- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #50229 üzenetére
Jaja, én is inkább olyat vennék, ami a nyaknál emeli...picit drágább összességében véve, de a sportmotoron árulnak olyat is. Egy hátsót tuti veszek, de szerintem egy első is be fog ficcenni
Ponyvára kéne vmi jó tipp...néztem gyárit, de eléggé drága -
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
Az a baj, hogy ha elkap egy eső az autópályán, akkor nincs sok választás...én is ezen a gumin töröm a fejem a BT016 helyett majd jövő tavasszal (vagy Mezteler, habár a kettő közt árban van bőven különbség), de gyanús, hogy a minták nem igazán esőre vannak kitalálva, de lehet, hogy csak én parázom túl
MOD: usa fórumon azt írják, hogy esőben is jó, utcán 5000 mérföldet elmentek vele simán.
-
Daywalker
addikt
válasz
Prof01 #50047 üzenetére
Ja az nem rossz gumi, .mf-nek is az van. Csak azon agyalok, hogy vajon mennyire kopik mondjuk túrázás során, mert a Metzeler M5 Interacthoz hasonlóan 5 (máshol 3-at olvastam) zónás, de arról elég jókat mondanak kopás tekintetében. Na és vajon esőben mennyire teljesít jól a BT003RS?!
-
Daywalker
addikt
válasz
Archer #49880 üzenetére
Kb. ilyen sorrendben
Szerintem ha a nyereg Nissin, attól még nem biztos, hogy a betét is az.
Vegyél gyárit, vagy Nissint. Arra figyelj, hogy az anyaga megegyezzen a gyáriéval, mert nem minden tárcsa bírja a szinter betétet, aztán a tárcsát is dobhatod ki a kukába. A gyárival tutira mehetsz. -
Daywalker
addikt
Ennyi faszkalapot egy helyen. [link] Kedvencem az egyik hozzászóló, aki azt állítja, hogy az Örs vezér tértől egy percre dolgozik és hallotta a pénteki edzést. LOL.
-
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
Jaja, &rew eltűnt
Szerintem meg sem állt a pályáról lefele jövet
Jó volt a mai nap, majrécsík jobb oldalt már nincs, a csizma orra leért már a kanyarokban a vége felé. Amit tanulni lehetett ma, az határozottan a mélyebbre döntés, illetve a rövidebb fékezés, valamint a nagyobb sebességű kanyarodás fékezés helyett. Szerencsére arra most nem kellett koncentrálni annyira, hogy hova nézzek, többnyire automatikusan ment már.
Legalább a motoron helyezkedéssel kapcsolatban kezdenek derengeni a dolgok, de csuklóból még mindig nagyon szorítom a kormányt, pedig csuklótól felfelé már lazább vagyok. No mindegy, majd dolgozok rajta. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49819 üzenetére
On-Off-Res van neki is. De először on módban próbálta indítani, ha jól értettem, aztán rakta át res-re.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49798 üzenetére
Én igyekszem időben lelépni és ott találkozunk, mert mi ketten megyünk most (hozom az asszonyt, lásson ilyet is).
-
Daywalker
addikt
Na, holnap sietni kő a ringre, kérdés nélkül is elmondták nekem is, hogy csak addig tart...na sebaj, idén úgyis ez lesz az uccsó itt szerintem...max máshova mehetünk, ahol napközben sem nem ilyen k.va drága két óra
-
Daywalker
addikt
Házi feladat: ma elmenni, megcsinálni, holnap jönni
Én is Interactot akarok tavasszal....hátha télen lesz akcióban és akkor megveszem. Ezt a gumit most már lejárom, ameddig tudom. Most, hogy kétszer volt pályán, meg kapta az ívet a túrákon (ebben a hónapban belevertem egy ezrest kb), elkezdett kopni is és mintha nem lenne olyan kemény a felülete, mint eddig...de lehet, hogy csak én látom így. -
Daywalker
addikt
No, akkor csináljuk meg képesre az első Hsz-t...szóval jöhetnek a képek privátban, aztán berakosgatom őket. Olyan linkek kellenek, amit egyből tudok linkelni, tehát nem fogok semmit sem feltöltögetni sehova
Picasa, imageshack vagy mi a retek, ami public és nem törlik, olyan kell. RenCCámot
takarjátok ki, ha látszik,
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49750 üzenetére
Persze! Teljes az egyetértés köztünk
Keress vissza, hányszor írtam le, hogy én városban is 1-2-3 max, mert nem arra való, hogy papás tempóban, alacsony fordulaton erőltessünk egy felső fordulatszám tartományra kihegyezett gépet. A Totalbike féle őrülettől, "hogy 50-nél hatosban is használható" dologtól hányok. Ott is akárhányszor leírják, beszólok nekik
Nem, nem használható b+...főleg azért sem, mert utálom, ha nincs motorfékem, márpedig ott már rohadtul nincs, mert majdnem alapjáraton pöfög.
Asszony bátyja használja úgy a busát néha, hogy 6 alapjárat városban...hát egészségére, nekem a motorozás többet jelent
A fentit csak megjegyzésként írtam, hogy azért a mindenhol használható, az nem jelenti azt, hogy megy is. -
Daywalker
addikt
Mindkettő egy kisebb vagyon. De a Pant tavaly láttam horvátoban közelről és szerelem volt első látásra
A kawát most tudtam megnézni lime partyn, az meg szerelem volt második látásra
Mindegy, azt hiszem még van pár évem eldönteni, mire lesz annyi pénzem, hogy legalább egy 4-5 éves használtat vehessek
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven #49742 üzenetére
Ami késik...az lehet, hogy sosem jön el
Én az életet választom, legalábbis még egy darabig
mod: na jó de az V2 mozdony
Ez meg egy nyomatékszegény sor 4
Mondjuk nem igazán váltogatok vissza előzésnél, 160-nál 6-osban 6-6,2K-t forog, ott van benne már bőven erő bármilyen előzés kivitelezéséhez (a fehér sávelválasztón viszont szokott mocorogni ilyenkor), ma ha nagyon kell egyet pöccintek vissza óvatosan, de akkor az már csapatásnak számít
. Lehet, ha visszaváltanék, akkor én is bajban lennék. De egyébként az enyémen is fos gumi van...a Hring olyan volt vele, mint a korcsolyapálya.
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven #49739 üzenetére
Jaja
Kb. jó, ha 100 lovat megmozgatok időnként a sajátomban
Ritkán forgatom el mondjuk 10 ezerig (8K-nál van 100 ló kb.). Most a Hungaroringen sem kapta meg egészen, ami járt neki
MOD: Egyesben alapból fosok neki nagy tüzet adni és csuklóból leforgatni, mert annyira emeli az elejét, hogy az nem utcára való
De funnak jó
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven #49737 üzenetére
Jaja...az enyém is olyan, hogy főleg 4-5-6-ban 3500-ig nem igazán van semmi, nem is érdemes koppra húzni, csak zizeg és megfontoltan tol. Amúgy egy Ivan vagy Dyno jet kittel 3500 alatt is jobban húzna...köcsög karbi
Mondjuk ritkán motorozok 3,5K rpm alatt...inkább legyen tartalék a teljesítményben, ha vészhelyzet van.
Túrázni jó, lehet adagolni meg ésszel előzgetni, de igazából 4000-nél lő ki, és 7-8 körül rendezi a tűzijátékot, ott már emeli az orrát rendesen, én meg kapaszkodok, el ne hagyjon.
Nekem már ez is bőven elég, egy erősebb ezrestől lefosnám a bokám. Sőt, következő motornak valami 600-ast vennék, mert bőven elég lenne az is...
De valszeg ez megmarad pályamotorozni már, és lesz mellé egy túra...ha Isten is úgy akarja -
Daywalker
addikt
Tegnap mi is mentünk egy nagy kört...350 km, Bp-Parassapuszta-Szlovákiában csapatás-Párkány-Esztergom-BP. Nem mondom, hogy nem fáradtam el.
Keddre összeszedem magam, remélem most tényleg eljutok (megint) az Euroringre, ha nem jön semmi sem közbe... -
Daywalker
addikt
Nekem sem nagyon ment a 4. rubrika alá, pedig 80 felett hajtva huzamosabb ideig már le szokott menni, de most 4-esen volt állandóan. Pályán sem ment lejjebb, pedig euroringen lenyomtam 3-asig (az azt jelenti, hogy már elég gyorsan mentem
).
Most, ha megálltam, akkor fél perc után 5-re ment fel és 15mp-re rá venti is bekapcsolt. Hazafele egyszer sem indult el, meg amikor mentem a pályára akkor sem. Igaz, lámpánál meg dugóban sem álltam, annál melegebb voltInkább végigszlalomoztam mindenhol.
Nemrég kinyomtam a lamellák közül a mocskot slaggal és az jót tett neki. Plusz tavaly ősszel cseréltem folyadékot is...két évente javasolt az is.
Egyébként ez teljesen normális ilyenkor...kawa elég melegen jár, főleg még ezek a régebbiek. A busánál is ez a helyzet...annál még hamarabb kapcsol...
Nekem mániám, hogy nem állítom le a motort, amíg a ventilátor megy. Mert hiába állítom le és megy tovább a venti, ha nincs, ami keringesse a vizet. Ma rásegítettem azzal, hogy a mélygarázsban mentem egy nagy kört viszonylag gyorsabban, így a kör végére lehűlt annyira, hogy le tudjam állítani szinte azonnal. Ha ezt nem teszem, akkor percekig ott dekkolhattam volna, mire alapjáraton kihűti...
Szerk: hazaértem és bevertem egy liter limonádét
Kicsit ki voltam tikkadva
-
Daywalker
addikt
válasz
TayRol #49646 üzenetére
Áh, kawánál dettó ugyanez megy. Nekem is meg .mf-nek is egy hónapig jöttek a cuccai
Más téma:
Nah, megvolt a Lime PartySajnos csak én mentem a pályán, betegnek mennie kellett, .mf-nél meg nem volt rendes nadrág, de így is öröm volt velük találkozni.
No, amúgy jó volt a hangulat, begulyásoztunk és ittunk, mert rohadt meleg volt.
Na de a lényeg, a ring...háááát, furcsa volt, nagyon szélesnek tűnt euroring után, ami nem csoda. Ami nagyon furcsa volt, hogy csúszott. Vagy a friss aszfalt az oka (már ahol) vagy az, hogy nagyon fel volt gumizva, vagy nem tudom. A 4-es kanyarban sikerült az első körben besokallni (hideg gumival nem csoda), két kerékkel csúsztam, aztán kiengedtem a bukóba és elfordultam az aszfalton, vissza a pályára. Igazából nem találtam önmagam, rossz íveken mentem, rossz helyre néztem, fejben nem voltam ott, de fáradt is voltam. Mondjuk így nem is lehet, hogy csak 15 perc van az egészre, mert nem ismerem a pályát annyira (kupás Astrával mentem rajta egyszer kb. 6 kört, meg sajáttal kb. 3-at), szóval furcsa volt. Második körre már megmelegedett a gumi - addig kanyar kijáratában finom kigyorsításnál is ideges volt - sokkal jobb volt a tapadás, de fejben továbbra sem voltam ott. Minden féktávon a para volt bennem, szóval célegyenesben átléptem a vonalat kb. 200-210 km/h körül (lehetett volna több is, de röhejesen nem tudtam jól ráfordulni a célegyenesre és a fokozatokat sem forgattam le, 10e-nél elváltottam 12,5 helyett) és már lassítottam inkább, de így is kaptak a fékek rendesen. Szóval ennyi. Kb. 4-5 kör fért bele...
Tanulság? Van! Egy pályázástól nem lesz senki a pálya ördöge (ezt tudtam akkor is, amikor felmentem). A másik, hogy rengeteget kell gyakorolni kisebb pályán. A harmadik pedig, hogy új gumi kell, mert ez kegyetlenül fos már. Euroringen kisebb tempóhoz még jó, de ide már nem.Ennyi, kérem kapcsojjjja ki
-
Daywalker
addikt
válasz
DigitXT #49634 üzenetére
Jaja...bár én bringázom
Az majdnem olyan már, mint a motor
Nem éri meg motorral bejárni, mert bringával 15-20p alatt érek a szerkbe, mire a motorral meg elindulok, az min. 10p (gyalog garázs, lemegy, öltöz, feljön stb)
Haza meg 10p, mivel lecsapatok a lejtőn, és ott lehet zúzni neki rendesen, ahogy mondod
-
-
Daywalker
addikt
Mert nincs külön térdvédőm, bár tudnék kölcsönkérni
Egyébként meg bármi megtörténhet, ha eljutok oda, akkor ott kiderült, hogy megéri-e felmenni avagy sem, annak függvényében, hogy mennyien vannak
Steven: múlt hétvége, városon kívül, épp előztünk volna egy kisáruszállítót, erre a földútról kikanyarodik egy balf@asz fóccvágenes...de látja is, hogy jövünk, vár-vár, aztán fogja magát és kikanyarodik. Persze még neki áll feljebb. Annyi barom van.
-
Daywalker
addikt
válasz
yodamastah #49581 üzenetére
Csak a kíváncsiság...én is adtam érte 5 ezret, nem bántam meg. Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy a kor mennyit vett ki belőle.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49576 üzenetére
Hát egy jó túra...utána átugrani a szlovákokhoz egy jó ebére, aztán vissza
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49574 üzenetére
Vidd el a Prop-tech-hez...5k-ért megmérik
Vagy az sok?
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125 #49560 üzenetére
Agyfaszt kapok az ilyenektől, komolyan mondom. A pöcsét kellett volna satuban úgy tekergetni, mint ahogy ő a gázkart. És függetlenül attól, hogy milyen motor.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49542 üzenetére
Akkor átfogalmazom
Én is hasonlóan gondolom, mint ők. Ezért is írtam azt, hogy nem tudni mi az igazság, hiszen ki tudja, hogy valami eldugott laborban vagy haditechnikában esetleg nem használnak-e valamit a jövő technikáiból. Nyilván egyikünk sem atomfizikus, de már dolgozunk rajta
emvy kolléga viszont képben van, őt lehet kérdezni
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49529 üzenetére
Egyet értek veled az akkus dologban, helyben toporgunk, mint a szaró galambok. Van fejlődés, de ki nem szarja le, hogy az ipad mennyit bír ki, amikor sokkal nagyobb dolgokon kéne más lassan gondolkodni.
Persze lehet, hogy megvan mára a technológia, csak ezt sem szabadítják az emberiségre, mert akkor abban nincs pénz. Most lehet összeesküvés elméleteket gyártani, de amíg az olaj körül forog minden, addig ez nem is fog megváltozni. Majd ha nem lesz, vagy kevés lesz, akkor hirtelen meglesz a technológia is. Ne feledjük el, hogy a mai top vadászgépek többsége is a 70-es, 80-as években készült terveken alapul, csak fejlesztgetik (mint a hayabusát), tehát ki tudja, hogy valójában valami eldugott laborban mi a helyzet.
Tüzinek meg igaza van, hogy csomó mindent nem tudunk még. Az tuti, hogy a nagyfesz vezetékek veszélyesek...nem véletlenül vannak perek belőle az USA-ban. Viszont azt is látni kell, hogy az elektromos áram előállítása sem könnyű, pláne most, amikor Fukusima miatt kiverték a hisztit az atomerőművek miatt, amire a németek reakciója is az volt, hogy le kell állítani. Így mégis hogy akarunk előre lépni? Persze, égessünk fel mindent magunk körül. Szén, fa stb, nagyanyjukat is elégetnék már...vicc, komolyan mondom.
A hidrogén sem megoldás, ezt is kiszámolták már. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49510 üzenetére
Nem volt akkora balhé, csak jól felfújták (a média, ki más) szokás szerint, mert épp nem volt min csámcsogni. Inkább hívják vissza, mint gusztustalan módon eltusolják az ügyet. Megoldották, csúszott egy hónapot, na bumm...
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125 #49482 üzenetére
Hát nem sok változás érte.
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49472 üzenetére
Szép Bimmerek...bakker ekkora légbeömlő az enyémen vagy egy ZX12R-en sincs
"195 kilométeres óránkénti sebességre is képesek". Jó van tömege, meg tele van pakolva minden szarral, de ezzel még egy 600-ast is nehéz lesz megfogni, ha arra kerül a sor...
Viszont a régi MZ rendőrvas, az kéne inkább
DigitXT: Szépen elvált a hegesztésnél...durva, biztos kente neki.
-
Daywalker
addikt
Látom neked is sikerült kilátogatni a pályáról
Előfordul. Amikor én vágtam át, akkor is inkább azt mondtam, hogy egyenesben tartva kisebb baj lehet, mint egy hirtelen bedöntésből...szerencsére megúsztam.
&rew nekem is azt a tanácsot adta, hogy ne nézzem ki honnan jön, majd megoldják, de néha olyan veszélyesen közel jöttek oldalról és betolták az orrukat a sikánnál, meg a kanyar előtt, hogy egyszerűen muszáj volt elvenni a gázt. Inkább kanyar után hagytam, hadd menjen, mert ha nyélre verem, akkor kisebb hengerűrtartalommal nehezen tud megelőzni - még úgy sem, hogy én 3-ból megyek és nem váltogatok , talán csak a célegyenes végén, mert hosszabb féktávot kell vennem. Így legalább ő is a saját, meg én is a saját tempómat tudom motorozni, nem azon kell aggódni, mikor szorít le. Amíg nem az időre megyek, addig nem érdekel...menjen.
-
Daywalker
addikt
No, nekem a holnapi nap ugrott, sorry, közbejött vmi
-
Daywalker
addikt
Na meg is van...Finom kis Ferodo 5.1
-
Daywalker
addikt
Áá, szánalom ez az ország. Az AP betétet én is a Pink Motorsból hozattam (ők az importőrök) fórumtárssal, na ott persze volt. Egyébkén szervizekben szoktak utángyártottakat tartani és nem mérik drágán. Mondjuk a Brembo jobb, mint egy Gold Fren.
De ha szóltál volna, akkor keddre szereztem volna neked Ferodót, aztán ott kicseréltük volna gyorsan, nem egy nagy kaland.
Én mindjárt leszaladok egy flakon 5.1 fékfolyadékért, és hétfő/kedd reggel csere, hogy délutánra faxa legyen. -
Daywalker
addikt
válasz
bognar110 #49326 üzenetére
Pontosan azt kéne tudni, hogy mit szeretnél pontosan? Venni egy motort és átíratni a saját nevedre, vagy van a családban egy elfekvő motor, amit vissza kell helyezni a forgalomba?
Ha nem a te neveden van és át akarod íratni, akkor ugyanaz, mintha motort veszel: van átírási költség (mondjuk ez egy 250-es esetében nem sok) és kell eredetiség vizsga is, plusz forgalmi és törzskönyv is, illetve biztosítást kell kötnöd! Szóval ez a minimum minden esetben, ha saját nevedre akarod venni a gépet.
Ha kivont motort veszel, akkor a fentebb felsoroltakra rá kell még fizetni a rendszám és a műszaki vizsgáztatás árát is.
Szerintem olyat vegyél, ami nincs kivonva és lehetőleg még a műszaki legyen érvényes legalább egy évig, akkor azt nem neked kell fizetni. Ráadásul ha forgalomban van, akkor az adott évre a teljesítményadót sem neked kell becsengetni (tényleg, ezt el is felejtettem mondani az előbb).
Szóval, ha olyat keresel, ami nincs kivonva vagy ideiglenesen van kivonva, akkor megspórolod a műszaki vizsga és a rendszám árát, de minden mást akkor is ki kell fizetni. Az ideiglenes kivonásból idő előtt visszahelyezni 2700 forint, az nem tétel...de az is lehet, hogy átírásnál automatikusan megszűnik az ideiglenesen kivont státusz, hiszen az a forgalmiban van bejegyezve...erről viszont az okmányiroda tud felvilágosítást adni.
Minden esetre ha kivont motort veszel, akkor nem árt talán utánajárni, hogy az miért történt, nehogy aztán rajtad követeljenek vmit
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49323 üzenetére
Múltkor kifolyt egy pici folyadék a kuplung tartályból a családban lévő busán (vagy nem lett meghúzva a csavar vagy nem tom) és amikor lemosták a motort, akkor szanaszét fröcskölte az elérhetetlen helyekre befolyt cuccot...a plexi azóta pöttyös belülről
Szóval csak egy a lehetséges gondok közül.
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree #49317 üzenetére
Hehe, idén kétszer takarítottam le a motort: amikor tavasszal először kitoltam a garázsból, meg múlt hét végén
Talán ez volt az első komoly takarítás, amikor rendesen levakartam róla a mocskot (kerékről és nehezen elérhető helyekről fogkefével meg brigóval a fékport és rászáradt mocskot). Hétvégén inkább motorozok, mint takarítom.
Nekem sem makulátlan kívülről, de hát ez van...tankbőr jól tud kinézni, azért is akarok inkább egyet -
Daywalker
addikt
válasz
bognar110 #49312 üzenetére
Hát attól függ. Változik-e a tulajdonos? Véglegesen van kivonva vagy ideiglenesen?
Ha véglegesen van kivonva, akkor kell 60 napnál nem régebbi eredetiségvizsgálat is (15500 Ft), új forgalmi + új törzskönyv (12 e FT), új rendszám műszaki címkével együtt (9e FT), plusz műszaki vizsga és kötelező biztosítás. Hát bőven 30 felett lesz... -
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49275 üzenetére
Én meg hogy jártam...volt e-bayen bagster tankbőr az enyémhez, színben is jó volt, csak vártam...amíg el nem vitték...kétszer is
Nekem is karcolódik, mert vagy kicsúszik a zsebemből a garázsnyitó biléta stbstb, tehát...áhh, nem is mondom.
MOD: használt volt, de 49 fontért a hülyének is megérte.
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49268 üzenetére
"fejidom külön már nincs is, lásd összeolvasztották az oldalidomokkal" ... csak hogy drágább legyen, ha elperecelsz
Kövezzetek meg, de nekem ez a felni nem jön be. Abban meg betegnek igaza van, hogy ezek a kipuffok bénák. Vagy segg alatt jöjjön ki, vagy egy b@szott nagy hurkatöltő legyen ott
A shorty dobok sem tetszenek...
Ettől függetlenül nem mondanék rá nemet, ha hozzám vágná valaki, hogy "nesze, vidd"
Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest