- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
hm74
aktív tag
Egyikünk sincs teljesen tisztában, hogy milyen tényezők határozzák meg a tér méretét és alakját, lehet hogy nálunk okosabb emberek is csak elméleteket gyártanak a valóság mögé, hogy magyarázatnak tűnjön. Én csupán arra utaltam, hogy a frekvenciamenet egy fontos tényező, tehát ennek is van közé a térérzet kialakulásához. És ha játszunk az EQ-val, akkor manipulálni tudjuk a fejhallgató "színpadképét". Még az a sejtésem, hogy inkább a magas hangok és felső közép számít igazán tér ügyben, a mélyek szerepe kevésbé domináns.
Pl. a K550 görbéjére is állítottam EQ-t, ott az SRH840 eredeti színpadánál tágasabb lett az eredmény, pedig a mélyek nem lettek kevesebbek, inkább a közép és magas lett egészen más.
Ezek erősen szubjektív magánvélemények a saját tapasztalataim alapján. -
hm74
aktív tag
Szerintem az M50 ugyanattól klausztrofóbiás, amitől az AD700 nagy színpadú. A frekvenciamenettől.
Kíváncsiságból beállítottam a foobar 31 sávos EQ-val a M50 frekvenciamentét az SRH840 fejhellgatómhoz. A térérzet nagymértékben megváltozott. Mélységében egy kicsit megnőtt (távolodott), de gyakorlatilag a füleimnél végződtek a szípad szélei. Mintha egy előttem levő, emberi fej átmérőjű csőből szólt volna a zene. Amint visszaállítottam flat-re az EQ-t, rögtön visszajött a 840-es megszokott átlagos tere. -
hm74
aktív tag
válasz
ntomka #48456 üzenetére
Én közel húsz éven át hallgattam hangfalról zenét, a fejhallgatós élményeim csak pár hónaposak. Sose gondoltam, hogy egy fejemre szorított szerkezettel is nagy zenei élményt lehet elérni, pedig DEHOGYNEM.
Sok előnye van a hangfalas hifizéssel szemben:
- nincs lakás probléma (helyigény, akusztika)
- nem zavarok másokat
- mások se zavarnak engem (zárt fejhallgatóra érvényes ez)
- olcsóbb (hasonló szintű zenei élmény töredéke áron)
- könnyen mozgatható az egész lánc -
hm74
aktív tag
Külföldi oldalakon (meg akár hazaiakon is) több okból ajnározhatnak egy fejhallgatót. A legfőbb okok egyike, hogy a gyártó "jó viszonyt ápol" a cikk írójával. Másik eset, amikor a "tesztelő" semmi más típussal nem volt hajlandó megismerkedni, ezért nincs viszonyítási alapja (meg még lehet, hogy jó hallása sincs).
-
hm74
aktív tag
válasz
Audison #48225 üzenetére
Akkor nem a 840 lesz a te fejhallgatód. Én még nem hallottam a 440-t, de akik összevetették (főleg angol nyelvű fórumokon olvastam), éppen abban találták különbözőnek a két Shuret, hogy a 440 ütősebb, nyomulósabb hangú, míg a 840 lágyabb, sötétebb, puhább és finomabb.
Úgyis lehet mondani, hogy a 440 populárisabb műfajokhoz való, míg a 840 a klasszikus és "öreguras" zenékhez passzol. Nekem is néha hiányzik egy kis dög, amikor pl. Iron Maident hallgatok, de pl. Bach orgona muzsikánál egyértelmű hogy a 840 lehet a jobb választás. -
hm74
aktív tag
-
hm74
aktív tag
válasz
bajnokpityu #48196 üzenetére
És nem olyan izzasztós a műbőr párnája mint pl. a 668b-nek, de a külső zajokat elég jól szigeteli (bár viszonyítani más circumaural zárthoz tapasztalat hiányában nem tudok).
-
hm74
aktív tag
válasz
Audison #48194 üzenetére
Én hallgatás nélkül vettem 840-t és rendkívül elégedett vagyok a hangjával. Amit írtak róla, az tényleg bejött. Az erényei: nagyon sima, finom hangzás. Illik rá a lágy és a meleg jelző is. Egyenletes frekvenciamenet, bár a mélyek meg tudnak indulni és jó mélyre lemennek, ha a zenében benne van és az erősítő is hajlamos a mélyek megnyomására. A közepe muzikális és magával ragadó. A magasai finomak és kellemesek, kellően részletezőek, bár van aki csapottnak tartja őket, szerintem pont jó. A tere is teljesen rendben van, megfelelő a szélessége és a mélysége is, és a hangszerek helye is elég pontos. Nem túl válogatós az erősítőkkel szemben (bár meghálálja a jó technikát). Egy mobiltelefonról hallgatva is élvezhető tud lenni utazás közben.
A legnagyobb erénye, hogy nincs semmi kirívó hibája. A klasszikus, a jazz, és a lágyabb rock zene nagyon élvezetesen hallgatható vele. Nem annyira jó a kemény műfajokhoz, mint pl. hip-hop és heavy metal, bár elég gyors, de "túl szépen" szól, nem tud keményen odacsapni ha kell.
Csak ajánlani tudom, én nagyon megszerettem. -
-
hm74
aktív tag
válasz
contaxg #47407 üzenetére
Ha igazán egyszerűen akarnék fogalmazni, azt mondhatnám, hogy nekem a legtöbb zeném hallgatásakor az az előadásmód a legélvezetesebb, ahogy a 840-es prezentája. Ezért számomra ez a "legzeneibb", azok közül a fejesek közül, amiket eddig hallgattam.
Ha valakinek erről más a véleménye, akkor neki is ugyanúgy igaza van. -
hm74
aktív tag
válasz
bajnokpityu #47404 üzenetére
A szárazság áll legmesszebb azoktól a kifejezésektől, amikkel a hangát le lehet írni. A legnagyobb erénye szerintem is pont az, hogy nincs feltűnő hibája. Talán némelyeknek túl puha és kövér a karaktere, de annál hallgathatóbb és megnyugtatóbb. Egy stresszes nap végén felüdülés vele a zenehallgatás.
-
hm74
aktív tag
válasz
contaxg #47393 üzenetére
A Shure SRH-840-hez is nagyon hozzávaló a Bkecso-féle Presenter. A Senn. 598 hangja - szerintem - hasonló karakterű mint az SRH-840-nek. Szinte bármelyik opampot rakom a Presibe, kiegyensúlyozott marad a lánc a 840-essel. (zárójelben megjegyezve AD900-hoz nem volt az igazi, aztán az AD ment és a Presi maradt).
-
hm74
aktív tag
válasz
Blackhole13 #47157 üzenetére
2,5mm jack, egyedi Shure gyártmány, mással nem helyettesíthető
-
hm74
aktív tag
válasz
krichd1 #46665 üzenetére
Bocs, hogy mindig ezzel jövök. Én is szívesen meghallgatnék egy ilyen fejest, mert csak jókat olvastam róla, de külföldről rizikósnak találom a vásárlást. Főleg garancia érvényesítés és alkatrész pótlás miatt óvakodnék tőle.
Talán Fizik ilyet is tudna szerezni? Nála vannak Brainwavz cuccok. -
hm74
aktív tag
válasz
sultansmith #46656 üzenetére
Nem egyértelmű, hogy a nyitottak jobban szólnak. Nekem volt már nyitott és félnyitott fejhallgatóm is, mégis egy zárt fejesben találtam meg a számomra legjobb hangot (SRH840). 30k alatt pedig kevés nyitott fejhallgató van. Ebben az árkategóriában a Shure SRH440 a bestbuy.
-
hm74
aktív tag
SHURE SRH840
Bő két nap járatás után ezek a tapasztalataim a 840-esről:
Hang
Nagyon tetszik. Attól szól jól, hogy minden a helyén van a hangjában. Semmi erőltetés, semmi hiányérzet, minden hangtartományban megfelelően prezentál. A frekvenciamenet egyensúlya igazi mérnöki mestermunka. Finom, sima, meleg, puha hangja van. Kiválóan nyomja a mélyeket, de nem mászik rá a középtartományra. Nagyon mélyre le tud menni. A magasak finomak, részletesek és semmi karcosság nincs bennük. A középtartomány lenyűgözően muzikális, ez az igazi erőssége a 840-esnek. A színpad pontos és kellően tágas. Minden műfaj fogyasztható vele, bár a zúzós zenékhez nem ez a legjobb választás.
A fejhallgatót Presenter2-vel hajtottam, amiben OPA2228-ra cseréltem az opamp IC-t.Konstrukció
Masszív kialakítású, van benne anyag, ami a súlyán is érezhető. Stabilan megáll a fejemen, mégsincs eltúlozva a szorítóereje. A design olyan igazán férfiasra és egyszerűre sikerült, nekem bejön. A kagylói nem túl nagyok. Nincs túl nagy fülem, mégis éppen belefér. A párnái viszont kényelmesek, jól szigetelnek, meg persze jól melegítenek. Egyetlen negatívum a pánt kialakítása. Már sok helyen láttam leírva, hogy nyomja a fejbúbot. Ezt én is megtapasztaltam az első alkalommal, de nem olyan vészes, a harmadik napon már észre sem veszem, simán meg lehet szokni.Összességében magas fokú az elégedettségem, lenyűgöző zenei élményt nyújt és ehhez képest nagyon baráti az ára.
5/5 -
-
hm74
aktív tag
válasz
matyi012345 #46594 üzenetére
A 440-est meg tudja hajtani egy telefon. Én most vettem 840-est, ami ugyanúgy 44 ohm és a Motorola Defy vidáman meghajtja. Max hangerőn már szinte fájóan hangos.
-
hm74
aktív tag
Egy biztos, nagyon kényes jószág az AD900. Zsepizés, felrakás, erősítés. Ezekre roppant érzékeny. Én nem voltam elég kitartó, hogy ideális körülményeket alakítsak ki hozzá.
Nálam az SRH840 lett az utód. Még járatom, de nagyon pozítívak a nullkilométeres benyomásaim róla. Majd a hétvégén megosztom az after-burn-in tapasztalataimat róla. -
hm74
aktív tag
válasz
szilu7 #46348 üzenetére
Én is az előretolt helyzetben találtam kényelmesnek az AD900-at és ekkor kapott megfelelő testet a hangja. Még egy helyzetben szólt szépen nálam: hanyatt fekve egy keményebb párnára, úgy, hogy a fejhallgató kagylójának a hátsó része is szépen felfekszik a párnán. Szerintem így még jobb, mint ülve, előretolva.
-
hm74
aktív tag
Az biztos, hogy egy jó terű fejhallgató nagyobb élmény, mint bármelyik játékfejes. Én ki nem állhatom ezeket az X.1-es hangzásokat. Nemrég vettem Asus Xonart a gépembe. Egyszer próbáltam ki rajta a térhatású beállításokat, de teljesen kiábrándító. Olyan, mintha az ember egy uszodában hallgatna zenét. Az émelyítő, szédítő hatásán túl semmi plusz élményt nem hozott a hangzásba.
-
hm74
aktív tag
válasz
ntomka #45878 üzenetére
Pont a zárt circumaural típusok? Mert suprákat tényleg lehet erre-arra rakni a fülkagylóra, de ami a fület körülveszi, ott a fül benne van a fejes kagylójában, a párna meg felfekszik a fejre és kész. Vagy tévedek? Itt már csak a műfej és a műfül kialakítása tud változtatni a mérésen. Azok közt lenne ekkora difi?
-
hm74
aktív tag
válasz
#71562240 #45864 üzenetére
Vagy az akarással van a gond
, vagy a görbével, de ha valaki a görbe alapján faldöngető mélyeket vár, az pillanatok alatt ráébred a valóságra, amint a fejére teszi.
Én a görbe hamisságát gyanítom. A HD205-ről más oldalon nem találtam görbét, de pl. az SRH840-ről a Headroom igencsak mélyhangsúlyos képet fest, a Tyll görbe meg eléggé kiegyenlítettet. -
hm74
aktív tag
válasz
szakibá... #45847 üzenetére
Nem Basshead. Volt ilyen fejesem. Pont az a különbség a HD202-höz képest, hogy nincs megnyomva a mélye. A hangjának minősége persze hozza az alsó kategóriás Sennheiser szintet, azaz nem éri meg az árát.
-
hm74
aktív tag
válasz
crazygamer #45500 üzenetére
A HD202 szerintem nem jobb a HD201-nél, csak meg van nyomva a mélye. Én inkább a HD201-re szavazok, ha az ár-hangminőség arányt vesszük alapul. A tapasztalt fejhallgatósok viszont egyiket se javasolják megvételre. Ebben a kategóriában a Maxell Retro DJ az ajánlott fejes.
-
-
hm74
aktív tag
SRH840 lesz a következő. Új példány ára se magas, és (tudom, nem kéne ilyen magyarázatot odni
) a freki görbe alapján - amit a 668b-nél kipróbáltam - is szimpatikus. Meg zárt is. A zárt kialakítás előnyére akkor döbbentem rá, amikor este halkan hallgattam zenét és a PC ventillátorának a búgása (nyár, a lakásban 28 fok) szinte elnyomta az AD900 hangját.
-
hm74
aktív tag
válasz
baluka26 #45336 üzenetére
Az biztos tetszne. Azt szűrtem le a topicos beírások alapján, hogy leginkább azok szólják le a 650 hangját, akik a steril hangú fejeseket preferálják. Nekem Senn-ből csak egy HD205 volt egy ideig. Ahhoz képest hogy mennyire kommersz termék, nekem mégis tetszett a hangjában a melegség. Sokáig lehetett (volna) hallgatni, ha nem nyomta volna kib@szottul a fülemet.
-
hm74
aktív tag
Igazad van, én inkább populárisabb hangot keresek, telt mélyekkel, sötét(ebb) hangzással. A 668b-t már csakis EQ módosítással hallgatok Xonarról, SRH840-ra hajazó frekigörbéhez állítva a hangját. EQ mod nélkül, ... nem ragozom, már sokat írtak róla ebben a topicban.
A 668b populárisabb hangú mint az AD900. Így talán helytálló a megfogalmazás. -
hm74
aktív tag
Lehet, hogy a Presenterrel nem a legjobb párosítás, de próbáltam már Asus Xonar DG-vel, CD-lejátszó phones kimenetével, sőt még egy csöves előfokról is. Semelyik hangforrás vagy erősítő nem hozott olyan eredményt, ami a közelében lett volna az általam keresett hangnak. Még a 668b is élvezetesebben (nem jobban, főleg nem tisztábban) zenél, mint az AD900. Elismerésre méltó hangú az AD900, de a "lélek" hiányzik belőle. Nem a vékonysággal van gondom, egy kövér hangú opamp a Presiben meghozza a hangszerek testét.
Kinek a pap, ...
Én tovább keresem a nekem legjobban tetsző hangú fejhallgatót. -
hm74
aktív tag
Ez az AD900 az első komolyabb és egyben az első nyitott fejesem. Hozza a kategória hangminőségét, de nekem nincs meg a "feeling" a hangjában. Kicsit melegebb és muzikálisabb hangot kerestem. Az AD900-at inkább analitikusnak hallom. Akinek bejön ez a hangzásvilág, az jól fog vele járni.
-
hm74
aktív tag
válasz
bajnokpityu #44897 üzenetére
Azokhoz a hangszínekhez lehet hozzászokni, ami még benne van az egyén komfortzónáján. Ami kívül esik, azokra lehet mondani, hogy bántó vagy fárasztó. Ez általában 2-5 perc után tényleg kiderül.
-
hm74
aktív tag
válasz
schawo #44891 üzenetére
Pl egyes Beyer típusokra gondolsz, ha nem tévedek.
Olvastam néhány "hozzáértő" értékelést angol nyelvű fórumon. A delikvens váltig állította, hogy a 668b töredéke áron hozza a DT990 hangját, mert a frekimenetük nagyon hasonló. Na erről nekem is a Media Markt szlogenje jut az eszembe ... -
hm74
aktív tag
Ebben tuti igazad van, egy adott műszer által mért különbségek összevetésének van csak értelme. A goldenear sokkal profibbnak tűnik mint a headroom, csak a headroomban jóval több fejesről van frekiadat.
Az automatikus halkítást ki lehet kapcsolni, ha nincs bepipálva, akkor Te adhatod meg az erősítést. Az automatikus halkítás viszont melegen ajánlott abban az esetben, ha valamelyik potit erősen felfelé tolod, mert különben torzítás lesz a vége.
-
hm74
aktív tag
válasz
schawo #44886 üzenetére
"A fejhallgató frekimenete az élvezhetőség szempontjából (szerintem) a legkevésbé fontos jellemző."
Ez (szerintem) erős sarkítás, nagyon is sokat nyom a latba élvezeti szempontból a frekimenet. Pl. ha a 668b-nek lefelé tolunk a magasaiból, akkor egy sokkal hallgathatóbb, azaz élvezhetőbb hangot lehet elérni. Azért hallgatom szinte kizárólag PC-ről a Sluxot, mert a Presenter gyilkos magasakat hoz ki belőle. Bár az alaplapi HD hangkarim elég fos (ma talán megjön a Xonar DG kártyám), de a freki módosítással kellemes hangélményt tud produkálni.
Azzal egyetértek, hogy egy jó (értsd: neked tetsző hangú) fejhallgatón csak rontani lehet, ha elkezded tologatni az EQ-kat. Pl. az AD900-hoz sem szabad hozzányúlni, a 668b esetén viszont - szerintem - jótékony hatású lehet a beavatkozás. -
hm74
aktív tag
Letöltöttem a netről a foobar v1.1.10-et. Aztán, ha jól emlékszem, alapba nem volt benne, de opcióként ingyen le lehetett tölteni hozzá.
A frekimenetek a Headroom weboldalán ( http://www.headphone.com) vannak, amelyik fejhallgatónak megnyitod az oldalát, ott jobb oldalon meg lehet nézni a görbéket.A vájtfülű fiúknak sok mindenben igazuk van és a legjobb szándékkal óvják a lelkes újoncokat a téves dolgoktól. Arra én is rájöttem, hogy zárt fejhallgatóból nyitott hangzásút csinálni vagy nyitottból zártat nem lehet. De egy félnyitott minkét műfajt tudja egy kicsit szimulálni. Messze nem tökéletesen, de el tud vinni afelé a hangzásvilág felé, amelyiknek a frekvenciamenetét beállítod neki.
-
hm74
aktív tag
A 668b "kisérleti lónak" azért jobb volt mint az AD900, mert zárt módjára képes brutalizálni a mélyeket, de hajlandó kissé nyitni is a térben. Én pl az AD900 terét nem hallottam nagyobbnak mint az EQ-manipulált 668b-t, de a hangzás sok más aspektusában természetesen dominánsak voltak a különbségek.
-
hm74
aktív tag
Persze, ez csak amolyan szabadidős szórakozás volt, és kivácsi voltam mi van ha elkezd az ember frekvenciameneteket tologatni. És akkor már adott fejhhalgatók hangkaraktereit kerestem. A tanulság valójában csak annyi, hogy ugyanabból a hardverből mennyire más hangzásvilágot és térérzetet (ez inkább a meglepő!) lehet kihozni. Főleg az AD700-as EQ beállítás volt nagyon különleges, tényleg megbolondította és rendkívül kitágította a teret (persze 668b képességeihez és a többi EQ beállításhoz képest).
-
hm74
aktív tag
Mostanában én is kontárkodtam EQ témában. A foobar 31 sávos EQ-jával csináltam fejhallgató szimulációkat.
Letöltöttem a Headroom-ból néhány frekimenetét. Egyenként leolvastam majd egy excel-be beírtam a fejhallgatók dB értékeit az adott fekvenciákon (amilyenek a fooobar-ban vannak), és megkaptam az egyes fejesek egymáshoz viszonyított különbségeit. Alapnak a 668b-t vettem és ehhez viszonyítva csináltam AD700-ra, AD900-ra, SRH840-re és M50-re is szimulációs frekvenciamenetet.
Az eredmény engem is meglepett (bár lehet, hogy mást nem annyira). Nekem vagy egy igazi AD900-am. Amikor a 668b-t AD900 beállítással hallgattam, nagyon hasonló hangzást kaptam. Teljesen megegyező lett a hang színe, és a térleképzés is szinte tök ugyanaz lett. Persze az AD900 simaságát és részleteit nem kaptam vissza. Aztán az AD700 szimulációt megejtettem. Egy sokkal muzikálisabb, nagyobb terű, de kicsit furcsa hangkép lett az eredmény. Megvolt a nagyobb térérzet, pedig ua a 668b volt a fejemen, csak a frekimenet lett megbolondítva. Aztán az M50-nél visszahúzódott a közép, és szűk, de elég mély tere lett a hangnak. Végül a 840 szimuláció lett a legjobb hangú (az én szubjektív véleményem szerint) A tér kiváló arányokat kapott minden dimenzióban, meleg, puha, testes hangja lett. A közép itt tűnt leginkább természetesnek és muzikálisnak, a mélyek nagy testet kaptak és magasak pedig diszkréten visszahúzódtak.
Aztán a eredeti AD900-ra is ráerőltettem egy 840-es szimulációt, de EQ ide vagy oda, csúnyán gyengélkedett a mély frekvenciákon, valahogy nem tudott erős mélye lenni (nyitott kutyából nem lesz zárt szalonna).
-
hm74
aktív tag
válasz
Borgore94 #44328 üzenetére
Van a HD205-tel tapasztalatom. Nem ajánlom ezt a fejhallgatót, mert nagyon kényelmetlen. Nagy szorító ereje van, odapréseli a füledet a fejedhez és ez hosszú távon elég fájdalmas tud lenni. A hangja elég középszerű, kicsit dobozos, de viszonylag lágy. Egyetlen pozitívumot tudok róla mondani: jól ki van egyenlítve a frekvenciamenete.
-
hm74
aktív tag
válasz
Macisajt3 #44236 üzenetére
Nekem volt HD205-ösöm. Nagyon odapréseli az ember fülét a fejéhez, már 15 perc után sajgott tőle a fülem minden porcikája. A hangminősége pedig finoman szólva is közepes. Le is cseréltem Superlux 668b-re, ami ugyanannyiba került, de sokkal tisztább és dinamikusabb hangja van. A Sennheiser HD2XX sorozatát nem szabad komolyan venni. Talán HD201 éri meg az árát - szerintem - , de ezzel is biztos sokan vitatkoznának.
-
hm74
aktív tag
-
hm74
aktív tag
válasz
schawo #44183 üzenetére
jó lesz az a 840, sok teszt, meg hozzászólás alapján az jön le, hogy egy minden szempontból helytálló készülék, nem okozhat csalódást, a többi hasonló árban levő készülék eléggé megosztó, még a K550 is jó lehet, de a zenei ízlésemhez inkább a Shure lesz a nyerő, az AD700 meg Bach fúgáknál (nagy kedvencem) súlyosan elvérezne, amikor 30Hz körül nyomja az orgonista a mélysípokat
-
hm74
aktív tag
Csak egy kérdés:
Ha azt olvasható egy fejhallgató hangjának leírásakor, hogy jól texturázott (ez leginkább angol nyelven van, de magyarul is használják), az mit jelent? Hogy lehetne más, magyar kifejezésekkel leírni? -
Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest