- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49974 üzenetére
Most egy picit irigykedem!
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49971 üzenetére
Az egészségügy helyzetét ismerve Retro DJ-t!
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49969 üzenetére
Pedig 75év!!! után leállnak a gyártásával. A cég idén volt 88 éves.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49965 üzenetére
A másodk bekezdésről lemaradtam
Érdekesség, hogy most hagytak fel a gyártásával sok évtized után, mert a membránjához szükséges anyagot már nem gyártja senki. A Nagra nevet egyébként illik megfizetni.
Mondjuk ha lenne egy szép öreg orsósod szép párt alkotnának együtt! Árban is!
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49965 üzenetére
Ez nem egy álruhás Beyer DT48?
-
maszekember
aktív tag
válasz
szakibá... #49784 üzenetére
Nah ez ciki
-
Rumcsaka
tag
válasz
szakibá... #49748 üzenetére
True Stereo
-
törölt tag
válasz
szakibá... #49742 üzenetére
A kvadrofón technológiáról szóló kiegészítésedre gondolva írtam én is úgy, hogy az adott technikai körülmények között holt hamvába a kvadrofónia annakidején, miközben elvileg nem lett volna hamvába holt ötlet a kvadrofónia.
A eredeti élőzene teremakusztikájának otthoni reprodukálásához azonban valószínűleg sajnálnék külön hátsó hangdobozokat és hangcsatornákat alkalmazni, már csak azért is, mert a teremakusztika a hangfelvételen igencsak közvetve és nyomokban tud csak rajta lenni. Mikrofonokat nem szokás a felvétel közben a koncertteremben (vagy a stúdióban) a teremakusztika reprodukálásához alkalmazni, a mikrofonok érthető okokból (jel-zaj arány) a színpadot, a hangszereket pásztázzák, így legfeljebb annyit érzékelnek a teremakusztikából, amennyit a színpadon álló hallgató ember érezne, sőt, a gyakorlatban annak is csak töredékét tudja érzékelni a mikrofon az ő behatároltabb képességeivel. A mikrofonnak ugyebár sokkal-sokkal rosszabb a jel-zaj kezelése mint a példád szerint a zsöllye közepén, a közönség soraiban ülő zenehallgató ember (adaptációra képes) fülének, ezért feltételezem, hogy kvadrofón felvételek készítésekor sem sűrűn alkalmaztak külön mikrofonokat a koncertterem (vagy a stúdió) hátsó traktusában a teremakusztika rögzítéséhez, inkább csak a hangmérnöki munka eredménye tud lenni, ha valamennyi illúzió megmarad az eredeti koncertterem akusztikájából, - no persze ennek az esetleges (!) illúziónak otthoni reprodukálását valóban megkönnyítik a hátsó csatornák-hangszórók, - de megér ez ennyit? Vagyis, ha hangfelvételt hallgat otthon az ember, akkor talán inkább a szobaakusztika lehet képes elsősorban a koncertterem akusztikájának illúzióját kelteni, illetve rásegíteni a felvételben esetleg meglevő akusztikai illúziókra (allúziókra) - mondom ezt úgy, hogy én az otthoni zenehallgatásban a "süketszoba" híve vagyok.
Ha tudtuk volna, hogy így belemelegedünk, átmentünk volna a hifi topikba a témával, helyette jól szétoffoltuk szegény fejhallgatós ropikot.
(#49745) szakibá...: Bátor vagy, de nagyjából igaz is amit mondasz, nem csak logikus.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szakibá... #49742 üzenetére
ugyan onnan indult ki, hogy miért ne vegyünk 5.1es fülest, és eltereltem. azért ne vegyünk, mert még gyerekcipőnek érzem a fülesbe miniatürizált térhatást, mig egy nem túl drága 5.1es hangfalas rendszer az más kaptafa
-
dudika10
veterán
válasz
szakibá... #49633 üzenetére
Nem olyan ritka a driverflex a fejhallgatóknál sajnos...
A kerek valami, az egy Pro lehetett. Keresd meg az árát, és értékeld újra a hangját.
-
szakibá...
senior tag
válasz
szakibá... #49542 üzenetére
Basszus! Most értem haza, hát ez a youtube-os link teljesen használhatatlan, elnézést kérek mindenkitől annak a dinkának a nevében is, aki monóban volt képes feltölteni. Nem térek magamhoz.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #49546 üzenetére
Vonósokon pedig rengeteg fejhallgató kipukkan.
-
badwater
csendes tag
válasz
szakibá... #49542 üzenetére
Most olvastam utána. A HD430-nak 10kHz környékén van egy masszív kiemelése, ebben hasonlít a DT880-ra. Persze a mélytartományt tekintve már gyengébb a Beyernél.
-
törölt tag
válasz
szakibá... #49276 üzenetére
Egyébként éppen azt a fajta Thomson-t még nem hallottam, tehát nem is konkrétan annak szólt a vigyor, hanem a Thomsonnak általánosságban. Hallgattam már vagy négy-ötféle Thomson fejhallgatót és egy-két fülest is, és mindegyik alapján az volt az érzésem, hogy ezeknek megdöbbentően nagyon nincs elképzelésük, hogyan kellene a zenét megszólaltatni. Az olcsóbb és drágább cuccaik is nulla ár/értékűek voltak számomra, annyira fogalmatlanok voltak.
Mindazonáltal, ha komolyan reagáltam volna az adott típus kapcsán, neked elhittem volna, hogy annak "a hangja nem is volt olyan rossz, mint amennyire olcsó" - bár te is csak annyit mertél írni, hogy az emlékeid szerint, így aztán már meg is van az esetleges kibúvód, miszerint rosszul emlékeztél.
Az a Fatphones típus pedig orr-fül-gégészeti kínzóeszközöket juttat az eszembe...
-
adammkaa
senior tag
válasz
szakibá... #49282 üzenetére
[moderalva] Néha hallgatott zenék, jazz, titanic stílusú zenék (nem tudom a pontos műfaját behatárolni). [moderalva]
[moderalva] segítséget még nem kaptam, milyen fülhallgatók között érdemes szétnézni 60.000FT-ig, amiben esetleg kicsit ki van emelve a mély, mélyorientált zenéknél pedig nagyon jelen van, de mellette nem nyomja el a közepet. Denon d1100, Shure srh 440, audio technica m50, sennheiser 598/650 (tudom ezek kiegyenlítettek). Más variáció? Az általam felsorolt fejhallgatók közül melyik van közelebb a leírásomhoz?
[ Módosította: 7 ]
-
törölt tag
válasz
szakibá... #49270 üzenetére
Nem az a baj, hogy a két Sony-t nem lehet már kapni, az a baj, hogy nem ilyen formájúak a többiek!
(Azért ezt a Thomson-t mégse kellett volna...
)
-
DBAtti
aktív tag
válasz
szakibá... #49254 üzenetére
Ennek örülök, de az ára
- 90USD eBay-en is. Elsőre soknak tűnik.
Jobb lenne, mint az SRH440? -
PuMbA
titán
válasz
szakibá... #49002 üzenetére
Megnéztem én is a Golden Ears-es grafikonokat és tényleg elég jók
K601-hez képest a HD650 közelebb van az "egyeneshez": ez igaz szerintem, mert én is magaskiemelősnek hallottam a K601-et. Na majd ha kijön ez a cikk, akkor össze lehet hasonlítani a poén kedvéért
-
concret_hp
addikt
válasz
szakibá... #48990 üzenetére
köszi, esetleg vmi ami itthon is kapható?
-
Thome
veterán
válasz
szakibá... #48911 üzenetére
Köszi!
Igazából valszeg a divatozás lesz a cél vele, de engem aztán hol érdekel, csak legalább ne süketüljön meg a minősége miatt, gondoltam ezért rákérdek...
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #48903 üzenetére
Hát nem tudom, a T1 is teljesen gagyi élőben.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
szakibá... #48886 üzenetére
Nekem ez a Sennheiser árképzés mennyire jó és logikus dolog ütötte meg kissé az ingerküszöböm.
220k... hát nem tudom. Használtan akad mindenfelé 200k alatt HD800, és ezeket nem dobálja, amortizálja nagyon senki. Aztán a végén kiderül, hogy annyira hasonlók, hogy csak ízlés dolga, na akkor jól van megszabva az ár. -
donpe
aktív tag
válasz
Biztos jól szól, de azért olyan fröccsöntött "gyerekjáték" dizájnja van a külsejének így ránézésre. Egy beyerhez képest elég suttyó...
-
törölt tag
válasz
Tenyérbemászó. (Mármint a szöveg.)
-
SOAD19
addikt
válasz
szakibá... #48699 üzenetére
Gondolom a 840-es?!
(#48701) baluka26 Nekem valami olyasmi rémlik, hogy nagyon tetszett schawonak a T70-es, aztán mintha megváltozott volna a véleménye róla.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
szakibá... #48310 üzenetére
Azért a nyirkosságvédő háló sem gyenge.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #48310 üzenetére
"Titanium/silver finish" - ez így szokott HD650-nél lenni.
-
nagyúr
válasz
szakibá... #48257 üzenetére
A 3. link nagyon beteg.
Egyébként tényleg van aki nem bírja vagy szereti a fülmonitorokat, bár azok ahogy eddig láttam inkább közeltérit (ha jól mondom) használnak. -
nagyúr
válasz
szakibá... #48202 üzenetére
Nem, csak egyszerűen csinosak voltak. Jól esett rájuk nézni.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #48060 üzenetére
Nagyon sokáig az AKG-val tolta, nem is értem mi ez a AT most. De legalább nem rossz darab.
Amúgy nagyon régóta követem.
-
SOAD19
addikt
válasz
szakibá... #48060 üzenetére
Viszont sokat komolyodott, meg is lepődtem, hogy mi ez az értelmes viselkedés!
[link]
-
hibavissza
veterán
válasz
szakibá... #47757 üzenetére
és krichd1: köszi a válaszokat. Ez a superlux+akg párna hogy hozható össze? mármint lehet venni akg párnát és az jó a superluxra?
-
bigmasterg
addikt
válasz
szakibá... #47675 üzenetére
Lehet,hogy a hangja is megegyezik
(marshall is -gondolom- oem gyártatja az övét)szecska24: [link] dat' price. Grat.
-
törölt tag
válasz
szakibá... #47675 üzenetére
Hrrrrrrrr...
-
tomab04a
aktív tag
válasz
szakibá... #47144 üzenetére
szakibá:Jó, hogy mondod, ugyanis az első itteni hozzászólásomban jeleztem, hogy vonatra szeretném főként, és hogy circumaural lenne jó,de aezek szerint a beyer egyiknek se felel meg.
DBattiem találok cowont(tuti én nem tudom hol keressem, de csak méregdrágán találtam)
A másik amit ajánlottál, arról mi a vélemény? -
dudika10
veterán
válasz
szakibá... #46748 üzenetére
Ja hát ha itt ilyen egyszerű eldönteni, akkor eredeti mind a kettő.
Ami nálam járt eddig hamis sony, az egyértelmű volt, hogy hamis (rossz illesztések, gyenge anyagok, gyenge hang), de a Beatsből kiindulva, ahol néha még akkor sem tudom, hogy hamis-e amit szétszedek, amikor már 1.1 centis darabokra van szétszedve az asztalon (persze serial alapján egyből kiderül), óvatos vagyok amikor kijelentem, hogy valami eredeti-e avagy sem.
Rossznak valóban nem rossz, de jobb szigetelést el tudnék képzelni egy DJ fejeshez.
-
dudika10
veterán
válasz
szakibá... #46746 üzenetére
Eredetinek tűnnek. Sehol semmi gyanús, és a hangjuk is rendben van (abszolút skálán meg egymáshoz képest is, máshoz nem nagyon tudom hasonlítani).
Egyébként nem rossz móka estére.
-
DarkByte
addikt
válasz
szakibá... #46171 üzenetére
Nem tudom ismerted-e, de ha nem ez egy félrehallás a Justin Bieber-re.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #46171 üzenetére
Az, hogy nem tudom, hogy milyenek a fejhallgatók a szintjén
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #46031 üzenetére
Én úgy emlékszem a megvétele után nem sokkal már HD800-at akart (talán úgy emlékezetesebb, hogy Fiio E10-ről kívánta meghajtani). Rá is kérdeztem erre anno. Annyira talán mégsem álmai fejese akkor, bár lehet megváltozott a véleménye és mégis megállapodott. Igazából ő tudná megmondani
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #46031 üzenetére
Ezt objektívan csak akkor tudhatja, ha az összes létező fejhallgatót próbálta, nem?
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #46025 üzenetére
Honnan tudja, hogy ez álmai fejhallgatója?..
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
szakibá... #46025 üzenetére
K550?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szakibá... #46015 üzenetére
Téglával már hallottam jól működő tuningot, de azt nem biztos,h rátenném a mostanira.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #45948 üzenetére
Vaterás hirdetésből:
"Érzékenység: 115 B/mW"Kicsit érzékeny
-
szakibá...
senior tag
válasz
szakibá... #45892 üzenetére
Megtaláltam a cikket a DT990 EQ-jához, hátha valakit érdekel.
Hamis Beats-et a vaterán postával 5-6-ért is kaphatsz.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Nagyon nem jó a link.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Nem hiszem, hogy a saját gépedről belinkelt cucc jó lesz nekünk. -
törölt tag
válasz
szakibá... #45847 üzenetére
"...It was business as usual
In police room 619..."Inkább basshead-et "utánzó", de kevéssé sikerül neki.
-
krichd1
addikt
válasz
szakibá... #45859 üzenetére
Vaterán volt ennyiért, ha jól emlékszem azt vette meg Bodz, kérdezősködtem is itt a vintage dt880-ról, régebben engem is érdekelt, de nem mertem megvenni.
-
nagyúr
válasz
szakibá... #45859 üzenetére
"Hol láttál 13-ért?"
Biztos vmelyik szerencsés csillagzat alatt született kolléga kaparintott meg egyet ennyiért.
-
bmakszim
őstag
válasz
Nekem is volt ilyen fülesem és senkinek sem ajánlanám nyugodt szívvel. Szerintem egy HD201 is jobban szól nála. Annak ellenére, hogy Dj füles, a mélyei nincsenek kiemelve (bár engem ez nem zavart). A közepe -ahogy én meg tudtam ítélni- rendben volt, de a magasai nem voltak tiszták egyáltalán, nagy hangerőn bántotta a fülemet. Ráadásul baromira kényelmetlen.
-
hm74
aktív tag
válasz
Nem Basshead. Volt ilyen fejesem. Pont az a különbség a HD202-höz képest, hogy nincs megnyomva a mélye. A hangjának minősége persze hozza az alsó kategóriás Sennheiser szintet, azaz nem éri meg az árát.
-
szakibá...
senior tag
válasz
szakibá... #45792 üzenetére
Bocs, most látom a képen, hogy nem cserélhető, még ez sem igazi rajta.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szakibá... #45786 üzenetére
Azért nem teljesen.
Ha felhúzod EQn a 4kHz körüli tartományt, több neszt kapsz,amitől teresebbnek érzed a zenét. Mélységérzet is innen ered. oké,h nem csak ettől függ,de nem elhanyagolható.Deadzone
-
Deadzone41
őstag
válasz
szakibá... #45786 üzenetére
azért gondolom, mert ha pl beállítasz egy V alakú eq-t, akkor messzebb lesz a színpad.
-
Deadzone41
őstag
válasz
szakibá... #45784 üzenetére
nem lehet, hogy azért nem lineáris egyik sem a méréseken, mert így próbálják utánozni a teret?
-
törölt tag
válasz
szakibá... #45776 üzenetére
és (#45777) contaxg:
Az az érdekes, hogy alig látni olyan fejhallgatót, amelyiknél ne lenne egy kisebb-nagyobb gödör a 3-6kHz között, és kisebb-nagyobb hupli a 8-9kHz környékén. Szinte mindegyiknek a frekvenciamenetén ezt látni. (Azt hihetném, hogy 5kHz-nél van a fejhallgatók keresztváltása.)
(#45779) Seep: A kábellel egyetértek, számomra azonban egészen kényelmesnek tűnt mindig (no persze ahhoz képest, hogy supraaural), és akárhányszor tettem fel, mindig igencsak meglehetős mélyei voltak, mélyhangsúlyos fejhallgatóként tartom számon. Fura.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #45778 üzenetére
Az 1350 mérése is hitelesebbnek tűnik a Tyll félén. Szerintem headroomék nem foglalkoznak annyit vele, mint ő.
(#45780) contaxg: Fogod is érezni. Sajnos tényleg van egy gödör fent amitől hiányérzete van az embernek, de a mélyei rendkívüliek. Meg úgy az egész rendben van ahhoz képest, hogy milyen kicsi zárt fejhallgató.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #45778 üzenetére
Erről igen hamar meg fogok győződni személyesen is.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #45776 üzenetére
Érdekes, hogy ez a gödör a DT1350-ben is jelen van csak ott ez kisebb.
-
Bodz
nagyúr
válasz
szakibá... #45765 üzenetére
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #45732 üzenetére
-
nagyúr
válasz
szakibá... #45629 üzenetére
Szívesen megnézem, rajtam nem múlik.
-
nagyúr
válasz
szakibá... #45626 üzenetére
Azért mindenre nem.
Minap egy ipaddal és csilivili (koponyacukorka?) fejessel láttam egy korombéli srácot. Az még hagyján, hogy idétlenül volt rajta a fejes, hogy ne nyomja el a divatos frizuráját, de a padot 5m-enként tette át a másik kezébe. Mindig is tudtam, hogy az emberi hülyeség határtalan, de azért mindig okoznak meglepetést.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #45626 üzenetére
Én még a szigetelést is megkockáztatom, hogy simán jobb.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #45615 üzenetére
Az ESW9-re azt írják head-fin, hogy nem izolál jól. A P5 árán kijön a DT 1350, ami valszeg mindenben jobb.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #45531 üzenetére
Marketing az egész EISA díjazás. Gyakorlati értéke zéró.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #45531 üzenetére
Pont most találtam róla egy egész részletes head-fi tesztet.
-
törölt tag
válasz
szakibá... #45497 üzenetére
Ez inkább a P3-ra válasz, legalábbis szándék és árazás szerint. Aztán persze minőségben lehet, hogy a P5-höz is felér. Bíztató a kinézete.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #45430 üzenetére
Aha!
Nem rossz!!
Az elmúlt bő félévben milliós forgalmam volt Beyer fejhallgatókból. Egész biztosan tudom, hogy nálam nem csinált senki nagyobb forgalmat, de valahogy ilyen árakat nem sikerült kiharcolnom. Ezeknek a komputeres cégeknek a nagy része csak a sz@rt keveri. Valamelyik nagyker kiad egy árlistát amit az okos kisker ellenőrzés nélkül belistáz, majd kiteszi az árgépre. De meg kell tőlük venni, mert ennyiért ajándék! -
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #45426 üzenetére
A dt1350 és a t50p más-más forgalmazótól kerül be az országba és ez más forgalmazói logikát is jelent(het). A dt1350 hazai listaára 82eFt a t50p listaára 65000Ft. Ez durván 25% különbség.
A 44900Ft-os árat nekem a teszvesz hozta fel, ami ilyen-olyan forrásból beszerzett valami lehet. Az is érdekes lehet, hogy kinél lehet érvényesíteni a 2 év garit. Az eladó valószínűleg egy ügyeskedő lehet, tehát nem komoly. Bármi lehet azzal a fejessel...
Megjegyzem, én sem kapom meg ennyiért a nagykereskedőtől O.o -
Slyer
senior tag
válasz
szakibá... #45287 üzenetére
jólvan srácok nem tudok 15k-t költeni egy fejesre, ezért megörültem ennek, és gondoltam kérek egy véleményt róla.
ilyen 5-6-7 körül nincs is olyan amire azt mondanátok hogy korrekt?
-
SOAD19
addikt
válasz
szakibá... #45287 üzenetére
A marketing szöveg nem túl bíztató:
"Mérete ellenére 40mm-es hangszórókkal van ellátva, melyek garantálják az erős, dinamikus mély hangokat."
A közép és magas tartomány meg kit érdekel, nemde bár.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #45269 üzenetére
Ez mitől jó ajánlat?
-
fattyu
veterán
válasz
szakibá... #45126 üzenetére
hangerő erősen csak egy dolog... Megnéztem telefonról, clip+-ról, headstreamerről. Hangerő oda ahova egy nyitott füles szánva van kielégítő volt. A hangja ellenben semelyikről sem.
-
törölt tag
válasz
Lásd fenti hozzászólásomat is. (Mindettől függetlenül egyébként megjegyzem, hogy a P5 se valami haj de érzékeny, alig "hangosabb" (kvázi alig "könnyebben hajtható"), mint például a K701.)
De látom, kár volt félreérthetően megemlítenem, hogy miket hallgattam a hétvégén. Kérlek, azt a részt felejtsétek el.
Szerk.: Ja, hogy válaszoljak is: Motorola Defy-on hallgattam. (Ami egyébként hangilag jóval többet tud, mint az SGS)
-
Deadzone41
őstag
válasz
sgs
-
válasz
szakibá... #45103 üzenetére
Oh - ezt jó tudni. Bár én nem terveztem átkábelezni a T1-emet, csak közbeiktatni egy 4 pólusú XLR apa-anyát a szimmetrikus kijárathoz. Így.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #45000 üzenetére
Igen, eszembe is jutottál, hogy ezt javasoltad és hasonlókat tapasztaltál, csak raktál be egy vékony kis anyagot. Még én sem tudom mi lesz hosszabb távon, de egyelőre így jobban tetszik.
fattyu: hagyhatod úgy, de azt hiszem a párnához jár is, ha veszel. 10500 Ft. Mivel a HD650 amúgy sem dúskál magasakban, talán megfontolandó a szivacs mellőzése. De kinek hogy tetszik.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #45000 üzenetére
Nem tudom pontosan mennyi, de én 3500-nál kevesebbet fizettem egy éve, ajánlott elsőbbségi volt a küldemény. 3100 a kábel.
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #44912 üzenetére
Szerintem komolyabb a méréstechnika mint amit Tyll csinál.
Kis ízelítő
http://www.uni-miskolc.hu/~elkszl/Oktatasi_anyag/Merestechnika_jegyzet.pdf(#44913) Dave™
Én annyiról tudok, hogy fejhallgatókat tesztel és Dummy head-ekkel játszik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
szakibá... #44937 üzenetére
De,de. Lehetséges. Balanszot már megszoktam, de ettől még picit zavar a fedettsége.
Érdekes, havernál nem vettem semmi ilyet észre az 580on. Ott egyszerűen magával ragadott a zene, és nem a frekvenciákat kerestem.PEdig amúgy nem rossz ez a forrásom, az újabbik gép melletti dacom, hangfalon jónak tűnt.
szerk: hallgatom megit egy kicsit Garrettet, és elindult ezzel is a libabőr. Nah,ngay baj már nem lehet. Becsukom szemem, ugyanúgy ki tudok kapcsolni ezzel is,mint a 701el.
Egyébként semmi nem indokolja, hogy a 600as többe kerüljön, mint egy 701. van,amiben egyik,van,amiben a másik jobb.
-
krichd1
addikt
válasz
szakibá... #44754 üzenetére
HD580-nál nagyon eltávolodik egymástól 100Hz alatt a piros és kék vonal, ez nem tetszik nekem. Ez lehet mérési pontatlanság ? HD600 frekvenciagörbe alapján tetszik.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #44754 üzenetére
Elsősorban esztétikai célok vezérelnének, mert ugyan nem csúnya a műanyag sem, a fémmel jobban festene. Azt hittem elhanyagolható különbség van az 580 és a 600 között. A görbék alapján szimpatikusabb is az 580, a több méllyel és a kevesebb magassal sötétebb lehet a 600, a mélyek egyébként is bőven elegendőek jelenlegi formájukban. A közép emelése nekem nem tűnt fel, bár az AD900 után nem csoda, ott sokkal hangsúlyosabb(nak tűnik). A 600-ast hallottam egyébként a hifi shown, de sokat nem érek vele, mert kevés ideig tartott és teljesen más eszközökről, mint ahogyan nálam szól. Remélem hosszú életű lesz az 580 és akkor nem kell cserélni semmire sem
(a párnákat lehet kimosom, ha jól láttam a kengyelpárna is elég könnyen kiszedhető).
Most esett le, hogy neked mindkettő van, szuper, te vagy a hiteles forrás
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
szakibá... #44740 üzenetére
Az úszók, legalábbis az amerikaiak elég régóta jönnek be így.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #44740 üzenetére
Ez a divat
Azért az az aranyszínű Beats kinézetben ott volt a szeren
Focistákon is ezt látod meccsek előtt, esetleg Bose-t -
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #44737 üzenetére
Semmi kivetnivalót nem találok a hangjában, szóval inkább nem mókolok vele. Ami számomra hihetetlen, az a HD650 kábel ára. Mert a párnán érzem a lehúzás szagát, de a kábel már szinte szuper áron van, ráadásul sokáig az volt a presztízsmodell, sehogy sem jön össze ez nekem. Valahol írták, hogy kicsit változik a hang, még jobb lesz, de nem használtam annyit, hogy bármi is feltűnjön. A szivacs pedig szuper állapotban van, szerencsére.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #44734 üzenetére
Anno a HD540-nél hittem azt, hogy a szivacs hiánya miatt karcos. Megvettem az ebayen fellelhető utolsó geniune szivacsot, de nem lett jobb
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #44734 üzenetére
Nem, még nem kísérleteztem vele. Amióta rendesen teszem fel nem túl szűk a tér, teljesen rendben van. A vékony kábele zavart, de még inkább az, hogy egy kopott, oxidálódott csatlakozó volt rajta (nem gyári), kábelcserével most már teljesen oké.
A párna pedig szerencsére tökéletes állapotú, rendesen haza is vágná a kiváló át/érték arányát, ha cserélni kellett volna, nem értem miért kerül 10k-ba, majdnem ennyiért már bőr párnákat lehet venni.
-
dudika10
veterán
válasz
szakibá... #44715 üzenetére
A viszonyítási alap az akusztikában a 20uPa, azaz az egészséges fül hallásküszöbe.
Ahhoz képes -9dB. (dB SPL)
Ez is hihető. -
válasz
szakibá... #44670 üzenetére
zárt aukcióban van
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #44668 üzenetére
Ma hozom el, ugyanaz a hirdető, mint avx-en is (szöveg alapján).
-
Ribi
nagyúr
válasz
szakibá... #44658 üzenetére
Amúgy meg ki kell próbálni
Ha nem bírja, vehet később is erősítőt, persze akkor az erősítőt is kell töltögetni, nem csak az MP3 lejátszót. Lehet egyszerűbb + akksi a lejátszóba. Bár tapasztalatból az mp3 lejátszó nem tud értelmes mély hangokat kicsikarni még a 32 ohmos hd201ből sem, de ha erősítőt közbe kötöm máris normálisan szól. Szóval hangminőség miatt is javasolt lehet az erősítő. Persze csak ha elég nagy a zsebe. -
válasz
szakibá... #44658 üzenetére
Nyilván, de ez a legegyszerűbb
-
válasz
szakibá... #44642 üzenetére
Ez életképes, de jöhetnek még tippek
Köszi!
Amúgy Ebayen vannak jó árú szivacsok, csak a méret a kérdés, mekkora jó rá...
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #44591 üzenetére
Akkor egyszerűbben, hogy működik benne az aluminium membrán? (dinamikus, elektrosztatikus, stb)
(#44592) Bodz
És 20k20-25k alatt?(A beyer-ről nem sok mindent talátam, gondolom nem mai és nem olcsó, ha 26k-ért kínálod)
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #44557 üzenetére
It most az electret/szatikus lenne. Mert dinamikusnál szerintem ostobaság lenne a fémfáradás miatt.
(#44565) Jembumbi
Valaki épp ez előbb említett, hogy a Shure 440-es igen jól szigetel. A Superlux HD660 is jó, de figyelembe kell venni milyen kimenetbe rakod mert igényel leglább 2 Vrms kimeneti teljesítményt. (Korábban valaki említett valami dobos kimenetet ami gyengus volt)(#44584) Bodz
A legtöbb emver szerint viszont az. (Néhányan nagyon enyhe V-t mondanak.)SRH440-re meg nincs pénzem. (főleg 440 párnával)
-
törölt tag
válasz
szakibá... #44561 üzenetére
Annyit csak megjegyzésképpen, hogy azért az említett Martin Logan-oknál is van bőven gond az eltérő működési elvekkel. Nagyon nehezen és csak kompromisszumokkal lehet odailleszteni a dinamikus mélysugárzót, annak ellenére is hogy az elsősorban a basszustartományban dolgozik (bár a keresztezési frekvencia némelyik típusnál akár 500Hz-ig is felmegy), és néha a hangdoboz hangján is érződik a két technológia közti "sebességkülönbség" - ezzel együtt is persze összességében jobban szól a dinamikus mélysugárzóval, mint nélküle.
Aktív témák
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest