- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #21061 üzenetére
Igen, de a távolabbi képek is jól mennek neki. Jó, nyilván egy távolabbi, nem fókuszra eső pont részletességge közel sem tökéletes. Viszont csak annyi a különbség, hogy a mostani képfeldolgozásban aktív szerepet vállaló szoftver nem csinál belőle Monet festményt azon a részen.
Nyilvánvaló az is, hogy nem veszi fel a versenyt például egy pixel összevonásos technológiával, amit felkarol még egy Gcam jellegű HDR javítás is.
Én mondjuk bátran ajánlanám a legtöbb középkategóriás készülék helyett, ha pl. a fotós képesség is fontos. Sok azóta érkezett felső kategóriás helyett is. Természetesen figyelemben tartva, hogy vannak jobb opciók is. Ez viszont nem von le az értékéből ezen a téren.
Szerk.:
Például az ilyet nem nevezném fotózásnak. Ez még alap dolgokra sem elég, hiába részlet kinagyítás.Ilyen jellegű alkotás inkább a Szépművészeti múzeumba való.
Aztán megkérdezik miért nem jó a gyári szoftver a mostani készülékeknél...és hogy miért ragaszkodom ennyire a Gcam -hoz.
Összeségében lehetnek jók, de vannak bajok bőven.Ez nem az a Xiaomi, ami neked is van.
-
törölt tag
Alapjában véve sok mindenben megállja még a helyét ez a telefon.
Pl. fotós képességekben sincs szégyenkezni valója. Persze vannak már minőségibb feldolgozások, de például az új Huawei képalkotás nekem kifejezetten ellenszenves. Túl agresszíven nyúl bele a szoftver, ahogy több más márkánál is...
Ezek például 4 és fél évvel ezelőtti képek.
[link]
[link]
[link]
[link]Azt nem mondom, hogy tökéletesen, de manipulálás nélküliek. Tehát sok esetben jobban jár az ember egy régi zászlóshajóval, mint egy "tuti" 100 kamerás középkategóriás szutyokkal.
Sok mindenben egyáltalán nem fejlődött a mobil szegmens, vagy épp hátrányára. Szóval az ilyen telefonok, mint a P7 a mai napig lehetnek alternatívák a vásárlás során.
-
törölt tag
Jó custom -mal általában időtállóbbak a telefonok. De egy idő után előjönnek a kompatibilitási problémák a droid verzió miatt. Viszont nem első telefonnak használva még baromi jó opció.
Sajnos a nagyobb gond a feljebb említett probléma. Alkatrész pótlása nehéz ügy, ha a telefon már elmúlt 3-4 éves.
Cunaja:
Bizony penge telefon ez.Alakra is.
Nekem egyelőre nagyobb gondom az, hogy Huawei -re nincs működő portolt Gcam. Nagyon jó cucc.
Mate 30 Pro kiszemelt lenne, akkor cserélek felső kategóriában. Viszont várhatóan nem lesz könnyű döntés. Nem azért, mert nem tudok majd választani a sok jó lehetőség közül.... Hanem azért, mert mindig van, ami nekem nem oké.
-
törölt tag
Ez így van, de 5 év távlatában elég szegényes már az alkatrész kínálat. Legalábbis megbízható, gyári komponens tekintetében.
Kijelző, érintő tekintetében nagyon fontos a minőség. Utángyártott cuccoknál elég sok a probléma. Néha nem is egyből jön elő a probléma.
Szerk.:
Kávától eltekintve (ami a maga idejében normális volt) szerintem most is az egyik legszebb Huawei. -
törölt tag
Ennyi év távlatában szerintem cseréltetni más által nem éri meg. Egyébként lehet rendelni külön is, csak szarabb cserélni. Talán donor készülék jobb vásár. Már csak azért is, mert szintén a kora miatt főleg hulladék minőségű alkatrészek vannak a neten.
Valaki rendelt mostanában és megosztja a linket, akkor szerencséd van. Természetesen akkor, ha már van pár hónapos tapasztalat.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #21031 üzenetére
Attól függ mit akar tükrözni. A legtöbb alkalmazás alatt már van közvetlen tükrözés. Viszont ha az egész folyamatot szeretne, tehát a teljes telefon képét, akkor valóban kell párosítás előtte.
Általában van valamilyen gyári alkalmazás, vagy letölthető. Attól függ milyen smart TV -ről van szó. Más a droidos, és más pl. az LG és a Samsung megoldása is TV -n. Lévén, hogy utóbbi 2 zártabb rendszer.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #18945 üzenetére
Korlátozott a kód lekérése egy accountra.
Olyankor újat kell csinálni.
-
törölt tag
válasz
atikanj #18935 üzenetére
Nem kell visszamenni a régi ROM -ra. Cunaja kér Neked kódot, de Te is tudod intézni.
Először azt nézd meg, hogy zárt -e a BL, mert többnyire nyitott P7 -nél. Ez is benne van az összefoglalóban.
B839 gyári, ahhoz nem kell nyitott BL. Viszont jól látod, BL nyitás nélkül nincs mókolás.
-
törölt tag
válasz
sharkypeti #18931 üzenetére
Nagyon egyszerű megcsinálni a frissítést, az összefoglalóban is le van írva. Szerintem érdemes.
-
törölt tag
válasz
sharkypeti #18927 üzenetére
Nem próbálod meg Lollipop -on?
-
törölt tag
válasz
Create. #18916 üzenetére
Nem gyári ROM. Fent az összefoglalóban megtalálod a leírást. Herélt gyári ROM felturbózva, custom.
Viszont nem tudom hogy áll Cunaja az új verzióval, mert abban vannak javítások azokra az app -okra vonatkozóan, amit írtál. Majd megírja, ha erre fújja a szél. Márpedig erre szokta.
-
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #18891 üzenetére
Vágom. Csak azért írom, mert a másik aktuális helyzetének (online, offline) megállapítása függ a másik telefontól és a szervertől is.
Én például mostanában céges dolgokra használok Viber -t. Rendszeresen jelzi, hogy online vagyok akkor is, ha amúgy nem. LG -t használok céges számnál.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18872 üzenetére
Általában magasabb fogyasztás is társul hozzá. Ez inkább amoled az igazi.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
castor84 #18729 üzenetére
Ezek?
A hozzáférési pont neve: Telekom Net
APN: internet vagy internet.telekom
Felhasználónév: [üres]
Jelszó: [üres]
Jelszókérés: Nem
Autentikáció típusa: PAP
IP: Dinamikus
Elsődleges IP cím: 000.000.000.000
Másodlagos IP cím: 000.000.000.000VAGY
Név:Telekom
APN:wnw
Hitelesítés típusa: PAP
APN típusa:default, vagy üres -
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18723 üzenetére
Azért tartja, mert azok közül mindegyik szürkeimportos. Aztán kitalálták rá egy árat. A 100+ például több mint vicces, majdnem a Honor 8 akciós árán. Másik boltban meg 2 éve árulják és még mindig nem tűnt fel, hogy a P6 képe van kint. Évekkel ezelőtt is volt már téma ez a bolt.
Egyébként ha valaki kérdezné tőlem, hogy vegyen -e ilyen telefont azt mondanám igen. Az, hogy mennyire elég a hardver igény függő. Viszont a kamerát leszámítva mindenben jobb választás annyiért (akcióban) a P9 Lite.
A hardver nem csak abban a tekintetben fontos, hogy mennyire erős. Az is lényeges, hogy mennyire takarékos.
Szerk.:
Még sokszor csak azért szokták kint hagyni a telefont, mert sok rá (vagy sok volt) a kattintás, így több a megjelenésük. Az érdeklődőnek meg azt mondják hogy elfogyott és ajánlanak mást. -
törölt tag
válasz
philoxenia #18719 üzenetére
Az tuti, de 52 -t akkor sem ér.
-
törölt tag
Huawei P7 OFF topik. HA valaki nem vette volna észre, vagy csak mobilról tolja. Kötetlen beszélgetésre.
-
törölt tag
válasz
coyote55 #18606 üzenetére
Elég sok programnál nem tűnik el, és ha valaki huzamosabb ideig használja kényelmesebb, ha nincs ott.
Olyankor röbbnyire kitölti a helyét a képernyő. Néhány esetben nem, pl. egyes játékoknál.
Plusz az esetek többségében ezeknél nincs is szükség a navigációs gombokra, mert az adott programban lehet menüt váltani, visszalépni...stb. nélküle is.
-
törölt tag
válasz
Cunaja #18588 üzenetére
Ez szokott lenni a ROM egyetlen problémája. Mivel távol-keleti, át van custolva, viszont így nem tudja kezelni a Telenort, mert az nincs benne az EU csomagban.
Csak 2G-n megy. Nem magát a SIM -et, hanem a hálózatot. Tehát lehet benne akár Voda kártya is, a Telenorra irányuló és az onnan érkező hívások nem lesznek használhatók 3G/4G -n.
Olyan, mintha beszűkítené a hangtartományt, csak egy mély zúgás megy át beszédkor.
-
törölt tag
válasz
Cunaja #18575 üzenetére
Megyek kutyázni, később bele lesek a témába. Még félhomályban vagyok.
Addig is itt van a gyári Egészség app, ha valakinek kell. A következő 3 link valamelyikéből töltsd le és telepítsd:
Első indításnál a kért engedélyeket add meg neki, mert nélküle nem fog működni.
Elvileg itt is menni fog, de azért majd jelezzetek vissza. Droid 6 EMUI -n megy, illetve másik gyártó Lollipop ROM -on is próbáltam, ott is működött. Feltételezem itt is menni fog.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18570 üzenetére
Igen, de ha ki tudod osztani a képernyőt, akkor nem kell hozzá parancssosrozni.
Én mondjuk eleve ajánlom az SD -re mentést és a felhő a szinkronizációt. Így kb. minden a használat során menthető.
Mert más gond is adódhat a telefonnal. Pl. Hardveres bootloop.
Nálam minden felhőbe megy, napi egyszer fut fel a szinkron.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
snake1977 #18561 üzenetére
Amikor kijött a droid 6 Huawei -nél már majdnem 2 éves volt. Plusz jelenleg várni bármit is már felesleges közel 2 és fél évesen.
Mobilgyártásban az a cél, hogy 2 évente legalább lecseréld a telefonod.
Azt azért ne feledjük el, hogy a Kirin akkoriban még elég kezdetleges volt, alig volt túl egy-két generáción. Az optimalizálás ellenére ez már nem számít kiegyensúlyozott SoC -nak.
Én elhiszem, hogy lehet szeretni a P7 -et, mert jó telefon, de a hardver kicsit már akkor is korszerűtlen volt, amikor megjelent.
Huawei Kirin 950 óta tudott letenni valódi felső kategóriás hardvert.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Cunaja #18473 üzenetére
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik-->
[P:R][B]Huawei P7 Összefoglaló[/B]
Hivatalos OFF topik: [L:https://mobilarena.hu/tema/huawei_p7_off_topik/friss.html][B]Huawei P7 - OFF topik[/B][/L][/P]Szerintem, de ahogy érzitek.
-
törölt tag
Huawei P7 OFF topik a lokál zónában megnyílt.
Itt lehet OFF -olni, kötetlenül beszélgetni. Kérem a Topikgazdákat, hogy az összefoglaló elejére (tehát a lenyíló rész fölé, hogy mindig látható legyen) tegyék be a linket, kiemelve.
-
törölt tag
-
törölt tag
Bubus csinált egy petíciót a karakterkódolással kapcsolatban, és arra kért, hogy osszam meg.
"Tisztelt Huawei!
Szeretném megkérni önöket a fent említett készülékeknél a 7 bites karakterkódolási hiba javítására. Csak a gyári SMS-alkalmazás használatánál tapasztalható. Így egy 160 karakteres SMS-t csak 2-3 üzenetben lehet elküldeni. A Huawei Ascend P7 óta fennálló probléma igen zavaró. Amennyiben lehetséges, szíveskedjenek kijavítani!"
Bár sajnálatos módon nagy valószínűséggel a P7 -et már nem érinti, de mások segítő aláírására is számít.
Aláírás után jön egy mail, amiben meg kell erősíteni az ott lévő linkkel.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18448 üzenetére
Nem volt jó a host elérés.
Indítsd el a Youtube -ot, hogy megy -e rendesen.
Szerk.:
Átnevezés oyan, mintha törölted volna. Csak így megmarad elmentve. -
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18446 üzenetére
Nincs már dolgod vele.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18444 üzenetére
Mert még nem tartasz ott. Csináld végig, aztán juss el a bejelentkezésig.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18442 üzenetére
Nevezd át mondjuk hsotsoriginal -ra és indíts újra.
Elvileg létre kell hoznia egy új hosts fájlt.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18440 üzenetére
system/etc alatt elvileg van egy hosts fájl, ugye?
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18435 üzenetére
De a többi cuccon megy a net, ami nem gugli gyártmány? Vagy semmi sem megy?
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18432 üzenetére
Csak Google alkalmazásoknál van ilyen gond? Milyen ROM?
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18429 üzenetére
Biztonsági okból csal a min. és max. töltöttségi szint. Tehát a kiírt 100% nem akksi 100%.
Egyébként valóban lekapcsol a vezérlő 100% jelzésnél egészen addig, amíg le nem esik 99% -ra. Utána újra rátőlt.
Ez inkább akkor nagyobb gond, ha valakinek nem csak max. 1-2% -ot merül a telefonja egy éjszaka alatt. Mert szándékosan végig szinkronizál, vagy beragad valami, vagy valamelyik program sz*r.
Újabb telefonoknál már alapban gyorsabb a töltés, így nem kell egész éjjel stresszelni. Viszont 2-3 órás töltési idővel is meg lehet oldani, hogy még elalvás előtt felmenjen a nafta.
Nekem anno a P7 0-2% körül merült éjjel, nem ideális esetben max. 4-5% -ot. Azt kb. 10 perc feltolni, ha valakit zavar.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #18409 üzenetére
Igen, armv8 készlet. Viszont Honor 6-ra azért sikerült össze röffenteni.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #18397 üzenetére
Egész hétvégén rohangáltam, hogy tudjon műszakizni az autóm. Nem figyeltem és ma járt volna le...
Bal hátsó lámpabúra volt a legnagyobb feladat.
Szerk.:
Nem használom céges autó mellett. Az enyémet nem forgalmazták itthon, francia belpiacos modell..Egyedi alkatrészekkel.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #18395 üzenetére
Nem lehet, csak lemásolni a felületet. Viszont nincs nagy rajongótábora, szóval erre esélytelen. Elég sok szabadidő kellene hozzá, de attól még nem lenne Ubuntu.
Én nem portolást írtam anno, hanem Ubis telefont. Egyébként nem rossz, csak még ki kell forrnia, amire elég kicsi az esély.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #18382 üzenetére
Régebben úgy emlékszem kitette pushba az értesítésire, aztán onnan le lehetett csatlakoztatni. Én HDD -t csatlakoztattam többször is.
Nincs már ilyen?
Bár ahogy elnéztem, szerintem a folyamat ugyanaz volt, mintha simán lehúztad volna róla. Tehátolvasás közben is pikk-pakk leválaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Eredeti játékok OFF topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- LEGO klub
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile (ARPG)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik