-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
addikt
válasz
ufonauta #17164 üzenetére
Csak azért ennyi, mert leírtad az érveimet. Csak Huaweiben gondolkozom, és max 5,5"-ban. Viszont én sem mondanám, hogy megéri az árát. Majd ha 80.000-be kerül. Addig a kicsike marad a nilkin tokba, szinte gyári állapotban.Az Asszonykáról annyit, mikor vettem a P7-et, felajánlottam neki is egyet. Azt mondta, hogy bőven jó ami van. Nokia C5-03.
Na persze arra is egyedi romot írtam.
Majd ha az ár és a minőségi tudás az elveimmel találkozik, akkor lesz lecserélve. A P9-ből egyedül a Android 6.0 kell nekem, semmi más. A hardvert úgysem használnám ki, a lényeg az meg jobb a P7-ben. ( Kamera ) -
Cunaja
addikt
válasz
ufonauta #13492 üzenetére
Vissza mentél a múltba
Nem tudod, hogy mit fog tudni az új rom ha elkészül. Zeon már kapott belőle egy kis előleget.
A kis ablak folyamatban, háttér és betűszín változtatható témával, de sajnos az óra marad ( idő hiány). A hívókép a kis ablakban érdekes, mert minden feltétel adott és mégsem mutatja.Az, hogy nem tesztelt vodafonon, még nem probléma, aki egy cyanoged romot felrakott már, annak nem kísérlet ez. Nyugodtan nyomd fel a vodafonra!!! Legalább már ez sem lesz gond.
Más!
Kedden kap mindenki egy meglepetést, aki hűséges hozzám. Na jó, az is megkapja, aki nem. Ha valaki a romot várja, még nincs kész, de alakul. Másfél hónapom ment el arra, amit megkaptok kedden. Az interneten nincs rá megoldás!Csak Lollilopon fog működni, akinek nem az van fent ne is kikísérletezzen majd.
Na. legyen
-
debi94
csendes tag
válasz
ufonauta #13324 üzenetére
Hello.
Teljesen igazad van a tok csukott állapotában a megjelenés nagyon gáz.
Az óra is meg a háttérkép is csúnya. Arról nem is beszélve, hogy eltűnt az értesítési sáv és ki kell nyitni a tokot hogy lássam.
A minap néztem egy p8-at ott lehetett váltani az óra számlapokat és a háttér sem olyan gáz. Már nekem is megfordult a fejemben visszaállás b609-re ez miatt.
Hálás lennék ha lenne valami megoldás erre a problémára.
Üdv. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
ufonauta #12114 üzenetére
jelen állás szerint a lolli egy hulladék.
nem a huawei-féle, hanem általában. sokkal több negatívumot hozott, mint javulást.
egy alapvetően hibás főverziót pedig nehéz optimalizálni ezerféle készülékre.persze ezt minden gyártónak külön-külön kell belátnia és utána eldönti, megéri-e neki a korábbi készülékekre kiadni az új verziót.
és mivel manapság nem hosszútávra gyártanak telefont (meg mást sem), így tényleg kicsi az esély.
szóval szerintem is ... eh... -
CarTom
csendes tag
válasz
ufonauta #11866 üzenetére
Ok valóban, nem a plexi ér a kijelzőhöz, de az ablak keret igen és ahogy mozog a zsebemben berakás és elővétel közben elmaszatolja az ujjlenyomatokat. Javarészt ettől koszolódik a tok belső fele is.
Mindegy, ezt leszámítva nagyon jó féle tok. Én nagyon szeretem.
A fent vázolt probléma szerintem kiküszöbölhető ha nem ablakos tokot használ a user. :-)
Ilyet még nem használtam... -
eddie17
addikt
válasz
ufonauta #10970 üzenetére
Én nagyon megszoktam a használatát.
Nézegetem még az alu kereteket is, nem tudom mennyire árnyékolja le az antennát.
Ennyit még nem szenvedtem tok kereséssel.Amúgy nem gondoltam volna, hogy ennyire jó ez a telefon. Jó tavalyi csúcsmodell, de hatalmas ugrás volt az F6 után, gyors, szép, nekem a kamera is nagyon tetszik. Kíváncsi leszek, hogy az 5.1.1 egyszer kilép-e a béta fázisból.
-
törölt tag
válasz
ufonauta #10535 üzenetére
Igen.
V4mPiRe:
Egy-két oldalt visszanézel, akkor linkeltem a német tesztet. Hol kell jelentkezni, mit kell írni...stb. Most telefonról vagyok, és mivel még nem laktam be, így a "buta" gyári böngészőről. Így kicsit komplikáltabb bogarászni.Másik dologhoz:
Tedd fel a HiSuite -ot a gépre, az rendbe fogja tenni a driver -t. -
GSPLR
senior tag
válasz
ufonauta #8476 üzenetére
Igazad van, de a korom ellenére (ami nem olyan magas de azért nem is alacsony, 32), szeretem követni a fejlődést és használom is, szűrve a számomra fontos funkciókkal (itt lövöm ki az FB-t, Twitter-t és a többi szart). Szerencsésnek is mondhatom magam, mivel ez a hobbim és a szakmám is. Jelenleg viszont olyan kort élünk, ahol az okos telefonok elég nagy kényelmet biztosítanak és én ezekkel élnék is. Ezek az eszközök telefonok, de mégsem azok. Fura világ nem
(#8477) zeon.hu: +1, a gond csak az, hogy ez a gyártóknak nem érdekük. Ez a lényeg. Sajnos.
-
törölt tag
válasz
ufonauta #8386 üzenetére
Szerintem várható volt. A G széria mindig le volt maradva. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy az nem igazán a G6 folytatása.
Na meg ez ugye kínai verziós készülékekre vonatkozik. L10 -nek kb. 1 hónapot kell hozzászámolni. Attól függ, hogy mi lesz az EU -s listában, de így szokott lenni.
-
törölt tag
válasz
ufonauta #8238 üzenetére
Egy másik telefonnal szintén szívok a Voda miatt. Ott nem szimplán új UI, hanem egy új droid főverziót kapott a telefon. Illetve kapott volna... Az összes független és más szolgáltatós modellre megérkezett 4.4, de Vodásokra nem. Mondanom sem kell, ez esetben is egyedi Voda FW van... Csak ott nincs lehetőség az átjárásra, mint itt...
-
savliget
tag
válasz
ufonauta #7493 üzenetére
Most néztem, hogy nekem a letöltött b133sp01-ben nincs vendor mappa, csak dload. A b129-ben és a b609-ben van vendor mappa. A leírás alapján a b133-ban is kellene lenni, és szükségi is lenne rá. Igaz nem, a huawei oldaláról szedtem le. Nem jött. Most próbálkozom egy letöltéskezelővel a huaweitől leszedni, de ez is betegesen lassú. A b609-ben lévő vendor mappa fájl nem jó az áttéréshez?
Üdv! -
törölt tag
válasz
ufonauta #7412 üzenetére
Azt nem.
zeon.hu
Így legalább tokba lehet rakni a telefont, mert nem azon van a másodlagos kijelző.Azt nem tudom akkor mi lesz, ha körbe fog majd menni a telefonokon a kijelző, mert ugye erre is törekednek. Akkor majd lehet venni olyan fóliát, mint a WC papír. Csak körbe kell tekerni.
-
csordog
csendes tag
-
törölt tag
válasz
ufonauta #7141 üzenetére
Az emberek többsége még mindig nem frissíti a telefonját. ÉS ez nem csak Huawei -nél van így, tehát ez sokaknak már bonyolultabb dolog. Ezt is megértem. Azt már nem, ha felajánlom, hogy megcsinálom helyette, és nem meri így sem.
Biztos hozzáférhető lesz. P7 -nél mindig kiteszik, nem kell hozzá könyörögni. Persze ettől még lehet OTA -n is, de én inkább kihagyom, és tisztán telepítek.
-
törölt tag
válasz
ufonauta #7139 üzenetére
Sokan nem váltanak, mert azt hiszik, hogy ez már mókolás. Barátnőmet alig tudtam rábeszélni még a szoftverfrissítésre is. (G6 4G).
Szerk.:
Meg ilyenkor szoktak jönni a user error -ok. Már csináltam meg 2 Huawei -t innen a fórumról, 2 pesti srácnak. Sima szoftverfrissítésből adódó hiba miatt. Azok közül mondjuk pont egyik sem votl user error. OTA frissítésből eredő problémák döglesztették be a telefont. -
törölt tag
válasz
ufonauta #7137 üzenetére
Igen. Pont ezért gondoltam erre. Szerintem telefonoknál semmi sem biztos. Mindegy, hogy ki milyen OS -t istenít. Hibamentes szoftver nem létezik.
Szerk.:
2.3 -at azért vettem bele, mivel azért olvasgatják néhányan a fórumot (ezt az összefoglaló látogatottságából is látom), és azért vannak még néhányan, akik az előző EMUI -t használják. Főleg a Vodások közül, szinte mindenki. Így meg mindenki számára tiszta. -
törölt tag
válasz
ufonauta #7133 üzenetére
Nagypontosságon írta neki. 2.3 -on nem kapcsol be semmit automatikusan.
3.0 -nál bekapcsolja, de ha kilövöd a GPS -t, után sipákolni fog miatta. Bár ez is alkalmazás függő.
Amúgy tök értelmetlen nagypontosságra tenni. Vagy milyen program van, aminél ez fontos lehet? A térkép ettől függetlenül is kéri. Pl. időjárásnál is érdektelen, hogy 20 méterre határozza meg a helyzeted, vagy 200 méterre.
-
GSPLR
senior tag
válasz
ufonauta #7036 üzenetére
Igen, ezt többen írták már. Elméletileg lehet a betűméretet növelni azt hiszem a Megjelenítésnél, az lehet hogy segít kicsit. Nekem szerencsére piszok jó a szemem (még), így nincs gondom vele. Nekem is szokni kell sok mindent és átszervezni pár dolgot. Most ugye az alsó sávba már 5 ikont rakhatok, ezt már ki is találtam magamnak, valamint 4*5 elrendezésbe használom a lapokat (összesen 3 darabot, mivel mappázok). Aztán ugye ott van az 5 darab navigációs ikon lehetősége, ezzel is élek és nagyon megkönnyíti az életemet, fasza lett. Most épp a Széf részével ismerkedek, nagyon jónak tűnik és hasznos is számomra.
Amúgy neked is úgy ment fel, ahogy írtam? 133-ra fail-t dobott majd a vendor file felrakása után jó volt?
-
GSPLR
senior tag
válasz
ufonauta #7032 üzenetére
A biztonsági mentést egy mappában találod kint, Eszközök a mappa neve, onnan mehet vissza (EMUI2.3-as mentés viszont nem biztos hogy megy az EMUI3.0-ra). Nekem a telefonszámokkal nem kell bajlódnom szerencsére, megvan az összes a SIM-en. Én tisztán rakok újra mindent, ezen a 2 órán már nem múlik semmi. Megcsinálom, aztán kap egy mentést amit lementek a gépre is.
-
GSPLR
senior tag
válasz
ufonauta #7025 üzenetére
Én nem wipeoltam csak mielőtt az egészet elkezdtem. A 609-ben nálam nincs vendor. Azt akkor használtam amikor a 133-at felraktam, abban volt egy vendor, ez meg is oldotta a de-brandet. Most lakom be a telefont, eddig nagyon jó, nekem jobban bejön mint a 2.3, bár ízlések és pofonok. Témázási lehetőség nagyon fasza, sokkal több van, meg úgy általában. RAM kezelés sokkal jobb mint a 2.3-nál, gyors, letisztult
Egy valamit hiányolok, hogy adatforgalom figyelőt nem tudom beállítani. 2.3 alatt tudtam mérni hogy 26-ától 25-éig mennyi mobiladatot használtam és külön a wifit is. Itt ilyet nem találtam, de elvagyok nélküle.
-
törölt tag
válasz
ufonauta #6997 üzenetére
B129 -nél még nem kell, hogy gondja legyen. B133 -nál lehet probléma.
Én mondjuk B121 -ről mennék, de nem tudom, hogy az a megoldás jobban működik -e, mint ha rögtön B133 megy rá. Lehet ugyanaz.
Szerk.:
Még talán egy wipe sem árt áttérés után, hátha valami be van akadva. -
-
törölt tag
válasz
ufonauta #6971 üzenetére
Mivel a készülék gyári állapotára vonatkozik a garancia, észben tartva a hozzá tartozó legújabb frissítést, így meghatározó tényező, hogy mi van rajta. A Vodás FW -t sem a szolgáltató adja ki, hanem a Huawei, csak rajtuk keresztül. Valószínűleg erre globális szerződésük van, mivel minden orszgában így van.
Ennyi erővel lehetne azt mondani, hogy kínai P7 szoftvert tettem a gépre és mi az hogy nem a garancia szerint jártam el?
Számítógépnél, vagy leginkább laptopnál különálló a garancia. Tehát ha kipucolod a gépet, mert Neked pl. egy fizetett XP -d van, akkor teljesen jogszerűen jársz el.
Telefonnál a szoftver a gyártótól kerül ki, mivel annak a forráskódjára, hardverére készült. Ráadásul az esetek 99% -ban moddolt a droid, tehát egy jól belenyúlkálós UI -val kapod.
Az már más kérdés, hogy a TeleMax nem ritkán csinál meg ingyen, garanciában olyan készülékeket is, amin főzött vagy moddolt ROM van (pl. ebből adódóan került bootloop -ba egy másik márka boot animációjával). Ettől függetlenül jogszerűen megvonhatja a garanciát, bár ezt ritkán teszi meg.
-
törölt tag
válasz
ufonauta #6951 üzenetére
Nem hinném, hogy itt ilyenre kell számítani. Ettől függetlenül persze csak saját felelősségre. Lehet a végén kiderül, hogy a Vodás készülékeknél jellemző a zárt BL. Akkor majd e szerintem módosítom, ha így lesz.
A legegyszerűbb módszer a nyitás kipróbálására a Root Genius. 2.3 alatt kevésbé szokott gond lenni, 3.0 -nál viszont kevés embernél ROOT -ol. Viszont én előtte - ahogy már írtam - feltenném a general verziót. Bár gondolom te is így teszel.
Szerintem mindenki ész nélkül tölti az új FW -t. Lehet itthoni szerveren van. Bár korábban voltak gondok a gyári oldalon a letöltésekkel, de úgy tudom már megcsinálták.
zeon.hu:
Gyáriban nincs benne. Nekem ezért van az általam mókolt változatról CWM mentésem, hogy ne kelljen mindent újra beállítani, ha arra térek vissza. -
-
törölt tag
válasz
ufonauta #6934 üzenetére
Vannak olyan ROM -ok, amik gyáriak, csak ki vannak pucolva, néhány system dolog be van állítva előre (pl. hívókép megnövelve, nem kell vele mókolgatni). Tehát nem csak főzött ROM miatt lehet jó.
--------
Később majd csinálok egy bővebb leírást erről a bootloader -es dologról, hátha valaki belefut. Annak ez már nagy segítség lesz. Ismertető, belépés, nyitási módok...stb.
-
törölt tag
válasz
ufonauta #6932 üzenetére
Most frissítette a kolléganőm a Z3 -at és megmakkant a telefonja. Akad, fagy, össze-vissza. Krix-krax szövegek vannak egy csomó helyen...stb...stb...stb. Angolul használja a telefonját, tehát még azt sem lehet mondani, hogy a magyar nyelvi csomag miatt akadt be.
Ez inkább szolgáltató függő. Én nem vagyok olyan biztos abban, hogy a Vodás ROM -ba bekerült a boot logó. Persze a gyári általnos verziós ROM ezt elvileg nem fogja megváltoztani, de miután én magam még nem teszteltem, nem állítom biztosra. Ráaádsául ha valaki feltesz egy moddolt ROM -ot (pl. My-RoM), ott egyből ugrik a boot logó is. Visszaállítani meg nem lehet, ha nincs kimentve.
HA jól emlékszem a custom recovery -k (pl. CWM) sem menti a boot logót.
Szerk.:
ÉS érdemes megnézni, hogy a bootloader zárt -e vagy nyitott. Vodás készüléknél ez ügyben még nincs sok tapasztalat. Mivel arra a ROM -ra nincs túl sok minden, nem is nagyon volt róla szó. Egyébként nem jellemző P7 -re a zárt BL, 1-1 db van, aminél így volt. Az is jellemzően külföli készülék.Bootloader nyitásról néhány szó:
Zárt bootloader -nél nem tudsz mókolgatni a telefonon, fel kell oldani. Ezt ennél a több féle módon tudod megoldani.
- Huawei -nek írt levéllel, egy külön mail címre. Ebben tudok segíteni, ha valakinek kell. Hogy mi legyen a mail -ben, hova írja....stb.
- RootGenius -os ROOT -olással lehet nyitni. DE nem mindenkinél meg a Root Genius.
- A B126 FW nyitja a bootloader -t, tehát csak elég visszatérni rá, aztán mehet minden a maga útján. -
törölt tag
válasz
ufonauta #6930 üzenetére
Stabilitás miatt én inkább a general verziót szoktam javasolni. Főleg, ha valaki mókolni is akar a telefonon. Bár a legtöbb embernél ennek nincs jelentősége, mert ha jól működik, akkor annyira nem fontos.
Sajnos itt (bár ennél ritkább), és más Huawei témájában is sokat küzdünk az OTA -s problémákkal, amit rendszerint a general verzió megold, javít. Az viszont biztos, hogy ha 3 gombossal felteszed, akkor előtte csinálj biztonsági mentést, mert gyári állapotra fogja visszaállítani a készüléket. Ez nem is árt, mert egy nyers, pucolt ROM lesz.
A gyári biztonsági mentés app nagyon korrekt, szerintem minden telefonba minimum ilyen kellene.
Azért nagyobb a mérete a general verziónak, mert több fájlt frissít, cserél. ÉS azért general verzió, mert képes (természetesen korlátozott módon) javítani a készüléket szoftveresen. Pl. egy elrontott system módosítást, aminek bootlopp a vége, visszateszi a gyári recovery -t, de még a ROOT jogot is leveszi. Szóval hasznos és gyors, nem kell mindent egyenként állítani, vagy pánikba esni.
Én feltenném, ha Vodám lenne, de én más vagyok. Bevállalós. Biztos, hogy kellene vagy fél nap, mire végig zongorzánám a lehetőségeket, és kipróbálnám a visszatérést. Viszont ennek tudatában, hogy van Vodás boot logó (mindig hangsúlyzom, mert a general verzió ezt nem állítja vissza, figyelni kell rá - a boot animáció előtt van), azt érdemes előtte "kinyerni" a rendszerből.
-
törölt tag
válasz
ufonauta #6925 üzenetére
Ez csak az első teszt után fog kiderülni. Ugyanis felvet néhány kérdést.
1. Egyiket már feljebb kérdeztem.
HA van Vodás boot logó (ami az animáció előtt van), akkor ki kell menteni, mert azt a general verzió sem állítja vissza.HA van Vodás boot animáció, akkor semmi gond nincs, mert azt vissza fogja állítani a ROM.
2. 2.3 -ra visszatérés B609 -ről lehetséges egy köztes ROM -mal, ami B133 -ra állít vissza. Itt rögtön két kérdés is van, ami egymásból következik:
2.1. B133 -ra engedi -e majd visszatenni a B129 -et. Szerintem igen, de ezt 100% -ra nem merem állítani, ki kell próbálni.
2.2. HA nem engedi, akkor vissza lehet -e tenni B133 -ra a B121 -et, aztán arról felmenni a B129 -re. Ennek szerintem semmi akadálya nincs, de szintén érdemes róla megbizonyosodni.
GSPLR:
Na ez az, akkor ki kell szedni a boot logót a ROM -ból, mert azt nem fogja visszaállítani a B129 general verzió sem.Szerk.:
Az viszont már pozitív dolog, hogy ha valami gond van, akkor végre Vodánál is van javító ROM. -
debi94
csendes tag
válasz
ufonauta #6888 üzenetére
Tehát. Ahogy KKrisz751 is elmonda úgy van.
Egy müanyag lap védi a kijelzőt.
Amikor becsukom a fedelet automatikusan átvált a kijelző kis ablakra.
és pár másodperc múlva elalszik.
amikor kinyitom automatikusan kiold a kijelző.
nem kell a bekakcsológombbal feloldani.
letenni csukott fedélnél úgy lehet, hogy megnyomod a bekakcsológombot erre feléled a kis ablakban a kijelző és le tudod tenni a telefont.Úgyan úgy mint amikor felveszed.
Vagy amit te is írtál bellításoknál beállítani. hogy hívás szakitás bekapcsologombbal.
Azt én sem tudom mi vezérli de müködik tökéletesen. Nagyon jó kis tok ajánlom mindekinek.
A hátteret sajnos én sem tudtam megváltortatni pedig sokat probálkoztam. Nekem is jobb lenne az analog óra de sajnos nem találtam rá megoldást. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
ufonauta #6888 üzenetére
Igen.
Ott nem lyuk van, hanem egy "műanyag" lap vagyis védve van.
Igen autómatikusan bekapcsol az óra.
Igen autómatikusan eltünik pár másodperc után.
Igen előhívható a bekapcsoló gomb megnyomására.Ezen felül, fel lehet venni a telefont anélkül, hogy kinyitnád, és az ébresztést is ki lehet kapcsolni nyitás nélkül. vagy szundiba tenni.
Hogy mi vezérli nem tudom.
Más:
Nekem 3 tok van.
Az érdekes, hogy ha nincs a tokba, a telefon csak az előlapot teszem rá akkor nem kapcsol be.
Ha benne van a tokba, és kinyitom, és egy másik tok lapját teszem rá akkor sem kapcsolt be. Legalábbis nekem egyszer sem sikerült. Olyan mintha a tok hátulja eleje összefüggene egymással.-----------------
Egy hibát azért látok, ha már okos tok.
Amikor beszélek a telefonon utána nem tudom letenni egyből, mivel mikor elveszem a fülemtöl, a közeléség érzékelő nem kapcsol, mivel le van takarva. Vagyis be kell kapcsoljam a kijelzőt, hogy le tudjam tenni.De lehet az egyik tokon, a közelség érzékelőhöz teszek egy lyukat, kíváncsi vagyok mit csinál. Csak sajnálom kilyukasztani, bár eladni nincs értelme. Az még a sima mágnes nélküli tok, ami nem a legjobb választás volt.
-
csordog
csendes tag
válasz
ufonauta #6854 üzenetére
Üdv. Szintén Vodás a telefonom. Nekem eddig nem hiányzott a teljes rom. Minden tökéletesen működik OTA B129-en, az EMUI 3 pedig nem hiányzik. Mondjuk ha véletlenül meglenne a gyári B129 rom akkor az felszaladna. Én is kerestem a net összes zugában, de sehol nem találtam, ismerős meg már nincs Telemaxnál, pedig nekik gondolom megvan valahonnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Netfone
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged