Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
akela91
addikt
válasz
dudika10 #49391 üzenetére
Mondhatni ég és föld lesz a kettő között a különbség. Nekem is sok idő kellett míg megszokjam (minőségi) agybadugóso kután egy fejest. Míg az pumpálja az agyamba a mélyet, egy igazán jó fejest meghallgatni utána olyan érzés volt, mintha egy telefont elhelyezel a fürdőszobában és benyomsz egy számot hangszórón.
De szerencsére megfordult bennem a világ, és eltűntek az illúzióim -
DBAtti
aktív tag
válasz
dudika10 #49265 üzenetére
"Szóval szerintem messze nem jár mindenki, minden körülmény közt (pl hurcolás) jobban a fejhallgatóval a fülhallgató helyett."
Ezt sarkosan fogalmaztam, a hangminőségre gondoltam, a kapott zenei élményre. A hordozhatóság az a rész, ahol a fülhallgatók elhúznak
, és a meleg időben való használhatóság, nyáron én is fülhallgatóztam. Nálam ennyi az össz pozitívum. A felsorolt kritériumoknak elég jól megfelel egy K518. Szerintem.
Az általad megjelölt fülesek már 20k+ kategória, árban messze az általában igényelt ~10k-tól, amiben ott a K518, a DT235, SHP6000, K512 MKII, vagy amit még ajánlani szoktunk, akár Superlux 661. 10k körül kiegyensúlyozottabb, tisztességes fülhallgatóról sem tudok (értsd van magasa, közepe, mélye, de nem szexuálja szét a dobhártyámat), ami kiszolgálna mondjuk ~ 10+ évig (jelenleg nem látok opciót a Beyer megsemmisülésére normál használat mellett). Ugyanakkor meg kell hagyni, a Senn MX500-asom is meglehetősen régi darab, és még nem ment tönkre edzőtermezés során való nyúzástól sem. Ave
Mindenkinek minden körülmények között természetesen nem jobb a fejhallgató, hiszen akkor nem is gyártanának mást -ahogy írtam nyáron én is leálltam vele-.
Itt be is rekesztem a témát (válaszolni ér természetesen), de azt hiszem kezdem túlragozni a dolgot.Szummázva tehát szerintem ugyanannyi pénzért jobb hangú fejhallgatót lehet kapni, mint fülhallgatót.
szerk.: + fogadjuk el, hogy ebben az árkategóriában számomra kényelmesebbek is. -
fattyu
veterán
válasz
dudika10 #49265 üzenetére
ez nem is vita, de nem szempont ebből mindegyik mindenkinek, és pláne nem azonos mértékben fontosak.
Kényelmes jól szigetel bicajos zakózás közben is maradt fejen ( 2ből egyszer ), remekül megy clip+ról és bőven nem kell csutkán hallgatni még metrón sem.
Viszont:
Nem pici, nem lehet összehajtani, de nekem ezek nem szempontok.
Szóval köszönöm én jól elvagyok a leia hercegnős fülesemmel
-
DBAtti
aktív tag
válasz
dudika10 #49249 üzenetére
-1
Én például egyáltalán nem tartom kényelmesnek az agybadugós fülhallgatókat. Egyiket sem. Emellett szerintem nem igazán van olyan darab, ami 10k-ért megközelíti a DT235-öt hangélményben. Másrészt a fülhallgatók java tönkremegy max 3-4 éven belül, de inkább hamarabb, javítani pedig nem lehet őket. -
pero19910606
csendes tag
-
ntomka
nagyúr
válasz
dudika10 #48454 üzenetére
Tehát szerinted ha [ nem akarok mást zavarni | magányos zenehallgatásra vágyok | csak úgy poénból akarom a fejemen tartani | ha az éppen a kedvem ], akkor az a célszerű, hogy építsek egy ilyet? Te sem gondoltad komolyan...
Egyébként nekem van otthon hangfalas rendszerem, szerintem elmegy kategóriában szól is, tehát ugyanúgy tudom rajta élvezni a zenéimet, de sokszor akkor is a fejest választom. Ez miért van? Senki nem kényszerít rá (tehát nincs más a házban).
-
geltam
csendes tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
dudika10 #48269 üzenetére
Nem nézek 5+ éve TV-t.
(#48270) mcs: Pedig már kezdtem beleélni magam.
Akkor ebből szerintem SHP-6000-es lesz. Esetleg webshopokról tudtok valamit nyilatkozni? Mert ahogy elnézem, ahol kapni lehet, az mind noname. Talán-talán az ebolt... De 1 év garancia egy 10k feletti fejesre szerintem kevés. Most vettem 8k-ért Logitech G400-as egeret, és 3év garancia van rá...
-
törölt tag
válasz
dudika10 #48125 üzenetére
Persze, ettől nem lesz kevésbé túlárazott, az pedig már egy másik téma és egyéni vélemény, hogy én nem tartom túlárazottnak a HD555 vagy a HD558 kétszáz (körüli) dolláros "gyári listaárát/ajánlott fogyasztói árát", amihez képest itthon meg-meg lehet venni 40ezer forint körüli áron a HD558-at, néha/néhol még alatta is, és ezt én a hangjához képest korrekt árnak vélem. (No és persze néhol pimaszul túl van árazva, lásd 50ezer forint feletti árak sok helyütt, hasonlóan a sokszor kitárgyalt, szintén 200 dolláros "gyári listaárú/ajánlott fogyasztói árú" Denon D1100 54ezer forintnál kezdődő magyarországi áraihoz.) És persze tudjuk, hogy ez a "listaár" vagy "ajánlott fogyasztói ár" fogalom manapság mennyire képlékeny, különösen az interneten, de hát valami fogódzót kell találni, hogy beszélhessen róla az ember.
Summa-summárum, 40ezer Ft. környéki áron a nyitott konstrukciójúak között én elég jó vételnek tartom a HD558-at, - lehet hogy nem sokan vélekednek így. -
szecska24
tag
válasz
dudika10 #48109 üzenetére
Ne haragudj, de nem értelek.
1. Pont ezt mondtam, hogy nem kell azt mondani, hogy minden szép és jó, ha nem így gondolod. Választhatod pl. azt is, hogy nem írsz semmit. Se ő nem lesz megerősítve, se más aki később majd ilyen fejest akar venni.
2. Adott esetben nem is kérdésről beszélünk...Mindegy, nem akartam flame háborút indítani, csak erősnek éreztem adott helyzetben a reakciókat.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #48111 üzenetére
Korábban volt "érthetetlenül", "felháborítóan" előnyös bizonyos típusok esetében a Sennheiser és a magyarországi forgalmazó árpolitikája Magyarországon. Nem az a furcsa, felháborító hogy a HD558 most annyiba kerül, mint amennyibe, mert ez a reális, hanem az volt "furcsa", "felháborító", hogy (például) a HD555-öt miért kaptuk meg hosszú időn át olyan kirívóan olcsón mi magyarok. Okkal kérhetnénk ki magunknak, hogy miért volt olyan pimaszul olcsó itt a HD555, miért nem ugyanannyiért árulták itt is, mint jobb helyeken. Lehet, hogy sokan fel is háborodtak ezen a magyarok, és ezért lépett rá az itteni forgalmazás a realitás talajára.
-
szakibá...
senior tag
válasz
dudika10 #46747 üzenetére
Csak azért érdekelt, mert szerintem nagyságrendekkel több hamis lehet az országban, mint eredeti. Egyszerűen kiderül, az eredeti 24 ohmos, a hamis kb. 32. A kagyló belül az eredetiben fehér, a hamis fekete. A membrán alatti "reflexnyíláson" a csillapító anyag az eredetin belül van és fehér, a hamison fekete és kívül van. Más hangszóró van bennük, a hamisnak kisebb a cséve átmérője és a mágnes hátulján van négy furat, az eredetin nincs. Egyébként az eredeti egész jól szól, DJ ellenére nem túl sok a mélye, a hamis viszont csak dübörögni tud. Ja, a pánt belső részén látható a gyártó ország és a CE jelzés, a hamison ilyen nincs. Mindezt azért írom ilyen részletesen, hátha valaki belefut egy kedvező ajánlatba, én 7K-ért vettem leharcolt eredetit, a hamis ennek a felét sem éri.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
dudika10 #45771 üzenetére
ő Talán igen. Fizik segített összefoglalni, mit is szeretnék, ezért nyilván ehhez van köze annak, hogy zárt legyen vagy ne.
Remélem elég diplomatikus voltam.Eddig ez mellett van kettő voks:Panasonic RP-HTF600
(mondjuk olvastam a fórumban Bodz, hogy idő után kényelmetlen ez a fejes. néhány órát azért elmegy? elég elállóak a füleim viszont kicsi.) -
bajnokpityu
félisten
-
törölt tag
válasz
dudika10 #44823 üzenetére
Igen, megfelelő forráskritikával. A forrásoknak és a forráskritikának számtalan változa és fokozata van a Story Magazin és a Chemical Abstracts folyóirat között. Azt magyarázom, hogy a Wikipédia nem hivatkozási alap. A Wikipédia átmenet egy felemásan tartalmas, de botcsinálta online "magazin" és egy botcsinálta amatőr/félamatőr/félprofi enciklopédia között. Nem hivatkozási alap, nem "bizonyítékként" linkelgetni-/idézgetnivaló.
Az audiofil szóval kapcsolatban az "önkényesen foglalhattad le" kitétel enyhén szólva csúsztatás, ugyanis köztudomásúan arról beszélünk, hogy évtizedekkel ezelőtt alakult ki a stabil jelentése, amikor még én is alig születtem meg, és fikarcnyi szerepem se volt ugyebár a szó stabil jelentésének kialakulásában. Használhatod az audiofil szót önmagad leírására, de minek? És ráadásul még milyen alapon szabod meg, hogy az a helyes, ahogyan te alkalmazod a szót, évtizedekkel azután, hogy már kialakult egy bevett jelentése, ami ellentétes a te használatoddal?
Az utolsó bekezdésedre vonatkozóan nézd meg, hogy mire válaszolva említettem az emberi viselkedésmódot. Arra vonatkozóan, hogy Bodz azt írta, hogy audiofil az, aki annak vallja magát, tehát az "audiofil erősítő" tematika olyaténképpen való megemlítése, mintha az kapcsolódna az előzményekhez, megintcsak enyhén szólva csúsztatás. Neked politikusnak kéne menned, ha ez nem egy politikasemleges fórum lenne, azt is megmondanám, hogy mely párt(ok)ban tipikus ez a módszertan.
Javaslom, ne kezdjünk megint hozzászólásfolyamot a topikban az "angyalok szárnyáról" "vitatkozva".
-
macera2
aktív tag
válasz
dudika10 #44808 üzenetére
Ez a kimenő impedanciás vita engem is megrázott. Azon gondolkoztam, hogyha most kéne tervezni egy ilyen erősítőt, akkor hogy csinálnám? Valószínüleg az erősítő kimenetére kötnék egy 10 kOhm-ot, és azt kötném a vonal kimenetre. Ugyanis kimenő illesztő trafó már kiment a divatból, egy visszacsatolt műveleti erősítő kimenő ellenállása pedig tized, v. század Ohm nagyságrendjébe mozog. Egy ilyen kimenetet rövidre is zárhatok mert az erősítő 10 kOhm-ra fog dolgozni. 10 V effektív esetén, az erősítő tényleges terhelése 10 mW.
Vagyis azt kell megnézni, hogy a 10 kOhm-ot hogy realizálják. -
törölt tag
válasz
dudika10 #44808 üzenetére
Nem a vitatémátokkal kapcsolatban, de hadd jegyezzek meg két dolgot, ami zavaró.
- Az utóbbi időben már másodszor olvasom tőled a hasonlatot, hogy te vagy az igazi audiofil, mert "Sokol rádión" is hajlandó vagy zenét hallgatni, ugyanis a zene a fontos számodra. Ez esetben te nevezhető vagy muzikofilnek (feltéve hogy az általad zenének nevezett hallgatnivaló tényleg zene és nem popzene vagy hasonló). Az audiofil fogalom azonban éppen azok számára van lefoglalva, akik nem hajlandóak "Sokol rádióról" zenét hallgatni, ugyanis a zene a fontos számukra. Ezt írod: "Ki mondta, hogy ez egy 'audiofil' (egyébként nem helyes a szóhasználat, igenis audiofil vagyok, a kedvenc zenéimet egy sokol rádión is nagyon szívesen hallgatom, mert a zenét szeretem, és nem az elektronikába vagyok szerelmes) megoldás?" Éppenséggel ha valami nem helyes szóhasználat, akkor a tied nem helyes szóhasználat az audiofil fogalom kapcsán.
- A másik: Wikipédiáról nem helyes citálni "szakmai bizonyítékként" semmit, ugyanis a Wikipédia nem arra való és nem is alkalmas erre, hiszen tartalmilag és módszertanilag is törvényszerűen távol áll bármiféle szakmaiságtól, még az angol változatában is, szinte minden témában. Soha nem "bizonyíték" semmire az, hogy a Wikipédián valaki(k) mit ír(nak) valamiről. Ezt azért jegyeztem meg, mert a mostani példa közel sem egyedi, hanem sajnos általános jelenség ezen a fórumon (is) a Wikipédia mint mérvadó orgánum idézgetése. Természetessé vált ezen eljárás, de helytelenül. -
válasz
dudika10 #44803 üzenetére
A lényeg továbbra is a több százszorosan nagyobb terhelésen van.
Senki nem mondta, hogy nem lesz feszültség esés, hiszen túlterheled a kimeneti fokozatot.
De ha még esik is durván a kimenőfesz, akkor is nagyságrendekkel nagyobb áram fog folyni mint amire a legtöbb ilyen vonalkimeneti erősítőfokozatot tervezik.Magam részéről nem kívánok tovább ilyen professzionális tudású emberrel vitázni.
-
-
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #44773 üzenetére
Akkor most alkalmazd ezt az analógiát a 130k-s fülesre és a 3k-s kábelére. A keret meg a driverek nélkül semmit sem ér az egész, ergo pont azoknak kellene a legdrágábbaknak lennie.
Ami még lemaradt: az előbbi linken 8 dollárt írtak egy rács árára, azért az nincs messze attól, amit megért volna nekem. Csak itthon nem ennyi, na bumm, nem is veszek.
baluka: oké, azt hittem utána lett a schiit.
-
szakibá...
senior tag
válasz
dudika10 #44711 üzenetére
Azt a mínuszt nem kellett volna a 9dB elé írni, mert mihez képest -9dB a zajszint? Ha a világűr csendje volna a 0dB, akkor annál is csendesebb? (Ez vicc volt.) A 9dB sem mond semmit, mert a dB csak egy viszonyszámot jelöl, konkrét fizikai mennyiségnél hozzá kell tenni még egy betűt, hogy értelmezhető legyen önmagában is, pl. dBA, dBC, dBu, dBm stb, a szakemberek tudják, melyik mit jelent. Mondjuk 9dBA zajszint a süketszobában már értelmezhető és hihető is. Tényleg kellemetlen érzés ott lenni, volt benne részem rövid ideig de van, aki bírja(1:13-nál).
Miután megírtam ezt, megnéztem a videót, de a mínuszt továbbra sem értem, úgy tudtam, a 0dBA a teljes csendet jelenti. -
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #44480 üzenetére
Az meg már nem 5.1 lesz, tehát elvi hibás a történet, ne kötekedj
A lényeg, hogy hülyeség és értelmes keretek között kivitelezhetetlen. Ha egy marha nagy sisakban venné körbe az ember fejét, talán ott lehetne valahogy épkézláb módon megoldani, klasszikus fejhallgató kialakításban sehogy (már csak a két mély és két center miatt sem).
Mondjuk nem is kell, itt az AD700 a generált "5.0"-val, még virtual surround effekt sem kell hozzá
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #44459 üzenetére
Persze, a kábel és a mozgás rossz párosítás, de mint mondtam, képek alapján a forrasztás nagyon gyenge az AKG-nál. Én ott rögzíteném valahogy fixen, hogy ne a forrasztás tartson, és valami belső kábelcsatornát használnék, de így nyilván olcsóbb és egyszerűbb gyártani, csak 2 évet kell kibírnia. Mondjuk abból lehetett arra következtetni, hogy a magnézium repedését firtattam, Te pedig erre reflektáltál, hogy 3 is járt már nálad. Az AD700 és alatta valóban törékeny felépítésű, nem is olyan jók az illesztések és teljesen műanyag. Viszont ezek alsóbb kategóriás megoldások és nem is erről volt szó. Gumit cserélni nem nehéz, de csavarozni kell hozzá és valami megfelelő gumit is kell keresni, hogy ronda se legyen és funkcionálisan se sérüljön. A fix pántok kikophatnak ugyan, de pl. a HD200-ban a teljes műanyag és látszólag gagyi felépítés ellenére nagyon jól volt megoldva szerintem, igaz azt elvileg pont erre tervezték. A K550 megoldása is eléggé masszívnak tűnik, bár azt majd az idő mondja meg inkább. A régi AKG-k előtt le a kalappal, ezt egy percig nem vitatom. Csak szomorú, hogy manapság más utakon jár. Még a K66-om is nagyon sokáig bírta, aztán a gumi adta meg magát (ki hitte volna), de megoldottam, bár nem lett olyan szép az aftermarket megoldás, mivel csak fehér gumiszalagom volt kéznél a gyári fekete helyett
Deadzone: úgy megkérdezném az osztrákoknál, hogy mi a fene értelme van azoknak a redőknek, miért nem volt jó a K601 megoldása. Ha az volt a cél, hogy kisebb felület érintkezzen az sikerült, csak szerintem ők sem így gondolták ezt. A koponya azért viszonylag hamar véglegesedik, inkább a hajadban csinál vájatokat és azt érzed, nem? Vagy kopasz vagy?
-
törölt tag
válasz
dudika10 #44455 üzenetére
Amelyik oldalt javították, az jó (egyelőre), most a másik oldalnál jött elő ugyanaz a hiba.
Egyébként mit érek el vele, ha cserélik, ha esetleg ugyanilyen szar most már az összes? Nem bízom én már ezekben. Ha találok ilyen rögzítőt fémben, megcsinálom magam inkább tartósra. Úgysem tudják bizonyítani, hogy cseréltem, ha visszateszem a régit.(#44456) contaxg:
Ami talán mondhat valamit, az a sorszám: 0011C09185
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #44455 üzenetére
A fórumon van összesen talán 3db AD900, nagyon tudhatsz valamit
Akkor biztosan csak én vagyok ilyen ügyes, hogy nálam nem repednek. Igaz vigyázok is rájuk, de azt gondolnám ez természetes egy 60-100 ezres fejhallgatónál vagy akárminél. Az miért gyenge pont, hogy eltér az AKG-tól? Az az etalon objektíven is? A kábelnyírás azért elég sokszor előjön, szerintem azt nem gondolták kellően végig. Az a forrasztás pedig képek alapján nagyon silány. Milyen forgatás? Alig pár fokot fordul, amikor felteszed. A gumit persze, hogy lehet cserélni, a kábelt is lehet forrasztani, de ez mégsem a legjobb megközelítés. A gumi idővel elfárad és el fog szakadni, ez kódolt hiba. A fixen rögzíthető pántoknál nincs ilyen gond. Az AT-s rugók sem tudom meddig bírják, remélem sokáig, de többet nézek ki belőle, mint abból a vékony gumiból.
Nem teszem offba mert fejes téma.
szerk: néztem az enyémen, és nem tudom eldönteni hogy milyen anyag van a pántok/szárnyak rögzítésénél. A külső fele mintha ugyanolyan magnézium lenne és talán a belső műanyag, de lehet mindkettő műanyag. Ha feszegetik, vagy ledobják elhiszem, hogy el tud repedni/törni, mert ott rögzít így merev is. De normál használatnál szerintem nem repedhet meg, semmi sem indokolja.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #44450 üzenetére
Hidd el, hogy ehhez képest összességében teljesen masszív a hd201. Két éve megvan lassan, ide-odadobálom szinte (a 770-emhez képest), és semmi gondom nincs vele. Csak annyi, hogy szarul szól.
A forgalmazó törökbálinton van. Mit tudnak csinálni? Kicserélik a csavart (mert ugye joguk van így megcsinálni, nem kötelesek cserélni; utóbbi nem is biztos, hogy jobb lenne)? Mennyibe kerül két csavar, talán 20 Ft megvan? És spórolok egy hónapot. Persze igazából az egészet kéne fémre cserélni, ha találnék ilyen alkatrészt, meg is tenném. Aztán ha egyéb garanciális probléma adódna, akkor visszacserélném a régit a látszat miatt.(#44452) contaxg:
a pecséten ez áll:
Basys Kft.
Szervíz
2045 Törökbálint, Tó park u. 9a bejelentett hiba: jobb pánt rögz.
az elhárított hiba leírása: pánt rögz. csereNa utóbbiban kételkedem, hacsak nem a csavart nevezik pánt rögzítőnek. Ott dudorodik ki a másik oldalon a csavar miatt. Jó, hogy nem fúrták át.
-
chicco30
csendes tag
-
-
-
chicco30
csendes tag
válasz
dudika10 #44401 üzenetére
Igazából napi 1 órát hallgatnám fejhallgatón azaz nem annyira fontos, hogy csúcs hangminőség legyen. Mert egy erősítőt 12 ezerért tudnék szerezni amíg egy átalakítót 100ftért
Viszont azt hallottam, hogy az RCA-Jack átalakító "kinyírja" a tévé kimentét. Ez igaz?
Bocsi a láma kérdésekért de totálisan laikus vagyok a témában -
DBAtti
aktív tag
válasz
dudika10 #44355 üzenetére
"Ha csak annyi volna a feladatom, hogy jópénzért viselem a kamerák előtt, akkor vállalnám én is. Hallgatni? Azt már nem... de azt senki nem tudja."
Attól hogy a fejükön van, lehet hogy nem szól benne semmi, a Studio-ban meg még aktív szűrés is van, talán csak szeretik a csendet.
Amúgy láttam már én is egy-két faith in humanity restored jellegű embert, pl SRH440-el Allee-ban vásárló úriembert. -
DBAtti
aktív tag
válasz
dudika10 #44295 üzenetére
"Az az illetékes, aki akar. De mindjárt szólok egy moderátornak."
Bár már viszonylag régóta itt vagyok PH!-n, nem igazán tudom hogyan működik a topic, csak hogy lelhet irkálni. Ilyenkor ugyanúgy a moderátort keresek topicba jelzem az igényem, és segítenek, vagy a fejes topicnak van itt rendszeresen megforduló "felelőse"?
-
Bodz
nagyúr
válasz
dudika10 #44229 üzenetére
Persze.
Az alsó a képen. eBay, JHL amp. Több embernek is nagyon tetszett a hangja mikor nálam volt fejes tali.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #44061 üzenetére
Értsed már meg, hogy én a ("mérvadó") piaci árra hivatkozom elsősorban (amely persze több-kevesebb összefüggésben, sőt, a "mérvadó" piacokon általában egyezésben áll az MSRP-vel), és nem egy cikk alapján hivatkozom, hanem mint hangsúlyoztam (és kérésedre röviden példálóztam), általános, sokféle forrásból összeszedett árakra, amelyek minden forrásban ugyanazok, mivel a "mérvadó" hifi-audiofil piacokon létezik "mérvadó" piaci ár, ergo arrafelé általában a listaár fogalma sem csak egy jópofiság, hanem általában felelősséggel közölt adat, amire lehet hivatkozni, hogy az adott termék annyiba kerül (és esetleg akciók során abból engednek a kereskedők, ha engednek, illetve ahhoz viszonyít a sokszor előnyös, de helyenként végletekig manipulatív internetes kereskedelem, lásd Amazon). Főleg, mivel arrafelé az infláció is teljesen más mértékű, mint itthon, tehát az árak tartósak tudnak lenni, akár egy évtizedig is. Az angol-amerikai hifi piacon a készülékekre vonatkozólag általában létezik, értelmezhető egy olyan piaci ár, ami a készülék jellemzőjeként szerepeltethető, miszerint a készülék "annyiba kerül", és ezt fel lehet tüntetni például újságokban is, hogy a készüléknek "annyi az ára". Ez általában egybeesik az MSRP-vel, de ez most teljesen mindegy.
Még egyszer: az 550 dolláros MSRP az Amazon adott hirdetésében nem MSRP, hanem finoman fogalmazva "hirdetési tévedés", vagy mittudoménmi, de nem MSRP, ugyanis a P5 MSRP-je 300 dollár.Megint a nagy semmiről beszélünk már órák óta. Rágjuk a gittet, pedig nem ez volt a szándékom, csak egyes készülékek "ár/érték viszonyának" árnyalása három mondatban, hátha valakit érdekelnek a magyar piachoz képest valósabb árviszonyok.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #44057 üzenetére
Az Amazonon általad látott 550 dollár a P5-re, az egy "hirdetési tévedés", hogy finoman fogalmazzak, egyébként mindenütt másutt (internetes és papíralapú hifi-audiofil szaklapok írásaiban, tesztjeiben) 300 dollárt olvastam, például a példaként emlegetett What Hifi-nál is, de egyébként mindenütt (innerfidelity, headphone...stb, stb), hét-nyolc helyen. Ugyanez érvényes a 400 dollárra a K701 esetében, de kivétel például a Stereophile 450 dollárral. A listaárak is ugyebár néha időben változnak, sokszor épp a "mérvadó" piacok reakcióihoz alkalmakodva.
Az Amazonon olvasott MSRP-t én sose veszem készpénznek, mert sok közte a "hirdetési tévedés", ezért mindig ellenőrzöm hiteles helyeken, lásd például mérvadó internetes vagy papíralapú hifi-audiofil szaklapok. -
törölt tag
válasz
dudika10 #44048 üzenetére
Ezt írod nekem, idézlek: "Tehát azt mondod, hogyha én kidobok egy erősítőt 1.200 dolláros listaáron, majd mindenkinek 100 dollárért osztogatom, akkor rossz az ár/érték aránya akkor is, ha az összes 100 dolláros készüléket elveri, mert 1.200 dollár a listaára és annyit nem ér." Ez a megállapítás ugyebár nemhogy nincs benne a guppy-hoz intézett mondandómban, hanem akkor már éppen az ellenkezője van benne, mint ahogyan erre mégegyszer utalok az utólag hozzád intézett kiegészítésemben is. Tehát, ha ezt mondtam volna, az tényleg baromság lenne, csak hát ugyebár közel sem ezt mondtam, ami egyébként könnyedén kihüvelyezhető a szövegemből, ha valaki elfogulatlanul olvassa.
Az "abszolút érvényű" ár/érték arányként emlegetett valami olyan befolyással lehet a vásárlóra, hogy esetleg az alapján ítéli meg a készüléket, másrészt globalizált korunkban aszerint is tud vásárolni, ha neki úgy előnyös. Ha például a What HiFi ötcsillagosra értékel valamit a magyarhoz képest enyhén szólva is mérvadóbb angol-amerikai piaci áron, akkor elsősorban aszerint az ár szerint ítélem meg a készülék értékeit én is, sőt, ha nekem úgy előnyös, akkor aszerint az ár szerint vásárolok.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #43783 üzenetére
(#43772) dudika10-hez is:
Az előző, fattyu-hoz írt hozzászólásommal együtt olvasandóan tehát, amikor azt írod, hogy a P5 szerinted ár/érték arányban gyenge, illetve hogy kanyarban sincs a K701-hez képest, akkor érdemes figyelembe venni, hogy a K701 "eredetileg", tehát a listaárakat tekintve sokkal drágább fejhallgató, mint a P5. Az meg persze egy más kérdés, hogy ezzel együtt is, én a P5 hangját szeretem jobban. -
SOAD19
addikt
válasz
dudika10 #43941 üzenetére
Retro Dj-m nekem is van, de ilyen melegben intenzív mozgás közepette való használata nem a legjobb, elég izzasztó tud lenni.
Szerencsés vagy, hogy feltehetően nem panelben laksz, és ebből adódóan a hangfalas zenehallgatásra adottak a körülmények. Gondolkodtam régebben, hogy csak kellene venni egy aktív hangfalpárt, de elvetettem a dolgot, élvezhető hangerőn használva, már lehet nem tolerálnák a szomszédok. Bár, a puding próbája az evés.krichd1 Ennyire hozzászoktam volna a Beyeremhez, én nem érzem azt a hatalmas magas többletet. Bár, a 668B-vel se volt bajom minden számnál a magasaival, de egy-két számnál tényleg sok volt a lábcin/cinek magasai.
A tavalyi fejes talin, csak rövid időre hallgattam bele a DT880-asba, de furcsa módon akkor nekem is túl karcos volt a magas.
Aktív témák
Hirdetés
- Maxra bővített Razer Blade 17 Pro gyönyörű állapotban
- PS5 Digital + 2 Controller + DualTöltő
- TUF Gaming FX706 i7-10870H // 16gb ddr4 // gtx 1650ti (rtx 2050 szint) // 500gb nvme ....stb
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st Gen i7-8750H/32GB/1TB/GTX1050TI/4K/Win11pro
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest