- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #49985 üzenetére
Valamivel olcsóbb, mint egy Sony R10, ha ez segít betájolni
Más. Ahogyan olvasgattam, az AD2000 karaktere és főleg a közepe eléggé hasonló a W3000ANV-hez, nyilván eltekintve a nyitott/zárt kialakításból eredő különbségeket leszámítva. De jó lenne meghallgatni egyet...
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #49926 üzenetére
AD900 mint "flagship", a 2000 meg sehol. De legalább objektíven nyilatkozik róla
A W5000-et meg nagyon nem mindegy miről hallgatja, ahogyan fel is hívták rá a figyelmét. Korrektnek tűnik, beleolvastam még pár más, ismert fejes leírásába és hasonló véleménnyel voltam/vagyok róluk, nem érzem elfogultnak ezek alapján.
A D7000 az AD900 alatt végzett a hangminőség sorrendben
-
Dave™
nagyúr
válasz
kuka91 #49877 üzenetére
Mivel úgyis többségben lesz az SRH-440 (ami egyébként tényleg egy kiváló fejhallgató, csak a kényelmével vannak gondok), én mondok egy ATH-AD500-at. A különbség első körben valóban annyi, hogy a zártnál nem hallatszik ki/be szinte semmi, a nyitott meg rendesen szór kifele, de nem véletlenül léteznek a nyitott fejhallgatók, mivel nem zárt térben terjed a hang, ezért kevesebb a rezonancia, nincs túlterjengő mély (általában legalábbis), levegősebb, természetesebb a hang és általában nincsenek lehatárolt, definiált határai a térnek, tehát nem érezni azt, hogy egy zárt térben szól valami. A javaslat pedig azért pont az AD500, mert egy kiváló mindenes nyitott fejhallgató, ami ugyan baromira szór kifelé, de cserében hozza is a nyitott előnyöket. Ha más is van a szobában és nem szereti azt a zenét, amit te, akkor maradj a zártnál
-
Dave™
nagyúr
Nem mondtam, hogy ez jó vagy nem jó (szerintem nem jó, de ez egyéni vélemény), csak azt mondtam, hogy a HD650 minden, csak nem gyors. Aki ezt vitatja, az nem hallott még gyors fejhallgatót. Nincs ezen mit szépíteni egyébként, ilyen a jellege, ettől is olyan a hangja, amilyen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
badwater #49596 üzenetére
Nem olvasod túl gyakran ezt a fórumot, mert itt bőven vannak 200.000-300.000 Ft-os fejesek is, de a legtöbbet pont a mid-fi-ről megy az értekezés (Sennheiser HD580/600/650, AKG K701/702/Q701 stb.) Előbb keress és olvass, és maximum utána kritizálj, de inkább utána sem.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #49369 üzenetére
Aki AD700-al tud monitorozni, az mindennel tud
Nem is tudom hogy merült fel tippként, de önmagában attól mert AT lehetne monitor, az M50-et is elég sokan használják erre.
Igazából engem elszomorít ez a "deklarálom az igényeimet, de csak AKG mert az a szimpatikus" hozzáállás, nekem így kedvem sincs beszállni ötletelni. Aki nem hagyja, hogy segítsenek, annak nehéz lesz, nektek sok sikert. Btw a forrás miatt tényleg valami könnyen hajtható kellene, talán egy Shure-al járna a legjobban.
-
Dave™
nagyúr
válasz
DBAtti #49253 üzenetére
Egyiket sem.
Mindet próbáltad? Na ugye. Nagyon sok múlik a formán, súlyon, kialakításon, adapteren (szilikon, szivacs stb.). Ha arról van szó, hogy furcsa az érzés, hogy beteszel valamit a füledbe az más kérdés, ellenben gyorsan megszokható a többség számára. Zajszigetelésben pedig általában jobbak is, mint a fejesek.
-
Dave™
nagyúr
A mélyközepe sok, meg kevés a magasa, ezért tűnhet úgy, hogy sok a közepe. Vedd ki a belső, párna alatti szivacsokat, azzal több lesz a magas (ahogyan már mondtam). Persze az igazi megoldása a problémának egy HD600/580 lenne ezen a vonalon, mert a 650 ilyen. Esetleg egy AD900
-
Dave™
nagyúr
válasz
c41r0^ #49054 üzenetére
a zenék vállalhatóak? van értelme csinálnunk?
Ezt olyanok tudják megítélni, akik ilyen stílusokat hallgatnak. A topik többségében szerintem nem ez az irány. Vállalni mindent lehet, főleg ha sok munkátok van benne és nektek tetszik. Ha megtalálja a közönségét, akkor működhet a dolog, ha meg nem, akkor legalább hobbinak, saját szórakoztatásnak jó volt. Szóval értelme mindenképpen van, a jó/nem jó kérdés meg úgysem értelmezhető igazán, ipari mennyiségű hulladékot adnak el minden stílusban, számos jó(*) zene/zenész meg szinte a feledés homályába merül, szóval relatív a kérdés.
*szerintem, de mivel ízlésről van szó, ez gondolom egyértelmű
-
Dave™
nagyúr
válasz
c41r0^ #49051 üzenetére
Az M50 jó irány lehet, azt egyébként is sokan használják monitornak, eléggé elismert, és nem is csak elektronikusra. Igen, van mélykiemelése, tisztában kell lenni a hangjával, és akkor el lehet helyezni a végeredményt is ennek súlyozásával. Zártból "tökéletesen" lineárisat egyébként sem egy egyszerű feladat, és lehet nem is lenne annyira jó az ilyen stílusok kezeléséhez. A DT770 Pro is erősen mélykiemelős hírében áll egyébként, kedvelt dobos fejes, gondolhatod. Lenne még az SRH-440, de nem túl kényelmes sokaknak, illetve drágábban, de használtan beleférhet az AKG K550. Ez mind zárt, értelmes félnyitott a megadott paraméterek mellett nem jut eszembe. Mindenképpen könnyen hajthatót érdemes venni, és ezek mind azok.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #49020 üzenetére
Közben látom töröltetni akarod, ha így lenne töröltesd ezt is, nem fog hiányozni, csak azért hagyom itt, hátha sokadszorra sikerül megfelelően értelmezned a véleményem. Most már komolyan nem értem, hogy én magyarázom rosszul, vagy valami kommunikációs hiba van kettőnk között, vagy túl laikus vagyok a témához és rosszul hallottam, amit hallottam/hallok. Az is lehet, hogy egy megfelelő DAC-kal más lett volna a véleményem, de a két gyökeresen eltérő HRT-vel így alakult.
Mintha nem egy nyelvet beszélnénk... Nem zavar, hogy nem volt jó páros vele, sok mindennel nem az az AD2000. Egyedül az zavar, hogy úgy kezeled a champot, mintha mindennel ugyanolyan jó lenne, pedig nincs se olyan erősítő, se olyan DAC, ami minden fejhallgatóval egyformán jó. Vagy a champ szerinted kivétel? Most talán hatodszor mondom ugyanezt, és te mindig kifordítod/mást reagálsz rá. Egy szóval sem mondtam, hogy nem jó, azt sem, hogy keresel rajta, csak azt, hogy legyünk már mértéktartóak, és ha valamivel véletlen nem fantasztikus a champ, akkor első körben ne a fejest kiáltsuk ki szarnak, hanem vegyük úgy, hogy az nem egy összeillő páros. Ilyen értelemben bizony túl is van hypeolva, engedd már meg, hogy legyen egy ellenvélemény is vele kapcsolatban (ráadásul szigorúan csak az AD2000-el párosítva, mert a HD580-650 nem érint), ha már a DACporttal jobban tetszik/jobbnak érzem. Ebben mi olyan bonyolult, elfogadhatatlan?
Nem értem miért kellett privátban is reagálni, rákérdezni, ha ugyanezt itt is kifejtetted. Vagy ez vagy az, a véleményem változatlan, a tiédben pedig ugyanazokat a visszatérő motívumokat látom, amiknek szorosan semmi közük a fenti észrevételekhez. A továbbiakban nem kívánok a champ kérdéssel foglalkozni semmilyen szinten, biztosan tök szuper, csak az AD2000-el nem nyújtott semmi kiemelkedőt, meg egyébként is nekem kiválóan megfelel a DACporttal, nem érint a kérdés, élvezettel hallgatom, a hibák keresését meghagyom másoknak.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #48985 üzenetére
Csak MSII-vel volt szúrós az AD2000, ugyanúgy, ahogyan a hangsugárzók is erről a DAC-ról, tehát nem a fejes hibája. A DACportról meg nyilván nem, mert nem mászik ki semmi sehol, egyben van a hangja. Nem is mondtam, hogy a champ fedett, csak azt mondtam, hogy még az agyonhypeolt champ-ról, szivacs nélkül is tompa felül a HD650, ez a fejes hibája számomra. Hátha így részletesen jobban érthető.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #48983 üzenetére
Továbbra is emberfüggő a dolog, szerintem borzasztóan tompa és élettelen felül, de úgy egyébként is fátyolos a hangja, még kivett szivaccsal is (champ+MSII+-ról.) Viszonyításképpen a HD580 kivett szivaccsal már elég világos volt, a 650 meg még így is sötét. Nekem biztosan nem kellene.
-
Dave™
nagyúr
Látszódnia kellene a drivernek. Ha van ott valami, akkor kevésbé lesz tőle nyitott, kisebb lesz a tér mélysége. E10-el szerintem nagyon rossz páros, mert mindketten szolidan bánnak a magasakkal, ez így egyben már túl sötét lehet. A belső szivacsot vedd ki a párna alól, ha túl sötétnek találod, az mindenképpen segít valamennyit, de alapból ez egy sötét fejhallgató, szemben mondjuk a HD580-al, ami csak minimálisan. Ennyiből egyébként jó eséllyel vehettél volna használtan AD2000-et is, csak egy tipp
-
Dave™
nagyúr
Technikailag érezhetően gyengébb azért, felbontásban, tisztaságban pl., viszont számomra sokkal kellemesebb a hangja, mint a K701-nek. Mondjuk nem fair őket összehasonlítani, mert az egyik belépő szint, a másik meg a középnek a teteje, de megértő fülek esetén nagyon zenei és kellemes az AD700. Könnyen hajtható, ellenben a többivel, amit írtál. A tere kb. egyformán nagy a K701-nek meg az AD700-nak, előbbi szélesebb, utóbbi mélyebb. Az AD700 érezhetően melegebb hangú.
-
Dave™
nagyúr
AD700
Totál más a kettő, az AD700 levegős, mélyben szolid (DACportról nem), középcentrikus, meleg hangú, az A500 (gondolom az X is) mélyben meg van nyomva, a közép a háttérben, sokkal kisebb, koncentráltabb tér, sokkal kevésbé levegős. Előbbi inkább kiegyensúlyozott jellegű, utóbbi meg inkább V karakter.
-
Dave™
nagyúr
válasz
havri1 #48569 üzenetére
Mivel van Denon erősítővel tapasztalatom, ezért azt mondom, mindenképpen olyannal célszerű próbálkozni, aminek a magasai nincsenek a háttérben, nincs túl sok mélye, és inkább kicsit analitikus, mint mosott. Az árkategóriában K550, K701, meg mondanám az AD900-at (azzal kezdtem volna), de azt itthon nem kapod meg a keretből. Esetleg még a DT880, bár azt csak gondolom.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
krichd1 #48526 üzenetére
Egyszer már tényleg meg kellene hallgatnom, el nem tudom képzelni milyen lehet egy klausztrofóbiás AT
stormy8906: szerintem itt a legtöbben egyiket sem, mert ez nem a játékra való headsetek fóruma, hanem a rendes sztereó fejhallgatóké, zenére. Ha zenét szeretnél hallgatni vele egyiket se vedd meg, inkább olvasd el az első hozzászólást, ha meg játékra kell, akkor vagy másik topik, vagy amelyik kényelmesebb/jobban tetszik.
-
-
Dave™
nagyúr
AD2000 UK-ből 300 GBP, kihagyhatatlan ajánlat, ha valakit érdekel
-
Dave™
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #48449 üzenetére
Persze, nekem mondjuk ráért, nem én buktam vele évente dollármilliókat
Ha az én cégem lenne, akkor viszont biztosan nem húztam volna eddig.
-
Dave™
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #48446 üzenetére
Hosszú évek óta hamisítják, a füleseiket egészen jó minőségben, nem siették el. Itt a fórumon is hemzsegtek/hemzsegnek a kamu CX-ek meg egyebek, így könnyebb lesz kiszűrni. Kérdés mi tartott ennyi ideig.
-
Dave™
nagyúr
Ennyiért már nagyon jó fejhallgatókat lehet kapni használtan, de még újan is könnyű jobbat venni, véletlenül se vedd meg azt az AKG-t.
hm74: és ez most hogy jön ide? Ja látom az előzményt, de fizik kommentjében erre semmi sem utalt ugye. A lényeg, hogy a K272 baromira nem jó vétel.
-
Dave™
nagyúr
Nagyon jó árú AD2000, hátha valakit érdekel
-
Dave™
nagyúr
válasz
turbobusa #47970 üzenetére
Ezeken túl is van világ, hónap végére kint lesz a WP8. Sebességben és optimalizáltságban iOS szint, annál jóval integráltabb és informatívabb felülettel.
ntomka: neked is megvolt az egy hozzászólásod, én csak tágítottam a világnézetét, többet nem szándékozom a témában, inkább majd az AD2000 és phatpad mod változatairól, kicsit később
-
Dave™
nagyúr
válasz
fattyu #47738 üzenetére
Néha én is érzem úgy, hogy a zene alig tudja követni a fejhallgatót, nem pedig fordítva
Lassabb számoknál szerintem azért tetszik ez (nekem is), mert a váltásokat azonnal leköveti, nagyon agilis, nem enged belealudni a zenébe. Gyors számoknál ez hatványozottan igaz. Nekem továbbra is zsepivel nyerő, de elsősorban a tere miatt, anélkül szerintem már túl direkt és hiányzik a mélység.
Lett egy presenterem is, amivel szerintem nagyon jól összeillik az új HRT, a headbufferrel sajnos ennyire nem. De ezt majd a másik topikban, leginkább holnap vagy amikor időm engedi, most sajnos nem így van.
Köszi a lehetőséget, jó volt a champ, de a presenterrel is teljesen megfelelő a prezentáció
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #47668 üzenetére
Te emlékszel miről ment a hifi shown? A canamp szerintem nagyon nem illik az 580-hoz, szóval annál rosszabbnak nem biztos, hogy célszerű titulálni. AKG tér nem egyenlő AT tér, méghozzá nagyon nem. Mindkettő széles, kb. ennyi a hasonlóság, és ezzel ki is fújt. A K701 ráadásul extra széles. A HD580 viszont valóban valóságosabb, és még az is messze van a valóságtól, innentől kezdve meg kérdés mennyi értelme van fejhallgatótól valós teret elvárni. Persze, tudom én, hogy méltatlan láncról próbáltam, de minden mást is, mindhez lett volna sokkal méltóbb. Ettől függetlenül el lehet azt fogadni, hogy nekem az audio technica középcentrikus hangja jön be a saját körítésükkel, vagy ez így elképzelhetetlen és mindenképpen a HD580 tetszene jobban, csak még nem nőttem fel a feladathoz?
Viccet félretéve tudom miért szeretem az AD2000-et és ez a lényeg, remélem majd lesz alkalmad meghallgatni, hátha úgy sikerül elhelyezni a dolgot
Gyors és gyors között is van különbség, pl. semmivel sem gyorsabb mint az AD900, ellenben érezhetően gyorsabb, mint az A900 vagy a W1000X (érdekes módon gyors zártat még nem hallottam, a W5000 sem volt túl gyors).
-
Dave™
nagyúr
Azt hittem a Denonra írtad. A HD600-at hifi shown hallottam, biztosan nem a legideálisabb láncról, sőt. De azért annyira nem fogja magát kivetkőzni, pl. mélyen ül a driver, ez a tér szélességén megérződik (legalábbis ennek tudom be az AT-k kialakításához képest), a szivacs nélkül picit fátyolos, nem annyira tiszta de legalább nem túl világos és picit meleg a hangja, anélkül meg eléggé világos lesz, bár nagyon tiszta. A sebességén pedig nem hinném, hogy tudna annyit kompenzálni a rendszer, az AD2000 telefonról is ugyanolyan gyors. Ez korábban nem volt számomra fontos, de most már sajnos minden túl lassúnak hat mellette, ami agyors váltásoknál, vagy szimplán tempósabb zenéknél azonnal kijön. A HD580 nem egy gyors fejhallgató, bár lassúnak sem mondanám. Lehet, hogy közelebb van a valósághoz, az AT pl. melegebb hangú, és a tere is kevésbé természetes, de a legkevésbé sem zavar
Az pedig azért nem újdonság, hogy egy jó fejes a sokkal drágább hifivel van partiban, legalábbis technikailag/élményre. Ez eddig is így volt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #47661 üzenetére
Te sem az AD2000-et
Ha valamikor járnál Pesten...
bajnokpityu: néha nehéz dekódolni mit szeretnél mondani, tabletről/telefonról írsz? Elhiszem, hogy neked a legjobb, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy mindenkinek a legjobb, ugye. Engem pl. a zártak annyira nem varázsolnak el, mint a nyitottak, hiába nagyon jó az adott fejes. Kapásból hátránnyal indulna nálam.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #47654 üzenetére
A zárt Denon?
Nem zárható ki persze, de én a nyitott hangzást preferálom, és tudom hogy nem annyira zárt a D7000, de a nyitottól is nagyon messze van, az AD2000 meg ennél már nem sokkal lehetne nyitottabb. Mennyire gyors egyébként? Már nem a HD650-hez képest, hanem úgy komolyan
bajnokpityu: még visszatérve az előzőre, az egészen biztos, hogy a HD580 25-30 körül ár/értékben szinte verhetetlen, akinek egyébként tetszik a hangja. Nekem is tetszett, csak nem volt eléggé AT. Nem kellene újra.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #47632 üzenetére
Nem bánnám meg, mert a HD600-at hallottam rendes erősítőről, és nagyon nem egy szint az AD2000-el. Sebességben pl. sehol sincs hozzá képest, az AT-nak szélesebb a tere, melegebb a hangja és olyan közepe van, amit semmi más nem tudott prezentálni idáig. Ezek után elhiszed, hogy nekem az AT karakter jön be leginkább?
Középen szerintem verhetetlenek. Azt elhiszem, hogy jól skálázódik felfele, de nem fog megváltozni tőle a jellege. Ugyanez igaz a nagy AKG-kra is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #47541 üzenetére
Aki nyitott, meleg, gyors, középcentrikus és energikus fejest keres, 110 körül, és használt is szóba jöhet, annak egészen biztosan nem fogok mást ajánlani
De valahogy nem ezek a jellemző kritériumok
ntomka: az A900-at lenyomni sebességben azért nem annyira nehéz feladat
Az AD2000-be viszont beletörne a bicskája
-
Dave™
nagyúr
Na még egyszer beírom: ha valakit érdekel az AT AD2000, az holnap meg tudja fülelni fiziknél, este 6 után. Nem tudom meddig leszek ott, kb. 1-1,5 órát, így lehet kalkulálni.
-
Dave™
nagyúr
Csütörtökön elugrom fizikhez, akit érdekel a hangja, csatlakozzon. Elvileg 6 körül.
-
Dave™
nagyúr
válasz
<MZ/X> #46759 üzenetére
Nincs több mélye az AD700-nak (sőt, talán kicsit kevesebb), anyaghasználatban is csak annyiban jobb, hogy nem reped mint az 555, illetve a kábele meg a párnája jobb (szerintem). A hangja viszont tök más, én bármikor azt választanám az 555-tel szemben, de elfogult vagyok ugye. 598-at nem hallottam még érdemben, de azért nem egy árkategória. 50-et egészen biztosan nem ér, még újan sem, annyiért sokkal komolyabb fejhallgatókat kapni, bár itthon nyitottból nem nagy a választék sajnos ebben a szegmensben (az újak között, használtból azért akadnak gyöngyszemek, pl. HD580, AD900 bár ez ritkán, K701 stb.). Ezek valóban megérik az árukat.
szerk: ja hogy egyértelmű legyen: azt kell eldönteni milyen hangot szeretnél pontosan, és hogy mennyit szánsz rá. Ez utóbbi főleg nem mindegy. Na meg hogy miről szólna.
-
Dave™
nagyúr
ATH-AD2000 update
Először is zsepi nélkül más szerint is rossz, egy nagyon jó barátom is erre a következtetésre jutott. Lapos, élettelen, nyers hangja van úgy, zsepivel meg olyan, ahogyan az meg van írva. A párnák vastagok és szinte vadi újak, ezért nem értem miért ez a gyári állapot, de higgyétek el, hogy zsepi nélkül rossz, azzal meg eszméletlen. Tehát az alábbiak zsepivel értendőek
Először is a legszembetűnőbb ennyi idő után, hogy rendkívül tiszta hangja van. Az AD900 után felvéve az mosottnak és elkentnek tűnik, pedig önmagában sosem volt ilyen érzésem. Nagyon tiszta, minden tartományban. Piszok gyors, és talán erre gondoltak "dynamic streaming sound" alatt. Az AD900 lassúnak tűnik mellette, pedig nagyon nem az. A lassabb számoknál szabályosan érezni, ahogyan "vár" a zenére. Amint magasabb tempójú zene jön, felveszi a ritmust és leköveti, erőlködés nélkül. Hihetetlen jól tudja követni a hirtelen váltásokat, abszolút benne van a boogie. Az egész fejhallgató meleg hangú, főként a közép. A tere kicsit szűkebb, mint az AD900-nak, de mélyebb is. Összességében közvetlen hangja van, vszonylag széles és mély térrel, légies hanggal, de végig fókuszált marad, az AD900 ennél sokkal csapongóbb. Telt, gördülékeny, meleg és közvetlen hang, brutális sebességgel párosítva - kb. ez az AD2000. Megkövetem magam, és felülbírálom korábbi nézetem: ha valakinek a preferenciái zömét összegyúrjuk egy fejhallgatóba, akkor az ki tud szolgálni minden igényt, nem kell váltogatni. Én elérkeztem erre a pontra, mert bár nagyon nehéz volt megválni az AD900-tól, ez valami teljesen más dimenzió. Előbbi nagyon jó ár/érték arányú vétel (az USA-ban legalábbis), rendkívül zenei és magával ragadó (főleg középen), de az AD2000 simán tudja indokolni minőségben az árkülönbözetet, mindenhol keményen megveri a 900-at. Javít minden hibát, amit az AD900 elkövet, és egybegyúr mindent, amit az AD sorozat jól tud csinálni. Nekem itt véget ért a dolog, fejhallgatóból elértem azt, ahonnan nincs tovább, mert nincs jobb nyitott AT. Ezzel kellett volna kezdeni, bár nem gondolom komolyan, jó volt hallani/adott esetben birtokolni a többit is
-
Dave™
nagyúr
Tegnap el is vitte egy nagyon jó barátom az AD900-at. Az AD2000 jobban tetszett neki ugyan, de még ennyit sem akart volna költeni rá, viszont az AD700 után teljesen elvarázsolta a 900, nem volt kérdés melyiket választja
Kicsit azért hiányzik, de csak megleszek a 2000-el valahogy
-
Dave™
nagyúr
Igazából nem akarnék tőle megválni, mert imádtam, imádom, de feltéve az AD2000 után tudom, hogy nem fogom hallgatni, csak az érzelmi értéke tartaná meg, az meg értelmetlen. Viszont azt is tudom, hogy ez az egyik legjobb AT összességében (hiába csak középkategória), persze csak ha jól érzi magát az adott környezetben. És ha vékonyan van zsepizve
-
Dave™
nagyúr
Mennie kell az AD900-nak is, sajnos esélye sincs a 2000 mellett.
-
Dave™
nagyúr
válasz
FireKeeper #46411 üzenetére
Ha egyébként is a használt érdekel, akkor az enyémet is, ha újat szeretnél akkor pedig pl. fizik vagy contaxg fórumtársnál, vagy van egy bolt is, amit most nem tudok pontosan, hangár vagy mi volt.
A félreértés elkerülése végett azért így fogalmaztam, mert ha csak használtban gondolkodsz, akkor nem küldenélek fizikhez, mert ilyet azért nem illik.
-
Dave™
nagyúr
HD580 eladva, 32-ért. Szerintem mindketten jól jártunk
Az AD700 még megvan, meg a Fiio E10 és az Audinst HUD-MX1, ezek is mennek fel hamarosan, hátha valakit érdekel
-
Dave™
nagyúr
válasz
FireKeeper #46400 üzenetére
Az AD700 remek az áráért (legalábbis sokan gondlják így), de különleges karaktere van, mesterséges térrel. Az enyémet meghallgathatod, ha érdekel, de Bp-en több helyen is meg lehet hallgatni. Ez általában pont elég ahhoz, hogy beleszeress, vagy lehúzd a listádról, általában köztes út nincs. Bármiről elmegy, erősítő nem kell hozzá, a jobb DAC-ból viszont profitál természetesen. E7 helyett inkább egy E10 célszerű szerintem. Az is lesz hamarosan eladó, jutányos áron
Ha érdekel, pm.
ntomka: ez a fejhallgatós topik, a fülhallgatóknak másik van
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #46359 üzenetére
Olyanom nem volt, csak W1000X
Igen, jelenlegi tulaja chrisnagy13. Zártat a nyitottal nem szerencsés, ugyebár. Technikailag szerintem a W1000X is remek, de az AD2000 más irány. Sokkal gyorsabb (a W1000X inkább kicsit lassabb), a felbontása mind a kettőnek nagyon jó, dinamikában viszont az AD2000 valami egészen hihetetlen, él, lüktet. Technikailag szerintem a W5000-et is lenyomja, de zártat nyitottal, nem szerencsés ugye.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #46357 üzenetére
Igen, tényleg nagy különbségek vannak. Az 580 technikailag talán kicsit jobb az AD900-nál, mondjuk a következő szint, bár szoros, de az AD2000 lemossa a Sennheisert minden szempontból, ami el is várható. A HD800 is valami hasonló viszonyban állhat az AD2000-el, technikailag gondolom kicsit felette van a Sennheiser, de not my cup of tea, köszönöm. Ez már az a szint (AD2000), aminél nekem nem kell több technikai bravúr.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #46352 üzenetére
Miért, mennyi volt a 600? Mert azt az ócska kábellel árulják 45 körül, a legolcsóbb talán 40. Ehhez ugye még illene a 650 kábele, tehát nincs olyan kicsi különbség a kettő között árban (de igen, sokkal szebb a 600, csak a márvány minta béna). Igazából szerintem simán ér 30-at az 580, a kábel pedig egyébként is egy must have upgrade, így jött ki az ár. Persze minden annyit ér, amennyiért megveszik, de nem sietős a dolog, tegnap került fel. Volt egy vicces srác avx-en, kérdezte miért több, mint amennyiért vettem. Levezettem neki a dolgot, erre azt válaszolta, hogy a kábel árát elismeri, ezért 29 az ajánlata, ami csütörtökig él. Érted, ultimátum
Anno amikor kikerült a hirdetés öten írtunk rá az eladóra szinte azonnal, pár perces késéssel. A hibátlan párna miatt iszonyat jó ár volt a 25, én pedig sajnos túl sokat monopoliztam ahhoz, hogy ugyanígy áron alul adjam el. Head-fi-n szoktak nagyon jó áron menni (eladói szempontból), de az macerás, szóval azt nem szeretném. Még ennyi kiegészítés jutott az eszembe
Persze amikor fordított a helyzet én is másként látom a világot, de ez már csak így működik. Ha valakit innen érdekel, annak úgyis picit más a konstrukció, ahogyan neked is írtam. A többiekkel meg nem kell jófejnek lenni, ott a piac diktál.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #46352 üzenetére
Sok értelme nem is lenne neked
Szerintem is ér ennyit, bár tény, hogy így nem alkalmi vétel. Legrosszabb esetben lemegyek 30-ig, de az alá tuti nem, csak a kábel volt 4000 (autózással együtt).
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #46347 üzenetére
35k, a HD650 kábellel együtt. Szép és jó állapotú, meg ugye ár alatt vettem, szóval egyelőre ezt tűztem ki célul
szilu7: igen, tudom, én is így használom. Jelenleg nincs zsepi az AD900-ban, ott sok mindenbe belenyúl, jelenleg anélkül tetszik jobban, de azért nézds meg úgy is. Mondtam én, hogy univerzális fejes, mindent megold. Az AD2000 ugyanez a köbön, minden a helyén van
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #46335 üzenetére
Hajrá, szívesen látok bárkit, akit érdekel
fizik: lehet, hogy elkanyarodom valamikor feléd, bár a tuti az lenne, ha jönnétek 2-3-an, mert időben én is korlátozott vagyok mostanság.
ntomka, guppy: köszi, bár ez nem érdem, hanem a manifesztálódása a régi nagy vágynak és kíváncsiságnak, ennek szóljon a gratuláció
Megvenni valamit pénz kérdése, az nem teljesítmény, megvalósítani egy "régi" álmot viszont már az. Ez olyan mastercardos, de a lényeg ugyanaz.
Ja és ugyanitt lesz eladó Sennheiser HD580 és audio-technica ATH-AD700
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #46329 üzenetére
Csinálok, de gondolhatod, hogy nem az volt az első dolgom
Egyetlen hibája van egyébként ennek a példánynak, ami egy jelenlegi másiknak is head-fi-on: a bal csésze teljese körbeforog, mivel eltört az ezt gátló műanyag pöcök. Ezért is volt EU-hoz mérten is kiváló áron, és igazából semmit sem befolyásol, mert a kábel nem fut át felül, nincs mit elnyírni, a fejemen pedig egyébként sincs semmi hatása a gátló pöcköknek, egyedül sík felületre letéve fordul ki önmagából, de úgyis állványon lesz
-
Dave™
nagyúr
Megjött az ATH-AD2000. Egy régi álom vált valóra, több értelemben is
Rövid ismertető az első benyomások alapján:
Külső:
Vékony, könnyed benyomást kelt, pedig ugyanolyan nehéz, mint az AD900, mégis könnyebbnek érezni. A keret teljes egészében magnézium, a pántok iszonyat jól néznek ki. A párna valami Ecsaine nevű anyagból van, finom puha tapintású, de nem olyan bolyhos érzetű, mint az AD900 plüss párnái. Viszonylag laposak, a forma is más, mint az AD900-nál. A hátulja teljesen nyitott, belül is, a párna is lyukacsos belül (mint a többi AD fejesnél). A kábel valami zseniális. A bevonat nem tudom micsoda, de nem tapad, tartása is van meg hajlik is, jobb az AD700 kábelénél is, ami nagy szó. Belül persze sokkal jobb, ez a külső borítás volt
Dupla oldalas kábelezésű, ami ezen a szinten már elvárható gondolom. A csatlakozó a szokásos, szerintem változatlanul remek. A szárnyak is tök jók, de ezt már megszokhattuk. Ja és szerintem gyönyörű, bár mi mást mondhatnék
Hang:
Na ezt nem lesz egyszerű, több szempontból sem. Aki hallott már AD900-at RENDESEN SZÓLNI, az helyzeti előnyben lesz, de azért más karakter, szóval csak nyomokban hasonlít. Elsőre - zsepi nélkül - kicsit laposnak, tompának, élettelennek találtam, zsepivel iszonyatosan átlényegül, sokkal jobban, mint az AD900. Nem tudom komolyan gondolták-e, de ez még az AD900-nál is laposabb és kisebb a belső tér, szóval ahhoz, hogy úgy szóljon, ahogyan kell meg kell növelni a belső teret, ez meg zsepi mod vagy valami egyéb, hasonló eljárás. Ennek a hangjáról írok, mert így szól normálisan, az alap verzió nem szimpatikus (lehet groteszknek tűnik, de tényleg így érzem, és míg az AD900-nál nem teljesen egyértelmű a mod pro/kontra mivolta, itt eddig abszolút moddal a nyerő minden tekintetben). Nem, nem tudom miért nem ilyen párnával adják alapból
Szóval a hangja: nagyon egyben van, nincsenek olyan rétegződések, mint az AD900-nál (ahol a mély a háttérben van kicsit). A tere szűkebb valamivel, de mélyebb is. A mély dominánsabb, a középmély még inkább, ez valami hihetetlenül jól egybeolvad a középpel, nagyon szép testet ad neki, rendesen üt, de abszolút nem tolakodik. Mennyiségre valahol a HD580 körül lehet, de sokkal finomabban csinálja, az ehhez képest tolakodóbb mély szerintem, az AD2000 inkább lágyabb, jobban terít, de azért üt, érezni, nincs a háttérben. A közép az, ami könnyedén lenyomja az eddigi etalon AD900-at is, szimplán a legjobb, amit eddig hallottam, W5000-et is beleértve. Tudja mindazt, amit az AD900, de még tisztább, kifinomultabb, testesebb (középmély ugye), és meleg, ellenben a 900-assal. A magasai lágyak, finomak és precízek, nincs semmi éles bántó hang, vagy mesterségeskedés. A magasak kevésbé melegek, mint a W1000X-nél voltak (ott nagyon annak érezni), de azért kicsi színezés szerintem itt is van. A hangja közvetlen, mint az AD900-nak, nem engedi el a figyelmed, ott van végig, és nagyon tud az érzelmekre hatni (=AT
) Amit rendszeresen mondanak róla, hogy piszok gyors, és tényleg így is van, a komplexebb zenéket is röhögve adja ki magából, teljesen igényesen és kifinomultan, nem tudtam megfingatni sehogy
Az AD900 sem lassú fejes, de messze nem tudja ezt ilyen szinten művelni. Annak aki nem ismerős AT frontot egy gyors összevetés a HD580-al: annak is nagyon egyben van a hangja, de irányítottabb is, az AD2000 szélesebb térrel rendelkezik és jobban be is tölti azt minden irányban. Közelebbi karakter, a mélységük nagyságrendileg hasonló, mindkettőnek nagyon jó szerintem. Az AD2000 agresszívebb karakter, pörgős, végig fókuszban marad, és hasonlóan az AD900-hoz körbevesz, bevon, becsomagol. Az 580 meg inkább próbál hangfalszimulátor lenni, legalábbis az AT-hez képest. Ami miatt az AT a favorit nálam az pont a fentiek, nem a valósághűség a célja, hanem az élmény átadása, és ha találkozik valakinek a preferenciájával, akkor gond nélkül veszi is az akadályt. Ha nem hát nem, az AD2000 színezése pl. biztosan lenne, akit elriaszt, illetve a tere ennek is mesterséges alakú, de én pl. pont ezt a széthúzottat szeretem, szóval megvan a célközönség
Ahogyan mondtam, az élmény van a középpontban, erről szól minden
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #46031 üzenetére
Én úgy emlékszem a megvétele után nem sokkal már HD800-at akart (talán úgy emlékezetesebb, hogy Fiio E10-ről kívánta meghajtani). Rá is kérdeztem erre anno. Annyira talán mégsem álmai fejese akkor, bár lehet megváltozott a véleménye és mégis megállapodott. Igazából ő tudná megmondani
Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- MIUI / HyperOS topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest