- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz
fi:zi'k #49940 üzenetére
Nem szakadt volt, rosszul fejeztem ki magam... Nem nagyon érintkezett a csatinál, és próbáltuk belőni a vezetéket, hogy mindkét oldali szóljon. Mondtam is hogy nem gáz ha nem szól, helyette mutattál nekem annyi jó fejest, hogy az agyam majd el dobtam
Na mindegy... Akkor gyűjtögetek még egy kicsit pénzt az SRH-440-re
Köszi hogy írtatok!
-
Satyricon
addikt
válasz
fi:zi'k #49934 üzenetére
Nem a piros vonatra, hanem a régi kék vonatra gondoltam, amin elég nagy zaj van(félreértések elkerülése végett nem [erre] a kék vonatra gondoltam!
)
Igaz nem sok pénzem lesz fizu után sem, lehet egyelőre beérem a kisebb testvérével, az SRH 240-nel. Ezt is hallottam már hogy szól, még Te mutattad, csak annak el volt szakadva a csatijánál a vezeték, emiatt annyira nem is tudtam kipróbálni, hogy szól eq-val, meg basszussal. Na meg akkor még nem volt okos telóm, hogy poweramp-pal kipróbáljam. Szóval ennél a tipusnál mi a helyzet? Mennyire mondható zártnak? És a plusz basszust mennyire bírja?
Szerk.: Au Technica-t mint márkát most felejteném. Nem azért, mert nem vagyok vele megelégedve, épp ellenkezőleg: IMÁDOM! Csak szeretnék magamnak egy Shure SRH fejest. Elsősorban azért, mert nagyon tetszik, másodsorban pedig azért, mert szép hangja van. Csak mivel nem lesz sok pénzem, emiatt lehet 240-es mellett döntök. Persze csak ha kellően zárt, ill lehet neki adni egy kis plusz basszust...
-
badwater
csendes tag
válasz
fi:zi'k #49597 üzenetére
Nézd vissza, hányszor próbáltunk beszélgetést kezdeni a témában. Nem akarok senkit sem megsérteni, de számomra úgy tűnik, itt csak a gagyi kategória van kivesézve. Aki komolyabb dolgot keres, magára marad a problémájával.
Tudom, talán van még két fórum, ahol hifiről is lehet beszélgetni.
Folyamatosan böngészem a külföldi fórumokat is, de pl. azt, hogy itthon hol lehet egyáltalán meghallgatni (összehasonlító meghallgatásról már nem is álmodom), azt csak honi fórumokon tudhatná meg az ember. -
-
akela91
addikt
válasz
fi:zi'k #48338 üzenetére
Jó a Shure, tetszik, de nem ő az igazi.
De, velem van a baj.
Kicsit más irányba is szét akarok nézni.
Most egy kis böngészés után kedvet kaptam ezekhez: ATH-M50 illetve DT770 (régi 32OHM-s, Premium Edition, [nomono-nál van még])De ha az M50 nem lenne könnyen hajtható, mint a mostani SHURE, akkor beleférne egy fiio mert jóval olcsóbb mint a DT770.
Szerinted melyik passzolna jobban az igényeimhez? Mi a fő különbség köztük? Esetleg itt köztetek eladó darab?
-
DBAtti
aktív tag
válasz
fi:zi'k #48259 üzenetére
Egy hibát azért találtam benne: Billy nem a vörös bőrnacijában van
Még mindig lenyűgöz, ahogyan 5 ujjal pengeti a bőgőt, és bármit lejátszik, mintha csak egy szóló gitár volna.A szörnyű pedig az, hogy a Mr. Big a világ szemében a mai napig leginkább a Wild world-el egyenlő... Pont, ahol semmi nem jelenik meg ebből a két emberből.
-
szakibá...
senior tag
válasz
fi:zi'k #48201 üzenetére
Voltam a Hangfoglaláson, nyitás után még nincs tömeg, a csendes terem is csendes, később már az se. Én találtam érdekeset, hallottam az új Beyer Custom-ot, a Senn-től meg a 700-ast és az új barnát, a Momentumot. A 700 tetszett, ott volt a 800-as is közvetlen összehasonlításra, a 700-nak egy hajszálnyit több a közepe. A Momentum szimpatikus, jól néz ki, kényelmes és jól szól, csak ne lenne mellette a 800-as. A Beyer Custom azért nem volt akkora meglepetés, mert a méréséből ez volt várható, nagyon nem tetszett. Mellesleg a beyerek olyan erősítőről szóltak, mint ami nekem is van, 4 csatornás 8 kimenetes ARTcessories. A Senn-nél Lehmann szólt. Kint van az ATH legtöbbje is, a nagyobbakat vitrinből kell kikérni hallgatásra, Lavryval.
-
HThomas
őstag
válasz
fi:zi'k #48211 üzenetére
Értem... Nekem már történetesen van egy K272 (még a FEJhallgatós topic bújás előtti időkből
), csak kíváncsi voltam.
Most azon töröm a fejem, hogy kéne otthonra is egy zárt fejes.... barátnőm nem komálja a HD555-öt kívülről. Viszont most nem akarok sokat költeni rá (pl a fentebb emlegetett Shure), lehet, hogy egy Superlux lesz a vége
Egyébként barátnőm nagyon elégedett azóta is a 662-vel
Én csak azt sajnálom, hogy nem volt lehetőségem több ideig hallgatni (munkába elvitte).
-
hm74
aktív tag
-
SOAD19
addikt
válasz
fi:zi'k #48211 üzenetére
"Pl akinek volt HD242-je és vett mellé egy Superlux 668B-t később mind eladta az AKG-t."
Így van, megerősíteném ezt az állítást. Én vagyok az egyik ilyen emberke. Nem éreztem jobbnak az AKG-t, és mondom eladom, és még marad pluszban pénzem is a 668B-m mellett. Igaz, nem sokára el is ment, ez a megmaradt összeg egy még komolyabb fejesre. De, ez nem kell, hogy törvényszerű legyen másnál, bár úgyis az lesz!
-
törölt tag
válasz
fi:zi'k #48181 üzenetére
A Beyerre vonatkozó kérdést nem értem. Olyan fajta, hogy van mindene - már amennyiben igazam van, minthogy például krichd1 szerint nincs.
A K242-re vonatkozólag én elfogadom, hogy nem igazán ajánlott eredeti áron, de sokak számára etalon-féle. Nekem sose volt a kedvencem a hangja, úgyhogy amikor azt mondom, hogy ez az "AKG-hangzás" egyik csomborasszója, az számomra inkább egy kicsit pejoratívabb kicsengésű, mint amennyire pozitív, de sokak számára pozitív, és megértem, hogy miért.(#48182) krichd1: Én egy réteg vagyok.
Kicsit csodálkozom. hogy némelyek túlzónak tartják a sávszéleit és helyenként élesnek a magasait, én nem igazán tartom túlzónak a magasakat sem (jó magasra felmegy, az biztos), pedig én úgymond a "tompa" fejhallgatókat szoktam kedvelni. Lehet, hogy kényes arra, hogy miről hallgatja az ember, és én esetleg szerencsésebb eszközökkel hallgattam, mint te. A sima DT990 elfogadottabb, de nem férne bele az árkeretbe. Te miért nem szereted a Pro-t??
-
-
s4tch
veterán
válasz
fi:zi'k #47869 üzenetére
Akkor keressünk még egy alternatívát 20 alatt is. Próba kizárt, a felesége veszi neki, meglepi lesz. (A saját Goldringet is csak beetetés gyanánt adtam rá, semmit sem sejt a fazon.) A kényelemmel amúgy nem lesz gond, kemény gyerek, nem fogja fájlalni a baba bőrét vagy a finom kis fülecskéit.
Amúgy Grado SR60i kéne zártban, azzal gyilkolnak a gitárok.
-
HThomas
őstag
válasz
fi:zi'k #47598 üzenetére
Összeszereléssel nincs gond, hangra meg lehet jobb.
Ez jó hír!
Gondolom a viselési komfort a kialakítás miatt hasonló lehet mint az AKG?
Azért hezitálok ennyit, mert itthon van egy HD 555 és az nagyon kényelmes mindkettőnknek. Ezért is jött eredetileg az ötlet, hogy nézzek barátnőmnek egy olcsóbb zárt Sennheisert. A munkahelyemen viszont egy K 272 HD van, én szeretem, ha ez a Superlux kb hasonló érzet akkor hazahozom neki egy hétvégére, próbálgassa.
Neki egy zajos irodába kéne napi több óra használatra, ezért fontos lenne a kényelem hosszabb távon is, a hangminőség másodlagos.
-
HThomas
őstag
válasz
fi:zi'k #47594 üzenetére
http://www.head-fi.org/products/cad-mh310-superlux-hd662/reviews
A kép felett ír róla... gondolom egyedi eset lehetett.
-
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #47541 üzenetére
Aki nyitott, meleg, gyors, középcentrikus és energikus fejest keres, 110 körül, és használt is szóba jöhet, annak egészen biztosan nem fogok mást ajánlani
De valahogy nem ezek a jellemző kritériumok
ntomka: az A900-at lenyomni sebességben azért nem annyira nehéz feladat
Az AD2000-be viszont beletörne a bicskája
-
krichd1
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz
fi:zi'k #47510 üzenetére
Ha, valaki nem tudná megfejteni: ** = ~3,14.
De, gonosz vagy, látom a nagyobb testű kutyák tetszenek.De egyetértek, tényleg már-már kimeríti az állatkínzás fogalmát. Bár, ha alapból lakásban nőtt fel a kutya, akkor lehet neki természetes, ez a kis élettér.
Volt barátnőmnek nyula volt lakásban, már az is határeset. Bár a nyúl láthatóan jól érezte magát a lakásban. Meg a méreteihez képest nagyobb a tér is, és ha olyanja jobban levezetheti az energiáját egy kis rohangálással: [link]fattyu Én tartom a véleményem továbbra is. Én nem a gazdákról beszéltem, hanem az élettér nagyságáról, ami egy nagyobb testű kutyánál nem árt, ha nem 40-50 nm. Az más dolog, hogy sokan tartanak állatot, kutyát, akinek nem lenne szabad.
-
krichd1
addikt
válasz
fi:zi'k #47464 üzenetére
(#47464) fi:zi'k: Egyszerűbben hirtelen nem tudtam megfogalmazni
, nem egy gyakori megoldás. Ilyen típusú párnát még más fejhallgatón nem láttam. A Sennheiser Orpheus párnája még ilyen kétféle anyagú, de annál a műbőr/bőr a külső részen van, nem a belső akusztikus résznél.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
fi:zi'k #47325 üzenetére
Csak feltételezem, mivel képek alapján a 668B teljesen zárt változatának tűnik, és a 662-esekhez képest a gyártó szerint 1 kategóriával feljebb van, valamint árban is, meg cserélhető kábel, miegymás. Elvileg jobbnak kellene lennie, aztán lehet, hogy a gyakorlat más mutat. Így zsákbamacska, hogy nincs tapasztalat róla.
Közben rendelem a 662B-t, meg mellécsapok egy 381-es fülest is.
-
matyi012345
őstag
válasz
fi:zi'k #46920 üzenetére
Amúgy még valami nem tiszta.
Végülis Superlux HD662 mellett döntöttem, és a hangja állatira tetszik, de az van ráírva hogy 2*32 ohm. Ezt úgy gondolják hogy a hangszórók egy tekercsesek és 32 ohmosak vagy 2*2 tekercsesek és tekercsenként 32ohm? fura hogy mindkét oldalára ez van írva, ennek ellenére nem tartom valószínűleg hogy 2 tekercses hangszórói lennének. De akkor miért emelik ki így? és hány Ohmba van kötve? 16 vagy 64? nem találok semmi infot.
-
zeno70
tag
-
GaborGh
őstag
válasz
fi:zi'k #46771 üzenetére
Beleolvasva a topikba nem gondoltam, hogy ilyen bitang árak vannak, ez lenne az első fejesem, eddig csak gyári fülbedugós vackokat hallgattam, amitől már fáj a fülem és a fejem is...
Kezdésnek ~5e körüli árra gondoltam, nagyon max 20e, ha abból tudtok valami értelmes fejhallgatót javasolni.
Az első hsz-t végigolvastam, de a Sony-n kívül az összes márka ismeretlen számomra, ezért érdeklődtem, hogy mekkora összegeknél vannak jelentős hangzásbeli és kényelmi előrelépések, mi számít a legjobb vételnek ebben az árkategóriában? -
googoo
csendes tag
válasz
fi:zi'k #46699 üzenetére
Visszatérve a kényelem kérdésre:
Sajna, ahol én lakok, itt a környéken eleve nincs sok olyan üzlet, ahol normális minőségű fejhallgatót tudnék venni, és amik vannak, azokban sem biztos, hogy fel lehet őket próbálni... Szar egy helyzet, de ez van sajnos. Emiatt is opció lenne még a netes rendelés is akár...
Meg ugye, ha van is, ahol fel tudom próbálni, ott is csak 1-2 percre legfeljebb. Elsőre lehet, hogy sok fejhallgató kényelmes, de azt nem fogom tudni megállapítani, hogy 1-2 óra múlva is jó lesz-e.
Azért gondoltam, hogy itt rákérdezek, mert mégiscsak jó nagy topik, sokatoknak volt tapasztalata bizonyára mindenféle fejhallgatóval és hátha ebből a szempontból is tudtok segíteni (pl. "x modell van/volt nekem, 1-2 órás viselet után sem találtam kényelmetlennek, y modellt is próbáltam, arról viszont már nem tudom ezt elmondani" - tehát a személyes tapasztalataitokra is kíváncsi lennék).
Danke előre is!
-
AMDFan
addikt
válasz
fi:zi'k #46711 üzenetére
Na jó csak mégis mire számíthatok? Egy Sennheiser IE6-7-8 közül melyik milyen szintet képes hozni? Igazából nekem ez az 50 ezer forint a fájdalomküszöböm, de nagyon indokolt esetben lehet több is. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy nem frusztrál, hogy sokkal kisebb kütyüért adok annyit mint amennyiért már kapok DT770-et is, a lényeg hogy jól zenéljen. És ijesztő dolgokat tudnak művelni a gyártók a drága holmiaikkal is. Pl Beyer DT1350 iszonyat drága, és borzasztó mélykiemelése van.
(#46712) dudika10: contaxg-hez amúgy is megyek a héten
Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest