- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
emre
veterán
Bocs, az árak szerintem nem aktuálisak, mivel a fenti teszt elég régi, (2 éves) de nem is az miatt linkeltem.
Kicsit felidegesítettem magam azon, hogy a média által tálalt slick gumi mizéria (szerintem emlékszünk mindannyian arra a Budapesten történt villamos-os balesetre) már a motorosok körében is tévhitre ad okot. Sokan keverik a vágott slick gumit az utcai sport gumival stb, baromian nem mindegy hogy milyen nyomással milyen körülmények között használjuk ezeket a gumikat. Beszéltem eddig 1-2 gyerekkel akik közúton is ilyen jellegű gumit használnak, és mind legnagyobb megelégedéssel beszélt, meg hogy soha többet másik.
Nyilván vannak hátrányai is, mert az őszies hűvös nyálkás időben esélytelen közúton az üzemi hőmérsékletet elérni. Egyszerűen ésszel kell csinálni. Nem kívánok "gumi háborút" indítani, hogy mennyire jó a sport gumi használata közútra, mivel mindenkinek szíve joga a eldönteni hogy mire van szüksége. Szóval részemről ennyi. -
emre
veterán
válasz
Prof01 #50035 üzenetére
"A gumi típusonként a legjobb kör és a mért hőmérséklet
BenZso Endre Rizmayer Gábor bruttó kisker. ár / garnitúraMichelin Power One_____ 2,07.3 / 64°C 2,25.6 / 48°C 2,00.5 / 74°C 99.000 Ft
Bridgestone BT-003______2,07.0 / 58°C 2,22.3 / 48°C 2,00.7 / 58°C 88.600 Ft
Pirelli Diablo Supercorsa__2,06.2 / 59°C 2,21.1 / 52°C 1,59,4 / 62°C 82.000 Ft"Tök jó hogy már itt is az megy hogy ki mit hallott.
Mint a vénasszonyok.BT003-as gumit használok, nem bántam meg.
A kátyúkat egyik gumi sem szereti.
Vizes úton meg nem kell könyökre fektetni a vasat.
Viszont amit normál körülmények között nyújt..... -
emre
veterán
-
emre
veterán
A rendeltetés szerű használat kb így néz ki
mod: tudom volt már
-
emre
veterán
válasz
runner 125 #48055 üzenetére
vóótmá
egyébként meg nem tök mindegy hogy fataliga vagy szlikk ha emberkedik a polgár?
majd azt figyeljétek hogy ez mikor lesz a hírekben
(a gyerek azóta meghalt) -
emre
veterán
-
emre
veterán
A munkahelyemen keresztül kapcsolatban vagyok velük. Nem a legolcsóbbak, de nem rossz minőség.
-
emre
veterán
Az elején én is így voltam vele. A gyertyacsere miatt is szerelőhöz vittem.
Először az olajcserét csináltam magam. Aztán gondoltam egy nagyot és átpakoltam az FZ750-esbe egy FZR1000 futóművét, az exup rugóstagjával. Az első teló tisztítást, szimering cserét idén csináltam először. Megfelelő szerszámozottsággal és lexikális ismerettel biztos jobban és gyorsabban meg tudtam volna oldani a felmerülő problémákat, de anélkül is sikerült. Most épp a kipufogó gyapotozáshoz készülődök. -
emre
veterán
én meg ide terveztem menni aztán majd meglátom mi lesz belőle
-
emre
veterán
válasz
Topiccsendőr #47339 üzenetére
Nem vagyok autóvillamosság szerelő, úgyhogy nem mennék nagyon bele.
De én nem olyan rég néztem, (egy kisebb elektromos probléma miatt) és nem az áram felvételt, hanem a feszültséget mértem.
Kb. 2500-es fordulattól kezdett el emelkedni az akku saruin mérve, és kb 13,7-14 V-nál stabilizálódott. Alapjáraton csak az akku névleges feszültségét tudtam mérni. -
emre
veterán
válasz
runner 125 #47328 üzenetére
Még nem, de tervezem én is, de ennyit nem akarok érte adni.
Azt viszont a mezei aljzattal ki kell találnom, hogy hova kötöm, illetve teszek-e rá külön biztosítékot.
Azt hogy a motor mennyit tölt, és főképp milyen fordulaton kezd el tölteni ki kellene mérni.
Szerintem alapjáraton egyik gép sem tölt annyit hogy akár a gyújtást tudja biztosítani a gépnek. Tehát addig az akku lát el mindent. Nálam 3000-től indul be a töltés.
Az akku típusa valamelyest számít, de nem tudom mi köze van ennek ahhoz hogy mennyit tölt a generátor. Ha kocsiba keresel akkut ott is megkérdezik, hogy mi van a gépben, mert egy jófajta hifi, plusz lámpák mind befolyásolják a dolgot.
Mit akarsz rátenni? Gondolom GPS, mert azt szerintem simán bírnia kell a legeccerübb akkunak is. -
emre
veterán
Tudnátok valami jófajta protektor inget ajánlani, olcsó pénzért?
gyuri:
Hát ja, gyakorlatilag az FZR1000 átdolgozott blokkja van benne, és 96-ban váltotta az FZR-t
De ha ez sportgép akkor az R1 micsoda? -
emre
veterán
-
emre
veterán
-
emre
veterán
fórum találkozó lesz idén?
-
emre
veterán
válasz
Djuree #46556 üzenetére
Én meg mindig elfelejtem, hogy csak nekem van 20 évesnél öregebb karbis gépem, ahol ez már annyira nem egészséges.
Mondjuk van egy K&RJ sport dobom az FZ-hez azzal durrogott rendesen. De akkor normális alapjárat sem volt. Nem rég visszatettem az eredeti két dobos cuccot, meg kapott egy kpl karbi tisztítást beállítást és megszűnt a dolog. Mondjuk nálam egy pár okos szerelő után addig fajult a dolog hogy a 2-es henger már csak néha ment.
Ugyanis a keverék csavart nem az égéshez állították, hanem az alapértékre, ami az elmúlt pár ezer km alatt megváltozott.
Nekem az a tanulság az egészből, hogy a karbit műszeres kontroll nélkül nem állítgatjuk.
Illetve új dob, új karbi hangolás, mert a kettő nem lesz dialektikus egységben, ami hosszú távon nem egészséges. -
emre
veterán
válasz
yodamastah #46439 üzenetére
jólvanna, hát ha 7-800 km-re van az a fagyizó
-
emre
veterán
válasz
Prof01 #46322 üzenetére
Hát hogy szoktam az túlzás, de vittem már a toponári úton levő gumishoz, meg a Tanép telepen levő Cseri gumiszervizbe is.
A toponári úton levő kicsit profibbnak tűnik, de valamivel drágább is, de már nem emlékszek a konkrét összegre.
Én csak a felniket szoktam vinni, és mind a két helyen centriroznak is. -
emre
veterán
Ezt a kiszemelt gumistól kell megkérdezned.
Az autogumis nem minden esetben tud motort megemelni, és centrírozni.
Ezért javaslom előtte érdeklődd meg hogy centrírozni tudnak-e, mert velem előfordult hogy szerelés előtt ezt az apróságot elfelejtették közölni, és mehettem máshova.
Kaposváron van olyan akihez vihetem a motort, de van olyan is akihez csak a kiszerelt felniket, mert nincs emelője. -
emre
veterán
A VFR-t olyan emberrel vedd meg aki már használt ilyent, mert ha egyszer bele kell nyúlni, az kész szopás.
Idézem hozzáértő ismerősömet:
"Egyáltalán nem sajnos. A félkarú ugyan szebb de 20 kilóval nehezebb.
Látni meg pont azt nem fogod az idomok alatt amit kéne.
Annyit tehetsz hogy ha jár és bemelegedett, akkor egy ronggyal befogod a dob végét (hogy csendes legyen) és füleltek alapjáraton, majd folyamatosan tartott gázzal kb 3000-es fordulaton is.(kb 5-8mp)
A blokknak teljesen zajtalanul kell járnia, semmilyen fémes vagy kopogó zaj nem megengedett. (ebben nem csöröghet a vezérműlánc mert nincs!) Ha bármi furcsát hallasz akkor ne kajáld a hülyeséget hanem hagyd ott. Ne menj bele saját magaddal olyanba hogy majd mi megcsináljuk mert sokkal körülményesebben szerelhető mint a soros blokkok.(NEM azt mondtam hogy a blokk rosszabb!)
Nézd át a vázat (már amennyire látod) és húzd végig rajta a kezed sérülések után kutatva.(horpadások, éles törések,horzsolások a fémen) a villanyak környékét különösen!
Az első telószárak csúszófelületét kínosan tanulmányozd karcok és lepattogott krómpöttyök után kutatva.(ha van akkor 2-3e km-enkét szimeringcsere lesz)
Nézd végig a vázon és a futóművön a csavarfejeket és az anyákat, sokat elárul a motor előéletéről. Nézd meg és simítsd körbe a felnik peremét, biztos utálnád ha otthon vennéd észre hogy meg van ütve." -
emre
veterán
válasz
Djuree #45953 üzenetére
az IMET-ben általában ki lehet fogni akciós akksikat, ott nézz körül
ennél jobb áron szerintem nem találsz
szerintem tök mindegy milyent veszel, ha a forgalmazó normálisan intázi a garanciális jellegű dolgokat. -
emre
veterán
válasz
Prof01 #45740 üzenetére
Sajnos a japán nyelvű manual-nak pont azon az oldalán nem látszik semmi ahol a méret van feltüntetve, de egyes hozzáértők szerint 559,6mm a rugó hossza.
Szerintem max 5mm tűrés fér bele, tehát ha ennél kisebb érdemes a távtartóval próbálkozni.Nekem is van két különböző méretű garnitúra esztergáltatva az FZ-hez, de most tettem bele 20-as olajat és az is dobott rajta.
-
emre
veterán
válasz
yodamastah #44748 üzenetére
-
emre
veterán
válasz
yodamastah #44662 üzenetére
Köszi!
A 3-5e km nekem tökéletesen megfelel, lehet egy év alatt nem koptatom el.
Elképzelhető rendelek tőle egy BT002-es garnitúrát.Közúton mennyire használható?
Azt páran írták hogy piszkosul tapad, de pl mennyit kell melegíteni, öreguras tempónál illetve enyhén nedves körülmények között használható-e a cucc? -
emre
veterán
válasz
TayRol #44659 üzenetére
Hát ja, ebben az esetben marad a használt pályagumi, de valahogy nincs túl sok bizalmam a hirdetőkkel szemben. Mondjuk itt már 30k-tól van szettt, de nem tudom ezek utcán mit bírnak.
Van 1-2 tag akivel beszéltem és évek óta ilyesmiket tesz fel. -
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
Integra #44401 üzenetére
Nem hisztiztem, és egy csepp irigység sincs bennem (bármily hihetetlen) mindössze kifejtettem a véleményem egy adott témával kapcsolatban amit ha jól sejtek bárki megtehet.
A többit meg magasról leszarom, mivel nem ez az első eset hogy ilyen gőggel nyilatkozol. (bármiről legyen is szó) De nehogy azt hidd a tied az egyetlen követésre alkalmas példa. -
emre
veterán
mod: igez hogy ez Genesis-é, de egyforma mindegyik
-
emre
veterán
válasz
Integra #44373 üzenetére
Csak egyszer próbáld meg az én, vagy más átlagember fizetésemből kielégíteni az igényeidet, tény vagy nem tény amit mondasz. Ezen gondolkoztál már?
Szóval azok számára akiknek 90-100k-ból kell havonta kijönni ez a duma olyan mintha bicskát forgatnál a gyomrukban. Osztod itt az észt, és közben valszeg fogalmad sincs arról hogy a többség milyen helyzetben van, komolyan mondom, mintha egy kis Integra Dreamland-ben élnél.
-
emre
veterán
Azt óra spirál nélkül is kellene érezned, hogy 5000 fordulatnál hátracsúszol az ülésen.
Nincs ebben semmi fojtás, lehet az exup szelep beállt, és nem nyit ki, meg ráférne egy karbi beállítás,
A 66LE meg hülyeség, felejtsd el, a 24 éves FZ750-es motorom, gyárilag 100LE (74kW)
De nézz át az FZR fórumba, majd megszakértik neked -
emre
veterán
válasz
Djuree #44265 üzenetére
nekem ez a video "tetszik"
inkább csak a gép, tényleg félelmetes, meg amit a csávó művel az is. -
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
runner 125 #44230 üzenetére
egy ismerősöm most vett, zx12-őt, asszem 650-ért
igaz vázcserés volt, idomok nélkül, de szerintem ennyiért a hülyének is.... -
emre
veterán
-
emre
veterán
Nem a köbcentit keveslem, hanem ha mellényúlsz a vásárlással egy vagyont költhetsz alkatrészekre.
én valami ilyent néznékpersze ha ragaszkodsz a forma1 fííílinghez akkor nem akarlak lebeszélni róla
-
emre
veterán
futómű beállításról ezt találtam:
http://www.gostar-racing.com/information/motorcycle_suspension_set-up.htm -
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
Prof01 #43832 üzenetére
Az FZR topikban minden benne van, szerintem maradjon ott a probléma, legalább egy helyen kell keresgélni az előzményekben. Ráadásul ábrus mester nagyon ért ezekhez a gépeket.
A szivató lehet hogy visszamegy, de ahogy épp ezekben a percekben kérdezik tőled, az a lényeg hogy indul-e a gép szivató nélkül. Ebben az esetben belül akad meg a dolog, és hiába nyomod vissza, mégis kevesebb levegőt, és több benzint kap a moci.
YAKOMOTO BT.
7628 PÉCS, KOMLÓI ÚT 229
Telefon: 06-72-238-994 -
emre
veterán
válasz
Prof01 #43828 üzenetére
Nézd meg hogy az exup szelep mozog-e, lehet beragadt, vagy a bowden van elszakadva.
De könnyen elképzelhető karburátor probléma, pl felakadt szívató, rossz keverék beállítás is.
Karbi problémám nekem is volt, ezt Pécsen a Yakomoto-nál csinálták meg.
Fogyasztása milyen?
Magasabb fordulaton hogy viselkedik?mod: most látom máshol is kérdezted
-
emre
veterán
A fórum tényleg inkább chat, a többségükkel már találkoztam, idén május elején van tervezve az újabb FZR találkozó valahol Szeged környékén.
A szervizekről sok jó nem tudok mondani, mert az ország különböző részein lakunk, mindenki máshoz viszi. Én Pécsen tudok egy jót, akihez elviszem Kaposvárról.
Mielőtt felvetődne benned a kérdés hogy mitől hiszem okosnak magam a témában, nekem egy öreg 1987-es FZ750-es gépem van (meg egy szatyor 1000-es alkatrész), ez gyakorlatilag az FZR-ek öregapja. A blokk kialakítása nagyon sokban hasonlít.Hát igen, én is szeretek bütykölgetni, de van ami szakembert kíván, ennek már nem lehet csak úgy nekiugrani. Nekem helybeli jó nevű szerelő is volt hogy csak rontott a helyzeten, mikor rábíztam a karbit, de az szelephézagolást jól elvégezte. Viszont az FZR1000 Genesis futóművet Exup rugóval otthon pakoltam át a gépembe. de a blokkhoz és a karbikhoz nem nyúlnék
gépkönyv, szerelési rajzok, ha még nincsenek meg (letöltés gomb)
Mielőtt kérdeznéd, olaj ásványi 20w50, (többségi vélemény) a Castrollal páran nem voltunk teljesen elégedettek, Valvoline-t nem szerette a váltó, most Repsollal fogok próbálkozni, de van aki a már említett Fuchs olajat tette bele.
-
emre
veterán
válasz
Djuree #43798 üzenetére
veszel egy gumipókot, és rákötözöl egy 1500 Ft-os kínai hátizsákot
De ha egyszer elindulsz egy teljes napra, és azt látod hogy a kollégák veszik elő a cuccot az oldaltáskából, lehet meggondolod a dolgot.
goretex oldaltáska 15k
szerintem ennyit simán megér a dolog -
emre
veterán
-
emre
veterán
A fojtott svájci változat is 74kW-os, tehát megegyezik az FZ750-es teljesítményével
Az a 44kW csak az adózás miatt lett beleírva.De nagyon egyszerűen el lehet dönteni, meg kell nézni a szívócsonkokat hogy mi van beleírva. A képen egy kiköszörült 74kw-os Genesis szívócsonk van. A 2LE kód jelöli.
Serienanfangsnummer :
FZRI000 ..... ..2GH-000101
FZR 1000 ...... .2LA-000101 (D, S)
FZR1000 ...... .2LE-000101 (F)
FZR1000 ...... .2LFQ00101 (A, CH)
FZR1000 ...... .2RG-000101 (GB)
FZR1000T ..... .2LL-W0101 (AUS, NZ, ZA)A másik megoldás hogy ha leveszed a légszűrőházat, akkor a karbin keresztül bele lehet lesni hogy is néz ki belülről a cucc, ha ilyen mint ezen akkor ez bezony 146 lóerős változat.
A műveletet egyébként nem javaslom végrehajtani, mert baszott nehéz lesz visszarakni mindent.Egy FZR-es fórumtársam szerint aki jobbára pályázni használja igenis lábremegtetősnek kell lennie, mert 5000 felett olyan mint ha picsánrúgnák a gépet, és 10000 körül vagy beszarik, vagy elélvez.
-
emre
veterán
Exup, 91-től volt ilyen a gép, baba moci
Van pár plussz paci a Genesihez képest, más a váz, blokk felfogatás, első villa stb...
De a régebbi Exuptól is van pár eltérés, annak még hagyományos első telója volt, épp úgy mint a Genesisnek, de az utóbbinak 41mm-es, az Exupnak 43-as. A féktárcsák egyformák, az exup blokk ugyanaz. -
emre
veterán
válasz
TayRol #43766 üzenetére
kösz
most találkoztam a robogowebshop oldallal és lehet onnét nézek valamit
-
emre
veterán
-
emre
veterán
SBK kormány van valakinek olcsón eladó
valami hasonló érdekelne: -
emre
veterán
sportmotor GSX-R750 topik így add oda kipróbálni az eladó motorod
-
emre
veterán
válasz
zoltanz #42874 üzenetére
Szerintem vázoltad a fából vaskarika alapelvét.
Nem értem miért is lenne ez jó, de nem kívánok kötekedni.Hogy érdemben is hozzászóljak, szerintem Hyosung Gt250, vagy Honda VTR 250
-
emre
veterán
én ezzel szemezgetek már egy ideje
ez meg már hasonlít is hozzá kicsit -
emre
veterán
Ja, ha nem hát nem. Ezen nem fogunk összeveszni.
Egy ismerősöm meg internetes oktatáson tanul úszni. Na az a LOL
Nem mondom hogy teljesen haszontalan, de ez szerintem a friss jogosítványosoknak készült szülinapi ajándéknak. Több éves jogsival rendelkezőknek nem hiszem hogy újat tud mondani. Tévedés ne essék, nem értékelem fel a tudásomat, nem vagyok egy kanyarbandi, és nem is pályázok, de aki azt hiszi hogy ez a könyv esetleg helyettesíthet egy vezetéstechnikai tréninget az nagyon téved. (tudom ezt senki sem mondta)
peace
-
emre
veterán
BT54R hátsó gumit használt valaki?
Egy ismerőstől vettem használt, de jó állapotú 3k.
De mintha fázna kicsit. Délelőtt Magyarhertelend környékén majdnem eldobtam a gépet, mert egy vízátfolyás után (!!) gyorsításkor kitolta a seggét. Pedig óvatos voltam, meg amúgy sem vagyok egy kanyarvadász. -
emre
veterán
a Devils Börze milyen szokott lenni?
erősen gondolkodok, hogy körül kellene néznem, de nem olcsó az utazás semmod
Integra köszi -
emre
veterán
Csinos, de akkor inkább már ezek közül valamelyik, vagy ez
Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- További aktív témák...
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Nintendo Switch OLED Zelda Tears of The Kingdom Megapack! Új, Bontatlan!! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest