- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #49404 üzenetére
A melyik percben törik / szakad eléggé erős túlzás.
Igen, elég puha kábele van (kaphatott volna erősebbet), de pont e miatt nem törik meg. Egy merev kábel sokkal könnyebben meg tud törni.
Elsőre gyengusnak tűnik, de nem találni túl sok problémát / panaszt rá. Míg a nagyon masszív shure iem kábeleknél jellemző hiba, hogy idővel túl merevvé válnak és megtörnek.Miért jó az az iem, amivel lutrizni kell? Azért nem jó, mert lutrizni kell vele. De ha megvan a megfelelő illeszkedés, akkor a hangja kárpótol érte. Azért éri meg vele 'lutrizni', mert eléggé olcsónak számít a hangjához képest.
(#49405) adammkaa :
Ilyen marketing görbékre nem szabad támaszkodni.
Sőt úgy általánosságban a mérésekre sem. -
bigmasterg
addikt
válasz
DBAtti #49402 üzenetére
B2 tényleg nagyon háklis a behelyezésre és harangra.
Számomra egyik gyári haranggal sem volt jó, de ha egyszer megtalálja az ember a megfelelő harangot(vagy szivacsot), akkor rengeteget javul a hangja és lesznek mélyei is.Nem éppen kezdő iem-eseknek való füles. Eleinte nekem is csalódás volt, kellett kb. 1 hét kísérletezés a megfelelő hanghoz.
A legtöbb iem-nek amúgy jellemzően sok mélye van, a B2 höz hasonlító kiegyenlítettebb, vagy kevesebb méllyel rendelkező sokkal ritkább.
Másik fülesem a Shure se530, teljes ellentettje a B2nek. Majdhogynem' senn HD650-hez hasonlít a hangja.
-
bigmasterg
addikt
válasz
qwertqwert2 #49056 üzenetére
Utcai használatra pórul járnál a hd800-al.
-
-
bigmasterg
addikt
Annak idején azért adtam el a 650-et, mert lett mellé egy 580am és nem találtam sokkal jobbnak a a 650-et, plusz még jobban bejött az 580 semlegesebb hangja.
A vége fele nem volt annyira kedvenc a 650, most meg szeretem. De biztos vagyok benne, hogy nagy %-ban a lényegesen jobb rendszer miatt.De az is igaz, hogy az egy újabb szériájú 650 volt, azoknak kicsit másabb a hangja. Elvileg több magasuk van.
Amiben lehet némi igazság, mivel akkor azt a fejest V karakternek írtam le, a mostani 650emnek (ami egyébként Baluka ex 650-e) viszont simább / visszahúzódóbb teteje van.
Persze azt hozzá kell számolni, hogy a két 650 között több, mint 1 év telt el (emlékezet becsaphat) és teljesen más rendszerről hallgattam akkor és most. -
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #48863 üzenetére
baluka26:
Így van.
Gyakorlatilag a 650 mentette meg a rendszeremet. Amikor a hd800at is eladtam, gondolkoztam a rendszer le / teljes átépítésén. Dögösebb hangú rendszert akartam.
A HD650-el viszont számomra teljesen jól kiegészítik egymást, össze illenek. A 650 is megtáltosodott, ahhoz képest, mint amikor korábban volt ilyen fejesem. Ráadásul még egy balanced kábel is akadt hozzá itthon.650 és a 440 szól nálam a legtöbbet. Zenére általában 650, egyébre meg 440.
Szegény K1000-et meg alig hallgatom. Ő megérdemelne egy másik rendszert ahogy a hd800-nak sem biztos, hogy rossz lett volna, de abból a pénzből inkább kocsit veszek.
Ahogyan szép lenne egy sr009-es rendszer is, de arról nagyon hamar lebeszéltem magam.(#48968) ntomka:
HD800-at. Is-is. Jó fejes az, picit talán bánom is, De ha még meglenne, akkor ápgrédeltem volna, de annyit már nem akarok rá költeni, amennyi a feljebb lépéshez kellett volna.Plusz a hd650 stílusa most talán jobban bejön.
Háttér: Ó, akkor az tesztüzem volt és csak ideiglenesen rakták be. (reklám) Azóta eltűnt.
-
bigmasterg
addikt
Maradok a fejhallgatóknál.
A hangfalazás még nem az én játékterületem. Főleg nem a hm, de az valószínűleg sosem lesz az.Ha nem teljesen érted a hsz.-t akkor nézz az aláírásomra.Szerk.: Jéé új hátteret kapott a topic.
Mintha valahonnan ismerős lenne. -
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #48747 üzenetére
Csak, hogy kötekedjek még egy kicsit.
A kényelem beleszámít egy fejhallgató jóságába ?
Szerintem bele.
Akkor mi van pl. a K1000-el ?(#48751) baluka26
Akkor objektív jóságba nem számít bele, hogy
objektíven is kényelmesebb a HD800, mint a K1000 ?Persze a hangba nem számít bele. (De egy idő után a kényelmetlenebb fejes rosszabbul fog szólni a hallgatónak.
)
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #48744 üzenetére
Nem biztos, hogy egy retro dj mindenki szerint rosszabb, mint egy T1.
Mi van, ha telefonról hallgatja a kedves jelentkező ?
Netán az ár is szempont valakinek ?(#48747) baluka26 :
és lesz is pénz mindenekinek olyan rendszert építeni, ahol nem a fejes a szűk keresztmetszet ?
Jaa, tényleg az árat ki kell zárni.Honnan tudod, hogy mikortól az adott fejes a szűk keresztmetszet ?
Vagy teszteljünk mindent több milliós fejes rendszerről? Olyan kinek van itt? -
bigmasterg
addikt
Én sem T1-et, sem T70et nem hallottam még.
úgyhogy én bármit elhiszekDe ki mondta, hogy jobb a T70? Bár volt korábban valami hasonló.
Olyan amúgy nem lehet, hogy objektíven jobb, de szubjektíven nem? Hogy valakinek nagyon nem jön be az objektíven jobb fejes karakterében valami, azonban egy olcsóbb fejest sokkal élvezhetőbbnek tart ?
Gondolom már megint terelek és teljesen másra válaszolok mint az eredeti téma._
bajnokpityu : Ez másodpercre egyszerre ment.
Hallgass már meg valahol, valamikor egy rendes Stax-ot is. SR007 / SR009-et.
Kíváncsi lennék, hogy mit szólnál hozzájuk.
Meg arra is, hogy én mit szólnék hozzá. -
bigmasterg
addikt
Most alu telefonom van és már kevésbé nyújt minőségi érzést, mint egy műanyag.
leejtéskor az alu horpad, ütődik, ha festett, akkor kophat és erősebb hardver mellett jobban is melegszik.
(Pl. fekete iphone5-ről iskopiklekarcolódik a festék és könnyen is karcolódik)Szóval elsőre szép, de kevésbé használható.
Fejesnél is megeshet, hogy elsőre ,vagy összehasonlító teszten jobb, de hosszútávon kevésbé használható, fárasztóbb.
-
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #48396 üzenetére
Egy év alatt sem tudtam eldönteni, hogy a hd800, vagy a k1000 a jobb-e.
De végül csak a k1k maradt meg.
Az biztos, hogy az akg különlegesebb, a hd800 meg használhatóbb.Még csak azt sem tudnám megmondani, hogy technikailag melyik jobb.
Talán a hd800nak fejlettebb driverei vannak, sokkal részletesebbek a mélyei, a k1000-nek meg utánozhatatlan tere van és sokkal természetesebb, színezetlenebb(kicsit k500as) a hangja.(#48402) baluka26
és nem is hallottad igazán jó / hozzá passzoló rendszerről. (ill. miről hallottad?)
De kíváncsi lennék én is a hangjára egy még jobb erősítőről.
Csak a CEC-ről feljebb lépni az: $$$ -
bigmasterg
addikt
válasz
TheZukker #48385 üzenetére
HD800 nem a világ legjobb fejhallgatója, de már erősen felső kategória.
Sennheiser HE90 Orpheus-t és Stax SR-009-et még egy szinttel feljebb szokták rangsorolni.
Relatív, hogy kinek, mi éri meg az árát. Minél feljebb lépsz, annál többet kell egyre kisebb javulásért fizetned.
Retro Dj - Superlux - srh440- hd600/650 - hd800
Ezek és még számos fel nem sorolt fejes közül bármelyikre mondhatjuk, hogy megéri az árát és ugyanakkor azt is, hogy nem.
Van akinek a retro DJ a legjobb vétel 3-4 ezerét, számára egy hd800 a maga 2-300as árával nevetségesen drága és felesleges. Ugyan akkor könnyen megeshet, hogy a hd800 tulaj hallgathatatlannak találja a retro dj-t és neki egy fillért sem ér meg.
Mondom, relatív....és cáfolnám is a legelső mondatomat. Van aki számára a hd800 a legjobb fejhallgató és van akinek nem.
szerk.:
fi:zi'k gyorsabb volt és picit egyszerűbben írta le. -
bigmasterg
addikt
válasz
turbobusa #47970 üzenetére
Én sem vennék i5-öt.
Telefonhoz és informatikához nem értőknek teljes szívvel tudom ajánlani, mert gyors és egyszerűen kezelhető. Valszeg nem rontja el.
Egyébként szerintem kb. kétszer annyiért adják, mint amennyit valójában ér.
(Sőt, még lehet, hogy többért. Főleg ha nem legkisebbet veszi az ember. [link])
A 64-es árából két S3-at veszel, amit lehet microSD-vel bővíteni is... -
bigmasterg
addikt
válasz
oliverkiss32 #47870 üzenetére
440 sziszeg ?
Te vagy az első, akitől ilyet hallok.Miről hallgatod ? Hallottál másik 440et is már ?
Mennyi ideje van meg a fejhallgató, mennyit szólt eddig ? -
bigmasterg
addikt
válasz
szakibá... #47675 üzenetére
Lehet,hogy a hangja is megegyezik
(marshall is -gondolom- oem gyártatja az övét)szecska24: [link] dat' price. Grat.
-
-
bigmasterg
addikt
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, de inkább ne offoljuk szét vele a topicot.
Linkelek inkább egy jó árú K501-et. [link]
Máig én vezettem a licitet, de nem licitálok már rá. Ez után nincs az az isten, hogy nullás eladótól vegyek bármit is. -
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #46641 üzenetére
Semmit.
Jövőhéten rendőrség, de valószínűleg nem fog sokat érni.
(Küldött képet jogisról, lakcímkártyáról, útlevélről. De az is lehet simán hamis.)
Gyakorlatilag nem lehet semmit sem tenni.(#46644) baluka26 :
pm.
Nem szerencsés ilyeneket publikusan megadni.
lásd [link]
"-gondolok itt egy esetleges személyiségi jogi perre vagy rágalmazás, becsületsértés miatti perre amit ellenkező esetben ellenetek indíthatna -- " -
bigmasterg
addikt
Off off off
Jó dolog ez az online adás vétel... [link] -
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #46604 üzenetére
Én de.
1 éve augusztusban állt össze az alces, halide, mytek, cec.
Mondjuk a végéről a fejes cserélődött. 650el tetszik most a a hangja. (Ill a 650 tetszik erről a rendszerről) Viszont a k1000 pihen egy ideje.
A hd800-al is ugyan ez volt. Meguntam ebben az összeállításban. Egy színezősebb rendszerben lehet, hogy maradt volna.A k1000et viszont még nem adom. Ha olyan hangulatom van, akkor felteszem és megfelelő zenékkel nincs párja. Talán egyszer kap egy
igazán jómásik erősítőt.
HD800-tól azért váltam meg könnyebben, mivel azt bármikor lehet venni, ilyen állapotú k1000-et viszont nem nagyon. -
bigmasterg
addikt
Mi van veled Yamaha?
[link]
-
bigmasterg
addikt
válasz
cintula187 #45988 üzenetére
Erre nem fogsz érdemleges választ kapni.
Szerintem mindegy hova ragasztod, ugyan az lesz a hatása.A dac-omon a táp felett van ilyen ~7x10cm-es tapasz, de már így vettem, nem én raktam rá. Magamtól nem vennék ilyet, de azért le sem szedem, hogy kipróbáljam, hogy van-e különbség.
szerk.:
De ha tfh. elhisszük, hogy tényleg rezgést csillapít, akkor nem egy mozgó alkatrészre (aksira) raknám, hanem inkább alá, vagy hátlap belső felére. -
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #45811 üzenetére
Ööö a T5p szerintem nem hordozható, hiába van ott a p.
Nálam a hordozható fejes ott kezdődik, hogy supra aural és viszonylag kicsi.(#45819) Bodz :
Dadcpor valszeg' nem menne okostelóról, mivel usb-ről szedi a tápot.
Ahogy olvastam leginkább a saját aksis, vagy tápost dac-ok mennek velük (de azok közül sem mind).(#45826) contaxg:
Androidos telók közül a galaxy S III-ról tudok, ami kezelni tudja, tabletek közül több is.
Volt róla szó, hogy jelly bean -el kezelni tudják majd a dac-okat, de nem tudom, hogy ebből lett-e valami.
Az sgs3-al viszont működik a dolog, van róla több írás / topic is. -
bigmasterg
addikt
válasz
gyenesmartin #45808 üzenetére
Szerintem arra volt kíváncsi, hogy konkrétan milyen iem-ről volt szó, milyen modellről.
(Szvsz nem nagyon gyártottak még olyan hordozható fejest, ami verné a csúcs iem-eket.)
-
bigmasterg
addikt
válasz
contaxg #45796 üzenetére
Működik sgs3-al is, de más irányba indultam el.
lásd [link] (,vagy [link])Egy Nokia N8-am van és ez az E7. Ezzel több írás szerint működik, aztán dac-ot könnyebben lehet majd cserélni.
Otg kábellel meg várnom kell jövőhétig, mivel először rosszat küldtek és tegnap rendeltem máshonnan, másikat.Egy gyári nokia kiegészítő is digitális jelet kap usb-n. [link] és [link]
szerk.:
Képek jönnek majd, ha összeáll a dolog és működik is.
Kíváncsi leszek, hogy halide-al menni fog-e. -
bigmasterg
addikt
válasz
gordonfreemN #45758 üzenetére
Shure srh440.
használtan -
bigmasterg
addikt
Reggel óta van HD650-em. Először a Mytek fejes erősítőjébe dugtam, de elég tompa volt arról. A CEC-ről már teljesen más világ, már jack-el is, de volt egy balanced hd650 kábelem, így már elég szépen muzsikál a fejes.
Azt mondanám, hogy karakterben is passzolnak a cec-el.
A régebbi 650-emnek (aminek a drivere körül ezüst színű volt, ami egyébként újabb széria, mint ez) emlékem szerint több magasa volt. Az inkább V karakterű volt, ez meg inkább kicsit visszafogja a felső tartományt. (a mélyeihez képest mindenképpen).
-
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #45323 üzenetére
szerk.:
+ (#45325) fi:zi'k
Micsoda logika, briliáns!
Továbbá mutatok egy valós tényeken alapuló spekulációt, melyek alapján nem szeretnék semmilyen következtetést levonni, mivel nem tudnám sem megerősíteni, sem cáfolni, de felettébb gyanúsnak tartom, hogy ez és ez a hirdetés is gyanús körülmények között jegelődött. Valószínűleg a kormány, vagy az ufók keze lehet a dologban. -
bigmasterg
addikt
Így fejből nem tudom, hogy milyen áron mennek a nagy vízen túli fórumon az ad900-ak, de ez nem tűnik annyira rossz árnak.
_
Úgy tűnik, hogy már megint "új" fejesem lesz.
back to the future, azaz újra visszatérek egy korai fejesemhezszerk.:
(#45321) jzola
Estleg valami ilyesmi ?
Kis kockákból álló szivacs belsejük van és tetszőleges formára ki lehet szedni. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #45201 üzenetére
Egy buta kérdés:
...és akkor a hangfalkábel mitől passzív ?
Áram nélkül az sem vezet. -
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #45161 üzenetére
Akkor döbbentem rá, hogy a junior fejes része mennyire nem OK, amikor meglett a HD800. (De talán már előtte elkezdtem hirdetni). Volt akkor mellette egy Canamp-om és jobb hangot kaptam, ha a juniorra kötöttem a canamp-ot, mintha közvetlenül a Jr-t használtam volna.
Előtte hd580-al, k500-al is jobban tetszett canamp-al, de igazán akkor volt mellbevágó a különbség, amikor a hd800-at dugtam egyikre, majd másikra.
Nem is értem, hogy audiopartnerék miért azzal promózták.
Visszakerestem akkorról egy képet.
Elég kevés ideig volt meg ez a felállás. Elég hamar túladtam a Jr-on, majd a canamp-on is.Állítom, hogy egy fejes alá kétszer annyit kell rakni, mint amennyibe a fejes került.
Egyszer rá kel költeni az árát dac-ra és egyszer erősítőre. -
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #45155 üzenetére
HD650-el csak Lupus Junior-ig jutottam (előtte meg Vibavoice Pocket DAC-ról és Bravo V2-ről szólt). Lehet érdemes lenne valamikor meghallgatnom egyet a mostani rendszeremről is. (balanced hd650 kábel meg még akad is itthon)
-
bigmasterg
addikt
válasz
#71562240 #45112 üzenetére
Azt azért számoljuk bele a dolgoba, hogy a felsorolt 4 fejhallgató közül a P5 érzékeny, hordozható fejhallgató ilyen matricával. A másik három közül pedig egyiket sem ajánlatos hordozható lejátszóról hajtani.
Persze azt is tudjuk, hogy neked hang szempontjából kicsit más értékrendszered van, mint az átlagos topiclátogatóknak.
-
bigmasterg
addikt
válasz
eric.cartman #45104 üzenetére
Ugyan így volt nekem is a hd800-nál. (Plusz ugyan úgy 4pin xlr->jack átalakító a gyári jack-jével)
-
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #45071 üzenetére
Áh, nem járnál jól azzal a cserével.
Zenehallgatásra alkalmatlan az sgsII.
Egyébként nem te vagy az egyetlen, aki így gondolkozik.
-
bigmasterg
addikt
válasz
blackmajesty #44978 üzenetére
Ha voodoos lenne a telód, akkor jobb lenne az M4-el, se215-el és 440-el is.
Egyébként nem feltétlenül rossz ötlet utcára iem-et venni, kényelmesebb, könnyebben hajthatóés olcsóbb is.
Lehet hülyeség, de úgy emlékszem, hogy az sgs jobban szólt, amikor eleve voodoos kernelt raktam fel, mintha (mondjuk a gyári rom-ot) rootoltam és felraktam rá a voodoo appot. -
bigmasterg
addikt
válasz
Deadzone41 #44963 üzenetére
"hordozhatóba is jó minőséget akar az ember, bele kell nyúlnia a zsebébe"
Egyet értek.
DT1350Alatta nem nagyon jut eszembe tényleg jó hordozható fejhallgató. (hd25öt most hagyjuk, az inkább dj fejes)
-
bigmasterg
addikt
Nekem is középen volt egy kis hiányérzeten.
Plusz egy picit nagyobb szorító erő nem ártana, ha rányomtam a fejemre, akkor több mélye lett valamennyivel. (nem akartam nem saját fejest nagyon formálni / szorongatni). Amúgy alapból sem volt olyan kevés a mély.A dt1350nek számomra szimpatikusabb volt a freki menete (kevesebb magas, több közép, mint a k550-nek), de nem feltétlenül mondanám, hogy jobb fejes. De nem is ugyan arra való a kettő és rendes vélemény alkotásához nem elég ennyi idő, kell hozzá pár nap.
Fiio E10 vs E17. Az E10 hanga számomra szimpatikusabb volt, az E17 alul vékonyabb, egy kicsit visszavesz a mélyekből.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Mindenhol ez a bícc reklámozás megy.
_
(#44791) Dave™:
térre:
A hd800nak is döntött driverei vannak, senn-ek közül ennek van a legnagyobb tere. (gondolom hd800at hallottál már). Viszont ami érdekes, hogy a k1000 az óriási lényegesen nagyobb a hd800nál, meg kb. az összes fejesnél tere ellenére természetesebbnek hat. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #44673 üzenetére
Az számodra nem lett volna rossz csere. (anyagilag sem)
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #44612 üzenetére
Szemtelenül drágák.
Anno 55ért volt hirdetve az ex 650-em és végül alkudva 50ért vittem el. (úgy hogy a postát az eladó állta) de én is valahogy 50-55 körül adtam el.
De 1-2 hónapja volt 580 jublííí is kb. reális áron.
szvsz a hd600 reális ára 40-45 ezer, a hd650é meg
50-55-60.
Az más kérdés, hogy kis szerencsével kicsit drágábban eladhatod most.
(Valszeg' a gyenge forint miatt, de ha audeze-t veszel, akkor megtapasztalod a negatív oldalát is.)szerk.:
A doboz nélküli hd600 55ért nevetséges. Nem hiszem, hogy ennyiért el tudná adni.
Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest