- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
AMDFan #49694 üzenetére
Pedig pont,h a felbontás kárán éri el,hogy kiegyensúlyozott. Lehet, hogy a k601 után részletesebbnek tűnik, de a mostani kínlatban nem ez a legfőbb erénye.
Remélem nem bántó,amit irok,ha zárt füles kéne, könnyen hajtható, mennék, és 840et vennék, sztem igen jó az ár/érték aránya.Akela: tökig állítgatva tud jól szólni a foobar. Nagyon hasonlít ilyenkor a j riverre,ami nekem régebben nagy kedvencem volt.
-
-
DBAtti
aktív tag
válasz
AMDFan #49441 üzenetére
"-Beyerdinamic DT235 (buszozáshoz valami normálisabb küllemű fejes kell)" -> NOT
Én nem gondolom, hogy jobbnak kellene lenniük az SHP8000-nél, ami mellett nagyon nagy +, hogy tetszett. A Marshall-al több kényelmi problémám is volt, de lehet hogy nekem van furcsa kialakításom. Ha már azt sem tudod hol áll a fejed, ez a memóriahabos szivacs igen jó fícsör.
sum: én egy 8000-est vennék. -
Deadzone41
őstag
válasz
AMDFan #46783 üzenetére
nem mondanám visítósnak, se karcosnak a 701 magasait (az inkább a beyerekre jellemző), de hosszú távon valóban kissé fárasztó tud lenni, mert elég erőteljesen prezentálja a felsőbb tartományokat. a k601 valóban jóval tompább felül, és emiatt hosszan hallgathatóbb is, még ha messze nem is okoz olyan zenei katarzisokat mint a k701.
-
szakibá...
senior tag
válasz
AMDFan #46738 üzenetére
A DT1350 (és T50p) mélyeivel semmi baj, de lehet, hogy Téged is az a kis gödör zavar, ami néhány KHz-nél van egy oktávnyi sávban. A T50p-ben, a DT1350 kistesójában nekem is hiányérzetem van ott, emiatt érezheted relaitíve soknak a mélyét. Gyanítom, hogy ez az egyenetlenség egyénenként változhat, az ilyen szupra füleseknél a fülkagyló ürege az akusztikus lezárás, a nagysága hat az átvitelre.
Dudika10! Nem irigyellek, most cseréltem csatlakozót a lányom fülhallgatóján, babráltam vele vagy fél órát. A V700-ak eredetiek, vagy hamisak?
Közlemény: pillanatnyilag az öreg DT990-et kedvelem a legjobban a készletemből, a passzív R-C korrekcióval lekaszált magastartománnyal zseniális.
-
ntomka
nagyúr
válasz
AMDFan #46738 üzenetére
Minden nap jól felteszem.
Szerk.: Annyit talán tényleg nem ér. Én még szerencsére olcsóbban vettem, azóta drágult.
Egyébként nem kell meghallgatnod ha nem tetszett egyszer. Tiszteletben tartom a véleményed, csak a mennyiségeket illetően lepődtem meg. Simán el tudom képzelni, hogy van benne, ami zavar. Én pl. a HD25 mélyeit nem bírom elviselni, pedig nem igazán tér el mennyiségileg, csak minőségileg. Az IE8-at pedig szerettem, de a mélyei szimplán lefárasztották a fülemet, ott se a mennyiség volt a gond.
-
ntomka
nagyúr
válasz
AMDFan #46735 üzenetére
Azt el tudom képzelni, hogy másra figyelsz a hangot illetően. szvsz a DT770 egy zárt DT990. Hallottam mindkettőt, mindkettőben érezhetően több a mély, mint a DT 1350-ben. A HD650-ről inkább nem nyilatkozom, régen hallottam. A HD25-ben meg forma-forma, inkább a minőség az ami eltérő.
Aki közép orientált fejest keres, ne is vegye fel a DT 1350-et, ezt bármikor meg is tudtam volna erősíteni.
(#46736) baluka26: Na ja. Tyll is hasonlót mért. Viszonyítási alapnak jó lehet, mert bizony a DT770 egy kicsit brummogósabb tud lenni. Ízlések és pofonok... lásd a válaszom amit neki is írtam.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
AMDFan #46722 üzenetére
Balanced Armature
Azaz armatúrás és dinamikus.
Persze, hogy bel lehet szerezni utólag a fülbogyókat.(#46724) AMDFan
Vhogy érdekesen közelíted meg a dolgot. DT1350-ben sok a mély, a HD650-ben meg nem?
Nem inkább az zavar téged, hogy a Beyerben gyors a mély, a Sennben meg lassú? -
törölt tag
válasz
AMDFan #46713 üzenetére
Élő hangverseny > otthoni zenehallgatás hangdobozzal > fejhallgató > fülhallgató > idegrendszerbe ültetett hangchip > ...
Szerk.: Bár arra én is kíváncsi lennék, hogy aki hallgatott már 50ezer körüli fülhallgatókat, annak mi a véleménye róluk a hasonló árú fejhallgatók ellen.
-
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
AMDFan #46713 üzenetére
Ahogy dudika is írta:
"A hallásra a hangerő káros. Minél jobban szigetel valami, annál kevésbé kell feltekerni a hangerőt, annál egészségesebb."Ha a DT1350-ben soknak érzed a mélyet, akkor szerintem a Senn IE8-at (és társait?) kerüld el. Analitikusabb hangzást általában a BA fülesekkel szoktak elérni.
Kizárólag új füles érdekel?
-
dudika10
veterán
válasz
AMDFan #46709 üzenetére
A hallásra a hangerő káros. Minél jobban szigetel valami, annál kevésbé kell feltekerni a hangerőt, annál egészségesebb.
Csak IEM-ben érdemes gondolkozni, szigetelésben is, minőségben is jobb.
Fiziknél lehetett próbálni ezt-azt régebben. Hogy most lehet-e, és máshol lehet-e? Contaxgnél is mintha lehetne, de úgy rémlik, hogy Soundmagic füleseit csak?Vannak olyanok, amik hozzák a szintet.
Más:
Van nálam nagyjából 80 darab különböző fej/fülhallgató ilyen-olyan bajokkal. Egy-két Beyer, Sony, na meg van Beats is... -
törölt tag
válasz
AMDFan #46709 üzenetére
Nem is a halláskárosodás a fő probléma, hanem hogy hasonló árú fül- és fejhallgatók közül a fejhallgatók sokkal jobban szoktak szólni. Legalábbis 25ezer forintig tartó árkategóriákban egyértelműen ezt tapasztaltam, 25ezer fölötti fülhallgatót még nem hallgattam. Ebben a kérdésben ugyanis nagyon is számít a méret. (Mint ahogy persze egyéb kérdésben is számít a méret, a nők csak kerülő okokból mondják, hogy nem számít.)
-
contaxg
veterán
válasz
AMDFan #46514 üzenetére
Ez vagy impedancia gond vagy a vmi bass boost opció lehet a Windows-ban (már ha Windowst használsz)
-
törölt tag
válasz
AMDFan #46274 üzenetére
Jut eszembe "nyelvbotlást" írtam, mert a B&W P3 meghallgatási helyéül nem Váci út melletti Apple márkaboltot akartam írni (gondolom ilyen nincs is), hanem a Váci út melletti Aymara márkaboltot, csak azért volt az agyamban az Apple, mert a Mammut-béli iStore-ban ajánlották, hogy menjek az Aymarába. Szóval a Váci út melletti Aymara márkaboltról van szó, az Aranykéz utcában.
Ott össze is hasonlítottam a P5-öt a P3-mal, és érdekes, hogy mennyire más a két fejhallgató hangkaraktere, no persze részben a méretkülönbségből adódóan. De mindkettő nagyon jól szól, persze a P5 "még nagyon jobban". Mindazonáltal a P3-nak vidámabb, világosabb, magasabba emelkedősebb tónusa van, a fejhallgatókedvelők "tipikus" ízléséhez közelebb áll. -
törölt tag
válasz
AMDFan #46274 üzenetére
Megpróbálom, bár persze összehasonlító tesztet nem végeztem.
(Igaz, a K601-et és a HD595-öt hallgattam már ugyanazon az iRiver E100-ason és Motorola Defy-on, mint a Klipsch-et...)
Szerintem az általad említetteknél puhább a Klipsch hangzása (ez persze nem meglepő a frekigörbéje alapján), van egy kevéske benne a tölcséres Klipsch hangzásból, tehát akár tompábbnak is nevezhető az említettekhez képest, de azért viszonylag semleges, ha nem is annyira, és nem is úgy, mint amilyen a jobb AKG-k, például a K601 semlegessége. Félúton van a fémes és a fás hangzás között, de azért elegendően csillog, aminek csillognia kell. Relatíve van teste a hangszereknek, amelyek a térben egy kicsit jobban középre tömörülnek, mint a többi említetteknél, tehát mondhatni egy kicsit kevésbé levegős a Klipsch tere, de szerintem ez a tér áll közelebb a valóságoshoz (és ezzel együtt is szélességben elegendően elegendően kiterjedt a tere, talán kevésbé magas a színpada, mint ahogyan azt sokan kedvelik). Én jobban szeretem a Klipsch hangkarakterisztikáját, mint a három másikét (úgy értve, hogy beleveszem az árkülönbségeket is az értékelésbe), de az én szeretetem úgy kezelendő, hogy én nem azokat a fejhallgatókat kedvelem a legjobban, amelyek a "szokásos" (számomra túl transzparens) fejhallgatós erényeket nyújtják, hanem inkább azokat, amelyek a hangdobozok hangját és terét idézik fel bennem (mivelhogy a fejhallgatót nem mint önálló jogosultságú eszközt kezelem, hanem mint "szükséges rosszat", kényszerhelyzeti hangdobozhelyettesítő eszközt). Ezért van az, hogy az én kedvenc fejhallgatóim a fejhallgatózók többsége által tompának ítélt (zárt) fejhallgatók közül kerülnek és kerültek ki, lásd például B&W P5, Marshall Major, Koss Pro 4, Denon D1100, Technics RPF-800... Ezt tehát azért írom, mert az én véleményem a többségéhez képest elfogult, de azért nem kell megijedni, a Klipsch Reference One a "tipikus kedvenceimhez" képest közelebb áll a "tipikus fejhallgatókhoz", valahol a K601 és a D1100 között van a karaktere szerintem. A három általad említett közül a HD650-et érzem a leginkább közel hozzá, - persze összehasonlító teszt nélkül. -
törölt tag
válasz
AMDFan #46271 üzenetére
A Klipschet magánembernél Szombathelyen, tehát sajnos nem tudom, hogy üzletben hol lehetne.
Fejhallgatóerősítővel is és PMP-vel/mobiltelefonnal is hallgattam, tehát van tapasztalat, hogy viszonylag meg tudja hajtani mobiltelefon is.
A P3-at egyébként a Váci utcánál levő Apple márkaboltban biztos, hogy meg lehet hallgatni.
-
törölt tag
válasz
AMDFan #46261 üzenetére
Néhány szóba került típusról:
Hordozhatóság-hangminőség-UFO-naknenézzenek háromszögben szerintem is az egyik ideális megoldás lehet a Focal Spirit One. (Közepesen szigetel.)
DT100 jóféle hangú, de nehezen hordozható és UFO-nak néznének benne, elég érzéketlen. (Közepesen szigetel.)
Marshall Major a kipróbálók 80%-a szerint tompa, 20%-a szerint kifejezetten bőséges és részletező magasai vannak. Az igazság a kettő között van. Inkább a felsőbasszusa jó, a mélybasszusa el tud fogyni. Jól hordozható (jól-közepesen szigetel) és UFO-nak sem néznének benne. (Nekem ilyenem van, dícsérni szoktam, ez riasszon el tőle.)
DT1350 eléggé le tudna nyűgözni, de valóban drága és eléggé érzéketlen.
HD25 tényleg kényelmetlen, de a hangja miatt megéri, és elég jól szigetel.
Klipsch Reference One hangja nem teljesen olyan habitusú, mint a hangdobozaik (nyilván ez nem is igazán lehetséges fejhallgatóban), de valószínűleg tetszene, ha kipróbálnád. Viszonylag hordozható, viszonylag szigetel, viszonylag UFO-naknézésmentes. A görbéje ne zavarjon.
Shure 440 vita nélkül jól szól, kevésbé hordozható, kevésbé szigetel, eléggé UFO-naknézős. Shure 240 helyett inkább 440.Nem került szóba:
A keretednél kicsit drágábban B&W P3. Újdonság, próbáld ki, nagyon jó hangja van (de ugyanolyan megosztó lesz a hangja, mint a már ismert P5-é - lásd ár/érték arány), jól hordozható, viszonylag jól szigetel, UFO-naknézésmentes, közepesen érzékeny. -
-
törölt tag
válasz
AMDFan #30170 üzenetére
Ahogy hallottam, az AKG 601-es középorientáltabb, nem biztos, hogy az jobban tetszene nekem (ráadásul ugye nyílt, és megeshet, hogy utcán, tömegközlekedési eszközön, egyéb hangos helyen hallgatnám). A Beyer 770-es hangkarakterével alapvetően nincs bajom, és árban is jó, már hétfőn meg tudom venni. Nincs most időm ezzel többet foglalkozni, szeretnék inkább zenét hallgatni.
Arra meg elég jó, hosszútávon is hallgathatónak tűnik, kellően visszafogott, és zárt, ami jelen helyzetben szintén előny.
-
baluka26
veterán
válasz
AMDFan #30046 üzenetére
A K601 egy klassz fejes, kár hogy eléggé bitang módon kell hajtani, pokolian érzéketlen
Bár megcsíphető 30e alatt a K601, én anno 25ért vettem.
szerk: 2011.10.30. Ez meg 145 dollárból a házadhoz jön, úgy, hogy ki sem volt nyitva. Te melyiket vennéd? A majd két éves jócskán használtat 10k-val drágábbért?
AMDFan: Tényleg, próbáltad a Bravo-t is alá. Egy Valhalla-t kéne megpróbálni hozzá, azt nagyon jónak mondják az AKG-val (ha jók az infóim egy K601 és egy K701 volt a referenciefejes) -
PuMbA
titán
válasz
AMDFan #26834 üzenetére
ntomka: Nem, ott kevesebb a középmagas? Egyébként még véletlenül sem akartam a K601-et lehúzni (írtam is, hogy térben meg kényelemben meg a mélyekben jobb, mint a Shure - a többi dolog meg már szubjektív), csak most így példaként ezt hoztam fel, mert ezt hallgattam a Shure után a legtöbbet.
Shufny: Hoppá, erre nem gondoltam
Mivel elég sok minden közelről vesznek fel, ezért a felvételbe több magas kerül. Az meg már másik kérdés, hogy a végleges masterben mi lesz belőle. Bonyolult dolog az az egész
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #26282 üzenetére
LME49860 van benne alapból. Igen, egyedül én hallottam, de már megint mindenki sokkal okosabb anélkül, hogy hallotta volna. Mert az biztosan nem lehet, hogy az Audinst változtasson az AT karakterén, tuti a másik kettő (három, a telefon is) volt. Vettem 8-as torxot, ez kellett hozzá, most jön a teszt az LT opampokkal.
-
slfln
senior tag
válasz
AMDFan #26176 üzenetére
Ez a baj, hogy 'találunk ki', nem pedig a meglévőket használjuk.
A száraz azt jelenti, hogy gyenge a reverberáció, azaz a normálishoz képest kevesebb, vagy gyenge az utánzengése a hangoknak. Ellentéte a 'wet', de ehhez nem tudom mi állna magyarban közel... 'nedveset' nem mondunk. Talán a 'túl lágy', v. 'nyúlós'.
Egy DAC lehet 'gyors' és 'lassú' is egy láncban... és igazából maga a DAC is tűnhet lassúnak, amennyiben hibákkal terhel, maszatol és a hangokat rosszul időzíti. Ez mondjuk max. igen szar DAC-okra lehet jellemző.
(Ha elcseszem a buffert a DIY DAC-omon akkor kb. tizedére belassul a lejátszási sebesség... na olyankor tényleg lassú)
-
slfln
senior tag
válasz
AMDFan #26165 üzenetére
Jó lenne rendbe rakni ezt a naturális, neutrális dolgot mert pl. a naturális szónak túl sok, vagy inkább semmilyen értelme nincs, amikor egy fejhallgatóról beszélünk, pláne nem egy erősítőről.
Sokan úgy irkáljátok ezt a szót mindenre, hogy nem is tudjátok mit jelent.Bővebben: Egy jó hangfal teljesen színezetlen, és a jó gyártók a teljesen egyenes frekimenetre törekednek - ezt hívják neutrálisnak. Amikor hangfalat hallgatsz a hang találkozik a falakkal, a bútorral stb. és a hallójáratodba az info már "színezetten" ha úgy tetszik torzultan jut. Ez a közjáték, ami ilyenkor történik a hangban (és az, hogy ezt egész testből hallod) ez teszi naturálissá a hangot.
Ha ezt az egyenes frekimenetet fejhallgatóban hallanád, valószínűleg azt mondanád, hogy borzalmas. Ezért színezik a hangot úgy a gyártók, hogy jobban hasonlítson ahhoz az állapothoz, mint amit a reflekciók után a hangfalból hallasz.
Minimális mélykiemelés azért kell/ vagy azért hangzik jól, mert a bőröd és a füled egyszerre hallja a mély hangokat / a nyomatékot így a mély hangokat egyszerre tudod hallani és érezni is és ez kell a teljes élvezethez. ---> Mivel a fejes membránja kicsi, és nem tud elég levegőt mozgatni, amikor mély jegyeket kellene játszania, ezért kell valamennyit alul piszkálni, rajtuk, mert a 0 igen kevés lenne a legtöbb ember számára, gyakorlatilag csak hallanád a hangot de nem érzékelnéd a testét, volumenét...
A magas... az meg még hosszabb téma...Ezért "naturálisabb" a színezés, mint a teljesen lapos frekimenet a fejhallgatókban.
Egy fejhallgatóra viszont azért nincs sok értelme azt mondani, hogy naturális, mert mindenki hallása, hallójárata más és más színezést hall naturálisnak.
Egy erősítőnél pedig főleg semmi értelme a naturális jelzőnek. Az akkor jó, ha neutrális és nem színez semerre, bármilyen terhelés mellett.
Szóval más a naturális jelentése a hangfalnál és más a fejesnél/fülesnél... de szerintem ezt a szót egyszerűen fejesre fölösleges használni, mert kb. annyi infoval ér fel róla, mintha azt mondanád, hogy 'szép'.
Ez a legszubjektívebb jelző. -
KMT
addikt
válasz
AMDFan #26120 üzenetére
"Én úgy gondolom, hogy ez nem árkategória kérdés, és sokszor csak szemfényvesztés az amit horror árakon adnak el. Kis színezés itt, kis színezés amott és máris azt hiszi az egyszeri hallgató, hogy hú mennyire jó lett a mély-tartomány."
Azért remélem, ezt általánosságban írtad, a Lupus-ra nem jellemző ez.
(#26132) Bodz:
Elég érdekes, tényleg mű.Ha már itt tartunk, ezt érdemes egy jó sztereó rendszeren meghallgatni: [link]
A másfél perc körül megszólaló tücsök jobb fentről szól, szinte itt van a szobában. A templomi ének is meggyőző a végén. Sajnos fejessel koránt sem olyan jó. És yt-ról se olyan határozott, érdemes beszerezni.Amikor meg ezt először hallottam többször is le kellett állítanom a lejátszást, mert nem tudtam eldönteni, hogy valós hang-e (szám eleje).
-
-
guppy
őstag
válasz
AMDFan #26135 üzenetére
bizonyos szint felett olyan kicsi a különbség a források között, amit gyakorlatilag nem is hallunk, vagy placebo - most miért mondod ? Attól mert te nem hallasz különbséget részletességben vagy dinamikában, az attól még nyugodtan ott lehet, tapasztaltabb fülüek (akik tudják mit kell keresni) simán meghallják. Ha a HD2 a minőség csúcsa és onna már csak placebo meg alig alig hallható a különbség, akkor szerinted miért költenek egyesek sok százezreket dacra, erősítőre, transzportra kábelre ? (nem sértő szándéku hozzászólás akar lenni)
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #26135 üzenetére
A Bravo -nak hatalmas 30dB -es gain -je van.
Szóval ezzel nem lesz ilyen problémád, meg kérhetsz bele rendes potit.
Dave -nek még egy pár szó arról, hogy miért nem játszik ugyanaz a pszichológia AD700 vs AD900 összehasonlításnál. Talán kicsit érthetőbb, ha úgy mondom, hogy egy K601 vs HD600 mondjuk egy Coca Cola vs Sprite összehasonlítás. Egyrészt lehet ugyanaz a szint, de teljesen más a kettő. Nem fogod összetéveszteni, objektívan lehet ugyanolyan cukros löttynek tekinteni mindkettőt, szubjektívan pedig lehet erősen preferálni az egyiket a másikkal szemben. Továbbá vannak ugye a megrögzött "minek annyit költeni rá, mindkettő folyadék" emberek is, akik szerint az is mindegy, hogy 25 éves Chivas Regal vagy kóla.
A források viszont sokkal jobban hasonlítanak egymásra. Sokkal inkább olyanok, mint két kóla, vagy hogy legyen hely különbségnek: két whisky. Nyilvánvaló, hogy mindkettőnek kóla/whisky íze van (most a csöveseket hagyjuk ki), és kevesebben is foglalkoznak a köztük lévő különbséggel, de tagadhatatlan, hogy van és sok esetben az is, hogy objektív sorrend állítható fel. Itt jön a pszichológia része, mert amíg az agyad azt nem fogja elhitetni veled azt, hogy a Sprite -nak kóla íze van, azt simán, hogy a Coca -nak Pepsi. Ennek 1000 oka lehet, nem csak az, hogy valaki elvakult birka.
Ehhez jön hozzá, hogy a memóriánk ilyen téren kifejezetten rossz, és könnyen alkalmazkodsz az újhoz, pláne ha az jobb. Ezért tartóztat téged mindenki az emlékezetből való végső következtetéstől.
Ha egy éjszaka a AD700 -adat kicserélnék, egy ugyanolyan, de minden szempontból jobb fejhallgatóra, azt se vennéd észre szerintem. Te is írtad, hogy a fáradságtól is függ, hogy milyennek hallod.
-
slfln
senior tag
válasz
AMDFan #26135 üzenetére
Az erősítés mértékét kérésre megváltoztatja akkorára, amekkorára akarod.
Bodz: Inkább mondjuk ezzel próbálkozz, bár biztos van jobb is tecsőn, de hirtelen ezt találtam.
Kiválóan érezni ki hol foglalja el a helyét a színpadon. -
ntomka
nagyúr
válasz
AMDFan #26123 üzenetére
Én sem hallottam minden lehetőséget, de nekem az audinstról feljumperelve is nagyobb élményt nyújt, mint a lupusról tette. Túl világos hozzá az utóbbi. Gyönyörű magasokat tapasztaltam benne, de azt a K601 elég jól adja magától is, viszont ha középtől lefele nem teszel alá semmit, akkor bizony nagyon erőtlen és nyers.
-
ntomka
nagyúr
válasz
AMDFan #26115 üzenetére
És (#26120) AMDFan:Többször írtam, hogy a K601 nem élmény a lupus-szal, van ahhoz jobb választás is.
Hangkártyáról is keservesen szólt nálam, nem hogy integráltról...
(#26114) Bodz: Grado lesz a te fejesed metalra.
Össze kéne már hozni azt a talit. Még gondolkozom azon is, hogy rendelek egy ilyet hozzá és ezt hordom be melóba zenélni. Még telóról is jó hallgatni, annyira könnyen hajtható.
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #26115 üzenetére
Szerintem is többet tud a HD2, mint amennyit itt a fórumon gondolnak róla
Semmi kivetnivalót nem találtam a K601-el, amikor hallgattam, és továbbra is azt mondom - még ha ezt többen nem is hiszik el - hogy nincs nagy különbség az Audinsttal az AT-k esetében (K601-el meg ugye nem próbáltam). Valamennyi lehet, de nem nagy. Tudom beképzelem meg álmodtam, de akkor is így gondolom.
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #26113 üzenetére
Egyébként most, hogy van ilyen Presenter meg minden, lehet érdemes lenne neked is kipróbálnod.
Lori82: Az USB -s fejhallgató tulajdonképpen egy saját hangkártyát használ. Innentől az oprendszeren múlik, hogy hogyan kezeli azt, de tudtommal például Win 7-en nem oldható meg, hogy egyszerre ugyanaz szóljon rajtuk. Viszont, ha kategorizálható a felhasználásuk (például: füles játékra, skype -ra, hangfal youtube -ra, zenére) akkor a programokban beállíthatod őket külön, tehát ez esetben a játék/skype mindig a fejhallgatót használja a többi pedig az alaplapit.
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #26095 üzenetére
Ilyet még én sem mertem volna mondani
A HD2 miatt is csúnyán néztek itt rám sokan, pedig az azért mégis egy normálisabb DAC plusz erősített is, de egy integrálttal én sem erőltetném. Az AD700 jó lehet, csak kérdés mit szólna a teréhez. Erősen kétesélyes.
Megjött a mikroszerverem, iszonyat jó cucc, ajánlom mindenkinek NAS, home szerver vagy akár HTPC célra is! Csak 32k!
-
ntomka
nagyúr
válasz
AMDFan #25945 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe. (gift + alacsony érték, simán átjött a vámon).
-
válasz
AMDFan #25833 üzenetére
Nem színezi, csak van egy enyhe (talán 1-2dB) mély kiemelése. A K500@601-nek meg egy nagyon kicsit még nagyobb kiemelése van.
Én sem mondtam soha, hogy nem tetszik a HD600, sőt, korábban pont az ellenkezőjét mondtam.
Amit csinál azt nagyon jól teszi. Nálam a top3-ban van az eddig halott fülesek között.
Pont ezért nem értem az itteni mostanában (tegnap is) divatos vég nélküli hitvitákat. AT így, Beyer úgy, AKG amúgy, Sennheiser még amúgyabbul. Valaki megvesz egy fülest, és utána úgy viselkedik, mintha részvényt vásárolt volna a gyártó cégben.
(#25834) guppy A DF csak fekete gyűrűvel létezik, az ezüst gyűrűs a sima K240 (más nevén Sextett)
Már korábban ígértem neki egy kölcsön DF-t, csak a figyelmemet hívta fel rá.
p_adam jövő héten hozom is.
-
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #25659 üzenetére
Csipetnyi?
slfln: De azt már a múltkor megtudtuk a szakitól, hogy az akusztika nem számít.
Egyébként az iGrado köztudottan kínai, de nem is tudtam, hogy azt is a Prestige szériába sorolják. Azt mondod ebben is azonos driver van?
#25663: És úgy véled, hogy a török a "sok" euróért motiváltabb, mint a kínai a tál rizsért? Ráadásul még lelkiismeretesebben is dolgozik?
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #25649 üzenetére
Jahogy az üzleti vállalkozás egyelő idióták gyülekezetével ma már? Az ilyen ügyeskedésnek mindig bukó a vége. Ha nem vagy politikus...
#25650: AKG -kel probléma, hogy viszonylag kis fejen csúszkálnak, ezen segít a borda. Mindenki mást nyom.
Az olcsóbb Sennheiser -ekhez tudsz linkelni valami forrást? Mellesleg még mindig ott tartunk, hogy nem NÉZ KI biztatóan. Simán lehet ennél sokkal komolyabb baja egy membránnak, ami nem ilyen feltűnő.
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #25642 üzenetére
Na nehogymár pont a thomann ne közvetlenül az AKG -től vegye... Szerintem szimplán selejt, bár érdekes, ha frankón kézzel átnézés után egy ilyen membrán bekerül, de mindegy. Valószínűleg inkább csak szúrópróba van.
A 8 borda meg az említett kereszt valószínűleg revízió függő. Legalábbis arról a rács mögötti különbségről már hallottam.
Azt továbbra sem hiszem, hogy a boltba kerülés előtt lett rajta az a paca.
baluka26: Mert akkor csak jönnek head-fi -re a hozzászólások, hogy a "rev. 1-em mellett rakás szar a rev. 3" és máris nem vesz senki új K701 -et.
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #25177 üzenetére
Nem, LT opampok, a típusokra most így fejből nem emlékszem, de elől más van, mint a hátsó kettő. Head-fi-n volt LT-kből egy kedvelt párosítás és ez az. A HD2 sajnos a PCI miatt elég korlátozott, ha nem váltanék laptopra is muszáj lenne valami alternatíva, mert az új alaplapokon már nincs sima PCI. Ez az Audinst szimpatikusnak tűnik (egyben utállak is benneteket, hogy megint költésre buzdítotok
). Mennyire zavarná, hogy egy alacsony impedanciás (32-40) és egy 120-as is kerülne rá? Van ezen az áron egyéb alternatíva is, vagy nem nagyon? Az A osztályú erősítők mennyiben tudnak többet? Ránéztem a szilu által javasolt DACportra is, de az azért húzós
Ja és Audinst alatt erre gondolunk, ugye? Audinst HUD-MX1
-
dudika10
veterán
válasz
AMDFan #24950 üzenetére
Hallottad a SoundArt-ot tuning nélkül egyébként? Mert csak úgy tudod értékelni a tuningot.
Az akciós 30k-s árának a felét éri kb nyersen.p_adam: szerintem amíg senki nem hallgatta meg addig nincs túl sok értelme erről vitát nyitni. De az egészséges forráskritika helyett egyből lehúzni a wc-n az eléggé sértő. Szerintem.
Le lenne írva, ugyan már, kérd el a kapcsolási rajzot egy új erősítőről a Heed-től vagy a Hivoxtól. Miután nem tudja/akarja levédetni (mert drága és/vagy nem lehet) nem fogja csak úgy nyilvánosságra hozni senki, hogy mit módosít egy terméken, hogy azt utána Te otthon negyed áron megcsináld. Legalábbis ebben nem látok semmi rációt.(#24954) AMDFan: bizonyos szempontból sokat vesztettél, bizonyos szempontból meg szerencsés vagy.
KMT: én csak azt akartam kihozni a dologból, hogy mindenféle információ nélkül ne húzzunk le valamit a WC-n.
Csúszik a Schiit Bifrost. Olyan szar lett, hogy nem merik kiadni és most 1 hónap alatt újratervezik biztosan...
Na kb ilyen jellegű az amit itt egyesek írtak. Gőzöm nincs róla miért csúszik, de azért leírom, hogy biztos szar.
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest