- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
Audison #49214 üzenetére
SRH440-et nem hallottam, ehhez nem tudok hasonlítani. Kipróbáltam én is többféle erősítővel, DAC-al az M50-et, változik a hangja valóban, kimutatja az előtte lévő lánc karakterét, de az FA-003 jobb alap szerintem ( most épp HRT MSII-ről és Szimampról hallgatom).
"Presenterrel tényleg durr bele bumm, klausztrofóbia és sötétség"
Hallottad volna a DacMagic Plus-ról
. Presenterről 3 napig használtam, az tényleg nem hozzá való.
-
HThomas
őstag
válasz
Audison #49204 üzenetére
Köszi, én is néztem... igazából még így is sokallom kicsit. Árgép grafikon szerint nemrég volt 37 körül is... kíváncsi vagyok hogy alakul majd az ára.
Igazából nem tudom megéri-e nekem ennyiért. Megtetszett, főleg mióta hallottam, viszont sokat tűnődtem rajta, hogy van-e értelme megvennem (eredetileg egy olcsó superluxot akartam magamnak otthonra). Persze attól is félek, hogyha vennék olcsóbban valamit akkor ugyanúgy nem nyugodnék meg, és továbbra is az upgrade-en járna az eszem
akela91, #49205: nos igen, ettől annyira nem félek, inkább csak először volt furcsa érzés.
-
sedo
tag
válasz
Audison #48995 üzenetére
Nagyon köszi! Pio lett a nyertes, sokat segítettél, tényleg köszi!
(#48997) kammerer: Neked is köszi! A te javaslatodat mondjuk már csak utólag olvastam, de legalább megerősített a döntésben.
Az osztással részben egyetértek, megpróbálok majd a továbbiakban eszerint eljárni, ha lesz rá alkalom. Most sajnos csak egy ilyen leírásra volt időm. Mindenesetre azért vicces ennyire túldramatizálni, segítő szándékú fórumtársak végignyálazzák a nehezen megnyíló oldalakat -
matyi012345
őstag
válasz
Audison #48643 üzenetére
Sziasztok!
Összeállt a hangrendszerem (legalábbis a hordozható), amit nagy részben nektek köszönhetek, sokat segítettetek benne, hogy jó legyen a végeredmény. végülis így döntöttem: Sony NWZ E436f - Fiio e5 - Superlux HD662. Elégedetten használom, talán az énekhang egy kicsit kevés néhány zeneszámban, de amúgy jól teljesít. Az éles magasak a járatással kissé visszahúzódtak.
Köszönöm a segítségeteket!
-
HThomas
őstag
válasz
Audison #48551 üzenetére
Az M50-et gondolom esélytelen kipróbálni valahol?
Nem tudom megítélni tesztek alapján melyik lenne nekem jobb... nincsenek nagy igényeim, de azért szeretnék kipróbálni valami jobbat.
A HD555-öt nagyon szeretem, flat EQ-val, SB Audigy hangkártyán / de még a notebookom integráltjával is egész jól elvagyok vele. Mondjuk az elmúlt két évben keveset hallgattam, ez volt anno az első normálisabb cuccom.
Voltak még Sennheiser CX fülesek, azokat hangra szerettem, mondjuk ma már zavarnak, kényelmetlenek, nem használom őket.
Munkahelyemen K 272 HD van, ezzel is egész jól elvagyok, viszont itt már sokszor ráadok 1-2 fokozatot a Fiio basszuskiemelésén mert alap hangerőn kevésnek érzem.
Ezek mellett nem tudok túl sok lenne-e vagy sem az M50 basszusa, illetve mennyire zavarna a szűkebb tér (egyáltalán ez milyen lenne a HD555 vagy a 272-höz képest?)
-
hm74
aktív tag
válasz
Audison #48225 üzenetére
Akkor nem a 840 lesz a te fejhallgatód. Én még nem hallottam a 440-t, de akik összevetették (főleg angol nyelvű fórumokon olvastam), éppen abban találták különbözőnek a két Shuret, hogy a 440 ütősebb, nyomulósabb hangú, míg a 840 lágyabb, sötétebb, puhább és finomabb.
Úgyis lehet mondani, hogy a 440 populárisabb műfajokhoz való, míg a 840 a klasszikus és "öreguras" zenékhez passzol. Nekem is néha hiányzik egy kis dög, amikor pl. Iron Maident hallgatok, de pl. Bach orgona muzsikánál egyértelmű hogy a 840 lehet a jobb választás. -
krichd1
addikt
válasz
Audison #48227 üzenetére
M50 után nagy változás lenne az SRH940, teljesen más karakter. Keress vissza, írtam róla az M50-hez szokott fülemmel. Azokkal a eszközökkel hajtva, ami az adatlapodon van, valószínűleg túl "világos" lenne (újabb MSII+ és Presenter párosról az volt nekem). Érdemes hozzá egy magas vágós rendszert használni szerintem, hogy ne legyenek szúrósak a magas hangok (X-Fi HD és Yulongról tetszett leginkább). SRH840-et nem hallottam még, ahhoz nem tudok hasonlítani.
-
hm74
aktív tag
válasz
Audison #48194 üzenetére
Én hallgatás nélkül vettem 840-t és rendkívül elégedett vagyok a hangjával. Amit írtak róla, az tényleg bejött. Az erényei: nagyon sima, finom hangzás. Illik rá a lágy és a meleg jelző is. Egyenletes frekvenciamenet, bár a mélyek meg tudnak indulni és jó mélyre lemennek, ha a zenében benne van és az erősítő is hajlamos a mélyek megnyomására. A közepe muzikális és magával ragadó. A magasai finomak és kellemesek, kellően részletezőek, bár van aki csapottnak tartja őket, szerintem pont jó. A tere is teljesen rendben van, megfelelő a szélessége és a mélysége is, és a hangszerek helye is elég pontos. Nem túl válogatós az erősítőkkel szemben (bár meghálálja a jó technikát). Egy mobiltelefonról hallgatva is élvezhető tud lenni utazás közben.
A legnagyobb erénye, hogy nincs semmi kirívó hibája. A klasszikus, a jazz, és a lágyabb rock zene nagyon élvezetesen hallgatható vele. Nem annyira jó a kemény műfajokhoz, mint pl. hip-hop és heavy metal, bár elég gyors, de "túl szépen" szól, nem tud keményen odacsapni ha kell.
Csak ajánlani tudom, én nagyon megszerettem. -
-
-
\\ZerG//
csendes tag
válasz
Audison #47109 üzenetére
hét és félért adja... Egy kicsit a fülpárnák már töredezettek, de azt hiszem azt utólag még lehet cserélni + egy kis tisztogatás és egész szép állapotba kerül, legalább is szerintem.
Vagy nem érné meg?
Még gondolkozok egy Superlux vagy ATH T300-as megvételén... Szerintetek melyiket lenen érdemes?
A Superlux-ról én azt hallatom, hogy "gagyi" kínai és inkább csak jól be van árazva ezért ilyen kelendő... De nem ismerem, így nem is szeretném leszólni
Az az igazság, hogy most bedöglött a régi Philips shp2500-asom és helyette szeretnék egy új, de már valamennyivel komolyabb/jobb fülest, mert sok flac zeném van és .stb...de mivel ez egy "kényszer" helyzet, szal váratlanul jött, most nem igazán lenne pénzem 15-20-30e-res fülesekre...
Vélemény?
-
ezsi17
csendes tag
válasz
Audison #47094 üzenetére
Rendben, megnézem!
(#47086) fattyu ezek mind jól jönnének, de azt is írtam, hogy "Tudom, ez nem nagy összeg, de nem is egy profi stúdió-fejhallgatót keresek. Kíváncsi vagyok, hogy ilyen árban milyen lehetőségeim vannak, ezért fordulok hozzátok! "
(#47090) schawo úgy látom a Sennheiser kiesett
(#47087) Ba cy lus eléggé mélyb*zi vagyok, de szerintem az eddig fülhallgatóim után bármit veszek megváltás lesz
Egyébként előzetesen (az eddigi hsz-adagból) a Superluxok nyerték el a szimpátiám.
Köszönöm a segítséget!
-
magedla
tag
válasz
Audison #47092 üzenetére
Hihetetlen, de éppen ezt az albumot hallgatom most, ahogy olvasom a kommented. A Make you feel my love/ Someone like you bármelyikénél garantált a hidegrázás.
Egyébként éppen 1 napja vettem meg a HD660-at, nagyon tetszik. Hány órát és milyen hangerőn szoktátok hallgatni a füleseket, hogy bejárassátok? Érdemes itthon hagyni, hadd menjen? Bocsánat a naiv kérdésekért, ez az első fejhallgatóm. -
krichd1
addikt
válasz
Audison #47047 üzenetére
A fekete M50 szerintem teljesen utca kompatibilis, a fehér szinte már divattermék
. Igaz én nem járkáltam benne soha, de más fejes/fülessel sem, én otthon szeretek zenét hallgatni. Engem zavar, ha mászkálás közben egy érzékszervvel kevesebbel tájékozódom a környezetemmel.
-
krichd1
addikt
válasz
Audison #47000 üzenetére
Szép darab, de szerintem szebb feketében.
Majd próbálj ki egy Yoga CD-880 változatot. Amikor összehasonlítottam az M50-et az FA-003-al, arra jutottam hogy három dologban "tud" többet az M50: mély hangok mennyisége, össze lehet hajtogatni, jobban megbocsájtja az X-Fi HD hibáit. Minden más téren veri az FA-003.
Ma este meghallgatom a Wolfson DAC-al, kíváncsi vagyok mennyit változik a hangja
.
-
fattyu
veterán
válasz
Audison #46904 üzenetére
ha a telefonban JÓ a cucc ( értsd wolfsonos ) akkor hihető. 440 is alig javult dacampról mp3 lejátszóhoz képest. A k550 is ilyen amugy. Tiszta fasza mp3ról is, meg a kis dacampomról is. Alig van különbség.
Telefont én nem keverem ide mert az enyém oltári fos lejátszónak. Azzal semmi sem szól sehogy.
-
donpe
aktív tag
válasz
Audison #43455 üzenetére
Ízlések és pofonok, de fizikailag, ha az asztalon lévő e10-be bedugva hallgatom, akkor nincs különbség, mert az első kb. 40cm egyenes. Viszont ha a forrás alacsonyabban van, vagy távolabb ettől a távolságtól, akkor már emelgetni kell a spirált is, ami kb 1cm-re kb10-11cm-t sűrit be. Én arra értettem, hogy ha már ezt emelgetned kell, akkor szerintem meg lehet érezni, hogy balra húzza a fejed.
Persze ízlések és pofonok. -
Alan[HUN]
senior tag
válasz
Audison #41487 üzenetére
Még alakul, jelenleg 18 font! Amikor megtalűltam 0.99 volt... Cserébe tuti kell majd venni hozzá egy új párnát, mert nagyon lelakott a jelenlegi... Meg egyelőre nem írt vissza az Angliai kapcsolatom, aki esetleg meg tudná venni, szóval ha ez így marad holnap valamikor küldök linket, negyed nyolckor jár le a licit!
-
SeatZola
őstag
válasz
Audison #37890 üzenetére
Leggyakrabban 80'-as rock és blues zenét hallgatok, de egy kis Diana Krall és néhány mai popolárisabb is beugrik.
A Slux és a Beyer építési minősége milyen? Tudom ilyen árkategóriában ne várjak csodát, de nem szeretem, ha a füles nyikorog, recseg-ropog, meg 3-4 hónap után úgy kikopik, hogy nem lehet fejméretre állítani....
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Audison #37581 üzenetére
"Én inkább a heavy metal-t mondanám, ami nem neki való..."
mondjuk heavy metal-t nem hallgatok, de a metal más vállfajait (industrial, groove, alternative) igen és nem mindegyikkel szól rosszul. a porta pro-t talán a közép kiemelése miatt gyakran hallom "rock-ra" ajánlani, de az igazság az, hogy azzal se szólt minden metál zene jól. legfőbb probléma a kásás hangzás és a hangszerek gyér szeparációja volt, így pár metál albumot meghallgatva előfordult, hogy az egész egy nagy, kaotikus katyvasz lett. de az is igaz, hogy a porta fedettebb magasai sokkal kellemesebben szóltak és hallgathatóbbak voltak az albumok, úgy általában (a szimfonikust kivéve). ha a Slux-nak egy kicsivel visszafogottabb lenne a magas kiemelése, akkor amúgy nyugodt szívvel lehetne metálhoz is ajánlani. (PP-t meg a hangyafasz vastagságú, rövid úton megtörésre ítélt vezetéke miatt nem veszek többet.)
-
imibogyo
veterán
válasz
Audison #37045 üzenetére
Félrement...
(#37044) Csababá: ennyi pénzért ne várj sokat, de amit Audison ajánlott jó lehet ilyen mindenesnek, nem tudom ezt nem ismerem. Viszont én ebben az ársávban nagyon szerettem a Philipseimet játékra. Nem egy olyan fejhallgató ami például zenén jól szól (most már tudom mióta van jobb fejesem), de játékban pont azt a közepet emeli ki (vagy csak simán kevés benne a magas és a mély
), ami nagyon fontos például online játéknál.
-
contaxg
veterán
válasz
Audison #36378 üzenetére
No még 1 kép! A DT990-es nem fért már fel!
Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Automata kávégépek
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest