- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
shiNIN #50060 üzenetére
Bledtol tenyleg nincs olyan orult messze (Magyarorszaghoz kepest
)
a minimum sebesseg kuplungcsusztatas nelkul ugy kb. 30, ott ovatos, enyhe gazra mar nem rangatozik hanem tartja a tempot, annal lassabban csak kuplungolva lehet vele kozlekedni... a VFR nem varosba valo, ezt mar az elejen is megallapitottam
de ha megtanulok normalisan kozlekedni eros dontessel is, akkor remelhetoleg nem lesz mar ra szukseg, nem sok hianyzott, de tartottam attol hogy ha valamiert muszaj akkor nem fogok tudni gazt adni es elfekszek, szoval inkabb csusztattam picit
en is bakonyi betyar vagyok, szoval aterzem a szitut -
zsoltee10
addikt
válasz
shiNIN #49927 üzenetére
mindenféle paraméter, persze, csak ha nem vagyok indiszkrét. hol?, m2, elosztás, építés ideje, ár, stb.
ez 3 rétegű, 4-16-4-16-4 felépítésű üveg, ami 0,6 Ug értéket tud. Argonnal van töltve, emellett mindhárom réteg felület kezelést kapott. Mi a TT Ablak céggel csináltatjuk, mert a listaárhoz képest rokoni kedvezményt kapunk, 2,8M helyett 2M.
Djuree: Vazzeg télen is kell szellőztetni.
Ki kell nyitni minden nap az ablakokat 15 percre. Ettől nem hűl ki az egész ház, de cserélődik a levegő. Amúgy egy központi szellőző rendszer kellene, de egy 30 éves téglaházban megvalósítani ilyet macerás.
Viszont lesz új faelgázosítós kazánom, 1000L-es puffertartállyal, napkollektorral. Nagyon komoly a cucc, kidobom a villanybojlert, a puffertartály lesz az is. Ha nincs napsütés nyáron, begyújtok 1 órát a kazánban, és 4 napig megvan a használati melegvíz. Nem a tartályban lévő vizet használjuk, hanem a tetejében van egy spirál, amiben a vezetékes víz keresztül megy, és átveszi a tartály vizének hőjét. Télen meg értelemszerűen a fűtés által termelt hő szolgáltatja a használati meleg vizet, így az szinte ingyen van. Ráadásul, ha kialszik a tűz éjjel a kazánban, akkor se hűl le a ház, a tartályban akkor is 60 fokos víz van még reggel.
-
zsoltee10
addikt
válasz
shiNIN #49920 üzenetére
gratula! szabad tudni a paramétereket? mi idén újítunk, tavalyi szerzemény.
ilyen ablakok lesznek: rehau geneo jelenleg talán a legprofibb a piacon, 3 rétegű üveggel tudja a 0,6 U értéket. -
Integra
titán
válasz
shiNIN #49886 üzenetére
ha egyszer lakóparkot terveznék és értékesíteném, kikötném szerződésben, hogy kutyát nem lehet tartani és macskát is csak ivartalanítva. igaz, én sosem fenyegettem a szomszédot mert a táskakutyái ugatnak.
gyűlölöm, hogy nem tudok sok helyen a járdán végig menni, hogy pár véreb ne akarná a torkom a kerítésen keresztül átharapni. agyoncsapnám a gazdáikat.. -
DigitXT
félisten
válasz
shiNIN #49546 üzenetére
ott veszünk házat, ahonnan be lehet járni biciklivel is, ha nagyon, nagyon muszáj
Szvsz ha pikk-pakk elfogyna az olaj, akkor nagyobb gondok is
felmerülnének, mint hogy motorral, vagy biciklivel jársz-e be.
(Eleve valószínű, hogy nem lenne hova "bejárni", stb. Remélem
azért "folyamatában" nem lesz ennyire fájdalmas a dolog, mint
ha egyik pillanatról a másikra történne: túl sok minden épül rá.) -
Integra
titán
válasz
shiNIN #49372 üzenetére
azért azt vágod, hogy ez egy guruló szobrászat (ahogy a többi hasonló krómcsoda is), amibe iszonyatosan sok időt és pénzt ölt a tulaj és ennek megfelelően kell rá nézni, megítélni. elképesztő, hogy elvagytok tévedve, illetve mennyire képtelenek vagytok a kis világotokból kicsit kiszakadni...
-
boogie84
veterán
válasz
shiNIN #49005 üzenetére
Jobbulást!!
Megkérdezhetem milyen sisakod van? A Dayton Eagle nem éppen csendes + írtam a pinknek h mi van ezzel kapcsolatban. Válasz: csak az újabb modellekre készül ilyen plexi.
Akkor marad a jól bevált átlátszó. Szívesen kipróbálnék egy sötétedő plexit. Megnézném milyen.
Ha felmennék pályára akkor vennék még egy '00 600F-et és azzal mennék.Egyenlőre a másik motor helyett most a nyár után az angol nyelv elsajátítása köv évben pedig a győri egyetem lesz a kitűzött cél. Ergo költekezni a jövőben óvatosabban fogok.
-
Daywalker
addikt
válasz
shiNIN #48127 üzenetére
Én sem szarozok, bár a motoros kesztyűben csak háromszor áztam el, de pl. a snowboard kesztyűm is bőr...jól is nézne ki, ha az egyhetes tivornyák alatt nem tudnám mindig másnapra megszárítani. Csak odavágom a fűtőtest közelébe és nem fújom be semmivel soha. Futott vagy 5 szezont, és nem a bőr része van elkopva, pedig kapja az ívet rendesen. Szerintem ezek hamarabb esnek szét, minthogy a bőrnek komolyabb baja lenne (esést leszámítva)
Motort is csak ritkán takarítom. Megyek vele 100 km-t és már tiszta retek...ha sok összegyűlik, akkor lemosom rendesen és isten áldja. Plexit viszont kb. minden nagyobb kör előtt, mert utálom, ha nem látok ki -
Eagl3
veterán
válasz
shiNIN #46086 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a válaszaitokat.
Mint írtam, a jogsit majd csak hamarosan kezdem, szóval egyelőre a motor vétel még kicsit odébb van, hacsak nem ugrik be egy nagyon alkalmi vétel (pl. most kaptam egy infót, hogy Olasz import 650GS -eket hozott be egy srác, rendőr motornak szánták őket, de valamiért leselejteztették, 2002-2003 -as motorok, ő építi újjá őket. Kettőt már el is adott, egy még darabokba van), úgyhogy egylőre csak nézelődök, de mint korábban a Ducati Monster a másik ami még bejövős. -
Daywalker
addikt
válasz
shiNIN #45918 üzenetére
Igen, lehet offolni (hiszen azért van a gomb), de nem korlátlan mennyiségben egymás után. Nem kell átesni a "ló túloldalára"...
Nem is szoktam szólni, ha van off, de most egy kicsit kezdett sok lenni.
Legközelebb akkor nem szólok, csak törlökAkkor aztán senki sem tudná, hogy ki volt az
-
Djuree
félisten
válasz
shiNIN #45477 üzenetére
nekem is érzékeny a szemem a napra. napszemüveg nélkül ki sem mozdulok, minden táskámban van egy + a kocsiban is. de érdekes módon bukóban sosem kell, valahogy úgy árnyékol vagy nemtom. amúgy azok a sisakba épített szemüvegek kb. szart sem érnek, gagyik, legalábbis az olcsóbb sisakokban, próbáltam már ilyet, mint a tescos 700ft-os szemüvegek, persze a semminél jobb.
-
Djuree
félisten
válasz
shiNIN #45302 üzenetére
tinnye, tök, perbál. mennyit mentünk mi arra, gyönyörű helyek vannak arra, sokat airsoftoztunk arrafelé, 1km-enként vannak régi katonai bázisok (amiket sajnos széthordanak, meg szemétlerakónak használnak). a (nem is olyan) régi szép idők...
arra felé nem volt szél? itt felénk a tisza környékén nagy durva szél volt egész nap, talán délelőtt nem annyira...
-
alvaro
senior tag
válasz
shiNIN #45227 üzenetére
...és ezt úgy, hogy tudtommal a hátsóról szedi az adatokat, az pedig maradt 160/60
Egyébként 110/70 elöl eredetileg.
Annyi turpisság mindenesetre van így benne, hogy elég közel került a gumi felszíne a sárvédőhöz, zörögnek benne a felkapott apró kavicsok.
Amúgy nekem nincs méret-fétisem, csak nem volt a gumiból 110-es, a szerelőm meg biztosított, hogy eléggé passzol a felnihez a 120-as.
-
alvaro
senior tag
válasz
shiNIN #45168 üzenetére
Hát igen, én pl. nagyjából 2 hónapra rövidítettem azt a 2 évet. Nagyon furcsa volt eleinte a megborult súlyeloszlás, de idővel megszoktam. Ha 2 évvel a jogsi után csinálom először, szerintem akkor is meglepődtem volna (bár talán kevésbé, mint így)
De hogy egy 20 éves autós jogsi nem hatotta volna meg az egyensúlyomat, az is biztos -
Djuree
félisten
válasz
shiNIN #45011 üzenetére
persze, nem lesz baja, de nem szeretem ha ázik (főleg a jeget nem akartam megkockáztatni, lehet neked nem számít a motor fényezésének az állapota, nekem számít), amúgy sem szeretem az utcán tárolni a motorom, főleg nem pesten. inkább mentem kocsival, jól is tettem, szinte végig szar idő volt. ma meg 5-kor indultam pestről, marha nagy szél, meg elég hűvös volt, motorral nagyon kellemes lett volna a kamionokat előzgetni félálomban
-
Integra
titán
válasz
shiNIN #44169 üzenetére
értelem szerűen ha van egy kanyar amit 130 környékén beveszek mert üres az út meg belátható, de maradjunk 80-nál akkor nem váltok vissza kettesbe, hogy rárántsam. jól elvagytok ti ketten, vak vezet világtalant. néha az az érzésem, hogy ti még együtt is éltek.
na mindegy, lépjünk. -
Djuree
félisten
-
Daywalker
addikt
válasz
shiNIN #43320 üzenetére
Én meg pont fordítva használom
...ha csak lassítani kell egy picit vagy már látom, hogy meg kell állni és van időm, akkor hátsó féket használom (olcsóbb a betét és a tárcsa is
). Hála Istennek nekem elég jól fog és jól adagolható, remekül lehet vele stabilizálni bizonyos helyzetekben, de persze csak ésszel. Ha pedig nagyon kell fékezni, akkor mindkettőt használom...progresszíven, ahogy azt tanítják. Ritka, hogy csak az elsőt használva állok meg.
-
atom87
aktív tag
válasz
shiNIN #43185 üzenetére
Érdekesen vegyes egy kicsit. Korábban volt DRZ 400 SM meg egy K1-es 750-es GSX-R, csak most épp szünetelnek(házasság,ház vétel, miegymás...)
Szerintem/tünk nem az összetétel a fontos (mint ahogy az sem, hogy kinek milyen/mikori motorja van), hanem hogy van egy összetartó csapat, akikkel lehet motorozni, összejárni, szórakozni, bulizni, stb. -
Djuree
félisten
válasz
shiNIN #42841 üzenetére
húú mikor jöttünk haza a tátrából sötétben, a 2 ökör előttem jött vagy 140-el vaksötétben. mondom ezek meghalnak így rövid úton. mentem 100-al, mindig le is maradtam, aztán megálltak és kérdezték jó-e a tempó? majdnem megcsaptam a gyereket, tényleg. mondom nekem mind1, nem fogok miattatok meghalni, menjetek ahogy jólesik, majd ha akartok megvártok valahol, ha nem azt is leszarom
Integra: nem bunkó az, csak nem szeretik az emberek, mert zavarja őket. én sem csípem mikor bent ülök angol órán, erre odaállít valaki az ablak alá és tolja azt az idegesítő "zenét" egész óra alatt, és nem tudok figyelni
-
alvaro
senior tag
válasz
shiNIN #42831 üzenetére
Hát, azt írta Macko, hogy még semmi se fix. De az 1800-2000km-es távval is sokan kihasználták a teljes 60 órát, és én egészen biztosan ezek között lennék éjszakai menetekkel is. Ha tovább emeli a tét, szerintem kiszállok, az nekem már nem lenne élvezet, hanem hajszolt rohanás.
-
Djuree
félisten
válasz
shiNIN #42636 üzenetére
ja tudom, utcán hordáshoz engedély kell
azért nehogymár ne védhessem meg magam, ha már az állam nem képes rá, ill. képes lenne, csak nem akarmegmondom én ezt a rendőrnek is, meg akárkinek...
runner 125: nem jó hír. de már febr. gyorsan elszáll, márc meg már a mi időnk lesz remélem
-
zsoltee10
addikt
válasz
shiNIN #42556 üzenetére
Gondolkodtatok könnyű szerkezetes házban? Vannak elég régi, jó referenciákkal rendelkező cégek, mint pl. a Trendhaus. Kompletten A-Z-ig megcsinálnak mindent, tervezéstől a kivitelezésig, és baromi gyorsan. egy ismerősömnek 3 hónap alatt felhúzták a házát.
Bled környékéről mondhatnál egy olcsó szállást.
-
Integra
titán
válasz
shiNIN #42556 üzenetére
nincsen baj az igényességgel. de csak ismételni tudom magam, ehhez iszonyú mennyiségű pénz kell, ha nem akarsz minden résznél kompromisszumokat kötni. és erre legkésőbb akkor jössz majd rá azonnal, amikor olyanokra fizetsz egy rahedli pénzt, mint tervezés, amikor még egy büdös kapavágás nem történt.
meg kell tanulnod újra értelmezni az élettered. ha házat építesz lesz hálószobád, külön fürdővel etc etc. egy jó ház, ami élhető, praktikus, szerethető, emellé még modern is gépészetben és villamosságban is, nagyon hosszú idő kell, hogy magadénak érezd. ez ilyen. jó dolog. -
zsoltee10
addikt
válasz
shiNIN #42551 üzenetére
mi is terveztünk egy komolyabb 2 hetes olaszországi túrát, de a ház miatt ez elmarad. Mivel azonban mégiscsak kellene valahol túrázni, ezért nagyjából egy ausztriai hétvége játszik, meg az országon belül csinálunk egy komolyabb 10 napos túrát az olasz túra költségének töredékéért.
-
alvaro
senior tag
-
Integra
titán
válasz
shiNIN #41157 üzenetére
szerintem is, de látod, generációs különbség.. mondjuk anyumnak bejön, szerinte meg csinos
a következő történet bukó választás lesz, szerintem ők is kapnak egy-egy xr1100-et, de fontos, hogy betudjak szerelni egy comlink-et a bukókba, hogy tudjanak egymással beszélni. vagy pedig már eleve beépített rendszeres sisakot kell keresnem.
-
-
válasz
shiNIN #41042 üzenetére
hát én úgy elmennék amúgy jövőre egy több napos túrára ,de tökre nincs ilyen társaság ... az összes haverom bele van búzúlva a pályázásba a túrázást le se szarják
és mindegyiknek gsx-r je van..
Jövőre a cross motorba is bele akarok feccőlni sok sok energiát haa már van ott verseny pálya Balcsin, hogy nagyobb legyen a skill
Tayrol :Nekem már nem mondogatja hanem veszekszik
-
Integra
titán
válasz
shiNIN #40840 üzenetére
"A dugóban való araszolás nem igényel magasfokú technikákat, csak haladunk, extra stabilitásra sincs szükség, egyenesen gyökkettővel igazán nincs ilyen gond"
ja, persze..én spec kifejezetten élvezem a dugóban a nyomulást, 25 perc alatt végigmegyek a hungárián is bármekkora dugóban, kifejezetten élvezem, hogy tudatosan gyakorlok és tempósan át tudok már menni az álló sorok között. de ha nem tanultam volna meg a helyes alapokat, akkor sosem lennék rá képes. és ezt nem kuplungolás üresjárattal lehet megcsinálni, azt sokkal inkább veszélyesnek tartom.
persze mondhatnám magamnak, hogy szépen lassan nyugger módra eltögyögök.. csak minek hazudjak magamnak? nem szeretek dugóban pöcsölni, átmegyek rajta.dugóban meg fogyasztásra optimalizálni... miről beszélünk?!
"A plusz technikásság sem árt. De ezeket valószínűleg nem egyenes vonalú lassú haladásnál használjuk ki."
tényleg minél hamarabb mejnetek el, mert ilyeneket olvasva az égnek áll az a pár mm hajam is... -
Integra
titán
válasz
shiNIN #40751 üzenetére
ez nem sznobizmus (de szeretem ezt a szót), hanem arról van szó, hogy vannak, akiknek semmi idejük erre. ők megkeresik a lehetőségükhöz képest a legjobbat interneten, ami típus specifikus, nem kell 4x elmenni, egyeztetni, méreteket levenni blablabla, ellenben azonnal szerelhető, pontos és nincsen vele macera, még az esélye sincsen meg, hogy valami nem fog illeszkedni, etc...
ugyanígy dobozzal és egyéb felszereléssel. arra van idejük, hogy motorozzanak ha tudnak rá időt szánni és nem a többivel foglalkozni. az ég világon nincsen ebben sznobizmus, csak az életvitel más.
"az ár nem feltétlenül jelent minőséget..." - valóban nem, mégis az a tapasztalatom, hogy komoly minőséget mindig is meg kellett fizetni és ezután is meg kell. de ebbe ne menjünk bele tényleg, mert mindenkinek mást és mást jelent a minőség.
és kívánom, hogy tudj 3 gurigáért egy nap motort venni -
Integra
titán
válasz
shiNIN #40736 üzenetére
veszel 3 millióért egy motort. majd neked minden mindegy alapon ráhajigálsz valamit amit a sarki bácsi felesztergál rá? meg doboz is mindegy, csak legyen? hogy néz már ki? egy ilyen motornál te sem fogsz bármit feldobálni rá, főleg nem pókozni, ami még balesetveszélyes is..
pont nem is olyan rég történt, most késő nyáron, hogy egy hozzád hasonlóan dobozt drágálló motoros srácnak leoldott autópályán a pók, a pakk beszorult a kerék és a lánc közé, bukott és ahogy kicsúszott az autópályáról, a palánk oszlopa lefejezte.na mindegy, más korosztály, más igények, más pénztárca.
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest