Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
schawo #49677 üzenetére
Hát igen a T70 nagyon jó, de eléggé válogatós lehet a zenék között, legalábbis ezt gondolom abból a néhány percből ameddig hallgattam. Amit viszont nem értek még mindig, hogy a Shure hogyan csinálja azt, hogy baromi jó közepei vannak, nagyon szépen visszaadja az éneke, és egy pergődob is úgy üt rajta ahogy kell, viszont mégsem fülsértő a hangja a nem túl igényesen felvett metal zenékkel, és mindezt úgy, hogy nem lehet azt mondani, hogy elfedi a részleteket vagy akár zene a hibáit, mert pillanatok alatt meghallani a túlvezérléseket bármelyik hangszernél. Ez talán azért van mert könnyen hajtható?
(#49688) PuMbA: 440-et nem hallottam, a 240-et igen, de az nekem túl középorientált volt, és valami biztos hiányzik belőle ami a 840-ben bennevan. Talán maga a háza jobb a 840-nek, mert súlyra kb 2x olyan nehéz.
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
schawo #49590 üzenetére
Aviatort hallgattam, az a csúcsmodell elméletileg, iPadről, youtuberól kukázott, sz.r (mai csodák, amit a rádióban hallhatsz
) zenékkel, ahhoz képest pont olyan pocsék volt!
M50-et már nem tudtam rádugni az iPadre, mert nem volt nálam, de az Aviator rettenet mosott... Kb. mint Beats, csak kevéssé túlárazva. 40k az Aviator, szerintem 15-öt ér, kb.
-
baluka26
veterán
válasz
schawo #49590 üzenetére
Valamikor már tényleg viszem a D7000-et, csak mostanában iszonyat sűrű a suli, nem tudok idő szakítani
Haveromnak kölcsönadtam HD25-öt, és azt mondtam nem sokkal jobb, mint a filléres agybadugós fülese. Ajánlottam neki, hogy talán ne gagyi mp3-at hallgasson, mert a forrása (i4) annyira nem borzasztó azért
-
akela91
addikt
válasz
schawo #49569 üzenetére
Nem hallgattam, mint ahogy írtam is, M50-em van, a D1100-ról pedig ezeket a véleményeket olvastam. Ha jól emlékszem elektronikus zenére használná a srác[szerk: ezt csak képzeltem, de a sok mély tetszett neki a beats-ben], ahhoz teljesen ideális lehet. Nekem fix, hogy nem kéne több mély az M50-nél. Metálra épp elég, Dubstep meg hasonlókra meg nekem nem kéne több mély, ennyi is olyan élményt nyújt, hogy leesik az állam. SRH440-hez képest nekem egy megvalósult álom. Talán egy icipici közép kéne még metál számokhoz, de ez már nagyon szőrszálhasogatás. Nem tudom, honnan jutottam ide sorry...
(#49571) Bodz : Most nem arról van szó, hogy felér-e a mélye a D1100-hoz.
Csak valaki D1100-ot javasolt neki, valaki meg M50-et. Én nem bizonygattam, hogy az M50 olyan mélyben mint a D1100 soha.
-
akela91
addikt
válasz
schawo #49566 üzenetére
A hasonlóságot erre értettem, hogy mély-orientált mindkét fejes. Egy Beats-ről éppen sikerült embernek írtam, szerintem neki elég annyi hogy hasonló.
(egyébként megjegyeztem, hogy a D1100 jobban mély-túlsúlyos)
De oké, legyünk pontosak."(#49565) flierqqq
Remélhetőleg nem hamisítvány."Ne vedd el a kedvét, mert Be**s-et(kisípolva) vesz a végén. Egyébként van visszaküldési lehetőség, persze az sosem egyszerű.
-
krichd1
addikt
válasz
schawo #47282 üzenetére
Engem a T70 magaskiemelése is zavart fejestalin, ahhoz se tudnék hozzászokni
.
(#47281) Audison: OPA2134es Presenterrel elég jó, azzal próbáltam én is, bár a szép kellemes magasokon azért ront egy kicsit.
(#47287) Audison: Már nem emlékszem pontosan, X-Fi HD-ról, meg még vmiről.
-
krichd1
addikt
válasz
schawo #47274 üzenetére
Az én fülem a 668B magas kiemeléséhez nem tudott hozzászokni
. A mély kiemeléshez jobban alkalmazkodom. Amikor M50-em volt, kicsit soknak éreztem benne a mély hangokat, de nem zavart, elektronikus zenénél még tetszett is. Aztán meglett az FA-003, ehhez képest basshead az M50. A fura az, hogy most az FA-003-ban is többnek érzem a mélyet, mint amennyit szeretnék
.
(#47277) Audison: Melyik OPAMP van benne ?
-
Epf
tag
válasz
schawo #46878 üzenetére
Megbütyköltem az erősítőt és sikerült kihajtanom a a K240 Monitor-t.
Nem való otthoni zenehallgatásra, csak ha az utolsó szegig minden klappol előtte. A felvétel legapróbb hibáit is az ember képébe tolja.
Referencia felvételen viszont nagyon jól szól, gyors, dinamikus.A Renkforce jobb
-
niof
veterán
válasz
schawo #47090 üzenetére
Oké-oké, de 10k körül ez nem egy rossz vétel. Annyira nem szól rosszul. Szerintem egy meghallgatást megér, a saját zenéivel. Bennem haveromé nem hagyott túl mély nyomot, az említett mélytartomány hiányosságai miatt. Bár az is igaz, hogy 30 percnél tovább nem volt a fejemen, és az idő alatt túl sok zenét nem sikerült meghallgatnom vele...
-
-
zsolesz010
senior tag
válasz
schawo #46893 üzenetére
PC-ről Realtek alaplapi hangkártyáról, Mac miniről alaplapi nemtudommilyen hangkártyáról, esetenként PSP-ről. Semmi erősítés, és nem is várható, hogy lesz a jövőben.
Csak netrádió alacsony bitrátával, MP3 magas bitrátával, FLAC ritkán, sorozatok és filmek a ma népszerű kódolással, és nagyon ritkán valami játék megy.
-
-
Tyrel
őstag
válasz
schawo #46531 üzenetére
Uhh, ettől féltem ill. ezért kérdeztem üzletláncot. A gond az hogy én Pécs környékén élek, az említett boltok pedig ahogy nézem pestiek.
Na mindegy majd megpróbálok körülnézni hátha van itt is valami bolt vájtfülüeknek... (bár az az egy amiről tudtam kb. 5 éve bezárt)
Ez az SRH840 párna úgy nagyságrendileg milyen árban mozog?
-
Tyrel
őstag
válasz
schawo #46528 üzenetére
Van nálunk bármi olyan üzletlánc ami forgalmaz Shure fejhallgatókat? Vásárlás előtt azért jó lenne kipróbálni, itt írták páran hogy nem valami kényelmes a fülpárnája, nekem viszont sokszor egész nap a fejemen lenne. (ami kb. Shrek kategória)
De amúgy nem tűnik rossznak a cucc, a mikrofon meg akkor marad úgy ahogy van. (csíptetős cucc + zsugorcső)
Ruhára csíptetgetős megoldás pár hétig működött de az agyamra ment, viszonylag sokat elmászkálok a géptől pár percekre, épp elég akkor a fejhallgatót letenni, nem hogy még a mikrofont is csíptetgetni. A zsugorcsöves megoldás jól működik, csak a fejhallgató kábel megtörésétől / megszakadásától félek kicsit.
-
Tyrel
őstag
válasz
schawo #46524 üzenetére
Gondolom nem egyedi a problémám hogy kéne mikrofon, nincs valami jól bevált módszer / eszköz amivel ez kiküszöbölhető?
Pl. fejhallgatóra utólag felfogatható, használatban nem zavaró mikrofonok vagy ilyesmik? (nem találkoztam még hasonlóval ezért kérdezem. Jelenleg egy gégemikrofon van zsugorcsővel ráhúzva a fülesem zsinórjára, de érezhetően húzza a kábelt, egy új cuccot nem szívesen kínoznék ezzel) -
Tyrel
őstag
válasz
schawo #46522 üzenetére
Asus Xonar DG de ezt írtam
Erről a Shure-ról viszont még életemben nem hallottam, mivel győznél meg, miért jobb mint egy Sennheiser ami már bizonyított?
Az általam korábban említett mindkét fejhallgató mikrofonos, ezen viszont nem látok, pedig napi rendszerességgel használom és szükségem lenne rá.
Asztali / talpas mikrofon nem megoldás, folyton útban van és legalább a hangminősége is vacak...
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
schawo #46500 üzenetére
Ha valaki 13 évesen sok-sok százezret tud elkölteni bármire, az sosem fogja értékelni, amit vett. Aki megdolgozott azért, amit vesz, az akkor is sokkal jobban fogja értékelni, ha csak tized annyit költött rá.)
Én pl 18 ezresért vettem használtan a Shure SRH440-et (840-es párnával, fő a kényelem), és tökéletesen meg vagyok vele elégedve, tudom, hogy találnék drágábban jobbat, de nekem egyelőre elég. Épp ezért nem is akartam belehallgatni a 840-esbe fi:zi'k-nél, nehogy elkapjon a vágy, hiszen még annyi minden van a bevásárló listámon, nem tudnék most annyit költeni rá (kell vmi dac és erősítő a notihoz, egy SE215 utcára, egy kindle, stb.).
Egyébként sikerült voodoo-sítanom a Nexus S-t, és nem érzek változást a 440-essel, persze nembaj, mert imádom, de az is lehet, hogy csak nem tűnik fel, mert eddig is tetszett. (Pl. a Brainwavz M4 fülesem jobb lett azóta.) -
adammkaa
senior tag
válasz
schawo #46505 üzenetére
Én tudom hogy ez jó lesz nekem, a mélyei , közép, magas eszméletlen.. nem tudok mondani olyat amibe hibázna. később nyilván vájtabb fülű leszek mint most, és talán fogok rajta fogást találni de eddig csak ámulok. A T70 beyerdinamic ugye? Láttam képet róla biztosabb durvábban szól mint ez, nem kis füles
-
adammkaa
senior tag
válasz
schawo #46496 üzenetére
Egyébként ő zenész otthon neki olyan berendezései vannak hogy csak néztem ezt a fekete erősítőt azért hozta mert meghalotta hogy clip+ al akarom hallgatni és kiröhögött. Kell neki jobb akkor ezt ne vegyem meg? Őszintén megmondva nem hiszem hogy nekem kell ennél az erősítőnél jobb, iszonytosan jó hangja van. most nem tudom hogy a füles miatt vagy ez is közrejátszik, de egyenlőre én lefolyok a székről, olyan csodálatos hangja van és kristálytiszta, valami FLAC ot mindjárt berakok.
-
adammkaa
senior tag
válasz
schawo #46494 üzenetére
Miért az annyival rosszabb? Most irtam neki smst hogy ha megvenném mennyi lenne, a fülesre 200 at mondot, az megéri? az erősítőt meg leboltolnám vele máshogy. Itt a forumon a nagyágyúknak biztos van sokkal jobb fülesei, de nekem ez nagyon bejön, csodálatos hangja van , ilyet életemben nem hallottam még olyan kristálytiszta.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
schawo #46384 üzenetére
"Teszel alá egy DG-t, és még mindig kereten belül vagy."
Nem, ha a keret a "minél kevesebb"
Persze értem amit írsz, de nem nekem lenne. Gondoltam ráuszítom a notebookos lakótársakat, ha már tényleg jó ár/értékben. De laptophoz még egy hangkártya már legalább megkétszerezné az összeget, és jellemzően inkább az önmagában álló 8k-t költenék rá, vagy annyit sem. -
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #46359 üzenetére
Olyanom nem volt, csak W1000X
Igen, jelenlegi tulaja chrisnagy13. Zártat a nyitottal nem szerencsés, ugyebár. Technikailag szerintem a W1000X is remek, de az AD2000 más irány. Sokkal gyorsabb (a W1000X inkább kicsit lassabb), a felbontása mind a kettőnek nagyon jó, dinamikában viszont az AD2000 valami egészen hihetetlen, él, lüktet. Technikailag szerintem a W5000-et is lenyomja, de zártat nyitottal, nem szerencsés ugye.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #46335 üzenetére
Hajrá, szívesen látok bárkit, akit érdekel
fizik: lehet, hogy elkanyarodom valamikor feléd, bár a tuti az lenne, ha jönnétek 2-3-an, mert időben én is korlátozott vagyok mostanság.
ntomka, guppy: köszi, bár ez nem érdem, hanem a manifesztálódása a régi nagy vágynak és kíváncsiságnak, ennek szóljon a gratuláció
Megvenni valamit pénz kérdése, az nem teljesítmény, megvalósítani egy "régi" álmot viszont már az. Ez olyan mastercardos, de a lényeg ugyanaz.
Ja és ugyanitt lesz eladó Sennheiser HD580 és audio-technica ATH-AD700
-
törölt tag
válasz
schawo #46273 üzenetére
Hát nem tudom, én még a Major-rel se merek utcára menni, csak fülhallgatóval.
(#46275) contaxg: Igen, én is gondolkoztam rajta, hogy ez az anyag (ami azért egy "megbuherált" textília) mennyire tartós és tisztítható. Szerintem elég tartós, mindenesetre az biztos, hogy a konstrukcióból adódóan könnyen cserélhető, persze nyilván nem lesz olcsó a csere.
-
válasz
schawo #45924 üzenetére
Én meg például a mindenki által elismert SHR440-et nem bírom elviselni, a sokak által nem szeretett AD700-at meg rendre kölcsönkérem.
Ilyen egy műfaj ez.
baluka: Jól emlékszel, p_adam HD600-zal szerette. Pedig az ízlésem finoman szólva sem áll túl közel az övéhez. Meg például a tiédhez sem, a HD650-et mégis egy csomó zenéhez szeretem.
Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az AD900. Gyanítom, hogy köszönőviszonyban sincsenek a HD650-nel, és akkor jól meglesznek nálam együtt. -
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #45741 üzenetére
Minden szava tömör gyönyör!
Think new genres of music fall flat on a pair of conventional headphones? We think you’re right. That’s why we created Urban Raver headphones.
Let’s face it, contemporary formats of music like techno, trance, hip-hop, drum ‘n bass, etc. demand a different type of tuning to deliver the level of performance that you heard at the club last night. Getting explosive bass performance and enhanced treble (so you can hear the subtle rhythms of the high hat) is important for the overall experience.
Technologically-Advanced, just like your music:
Denon has engineered our Urban Raver headphones with key technologies to deliver a bone-jarring, brutally powerful bass experience. Denon’s Urban Raver AH-D400 Over-Ear headphones feature a 50 millimeter driver, a built-in headphone amplifier and rechargeable battery for explosive sound. You can choose between two different sound signatures – amplifier on for pulse-pounding bass or amplifier off for a slightly accentuated bass experience. The rechargeable battery lasts for 12 hours, but your music doesn’t have to stop when the battery runs out – you can still enjoy your favorite tunes in passive mode.Ha esetleg a D1100 meg a többi Denon mélye úgy általában kevés lenne. Mert az új irányzatok erről szólnak, azokat nem lehet élvezni valami olyanról, aminek nincs ilyen durva emelése. Mondjuk nem értek hozzá, mert nem ilyeneket hallgatok, de ennek a folyamatnak a vége valahol ott lesz, hogy 100Hz-nél meg 10kHz-nél fog szólni valami, a többi meg le van szarva, arra nem kíváncsi a célközönség.
-
válasz
schawo #45708 üzenetére
A HD700 tesztből:
"A 150 Ohm névleges impedanciájú rendszer 8 Hz-től szólal meg, 44 kHz-es felső értékkel, ami már önmagában sokat sejtet"
"A HD 700 pszichikailag zenébe ringatja hallgatóját."A Solo tesztből:
"Egy szó a hangminőségről Wow! Röviden ennyi. Kevésbé röviden: ez aztán fülbemászóan szól.""Részletezve: nagyjából a Beats by Dre Studio hangzását kapjuk, csak kisebb karosszériába ültetve" A Studio valójában olyan messze van a Solótól, mint ide Mekka, de barátunk tényleg süket, mint az ágyú.
"Magasai érezhetően lágyítva, kissé selyemszerűen jönnek elő, ami olyan szempontból jó, hogy egy másfél-két órás utazásnál sem válik fárasztóvá" Pont így szól. Fátyolosan, iszonyat torzítással, viszont rettentő fárasztó.
"a tiszta hangok mellett jó dinamikát is kapunk, köszönhetően a zárt kialakításnak." Köszönjük Emese, hogy ennyire tisztában vagy a dinamika fogalmával.
"minduntalan képes meggyőzni minket [...] puhatolózó hangjával" Most akkor jöhetne egy magyaróra is.
"Valójában talán túlságosan is eltűnnek zenehallgatásnál a nemkívánatos neszek, már közepes hangerő mellett is. Emiatt külön felhívja figyelmünket mellékelt brosúrájában a gyártó, hogy vezetés közben, az utcán sétálva lehetőség szerint fokozott figyelemmel hallgassuk a Solo-t." Akkor most még egy magyaróra kellene. -
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #45704 üzenetére
Eközben nem szereted a csövet. Korlátlan mennyiségben akármilyen idióta ezüstözött rézkábelt használhatsz a láncban,nem lesz hars. Nem értem eztet.
Magam viszont olyan folyamatosságot tartok jónak, ahol a felbontás is ott marad. Legalább nagyon nagy része, mert a túlzott lágyság is öli szememben a zenét.
Off: tényleg nem értem,mi tetszett akkor a régi hifi láncomban. Pont rá gondoltam a túlhúzásnál,mint másfél éve elkövetett baki.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #45699 üzenetére
A lágyság sztem Nálad is, nálam is az impulzusra adott választ jelenti.
csomóan túlhúzzák a láncot, hogy "több info" jöjjön le, közben előferdül,hogy a több infó az torzulás. én is vétettem ilyet, többször is, de mindig kibujt a szög.ezt vélik szerintem zeneiségnek a csöveseknél.
Ebben volt szar a hd600,mikor megvettem, és hiába 6 éves, bezon járatni kellett. Most már k500 szintűen lágy.
De cáfolj meg,ha nem erre érted.
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Bravia 50"-os LCD tv (KDL-50W829B X-reality PRO)
- Phone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- MSI Modern 14 B11MOU notebook, ÚJSZERŰ állapotban!!
- Maxra bővített Razer Blade 17 Pro gyönyörű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest