- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
Nippon
őstag
válasz
yodamastah #40914 üzenetére
Hát pont ezt mondtam, hogy ha ketten mennek vele + csomag, akkor már nem is kell forszírozni annyira, hogy előjöjjön a gyengesége. Egyébként igazad van, valszeg a rugóstag az igazán gyenge láncszem. Viszont ha kap egy progresszív rugót, felkeményíti és megy rá valami tapadós gumi, akkor meg egyből problémás lesz az a lengővilla.
-
Nippon
őstag
Motul-t tudok szerezni olcsóbban, bármelyik terméküket.
-
-
Nippon
őstag
válasz
Integra #40641 üzenetére
Az egyetlen frissítés volt 2005-ben, akkor kapott indításgátlót, bevonatos hengerfalat, és áttértek az 1 kipus megoldásra, ennyi. Lényegében ugyanaz a motor maradt végig. Könnyedén vissza lehet alakítani 2 kipufogósra, de igazából egy sportdobbal jelentős súlyt lehet megtakarítani, szóval nem is bánom.
TayRol: a jó 2005-ös motorok 1-1,1milláért mennek, a Full-Gas-os beragadt motorok nevetségesek, 2006-2007-es modellek amiket euro 2-es besorolásuk miatt 2008ban forgalomba helyeztek, és ezekért kérnének 2.1millát. Mennyi is volt újonnan? 2,3-2.4M
Ezeket kb 1.6-1.7-ért kéne adni... -
Nippon
őstag
válasz
Integra #40638 üzenetére
Igen kék-fehér amivel szemezgetek, kettőt már elvittek előlem, így sajnos nem a két kipufogós lesz. Ez fiatalabb és kevesebb kilométer van benne, viszont drágább, de még így is töredéke a CB-nek. Jövőre szeretném vinni a barátnőmet is ide-oda de a GSX-R-en nem szeret ülni
ezért döntöttem a GSX mellet, és megmarad a GSX-R is egy darabig.
-
-
Nippon
őstag
válasz
TayRol #40507 üzenetére
A Suzukihoz drágább az alkatrész, mint a Hondához. Sajnos nem vicc! 30%-kal emelték az árakat év elején. Nézd meg pl itt: [link] a Váz pl 2x annyiba kerül a GSX-R-hez, mint a többi. Egy komplett oldalidom 150e, a fejidom közepe 67e, a két oldalára a ram-air borítás 21e szintén oldalanként, a lámpa majdnem 100e, és akkor még nem beszéltünk a farokidomról aminek az oldalai 28e oldalanként és a közepét nem is tudom. 1 tükör 33e.
Amúgy szerintem még a jelenlegi sportmotorok közül a GSX-R a legjobb a magas embereknek, a 600RR kicsi, az R6R végképp, a ZX6-R se túl nagy, hozzájuk képest a GSX-R túramotor, ha a lábtartót a legalsó állásba teszed, akkor a térdszög már-már Fazer-es.
A K5-K6 és a K7-K8 ezres viszont még nagyobb. -
Nippon
őstag
Milyen cuccok kellenek? Mondok kedvezményes árat a gyáriakra, ha érdekel...
Küldj cikkszámokat vagy listát pü-ben. -
Nippon
őstag
válasz
Ferdzsoo #40483 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg picit régebben kezdtem a motorozást, mint te és többet is mentem. Motoroztam ABS-es Hornet-tel, és volt nálam ABS-es 600RR, 1000RR és CB1000R is, így mondhatom, hogy kitapasztaltam a sima és a C-ABS működését is.
Neked ugye CBF-ed van? Nem bántásból mondom, de azért a CBF nem egy kategória a fent felsorolt motorokkal. A fékhatást rengeteg egyéb dolog befolyásolja, a vázgeometria, futómű, gumik, fékrendszer, stb. A lényeg, hogy előbb bíznám magam egy ABS nélküli 600RR-re mint az ABS-es CBF-re. De megkockáztatom, hogy száraz úton is kifékezlek egy sima CBF-fel. -
Nippon
őstag
válasz
zsoltee10 #40471 üzenetére
Engem nem zavar az ABS, közúton valóban jól tud jönni olykor, csak legyen kikapcsolható, könnyű és jó. A legtöbb motoron "hulladék" az ABS, nekem a Honda féle C-ABS sem jön be.
A BMW féle cucc az baba, kíváncsi leszek az új ZX10-re is, feltételezem az is ütős lesz.
Fontolgatom egy GSX 1400 vásárlását és nem izgat az ABS hiánya. -
Nippon
őstag
válasz
runner 125 #40468 üzenetére
Akkor nem játszik a GSX...
-
Nippon
őstag
válasz
TayRol #37024 üzenetére
Nem, ez nem az esztergomi cucc!! Az a cég a Prop-Tech a kütyü neve pedig Gear 2 Dash.
Korrekt kis cucc, a környezetvédelmi kiiktató jelenlegi változatával már működig a gyári fokozatkijelző is.
GSX-R 1000 K7-K8-nál 1-2-3 ban +18 LE a 750-nél olyan 4-5 LE amit hoz.A Prop Tech-es srácok nagyon korrektek, és segítőkészek. Hetekkel ezelőtt Esztergom felé motoroztunk egyik vasárnap és láttuk, hogy mozgolódás van náluk. A barátom motorja meg szarakodott, néha gázadásra megfulladt. Bementünk hozzájuk és belőtték a kipufogó szelepet (K6 750), feszes volt a bowden. Nem kértek érte pénzt, és alig akarták elfogadni amikor adni szeretett volna nekik.
Magyar cég, rendes műszerekkel, saját fejlesztésű elektronikákkal, végtelenül korrekt hozzáállással. -
Nippon
őstag
Az ügy jelenleg áll. Végül nem büntetett meg a rendőrség, csak rosszallásukat fejezték ki
, mindez arra elég, hogy a biztosító ne fizessen magától. Tehát marad a polgári per, aminek mindenki ismeri a menetét. A vállalkozó végül felajánlotta, hogy beszáll a javításba 100ropival, amit természetesen nem fogadtam el. Most a rendőrség helyszíni jegyzőkönyvét és fotóit próbálom megszerezni a perhez.
A II. kerületi kapitányság jelentett fel, elküldték az anyagomat Budaörsre, ott megállapították, hogy nem én vagyok a hibás, ezért visszaküldték a II. kerületnek, ők pedig kihozták, úgy hogy én szopok, a vállalkozót pedig meg sem büntették érte. Továbbküldték a bíróságra ahol egy kis senki titkár járt el az ügyben.
Otthon megkeresem a papírt és beírom a végét, tanulságos.
-
Nippon
őstag
válasz
Integra #34891 üzenetére
Alapjában véve igazad is lenne...
A rendőri tevékenység jelenleg az autósok és motorosok basztatásából befolyó adószedésre korlátozódik és ez nekem nem tetszik. Nem vagyok és nem is voltam soha tiszteletlen egyetlen rendőrrel szemben sem amíg ő is kellő udvariasságot tanúsított. Szerintem a rendőrnek akkor is udvariasnak kellene maradnia, ha én történetesen bunkó vagyok, mert az ő feladatuk nem a megleckéztetés és a nevelés...
Most írhatnám, hogy Amerikában hogy megy ez, de nem teszem, tudod, hogy miről van szó!
Vállalom a tetteimért a következményeket, de ha nem okoz különösebb problémát, akkor kerülöm a velük való érintkezést. Átszervezés kell mindenképpen, mert így csak egy vicc az egész...A jogi utat meg hagyjuk, mert a jog mindig a férgeknek kedvez. Hiába nyerem meg a pert évek múlva az útépítővel szemben, még nem garantált, hogy be tudom hajtani rajta a pénzemet. Nem akarok elégtételt venni a rendőrökön, pedig tudnék, ugyanis több tanúja is van a viselkedésüknek, legyen az ő nyomoruk, hogy ilyenek.
-
Nippon
őstag
válasz
Integra #34889 üzenetére
Vicces srác vagy! Tudod én nagyon szeretem a motoromat és vigyázok is rá, éppen ezért szarul esik, hogy szabályosan közlekedve "balesetet" szenvedek, majd a kiérkező rendőrök leköcsögöznek, mint motorost, leszarják a nyilvánvaló és veszélyes szabálytalanságot.
Most futhatok miattuk a pénzem után, de ez csak másodlagos, a legnagyobb baj, hogy bántja az igazságérzetemet, hogy bármit megtehetnek.
Szóval ezek után ha nem veszélyes a "menekülés" akkor inkább nem állok meg izzókészletet mutogatni. -
Nippon
őstag
Érdekel valakit jó áron 2010-es gyártású Michelin Pilot Power vagy Pilot Road 2 gumi?
-
Nippon
őstag
válasz
Gaboman #32547 üzenetére
Egy akciós hitelnél biztosan nem jobb, a személyi kölcsön eleve magasabb kamatozású, arról nem is beszélve, hogy kell hozzá fedezet... Egy ingatlan legyen fedezet a szaros motorra, na ne már!
Motort eladni elég nehéz mostanság, tökmindegy, hogy van-e rajta hitel vagy sem, ha KP-s vevőd van, akkor kifizeti a kialkudott vételárat, a többit meg becsengeted, ha nem kp-s, akkor ugyanez a szitu csak neki lesz egy új hitelszerződése.
Személyi kölcsönnél eladod a motort és törlesztgetsz tovább, nagy biznisz... Ha kifizeted, akkor meg ott is van lezárási díj.
Amerikából kell hozni motort kp-re, az megéri, a hitel szinte mindenhogy szívás -
Nippon
őstag
Semmi baja nem lesz attól az autóba való olajtól, pláne ha keverve van. Persze nem ideális helyzet és nem árt figyelni a kuplungra, de óvatos használat mellett, szükségmegoldásként alkalmazható.
Nem fog habosodni... -
Nippon
őstag
Mindenki elmondhatja a véleményét, csak épp leugatják, főleg ha igaza van. Az igazság ugyanis sokszor fáj.
Nagyon szánalmas kezd lenni ez a topic.. -
Nippon
őstag
válasz
SzalaiG #32259 üzenetére
bajnokpityu: Leírtam, hogy nem mindegyik motor eszi az olajat, az 1.4i és az 1.5i sem, de azok nem is 8400nál tiltanak...
A B-s motorok eszik, az 1.4-1.5 az D-s. Feltöltés nélkül a 100lóerős literteljesítmény már elég szép, pláne szép volt 10 éve. Ráadásul ezek az autók tartósak, még így is.
Az, hogy eszi az olajat nem hiba, hanem sajátosság... -
Nippon
őstag
-
Nippon
őstag
válasz
[Vazz] #32255 üzenetére
Nem mindegyik Honda eszi az olajat, az 1.4i és az 1.5i nem eszi, a kétliteres Accord-ok sem eszik.
A VTI és a Type-R motorok viszont eszik, alapból nem, de ha tartósan 5400 fölött használsz egy VTI-t, ugyanis ott van a VTEC váltás, akkor enni fogja. A legtöbb autót el sem forgatják idáig, mert itt már kezdenek kifulladni, ezek a motorok viszont itt térnek igazán magukhoz...
Te hány ilyen autóban ültél? Volt neked ilyened?
Integra meg csak ne oltogasson, ha nem ért hozzáennek tényét az előbb leírtakkal be is bizonyította.
-
Nippon
őstag
-
-
Nippon
őstag
Szeptemberben volt a "balesetem" azóta nem kaptam meg a szükséges papírokat a rendőrségtől, most megy a papír a bíróságra, mert elvileg én vagyok a hibás de nem büntetnek meg, mert az nem lenne fair...
(ez egy ún gumi jogszabály, amit pillanatnyi kedvük szerint bárhogy értelmezhetnek) Tök jó nem volt kitáblázva meg kivilágítva, tehát a KRESZ szerint teljesen szabálytalan volt, én viszont nem mentem gyorsan, mégis nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtem, hiszen elestem. Na erre varrjál gombot
Sajnos az ismeretségi körömben több helyre is betörtek, kemény sztorik is vannak, a rendőrök meg kis kivétellel totál szerencsétlenek.
Innentől kezdve tényleg leszarom az összes buzit, nem rendőrök ezek, csak vámszedő droidok, a legjobb ha szóba sem elegyedek velük, ne raboljuk egymás idejét, szóval a karjelzéseiket ezentúl köszönésnek veszem amit viszonozni fogok. Üzenem nekik, hogy műszakim, jogsim, biztosításom van, de amúgy sietek.
Majd ha szolgáltok és védtek srácok...
-
Nippon
őstag
Boldog Karácsonyt mindenkinek
-
Nippon
őstag
válasz
Topiccsendőr #31241 üzenetére
Vigyázz ezért még lehet, hogy karóba húznak...
-
Nippon
őstag
válasz
runner 125 #31224 üzenetére
Igazad van, én vagyok hülye....
-
Nippon
őstag
válasz
runner 125 #31222 üzenetére
Na látod ez az amiben tévedsz és pont ezt írtam....
-
Nippon
őstag
válasz
runner 125 #31218 üzenetére
Nem forgattam ki a soraidat! Ha a biztonság az elsődleges, akkor eleve kiesik a felnyitható sisak. Azt kellene végre megérteni, hogy mindegy hogy Schubert és hiába kerül sokba, attól még nem lesz merev, mert több darabból van. Nem csak az a két verzió van, hogy elesel, aztán felkelsz, leporolod magad és mész tovább, vagy elesel és meghalsz. Viszont a kettő közötti átmenetet zárt sisakban nagyobb eséllyel vészeled át.
-
Nippon
őstag
Fasza, csak nem értem minek gyártanak felnyitható sisakot egyáltalán....
Ez volt az első mondatom a témában, a végén smiley-val, tényleg kurvára provokáló...
Azt veszel amit akarsz én csak elmondtam a véleményemet a felnyitható sisakról (biztonsági szempontból nem is magánvélemény, hanem a tény) és ezt páran személyes sértésnek vettétek.
Ugyanezt eljátszottuk protektor témában, a versenyzők biztos véletlenül használnak keményet, meg mert azért fizetnek nekik, hogy azt hordják. Persze....
A sisakról nagyon szépeket írnak, csak a biztonságot és a merevségét nem hangsúlyozzák ki a cikkben....
De hát mekkora egy kötekedős balfasz vagyok amiért szerintem motoron a biztonság a legfontosabb, ami talán a fejed esetében különösen lényeges.
Ha te ezekben látsz kivetnivalót, vagy ezt kötekedésnek véled, akkor sürgősen menj el orvoshoz! -
Nippon
őstag
válasz
zsoltee10 #31200 üzenetére
Most megint én leszek a szemét, nekem is van mentős ismerősöm és ezek a sztorik lassan 20 éve keringenek. Városi legenda... Persze lehet olyan agysérülésed amibe azonnal belehalsz, azt nem vitatom csak ezek a történetek szerintem ki vannak színezve kicsit.
Kaphat olyan ütést szemből is a felnyitható, hogy eltöri az állkapcsodat, ugyanez zárt sisakban mondjuk nem történik meg. Hidd el van különbség, és a felnyitható sisak védelemben jóval elmarad a zártak mögött. Peace! -
Nippon
őstag
Hát sajnos ez a véleményem a felnyitható sisakokról, elnézést kérek, hogy nem tudok lelkesedni értük. Mindenki jön itt a praktikusságával de a biztonságról senki sem beszél, de én vagyok a hülye, mert nem értek egyet az "átlaggal" Hidd el azért nekem sok dolog jó.
Olvass a sorok között néha, nem én vagyok az ördög! -
Nippon
őstag
-
Nippon
őstag
válasz
runner 125 #31192 üzenetére
Elég meggyőző érvek... A biztonság nem érdekes?
-
Nippon
őstag
Fasza, csak nem értem minek gyártanak felnyitható sisakot egyáltalán....
-
Nippon
őstag
válasz
runner 125 #31147 üzenetére
Én csak az indexeket rúgnám le róla, szánalmas, hogy nem bírták integrálni az idomba, vagy a tükrökbe...
-
Nippon
őstag
válasz
runner 125 #31144 üzenetére
Nagy a csend, lehet ,hogy elmentek a kövekért.....
-
Nippon
őstag
-
Nippon
őstag
válasz
Integra #31099 üzenetére
Elhiszem, hogy nagyon jó a Forcefield, barátaim közül is többnek van ilyen gerincvédője, biztos nagyon komfortos is, de én maradnék a keménynél. Amúgy akkor már ott vannak a Knox gerincvédők, na az a top, csak itthon sajnos nem lehet kapni meg nem is igazán olcsó
Azért az túlzás, hogy leléptek mindenkit... -
Nippon
őstag
válasz
Topiccsendőr #31020 üzenetére
Persze, mert ami jó, azt nem kell hájpolni...
-
Nippon
őstag
-
Nippon
őstag
válasz
Integra #30769 üzenetére
Nekem nem kell mesélned az Intiről sem a VTi Civic-ekről, pontosan tudom, hogy milyenek, nekem is volt, és a mai napig vannak Integák a környezetemben. Azért nem jó a hasonlatod, mert az Inti, rommá van hegyezve. Olyan technika és minőség ami mai szemmel is megkérdőjelezhetetlen és egyedülálló a maga nemében...
A CB nem ilyen, finom szerkezet, de semmilyen értelemben nem kimagasló.na így vagyok a nagy cb-vel is és ezért kerül annyiba amennyibe. a cb ugyanilyen főnyeremény, csak két keréken.
nekem nem éri meg hogy veszek valamit olcsóbban, aztán szervízben szopok meg alkatrészcserékkel. nincsen erre sem időm, sem energiám. inkább piaci ár felett veszek valamit, de az nyújtsa azt amit én elvárok és úgy ahogy azt elváromSzerinted egy 1200-es Bandit kevésbé megbízható, mint a CB? Mert nem igazán értem, hogy mire mondtad
-
Nippon
őstag
válasz
Integra #30765 üzenetére
SzalaiG:Emelhetik az árát, csak ki fogja megvenni....
Integra:Banyek itt senki nem tud a sorok között olvasni? Tudod jól, hogy nekem is bejön a vas (persze kizárólag a Naked) egész egyszerűen én nem látok benne semmit, csak egyszerű de jó motort. Egyetlen alkatrésze sem indokolja a magas árát, akkor már felhozom példának az új VFR-t, na az százszor inkább megéri az árát, mint a CB.
-
Nippon
őstag
válasz
Integra #30748 üzenetére
Melyik motor? Pl a sportmotorok ára jobban közelít a valósághoz (na nem a listaár, az nem jelent semmit) Ott legalább megdolgoztak a mérnökök a pénzükért. Akármilyen jó is a CB 1300, akkor is egy baltával faragott ősmotor, egyetlen "nemes" alkatrész nincs rajta. Pont ezért semmivel sem tartom jobbnak egy 1200-es Banditnál, és nem gondolom, hogy ennyivel többe kéne kerülnie.
Ettől még veszek egyet... -
Nippon
őstag
Felejtsd el gyorsan, ha nem akarsz sírást. A Buell a mérhetetlen szopásra éhezők gépe... Nálam volt kölcsön, tetszett, élveztem is de azért dobott egy check engine-t, és megette az összes olajat az 5000 km-ert futott blokkjával. A gyújtás is szarakodott.
Találkoztam egy Ulysses-es kollégával a benzinkúton, ő is mesélte, hogy sok gyíkja van a gépének. Megnézte ő is az olajat, abban sem volt egy csepp sem, legalábbis a pálca csontszáraz volt. 1,2 liter olaj van az 1.2-es blokkban...
Keress valami mást, tényleg! -
Nippon
őstag
válasz
Integra #30743 üzenetére
Nem a dömpingáras motorokról beszélek, hanem arról, hogy soha nem ér annyit a CB amennyit van pofájuk elkérni érte. Nekem is tetszik, meg jó is, de valójában egy elavult foshalom. Semmi nem indokolja, az árát. Ezért nem is valószínű, hogy emelnek az árán ha kijön egy frissebb. De úgysem fog...
-
Nippon
őstag
válasz
Topiccsendőr #30689 üzenetére
Igazatok van, de nekem akkor is szexeli a szememet. Műszaki okokat nem tudok felhozni, ilyen szempontból hibátlan kis gép, talán a virsli gumija az ami még zavar, kicsit szélesebbet is elbírt volna, de ez már kukacoskodás.
Hyo-t viszont semmiképpen!
-
Nippon
őstag
válasz
TayRol #30647 üzenetére
Szerintem ez attól függ, hogy milyenek a hölgy paraméterei... Nem, kivételesen nem a mellméretre gondololok
Általában a csajok simán elboldogulnak az SV650, ER-6 és hasonló gépekkel. Ha kicsit magasabb vagy szélesebb a motor és kutyacsontos, akkor azzal meg lehet ültetni annyira, hogy leérjen a lába rendesen. Ez mindenképpen plusz biztonságérzetet ad.
Városi használatra biztosan jobb választás egy kisebb, könnyebb motor ez nem kérdés, ráadásul még gazdaságosabb is.
Viszont ha túrázgatni is szeretnétek vele, akkor nem ajánlatos a CBF 500 alá menni, mert a 250-esnek már 110 környékén nincsenek igazán tartalékai. -
Nippon
őstag
A Honda is elmehetne már a pics@ba....
Aktív témák
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest