- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5G-s páncélnak ára van
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
AMDFan
addikt
Az egyéni preferencia az az, hogy neked tetszik (meg nekem is), hogy kicsit kiemel mélyben. A frekvenciagörbe elég objektív dolog, bár ezen tényleg változtathat valamelyest egy forrás, de én úgy gondolom, hogy ha a forrás sokat színez a zenén az már alapból nem egy jó dolog.
-
-
-
Audison
senior tag
"Nem annyira jó a kemény műfajokhoz, mint pl. hip-hop és heavy metal, bár elég gyors, de "túl szépen" szól, nem tud keményen odacsapni ha kell."
Pedig nekem oda kell hogy csapjon egy ilyen műfajnál..kérdés, hogy kinek mit jelent az az "odacsapás". A 440 oda tudott csapni, és már azon vettem észre magam, hogy head
bang. Persze ez nem azt jelenti, hogy az M50-el nem, mert egy metalhoz nagyon dögös tud lenni, csak amit megszoktam a shure-től (főleg a közepét) azt most hiányolom kicsit.
-
-
Ear001
addikt
Például a Pointe Amplifica, ha nem tetszik neki a hangszóró mert csak bizonyos típusokat kedvel a spéci kimenőtrafó. Az úgy tud szólni, mint egy kelletlen stúdiózenész aki hatvanadjára próbálja alájátszani a muzsikát a kottát olvasni nem tudó színész-énekesnek.
Aztán volt szerencsém olyan Godina összeállításhoz, ami olyan éles volt, mint egy csempevágó, melegséget csak akkor árasztott, ha az ember közel állt hozzá.
Halottam több DIY konstrukciót, amik sávhatároltak, döglöttek és alkalom adtán egyáltalán nem voltak meleg hangúak.
Aztán halottam több kínai csövest is, ami ugyan meleg tónusú volt a középtartomány közepének a közepén, de mindenhol máshol az szólt, amit az alkatrészekből meg a megépítésből gondolni lehetett, és arra sok jelző illek, de a meleg nem.
Aztán volt szerencsém Tim de Paravicini mester Ear 509-eséhez. Na ez a legtranzisztorosabb hangú csöves, amihez szerencsém volt, de mégis zseniális egy produktum, de meleghangúsággal nem lehet vádolni,
-
krichd1
addikt
Ha Miskolc felé jársz, az én FA-003-at meghallgathatod
.
(#46682) Móci: Van olyan noti alaplapi hangkártya, amin van SPDIF kimenet, általában 3,5 jack-es (ide veszel egy 3,5 jack->RCA átalakítót, aztán mehet a digit koax kábel). Nézd meg a vezérlőpult, hangok beállításánál, tudja-e.
-
A Stadler vonat tényleg nagyon csendes, azon zenét hallgatni öröm. A legjobb szórakozás, hogy hallgatja az ember a zenét, és hozzá egy extra vizuális élmény, ahogy bámul ki az ablakon a mozgó tájra. Már csak ezért is szeretek vonatozni, jobb rajta zenét hallgatni, mint bárhol máshol.
-
Dave™
nagyúr
Igazából nem akarnék tőle megválni, mert imádtam, imádom, de feltéve az AD2000 után tudom, hogy nem fogom hallgatni, csak az érzelmi értéke tartaná meg, az meg értelmetlen. Viszont azt is tudom, hogy ez az egyik legjobb AT összességében (hiába csak középkategória), persze csak ha jól érzi magát az adott környezetben. És ha vékonyan van zsepizve
-
dudika10
veterán
Hogy nem volna "basshead"? Nem hiszem.
Úgy kb 300Hz-ig nagyon masszívan ki van emelve ott minden. Utána meg szép dimbes-dombos süllyedésnek indul.
Abban egyetértek, hogy az árát nem éri meg.(#45849) Patice: rendszerint a Shure SRH440 szokott szóba kerülni ilyen árkategóriában/igények mellett.
-
-
Dave™
nagyúr
De hangos az a PC. Ezért is jó a notebook
A freki görbe variálás biztosan nem adja vissza milyen a 840, de eléggé biztos tipp a formálódó preferenciád alapján. Elsőre azért nehéz kitalálni, hogy melyik lenne a jó, mert nincs mihez viszonyítani. Most legalább tudod, hogy inkább zárt irányba mennél, így másodikra könnyebb dolgod van.
-
Dave™
nagyúr
Ez nem jó konzekvencia szerintem, a HD580/600 pl. nem steril, mégis sokan ezt preferálják a 650 helyett. Pl. akinek már sok a mélye illetve túl sötétnek tartja. Az AD900 is messze van a steriltől, hallgass meg egy K601-et, ha steril hangra vágysz
A meleg és telt hangból pedig igen, a W1000X kiváló, kicsit hiányzik is, bár abban azért sajnos hajlamos elszabadulni a mély. Ahogyan a 650-ben sincs kevés. Ezek persze jóval drágább opciók, az SRH840 jó lehet, illetve ha találnál olcsón HD580-at, azt is ajánlanám a figyelmedbe, bár nincs annyi mélye, mint a 668B-nek. De szivaccsal enyhén sötét/meleg hangja van, kellemes.
-
Dave™
nagyúr
Persze ízlés kérdése, de ha a 668B-ben van lélek és az AD900-ban nincs, akkor a lélek nálad a kövér mély lesz, így inkább félnyitott/zárt után nézz valóban
Én is nagyon sok mindenről próbáltam, és nagyon kevés eszközről szólt megfelelően, válogatós. Ne csapd be magad azzal, hogy a 668B zeneibb, mert az nagyon messze van tőle, nem ez a jó kifejezés. Keresd csak, remélhetőleg legközelebb jobban beletrafálsz, nem nagyon szokott elsőre sikerülni senkinek sem.
-
mzso
veterán
Szerintem egy oldalon valószínüleg ugyanazon mérések alapján dolgoznak. Arányaiban tehát közel jónak kéne lenniük. Ha két oldalról veszed a görbét tuti hülyeség lesz az eredmény
Néztem ezt a 31 Band-es valamit, de elég furán működik. Alapból automatikusan halkít, meg nem igazán éreztem amikor felnyomtam a mélyeket a foobarosnál meg igencsak...
-
A HD668B-vel nem az a baj, hogy sok a magas, hanem az, hogy milyen a magas minősége. Ha a gyengébb magasakat visszaveszed, akkor kevésbé fogod hallani a füles hibáját.
Nagyon sok füles létezik hasonlóan sok magassal, mint a Slux, de azoknál a magas hangminősége sokkal jobb, és ezek a fülesek sokak kedvencei.
-
Dave™
nagyúr
A zöld görbe egy referenciavonal. Az ideálist nehéz értelmezni. A valóságot biztosan semmi sem tudja visszaadni, csak az élő produkció. De ha ott mérnél egyet, akkor annak a kimenetele is attól függne, hogy hol ülsz, illetve a zenészek éppen hogy játszanak. A mérések száma kb. végtelen lehetne, mindegyik ugyanazt mérné, és mindegyik különbözne. Fejhallgatóban egyébként ez a referenciavonal nem eredményez ideális hangzást, ez csak egy igazítási pont, annak tekintsd.
Már többször belefutottam ismerősöknél az értetlen tekintetekbe, akik nem tudták elképzelni miért van több fejhallgatóm. Miért nem csak a legjobbat tartom meg. Aztán amikor elkezdem magyarázni, hogy a legjobb igazából nem nagyon értelmezhető, nem egy objektív dolog, mert mindegyik más karakter, a saját erősségeikkel és gyengeségeikkel, akkor azt nem szokták érteni. Tapasztalat nélkül nem is csoda, elhiszem, hogy nem lehet hova tenni. Akinek ez nem hobbija, annak rendszerint bőven elég is egy darab. Aztán az olyan megszállottak, mint itt elég sokan, többet is tartanak, szimplán azért, amit fent is írtam. (Ha valaki másért gyűjti őket, az tegye fel a kezét). Az az ideális kombináció, amit éppen abban a pillanatban annak gondolok, mert tetszik és élvezem. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a valóság, de nem is zavar, és nem is érdekel, hogy miben más
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
Ha már ilyesmivel játszol, akkor érdemes más fejhallgató frekvenciamenet méréssel foglalkozó oldalt is meglátogatni. Vannak eltérések, nem is kevés, érdemes összehasonlítani őket, pl: goldenears.
(#44871) ntomka: "magasaiban van némi hepe-hupa"
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben.Ennek is olyan vékony hangja van, előtérben lévő kiemelt magas hangokkal, mint k701-nek ?
-
hm74
aktív tag
A 668b "kisérleti lónak" azért jobb volt mint az AD900, mert zárt módjára képes brutalizálni a mélyeket, de hajlandó kissé nyitni is a térben. Én pl az AD900 terét nem hallottam nagyobbnak mint az EQ-manipulált 668b-t, de a hangzás sok más aspektusában természetesen dominánsak voltak a különbségek.
-
Dave™
nagyúr
Ahogyan ntomka is mondja, ezt nem ilyen egyszerű összehozni, de még ha csak ennyi is lenne, a mérésekre sem lehet mérget venni, mert a fül/és fejforma is befolyásolja, az erősítőről nem is beszélve, tehát igazából a sötétben tapogatózással egyenlő ez az eq-s dolog. Sőt, a 668B nagyon nem ideális referenciának a V karakterével. Kísérletezésnek meg szórakozásnak mindenképpen jó volt, de ez alapján ne vonj le messzemenő következtetéseket. Ha viszont zárt jellegű mélyet szeretnél (a 668B inkább ez), akkor azt valóban nem fogod megkapni az AD900-tól, sehogyan sem. Az AD700-at pedig lehetetlen szimulálni egy 668B-vel, egy AD900-al már inkább lehetne, de még csak akkor is távolról közelítenéd a valóságot
-
-
-
fattyu
veterán
jó. Tényleg nincs rutinom a rizsába. Főleg metálon tesztelve. 800-3200kbs flacok MSII+ Canamp klón k550.
A canamp NAGYON nem erre van
brutálisan túl erős. Ágyúval verébre egy 32 ohmos fülessel... foobar -15DB-vel használható a poti mindössze. Fobbar halkítás nélkül konkrétan használhatatlan mert a poti első 5 fokjában hallgatható csak ahol van baja a pontossággal együttfutással.
Ezt leszámítva. Nem jó. K550 nek nem tett jót a canamp melegsége. Nem mondom hallgathatatlan, de elmos részleteket, ártott a "tisztaságnak". Mintha a látásod egy szikrázó napsütéses hegytetőn helyett, egy októberi lucskos ködös reggelen. Nem ekkora kontraszt de érezhető.
Magasak nem tolakodók nem fájnak nagy hangerőn sem válik karcossá.
Mélyek sok van. de nem kifejezetten jól. K550 ( az én nagy fejemen jól fekszik ) amugyis erősebb mélyben mint a k701em ami mostanában azért a referencia, de ezzel már talán sok is, és főleg mélyeken érezhető a tisztaság hiánya, köd.Közép. Semmi extra. Énekhangok voltak ennél tisztábbak is.
Röviden ( amennyire imádom az egyik MSII+ canamp + k701et, mert a k701 száraz tökéletes részletező hangját nekem kiegészíti kikerekíti a canamp ) annyira tényleg nem ehhez van.
Ezen impresszióim alapján pl egy headbufferrel lehet érdemes lenne megpróbálni. Annak a tisztasága transzparens karaktere ( mentessége ) valamint a 0 erősítése könnyen lehet hogy egy jó kombót alkotna. Csak feltételezés. amikor nálam járt headbuffer még nem volt k550.Kéretik egy csipet sóval kezelni. Sokat járok lőtérre és a hallásom már nem olyan mint volt fülvédő ide vagy oda... Zárt térben a 308as kiba hangos akármit húzol a füledbe...
-
fattyu
veterán
Én nem olvastam elég bullshitet hogy meg tudjam okolni. Jobban tetszett kerekebb volt.
De az a helyzet ám hogy AMINM én hallgattam. És nekem két szempontom volt. hogy a mp3 lejátszóm hogy hajtja meg, és a HRT headstreamer hogy hajtja meg. Eme két területen pedig oltári jó a k550. Nyilván érezhető az mp3 lejátszó azért az ami, de a headstreamerrel nagyon kerek és rendben van. A 840 is elég kellemes volt emlékeim szerint a headstreamerről, de mp3 lejátszóról elvérzett.
De füleserősítőről is jobb volt nekem az 550. Valahogy nekem szellősebb nagyobb tere volt. Kevésbé éreztem hogy zárt fülest hallgatok.
Jó volt a 840 is. tényleg. de az én fülemnek azon a láncon jobban tetszett a k550.
Csak hogy értsd miért hangsúlyozom az azon a láncont.
Music streamer II+ van két verzió ugye. A koporsó meg az uj. Egy nap eltéréssel ugyan de ugyanazokon az eszközökön hallgatom. Ég és föld.
Ezért mondtam párszor. Hallgatás nélkül... Pláne SAJÁT láncon hallgatás nélkül vaktában lövöldözés.
-
-
-
-
-
dudika10
veterán
ntomka: egy lomha valamivel akarsz lenyűgözni?
Hát az én véleményemmel sokra nem fogsz menni. Egyáltalán nem vagyok az a fejhallgatós típus, szétszedni meg összerakni szeretem őket.
Most biztos K701-et venném (bár pont nincs 60k alatt). Nagyon szeretem a K601-et is, de azt itt kinézik. De ezek alá kell egy drágább rendszer is.
Hogy a helyedben mit vennék? Szerintem a 840-nel legkisebb a rizikó nálad.Használt portékáknál pedig még kisebb a rizikó. Ez mindenképp megfontolandó.
-
Dave™
nagyúr
Erről az AD700 nem jó ár/értékű dologról azért kérdezd meg gugli barátodat is, hogy az internet hogyan vélekedik a kérdésről
És nem csak megvettem az első fejesem pistikéktől, hanem vannak ott komolyabb vélemények is
schawo-nak gondolom az nem tetszik az AD700-ban, hogy újragondolja a zenét, és kicsit másképpen adja elő, mint ahogy lekeverték. Az AD900-at meg azért szereti, mert az abszolút követi a valóságot. Egyébként valóban sokkal jobb technikailag az AD900, de hát ezt már kifejtettük párszor. Az AD700 is zseniális, ha megértő fülekre talál
schawo: Te meg gyónj egyet, konkrétan mi a bajod szerencsétlen AD700-al?
-
-
Mármint hogy he?
"Ajánlottabb"? Dave általEgyébként az AD900 tényleg elég jó füles, tízszer körberöhögi az AD700-at, ami szerintem viszont egyáltalán nem jó ár-érték arányú, elég gyengus füles hangminőségileg. És nekem is jobban tetszik a HD600-nál (mármint az AD900). De nem azért, mert hatalmas hangminőségbeli különbség lenne a két füles között, hanem mert az AD900 hangkaraktere jön be, ellentétben a HD600-zal, ami egy épp olyan mértékben "ajánlott" füles.
-
bajnokpityu
félisten
diszkrét opa?
egy diszkrét erősítőben semmilyen opa nincs. nincs átalakítás, semmi ilyen.
gondolom a headbufferben még foglalat sincs.nem lenne amúgy anyagban sokkal drágább a diszkrét,ha egy nagyon alap minőségű cuccot akarsz összerakni. de sokkal több a munka. és nagyon nagy lehetőségek vannak.
mig egy opás cuccnál a néhány darab alkatrész a variációs lehetőség, diszkrétnél gyakorlatilag az utolsó félvezetővel is lehet játszani.
-
Dave™
nagyúr
Én újonnan vettem az enyémet anno 55-ért, de akkor erősebb volt a forint, meg szerencsém is volt
Most is ugyanannyi, 180 GBP, csak ez most sokkal többet jelent magyar valutában. A használtakhoz kell némi bizalom, ez igaz. Kezdésnek szuper az AD700, sokan kezdtek azzal. Azért ha lenne jó áron AD900 használtan itthon, akkor szerintem gondold még egyszer át a dolgot a használtakkal kapcsolatban
(bár lehet a presenter nem is lenne jó hozzá, és nem a csövesek felé kell nézelődni, hanem a melegebb, teltebb hangú diszkrét eszközök felé, nekem eddig a rendes hifi-s sztereó erősítőkkel jött be a legjobban).
Aktív témák
- Ps5 Slim lemezes (Garanciás/játékokkal/2 kar)
- Olympus (OM-System) OM-5 fényképező 3 év gari 2300 expo
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x3Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest