- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
jzola
tag
válasz
fattyu #49499 üzenetére
Teljesen igazad van, nem értem miért kell a magyar nyelvet angolosítani.
De milyen jól halad a nyelv tudás látod. Csak néha hibázik a gépezet, és már a magyar szavakat is angolnak gondolnak.. De hogy maga a "váj" ige szót már lassan elfelejtik mit is jelent eredetileg.
Pedig ez pont egy jó magyar kifejezés.
Vájt fülű. ha pontosítani akarok asszem külön kell írni de nem biztos. -
krx21
nagyúr
válasz
fattyu #49342 üzenetére
Én nem okoskodom...
Értem amit mondasz, de ez egy kicsit jobb cucc, mint a többi hangkártya:
Külön belső + tápcsatlakozás és nyákrétegek közötti árnyékolás, kifejezetten a zajok csökkentése véget...
(soha semmilyen zajt nem hallottam benne...) Persze nem hasonlítható egy Essence One-hoz...De gondolom a Essence One sokkal jobb (én azt elolvastam legalább mi is van benne
...)
Ha most nagyon el lennék eresztve vennék egy olyat egy plenon D7100-el...
Az a igazság, hogy ha ez az egyetlen megoldás (ajánlott kategória) (ami egyébként szupernek tűnik) ami kb.110-120.000Ft
akkor inkább marad ami van... Én max 50.000Ft ig gondolkodtam...Egyébként sejtettem, hogy ilyenkor elkezdődik a megalománia... "De én tudok még jobbat... Én annál is... ÁÁÁ az semmi" beszélgetések...
-
krx21
nagyúr
válasz
fattyu #49295 üzenetére
Bocsáss meg, mért lennék elájulva???
Én voltam aki kérdezett és nem aki látatlanba véleményezett!
Bizonyítani meg aztán semmit nem akartam...
Úgyhogy egyáltalán nem értem a kijelentéseidet. De a támadási szándékot igen!Deadzone41: Igen ez lenne a legmegfelelőbb, csak ez már jóval hosszabb időt vesz igénybe és elég körülményes is...De lehet meghallgatok egy ilyet...
-
krx21
nagyúr
válasz
fattyu #49286 üzenetére
Ha megvizsgálod az egyéb paramétereit akkor látható, hogy elég minőségi cucc...(Nem SoundBlaster)
A kondenzátorokat és egyéb alkatrészeket is...
De ha konkrétan ismered, netán hallottad is, akkor szívesen vennék komolyabb alternatívát, tanácsot!Azt tudom, hogy "hifis" berkekben hajlamosak az ilyen megoldásokra rögtön legyinteni...
Az biztos, hogy van sokkal jobb ennél a megoldásnál, csak az a kérdés, hogy a 50e-es fejhallgató kategóriában érdemes e további pénz költenem külön DAC-ra és erősítőre...
Olyan valaki véleményére lennék kiváncsi, akinek van rálátása, tapasztalata és ismeri a kártyán lévő alkatrészeket (PCM1796 DAC, TPA6120A2 AMP.) -
krx21
nagyúr
válasz
fattyu #49281 üzenetére
Nekem érdemes külső DAC és Erősítő beszerzése? Mert a hangkártya nem alap, és kifejezetten fejhallgató erősítője is van...Xonar Phoebus (meghajt 600ohm-ot is...)
De csak ha tényleg érdemes, akkor vennék! (kb.50.000Ft-os fejhallgatóhoz...) -
vzsryl
nagyúr
válasz
fattyu #49246 üzenetére
Lehet kompromisszumos a dolog. Nem baj ha nem szigetel tökéletesen, csak annyi kell, hogy lehetőleg ne hallgassa a fél busz azt, amit én.
Kényelemben pedig egyszerű az elvárás. Ölelje körül valami puha párna a fülemet, és ne feszüljön rá valami kemény hideghab, mint a Wild esetében, ennyi.(#49247) Bodz: Köszönöm a tippet, de sajnos ez 27k.
(#49249) dudika10: Azt használok publikusan kb. 15éve. Eddig mindegyiket utáltam, és kényelmetlenek voltak. Alig várom már, hogy a legújabb agybadugósomat lecseréljem valami kényelmes fejesre, ami ráadásul nem egyből a dobhártyámra pumpálja a hangerőt.
(#49253) DBAtti: +1.
-
Satyricon
addikt
válasz
fattyu #49232 üzenetére
Igen, átlagemberek vannak itt is, akik kenik-vágják a fejhallgatóval kapcsolatos dolgokat! Emiatt is írtam ide. Átlagember alatt azt értettem, hogy nem nézném ki némelyik ember öltözködéséből, hogy pont 50-70k-t költ egy fejhallgatóra(bár nem azt mondom hogy nincs ilyen), Mert ahogy elnézem, sok ember megelégszik egy 2000 ft-os sonyval, vagy sanyoval... De baromira nem ez a lényeg...
Am Pesten elég sok fejhallgatós emberkét látok nap mint nap, de soha nem találkoztam olyannal, aki Shure-t vagy Beyert, Audio Techn.-t, esetleg Superluxot használt volna... Inkább csak Sony-t, Panasonic-ot, és ilyesmi márkékat... Jah, meg skullxandy-t (nem megkövezni emiatt!
)
Köszönöm véleményeteket, most már tudom, miért nem találtam hsz-t ezzel a fejessel kapcs-ban...
Szerk.: Én se piros színűt akartam, csak az volt az árgépen kitéve képnek...
-
Satyricon
addikt
válasz
fattyu #49225 üzenetére
Pontosan ez érdekelt, rátapintottál a lényegre, grat!!!
Találtam egy oldalt, ahol pofátlanul olcsón adják(3k) és szerettem volna megtudni Tőletek, hogy az eredeti hogy szól... És ezt összehasonlítottam volna az olcsóbbik változattal... Csak ideiglenesen használnám
Am ha lenne 50 k-m, nem ilyen ismeretlen fos fejesre cseszném el azt a pénzt, hanem mondjuk egy Beyer-re, vagy Au Technicára, vagy egy Shure-ra...
Szerk.: Bdanyy: Fúúú basszus de rühellitek ezt a fejest... Még szerencse, hogy csak("csak") fórumon írkálunk, ha személyesen tettem volna fel Nektek ezt a kérdést a fejessel kapcs.ban, azt hiszem már nem élnék...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fattyu #48974 üzenetére
Ha nem zavarna brutalis szinezese, mar lecsereltem volna hd600at. Joval tobb bugee van benne. Baj,h a kov fules, ami ennyire zenei, es hangszinei is jok, es hallottam is, az a d7000. Partnerhez bekoltozok fel napra cuccaimhoz, hatha a hd800 is tudja, de lehet d7000 tulaj leszek.
-
Armando_19
őstag
válasz
fattyu #48795 üzenetére
Igen, de gondolom, hogy vannak stereo fülesek, amik ugyanúgy jók térhangzás ügyileg, mint ezek a gamerek. Pont az itt kérdés, ami ott le van írva.
"Eredetileg egy Steelseries 7H Fnatic editiont néztem ki magamnak, egy komolyabb Asus hangkártyával.
A hangkártyás topikba azt mondták, hogy a füles lenne a szűk keresztmetszet, ha jó hangminőséget szeretnék.
Kimondottan játékra keresnék fülest, főleg BF3-al játszom, és fontos lenne sztereó fülessel is a térhangzás. Zenét filmet stb-t házimozin nézek,optikán. Csak Circumaural kialakítású érdekelne.Érdemesebb lenne esetleg olcsóbb hangkártyát, és drágább fülest venni?"Ez a kérdés foglalkoztat pont engem is.
Gondoltam beleolvasok, és a fórumtárs igazából jól tette fel a kérdést szerintem, de nem kapott egyenes választ. Én se, ő se ért hozzá, azért kérdezünk, az egyetlen helyen a fórumon, ahol értenek a stereo fejhallgatókhoz.
Saját hozzáfűznivalóm a dologhoz:
én imádtam zenét hallgatni is vele, jó ha 6 órát kényelmesen elvan a fejemen,hallottam már sok ilyen gamer fülest, de hangzásra biztosra veszem, hogy van ami sokkal jobb ezeknél is, de játékra is ugyanúgy jó.Akkor újrafogalmazom:
Mit ajánlanátok 80K-s keretig stereo fejhallgatókból, ha ebből a keretből még ki kell férnie egy hangkártyának is,ami meghajtja, és amire szint úgy meghallgatnék minden javaslatot, és tanácsot.
A többi szempont fent. -
Dave™
nagyúr
válasz
fattyu #47738 üzenetére
Néha én is érzem úgy, hogy a zene alig tudja követni a fejhallgatót, nem pedig fordítva
Lassabb számoknál szerintem azért tetszik ez (nekem is), mert a váltásokat azonnal leköveti, nagyon agilis, nem enged belealudni a zenébe. Gyors számoknál ez hatványozottan igaz. Nekem továbbra is zsepivel nyerő, de elsősorban a tere miatt, anélkül szerintem már túl direkt és hiányzik a mélység.
Lett egy presenterem is, amivel szerintem nagyon jól összeillik az új HRT, a headbufferrel sajnos ennyire nem. De ezt majd a másik topikban, leginkább holnap vagy amikor időm engedi, most sajnos nem így van.
Köszi a lehetőséget, jó volt a champ, de a presenterrel is teljesen megfelelő a prezentáció
-
SOAD19
addikt
válasz
fattyu #47518 üzenetére
Dicséretre méltó a hozzáállásod, és a kitartásod, hogy minden nap megteszed ezt a kutyád kedvéért.
Így, már más megvilágításba kerül a dolog. De, ha választhatnál, szerintem Te is kertes házban laknál a kutyával, nem?! Meg kertes ház esetén, lehetőség van akár két, vagy több kutya tartására is (ajánlott is), és akkor napközben sem unatkozik a kutya.
De, elfogadom, hogy nem mindenkinek van módja, hogy kertesben lakjon, és mint te is bizonyítod, kellő odaadással, akár lakásban is tartható nagyobb termetű eb.
Az, azért nem túlzás egy kicsit, hogy napi 18-20 órát alszik egy kutya?!On.
-
contaxg
veterán
válasz
fattyu #46776 üzenetére
Szerintem ezek már olyan fejhallgatók, amihez sok százezres rendszerek kellenek, hogy tényleg úgy szóljanak, ahogy kell.
(#46777) bajnokpityu
Nálam már túl hideg a hangja. De elismerem, hogy remek kis füles. Szerintem tudnék olyan rendszert összerakni amivel remekül lehetne hallgatni, de én már Beyeres maradok azt hiszem -
-
törölt tag
válasz
fattyu #45146 üzenetére
Én kicsit meglepődve láttam, hogy itt sokan csepülik a Beyerek túl éles/túl sok magashangjait. Nekem nem nagyon volt eddig ilyen negatív tapasztalatom velük, sőt jellemzően inkább meleg hangúnak szoktam őket hallani, mintsem éles magasúaknak, pedig hírhedt vagyok a "tompa" hangú fejhallgatók iránti vonzódásomról. Például a DT770-et egész jó ár/érték arányúnak is tartom, még mobiltelefonról is szivesen hallgatom, pedig az se arra termett, érzéketlen, mint egy fatuskó. Persze nem mindegy miről hallgatja az ember, feltehetően én általában számukra szerencsésebb forráskészülékekkel hallgattam, mint mások.
-
contaxg
veterán
válasz
fattyu #45146 üzenetére
T1 meg volt?
(#45145) kroy83
Szerintem a Eurhythmics raktárában van Shure 840-es párna. -
törölt tag
válasz
fattyu #45132 üzenetére
Kicsit hízott a májam, mikor a minap baluka és a K701 viszonyával kapcsolatban merült fel a "mintha citromba harapott volna" hasonlat, keltve természetesen "felháborodást", hogy baluka nem szereti a K701-et. Én szinte mindegyik AKG-val (a K701-gyel is) úgy voltam eddig, mint Petőfi a Kárpátokkal: "tán csodállak, ámde nem szeretlek,". Elismerem, nagyra tartom, ámde nem szeretem.
(#45133) Bodz: Dehogyis, a három pont helyén bigmasterg van!
-
-
Dunbar
senior tag
válasz
fattyu #45031 üzenetére
Igen, nem olvastam elég figyelmesen elsőre. Hangerőt maximumra szoktam állítani, a forrás általában egy Samsung Omnia 7 lenne, ami nem túl erős. De pl. haverom és saját fejhallgatva összevetve éreztem azt, hogy az egyik hangos és 2 percig jó, de aztán zsong az ember feje/füle tőle, lehalkítva meg simán rosszabbul szól, a másik halkabb, de szellősebb a hangzás, és kényelmes hallgatni, simán végig lehet vele hallgatni több albumot is, de nem egy buszon, mert ott meg zavaró a beszűrődő zaj. De fogalmam nincs, hogy nyitott vagy zárt-e az egyik vagy a másik, most olvasom először ezeket a fogalmakat.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fattyu #45001 üzenetére
Ajánlom majd beszerezni, hd650(és k701) mellé valami atomdurva dacot.
Ezekben a senikben eléggé közös, hogy áruk többszörösébe kerülő forrásokat simán meghálálják.Balunak nem tetszett a k701,ez nagyon látszott
De ennél nem is tudom van-e különböző karakter, mint amit használ. De aszonta,mikor bekötöttem a nagy dacot, hogy na ez már oké. Szóval,ha kevesebbet is, de azért ez is profitál.
-
ntomka
nagyúr
-
BEE
addikt
válasz
fattyu #44126 üzenetére
Szevasz !
Leírnád a véleményedet a Sennheiser HD 650-ről ?
Nemsokára le kell cserélnem az 580-asomat, mert az idő vasfoga győz.
Úgyhogy keresgélek, nézelődök mi legyen az utódja.
Több helyről hallottam, hogy a 600-as nem jobb az 580-nál,
erről esetleg tudsz valami tapasztalatot ?
Köszi !BEE
-
törölt tag
válasz
fattyu #44053 üzenetére
Gyakorlati síkon természetesen igazad van, és ez a lényeg, én mindenesetre csak árnyalni akartam egy kicsit a két készülék úgynevezett "ár/érték viszonyát", hátha valakit érdekel a dolog "objektívebb" vetülete is, amely vetület adott esetben eléggé eltér a magyar árviszonyoktól. Volt, aki jelezte, hogy őt ugyan nem érdekli ez az "objektívebb" vetület, és ez természetesen teljesen rendben van, jól elbeszélgettünk. ("Oszt jónapot", ahogy szeretett vezérünk szokta volt mondani.)
(#44054) bkercso: Nem árt egy hifistának-audiofilnek.
-
törölt tag
válasz
fattyu #43778 üzenetére
(#43772) dudika10-hez és (#43783) dudika10-hez is:
Itt az ár/érték aránnyal kapcsolatban egyébként elfelejtettem megemlíteni, hogy a 65ezres K701 bizonyos szempontból nem csak hogy elég jó ár/érték, ahogy mondod, hanem annyiban főnyeremény, hogy a K701 egy eredetileg 450, később 400 dolláros listaárú fejhallgató (és sok helyen ma is 110-120ezer forintért árulják!). Tehát a magyar árak szokásos furcsasága szerint a 400(450) dolláros listaárú AKG K701 több helyen jelenleg 70ezer forint alatt kapható, míg a 300 dolláros listaárú B@W P5 Magyarországon 80-90ezres árban kapható, azaz, amikor a készülék "abszolút érvényű" ár/érték viszonyát vizsgáljuk, ez esetben se a magyar árakból érdemes kiindulni, mert erősen torzítanak a magyar árak, ami a K701 esetében szerencsés, míg a P5 esetében szerencsétlen a hazai vásárló számára. Úgy tűnik, hasonlóan szerencsétlenül jár Magyarországon a friss B@W P3 is, amely 200 dolláros listaárával a külföldi teszteken mondhatni tarol, ellenben itthon elég "rossz árfolyamon", 60(58)ezerért kapható. -
hm74
aktív tag
válasz
fattyu #44018 üzenetére
A lánc kérdést úgy is meg lehet közelíteni, hogy ha adott egy kiváló fejhallgató, akkor hozzá illő láncot kell alá építeni. Erről van némi tapasztalatom. A 668-ast Presenterrel hajtom. 8 különböző opampot kipróbáltam hozzá, de csak 2-3 opamp illik bele a láncba, többi vagy száraz vagy visítós, vagy éppen eltolja a balanszot.
Azért hasznosak a különböző emberek benyomásai, mert mindenki más láncon szerez tapasztalatot egy adott fejhallgatóról. Ha X és Y embereknek A és B láncon szerzett tapasztalatait összevetjük, akkor elkezd kirajzolódni, hogy egy fejhallgatónak milyen a karaktere, mik az erősségei és gyengéi.
A Te rövid beszámolód is ezért nagyon értékes. -
-
válasz
fattyu #43829 üzenetére
A 701 régebben nem volt ilyen drága. 65-70 volt az ára két-három éve is, a 130 egy vicc. Minden fülest lehet úgy akciózni, hogy előtte azt írom rá, hogy egymilló.
(#43822) hm74
Na a Presenter pont nem barátja.(#43829) fattyu
Szerintem meg a HD650 nagyon jó füles.(#43833) bajnokpityu
Az is vicc. A 650 sem ér annyit, amennyit kérnek érte. 70-80 volt pár éve, annyit ér, és egy fityinggel sem többet. De ez igaz a K701-re is. Csak mondjuk azt annyiért is adják -
jzola
tag
válasz
fattyu #43794 üzenetére
jaja DAC agyalás lesz. főleg hogy tesóm USAban van és jön haza 3 hét mulva. persze garit bukom de olcsobban kijövök lehet ha ott veszem, bar itthon áfa nélkül is megtudom oldani elvégre informatikai eszköz.
fioo bár nem fogtam kezemben, de nem tetszik ránézésre se...
headstreamer szimpibbköszi tanácsokat majd kutatok tovább
-
jzola
tag
-
R1200GS
aktív tag
válasz
fattyu #43704 üzenetére
Magasabb árkategóriában milyen zárt fejhallgatót javasoltok? 100-120 ezer Ft körül.
Ezekről mi a véleményetek:
Denon AH-D 2000
Beyerdynamic T70
Ultrasone PRO 900
Sony MDR-Z1000Milyen fejhallgató erősítőt javasoltok?
Mennyire szükséges egy ilyen eszköz mint pl. a HRT Music Streamer II USB DAC? -
baluka26
veterán
válasz
fattyu #43713 üzenetére
Bifrost->Asgard. De ez a rendszer kb direkt a HD650 alá lett rakva, több, mint háromszor annyiból, mint a fejhallgató.
Hint a HD650-et használtan vettem 60-ért.
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DOOM - The Dark Ages
- Kikristályosodik a Razr 60
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest