- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #21159 üzenetére
Szia!
Nekem Xiaomi Mi 10T pro van.
Huawei P40pro-t akartam venni, de mivel nincs Google és a mókolt megoldással sem ment az alkalmazás amit a használók naponta, így a szívem szakadt meg érte, de lemondtam róla.
A P30 pro azért nem lett, mert jön a Harmony OS és azon szintén nem lesz Google. Ha meg nem teszem rá a Harnony-t, akkor nem lesz frissítés rá. Mivel Samut akkor se vennék, ha hozzám vágnák, (egyik kérdésre tudod a választ) Így maradt a Cicamobil. Harapott almáért , mert valaki beleharapott, nem fizetek +100K-t.
Ezt ugye off-ba kellene rakni, de csúnyán mutatna, így marad. Végül is a kérdésre a válasz.
Több kollégáimnak is P30Lite van, nem panaszkodnak. Egy belépő szintű telefonnak jó a mai világban. Persze nem lehet 4K-ban játszani és a 8K videókban is szaggatott.
Ha nem használ kimondottan olyan alkalmazást ami a Google keretrendszert igényli, csak Google dolgokat, ami ugye pótolható, akkor a P40Lite is szóba jöhet. Mindenre van alternatíva és erősebb a masina. Ha viszont egy darab olyan kedvenc alkalmazás van, ami a keretrendszert keresi, nem fog menni. Ebben az esetben marad a P30Lite.
Nekem a fiókban van a P7 Cunaja rommal és eredeti akkuval. Nem száguld, de használható. A P9 szintén Cunaja rommal naponta muzsikál, Anyókának a kedvence, de már amúgy Nova 5T-t használ, csak a P9-et nyomogatja.
Összefoglalva: Ha menne a kedvenc alkalmazásom, akkor Huawei úton maradtam volna.
Ha egy kicsit több pénzt áldoznál rá, akkor Nova 5T, valami brutál teló. Érdemes megvenni.
Fényképekben sem gyenge, és a Harmony nem biztos, hogy jön rá, de az EMUI 11 igen.
Nehéz kapni, mert viszik mint a cukrot. Mondom , abszolút győztes az ár kategóriájában, sőt, még a drágább telókat is lenyomja.
Jogos a kérdés, miért váltottam, mert a P9 hálózati elérését az új frekvenciák külföldön nem fogják tudni garantálni. Csak olyan telefon kell, ami tuti biztos.
Viszont nézd meg a képen a hálózati jelet. Ez ugye a Cicamobil és egy foss a Huawei mind fullon volt. Budapest belváros, ami brutál nevetséges. Állandóan ugrál.
A második képen, meg szétszakítja a kijelzőt, úgy tele van. A Huawei fixen fullon volt.
-
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20879 üzenetére
Rock tartó.
Szellőzőre rakható, 6"-os G Flex is belemegy, stabil és hűtve is van a telefon.
Több fajta van belőle, minőségi termék. -
zeon.hu
nagyúr
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
KKrisz751 #20854 üzenetére
Amúgy vissza térve az előzőkre, én is szívok a teló sebességével, de most még össze se tudom hasonlítani asszonyéval, mert azon is 852van, ugyan olyan módosításokkal és alig gyorsabb az övé is.
De szinte biztos vagyok benne, hogy 609 gyorsabb lenne.
Ez már akkor jelentkezett mikor eltelt 1 év a 852 megérkezése után.
Akkor gyorsabb volt már a 609 gyári a 852-nél. Legalábbis napi általános használatban, igaz FB és egyéb programok az új rom alatt voltak kicsit gyorsabbak, de instabilabbak.Ki kellene próbálni.
Azért bosszantó, hogy egy tárcsázó megnyitása és egy tárcsázás eltart fél percig, míg régen fél másodperc se volt. Kamera is lassabb, lapozás akad néha, Napőtár laul, éábresztő óra lassult a megnyitás.
Ezek széria gyári appok és lassabbak.Hiába töröltem a cache-s, hiába volt FR, lassabb a teló.
Mintha programozva lenne benne a lassulás, hofgy vegyél újat.
(sajna a hűség a húgom telója miatt még kitart novemberig, de utána egy P20 Pro-ra részletre vevő leszek, csak még nem tudom melyik szolgáltatónál, maradok a kéken vagy lépek rózsaszínre.)
-
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #20583 üzenetére
Nem jól csinálod. A link2sd arra szolgál, hogy a fájlok helyét megnézd és manuálisan törlőd a root hozzáféréssel rendelkező fájl kezelőben. Nincs olyan progi, ami teljesen törölné a rendszer alkalmazásokat. Manuálisan kell törölj.
A Cimkevarázs nehogy törölve legyen, mert nem indul a teló. Az nfc nagyon védve van, a többi mehet, kivétel a letöltések, mert az vezérli a letöltést. -
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #20530 üzenetére
Ez relatív, mert a P7 szerintem egy csúcs mobil volt a Huawei életében. Mindenkinek magának kell eldönteni mit szeretne.
A P9 jó, vele azonos a Honor 8 és az utóbbiban van infra +1GB ram. Mindkettő jó szerintem. A P10-et nem minősíteném. A Mate9-et elrontották, mert nem dual aktív.
Egyszóval ha a pénz nem számít, megvárnám a P11-et, vagy Honor 9. Persze ezekből is van extra változat.
Összegezve: P9 vagy P9 plus;Honor 8; Mate10; Honor 9; P11. Ha Huawei-ben gondolkozol. A Mate széria számomra nagy, de van aki azt szereti. Zeon is ilyen.A Lite verziókat felejtsd el.
-
repvez
addikt
válasz
KKrisz751 #20521 üzenetére
sztem az nem okozhat gondot, ha nincs újraindítva,nekem is már vagy egy éve fenn a rom és csak akkor indítottam újra amikor behalt a rendszer, megfagyott vagy valami beakadt és felforrósodott a teló.
Zeon: Azért nekem ennél egy kicsit több infóra van szükségem egy telepítéshez, nem vagyok olyan pro , hogy tudjam , hogy mi az ami egymás után kell , hogy jöjjön és mi az ami már nem normális jelenség és akkor mi a teendő.
Zár e a bootloader ha újrateszem meg hasonlok. mi most a egutolsó jó verzió a v5ből és a 856os az felmehet a telóra vagy maradjon a 852es ? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20331 üzenetére
"Tárcsázó hívókép növelés EMUI 3.0 alatt (ROOT kell hozzá):"
Ez működik.
"Hívókép növelés B839- és felfelé"
Ez is jó.
A hangerő növelés linkje tényleg nem jó.
Sajnos sok link porterocka blogjára mutatott vagy ő linkelte és mikor eltűnt a fórumról, ezek is elszálltak vele együtt. Mivel nem tudtuk előre, így menteni se tudtunk sok mindent.
Majd körülnézek, mik vannak nálam mentve. -
tsabeekaa
aktív tag
válasz
KKrisz751 #20328 üzenetére
Nem lehet, hogy valami hw probléma? Igaz az enyém már csak a kocsiban gps-ként szolgál, de mai napig tökéletesen működik. A B852 megjelenése óta ez a rom van rajta, vendor mappával, de soha nem tapasztaltam hívásproblémát. Be is van lakva, hogy szükség esetén tartalék telefonként funkcionáljon. Imádtam ezt a telefont, minőségi kivitel most is, de azt gondolom, ahogy ez lenni szokott, felette is eljárt az idő. Nem rég két telefonom között ismét használtam, és fáj ilyet mondani rá, de felüdülés volt ismét gps-t csinálni belőle. Abban viszont brutálisan jó.
-
repvez
addikt
válasz
KKrisz751 #20323 üzenetére
én megértelek, hasonló cipöben járok csak én a szolgáltató miatt , mert 4km re légvonalba az adótól még segélyhivást sem tudok kezdeményezni térerő hiány miatt.
és elég bosszantó amikor telefonos készenlétbe vagy és este 9kor kapsz sms-t, hogy délután volt egy nem fogadott hivásod a fönöktöl.
Visszahivni persze már nem tudod. erre mondják azt , hogy ha a dicséretről lekéstél a lebaszásért már ne siess.Ezért én ilyenkor csak viberen vagy massengeren vagyok elérhető ami wifit használ.
ÉS verhetik a nyálukat 2017ben a 98%os lefedettséggel bármelyik szolgáltató
-
coyote55
őstag
válasz
KKrisz751 #20304 üzenetére
Ellent kell mondjak neked, én a B852-t használom rootolva (kell a root a Titaniumhoz és az ADblockhoz), de még soha sem sikerült hanyattlökni. Kb. 100 alkalmazás van telepítve és a guta akar megütni, hogy nem használhatom a telefont. Van újabb, 7-es Androiddal megvert telefonom, de visszasírom a P7-t.
Az mondjuk igaz, hogy földmérésre eszembe nem jutna használni -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20305 üzenetére
Sok mindenre használható egy telefon, de hidd el nekem, hogy a földmérők céleszközt használnak
Alap, hogy a gps műholdak azon adatainak a hozzáférése sokba kerül, ezért is nincs telefonoknak hozzáférése.Van itt a fórumon olyan kolléga, aki a P7 gps-énél komolyabbal próbálkozott, megvett több alkalmazást is. De nem volt megfelelő egyik sem, hiába kapott 1m-nél kisebb pontosságot, a munkájához sokkal pontosabb kell és még csak nem is földmérő.
Persze otthoni felhasználásra megfelelő lehet, de azért egy házépítésnél vagy telekvitánál nem erre hagyatkoznék
Ugyanez igaz a zenehallgatásra is:
Feltehetsz megfelelő programokat (Viper4android pl), jó hangzást fogsz kapni, emiatt nem kell magaddal vinni az otthoni cuccot, de azért az nem véletlenül szól jobban.Szóval a telefon egy nagyon jó "all in one" eszköz, de a legtöbb funkciója a legdrágábbak esetében se a csúcsot képviseli.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20300 üzenetére
Földméréshez telefon nem használható, mert ahhoz centiméteresnél nagyobb pontosság kell.
Nem véletlen, hogy a céleszközök több százezerbe kerülnek.Sajnos néhány régebbi rom bizonyos szempontból tényleg jobb/gyorsabb, mint az újabbak, de ez nem telefon hiba, hanem a felhasználói igények növelése/növekedése, amit a hardveres teljesítmény nem tud rögtön követni.
-
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #20300 üzenetére
Na akkor vegyünk sorba mindent!
1, Ez a te tapasztalatod és közel sem biztos, hogy másnak is ez.
2. Nincs két egyforma telefon hardverileg az tuti, mert közel sem biztos, hogy ugyanott és ugyanazon alkatrészekkel rakták össze, hacsak nem egyszerre vetted ugyanott őket és szerencséd volt. Lásd P9 és P10 esetét.
3. A GPS nálam sosem tévedett, és nem használom olyanra amire te, ezáltal lehet másnak se kell az iránytű.
1x volt bekapcsolva és többet nem.
Navigálás közben 4m-es pontossággal navigál és sosem téved. Nem használom a Waze alkalmazást, mert nem mindig igaz az információ, és öli az akkumulátort.
4. A játékoknál sosem volt fagyásom, szóval ezt sem igazán lehet elfogadni. Egy rom addig stabil, amíg nem telepítesz olyan alkalmazást, ami a megfelelő Android főverzióra nincs tökéletesen optimalizálva.
5. A B609 elavult rendszer, ha tetszik vagy nem, ez az igazság.
6. Frissítéseket ne várjunk már a telefonra, mert nem mai darab, de akkor is a Lollipop rendszer stabilabb.
7. Minden romon vannak hibák, de a custom rom alapból gyorsabb és extra beállítási lehetőségek is vannak.
8. Az akku idő, az idő múlásával gyengül, azért nem mai telefonokról van szó.
Összefoglalva!a véleményed, de ez a tiéd és nem a többség véleménye.
A felhasználónak magának kell eldönteni mit szeretne és mit csinál meg érte.
A tapasztalatok nagyon fontos dolgok, de van amikor félrevezetőek.
Röviden ennyit szerettem volna írni. -
coyote55
őstag
válasz
KKrisz751 #20115 üzenetére
Én is részletre vettem az LG-t, de már bánom, mint a kutya, amelyik 9-et kölykezett.
Elvakított az LG GT540 jó emléke, meg kíváncsi voltam a 7-es Androidra. Kár volt...
Egyszerűen nem tudom rootolni, így meg tele van reklámmal, meg bloatware sz@rokkal.
Rengeteg progim nem fut root nélkül, a méreg megöl. Ráadásul a P7 SIM fiókja is elromlott, kénytelen vagyok az LG-t használni.
Csoda, hogy nem őszinte a mosolyom? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20082 üzenetére
Lehet összefüggés, de nem feltétlenül.
Nálam minden rom csere, vagy csak sima wipe után megjavult a gps, aztán 2 nap vagy éppen 2 hónap után megint rossz lett.
De az is lehet, hogy az újabb rom aktívál valamit, ami ütközik a gps jel kereséssel.
Linkeltem neked egy videót, amiben egy P9 ugyanilyen hibával küzd, azon pedig teljesen más rom van, az alapok sem egyeznek.
Jó lenne kideríteni, mert szerintem sem normális így, de szerencsére nem általános probléma. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20064 üzenetére
Általában jó a gps, ha éppen nem jön elő a hiba, akkor 1-2mp, mire jelet talál nálam.
De sajnos úgy néz ki, Huawei hiba lesz, nem pedig ROM függő.
Itt egy P9 videó, nálam is ilyen volt, míg fel nem tettem a GPS Info-t. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20059 üzenetére
Tudom, volt már róla szó, de dolgozom, nincs időm keresgélni, ezért ömlesztve:
Milyen irányba/irányból rossz a hang? 20-as és/vagy 30-as és/vagy 70-es?
Mindenhol vagy csak bizonyos helyen?
Melyik szolgáltató kártyája van benne?
2G, 3G vagy 4G-re van állítva?
Csak 2G-n próbáltad már, hogy ugyanolyan-e? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #19974 üzenetére
SD kártyán is eltárolja a képet.
Ezt mondjuk még tovább is lehet fejleszteni, mondjuk E-robottal, hogy ilyenkor kapcsoljon netet, de ez már másik topik témája
(A lányom telefonja óránként küldi a pozícióját, ha nincs ismert wifire csatlakozva. Ha nem megy a mobilnet, bekapcsolja a robot a küldés idejére) -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #19967 üzenetére
Aktív egyáltalán a "Hitelesítő adatok törlése" menü?
Nálam gyári romon nem az, de nem is használok ilyen feloldást, illetve C-Locker van használatban a gyári zárképernyő helyett.
Jobbat nem tudok, legutóbb csak ez segített itt egy kollégának, nem jelzett utólag hibát. -
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #19675 üzenetére
Több kérdésem van!
1. Anyóka telefonján van root?
2. Csináltad már a mentésének visszaálítását?
3. Nála működik a hangerő növelése, hívókép megnövelése, hívásrögzítése?
Ha a 3-as pont jó és root is van, vagy TWRP recovery, akkor megoldható nálad is.
Sajnos nem találtam meg a tárhelyeken, de azt letudom írni neked, hogy mit vegyél ki anyóka telefonjából, feltéve ha nála jó. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #19672 üzenetére
"Ellenben egy csomó link az összefoglalóban nem működik."
Sajnos akié a blog volt, törölte a bejegyzéseit és még nem tudtuk megtalálni azokat.
Ami a másikat illeti:
Ahogy fejlődik az android, egyre nagyobb az eroforrás igénye. Ezért is fut jobban a B609, mint a lollipop, viszont cserébe kevesebbet tud. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #19601 üzenetére
Igen, playről szedd le a Link2SD-t.
Ami nincs a task listában, azt elvileg nem lövi ki annak törlése.
Pl a Mega nálam marad szinkronban, hiába lövöm ki a már megnyitott alkalmazásokat egyszerre.
Automatikus indításra be vannak állítva?A billentyű hangereje most kipróbálva nekem nem tűnik halknak, de ez nyilván egyéni preferencia kérdése.
Ha lesz cunaja, biztos megmondja, hogy mit és hol kell ehhez átírni. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #19599 üzenetére
Huawei Swype-t használod?
Beállítások - nyelv és bevitel - Huawei Swype - beállítások - billentyűhang, ezt kapcsold be.Link2SD-vel konvertálj rendszeralkalmazássá.
Hiába védett egy alkalmazás, ha kilövöd!
Csak a rendszeralkalmazások indulnak ilyenkor újra maguktól.
Ha védetté teszed, azt jelenti, hogy a rendszer magától nem zárja be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest