét megnézd és manuálisan törlőd a root hozzáféréssel rendelkező fájl kezelőben. Nincs olyan progi, ami teljesen törölné a rendszer alkalmazásokat. Manuálisan kell törölj.
A Cimkevarázs nehogy törölve legyen, mert nem indul a teló. Az nfc nagyon védve van, a többi mehet, kivétel a letöltések, mert az vezérli a letöltést. -
Cunaja
addikt
válasz
zolynet #20555 üzenetére
Az első megoldás szimpi, mert az alkalmazásokat szinte csak az új telefonokra optimalizálják.
Azért is szimpi, mert ott is van romom, ami szinte dupla akku időt ad mint a gyári.
A második verzió, se rossz gondolat, mert az olcsóbb megoldásnak tűnik.
A Google szinkronizálást kapcsold ki, a gyárak etetése közben, és tovább fogja bírni. Amúgy jó játék. -
Cunaja
addikt
válasz
Atlantisz48 #20549 üzenetére
Nem volt benne kártya?
Leraktad az asztalra aztán pihentetted?
-
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #20545 üzenetére
Érdekes miért nem megy. Reboot után se ment?
Az a baj, hogy mindig lejön az értesítési sáv.
Szerk!
Igazad van, megnéztem a P9-en és minden oldalon megy. Kicsit macerás a előhozatala, mert ha hosszan nyomom, akkor az oldal beállítások jön elő, ha hirtelen húzom le, akkor meg az értesítési sáv nyílik le.
Robotba nem tudod berakni az activity-t? -
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #20530 üzenetére
Ez relatív, mert a P7 szerintem egy csúcs mobil volt a Huawei életében. Mindenkinek magának kell eldönteni mit szeretne.
A P9 jó, vele azonos a Honor 8 és az utóbbiban van infra +1GB ram. Mindkettő jó szerintem. A P10-et nem minősíteném. A Mate9-et elrontották, mert nem dual aktív.
Egyszóval ha a pénz nem számít, megvárnám a P11-et, vagy Honor 9. Persze ezekből is van extra változat.
Összegezve: P9 vagy P9 plus;Honor 8; Mate10; Honor 9; P11. Ha Huawei-ben gondolkozol. A Mate széria számomra nagy, de van aki azt szereti. Zeon is ilyen.A Lite verziókat felejtsd el.
-
Cunaja
addikt
válasz
karelgott12 #20496 üzenetére
[Legbiztonságosabb akku csere], hívd fel őket!
-
Cunaja
addikt
válasz
karelgott12 #20474 üzenetére
Hogyan indul a telefon, hol áll meg? Biztonsági módban elindul? Hangerő le induláskor.
Megsérült a kernel. Ilyenkor hiába nyomsz FR-t, semmi értelme. Volt mentésed? Ha igen, akkor elég a boot.img-t visszaállítani. Ha nem volt, akkor húzd újra a romot TWRP alól. Érdekes jelenség, talán tényleg az akku rosszalkodik.
Megfigyeltem ezt a jelenséget már más Huawei-nél is, és tényleg így kezdődik az akku halála.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest