- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
bigmasterg #49963 üzenetére
Vársz még egy kis időt, és megveheted 100eFt alatt.
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
válasz
baluka26 #49932 üzenetére
Lehet az a 41430$ DAC tud vmi csodát. Nekem az tűnt fel gyors átnézés közben, hogy a régi fejlesztésű fejhallgatók nagyon szépen teljesítettek. Ilyen részletes, informatív összehasonlítással, ahol ennyi drága és sok esetben ritka fejhallgatót hasonlítanak össze közvetlenül, még nem találkoztam. A rangsor felállítása is elég bátor dolog. Csak vmelyik Yoga CD-880 változatot hiányolom.
(#49938) osonte: Egy próbát mindenképp megér szerintem, tapasztalat itt erről a modellről még nincs, csak a Retro DJ-ről és Audio Wild-ról.
-
krichd1
addikt
válasz
vzsryl #49905 üzenetére
Kényelem szempontból elég nehéz ajánlani, mindenkinek más a fej- és fülformája, mérete. A Retro DJ is van akinek fülre támaszkodik, van akinek a fül köré. Ezért (is) ki kell próbálni vásárlás előtt lehetőleg a fejhallgatókat. Persze tudom hogy a próba sokszor szinte lehetetlen különböző okok miatt, az utazás ára előfordul, hogy több mint a fejhallgató ára. A csak külföldről beszerezhető fejhallgatókra inkább ki sem térnék.
-
krichd1
addikt
válasz
kuka91 #49877 üzenetére
Hali!
Lindy Premium Hi-Fi Headphones (alias Yoga CD-880). Laptopodban milyen integrált hangkártya van ?
(#49878) vzsryl: Nem mindenki
(#49879) blackmajesty: MKII más kialakítású, és szövet párnás, persze biztos van akinek nem kényelmes.
-
krichd1
addikt
válasz
Toncos #49874 üzenetére
DT235 lehet tényleg supra, ezt elírtam az előző hozzászólásban
, de majd megmondják azok pontosan, akiknek már van vele tapasztalata. A K518 supra igen, de a K512 nem az.
HD330-ról itt egy magyar teszt, illetve szerintem keress vissza itt a fórumban vélemények után. -
krichd1
addikt
válasz
Toncos #49860 üzenetére
Ha tényleg semleges hangzást szeretnél, akkor szerintem HD668B kilőve, HD330 szintén, 669-et nem ismerem, de amit olvastam róla, azok alapján lehet nem jobb a HD662-nél. Esetleg HD660, bár erre is szoktak panaszkodni a magas hangok miatt.
Ebben az árkategóriában ott van az AKG K512MKII, bár ennél itt jobbnak tartják hangban a Beyerdynamic DT235-öt. Ezt nem tudom megerősíteni, mivel még nem volt a fejemen a DT235. -
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #49849 üzenetére
Fiio E10, Soundmagic E10 egy fülhallgató.
-
krichd1
addikt
válasz
Suseon #49737 üzenetére
Keress vissza itt a topikban, vannak vélemények mindkettőről. Miért ragaszkodsz ezekhez az AKG-khoz, az ajánlott Beyerdynamic DT770 M nem tetszik külsőre ?
-
krichd1
addikt
válasz
Dany007 #49611 üzenetére
Shure SRH440 vagy Lindy, utóbbi csak külföldről rendelve. Bár az kérdéses, mennyire lenne elég számodra a mély hang mennyisége ezekben. Milyen hangkártyád van ?
Az általad tapasztalt alapzaj a vezeték nélküliek betegsége, vezetékesek nem csinálnak ilyet. Persze a rossz hangkártya, erősítő, DAC zaját továbbítják.
Sony MDR V55, Philips Uptown-t is meg kellene hallgatnod szerintem.
-
krichd1
addikt
válasz
badwater #49598 üzenetére
"itt csak a gagyi kategória van kivesézve"
Fura számomra, hogy ezt írtad, mivel általában azzal szokták vádolni a fórumot, hogy csak drága fejesekkel foglalkoznak itt, a pár ezres kategóriával nem
. Közel 50000 hozzászólás van már, rengeteg tapasztalat van itt az általad említett fejesekkel (is), használd a topikon belüli keresést. A DAC-os topikban is érdemes keresgélni. Egy jó DAC és fejhallgató erősítő sem ártana már ilyen kategóriájú fejeshez.
-
krichd1
addikt
válasz
badwater #49531 üzenetére
Igen, ez így van, de azért érdemes lenne jobban körüljárni a dolgokat. Nem írtad miről hallgatnád, milyen műfajokat, milyen hangzást keresel. Esetleg milyen fejhallgatód/hifid volt/van. Ennyi pénz elköltése előtt mindenképp érdemes hallgatózni, hogy megtaláld az ízlésednek megfelelőt. Drága fejhallgatóval is lehet mellélőni. Lehet vmelyik általam írt "olcsóbb" fejhallgató jobban tetszene. Hasonló áron ott van a Beyerdynamic T70 is például.
Nem tudom hol lehetne meghallgatni D2000-et sajnos.
Zárt fejhallgató kell mindenképp, vagy lehet nyitott is ? -
krichd1
addikt
válasz
badwater #49525 üzenetére
Először hallgasd meg szerintem. Ebben az árkategóriában sok fejes van, akár zárt kategórián belül is pl.: AKG K550, Sennheiser Momentum, Shure SRH940, Sony MDR-1R (?). Miről hallgatnád ?
(#49524) Ribi: Milyen DIY erősítőd van ? Esetleg más hangkártya/DAC U1-en kívül ?
-
krichd1
addikt
válasz
Mr.Face #49382 üzenetére
Az első hozzászólásban megtalálható zárt fejeseket érdemes kipróbálnod, meghallgatnod. Ha belefér a keretbe, akkor Shure SRH440. Hangzásban milyet szeretnél (mély orientált legyen, semleges, szúrós magas hangok zavarnak-e)?
(#49384) Dave™: Össze-vissza szerkesztgetés miatt.
-
-
krichd1
addikt
válasz
adammkaa #49345 üzenetére
HRT Music Streamer II
Laconic Lunch Box II
Schiit Asgard
Champ: bajnokpityu saját fejlesztésű, készítésű erősítője.
Kínai wolfsonok alatt én sem tudom mit ért pontosan, van belőle sok fajta. -
krichd1
addikt
válasz
adammkaa #49333 üzenetére
Nem tudom, de remélem nem siklottál el az E17-ről írt rész felett
.
Már megbántam a zárójeles megjegyzésem.
(#49334) vzsryl: Ha tetszett az SHP8000, akkor próbálj meg szerezni egyet. Sajnos még mindig nem hallottam, az Audio Wildot sem, így nem tudom őket összehasonlítani, hogy melyiknek milyen mélye van a másikhoz képest.
-
krichd1
addikt
válasz
vzsryl #49328 üzenetére
Ha csak a szorítóerő a probléma, így orvosolható: [link]
(#49324) adammkaa: Fiio E17 azokhoz való, amiket ajánlottam. Azokból sem biztos hogy kihozza a maximumot hangminőségileg. (Ha már nagy AKG-k tetszenek, akkor AKG K702 65th Anniversary Edition
)
-
-
krichd1
addikt
válasz
Audison #49214 üzenetére
SRH440-et nem hallottam, ehhez nem tudok hasonlítani. Kipróbáltam én is többféle erősítővel, DAC-al az M50-et, változik a hangja valóban, kimutatja az előtte lévő lánc karakterét, de az FA-003 jobb alap szerintem ( most épp HRT MSII-ről és Szimampról hallgatom).
"Presenterrel tényleg durr bele bumm, klausztrofóbia és sötétség"
Hallottad volna a DacMagic Plus-ról
. Presenterről 3 napig használtam, az tényleg nem hozzá való.
-
krichd1
addikt
válasz
HThomas #49210 üzenetére
Kiegyenlítettebb a hangja. Mélyben egy kicsit ez is emel, de kevesebbet, mint az M50. Továbbá gyorsabb, jobban textúrázott mélyei vannak. Középhangoknál veri meg nagyon az M50-et. Élethűbb énekhangok, hangszerhangok, a tér szélessége, mélysége is jobb, a hangszerek jobban elkülönülnek egymástól, az énekes nem kerül túlságosan előtérbe. A magasai visszafogottak, nem szúrnak, ízlés szerint lehet olyan akinek kevés, ebben hasonló az M50-hez. Kényelemben egyértelmű az FA-003 fölényem, szigetelésben hasonlóak.
Összességében egy kellemes, nyugodt hangú fejes, kevésbé sötét mint az M50.Itt egy másik vélemény is.
-
krichd1
addikt
válasz
c41r0^ #49051 üzenetére
Ajánlom neked is a Yoga CD-880-at, most épp a Lindy változata a legolcsóbb. Kiegyenlítettebb hangot kapnál mint az M50, vagy DT770 Pro esetén, utóbbi túlságosan V karakter, ami félrevezethet (én a 250ohmos verziót hallottam). Nekem volt M50-em, ezt cseréltem le Fischer FA-003-ra, ami ugyanaz a Yoga CD-880 más névre keresztelve, eltérő kiegészítőkkel. Ha kibővíted a kereted, akkor a Shure SRH940-et ajánlom, hibákra jól rámutat, ellensúlyozná a HD555 karakterét.
(#49056) qwertqwert2: Lindy féle Yoga CD-880, Shure SRH440+SRH840 párna. Ma már Te vagy a 3. ember, akinek ezek lettek ajánlva, kicsit olvass vissza.
(#49061) chros: Superluxon belül maradva HD660+Beyerdynamic plüss párna.
-
krichd1
addikt
válasz
bigmasterg #49047 üzenetére
SRH440-et meg én nem hallottam
. Itt gabross kollégának van SRH440-e SRH840 párnákkal, és Brainwavz HM5-e, ő tud nyilatkozni a különbségekről, amit már röviden meg is tett.
-
krichd1
addikt
válasz
Macisajt3 #49023 üzenetére
Beyerdynamic DT235, AKG K512MKII/K511, Audio Technica ATH-M30. Jó lenne, ha meg tudnál hallgatni belőlük párat, ne képek és műszaki adatok alapján dönts.
(#49024) hemaka: Lindy féle Yoga CD-880. Esetleg Shure SRH440, SRH840 párnákkal.
-
krichd1
addikt
válasz
Macisajt3 #49018 üzenetére
Ez jó kérdés, a hivatalos oldalán félig nyitottnak írják, viszont nincs az oldalán egy lyuk sem. Ha tényleg ilyen lenne, akkor lennének rajta pl: Beyerdynamic DT880 (árgép szerint 5.1-es
). Így én a zárt kategóriába sorolnám, ha még egyszer a kezembe kerül, jobban megvizsgálom. Amikor próbáltam, zártnak nyilvánítottam, meglepődve olvastam a hivatalos oldalt.
-
krichd1
addikt
válasz
gerzsol #48860 üzenetére
Kell hozzá legalább egy fejhallgató erősítős hangkártya. A DSX-et nem tudom, hogy ilyen-e.
Superluxot csak akkor vegyél, ha nem zavarnak a szúrós magas hangok. A hozzászólásodat nem kellett volna OFF-ba írni.
(#48846) Findzs: Mindenképp próbáld ki, megvétel előtt ! A Beyerdynamic DT235 is szövet párnás, az is megérhet egy próbát.
(#48845) Fehercsoki: Nem ártott volna végigolvasni az első hozzászólást, ott fel van sorolva elég sok fejhallgató ebben a kategóriában. Power metalt nem hallgatok, nem tudom mi illene hozzá.
-
krichd1
addikt
válasz
Fehercsoki #48843 üzenetére
Milyen hangzást szeretnél ? Milyen zenéket hallgatsz ? Zárt vagy nyitott legyen ? Első hozzászólást elolvastad ?
-
krichd1
addikt
válasz
Findzs #48840 üzenetére
K512-t ne keverd össze a K512 MKII-vel, nem ugyanaz.
Néha ki is emelem, hogy MKII, ezt ajánlom alternatívaként, nem a simát. Nekem sima K512-m volt, inkább játékra használtam, arra jó volt, zenére nem igazán. Mivel műbőr párnás zárt, ezért izzaszt hosszabb idő után, főleg nyáron, mint minden más zárt műbőr párnás fejes, beleértve az FA-003-at (de ehhez van plüss párna is).
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #48810 üzenetére
és (#48808) Deadzone41:
Én K512-vel, de szerintem se jó a sok mély, inkább közép orientált fejes kell játékra, viszonylag jól pozícionált térrel. M50 szerintem nem olyan jó játékra. Igaz, nem sokat használtam erre a célra, hogy részletesen jellemezzem ebből a szempontból. De nem éreztem azt, hogy "de jó gamer fejes".
-
krichd1
addikt
válasz
Kingfisher1 #48766 üzenetére
Shure SRH940.
(#48783) Audison: Mert ha zenét szerkesztenék, biztos beszereznék egy ilyet. Hibákat jól megmutatja.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #48690 üzenetére
Miben jobb a HD580 a HD600-nál szerinted ?
-
krichd1
addikt
válasz
HThomas #48518 üzenetére
FA-003-hoz kapsz plüss párnát. Egyébként ugyanaz.
(#48515) contaxg: Úgy általában mindennel, ahol olvastam róla. Ha nem is vágja, de kicsit háttérbe szorítja.
(#48521) HThomas: Igen, bár HM5 preorder-ben még inkább megérte.
(#48517) akela91: Ez jobb, mert nem az arcodba tolja a zenét, hanem a füledbe.
-
krichd1
addikt
válasz
gabross #48505 üzenetére
Végre, egy ember, aki vett egy HM5-öt.
22eFt-ot nagyon megér szerintem. Kényelemben tényleg nagyon jó. Mivel hallgatod most ? Ha teheted, próbálj ki hozzá egy Szimampot, nagyon illik hozzá karakterben szerintem. Ha nagyon tompán szól, nem megfelelő rendszer van alatta.
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
válasz
cskamacska #48386 üzenetére
"5.1-es és gamer fejhallgatók" Tudtommal nem minden "gamer" 5.1-es, vannak sztereók is. Mivel itt sem kapott tanácsot, ott sem, ezért ajánlottam neki. Ha ezt rosszul csináltam, akkor elnézést kérek.
(#48387) fi:zi'k: +1
-
krichd1
addikt
válasz
rookie8906 #48377 üzenetére
Mert tudásukhoz képest túl vannak árazva. Kényelemben valóban jók - mint a Sennheiserek általában - de a hangjuk, legalábbis amiket hallottam a 4-es szériából (legutóbb a HD465-öt), nagyon rossz. Ha teheted, próbáld ki a kiszemelteket vhol, és ha valamelyik nagyon megtetszett és a kényelem a legfontosabb, akkor válaszd azt a 4xxx-et. De én meghallgatnám a helyedben a topik által ajánlott SRH440-et is mellettük. Senki nem utálja a 4-es szériát, csak több gyártó is van, akik ezért az árért jobb minőséget adnak.
-
krichd1
addikt
válasz
szalámi66 #48368 üzenetére
Olvass vissza pár oldalt, pont erről a kategóriáról van szó most (is), és olvasd el az első hozzászólast is.
(#48364) rookie8906: Shure SRH440, ezt a 4-es szériát felejtsd el. Ha az SRH440 nem lenne kényelmes - nem mindenkinek az - akkor veszel utólag rá SRH840 párnákat.
-
krichd1
addikt
válasz
TheZukker #48339 üzenetére
Járasd még, hátha visszahúzódik kicsit a magas hangja. Ha nem jön rendben, akkor vidd vissza, vegyél helyette Philips SHP6000-et, AKG K512MKII-t. Lehet hogy Neked is olyan érzékeny füled van a magas hangokra, mint nekem, ebben az esetben a Superlux felejtős.
(#48332) orichalcos: Ebben a kategóriában inkább zártak vannak az ajánlottak között, egyébként van "gamer" fejes topik is, ott lehet jobban tudnak segíteni.
(#48354) akela91: Akkor ne rendelj
. Én M50-et váltottam Fischer FA-003-ra, ezért merem ajánlani.
-
krichd1
addikt
Igen. Philips SHP5401, Maxell Retro DJ. Mindkettőt érdemes kipróbálnod. Retro DJ nem mindenkinek kényelmes.
(#48350) akela91: Fischer Audio FA-003, Brainwavz HM5, Lindy Premium Hi-Fi Headfone, Digitech Pro Monitor Headphone néven keresd. Itthon nem lehet kapni, csak külföldről rendelve.
-
krichd1
addikt
válasz
turbobusa #48286 üzenetére
Ha szereted a sok mély hangot, akkor D1100, ha nem, akkor K550.
(#48279) baluka26: Szövet, szivacs részek rendszeres, mindennapos használat esetén biztos nem bírnak ennyit, a műanyaggal is lehetnek gondok ilyen hosszú idő esetén.
(#48280) donpe: Pár gyengén sikerült típusnál van rá szükség, ennél a két márkánál is.
-
krichd1
addikt
válasz
vzsryl #48271 üzenetére
Sennheiser HD 800-ra is csak 2 év garancia van, ha jól tudom, például. Pedig az már felső kategória
. Fejhallgatókra nem szoktak sok év garanciát adni általában. Sajnos 1 év az általános, és azt sem könnyű minden esetben érvényesíteni.
Eboltból nem rég rendeltem digit koax kábelt, rendben mentek a dolgok, kihozták, választhattam is, hogy melyik nap hozza a futár a csomagot. Igaz, pontosabb időtartományt nem, és természetesen délelőtt hozta a futár, amikor nem voltam otthon, de legalább a postára bevitte, ahol átvehettem.
-
krichd1
addikt
válasz
vzsryl #48261 üzenetére
Ha tetszett az SHP-8000 és nincs rá keret, akkor olcsóbban SHP-6000. Bár ez előbbi is belefér szűken a keretbe, ha megnézed a legolcsóbb árgépes ajánlatokat. Ebben az árkategóriában ajánlott Superluxoknak éles a magas hangjuk többé-kevésbé, modelltől függően, tehát ezek kiesnek.
-
krichd1
addikt
válasz
Audison #48227 üzenetére
M50 után nagy változás lenne az SRH940, teljesen más karakter. Keress vissza, írtam róla az M50-hez szokott fülemmel. Azokkal a eszközökkel hajtva, ami az adatlapodon van, valószínűleg túl "világos" lenne (újabb MSII+ és Presenter párosról az volt nekem). Érdemes hozzá egy magas vágós rendszert használni szerintem, hogy ne legyenek szúrósak a magas hangok (X-Fi HD és Yulongról tetszett leginkább). SRH840-et nem hallottam még, ahhoz nem tudok hasonlítani.
Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest