- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Próbáld ki, mert ennek szerintem nem sok köze van a telefonhoz. Pl. Telenor -nál szokott ilyen lenni, bár az utóbbi időben már nagyon ritkán. (ez csak egy példa)
Egyébként frissítés során lehet olyan probléma (bár ennél telefonnál még nem tapasztaltam, de a lehetőséget nem zárja ki), hogy elveszti időnként a jelet. Pl. MiFi szoftver frissítés után is. Ilyenkor én újra szoktam telepíteni.
Ez esetben pedig, mivel OTA frissítésről beszélünk, továbbra is ajánlott a general verziós FW -t feltenni B609 -ből. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel, mert pl. néhány középső kategóriában szereplő Huawei készüléknél nincs erre lehetőség, csak OTA -n lehet frissíteni.
-
Judee
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak lelkes olvasója voltam a fórumnak...
De.. Tegnap frissítettem a telefont, a saját felajánlott frissítése szerint. Semmi root, alap a készülék.
Eddig tökéletesen működött a net, ma már az oldalakat csak 89%-ig tölti be.
Tapasztalt valaki valami hasonlót a gyári frissítéssel?
A Huawei hivatalos oldalán is ez a verzió van fent.
P7-L10 V100R001C00B609 (Android 4.4,Emtion UI 3.0,General Version) -
Cunaja
addikt
Bocsi a lényeg hiányzik! Gyorsan produkáltam egy 3.0 megjelenést 2.3 ikonok beszúrásával.
A bizonyíték látszódik 3.0 van fent.
És a végén egy ráadás
Ez csak kisérlet volt, az xxhdpi mappákat beledobtam , ikon méretezés nem történt. Ha este lesz időm leírom a készítés menetét, mit hova kell másolni.
Porterocka az ember mindig fejlődik.
Leszedtem a gyári EMUI 2.3 verziót és kiszedtem a dolgokar, de a link nem teljes csak a bizonyítékot tartalmazza, hogy megoldható! Most alszom, majd este visszatérek -
Gzolo
senior tag
Srácok, 3 gombos telepítésnél a 100% elérése után mi a teendő ? 10 perce úgy áll és nem történik semmi sem.
-
KKrisz751
aktív tag
-
Szervusztok!
EMUI 3.0 alatt kipróbálná nekem a Bejeweled játékot? B609 van fent, előtte teljes wipe. A játék egyszerűen kilépked, bezárja magát. B133 alatt nem volt ez a gondom, de downgrade kell egy ilyen egyszerű logikai játékhoz?
-
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #6186 üzenetére
Csinálj egy teljes mentést a 2.3-ról recoveryben és töltsd fel valahova, majd én kiszedem belőle neked az ikonokat. Nekem 3.0 van fent és nem akarom a 2.3-at felrakni.
Ha kész, akkor csak méretezni kell majd a 3.0-ra és kész.
Csak várj majd türelmesen, esetleg majd szerdán este tudom kiszedni. -
törölt tag
válasz
KKrisz751 #6186 üzenetére
Sajnos ezt én sem tudom megmondani. Bár lehet úgy van, mint 3.0 -nál, amit még szintén nem néztem meg. Viszont azért van pár ezer ikon a neten akár egy témára is (pl.: wifi), szóval szerintem mindenki talál magának olyat, ami tetszik.
Egyébként tényleg jól néz ki a 2.3 -as.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #6185 üzenetére
Nézegettem már, de túlcsicsázni sem akarom.
Valahogy a 2.3 egy nagyon eltalált része ez. Nem gagyi, de nem is túl csicsás. Szines, de nem kusza, össze visszaság.
Lényegtelen végülis, mert valahogy megoldom. Sok könnyítés lett volna ha ugyan olyan könnyúséggel kiszedhető lett volna a rendszerből, mint a 3.0-nál a témából kiszedni.
Valószínű hogy a valamelyik apk-ban van benne ezek szerint vagy valami hasonló fileba van benne. Addig nem mennék el, hogy egy apk szerkesztőt elővarázsoljak a netről, és azzal valahogy visszafejteni a fileokat egyesével, és ez nem is mindíg működik. -
törölt tag
válasz
#86973952 #6183 üzenetére
Amúgy sok-sok ezer ikon van fent a neten. Pl.: www.iconfinder.com is egy szuper oldal. DE ilyenből is sok van fent, csak google.hu -n be kell ütni a megfelelő kulcsszavakat.
...stb.
Így aztán mindenki olyan egyedi settings menüt csinál magának, amilyet akar. Ez sok helyen nincs meg, illetve nem lehet ilyen egyszerűen, manuálisan módosítani. Tehát az van, amit kapsz. Szerintem így korlátlanok a lehetőségek.
(#6184) KKrisz751:
.png ikonokat szedsz le, azt nem kell áttetszővé tenni, mert alapban az. Ahogy itt fent is látszik.Szerk.:
ÉS ezeket az ikonokat bárhol fel lehet haszálni, mert a többi "egység" is .png. Stat bar, navi bar, főképernyős ikonok...stb. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #6183 üzenetére
A menü mindegy. Ami egyezik csak más a neve, adott képet adott néven kell lementeni, és oda kell méretezni. Ez egy dolog.
Ahol más menü van, és 2.3-ban nincs megfelelője, oda az ember keres egy képet, vagy csinálok valami esztétikusat.Viszont ezeket nem találom ami a képernyőképen is vannak. Mert akkor csak be kell tenni őket a helyükre a 3.0 alatt, nem kellene a képernyőképből kivagdosni, szerkeszteni. Áttetszővé tenni. Elég lenne hozzá méretezni.
Na mindegy, holnap felrakom a 3.0-t
És egy témát kiszemelek és elkezden micserélgetni egyesével az ikonokat, ahogy készülök vele.
Utána jöhet a betüszínezés.Apropó, gondolom, meg lehet adni a témafájlban, hogy milyen csengőhang, visszajelző, értesítés stb legyen az alapértelmezett. Csak, hogy ne kelljen cserélgetni, elég legyen a témát betölteni.
-
törölt tag
válasz
KKrisz751 #6182 üzenetére
Szerinted én a főképernyős ikonokról beszélek?
"2.3 -as témákat nem tudod egy az egyben felhasználni. Illetve fel tudod, csak más a menü. Ezért hiányosak, meg nem méretarányosak a 2.3 -as témák ikonjai."
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #6178 üzenetére
Ti mást néztek.
Én értem amit ti írtok, de ti nem értetek engem. Olyan régen láttatok 2.3-at.
Nem a asztali ikonokról beszélek. Az egy dolog. Az benne van a téma fileokban. Még az értesítésit is ki lehet cserélni, Azt még meg is találtam 1DB 2.3as témában, igaz átszinezve barnára. A többiben nincsenek benne, a standardot használják.
Ezekről beszélek.
Normális hatásúak, és szinesek. nem mórickarajzok. Nem rózsaszín, fos sárga, és bugyi kék, karika vagy kocka, hanem rendes ikon, kép, stb.. -
törölt tag
válasz
philoxenia #6180 üzenetére
-
törölt tag
válasz
KKrisz751 #6176 üzenetére
Még mindig nem értelek. Többször válaszolom Neked ugyanazt. Miért nem nézed meg a témákat? Tele van minden féle ikonokkal. Vagy most nem értem, hogy mi a gond. Ezt 2.3 alatt is meg tudod nézni. Azt is, hogy mi változik és milyenre.
2.3 -as témákat nem tudod egy az egyben felhasználni. Illetve fel tudod, csak más a menü. Ezért hiányosak, meg nem méretarányosak a 2.3 -as témák ikonjai.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #6173 üzenetére
Igen pont az lenne a lényeg.
A kínai mórickarajzok helyett értelmes grafika. Mind a beállításokban, mind az értesítési ikonok közt.Igazából munka lenne könnyítve.
Mert ha képernyőképet csinálok akkor abból is ki lehet vagdosni, de minden logónál, a hátteret áttetszősíteni, körbevágni, nem kis munka. Úgy, hogy még sose csináltam, csak láttan videón anno egyszer, ps-ben hogy csinálják.
Emellett mindegyik ikont betenni 3.0-ba úgy kivágva, hogy a logo formálya megmaradjon és ne karika vagy négyszögben legyen egy móricka rajz.
De ha más nincs akkor ez marad.
Cunaja
Tudom melyik zip-ben vannak, csak azok nem a 2.3 ikonjai.
A 3.0 kiszinezve is gagyi. Akkor inkább a fiammal rajzoltatok.De arra jó, hogy jól látni mit kell kiszednem 2.3-ból és mit kell betenni a 3.0-ba.
-
orbit76
tag
Helló! Tudja valaki, hogy az update.APP file-t hogyan lehet szerkeszteni? Esetleg megnézni, hogy mi van benne? Amúgy ez egy zip?
-
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #6171 üzenetére
Tölsd le a mikesa teszt témát, (#6017) mikesa hozzászólás, és a com.android.settings\res\drawable-xxhdpi mappában vannak az ikonok, de van olyan aminek minkét mappában szerepelni kell. Emui 2.3-nál
com.android.settings\res\drawable-xhdpi. Porterocka ezt is leírta részletesen a téma összefoglalójában.A Emui 3.0-nál meg com.android.settings\res\drawable-xxhdpi
-
Cunaja
addikt
Hahó! Felraktam a Stock_b609_CWM.zip verziót és ezen működik az sd-kártya írhatóvá tétele. alapból ezen sem működik, de megcsinálható.
A generál verzión is működik , csak a huawei oldaláról leszedettel nem, mi lehet a különbség?
Ha lesz időm majd tovább kísérletezem, csak sajnos a hetem nagyon sűrű lesz, ezáltal a téma fejlesztése is akadozik.A témákban az ikon méretek nagyon számítanak, mert csúnyák lesznek.
A 9.png-vel kapcsolatban fentebb olvasható porterocka üzenete, érdemes megfontolni.
Mindenki aki kísérletezik ne felejtse el, hogy az ikonok a drawable-xxhdpi mappában vannak.
Jó munkát hozzá!
-
törölt tag
válasz
zsoltix #6169 üzenetére
Nem hinném. Nyugodtan vissza lehet tenni.
Persze lehet olyan program, ami felzabálja a RAM -ot, de az úgyis kiderül. Play -en vannak azért csodás programok...
DE nekem általában 800 mega és 1 giga között szokott mozogni. Mondjuk nem játszom a telefonon. Meg nem mindig nézem, lehet néha kevesebb.
-
Zotya21
senior tag
-
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #6163 üzenetére
nem tudja mert eddig lumia 800 hoz nem volt előfizum se csak domino de ez most változhat egy normális telónál
de ennél a telónál már a sim kártyára kiírja hogy nem 4g képes
zeon.hu :de ha nem állapítja meg a helyet a weather ex akkor nem tudok bejjebb lépni a programba se
nah de közbe megtalálta
valahogy ez lassan melegszik
most persze a net nincs meg neki -
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #6160 üzenetére
jah addig marad akkor valahogy nicns kedvem megint 1 hónapot várni rá XD
de eddig a go weather ex nél akadt probléma
valamiért nem engedi rá a gpsre a telómiközben a gyári időjárás widget megtalálja a helyet meg szedtem le gps tesztelő progit az is talál meg térkép alkalmazásban is jó de a go weatherben nem XD
ja és gyári recovery van rajt
jah majd a sim kártyát kicserélem 4g-re nem mintha falun lenne 4g de még jójöhet városba vagy majd ha jobban ki lesz építve a hálózat
-
-
törölt tag
válasz
Zotya21 #6158 üzenetére
Semmit ne frissíts még. Használd így kb. 1 hétig, hogy kiderüljön van -e valami gond.
Próbálgasd a GPS -t, a mobilnetet, a hívásokat minden kapcsolati módban...stb. Bár ha az előfizetésed nem tud 4G -t (vagy a SIM kártyád), akkor ne várd tőle, hogy kiírja és használja.
Szerintem nem lesz gond, mert simán egy másik telefont kaptál a kétes eredetű helyett. DE azért várj vele.
-
törölt tag
válasz
KKrisz751 #6156 üzenetére
Igen, de ezt írtam eddig is.
Azért nézze meg előtte valaki, akinek zavaró, mert én nem tudom megítélni, mivel semmi gondom nincs vele.
Annyit azért előre leszögezek, hogy idő hiányában még félkész a settings rész!!! Néhány ikon még hiányzik, meg van amit át kell méretezni. Ennek tudatában használja, aki beleteszi a témájába.
Pontosabban így (ez a normál méret):
Így néz ki amúgy hatalmas méretben (fekete):
mikesa:
Köszi, akkor ez komolyabb lecke lesz, de kénytelen vagyok megtanulni. -
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #6155 üzenetére
jah rá van írva a garipapírra is hogy új azonosító szám
meg a 2 oldalas munkalapon rajt van
amúgy a régi cust failos üzenet szerintem az uccsó sorban lévő egyéni verzió hibára utalt most hogy megnézem jobban a képen is
hát a hátlapi fólián amit ugye még nem vettem le gari miatt még a régi imei szám van
de persze azt átlehet rakni megjelölni meg elfelejtettem a telótde mondjuk a munkalapnál nem tudom honnét kéne tudni hogy eredeti e és nem egy mnodjuk szerkesztett lap amit mindenkinek nyomtatnak
nah de most honnét tudom hogy lehet e frissíteni 3.0 ra ?
-
törölt tag
válasz
Zotya21 #6153 üzenetére
"az imei szám is máslett"
Na ez no comment. Nem hiszem, hogy a lengyel telefon járt a TeleMax -nál.
Szerintem kaptál egy másik telefont, az meg ment a levesbe. Szerződés módosítás volt, vagy valami papír erről? Mert az adásvételiden nem lesz megegyező az IMEI szám.
KKrisz751:
Ez nem ROM -tól függ, hanem hogy milyen téma van fent, meg abban mi van módosítva.Mindjárt feldobom valahova letöltőbe a settings -t.
-
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #6150 üzenetére
csoda történt
megjött a teló és a nagy csoda hogy a telemaxban volt van hozzá egy egész oldalas tesztlista
cserélt cuccok
fődarab csere (gondolom az egész panel)
hátlap ragasztó
akksi ragasztószóval jól jártam
van hálózat
rárakták a b133mat
origin country eu és nem plrendszerfrissítésként egyből kiírja hogy b609 re tudok frissíteni a régi nem írta ki a 602 őt se de mondjuk lehet akkor még nem jött ki bár jelentkeztem bétára de mindegy
az imei szám is máslett
jah és megint van az a kesztyű mód amit én nem találtam a régi telón 133 alatt sehol, érdekes
-
törölt tag
CWM backup -ból hogy csinálsz olyan zip -et, ami install zip menüből telepíthető?
Másik készüléken droidot akarok fordítani, de a ROM -ba be van építve egy saját telepítő, ami belepiszkál a fordításba... CWM -es mentésből akarok csinálni egy telepíthető ROM -ot.
Szerk.:
Szerintem az utolsó a Boot into recovery lesz. -
mikesa
tag
Akiknek nehezen megy az adb... ;-)
Recovery flash (kínai) EU 3.0-hoz [ Recovery flash (kínai) EU 3.0-hoz]
Telefont rákötöd a gépre (Hisuite mód ajánlott!)
Elindítod a Recovery exe-t.
A megjelenő ablakban 3 lehetőség közül választhatsz :
1- gyári recovery
2- CWM recovery
3- ezt nem tudom ;-)Kiválasztod amelyik kell, lefut, telefon magától újraindul.
Kicsit módosítottam a B609 CWM.zip-et
-bekerült a saját bootanimációm
-hívás rögzítése
-torzításmentes hangerő növelés
-Fly-On mod (ha nem akarod használni, telepítsd a Terminal emulatort, beírod su majd uninstaller) -
törölt tag
válasz
zsoltix #6149 üzenetére
Kb. 900 mega - 1 giga között kell indítania alapban. HA újraindítás után, net nélkül is ezt csinálja, akkor ott valami nagyon rosszalkodik, vagy be van akadva.
Én úgy szoktam a RAM használatot nézni, hogy több fázisban tesztelem (persze újraindítás után):
1. Megnézem mennyi a szabad RAM rögtön újraindítás után, kikapcsolt net mellett. Ilyenkor a "tiszta" állapotot látom.Ezután.
2. Kikapcsolt net, 10 percig az asztalon pihen bekapcsolt állapotban, de kikapcsolt képernyő mellett. Megnézem mennyi a szabad RAM. Ilyenkor néhány program elkezd aktivizálódni.Ezután.
3. Bekapcsolom a netet, leteszem az asztalra szintén kikapcsolt képernyővel, és várok 3-4 percet, aztán megnézem a szabad RAM -ot. Ilyenkor több program ébred fel a szinkronizáció miatt.Csinálj egy teljes biztonsági mentést a gyári app -ból, majd nyomj neki recovery -ben egy wipe -ot. Utána pedig 3 gombos módszerrel telepítsd fel a B609 general verziót (tömörített fájl ~1.2 giga, kibontva a dload mappa a benen lévő fájlal ~ 2 giga). Utána meg mehet a biztonsági mentés visszaállítása. Ez mind benne van a folyamatosan frissülő összefoglalóban, letöltési linkkel együtt.
-
törölt tag
Igazából szerintem annak a rendszernek az előnye pont az Xposed -ben rejlik. HA nem megy rendesen, akkor értelmetlen. A gyári rendszert is ki lehet pucolni. Bár én azt nem értem, hogy a moddolt ROM -okból miért szedik ki pl. a Huawei Swipe -ot, ami elég jó, ráadásul semmi jenetősége nincs rendszer terhelés, vagy hely szempontjából.
-
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #6142 üzenetére
Ezt mind megcsináltam, de nem jó a gyárin.( Huawei oldalról )
visszajön az eredeti.
set.immutable.list korlátozását is kikapcsoltam, meg sd-fix is volt, de semmi.porterocka
A My-Rom 3.2 van most fent és ez jó Az xposed engem nem zavar, mert nem használom. Felesleges, mert csak fagyásokat okoz.A huawei hivatalos 609-veziónál a rendszer szabad hely 63mb ezért a busybox install kicsit körülményes volt.
-
zsoltix
tag
Sziasztok!
Nekem nem túl jó a telefonomon a rendszer. Újra telepíteném. Melyik módszert ajánlanátok illetve honnan tudok letölteni gyári romot hozzá? Köszi
-
törölt tag
Ezek szerint gyári ROM -on jó?
Nekem most a mikesa változat van fent. My-RoM -on fejből nem tudom, mert az Xposed miatt nekem az nem jó.
DE én nem telepítgetek ROM -okat. Mivel mindegyik volt már fent, csak simán CWM -ből dobom fel, ami kell, a saját, mentett beállításaimmal. Viszont most nem nagyon tudom cserélgetni, hogy meglessem, mert dolgozom közben a telefonnal.
zeon.hu:
Azokban a ROM -okban már nincs benne set_immutable.list. -
Cunaja
addikt
válasz
#86973952 #6139 üzenetére
Jó lenne megtalálni a megoldást!
Na leformáztam a telefonomat teljesen, belső, külső sd, meguntam.
Felraktam a general verziót, majd felraktam a my-romot, és csoda.Van mozgásvezérlés my-romnál.
Látod milyen ügyesen szineztem a szöveget?Visszont a SD-kártya írhatóságára akkor is megoldást kellen találni, mert ezen a romon jó.
Azért kiváncsi leszek van-e megoldás?
Azért köszi, hogy foglalkoztál vele
-
törölt tag
válasz
#86973952 #6139 üzenetére
Android-hilfe -n szintén foglalkoztak ezzel a témával, de ahogy látom megoldás nincs rá.
Xposed -et javasolják, HandleExternalStorage modullal.
Hozzászólások idejéből látszik, hogy ez még 2.3 -as UI -n volt, tehát régebbivel sem fog menni. A kompatibilis Xposedet amúgy betettem korábban ide a hozzászólások közé. Visszaállítással lehet feltenni, gyári backup -ból van kiszedve. Viszont az ismert hibákat fogja eredményezni, egyelőre... Szóval nem tudom hogy járnál jobban.
-
-
törölt tag
Azt vágom hol van, csak azt nem értem, hogy miért ez az eredeti jogosultság.
Nálam alapban rwxr-xr-x van. Tehát csak a Group és az Others -nél nincs Write.
ÉS így néz ki:
<permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" >
<group gid="sdcard_r" />
<group gid="sdcard_rw" />
</permission>
<permission name="android.permission.WRITE_MEDIA_STORAGE" >
<group gid="media_rw" />
</permission>ÉS gondolom így értetted a vastag részt:
<group gid="media_rw" />
<group gid="sdcard_rw" />Amúgy ha kilépsz a Root Browser -ből módosítás után (be is zárod teljesen), és utána újra megnyitod, akkor mit látsz? Akkor más, mint amit beállítottál?
-
Cunaja
addikt
válasz
#86973952 #6132 üzenetére
/system/etc/permissions/platform.xml
<permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" >
<group gid="sdcard_r" />
]<group gid="sdcard_rw" />
<group gid="media_rw" />
</permission>
<permission name="android.permission.WRITE_MEDIA_STORAGE" >
<group gid="sdcard_rw" />
<group gid="media_rw" />
</permission>Ha készen vagyok, akkor 644-re módosítom vissza, de újraindítás után kiolvassa a romból és visszaállítja az eredetit.
Ha simán kicserélem a fájlt, akkor is ezt csinálja.
Valami más megoldás? -
Cunaja
addikt
Egy kérdés!
A platform.xml-t hogyan tudom átírni, hogy ne állítsa vissza? Hiába lesz a jogosultság 644 mégis újraindítás után vissza jön az eredeti. MegintGyári szoftver átka
A külső SD-kártya írhatóvá tétele miatt. -
törölt tag
Csak akkor nincs user error, ha valaki csak az asztalon figyeli a telefonját. Ez élete során mindenkivel előfordul, nem is egyszer.
Szervizben úgyis azzal kezdik, hogy újrateszik az egész szoftvert, aztán ha még mindig létezik a probléma, akkor jön a szerelés. Nincs a készüléknél típushiba, de kizártnak tartom, hogy sorozatgyártásnál ne lenne néhány hibás készülék, tehát simán lehet hardver gond is (és/vagy).
Mivel semmi ilyen gond nincs a P7 -tel, de ilyesmi minden telefonnál vagy márkánál előfordulhat, így első körben meg kell nézni amit írtam, aztán ha nem segít, akkor szerviz.
-
GSPLR
senior tag
válasz
Merseyside #6123 üzenetére
Ha minden igaz akkor ez az ARMv7 lesz jó a telefonhoz: [link]
Ezzel a hang kipipálva MX-nèl.
-
Gzolo
senior tag
válasz
#86973952 #6126 üzenetére
Köszi a segítséget mind2 hozzászólással, a pucolást meg fogom próbálni a szerviz előtt.
User errort én személy szerint kizárnám, 2.3-ról 3.0-ra frissítés után jobb lett (a 2.3-nál 2-ből egyszer biztosan a rossz funkciót sikerült elérni), gyári fólia leszedése után pedig még egy kicsit jobb, már már azt hittük megoldódott.
Tulaj ugyan Windows Phone-ról jött, de semmilyen programot nem tett fel, amit én is nem használnék a telefonomon. Az elmúlt hónapban használtam Xiaomi Redmi Note-ot és Galaxy Alphát is, egyiknél sem volt semmilyen hiba a gyári rendszerükkel, mindenképp a P7-nél lesz szoftveres vagy hardveres hiba.
Kedden megcsinálom a telepítést és utána megírom, sikerült-e megoldani.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #6125 üzenetére
Az nem jelent semmit. DE szerintem ez már itt is bőven kiderült. Simán megoldhatja a wipe. Szerintem felesleges szervizbe küldeni addig, amíg valaki nem bizonyosodik meg arról valaki, hogy ő nem tudja megoldani a hibát. Érzékelési problémát frissítési hiba is okozhat. Sőt, elég valószínű, hogy erről van szó, mert nem javult volna 3.0 után. Egy OTA frissítés meg nem fogja helyre tenni neki.
Többször is volt már itt is ilyen, hogy a telefon B133 -mal érkezett, aztán akadt, szórakozott a rendszer. Wipe után meg már semmi gond nem volt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#86973952 #6118 üzenetére
Szerk.-re: Nekem gyári rendszer volt mindig rajta, a Telekomos, de semmi hasonlót nem tapasztaltam. A frissítésnél is mindig csak a hivatalosak mentek föl, nem volt wipe-olva és visszaállítva sem a készülék eddig, egyetlen appnál sem találkoztam eddig hibával a 3.0 óta sem. Egyszer ellenben egy PDA-nál már volt ilyesmi gondom, ott cserélni kellett az érintőkijelzőt, gariban megcsinálták és utána jó lett. A szervizes, ha megnézi, meg tudja szvsz ítélni, hogy hardveres hibáról van-e szó. Legalábbis régebben a T-nél normálisak voltak, nekem ZTE Blade-nél még szoftvert is frissítettek egyszer, úgy, hogy meg is vártam. (Esély volt a téglásításra, inkább velük csináltattam...
)
-
törölt tag
Fekete szöveghez a settings menübe:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<hwthemes>
<!-- The category divider text color -->
<color name="category_emotion">#000000</color>
<!-- The battery progress bar color value -->
<color name="battery_progress_background">#ffe9e9e9</color>
<color name="battery_progress_first">#c0ed5215</color>
<color name="battery_progress_second">#c0ed5215</color>
<color name="linear_color_bar">#ffed5215</color>
</hwthemes>com.android.settings/theme.xml be. Vagy csak simán írd át a text color -t #000000 -ra.
Hatalmas méret mellett:
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Felment ismét a hivatalos verzió, mert a mikesa romnál a mozgásvezérlés üres.Legyen gyári, legfeljebb lefagyasztom ami nem kell.
Ez most elvette az időmet a témaszerkesztéstől, de neki lendülök.
Mielőtt megkérdezné valaki, a com.android.settings menüt még nem piszkáltam.Amúgy nekem is t-mo..... , de rendesen müködik.
Panasz nincs a gyárival. -
GSPLR
senior tag
válasz
Merseyside #6120 üzenetére
Köszi. A hanghibát amúgy tudod orvosolni ha mx-el tesztelted. Codec kell neki ami a playből is tölthető, van pár verzió hozzá.
-
Merseyside
tag
válasz
Merseyside #6115 üzenetére
Jó akkor én sem tesztelem végig, mert nincs hangja, gondolom az mkv. kiterjesztés miatt. Egyébként túllépte a 2 órát és nem lőtte le. Holnap kipróbálom a saját videófelvételt is mégegyszer, hátha nem kapcsol ki. Ha igen tudtok rá valami megoldást EMUI 3.0 alatt?
-
törölt tag
Nem a KitKat -ot tettétek fel, hanem egy arra épülő új EMUI -t. Eddig is 4.4 volt rajta.
Amint látod a fórumot nincsenek ilyen gondok. Elsőként én csinálnék most már EMUI 3.0 -n egy teljes biztonsági mentést a gyári app -ból, aztán a recovery -ben egy wipe -ot, utána, pedig a general verziós B609 -et telepíteném 3 gombos módszerrel. Majd jöhet a biztonsági mentés visszaállítása.
Abból amiket írtál, nagy valószínűséggel megoldja a problémát. Hardveres gondot nehezen tudok elképzelni, mert teljesen összefüggéstelenek a problémák.
Amúgy ez mind benne van a folyamatosan frissülő összefoglalóban.
Szerk.:
Ez egyáltalán nem jellemző a telefonra, tehát itt vagy nagyon be van mákolva a rendszer, ami a T -nél került rá, amit ez megold, vagy user error -ról van szó. Előfordulhat, hogy az érintős problémát hardveres gond okozza, de ez majd kiderül, ha pucoltátok a rendszert. Akkor viszont szerviz. -
Gzolo
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vásárolt egy barátom egy ilyen telót a Telekomtól. Még 2.3-as Emui-val jött, a görgetés folyamatosan akadozott, plusz túlérzékeny volt a kijelző, tehát sokszor görgetés helyett belépett az adott menüpontba/programba.
OTA-n frissítettük, Emui 3 és a KitKat rendben felment, sokat javult a helyzet. Viszont a Launcher-ban még mindig alig lehetett az ikonokat áthelyezni, mert a hosszú érintés is koppintásnak vette - ezt a Kisegítő Lehetőségek menüpontban az Érintés késleltetéssel sikerült állítani. A gyári fólia levétele után is javult valamennyit.
Viszont még így sem tökéletes, főleg lassú függőleges görgetésnél (Fb Messenger, Telefonkönyv, Böngésző) még most is van, hogy nem a görgetést indítja el, hanem koppintásnak veszi. Én már kidobtam volna az erkélyről, de az ismerősöm kevésbé érzékeny egyelőre.
Nekem már sok droidos telóm volt, köztük sok béna is (Vodafone 845, Smart 858, Zte Blade), de sose tapasztaltam hasonló hibát.
Az lenne hát a kérdésem, hogy ez szoftveres hiba lehet és másnál is jelentkezett már - Összefoglalóban nem látok utalást - vagy pedig egyedi hardveres gond és vigyük szervizbe az 1 hetes készüléket?
-
GSPLR
senior tag
válasz
Merseyside #6115 üzenetére
Köszi a segítséget
, de asszonnyal most teszteltük le és MX Player simán végigviszi a hosszú filmeket is. Sajnos ez az átka a VLC androidra szánt béta lejátszójának, remélem hamarosan jön egy javított végleges verzió belőle.
-
törölt tag
-
Cunaja
addikt
Hahó!
Megint megbolondulok!
Akármit csinálok, nem tölti ki a teljes képernyőt a notification_panel_bg.9.pnghttps://drive.google.com/file/d/0Bzp0lZT_FUfHb3VPTkdRX1pQckk/view?usp=sharing
A draw-9-patch nem mutat hibát, de az is lehet, hogy béna vagyok a 9.png szerkesztésére.
Mikesa témájából kiszedve jó, szóval az én 9.png- fájlom a nem jó. Gőzöm sincs hogyan csináljam akkor.
Va egy ilyen oldal, márezen is kisérleteztem.
http://romannurik.github.io/AndroidAssetStudio/nine-patches.html
De ez sem tölti ki.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #6103 üzenetére
Lenne egy olyan program, amivel ki lehet másolni, le lehet tölteni az összes partíciót (kiolvasóval, memória-tárhely kiosztást), az nem lenne rossz. Akkor gyakorlatilag mindegy mit teszel fel utána, visza lehet flash -elni az egész ROM -ot csontra, alapjaiban. Szoftveres átjárást segítené elé. Pl. Voda ROM.
Bár jóval egyszerűbb a general verzióval javítani, de az sem piszkál bele mindenbe. Ráadásul egyes ROM -okhoz nincs ilyen verzió, csak OTA frissítés. Szintén az említett Voda ROM.
-
orbit76
tag
válasz
orsacchiotto #6104 üzenetére
Üdv!
-
orsacchiotto
tag
Üdv mindenkinek!
A hét elején vettem egy Huawei Ascend P7 telefont, fekete színű és független.
Belaktam, nagyon tetszik, szuper tudású telefon!Megtaláltam ezt a fórumot, most az elejétől elkezdtem olvasni.
Rengeteg jóságot fedeztem fel olvasás közben és gondolom, még fogok is.Egyenlőre olvasok. Szép napot mindenkinek!
orsacchiotto
-
törölt tag
válasz
orbit76 #6098 üzenetére
B602 nem egy stabil darab még, az ugye béta FW, egy rövid OTA -val. Mivel a general verziós szoftver sem cserél le minden egyes szoftver elemet, így lehet gondja van a B15x FW után. Vannak azért olyan partíciók, amihez nem nyúl, nem is nyúlhat hozzá. Ezért marad meg wipe nélkül a user data, cache partíció, vagy wipe -tól függetlenül az IMEI, boot logó...stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Windows 10
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest