- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz zeon.hu #21176 üzenetére
én már elengedném, de a szöleimnek az is gondot okozott mikor egy másik ugyan ilyen p7est adtam oda mert a réginek a bekapcsolo gombja adta meg magát és az ujabbon más billentyuzet volt és ,hogy azon már nem tud irni uzenetet.
Mondom neki, pedig ha uj telefont is veszek neki azon is más lesz . -
valaki jár erre és használja még a telefont? én átadtam a szüleimnek, de egyre többször jönnek , hogy valaminem megy a telefonon, nem tudom már a facebookot rátelepiteni és van ,hogy a google play app se muködik amikor valami programot akarok rátelepiteni akkor kkirja, hogy valami hiba történt probáljam ujra. valaki tud valami jo linket vagy megoldást arra, hogy a YT és a facebook muködjon még ezen a telefonon is az android 5.1es verzioval?
Böngészö se megy a chrome már felraktam régebbit is, de egy idő után az is beadja a kulcsot. -
Esetleg ha valaki érez magában kedvet akkor elmondhatná, hogy a p7hez melyik lenne a legalkalmasabb és legujjabb ROM ami még menne rajta a mostani alkalmazásokkal is és , hogy kellene feltenni rá.
A lényeg, hogy nem telefonálásra hanem mind Sport eszkoz zenehallgatásra és GPS trackerként
Vagy GPS navigácioként fixxen betéve a kocsiba android autoval használva. -
válasz zeon.hu #21162 üzenetére
ja , ez volt a gond, 3 év távlatából, ugy emlékeztem, hogy a simet áttettem az ujba és igy abban már nem kellene hogy legyen, de volt.
egész jo még mindig ahhoz, képest, hogy 3 évig folt abszolút zérő töltésen .igaz azért érezni rajta a döcögést a mostanihoz képest , de még simán használható
-
Remélem valaki még benéz ide aki tud segiteni.
A napokban ek9vettem a P7est , feltöltöttem , vagy 3 éve nem volt.
bekapcsolt de kéri a PIN kodot, de sajnos nem tudom mi az már, hogy tudom, ugy kivenni belöle ezt , hogy elinduljon és ne legyen tégla?illetve ha már sikerülne belépnem, akkor melyika legutolso jó rom hozzá? vagy amelyik a legkevesebb macerával felmegy?
csak futáshoz és zenehallgatáshoz használnám esetleg pár kisérletet a kamerával. -
-
-
szimkártya nélkül is ugyan ugy ujra lehet telepiteni a telefont és használni tovább?
Ma megérkezett a váltó tipus igy ez marad tartaléknak és sport társnak ahhoz nem kell sim remélhetőleg.
Köszönöm mindenki segitségét amit ez idő alatt kaptam, remélem a másik tipusnál is hasonlóan hozzáértő felhasználókkal találkozom, de teljesen nem szabadulok meg a p7 től azért.
A rom ujratelepitésnél még azért pár biztató szó ért még jövök
-
-
-
válasz zeon.hu #20847 üzenetére
FB, insta, viber, messenger. és ahogy irod a play az rendszeresen kidob a fömenübe ha van frissités valamihez.
meg a crome megy még néha , de hogy még a háttérbe mi megy a tudtomon kivül az passz.
Ezekre még néha ráinditom a BT, GPS és zenelejátszó endomondo kombót.
Aztán ebben jóformán ki is merül a rendszeresen használt programok sora. -
válasz jonny100 #20844 üzenetére
V5el is elöjön ugyan ez a gond, nálam is ez a helyzet és ujra kell inditani , hogy megjavuljon, sztem az a baja, hogy a programok megeszik reggelire a hardwert és nem képes kezelni megfelelöen már
ÉS mivel a szotver környezet is idejét mult ez sem tesz jót neki.
Talán ha lenne rá ujabb rom az sokat segitene , de az 5 ös droid a 8asra irt appokkat már nem biztos, hogy hiba nélkül kezeli. -
válasz zeon.hu #20833 üzenetére
Factory reset volt rajta tavaly november táján, de mire visszament minden app ugyan olyan lassú volt, mintha nem csináltam volna semmit a telefonnal.Gondolom a használt appok megeszik a készüléket, de olyan 600mb szabad memoria van még , de mégse megy a készülék, a billentyü feljövetele is 5-6 mp
-
-
Még egyszer utoljára le tudja valaki irni , hogy a v5-ről B852re mi a menet? Mert az összefoglalót olvasva nem tiszta még mindig, ha lehet akkor minden lépést külön, ne hogy a szokásos modon ezt és ezt feltesszük, mert annak szokásos aki hetente ezzel foglalkozik, de én egy éve tettem fel utoljára romot és akkor is csak elöre fele , nem visszaállitva a cutom romot gyárira.
Elcseszni meg nem akarom a telefont,mert most nagy szugségem van rá , föleg amig nem találok egy megfelelő váltó tipust ami nyárig mindenképp leváltja majd, de addig is kéne egy használható telefon, mert már néha a napi használat rovására megy a lassusága. -
Másnál nem fordul elö olyan amikor a playről akar frissiteni az appokat akkor fogja magát és kilép a fömenübe
még végig se érek az appokon és épp csak elkezdi az elsőt letölteni már kilép és ha ujra megnyitom akkor is.
Olyan mintha bootloop lenne csak ez épp a programon belül.ÉS csak az ujrainditással javul meg. és olyankor is jelentkezik föleg messengernél, hogy ha van uj frissités ,de még nem töltöttem le akkor amikor használnám akkor is ujraindul kilép a fömenübe majd ujra elinditja magától a messengert és ujra kilép.
Legtöbbször innen tudom, hogy van uj verzio, de csak egy ujrainditás után marad abba. -
v6 alatt is kikapcsol a teló camera +vakura , ugyhogy ez valami feature lesz ami mindenben benne van..
Egyébként én is azt vettem észre, hgogy mihelyt visszakerül minden használt app akkor ugyan olyan lassu lesz mint elötte, nálam is ez volt a helyzet csináltam egy factory resetet visszatettem rá a viber, insta FB, messenger meg még pár appot és ugyan ott voltam mint FR elött , ugyhogy adtam egy pofont a szarnak.
Ezért is vacilálok a rom ujra rakásán,mert lehet nem nyerek vele semmit.
A régi Defyvel is ez volt a végén már akkora volt az appok erőforrás igénye meg mérete, hogy bármit csináltam nem akart müködni normálisan.
Valahol nevetséges is, hogy egy sima chatprogramnak, miért is kell 300mb nak lenni mikor 2 éve még a 10et is alig érte el., de ezt bármelyikre elmondható.
-
válasz zeon.hu #20763 üzenetére
még én is azon szenvedek, de még nem birtaam rávenni magam, hogy ujratelepitsem, vagy , hogy mi lenne a következő ami leváltsa.
70k-nál többet nem szeretnék többet kiadni telefonra. DE az meg már szinte a belépő kategória.
A huaweinek a kirin chipje meg lehet , hogy erős ,csak kérdés, hoyg mennyire támogatott. mert ugye most is emiatt nem lett rá még 6 os droid, mert nincs driver, de egy snapdragonra bármikor lett volna hozzá bármilyen .Igy ez miatt is félek egy mate9-10et megvenni, pedig az tetszik is meg jó is.
-
-
-
valaki tudna ahhoz infoval szolgálni, hogy egy app miért nem akar feltelepülni?
Konkrétan a vridge approl lenne szó, van belöle az 1.0ás ami feltelepszik és müködik is és van a 2.0ár vezió is ami már a playnél kiirja, hogy inkompatibilis a telefonommal. külön letöltve az appot a telepités nem megy fel
Irtam a fejlesztőknek, ott azt irták, hogy a két verzió között nem változtattak a rendszerkövetelményeken.4es droidtol felfelé jónak kéne lennie.
A másik ami ugyan ezzel a progival vagyis az ilyen fajtájuakkal van, tehát ha összekapcsolom a telefont a PC-vel akkor létrejön a kapcsolat és teszi is a dolgát csak épp a lejátszandó tartalom képe nem akar megjelenni a telefonon vagyis csak egy mm-es átlós csikot látni ahol változik a tartalom , de máshol nincs kép.
Sima videokat lejátszik a telefon csak az ilyen stereovideokkal van gond. ez lehet valami hardveres vagy csak a v5 nem tetszik neki?
Pedig régebben müködött vele. -
-
-
Az mitől lehet hogy eltűnt a menüből a 4g hálózati támogatás?
V5 os rom, csináltam Egy factory reset-t,de utána meg volt minden, aztán átváltottam csak 2g hálózatra hátha úgy stabilabb térerő lett volna. Aztán mikor vissza akartam állitani már csak automatikus 2g/3g, 3g,2g van választható.
Pedig eddig tudta a 4gt. -
-
válasz zeon.hu #20645 üzenetére
igen ezt nálam is irta, hogy alacsony akutöltésnél nem lehet vakut használni, de nem 30% os akunál hanem amikor amugy is jelez, hogy az aku már alacsony azt hiszem 12% nál vált pirosra. régebben automatikusan nem használta a vakut és megcsinálta a képet, most vakuzna is és ki is kapcsol ,
Vagy nálam van valami az aksival, hogy 30% ot érzékel , közbe meg márcsak 12 %nyi energiája van?
-
-
olyannal valaki találkozott már, hogy ha 30% közelében van az aku töltés akkor a v5 ös alap camera app használatakor ha vakut használok akkor kikapcsol a telefon?
Nem csak ugy mintha megnyomnám a kikapcs gombot, hanem ugy, hogy kéri a pin kódot a simfeloldáshoz mikor a bekapcsot megynomom.
Miután felált a rendszer az akksi ugyan azon az értéken van mint elötte, de bármikor lejátszódik a folyamat ha a vaku müködne.
Vaku nélkül elkésziti a képet ,de vakuval nem . -
válasz zeon.hu #20621 üzenetére
A családban van egy hasonlo koru p7es teljesen gyári még a billenytyüzet is és napi frissitéssel mégis minden folyamatos.
közel azonos appokkal .Az is érdekse, hogy az hogy van, ha egy 1gb rom os telefonnál is a fele elmegy a rendszerre és ugyan igy amelyiknek 3 van.
Mert a defyn is 4es droid volt ott is 400mb ures memoria volt az 1gb-bol , meg itt is 800 körül van a duplából mikor itt is a 4es volt rajta.
tehát azonos rendszer hogyan foglal több erőforrást ? -
-
-
válasz zeon.hu #20604 üzenetére
hagytam a rom ujratelepitést csak egy factory reset volt, igy is minden appot ujra kellett tennem
De igy sem gyorsult be jelentősen , de ezt már inkább a 3 éves készülék számlájára irom és , hogy a appok megnövekedtek mind méretben mind erőforrás használatban .ugyan ez volt a defynél is, az elején minden gyors volt a végén meg hiába telepitettem ujra és tettem fel a legujabb appokat , már felélték a telefon memőriáját és emiatt nem indultak el .
-
egyenlöre egy factory resetet csináltam, de az ujraindulás után mikor ujra akartam szedni a progikat a playbe nem tudok belépni, feldobja az ablakot, hogy frissiteni kell , meg, hogy elfogadom a szerződést de nem reagál rá ha rányomok az engedélyezése, a telefon müködik, de ez az ablak ott marad a háttérbe és nem tudom se bezárni se azt hogy továblépjen és megnyissa a playt és tudjak telepiteni progikat.
Meg ujra elbizonytalanodtam ahogy olvasgattam az összefoglalót.
Lehet csak én vagyok ilyen nehéz felfogású, de nekem nem tiszta a folyamat.Mert addig rendbe van, hogy az egyes romoknak a telepitése szépen érthetően képekkel külön külön leirva megvan, de a romok közti csere az egyáltalán nincs meg folyamatában. csak emlitve van és hivatkozva .Szóval ha v5 rendszerem van akkor választhatom azt , hogy csak simán a recoverybe megkeresem a v5. zip romot és ujrateszem, vagy mindenképp kell elötte a 839?
Mert ha kell akkor meg recoveryt is vissza kell tennem abd-vel a gyárira elötte, hogy 3 gombossal feltegyem a 839et.
Majd ezután abd-vel ujrategyem fel a twrp-t, hogy feltudjam telepiteni a v5öt. -
-
válasz zeon.hu #20594 üzenetére
Ha simán 3 gombossal felmegy a 839 akkor a gyári 852es is utána mehet 3 gombossal igaz és igy akkor egy gyári rendszer lesz . csak mert igy egyszerübbnek hangzik mint a v5.
De még nem döntöttem el , hogy melyik lenne jó.Egyébként csak érdeklödés szintjén, ha a 839 elöfeltétel akkor abból mit vagy hogyan hasznosit a v5 ha az első lépés az rendszer törlése ?
-
Mos átfutottam ujra az összefoglalót és meglepett, hogy most 3-4 fájl is van v5re, mikor én telepitettem akkor mégcsak v5light volt amit fel kellett tennik zipből
Most a v5 spec 1 után simán egymás után be kell tallozni a v5spec2-t és a v5 tuningot? vagy közte wipolni is kell?
A supersut is fel kell ? mert az most még rajta van.Szóval ha most b851_cunaja_light van a telón, akkor kikapcsoláskor belépek a recoveribe , teljes törlés majd megkeresni a zipeket egymás után feltenni és utána ujrainditás és mehet a progik ujrarakása?
-
válasz coyote55 #20561 üzenetére
V5 van fenn ugyhogy rootolva van, meg talán a TB is fenn van,de még sose használátam, meg inkább frissen tisztán szedném le ujra a progikat , hogy ne zavarjon be egy esetéeges régi beállitás.
Viszont igy a bejelentkezések még nem mind lesz jó.Nem sok alkalmazásról van szó, de mivel egy éve telepitettem fel öket és azóta nem léptem ki az alkalmazásokból, nem mindről tudom, hogy melyikbe mivel jelentkeztem be.
-
Azt ki lehet deriteni valamilyen appal vagy lementeni, hogy melyik appot milyen jelszó és névvel regisztráltam? mert ha ujratelepitem a telót akkor nem biztos, hogy mindegyikre vissza tudok jelentkezni
-
válasz Cunaja #20531 üzenetére
A honor 9el szemezek, de ahogy az offtopicban is irtam a kirin chiptől egy kicsit elbizonytalanodtam, nem a teljesitménye miatt hanem a támogatottság hiánya miatt , hogy lényegében csak a huawei használja igy a mások fejlesztései vagy ujabb romok nem biztos hgogy használhatók lesznek hozzá később.
-
válasz KKrisz751 #20521 üzenetére
sztem az nem okozhat gondot, ha nincs újraindítva,nekem is már vagy egy éve fenn a rom és csak akkor indítottam újra amikor behalt a rendszer, megfagyott vagy valami beakadt és felforrósodott a teló.
Zeon: Azért nekem ennél egy kicsit több infóra van szükségem egy telepítéshez, nem vagyok olyan pro , hogy tudjam , hogy mi az ami egymás után kell , hogy jöjjön és mi az ami már nem normális jelenség és akkor mi a teendő.
Zár e a bootloader ha újrateszem meg hasonlok. mi most a egutolsó jó verzió a v5ből és a 856os az felmehet a telóra vagy maradjon a 852es ? -
válasz edima10 #20516 üzenetére
Nálam is volt ilyen , és többek között ezért is telepitettem ujra a telefont , mert nálam ezt a B853as rommal csinálta.
DE van, hogy most is volt olyan, hogy beállitottam egy ébresztést és nem jelzett , de amikor megnéztem a telefont akkor be volt lassulva ezért ujrainditottam és akkor kaptam egy figyelmeztetést, hogy volt egy elmulasztott ébresztésem. De volt már olyan is, hogy 2 ébresztö ora ikon is volt a felső sávban .DE a legfurcsább az egészben, hogy nekem minden napra van beállitva 6:25ös ébresztés és nem szoktam kikapcsolni olyankor sem amikor hétvége van és most vagy azért mert nem kapcsol be hétvégén vagy azért mert nem ébredek meg rá, de nincs semmi jele annak , hogy lett volna jelzés olyankor.
Pedig minden nap meghallom és fel is ébrdek a zenére.
Nekem is Mp3as zene van beállitva. V5 ösAmugy V5, arról van szó az összefoglalóban , hogy hogyan kell a gyáriról V5re telepiteni, de arról nem találtam, hogy V5-röl -V5re hogyan vagy V5 ről a legutolső gyárira. Mert nálam is aktuális lenne már egy ujrahuzás, mert már amióta kit van a v5 azóta használom és már nagyon rakoncátlankodik.
Az appokban beállitott jelszavakat, hogy lehet elmenteni vagy kideriteni, hogy melyikkel mivel regisztráltam, mert nem mindegyikre emlékszem és a legnagyobb gondom ez, nem az, hogy visszapakoljam az appokat. -
válasz Skipper #20344 üzenetére
én is csak ezt tudom egyenlöre a p10 hátrányának felróni, hogy nem lett akkora fejlödés a p9 től és hogy nagyon megdrágult.
DE ha azt nézzük, hogy a p7hez képest mi változott már lehet hogy más a dolog, viszont az egy kicsit elszomorit, hogy a p7et 65k ért megkaptam függetlenul, mig egy p10et 150 alatt nem kapok.
DE nem is ez a legnagyobb gond, hanem, hogy a középategóriában ami hozza azt a szintet se áll meg 100k alatt.
-
Már régebben is mondtam, hogy nálam valami nem teljesen jó a kamerával vagy legalább is én nem látom azt hogy olyan szuper képeket lehetne késziteni vele a videokról nem is beszélve.
Összehasonlitva másokkal egy borzalom amit müvel föleg este , de világitás mellett.
A nyáron pár koncerten voltam és gondoltam készitek rola videot, de szinte mind meet a kukába mert a hangja hallgathatatlanul torz recsegés.Mondhatnátok , hogy nem erre van a telefon mukrofonja, meg, hogy tul hangos hangnál csak ez van, amit el is fogadnék, ha nem látnám fenn a neten ugyan arról a koncentről mások által feltöltött mobiloz videoknál a szinte mp3as minőségű hangot.
A fényeknél meg be van lassulva a kamera mig másoknál egy fénycsóvát látni a lámpáktól és a többi része sötétebb addig nálam egy nagyobb területen kiég a kép.
Nem tudom, hogy ez mi okozza a gyári kamera app vagy a kamera fizikai hibája, de nagyon bosszatnto, hogy se egy képet se egy videot nem tudok felvenni ami értékelhető lenne.
-
válasz KKrisz751 #20323 üzenetére
én megértelek, hasonló cipöben járok csak én a szolgáltató miatt , mert 4km re légvonalba az adótól még segélyhivást sem tudok kezdeményezni térerő hiány miatt.
és elég bosszantó amikor telefonos készenlétbe vagy és este 9kor kapsz sms-t, hogy délután volt egy nem fogadott hivásod a fönöktöl.
Visszahivni persze már nem tudod. erre mondják azt , hogy ha a dicséretről lekéstél a lebaszásért már ne siess.Ezért én ilyenkor csak viberen vagy massengeren vagyok elérhető ami wifit használ.
ÉS verhetik a nyálukat 2017ben a 98%os lefedettséggel bármelyik szolgáltató
-
Azért arra mindig is kíváncsi voltam, hogy aki 100 alkalmazast használ annak, hogy bírja még úgy is jobban a telefonja uzemidovel mint az enyém ahol max 10 van.
Oké hogy Nálam fb, messenger és társai vannak, de nem tudom elhinni, hogy ennyivel rosszabbul optimalizált ez a pár app mint a sok kisebb összesen.
Pedig ezeken kívül minden ki van lőve a védettség alól és nem is látom futni őket. De attól még lehet hogy mennek csak én nem tudom hogy hol.Nem hiszem hogy nagy igény lenne azt elvarni egy telefonról, hogy bt fulesen zenét hallgatva GPS-szel rögzíteni az aktivitást és ne merüljön le. Mert múltkor 48%on indultam neki az 1 órás futasnak a végére 9%on volt a telo. A GPS pontosság is elmaradt a 1-2m tol.
-
hamár igy szét lehet boncolgatni a romokat, nem lehetne valami mixet összehozni az ujabb droidbol és a régebbibol ami ahoz kell, hogy müködjön?
-
Nem tudom, hogy miért vagy mi köze lehet bárminek is, de ha a playen friisités érkezik a messengerhez vagy a facehoz azt onnan is tudom, hogy folyamatosan hibát dobál vagy csak egyszerüen bezáródnak és a kezdőoldalra tesz vissza egészen addig mig nem frissitem és ujra nem inditom a telefont.. és addig nem csinálja ujra mig nem jön a következő frissités.
-
válasz Atlantisz48 #19867 üzenetére
Én ilyenből használom már a másodikat és eddig kisebb problémákat leszámitva teszi a dolgát és teljesen jó a telefonra.Nem innen vettem, de ilyen kialakitás, hogy a hátlap az müanyag és fém keret, elöre meg tettem rá edzett üveg fóliát igy körbe védve van.
Ami gondot okozhat, nehéz levenni és enem is ajánlatos, mert a müanyag hátlapon lévő kis tuskék fogják a telefont a keretbe és ha azok letörnek akkor leesik a hátlap és kijön a telefon, ezért cseréltem az elsőt.
A második, hogy ennél nem lehetséges a sim és SD kártyát cserélni a keret eltávolitása nélkül, tehát az első probléma előjöhet ha gyakran sor kerül rá.
A harmadik, hogy az erősebb Jack dugok fejei nem mennek bele a kereten keresztül igy vagy nem érzékeli vagy csak monoba a fülest, ugyan ez a probléma a másik felén a nem normális kialakitású USB pendrivokkal vagy kábelekkel is elöfordulhatA következő , hogy a kamera és a vaku helye ugyan ki van vágva ,de a vaku fénye a műanyag hátlapon keresztül bezavarja a kép készitést a kép aljára több kevesebb "ködöt" eredményezve vagy épp az alsó harmadát értékelhetetlenné téve.
Ezért vagy ki kell vágni a köztes részt vagy olyan hátlaput keresni ahol egybe van a vaku a lencsével kivágva.
Egy kis térerő vesztést azért érezni használat közben.Ha ezek a használati értékben nem zavarnak akkor mindenképp megéri ,mert jól teszi a dolgát minden irányból védi a készüléket és nem kell bajlódni a tök nyitásával vagy ki be vételével.
[ Szerkesztve ]
-
-
A super SU appot csak simán frissiteni kell, mnem zavar be semmit? vagy kell állitani valamit?
V5 os rendszer.Egyébként mi a mnete ha fel akarom egy kicsit frissiteni a telót, hogy ujra gyors legyen, mert mostanába sokat gondolkodik amikor meg kell nyitni a billentyüzetet vagy a kamerát megnyitni.
Csak 4 app van nyitva, FB,Messenger, Insta, meg a viber,, máshogy nem jönnek meg a értesitések.
Egy sime wipe megteszi, vagy nem uszom meg, hogy ujra kelljen tenni a romot?
-
Hát nekem konkrétan egy este alatt nem töltött fel a telefonom, sőt inkább merült.
Este talán 40% körül tettem fel és reggeére 29% on volt a telefon .
9 órát volt a töltön a teló. és tuti , hogy töltött mertr zöld volt az ikon.
. -
-
-
-
válasz zeon.hu #19400 üzenetére
A mentést az a recoveryben gondoltad? meg az több giga adathelyet elfoglal , de amint irod pont a programokat ujra kell huzni utána ,mert nem biztos , hgoy müködnek.
ÉS a legnagyobb gondom nem is ez hanem, hogy a böngészöben a weblapoknál a jelszavakat ujra beirogatni egyenként, van amelyiket már nem is tudom, csak mivel autómatikusan már belép ezért tudom még használni.Pedig nem ártana , mert a bilentyüzeten veszem észre a lassulást leginkább, ott kell pár mp mire feljön és van, hogy irás közben is késik a leutés.
Swiftkey -
ha csak egy kicsit fel akarom frissíteni a rendszert, hogy újra gyors legyen és minden beragadó program bezáródjon, de úgy hogy semmi programot és adatot ne veszítsek akkor elég egy sima wipeot csinálni a recoverybe?
Vagy a factory resetet nem úszom meg ? a hétvégén külföldre megyek és nem szeretném ha akadozna vagy lefagyna esetleg gyorsabban merülne mint kellene .
-
-
meg a hideget sem szereti, nekem egy övtartóban van a készülék, és most amikor voltak ezek a minuszok, volt, hogy akartam csinálni egy képet 26%os akksinál mire elindult a kamera app kikapcsolt a készülék akksi lemerülést irt ki 9% ra,majd melegen rádugva a powerbankra, meg 46%os akksi töltöttséget mutatott.
Nem teljesen értettem egyik kijelzést sem, de hogy ilyen gyorsan merüljön a hideg miatt vagy belassuljon azt sem nagyon tudom hova tenni.
-
-
a hely i memoria as részen nincs is olyan nekem hogy data mappa, hol keressem , mert a file kezelővel nem találok ilyet amit törölni kéne
-
Tegnap valami gubanc volt a telefonnal, nem tudom mi az , de nem szeretném ha ez rendszeres lenne vagy problémát okozna.
A jelenség az volt, hogy kb délután 5 körül levettem a töltöröl olyan 50% körül, majd éjfélkor csippant, hogy ö most kikapcsol mert lemerült.
Rádugom a töltöre kiirja, hogy 9% on van és hogy töltés , nyomom a bekapcs gombot megjön a huawei logó, de 5 percig csak azt mutatja addig ki sem kapcsolt a kijelző, kikapcsoltam , majd ujra be, ekkor 1 percig semmi nem volt a kijelzön csak látszott, hogy bekapcsolt, majd megjelent a logo, ezután meg feljött egy kis ablak, hogy az android elindul és, hogy 150 alkalmazást optimalizál.
Ez majd egy fél orába telt mire elért a végéig.
Ezután rendesen bekapcsolt a telefon.Ez mi volt?
Pár hete #SU appot frissitettem és a binárist is hozzá, ez okozhat ilyet? mert kb azóta merül megint a telefon jobban. most nincs a SD kártyán semmi rom, hogy esetleg az kavart volna be, hgoy ujratelepedett, mivel uj SD kártyát tettem ble. 64gb-os samsungot.
Meg amit észrevettem, hogy néha az az érzésem, hogy változnak a progik anélkül, hogy frissiteném oket.
Pl a gyári fényképező eddig csak egy fokuszpontt jelölt kör alakkal ahova nyomtam ott zoldre váltott, most meg ha vannak rajta személyek akkor az arcuk körül mindenkinek négyzetet jelöl és zöldre vált ha jó a fokusz, mintha mosoly érzékelös lenne, ezt eddig nem tapasztaltam .
Viszont nagyon lassu lett a kép készités és a progik elindulása is.V5 ös rendszer
-
válasz Cunaja #19137 üzenetére
jött valami ujabb frissités mostanába ami az aksit szivja? vagy csak nálam akadt be valami? v5ös rom és ma 6 óra aaltt elment 60% akku
szinte semmi használattal kb fél perc telefon meg fél óra net
most tartok 1óra 25 perc képernyő időnél és már 22% rol töltöttem 45%ig a délután folyamán fél 1 körül tettem töltöre 22%nál -
A bloetooth eészről tud valaki egy kicsit bövebbet, hogy az mitől van, hogy kapcsolódik az eszközhöz, konkrétan egy füllhalgatóhoz és, ha a telefonon más alkalmazást is használok közben mig hallgatok zenét akkor szakadozik a kapcsolat?
több BT fülesnél is és a PC-re kötött dungeen keresztül is.
A 10m-es hatótávot meg sem közelitve szinte kartávolságon is. A bringázás alatt volt, hogyha elforditottam a fejem abba az irányba , hogy nem azonos oldalon volt a telefon és a vevő fele akkor szakadozott a vonal.
qy7es kinai füles és egy philips shb3060-assal használva is.
ÉS még a 609 és a 853as romokon is hasonló volt a helyzet , tehát nem csak a rom hibája.
De em hinném, hogy ennyire meg kéne fognia a vasat , ha más appot is használnék zenelejátszás közben . -
-
valaki vett vagy használt már a telöhöz utolagos IR eszközt amit a jack csati helyére lehet bedugni? nekem ma jött meg, de egyenlöre nem tudom, hogy müködik e , mert nem tudom, hogy kell e aktiválni valamit , mivel amit leszedtem univerzális távirányitó appot az azt irja, hogy nem talál IR eszközt a készülékben.
-
válasz zeon.hu #19036 üzenetére
Nálam bejött a keretprogi viszont a szolgáltatást nem tudtam igénybe venni, mert ma volt , hogy 60ft-ért lehetett volna megvenni a 6 részes Star warst 22k helyett, de amikor rámentem a linkre ami oda vitt volna , hogy megvegyem, kiirta, hogy az én országomban ez nem elérhető, most vagy az van, hogy a telefon romja alapján nem MAgyarországnak nézte a helyemet vagy már azóta változtattak a feltételen.
-
Ha esetleg tud arra megoldást az még jó lenne, ha a FB- alkalmazás ha kapok egy értesitést , eddig ha rákoppintottam akkor megnyitotta az alkalmazást annál a postnál amiról kaptam az értesitést, most a v5be ha rákoppintok akkor csak eltünik az értesités , de nem nyilik meg az alkalmazás.
A másik szintén FB-hoz kapcsolodik, ha az alkalmazáson belül egy pstra kattintok amit a böngésző nyitna meg akkor elsőre csak egy üres oldalt nyit meg a linkkel és azt irja, hogy nincs net kapcsolat , de ha a linkre rányomok akkor behozza az oldalt
-
Valaki használta már külföldön a telefont? elég ha a roamingot és az adatforgalmat kikapcsolom a teleon menüben és akkor már egyik progi sem fog még véletlenül sem generálni nekem roaming adatforgalamt amire ráfizetem a gatyámat?
TErmészetesen mégcsak elöfizetésem sincs roamingra és nem is akarok igy gondolom még akkor sem lenne ha bekapcsolva hagynám, de azért nem kockáztatok.wifire attól még kapcsolódni fog, ha ezeket kikapcsolom?
-
válasz zeon.hu #18886 üzenetére
Persze nem is rovom fel nagy gondnak, csak megemlitettem, hogy ki lehessen javitani amig van rá lehetőség.
De a váltást mi idézi elő, tehát ha a telefon készenlétben van az asztalon azt elérhetőnek irja ki vagy mikor vált át utolső időpontkor.
Nálam a normális az lenne hogy csak akkor irná ki amikor pont az alkalmazásban tevékenykedik valaki , ha csak készenlétbe van akkor meg az időpont vagy egy másik ikon. -
A v4 nálam is ezt csinálta, hogy nem jöttek meg az értesitések, de a v5el ez megjavult , már a vibernél sem tunik el a kapcsolat mindenkinél kiirja, hogy elérhető e vagy ha nem akkor mikor volt utoljára.
Egy hiba azért még van a v5ben ami a FB-hez tartozik, ha az értesitésben, jön üzenet, hogy valaki megosztott ez vagy azt, akkor hiába kattintok rá , nem nyitja meg az alkalmazást
A gmailnél ugyan ez müködik.A vibernél még anyni kérdésem lenne aki régebb ota használja, hogy menynire pontos az benne, hogy ki mikor volt aktiv rajta, mert van, hogy elérhetőnek ir valaki aki abban a pillanatban, biztos, hogy nincs a telefonnál, viszont van, hogy , csak időt ir ki mikozben ugyan ugy van mint az elöbb.
Tehát mi alapján ad egyszer elérhető opciót és mikor az utoljó bejelentkezést? -
válasz Cunaja #18864 üzenetére
Köszi , megvárom a véglegest , meg akamera modositást . Egyenlöre nekem igy megfelel ahogy van kivéve a kamerát mert az nem tetszik nagyon szemcsés iso 100on is.
Decemberben megyek külföldre oda akrom használni a kamerát és a videot , hogy ne kelljen a DSLR gépet cipelni, de eddig ugy néz ki nem uszom meg, mert este és szürkületben használhatatlan záridő állitás nélkül
-
Eddig, hogy el ne kiabáljam lekopogom, hogy semmi fagyással és az említett viber gonddal sem találkoztam a v5 ben.
Nem tudom, hogy mit kellett átírni hozzá a v4hez képest, de most nekem eddig jól megy.
-
válasz Cunaja #18857 üzenetére
Eddig minden megy, nem futottam még bele leállásba, messengeren meg még nem kaptam üzenetet, meg még ugy sehonnan, igy nem tudom , hogy az értesitések megjönnek e időben.
Messengeren meg csak szöveget kapok videokat soha igy azt nem tudom megnézni, bár a v4 nél ha erre az uj funkcióra rámentem ami a kamerát akarta használni akkor azt irta ki , hogy valami használja a kamerát és igy nem lehet használni, mindezt ug yis ha egy ujrainditás után egyből probáltam.A huawei backup és az android system webview alkalmazások mit csinálnak, mert alapból fennvannak és frissülni is akar mindegyik, de ilyen gyári cuccokat nem igen használok, lehet törölni öket vagy bármilyen más alkalmazást ami fenn van?
A lightmanager meg hasonlók -
Na felment a v5 , eddig még nem produkált fagyást vagy app leállást, igaz a csupasz romon kivül mégcsak a FB-ot tettem fel.
Ennél a videok és mozgóképek most mennek wifin, probáltam mobilneten is, de nincs térerőm igy ha jó is lenne se játszana le ,mert nem tudja betölteni.A SU bináris update-el mit kell csinálni? mert egyből megjelent, de csak uj felhasználó és expert van választható és nem tudom, hogy melyiket válasszam vagy ezután hogyan tovább.
Ezután felteszem a többi szokásos progit aztán meglátjuk hogy viselkedik.
-
-
-
válasz Cunaja #18837 üzenetére
V4 van fenn
Ha csak pörgetem az üzenet falat akkor pörög rajta a homokóra és megfagy az alkalmazás, van amikor ádob a böngészőre , de csak egy linket ad be mintha nem lenne internet kapcsolat.Masengerben egyenlöre nem találtam hibát, max csak hogy néha később jelenik meg az üzenet mint ahogy elküldöm.
852-es gond nélkül vitte az akkori FB alkalmazást
Rendes apk van fenn nem a light.
ÉS általánosságban mindegyikre jellemző, hogy nem kapok értesitést azonnal az üzenetekre csak ha megnyitom az alkalmazást, pedig minden engedély és beállitás bepipálva. Megjönnek csak épp jokora késéssel ami akár orák is lehetnek. ha nem nézek a telefonra csak a zsebembe van akkor nem értesülök róla hogy keresnének.
Ugyan ez érvényes a viberre is.
-
válasz Cunaja #18824 üzenetére
Amugy érdekes ez a hisuit, nekem még az istenre sem akar ugy muködni ahogy kell, mert az esetek 80%ban nem is csatlakozik a telefonhoz vagy amikor igen akkor annyira instabil a kapcsolat, hogy mire bármit is inportálnák vagy exportálnák rajta keresztül már szét is csatlakozik.
Most szedtem le a legujabbat az 5.0ast, de mikor rádugom a telót a PC-re feljön a progi , de nem csatlakozik a telefonon belép hibakeresőbe, de a hisuit rész nem jelenik meg. -
válasz zeon.hu #18807 üzenetére
Elvileg minden be van állitva.
Az elöbb a vibernél a beállitások -asztali és táblagépeknél csak tekert a homokora és nem csatlakozott, hogy jelezné, hogy van pc viber is kapcsolatba, ujrainditás után ugyan ez a menü szinte azonnal megjelenitette.A FB-nál meg általában akkor hal meg ha valami gif vagy video megosztás van , pedig a menüben ki kapcsoltam, hogy autómatán elinditsa ezeket.
-
válasz zeon.hu #18805 üzenetére
Én a vibert megnyitom hogy mutatja az eddig megkezdett csevegéseket, de csak kép nélkül, és ha rákattintok valamelyikre, hogy lássam fenn van e mintha irnék neki akkor sincs kijelzés, csak ujrainditás után.
ÉS ilyenkor természetesen az értesitések sem jönnek meg.
DE akkor ezekszerint ez nem szar ez ilyen?
Másokat nem hallottam még ilyen miatt panaszkodni. -
Ujratettem a v4 romot, szóról szóra ugy ahogy az összefoglalóban volt, de mintha semmi nem változott volna, DE nem biztos, hogy a rom hibája, csak az engem nem nyugtat, hogy azok a programok fagynak alatta amiket használok.
A play áruház , a FB már irt ki , hogy sajnáljuk , de az alkalmazás leáll.
A viber, meg megnyilik, de van, hogy elfelejt csatlakozni és ilyenkor nem mutatja a kontactok profilképét a listában és, hogy elérhetőek e vagy sem, és csak akkor javul meg ha ujrainditom a telefont.Még használom hátha összecsiszolódnak.
-
válasz zeon.hu #18796 üzenetére
Van fb , de nem csak azzal vannak gondok.
Nem mentésből hanem playről töltöm mindig az épp aktuálisat .
Semmi launcher vagy más rendszerpiszkáló dolog nincs fenn.Főleg mint multimédia és netes eszköz van nálam használatban , nem telefonálás miatt, ezért fontos , hogy jól müködjön a kamera a video, a zenelejátszás és a Sport trackerek, meg persze a net.
-
-
Na megjött a 64gb os memoria kártya és most van szabadidőm is, ujra neki futnék ennek a romcserének.
Szóval V4 van most fenn.
Az összefoglalóban ugy olvastam, hogy a v4 elöfeltétele a 839es rom, ez mit takar pontosan?Mert a multkorinál végigmentem az egész rollback folyamaton és ugy sem volt jó ,majd ezután legyalultam mindent és csak a V4et tettem fel .
Jó az összefoglaló, csak egymás után ömlesztve vannak a dolgok és nem mindig tiszta, hogy mi miután vagy mi elött kezdődik.Nem bonyoulut a folyamt csak sok dolog van és sok kombináció hozzá.Most akkor nekem ha full gyalut csinálok akkor elöször fel kéne tennem a 839et 3 gombossal ?, de oda meg gyári recovery kéne nem?
Majd utána megcsinálni a recovery cserét és ugy a V4-t? -
-
Ma megjött az uj samu 64gb-os SDXC SD kártyám, holap megint ujra kéne huznom a telefont, a V4ről akkor ujra gyalu és vissza a V4 a menete és akkor talán megjavul minden?
-
válasz jonny100 #18748 üzenetére
Ments le a fontos dolgaidat, nekem is ez volt mielött eltünt az egész sd tárhely, azóta se kapcsolódott vissza.
Csak arra azért jó lenne rájönni, hogy miért baj neki ha sok a kép vagy a video és az miért okozza ezt a média serveres gondot vagy, hogy megfekszik az sd kártya.
Mert most rendeltem a 16gb os helyett 64gb osat és többnyire zene meg a telóval készült média tartalmak lennének rajta és elég rossz lenne ha ekkora adatmenyniség cska ugy elveszne. -
A Huawei cloud funkcióját használja valaki mentésre?
Mert a filekezelő néha feldobja , hogy tároljam ott a fájljaim, de amikor meg akarom addni neki a gmailes fiokomat, akkor azt irja, hogy már használatba van, bejelentkezéskor meg nem fogadja el a jelszót, jelszóemlékeztetőre küldött egy linket ahol meg lehetne addni uj jelszót, de minden kinaiul van és nem tudom, hova mit kell irni. Valaki csinált már ilyet
Érdemes vele vesződni, vagy ha regisztrálok is azután is csak kinai oldalt lehet használni? -
ugy látszik, hogy megadta magát az SD-kártyám, mert ha rámegyek a beállitáűsoknál, hogy felcsatlakozás akkor 1 mp mulva vissza vált arra, hogy biztonságosan eltávolitható a kártya.
ÉS nem is látom a beállitásokban, hogy lenne adat vagy szabad hely és a fájlokat sem tudom elérni . -
A media server rész az mit csinál vagy hol lehet kikapcsolni? Mert ma az be ragadt ér 3 óra alatt lemeritette 51%ra a telot, az akksi allapotnal írta, hogy az összes folyamat közül a média server 82%ban használta az akksit. És a töltés levétele és az észlelés közötti 3 órába megint üres részt mutat a grafikon.
-
használja valaki 64gb os sd kártyával a telót? a Samsunk SDHC u1 es verziós kártyák mennek vele aminek elvileg 80mb/s az olvaási sebessége?
Mert most egy 16os van benne, de lehet már halldoklik, mert most pár képemet nem találom meg a videoimat se az intézővel se a telefon fájkezelőjével.
DE a hisuit is csatlakozik majd pár mp mulva eltünik a darabszám kijelzése a képeknek a föoldalon majd pedig megszakad a kapcsoalat a gép és a telefon között fél perc után ujra csatlakozik majd megint eljátsza ugyan ezt.igy meg nem merek nekiállni adb-vel flashelni a recoveryt hátha az irás közbe csatlakozik szét.
-
Valaki tapasztalt már ilyet? Van egy nagy lyuk az aksi monitorozasnál, és a wifin kívül minden megszabadulás.
Viszont a telefon nem kapcsolt ki az idő alatt, csak le volt téve az asztalra, a kijelző bekapcsolasa után újra számolta. Viszont az ertesitesek is csak akkor jönnek még az email szinkronizáció amikor bekapcsolom a kijelzot, Stand by ban nagy ritkán. És a wifi hálózathoz is ilyenkor csatlakozik újra, pedig folyamatosra állítottam, hogy ne a mobilnetet használja.
[kép]
A gyári ébresztő nem ébreszt, befagy mielőtt aktivalodnaMeg v4el rom.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz Atlantisz48 #18526 üzenetére
Ma nálam is ez volt, nem ébresztett a gyári ébresztő, csak a lenti sajnáljuk ablak fogadott, és a Facebook is rendszeresen ezt csinálja, a viber nem csatlakozik és nem jönnek az üzenetek sem azonnal.
Sztem vissza térek a 852 re. -
-
Valami a fb alkalmazással nem jó a v4nél, mert annál még mindig feldobja az alább linkelt sajnáljuk üzit.
Más proginál még nem tapasztaltam. a vibernél van még olyan, hogy müködik a progi, de nem csatlakozik és nem tölti be a kontaktok képeit és az utolsó elérhetőségének időpontját, csak ha ujrainditom a telefont.igy azt még nem tudtam tesztelni, hogy ilyen esetben tudok e küldeni üzenetet vagy megkapom e öket. mivel elég ritkán kapok üzenetet vagy hivást.Nálam a böngészésben és zenehallgatásban kimerül a telefonhasználat.
viszont az ujrainditás menü sem jön be a hosszu power gombra, nem tudom kiválasztani, hogy ujrainditás kikapcs vagy bootba induljon ujra, csak simán kikapcsol a hosszunyomásra. -
válasz Cunaja #18509 üzenetére
egyenlöre még csak wifin használátam, de eddig amit akartam az megy és a üzenetküldő alkalmazásokról is most egyből jön értesités, legalább is wifin.
Majd ha valaki ráér akkor elmagyarázhatná, hogy a jogosultság kezelőben és a védett alkalmazásoknál, mit hogyan érdems állitani, mert ha most például a facebooknál a helyadatokhoz kér jogosutságot és visszautasitom, akor vagy minden alkalommal amikor megynitom kapok róla egy értesitést, még akkor is ha be van pipálva, hogy jegyezze meg.
Nem nagyon értem, hogyha valami funkciót letiltok az hogyan befolyásolja a müködését a proginak , de azt sem akarom, hogy minden dolgot naplózzon és amiatt menjen feleslegesen a progi a háttérbe
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet
- Kuponkunyeráló
- Microsoft Office és Office 365 topic
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest