- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
szakibá...
senior tag
Ennek örömére elő is kaptam. Nagyon kevés fejhallgatót ismerek, aminek ennyire realisztikus a hangja, főleg zártat nem, monitornak nemigen tudok jobbat. Csak a méllyel van egy kis probléma, az is csak mennyiségi. Még a kényelmetlenségét is elnézem neki. Most éppen David Gilmourt hallgatok rajta.
-
-
-
szakibá...
senior tag
válasz
contaxg #49966 üzenetére
Ez az, csak régen szokás volt saját márkanéven is árulni a nagy gyártók termékeit, a DT48 szinte tartozéka volt a Nagra magnóknak, amiket Kudelski úr gyártott Svájcban. De régen hallottam Revox fejhallgatót is, ami az öregebbik DT880-nal volt azonos, csak a rácsa volt más, meg a felirata. Ha jól emlékszem, Bodz-nak volt egy másik Revox-a szintén a Beyertől. Nemrég a vaterán elkelt egy régi zárt Siemens fejhallgató, amit a Sennheiser gyártott HD224 néven. Nincs új a nap alatt, csak most a kínaiak játszák ugyanezt.
-
szakibá...
senior tag
-
szakibá...
senior tag
válasz
maszekember #49783 üzenetére
Ő csak az elektromos és mágneses alapegyenleteket írta, a fejhallgatókat a Maxell gyártja.
-
-
szakibá...
senior tag
válasz
bajnokpityu #49743 üzenetére
Még nem hallottam 5.1-es fejhallgatót, de nem tudom elképzelni, hogy akárcsak megközelítse egy sztereó füles hangterét dolby-headphones, vagy hasonló virtuális hangszórókat előállító mődszer alkalmazásával. Szertintem egy kagylóba különböző helyekre pakolt hangszórók ezt nem tudják imitálni. Azt viszont el tudom képzelni, hogy a játékgyártók úgy alkotják meg a hangcsatornákat, hogy az ilyen fejhallgatókon jöjjön létre az igazi térélmény. De egy filmet biztos, hogy nem lehet úgy hallgatni vele, ahogy a moziban hallanánk, egy dolby-headphonos sztereó füles jobban megközelíti. Mondom ezt úgy, hogy még nem hallottam 5.1-es fejhallgatót, bátor vagyok, mi?
-
szakibá...
senior tag
válasz
#71562240 #49739 üzenetére
Az lehet, hogy a zenészek többnyire előttünk bazseválnak, de egy valódi koncertélmény, a terem vagy stadion atmoszférájának, akusztikájának reprodukálásához szükség van a hátsó hangszórókra, vagyis kettőnél több csatornára. Jobb a terem közepén ülni, mint a végében egy páholyban. A kvadrofon rendszer nemcsak azért nem vált sikeressé, mert kétszer annyiba került a lehallgató rendszer, hanem azért is, mert két csatornába mátrixolták a négyet és ez rontotta a csatornaszétválasztást, elvileg sem lehet visszaállítani a diszkrét csatornákat áthallás nélkül. Ma egy rendes 5.1-es koncertfelvétel biztos, hogy nagyobb élményt ad, mint a sztereó. Az más kérdés, hogy ez is ritka, mint a fehér holló, ahogyan tisztességes házimozi rendszer is nagyon kevés embernek van (nekem sincs).
-
szakibá...
senior tag
válasz
TheZukker #49625 üzenetére
A hangfoglaláson hallottam, nekem se tetszett. Csak az a baj, hogy teljesen elfelejtettem , hogy ennek állítható a mélyátvitele, van egy lineáris állása is, amit sajnos elmulasztottam kipróbálni. Akkor biztos, hogy a mélykiemelős állásban szólt.
Voltam ma a volt Saturnban, sokmindenbe belehallgattam. A legmegdöbbentőbb élményem az egyik sor végén kitett 3 Beats volt. A Studio borzalmasan szólt, volt ott egy kerek formájú, ami szorított, kényelmetlen volt, de nem volt olyan vacak, mint a Studio. A harmadik pedig egy Solo HD volt. Itt a meglepetés, egyáltalán nem volt borzasztó, sőt, a túlzott mélye ellenére jól szólt! Nem erre emlékszem, amikor először hallottam régebben, akkor majdnem olyan rossznak tűnt, mint most a Studio. Viszont teljesen le van harcolva, fejhallgatóból drivrflex-et nagyon ritkán hallani, ennek a membránja recsegett-ropogott, amikor feltettem, de legalább jól szigetel. A jobb oldala is csak akkor szólt, ha kézzel nyomtam a fülemhez, akkor került helyére a membrán. Persze a 60 rongy érte röhej, de egy kb.15 ezres ár ezért a hangért reális lenne. Lehet, hogy ez nem ugyanaz a Solo, mint régen. Nem hiszem, hogy én hülyülök ennyire.
-
szakibá...
senior tag
válasz
szakibá... #49542 üzenetére
Basszus! Most értem haza, hát ez a youtube-os link teljesen használhatatlan, elnézést kérek mindenkitől annak a dinkának a nevében is, aki monóban volt képes feltölteni. Nem térek magamhoz.
-
szakibá...
senior tag
válasz
badwater #49536 üzenetére
Annakidején hat ilyen rádiójáték készült a Magyar Rádióban, a technikai színvonaluk mai füllel csapnivaló. Találtam egy élvezhetőbb darabot, amiből később film is készült, csak az a hely, ahonnan én letöltöttem, már nem működik. Fent van a youtub-on is, de most ezen a gépen, amin dolgozom, nem tudom ellenőrizni, a Virtual Barbershop-ból is nagyon sok rossz változat van fent. Időnként ilyen zenékhez is hozzá lehet jutni, pl. ez viszonylag új.
A HD430 jó kis felhallgató, nemrég a vaterán is volt egy, de túlzott áron.
-
szakibá...
senior tag
válasz
adammkaa #49283 üzenetére
Már értem, nem csak egy vessző volt a difi, a második osztályt is értem.
Idézlek: "de segítséget még nem kaptam, milyen fülhallgatók között érdemes szétnézni 60.000FT-ig" , nyilván ez is sajtóhiba.
Miért nem jó ajánlat a D1100? Egy mélyorientált zenénél miért kell még jobban kiemelni a mélyet? Ha erre vágysz, Sony XB500-tól felfelé. -
szakibá...
senior tag
Ha valaki TAKSTAR Pro 80-at akar venni és nem akar külföldről rendelni, az itthon is megteheti, Gemini HSR 1000 néven.
-
szakibá...
senior tag
válasz
concret_hp #48991 üzenetére
Régebben fi:zi'k foglalkozott Thomann-os rendelésekkel, fordulj bizalommal a Hangbarlanghoz. De a Gugli a legjobb barátod, egyet találtam neked: itt
-
szakibá...
senior tag
válasz
concret_hp #48981 üzenetére
-
szakibá...
senior tag
Olvasatlanul dobtam fel a HD700 cikket, mert el kellett rohannom, de most már én is elolvastam. Tényleg nem túl informatív, tesztnek nehezen nevezhető cikk, inkább csak egy hosszú lelkendezés. A DF korrekciós tervezés és a térhatás összefüggése meg zagyvaság. A Hangfoglalás után írtam pár sort néhány másodperces belehallgatás után az új Senn-ekről, szerencsére únásig ismert zene szólt akkor (Norah Jones). Meglepett a hasonlóság a 800-hoz, pedig ebben nem egy kisebb ring sugárzó van, ahogy az ember várná, hanem hagyományos membrán. A 700 kicsit erősebb a közép sávban, de nagyon finoman adagolva, ez a balansz ismerősebb mindenkinek. A hangja tényleg vonzó, de nekem ennyit nem érne meg, a külseje pedig végképp visszatart, akár a 800-é, öreg mukik már nem szeretik az ilyen technicista stílust. A T1 sokkal jobban bejönne, de tudom élvezni a zenét a mostani készletemmel is.
-
szakibá...
senior tag
Itt egy cikk a HD700-ról.
-
szakibá...
senior tag
válasz
Fehercsoki #48847 üzenetére
Az ATH M20-at inkább ne, gyengécske darab, M30-tól felfelé ajánlom a sorozatot. Ezt az AKG 512mkII-t nem ismerem, de az M20-nál csak jobb lehet.
-
szakibá...
senior tag
Sony XB500. Tudtam, hogy sok mélyre számíthatok, de ezt tapasztalni mégis más. Jó minőségű, de rettentően sok. A mélytől eltekintve nem is olyan rossz. Most is bebizonyosodott, hogy a párnának mekkora jelentősége lehet, ez a sok mély ennek a nagy, puha, vastag párnának köszönhető, a kagyló elenyésző helyet hagy a membrán mögött. Nagyon kényelmes, de izzasztó lehet, egyénfüggő. A legérdekesebb, hogy nagyobb hangerőn kiegyenlítettebnek tűnik, mintha nem arányosan hangosodna a mély a többi tartománnyal. Aki hangosan hallgat stúdiókban kutyult zenéket, az ezért szeretheti, halkan egyszerúen hallgathatatlan. Van egy elméletem erre: a nagyon könnyű kagylót a rendkívül puha párnával a nagy membránkitérés képes mozgásba hozni, vagyis nem adnak a membránnak megfelelő megtámasztást, ezzel ellene dolgoznak és csillapítják a mély hangokat. Ilyenkor a párna masszírozza az arcomat, a kagyló tapinhatóan mozog. Tehát azoknak ajánlom, akik hangosan szeretnek olyan zenét hallgatni, ami nem törekszik afféle természetes hangzásra, mint pl. a komolyzene.
-
szakibá...
senior tag
válasz
bajnokpityu #48690 üzenetére
Schawofüles, ez mi?
-
szakibá...
senior tag
Érdekes jószág ez a Takstar HI2050, ami Bodznak van és az erősítős fórumban is szóba került. Külsőre Sennheiser-Beyer házasság, a kagyló belülről Beyeres, a membrán előtti rács AT-szerű, a hangszórója pedig hátulról nagyon hasonlít azokra, amiket a hamis Sony V700-ba tesznek a kínaiak.
-
szakibá...
senior tag
Úgy tűnik, valaki feljebb lépett HD650-ről 800-ra.
A leírás érdekes:
Hangerő szabályozó: van
Optimalizált mágneses rendszer, minimálisra csökkentve a harmónikus és intermodulációs disztorziót. Magas minőségű titánium/ezüst kialakítás. Speciális nyirkosságvédő háló.Lehet, hogy a 800-as leírásából is átvett dolgokat?
-
szakibá...
senior tag
Ritkán látok színpanon fejhallgatós gitárost, Paul Gilbert talán nem szereti a fülmonitorokat. Többfélét is használ, de gyakran látom ebben . Például itt is, besz@rás, ahogy ezek játszanak.
-
szakibá...
senior tag
válasz
fi:zi'k #48201 üzenetére
Voltam a Hangfoglaláson, nyitás után még nincs tömeg, a csendes terem is csendes, később már az se. Én találtam érdekeset, hallottam az új Beyer Custom-ot, a Senn-től meg a 700-ast és az új barnát, a Momentumot. A 700 tetszett, ott volt a 800-as is közvetlen összehasonlításra, a 700-nak egy hajszálnyit több a közepe. A Momentum szimpatikus, jól néz ki, kényelmes és jól szól, csak ne lenne mellette a 800-as. A Beyer Custom azért nem volt akkora meglepetés, mert a méréséből ez volt várható, nagyon nem tetszett. Mellesleg a beyerek olyan erősítőről szóltak, mint ami nekem is van, 4 csatornás 8 kimenetes ARTcessories. A Senn-nél Lehmann szólt. Kint van az ATH legtöbbje is, a nagyobbakat vitrinből kell kikérni hallgatásra, Lavryval.
-
szakibá...
senior tag
válasz
ntomka #48058 üzenetére
Nem szenved márkahűségben.
-
szakibá...
senior tag
válasz
hibavissza #47754 üzenetére
Ha azért keresel zártat, hogy ne zavard a környezetedet, akkor jó a plüss is, de ha azt akarod, hogy a környezeted ne zavarjon, akkor nem úszod meg a "bőr" párnát. Nem vészesek ezek sem, hozzá lehet szokni. De láttam már olyat, hogy a bőr párnára húzták egy zokni levágott gumis részét, máris textiles a felülete, bár ezzel csökken az izoláció is. Az előbbire ajánlott a Beyer DT235, félig fülön felfekvő, plüss párnával. Utóbbira pl. Panasonic RP-HTF600.
-
szakibá...
senior tag
-
szakibá...
senior tag
Kaptam egy hírlevelet egy audio bolttól, hogy ha bármit veszek tőlük, kapok ajándékba egy iDance fejhallgatót, sajnos nem írták, melyiket. Utánanéztem és nagyon meglepődtem, sok neves gyártó (Sony, Panasonic stb) termékeit, vagy másolatait láttam rendkívül csicsás kivitelben, jelezve, hogy a fejhallgató egy ruházati kiegészítő, divatkellék. De van ott Skullcandy Aviator is, Funky 100 néven, jóval olcsóbban. Ez még a hallgatható szint, ennyiért meg is éri, nem hiszem, hogy Skullcandy-t hamisítanának. Érdekes dzsungel ez a világpiac.
-
szakibá...
senior tag
Jé, ez mennyire hasonlít a Marshall-ra!
-
szakibá...
senior tag
válasz
tomab04a #47142 üzenetére
Tartok tőle, hogy vonatra nem a legjobb, mert ugyan zártnak mondják, de behallatszik minden, igaz, kifelé kevesebb, mint egy nyitottból. Csak egyszerű plüss párnája van, jól szigetelni meg csak bőr (műbőr) párnás tud. Hangminőségre viszont én sem tudok jobbat ennyiért.
-
szakibá...
senior tag
válasz
dudika10 #46747 üzenetére
Csak azért érdekelt, mert szerintem nagyságrendekkel több hamis lehet az országban, mint eredeti. Egyszerűen kiderül, az eredeti 24 ohmos, a hamis kb. 32. A kagyló belül az eredetiben fehér, a hamis fekete. A membrán alatti "reflexnyíláson" a csillapító anyag az eredetin belül van és fehér, a hamison fekete és kívül van. Más hangszóró van bennük, a hamisnak kisebb a cséve átmérője és a mágnes hátulján van négy furat, az eredetin nincs. Egyébként az eredeti egész jól szól, DJ ellenére nem túl sok a mélye, a hamis viszont csak dübörögni tud. Ja, a pánt belső részén látható a gyártó ország és a CE jelzés, a hamison ilyen nincs. Mindezt azért írom ilyen részletesen, hátha valaki belefut egy kedvező ajánlatba, én 7K-ért vettem leharcolt eredetit, a hamis ennek a felét sem éri.
-
szakibá...
senior tag
válasz
AMDFan #46738 üzenetére
A DT1350 (és T50p) mélyeivel semmi baj, de lehet, hogy Téged is az a kis gödör zavar, ami néhány KHz-nél van egy oktávnyi sávban. A T50p-ben, a DT1350 kistesójában nekem is hiányérzetem van ott, emiatt érezheted relaitíve soknak a mélyét. Gyanítom, hogy ez az egyenetlenség egyénenként változhat, az ilyen szupra füleseknél a fülkagyló ürege az akusztikus lezárás, a nagysága hat az átvitelre.
Dudika10! Nem irigyellek, most cseréltem csatlakozót a lányom fülhallgatóján, babráltam vele vagy fél órát. A V700-ak eredetiek, vagy hamisak?
Közlemény: pillanatnyilag az öreg DT990-et kedvelem a legjobban a készletemből, a passzív R-C korrekcióval lekaszált magastartománnyal zseniális.
-
szakibá...
senior tag
válasz
bigmasterg #46643 üzenetére
Nem teljesen reménytelen, két éve én is belefutottam egy internetes csalóba, aki Karácsony előtt kamu weblapot hozott létre műszaki cikkeket kínálva a bolti árak 60-70%-áért és a vaterán keresztül "értékesített". Rendeltem én is egy fényképezőgépet, de szerencsére nem utaltam pénzt, a vatera is küldött figyelmeztető levelet, hogy legyek óvatos. Mások viszont beugrottak, a negatívokból ítélve 1,5 - 2 millát gyűjtött be. Nem hittem, hogy megtalálják, de a rendőrségnek van erre egy csoportja, és sikerült nekik.
-
szakibá...
senior tag
válasz
matyi012345 #46552 üzenetére
Vigyázz, mert van K512 MKII is azonos áron, más felépítéssel, de ezt nem ismerem. A régebbinek tényleg van egy üres szappantartós hangzása, bár kiegyenlítettnek tűnik.
-
szakibá...
senior tag
válasz
RAiN91 #46251 üzenetére
A linkelt típust természetesen nem ismerem, de a 8 ohm alapján valószínűleg papír membrános zsebrádió hangszóró van benne, akkoriban ez eléggé általános volt. Ma már használhatatlan kategóriának számít, kizárólag gyújtők vegyék. Ezen az árszinten jó választás ez a Panasonic.
-
szakibá...
senior tag
válasz
fi:zi'k #46229 üzenetére
Biztos állatkerti. (nekem a videó nem jön be)
-
szakibá...
senior tag
válasz
Ear001 #46061 üzenetére
A nagyon ugrálós, szaladgálós gitáros úgyis vezeték nélküli rendszert használ, a stúdióban pedig nem mozog a kábel, vagy ha ragaszkodik a süket zenész ahhoz, hogy üvöltsön mögötte a Marshall, akkor meg az akusztikus visszacstolás, gerjedés sokkal nagyobb a mikrofóniás kábel hibájánál. Több értelme van egy ilyennek mikrofonkábelként egy helyszíni felvételnél, ahol esetleg akárki ráléphet.
-
szakibá...
senior tag
válasz
bajnokpityu #46013 üzenetére
Fogj egy mousepad-et, hátha beválik.
-
szakibá...
senior tag
Nem kéne ezzel a témával az általános Hifi-s fórumba átmenni? Ott nem volt még hasonló téma? Jól egymásnak ugorhatnának a hívők és a szkeptikusok.
-
szakibá...
senior tag
válasz
szakibá... #45892 üzenetére
Megtaláltam a cikket a DT990 EQ-jához, hátha valakit érdekel.
Hamis Beats-et a vaterán postával 5-6-ért is kaphatsz.
-
szakibá...
senior tag
Ha valakinek van DT990-e és sokallja a magasát, annak figyelmébe ajánlom a passzív EQ előtét lehetőségét, amiről itt lehet olvasni. Ma megcsináltam, működik a módszer. A közölt R-C értékekkel lehet játszani, nem feltétlenül válnak be, én is még kísérletezem, de már jelentős a javulás.
Hoppá, a link nem működik, nekem el volt mentve. A HeadWize egyik oldala, csak most karbantartás van. Mindegy, ez egy R-C osztó, ha valakit konkrétan érdekel, valahogy közzéteszem a kapcsolást.
-
szakibá...
senior tag
válasz
bajnokpityu #45856 üzenetére
A DT880 zárt?? Beyerék szerint is félig nyitott, valójában ugyanakkora, kb. 5 forintos nagyságú lyuk van a hátán, mint a nyitott DT990-nek. Számomra a DT770 sem igazán zárt, mert plüss párna van rajta. Az én véleményem szerint zárt az, amelyiknek zárt kagylója és bőr, vagy azt helyettesítő anyagból van a párnája, hogy legalább 10dB csillapítása legyen a mélyközáp tartományban. Más esetben a "zárt" csak becenév számomra.
Hol láttál 13-ért? Azonnal szólj nekem.
-
szakibá...
senior tag
Egy kis HD205 reklám. Ismeri valaki? Mármint a fejhallgatót. Basshead-nek nézem.
-
szakibá...
senior tag
válasz
szakibá... #45792 üzenetére
Bocs, most látom a képen, hogy nem cserélhető, még ez sem igazi rajta.
-
szakibá...
senior tag
válasz
bajnokpityu #45788 üzenetére
Ez igaz, de a mérés más műfaj, ott csak olyan EQ-t van értelme beállítani, ami a műfület korrigálja. A jó térérzethez a minél jobb jelalakátvitel a fontos, ehhez a frekimenet csak az egyik, bár fontos összetevő. Igazából a négyszögválasz lehetne alkalmas ennek a jóslására, de játszik a torzítás is. Viszont ember legyen a talpán, aki tudja értelmezni. A 4KHz-es kiemeléssel lehet csalni, de az másban bosszulja meg magát. Viszont ésszel használva az EQ-t, ki lehet egyengetni egy füles frekimenetét úgy, hogy a négyszögátvitel is javulhat.
-
szakibá...
senior tag
válasz
Deadzone41 #45785 üzenetére
A mérésnek a térhez nincs köze, az a műsorban van. Hogy melyiket fogod teresebbnek hallani, az ezekből a mérésekből nem fog kiderülni.
Egy kis lazítás. Ha ez valóban műfejes felvétel, akkor nem túl jó, inkább antireklám, de azért várjátok ki a végét.
-
szakibá...
senior tag
válasz
#71562240 #45782 üzenetére
Ez a mérési módszer hibája, szerintem az alkalmazott korrekciós HRTF függvény is némi korrekcióra szorulna végre. Olyan érzésem van, mintha egy bizonyos fülformához egy általános, szubjektív személyek sokaságán meghatározott függvényt használnának, ami megtalálható a szakirodalomban. Pedig ahhoz a bizonyos műfülhöz kéne meghatározni a saját HRTF korrekcióját. Nem biztos, hogy igazam van, de én nem nyugodnék bele, hogy a közel lineárisnak hallott fejhallgatók görbéje ne legyen közel lineáris.
-
szakibá...
senior tag
Megint egy kicsit a mérésekről. Néhány Beyer együtt:
Jól látszik, hogy mi zavar a T50p-ben csupán, az a gödör 3-6KHz között. A 300Hz-es pukli nem biztos, hogy igaz, felhelyezés vagy párnafüggő lehet, bár Tyll 3 mérése közül az egyiken is van ilyen, én ezt nem hallom. Furcsa módon Tyll az újfajta párnával még mélyebb gödröt mért, ami viszont számomra nem hihető. Ezen az ábrán furcsa, hogy a 9KHz-es csúcs mennyire egyforma mindegyiknél.
-
szakibá...
senior tag
válasz
gordonfreemN #45758 üzenetére
Mondjuk pl. ez: Panasonic RP-HTF600.
-
szakibá...
senior tag
válasz
DemonDani #45707 üzenetére
Ha a kinézete és a divat fősodra miatt érdeklődsz a Beats Solo iránt, akkor szerencsére létezik alternatíva, ami majdnem ugyanúgy néz ki, de hallgatható is. Ebben a videóban látható a Solo röptének ívéből, hogy mi az általános vélemény a hangjáról, amit én is megerősíthetek.
-
szakibá...
senior tag
válasz
ntomka #45618 üzenetére
Hangban biztosan jobb, külsőre nekem a P5 jobban bejön. De utcára én inkább fülhallgatót használok. Azért poénból egyszer ki fogok menni a sárga fültokból kreált fejhallgatómmal, amiben egy Koss csücsül, csak az arcokat nézni, de csak ha hűvösebb lesz. Bár a pesti ember már mindenre immunis.
-
szakibá...
senior tag
válasz
Mirman #45611 üzenetére
Még én sem láttam közelről P3-at, de szerintem utcára jobb lehet a P5. A P3 textil párnája nem izolálhat annyira, mint a P5 bőr párnája, sajnos ennek megkérik az árát. Szerintem inkább spórolj még egy "kicsit" a P5-re. Vagy hasonló esélye lehet a H-K fejhallgatónak is, bár ez nagyobb, valamint nekem nem tetszik a négyszögletes ablak a bőr párnán, és nem minden ismertető lelkendezik a hangjától. De vannak még elegáns, jó hangú darabok, pl. az ATH ESW9 nekem tetszik (bár még nem hallottam).
-
szakibá...
senior tag
EISA díjas lett a HD700.
-
szakibá...
senior tag
Hátha valaki még nem látta, az AKG válasza a B&W P5-re a Harman-Kardon CL. Ha csak a membránra fókuszálok, ugyanígy néz ki a K404-é is, gondolom a sorozat többi tagjában is ez a drájver van. De a cserélhető fejpánt számomra újdonság.
-
szakibá...
senior tag
válasz
contaxg #45372 üzenetére
Érdekes ez a magyar árképzés. Nem kutakodtam túl sokat, de úgy láttam, hogy a T50p nálunk a legolcsóbb, 44K körül már lehet kapni, pedig 230 dollár alatt nem találtam máshol. Tőlünk nyugatabbra sehol nincs akkora árkülönbség a DT1350-hez képest, mint nálunk, majdnem kétszeres, kint 10-20%.
-
szakibá...
senior tag
SHP5401-em nekem is van, létezik feketében is 5500 néven hosszabb vezetékkel és hangerőszabályzóval, picit többért. Inkább az említettek közül válassz jó hangot, mint fele annyiért hallgathatatlant, az az igazán kidobott pénz. Egy olyat, mint a Myaudio-é már hallottam Tchibo néven (igen, a kávé). Hasonlított erre, árban ugyanannyi, ha csak az volna kapható, többé nem hallgatnék zenét fejhallgatóval.
-
szakibá...
senior tag
-
szakibá...
senior tag
Úgy látom, most fut a szekere a HD600-nak, ha valakit komolyan érdekel, itt egy jó ajánlat.
-
szakibá...
senior tag
válasz
Deadzone41 #45127 üzenetére
-
szakibá...
senior tag
válasz
#71562240 #45112 üzenetére
Egyetértek abban, hogy a P5 egy szerethető fejhallgató, de úgy általában a hangdobozokkal összevetni nem célszerű. A két műfaj teljesen más, a hangszórók témaköre sokkal nagyobb őserdő, mint a fejhallgatóké, talán ezért nyüzsgünk itt néhányan és nem ott. A hangszórókra alkotott hanganyagot fejhallgatón hallgatni kényszermegoldás, de könnyebb a fülesekről eszmét cserélni, mint akár ugyanarról a hangszóróról, eltérő környezetben használva.
-
szakibá...
senior tag
válasz
eric.cartman #45115 üzenetére
Miért ilyen titkos ez? Most nehogy emiatt küldj pü-t!
-
szakibá...
senior tag
válasz
eric.cartman #45101 üzenetére
Én nem kockáztatnám, azt a gyűrűt nem lehet nyom nélkül kipattintani, T1-et nem szedtem szét, de több hasonlóan összerakott Beyert már igen.
-
szakibá...
senior tag
Szerintem meg komolyabb a zeneirodalom, mint amit Lady Gaga csinál.
Köszönjük a jegyzetet, de ezen minden villamosmérnök már túlvan, ezek az alapok. Tyll az akusztikus mérés egyik speciális ágát űzi, amihez igyekezett beszerezni a legújabb és legkorszerűbb eszközöket, amiket meg tudott fizetni. A műfejnél erre a célra nem tudok jobbat, ami az emberi fiziológiát is figyelembe veszi. Nem nevezném játékszernek, a Neumann műfeje pl. 8000 dollár, feltételezem, hogy a Brüel-é még drágább (amit a Goldenears is használ). Más kérdés, hogy minden eszközt lehet jól és rosszul használni, de ez bármilyen mérésre vonatkozik. Én örülök a tevékenységének, akit érdekel az elektroakusztika, az legalább megpróbálhat összefüggést találni a mérhető adatok és szubjektív tapasztalatok között, ami mindíg probléma volt és lesz ezen a területen. -
szakibá...
senior tag
válasz
bajnokpityu #44926 üzenetére
Múltkor nem az 580-at hallgattad a havernál? Az 580 balansza közelebb van az AKG-hoz, mint a 600-é.
-
szakibá...
senior tag
Ezt most nem tudtam megfejteni, csak annyit, hogy szívtál. Tyll is méréstechnikával foglalkozik, a lehetőségeihez képest tisztességesen. Ráadásul szublektív értékelést is ad, bár azt nem tudni, mennyire befolyásolják a méréseiből adódó esetleges prekoncepciói. Engem inkább az általa használt korrekciós HRTF zavar, nem vagyok meggyőződve arról, hogy megfelelő-e.
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest