- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
#71562240 #50004 üzenetére
igen,köszi
nekem itthon a fehér DJ van ami tényleg hosszabb hallgatásra nyomja a fülemet.,vagyis kényelmetlen,bár tartósnak és árához képest szépen szól.
Ezért gondoltam a Pioneer cuccra,hogy van olyan jó és kényelmesebb-e? tartósabb-e?
A Wildre írták korábban,hogy a rajta levő festékek leválnak,gondolom a fekete-zöld kinézetre nem jellemző,csak a fehér Pepitás változat!?
Mintha olyat olvastam,hogy csak néhány dB a különbség a DJ a Wild közt,talán még dinamikában,viszont valaki írta,pár sorral lejjebb,hogy még kisebb a fülre való vagyis kisebb a fejhallgató kerete,kevésbé fekszik bele a fülbe.
Az Asszonynak adom a DJ-t mivel neki is kellene egy és épen fehér laptopja van neki.
hooppssz:nem vettem észre,hogy az ötvenezredik beírásom az enyém -
jeni
félisten
válasz
#71562240 #49945 üzenetére
a Pioneer SE-M290 vagy a Maxell Audio Wild a jobb?
árban a Maxell a nyerő,de hangban melyik a jobb? kb.2000 Ft a difi,mivel,hogy most akciós a Maxell a "hülyeboltban"
amúgy az akciós Maxellek között csak a külcsín az amiben különböznek egymástól,mely az egyik F1-s kinézetű a másik meg zenei ikonos. -
Dany007
veterán
válasz
#71562240 #49997 üzenetére
Igen? Ennyivel drágább a MM? :S 12-ért van webshopban, sokkal többért persze, nem venném meg.
De mivel nem értek hozzá, így csak az árkategóriát tudom nézni, és ti majd viszonyítjátok az RX700-hoz
Aztán ha nincs olyan, nem éri meg, akkor inkább megrendelem és kivárom a két hetet. -
-
szakibá...
senior tag
válasz
#71562240 #49739 üzenetére
Az lehet, hogy a zenészek többnyire előttünk bazseválnak, de egy valódi koncertélmény, a terem vagy stadion atmoszférájának, akusztikájának reprodukálásához szükség van a hátsó hangszórókra, vagyis kettőnél több csatornára. Jobb a terem közepén ülni, mint a végében egy páholyban. A kvadrofon rendszer nemcsak azért nem vált sikeressé, mert kétszer annyiba került a lehallgató rendszer, hanem azért is, mert két csatornába mátrixolták a négyet és ez rontotta a csatornaszétválasztást, elvileg sem lehet visszaállítani a diszkrét csatornákat áthallás nélkül. Ma egy rendes 5.1-es koncertfelvétel biztos, hogy nagyobb élményt ad, mint a sztereó. Az más kérdés, hogy ez is ritka, mint a fehér holló, ahogyan tisztességes házimozi rendszer is nagyon kevés embernek van (nekem sincs).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#71562240 #49735 üzenetére
azért én nem merném így egyben leírni a mozikat. konkrétan, a bemákolt füleslánc után jóval hamarabb volt libabőröm a mozimon,mint a sztereo hangfalas láncomon. kevesebb pénzből.
Sztereo zenén elvéreznek a mozierősítők, de nem is erre valók (mintha fél oldalas lenne a fülhallgató). BR minőségű koncertfelvételek bitang nagy élményt tudnak nyújtani.
Ezzel együtt sztem fülesben nins értelme 5.1nek. még 2.0ban is kihívásokkal küszködnek a fülesgyártók, borzalmas drágán. Egy miniatürizált 5.1es fülesről sem hallottam még, hogy az már döfi.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#71562240 #49339 üzenetére
A Shure SRH240 egész jónak tűnik kinézetre, tehát kényelmesnek látszik, meg tesztek alapján tényleg nincs vele probléma, továbbá simán elmenne buszon is a külseje, nem túlzottan elálló a fejtől a pántja, vagy a hangszórós része. De sajnos van egy komoly gond vele, mindenhol keveslik belőle a mélyet. A Beyer DT235 sem tűnik rossznak, bár a pántja eléggé magasan ível át a fej felett, így bugyuta külsőt eredményez neki. A Creative-ot csak egy noname webshopban találtam meg.
AKG K512 kiesett. A K518-at meg muszáj lesz kipróbálnom minél hamarabb.Nem ismerek olyan fogalmat, hogy "túl olcsó". Túl drága létezik, de az ellenkezője szerintem nem.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#71562240 #49311 üzenetére
Párszor végignyálaztam, igen.
(#49314) DBAtti: Abszolút nem muszáj AKG-t javasolni. Vagy csak ezek lehetnek megfelelők szerinted?
K518 szokott lenni az MM-ben? Mert akkor ki is tudnám próbálni, és kiderülne, mennyire kényelmetlen. A Wild-ot is ahogy feltettem, azonnal éreztem, hogy "jaj, ez túl szoros". Sajnos kipróbálni nem tudtam vásárlás előtt.(#49315) Findzs: Valóban nem tűnik rossznak.
-
adammkaa
senior tag
válasz
#71562240 #49307 üzenetére
Nekem sokat számít a kinézete is most az AKG 701 nagyon megfogott , tetszik, dt880 nagynak találom, ha sennheiser HD650 és DT880 hangjával egy szinten van az 701-es ezt fogom választani akkor, de előtte head-fi re is el látogatok olvasgatok róla, meg itt is visszaolvasok. Még egy gyors kérdés előtte, szép mélye van?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#71562240 #49303 üzenetére
Értem.
És esetleg tudnál jobb alternatívát 20k-ig? A lényegesebb kritériumok még egyszer:
-kényelem
-zárt, buszozáshoz
-ne legyen túl batár, mert nem akarok ufonauta fejet publikusan (pl. AKG K518 megfelelne, de mindenhol azt írják, hogy kényelmetlen)(#49308) Findzs: Kösz a tippet! Megbízható az üzlet? Mert én pl. Extreme Digitalra gondoltam első körben. (pick-pack pont is igénybe vehető)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#71562240 #49292 üzenetére
Itt a topicban erről még kb. szó nem esett, csak kérdés.
Itt eléggé dicsérik: [link]
Legjobban a kényelem van kiemelve, ami nagyon fontos. Azt írták még, hogy kicsit kiengedi a hangokat, de remélem nem túlzottan, mert buszon jobb lenne, ha csak egy kis pöc-pöc menne ki, tehát ne zavarja a körülöttem lévőket. Az Audio Wild pl. nagyon jól zár, de emiatt ugyebár rendkívül kényelmetlen is.
A mélyéről mi a véleményed? Gondolom nem egy Wild, de azért odateszi magát elektronikus zenénél? (Főleg keményebb stílusúakat hallgatok: Hard Trance, Acid Trance, Hardstyle és ezeknek a keverékei...kb. 10évvel ezelőtti időkben ragadtam... Nagyon ritkán becsúszik néhány Downtempo és Deep House is, esetleg komolyabb mélyekkel rendelkező Progressive Trance.)(#49297) Bodz: Nem utca, hanem busz. Gyaloglás közben nem hallgatok zenét.
-
krx21
nagyúr
válasz
#71562240 #49188 üzenetére
Először összevetem a D1100-et egy K550-el! Mind kettő nagyon tetszik felépítésre és kényelemre...
A K550-nél lehet kevés lesz a basszus, a D1100 meg általános minőségben, térben lehet elmard a K550-től...(a K550 talán "hifis"-ebben szól...) Ahol kisebb a kompromisszum azt veszem... -
rígel
őstag
válasz
#71562240 #48555 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom meghallgatni, csak ha megveszem. A wild-ot sem tudtam.Az itt olvasottakra hagyatkozva választottam. Félreértés ne essék, ennyiért teljesen elégedett vagyok vele, csak beleestem abba a hibába, hogy többet vártam a realitásnál. Ott motoszkál a kis ördög hogy milyen lehet a 290-es, mert a nagy testvér igen jó, de annyit nem számok érte.
-
mcs
veterán
válasz
#71562240 #48547 üzenetére
A HD 202 felhelyezésével tökölni kell kicsit a fura kialakítása miatt, hogy rendesen lehessen érezni a mélyeit, különben ,,puffog". Mondjuk a Wildtól így is elmarad, mert nem tud annyira mélyre lemenni, de a felsoroltak közül még azt találtam a legdübörgősebbnek.
Az M290et a kényelme miatt szerettem csak valamennyire, sőt, az egyik legkényelmesebb fejes 10 alatt. -
krichd1
addikt
válasz
#71562240 #48187 üzenetére
Mert szerintem nagyon drasztikusan kiemeli a magas tartományt, főleg egy pontban, hallgathatatlan, más tartományokra nem is tudtam figyelni (van neki egyáltalán
). Mintha egy hangfalból kiszerelt titán dómsugárzót tennék a fülemhez, persze kicsit túlozva. A DT770 Pro sem tetszett, bár azt elővigyázatosságból már a fejestalin lévő legsötétebb, leginkább magasvágós DAC+Amp kombójáról, a DacMagic Plusról hallgattam. Mindkét esetben a 250ohm-os verzióról van szó.
Sima DT990-el, ha egyszer találkozok, szigorúan csak a szakibá... által említett passzív EQ-val vagyok hajlandó meghallgatni, vagy vmi hasonlóval. -
ixtom
tag
válasz
#71562240 #48068 üzenetére
Eleinte úgy volt, hogy júliusban megyek fi:zi'k-hez is és legalább összehasonlítom a K550-et a Shure SHR840-el is, mert tudom, hogy ilyesmit csak így érdemes venni, de ez végül elmaradt (elnézést kérek így utólag).
Közben jött egy 50k-s ajánlat és belementem. Valahol el kellett kezdeni az egész fejhallgatós témát és volt rá pénzem, így legalább van egy viszonyítási alapom.Továbbá a leírások alapján hasonló karakternek tűnt, mint a talin hallott K702, ami anno a legjobban tetszett (persze a nyitott-zárt kialakítás különbségét is figyelembe vettem, plusz ezeket a leírásokat is fenntartásokkal kezelem), de picit hiányoztak a mélyek..
Lehet hogy a DT770 V karaktere már túl sok lenne. A Beyer DT880 magasai nem voltak zavaróak - túl nagy különbséget nem hallottam a K702-höz viszonyítva - valahogy mégis az AKG tűnt "jobbnak", akkor.Nem akarom bizonygatni a döntésem helyességét, mert később majd kiderülhet hogy van ennyiért jobb fejes az én fülemnek, de addig legalább élvezem a zenét és tetszik amit hallok. (Boldogok a tudatlanok...)
"Talán később veszek majd mást is, de ez marad."
Ehhez a mondatomhoz csak annyit fűznék, hogy nem szeretem cserélgetni a cuccaimat inkább a gyűjtögető típus vagyok, ahhoz meg idő (pénz) kell. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
#71562240 #48179 üzenetére
"- Beyerdynamic DT990 Pro: viszonylag mindenes, mélye-magasa-közepe bőséges, van egy kicsi zsír is rajta." - ez miez?
Ha van mindene, akkor most ez milyen?
"- AKG K242: Az "AKG-hangzás" egyik csimborasszója, főleg akusztikus zenére való, szikár hangja van, nem árt neki, ha lágy hangú a forrás előtte." - ez meg nem igazán ajánlott eredeti áron.
-
jzola
tag
válasz
#71562240 #48129 üzenetére
nem fejhallgató, de én pl. ma akadtam ki akarok vennie egy cuccot(kb fábol van, balance board mind1) amcsiban 120$, EUban 190EUR dealeren keresztül és nem nem találok olyan USA boltot ahol kintre küldenének, mert ekkora árnál már bevállalnám vámot.
nem értem hogy jönnek ki ezek az árak, és nem csak elektronikai eszközöknél ahogy látomörüljünk hogy sok fejhallgató euból jön, és nem a jó öreg $=EUR "konverzióval" van ahogy notik amik ráadásul ázsiából jönnek
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
#71562240 #47658 üzenetére
Pécsi hülyeboltban nem sok értelmes fejhallgató van. Van Maxell Retro DJ, de az nem mikrofonos. Vannak a Sennheiserek, szigorúan az 5xx-es kategória alatt, sztem ezek közül egyik sem mikrofonos. Emelttett pár Philips, meg Skullcandy, meg AKG K512, K518, és ilyesmi. Ha jól láttam 20ezer felett max egy bedobozolt Bose, meg egy bedobozolt Beats Solo van. Ez a választék siralmas. Kipróbálni nem sokat tusz, kint vannak a Senik, meg a Maxell, meg talán vmi gagyi Philips is, és talán vmi Skullcandy, de az is lehet, hogy egyiken sem szól semmi. Ja és pár vezetéknélküli van kirakva, de mindegyik le van merülve. És eladót úgy kell vadászni, aki ehhez a területhez tartozik, mert az sosincs a helyén, a többi meg nem tud segíteni. Majort pedig még nem láttam, pedig járok oda elég sokat, hátha van épp vmi, amit érdemes a fejemre tenni. Mindig csalódnom kell.
Ja, és egyszer kértem segítséget, hogy a gariban cserélendő AKG K331-em helyett mit ajánl, mert nem simerem egyik márkát sem, ami abban az árban van, Sennheiserhez rá kellett volna fizetnem, Sony nem volt, és annyit tudott mondani, hogy a Denon biztos jó, mert jó neve van erősítőben, a Beyerdynamicról meg semmit nem tudott mondani, hát megvettem a denont, kár volt. A beyerrel jobban jártam volna, de akkor még nem ismertem ezt a topicot.
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
#71562240 #47197 üzenetére
Csak akkor tudom a Zalmant, ha Maxell Retro DJ fejes veszek. (ipon-ban a kettő kiszállítással 9K)
A Superlux HD-662B mellé Genius-t tudnék az online piactérről. Ha kiküldi levélként a fejest, akkor ez pack is összesen 9K lenne.
Olyan boltot nem találtam, ahol van Superlux fejhallgató és árul a Zalman csíptetős mikrofont is. -
zeno70
tag
válasz
#71562240 #47054 üzenetére
Nem voltak nagy arkulonbsegek. A Bose 299 dollar volt, a tobbi meg 170-tol 380-ig. Van ott ilyen aru is [link] de ezt speciel nem tudtam meghallgatni, mert nem volt kirakva. Az olcsobbak kicsik vagy kenyelmetlenek voltak. Tehat hasonlo arkategoriasokkal vetettem ossze, mert lejjebb nem volt ertelmes alternativa.
Vagy egyszeruen a Best Buy szarokat arul...Amugy mi a baj a hangszurosokkel (amiert ne vegyek)?
-
oliverkiss32
aktív tag
válasz
#71562240 #46854 üzenetére
Köszönöm hogy írtál!
Akkor kérlek írj nekem ebből az árkategóriából fejhallgatókat! Nekem olyan kéne amiben elfér a fülem (me' nagy) és ilyen típusú szivacs van rajta(me' ez szerintem nem szakad olyan könnyen) és ilyen jó minőségű, design-os (me' az jó).Defy+ fórumon már találkoztunk!
Szóval mindenkinek: Aki tud, kérem írjon a 10-20 ezres kategóriában jobb fejeseket mint az általam bemutatott Philips SHP8000 pár hozzászólással előrébb.
Philips-ek előnyben!
Köszönöm! -
Jowanson
tag
válasz
#71562240 #46377 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ma lenézek a hangszerkerbe és meghallgatom mindkettőt (M40, SRH-440). Az M40 mellett szól hogy jelenleg 7.5k-val olcsóbb. Bár ezt úgy is ott fogom eldönteni és ha úgy érzem akkor rá fogom szánni ezt az összeget, de jobb annyival a Shure hogy megérje ezt a különbözetet? -
AMDFan
addikt
válasz
#71562240 #46272 üzenetére
Hmm most nézem, hogy elvileg az apple márkaboltban elvileg van klipsch is. De az ára horror
Majd boldogítom őket egy kis hallgatózással.
Körülírnád a Klipsch hangzását amennyire tudod? Sennheiser HD595, HD650, AKG K601hangzását ismerem pontosan, ezekhez képest kellene viszonyítani.
-
Peddy789
őstag
válasz
#71562240 #45912 üzenetére
ezeknek a legtöbbje ahogy látom inkább a hangzás minőségére koncentrál de így látomásra az összes kényelmetlennek tűnik, mindegyikhez odavan írva hogy ilyen olyan zenére de nekem nem zenére kéne elsősorban
az 5.1 / 7.1-es fülesek parasztvakítások, rosszminőségűek, vagy jó cuccok filmekhez és mmo játékokhoz?
genius cavimanus hs-g700v erről pl mi a vélemény?
Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest