- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
bkercso #47920 üzenetére
Az addig ok, hogy sokunknak nincs már diák jegy, de ezt nem így kell közölni.
(#47922) ntomka
Mit hogy értek? A közlés módját? A hogy te is írtad, kicsit agresszív volt.(#47925) bajnokpityu
Mivel csak ma du dobtam be a kérdést, így értelemszerűen nincs még semmi konkrét. -
boogie84
veterán
válasz
bkercso #47825 üzenetére
Igen, a 2-3 óra még nem vészes.
Anno beszéltem vele, azt mondta tutiratutira jó. Hát mondom akk ok...... Talán nem akart még egyszer foglalkozni vele...
Megvan róla a tapasztalatom. Talán mást veszek legközelebb.Egyébként biztos h a forrasztással van gond, mert másképp nem csinálná. Ill mozgatásra nem javulna meg ha más probléma lenne vele.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #47720 üzenetére
inkább úgy látom,h beindult a fejlesztés ezerrel, hogy a döglött piacból újra pénzt vegyenek ki. ezért le kéne menjen a használt ára, de magyar erősködik, hogy ő használt áron újat akar.
ilyen vagyok én is, nem azért mondom, de szerintem volna azért lehetőség.de főleg nem ennek a szük kis piacnak.
-
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #47483 üzenetére
Egyezményesen azt szokás max. hangerőnek hívni, ahol még nem torzít a lánc, nem azt ahol megakad a hangerőgomb, könyörgöm!
És hol kell ratifikálni ezt az egyezményt? És milyen zenén nem torzít? Vagy mérőjelen? És fülre nem torzít? Kinek a fülére? És a fülre még torzítatlan az mérve mennyire torzít már?
-
-
donpe
aktív tag
válasz
bkercso #47487 üzenetére
Nem bűn jó helyen kezdeni...
Bár tényleg nagy élvezetet nyújt lépcsőről-lépcsőre haladni. Én így tettem/teszem. A végén persze rájössz, hogy így sokkal drágább, mintha már az elején vettél volna egy jobb cuccot és nem variálsz.
Viszont így sokkal több tapasztalatot lehet szerezni és többet ízelni a dologból.
-
hm74
aktív tag
válasz
bkercso #43993 üzenetére
Szegény jámbor fejhallgatót kereső ember (mint pl. én) lépten-nyomon ilyenekbe botlik. Még jó, hogy van ez a topic, ahol lelepleződnek a baromságok.
Egyébként a fickó valami japán popzenét
hallgatott leginkább, és azt a 598-assal hallotta jobbnak. Azt azért zárójelesen megjegyezte, hogy hangszeres (normális, saját megj.) zenénél a K601 volt a nyerőbb.
-
dudika10
veterán
válasz
bkercso #42854 üzenetére
Engem nagoyn nem zavar, hogy belevauvauzól.
A puffereleés zenelejátszás szmepontjából nem rossz ötlet, de eléggé félmegoldás, mert egy filmet már elég rossz végignézni, ha csúszik a szinkronhang.
Nem végeztem kutatást, de sejtésem szerint nagyobb pufferrel kéne dolgozni, mint az érzékenységküszöb.
MP3 lejátszóval a zsebében, meg most is rohangálhat bárki.Én a fizikai kivitelezésben látok elég sok buktatót. A fejhallgató egyensúlya, mérete, súlya, üzemidő. Egyelőre valahol nagyon kompromisszumos a dolog. De majd ha ténylegesen elérhetővé és használhatóvá válik a vezeték nélküli töltés technológiája (pár éve már olvastam kísérleteket, úgy emlékszem, hogy ott is a mérettel voltak problémák (na meg az emberi szervezetre gyakorolt hatással kapcsolatban ott még nem vizsgálódtak) ).
Igény egyébként szerintem lenne rá. Lehet kéne alapítani egy gyárat?
Az a baj, hogy amit a kínaiak nem tudnak megcsinálni olcsón (mert azért valljuk be, ma már mindenféle gond nélkül képesek minőséget is kiadni a kezeik közül), azt egyelőre lehetetlen megcsinálni. -
RyanGiggs
őstag
válasz
bkercso #39542 üzenetére
Nagyon nem tűnik így ránézésre kényelmesnek.
Na meg... nem nézem ki belőle, hogy olyan mélyt adna, hogy....!!!
Meg valahogy úgy egyáltalán semmit nem nézek ki belőle.(#39549) fi:zi'k: Ezen már úgy ránézésre is látszik, hogy tudhat valamit.
Csupán annyi lenne vele a bajom, hogy nyitott.
Asszony itt fekszik nem messze tőlem, ne hallja már hogy mit csinálok....
Na meg... én sem szeretném behallani amit Ő néz, pl. Dallas!
Ez a drágább helyett most találtam valamivel olcsóbbat is, ez milyen lehet? -
ntomka
nagyúr
válasz
bkercso #39231 üzenetére
Nemtom, presenterben teljesen más hangja van. Bár írtad, hogy van különbség a kapcsolásban is, de szerintem pont ez mutatja, hogy nem mindegy mibe rakom bele. Számos opát kipróbáltam benne, a karakter az szinte mindegyikkel ugyanaz a canampos, csak épp technikailag vagy egyéb paraméterben (pl. tér mélysége) rengeteget javul.
-
macera2
aktív tag
válasz
bkercso #39164 üzenetére
Egyet értek. Én is így emlékszek. A teljesség igénye nélkül: ha pl. egy 20kHz-es szinuszt mintavételezek 44 kHz-el, akkor egy 44 kHz-es mintavételi frekit, ill. 44+-20kHz-es oldalsávokat kapok. Dekódolásnál, vagy demodulálásnál, a 20 kHz-es moduláló jel mellől ezeket kell kiszűrni. Vagyis a szűrő engedje át a 20 kHz-es jelet, de a 44-20 az az a 24 kHz-est -meg a többit- már vágja, mondjuk 80 dB-vel. Ha viszont pl. 96 kHz a mintavételi freki, akkor a szűrőnek 96-20 az az csak 76 kHz nél kell elérni a 80 dB-es csillapítást. Enyhébb követelmények, plusz még fáziskarakterisztika is létezik.
-
-
mzso
veterán
válasz
bkercso #38881 üzenetére
Na végre egy jó ellenérv.
Nem a mélyeknél van ilyen hogy nem lehet érzékelni a fázis késést mert túl nagy a hullámhossza? ( Bár a nagyon magasaknál meg lehet túl kicsi... )Bár ha belegondolok ha valami a bal oldalamon szól azt akkor is tudni fogom hogy onnan szól akármilyen a frekvencia mert sokkal hangosabb mint a jobb fülemben.
-
Ironing
tag
válasz
bkercso #38866 üzenetére
Áhh, semmi komoly, de már bőven élvezhető szintre hozta a fejhallgatót. Az elején nem voltam azért felhőtlenül boldog, mert végigpörgettem ezen a sorrenden: pár száz Ft-s külső USBs surround "hangkártya" -> alaplapi hangkártya ->SoundBlaster Audigy SE. Egyedül az uccsónál van már az hogy OK, maradhat. Amúgy nem használnám sajna, mert allergiás vagyok a látványosan sz@r hangzásra.
-
Peddy789
őstag
-
Dave™
nagyúr
válasz
bkercso #36245 üzenetére
Erről jut eszembe láttam valami kisebb zárt AKG-t is, K51X valami volt, és a kagylón belül, a belső szivacson volt egy baszott nagy L és R betű a különböző oldalakon, rászitázva a szivacsra, de nem úgy tűnt, mintha nagyon szellős/áteresztő lenne. Lehet úgy voltak vele, hogy nem emiatt fog bénán szólni, na de az egész tök értelmetlen szerintem.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
bkercso #36237 üzenetére
"Leica és LOMO gép lencséjének rajzolatát két teljesen azonosan exponált kép estén?"
Sebaj, ezek szerint csak engem zavarnak#36239: Majd egy kicsit teszek félre a kosztpénzből.
B verzió: egyeztetett hangerőn viszonylag semleges erősítővel összevetni őket, mondjuk 40-50 mintával. Ezt már perdöntőnek lehetne tekinteni -
DBAtti
aktív tag
válasz
bkercso #36164 üzenetére
XDDD
egy ilyen csengőnek mekkora a hatósugara? Priceless lehet fantom csengetésekre ébredni, vagy keresni hogy ki az, közben a 1 sarokkal arrébb jött a postás. Érdemes lenne egy nagyobb jeladóval a kocsiban furikázni, állandó bekapcsolt állapotban, már a tudat is megéricsengőtroll
-
SOAD19
addikt
válasz
bkercso #35767 üzenetére
Igen, így van!Nem, jelenleg az evolúció jelenleg a kétfülű embereknél jár. Ez a fejes is nekik készült. A koponyacsontodba plusz hanghullámokat tudsz áramoltatni a két plusz hangkeltővel (az egyik a tarkódra fejti ki a hatását, a másik pedig a homlokodra), így még tökéletesebb térhatást lehet elérni, mondhatni kiváltja a crossfeed-et.Ez a jövő, kezdj el szépen ismerkedni, megbarátkozni az új technológiával.
ntomka: Hiba vagyok?!
A lényeg, hogy rémlett valami kritika, amit megfogalmaztál a kialakítással kapcsolatban.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bkercso #35614 üzenetére
A Sennheiseré sem valóságos, csak valóságosabb. Ha két dolog különbözik, akkor mindegy melyikhez képest más az egyik, nem? Nem tudom hallottad-e egyáltalán
Sokan preferálják az AD700 terét az 5X5 megoldásához képest.
fatorzs: pedig szerintem is megeszi reggelire, még a HD668B-t is jobbnak tartom az 555-nél. Persze ha valaki direkt azt a karaktert keresi, akkor el lehet tekinteni attól, hogy az AD700-nak részletesebb a hangja és jobban elkülöníti a hangszereket. A HD600 meg az AD900 is jobb, mégis előnyben részesítem az AD700 a karaktere miatt, ugyanaz az effektus.
Az 555 legolcsóbban 18-20 körül volt, annyiért reális is volt akkor, az 595 viszont sosem volt 35 alatt, ha jól láttam. Ennek a töredékét lehetett hallani a kettő között szerintem. Az 5X8 árazása meg egyenesen vicces, főleg hogy mind a mai napig repednek, 50-70 ezerért.
-
szakibá...
senior tag
válasz
bkercso #35474 üzenetére
A legegyszerűbb példa egy váltószűrő, aminek az amplitudója konstans (amit próbálj meg deriválni), mégis jelentős nemlinearitást okoz a fázisban a váltás körül, futási idő torzítást okozva (feltéve, hogy nem elsőfokú a váltószűrő, mert az elvileg jó, csak nem elég hatékony, valamint a gyakorlatban megvalósíthatatlan valós hangszórók esetén). De szerintem hagyjuk abba, mielőtt contaxg minket is elküld melegebb topikba.
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #35447 üzenetére
Az időjárási frontokat meg nyomásváltozás előzi meg és azt érezzük általában. Meg a mágneses tér változása. Meg rádiófrekvenciás tereké. Nagyon érdekes kutatások vannak ezen a területen.
Az pedig, hogy az agyunk remekül feldolgozza a 20 kHz feletti hangokat, például ez a kutatás is igazolja. Még jó, hogy ezek a japánok nem tudták, hogy csak a közvetlenül a csontunkhoz nyomott gamelán zenekarral lehet esélyük, hogy bármit is kimutassanak, levegőn át terjedve nem
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #35383 üzenetére
Szinte mindenben, amiben szól nem elektromos hangszer. És a 20 kHz felett szóló hangszóró igen érdekes meglepetéseket tud okozni.
-
szakibá...
senior tag
válasz
bkercso #35383 üzenetére
Valaki nemrég linkelt egy cikket, ami azt bizonygatta, hogy azért jobb a régi analóg hanglemez, mert arról 40KHz-es jel is kiolvasható, szemben a CD-vel (spektrumanalizátoros képek is voltak). Ebbe a vitába nem akarok beszállni. Nekem tökéletesen elég volna a 15KHz is, ha lineáris fázist lehetne produkálni hozzá egyéb torzítások nélkül. Egyébként nagyon sok hangszer spektruma lóg túl a hallható sávon. Ha élőben hallgatjuk, a hallásunk korlátoz. Az volna jó, ha a zenét a technika úgy tudná átvinni, hogy akkor is csak a fülünk lehessen a korlátozó tényező, és nem a lánc.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bkercso #35264 üzenetére
Rengetegen próbálgatták már, és az AT AD-k nem nagyon profitálnak az erősítésből, minimális a változás. Ez amolyan közhely a nyitott Audio-technicákkal kapcsolatban. A DAC persze más kérdés.
pedrő: a mindenféle zene önmagában nem gond, ha megfelelően állsz hozzá
Az AD700 egy különleges fejhallgató, legjobban a nyugodtabb stílusok állnak neki, pl. ezért is ez a létező legjobb ambientre és chilloutra - szigorúan szerintem
Sokan szeretik még klasszikusra és jazzre is, de ott a térbe és a süllyesztett középbe bele lehet kötni. Ha ez nem zavar, akkor azokra is remek szerintem. Ami viszont nagyon energikus - ilyennek gondolom a rockot, de nem hallgatok, tehát csak tipp - oda nem a legjobb választás, mert el fog venni a lendületéből. A nagyon elektronikusokra (dubstep meg ilyenek) sem jó szerintem.
-
Aktív témák
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest