- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
imis
senior tag
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
DBAtti #49667 üzenetére
"A baj az, hogy ha mégsem lennél elégedett, akkor az én lelkemen szárad a dolog."
Na ebben kivételes eset leszek, mivel összehasonlítási alapom nincs, ezért ez tuti jó lesz, sőt ha egy sz@rt ajánlanál akkor is. Ha értenék hozzá picit talán nem így lenne, de hogy nem mozgok otthonosan ebben, így ez a veszély nem fog fenyegetni...
Zenékben teljesen vegyes, mindent meghallgatok. A lényeg ha olyan dolgot hallgatok ahol sok a mély, szeretem ha ez érezhetően szól. Amúgy ilyen nagy elvárásaim nincsenek, egy átlagos felhasználónak mondanám magam hangügyileg. + persze a vásárlása se életben vágóan fontos, hogy akár holnap már meglegyen. Szóval tudok is keresgélni 2-3 hét alatt meg csak találok valami normálisat használtan.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
DBAtti #49664 üzenetére
Köszönöm a részletes korrekt leírást.
Nekem akkor mindenképpen zárt kell, amúgy 2-3ig minden nap notival az agyból netezek/dogozom, csajom mellettem és természetesen nem preferálja ezt...Jelenleg egy nokia fülhallgatóval tolom, ez meg ugye nem egy nagy durranás, és kéne egy normálisabb már, meg nem fül hanem fejhallgató inkább.
Ez az AKG K514MK jól is néz ki, most nem fogok bemenni boltokba és ahol kilehet próbálni megnézni mert annyira nem érdekel, inkább rátok hagyatkozom.
Ha esetleg még szóba jönne (eszedbe jutna) más alternatíva is szívesen meghallgatom.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
DBAtti #49446 üzenetére
Bocsánat, természetesen (#49440) vzsryl üzenetére szántam válaszként.
A tetszett-et pedig úgy értettem, hogy vzsryl - nek tetszett, ami fontosabb minden egyébnél. -
bigmasterg
addikt
válasz
DBAtti #49402 üzenetére
B2 tényleg nagyon háklis a behelyezésre és harangra.
Számomra egyik gyári haranggal sem volt jó, de ha egyszer megtalálja az ember a megfelelő harangot(vagy szivacsot), akkor rengeteget javul a hangja és lesznek mélyei is.Nem éppen kezdő iem-eseknek való füles. Eleinte nekem is csalódás volt, kellett kb. 1 hét kísérletezés a megfelelő hanghoz.
A legtöbb iem-nek amúgy jellemzően sok mélye van, a B2 höz hasonlító kiegyenlítettebb, vagy kevesebb méllyel rendelkező sokkal ritkább.
Másik fülesem a Shure se530, teljes ellentettje a B2nek. Majdhogynem' senn HD650-hez hasonlít a hangja.
-
törölt tag
válasz
DBAtti #49263 üzenetére
Az agybadugós fülhallgatók szerintem se embernek valók, a nem agybadugós fülhallgatók pedig szükségszerűen ványadt, játék hangúak. A két típus előnyeit egyesíti és hátrányait küszöböli ki a Sony ED21 és ED31 fülhallgatók formája. Pofonegyszerű megoldás, csodálkozom, hogy nem ilyen formájú az összes fülhallgató. Azzal neked se lenne bajod kényelmileg.
-
dudika10
veterán
válasz
DBAtti #49263 üzenetére
Hát akkor mondj egy normális hangú, hordozható (legyen összecsukható legalább, hogy ne foglaljon 10litert, ha az ember a táskájába teszi), kényelmes és jól szigetelő, valamint a fejen stabilan ülő fejhallgatót.
És természetesen gond nélkül szóljon egy hordozható készülékről is.SRH440 az első, ami eszembe jut, de az is több sebből vérzik.
A rosszabb szigetelés miatti magasabb hangerőigényt pedig károsnak számoljuk.
Szóval szerintem messze nem jár mindenki, minden körülmény közt (pl hurcolás) jobban a fejhallgatóval a fülhallgató helyett.
-
dudika10
veterán
válasz
DBAtti #49253 üzenetére
Egyébként ha 2 hétig rákényszerítenéd magad, és megtalálnád a füledbe passzoló harangot az aktuális fülhallgatóhoz, akkor szerintem megszoknád Te is, és egy idő után észre se vennéd.
Van egy-két ismerősöm, aki úgy állt hozzá, hogy "IEM-et soha", aztán csak rákényszerültek, és gond nélkül megszokták.
(#49259) fattyu: van jópár különböző kialakítás, millió haranggal.
De ha vannak is olyanok, akik nem képesek megszokni, akkor is nagyon pici csoportot takarhatnak (de nem végeztem felmérést a témában, lehet nincs igazam, az ismerősi körömben viszont nem nagyon tudok ilyen emberről).Egyébként megértem azokat, akik "E.T.-znek". De csak akkor, ha jó hangú normális fejhallgatót használnak és/vagy ráköltenek egy valag pénzt (DT1350 pl). Akik olcsó vackokkal rohangálnak, azokat nem fogom megérteni soha szerintem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
DBAtti #49253 üzenetére
Egyiket sem.
Mindet próbáltad? Na ugye. Nagyon sok múlik a formán, súlyon, kialakításon, adapteren (szilikon, szivacs stb.). Ha arról van szó, hogy furcsa az érzés, hogy beteszel valamit a füledbe az más kérdés, ellenben gyorsan megszokható a többség számára. Zajszigetelésben pedig általában jobbak is, mint a fejesek.
-
krx21
nagyúr
válasz
DBAtti #49202 üzenetére
Hát már megvan... Nem rossz holmi, de nincs összehasonlítási alapom... Papiron tudja azt amit sok külső fejhallgató erősítő...
Meghallgattam a Denon D1100-et... Nagyon nyomulós mélyei vannak! Sok esetben agyon nyomja a zenét és fárasztó lehet... Nem tudom, hogy szeressem-e... 45.000-re alkudtam a MM-ban, ha veszem...
A K550 milyennek számít mélyben? Azt tudom, hogy nem emel ki annyira, de szegényes ne legyen...
Általános minőségben az jobban tetszett, mikor hallgattam... (sajnos egymás után nem tudtam meghallgatni őket...) -
guppy
őstag
válasz
DBAtti #48540 üzenetére
Maxellt sokan hallották a fórumon (köztük én is), ráadásul akkoriban 4000 huf környékén volt kapható, hangjában sincsenek durva hibák, érdemes megnézni a konkurencia, pl: Brainwarz mennyiért adja u azt a fejest, nem véletlenül.
Ha vki fel akarja kutatni a 10k alatti kategória kincseit, senki sem fogja megakadályozni
.
a sör, chipsz meg lányok tényleg jól hangzik
-
mcs
veterán
válasz
DBAtti #48537 üzenetére
Felsorolom, milyen fejeseim voltak eddig a MAW előtt:
Philips SBC-HP800
Sony MDR-XD200
AKG K44
Pioneer SE-M290
Sennheiser HD 202Ezek közül az AKG K44nek volt a legtermészetesebb hangja, és a HD 202 volt a legdinamikusabb. Bár a Panasonicot nem ismerem 5-6k-s kategóriában, de a Sony MDR-XD200 valami katasztrófálisan gyenge volt. A hangjában se magas, se mély, csak valami fülsértően erőlködő, mégcsak nem is tiszta közép. Az anyaga is csapnivaló a maga málós kábelével, és a hónapok után lazára nyúló, fejet törő pántjával. A Pioneerből még elő lehetett csalogatni ekvalizerrel elfogadható hangot, de nem túlzottan bírta a terhelést, mert közepes hangerőn is könnyen be tudott torzulni. Összegezve az AKGvel, és Sennheiserrel voltam legjobban megelégedve, de mindkettőnél jobban kedvelem a MAWot, mert ez áll legközelebb az ízlésemhez.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
DBAtti #48293 üzenetére
Persze, nagy a különbség, de az 1900-as is megéri az árát, ami a tizede a 8000-esnek. Ezt azért nem árt figyelembe venni.
Én már egyébként eldöntöttem, hogy a mélyek miatt Maxell lesz, de a kényelem miatt még kérdéses, hogy melyik. A mély nagyon fontos, de az is, hogy ha EQ-val állítgatom, akkor normálisan be tudjam lőni játékhoz is, legalábbis hallhatóra, ne csak bumm-bumm legyen az egész zajtartomány. Az SHP-8000-es nagyon jó volt anno COD4-hez, pedig nem casual gamer vagyok, hanem egy-egy fps-re ráállok évekig esport szinten.Az Audio Wild sound bars a 6800-as árával és 2év garanciával nagyon csábító. Ha nem túl kényelmetlen, és elég tiszta a középtartománya jól beállítva, akkor mindenképp amellett döntök, de senki nem ír róla ilyesmit.
-
guppy
őstag
válasz
DBAtti #47945 üzenetére
1. sztem meg cirkum, legalább is nekem teljesen belefértek a fülcimpáim
(de elhiszem h nem mindenki van ebben a helyzetben)
a második pontot meg szándékosan hagytam ki, bár igazából semmi értelme addig ajánlgatni amíg nem ismerjük a keretet, szóval fölösleges billentyűzet cséplés az egész -
törölt tag
válasz
DBAtti #47787 üzenetére
Általában nem az idő elteltével zajosodnak, hanem már újkorukban is zajosak, - az alaplapon és környezetében levő sok zaj és a nagyon alapfokú tápegység miatt. Persze tudom, hogy az "okát nem tudom" kitételed az időben növekvő zajosságra vonatkozott, de szerintem nem jellemző ez az időben növekvő zajosodás, ha mégis, akkor feltehetőleg a tápegység öregedése és az egész alaplap időben növekedő "zajfelvevő képessége" (mágneseződés, sztatizálódás, alkatrészek elöregedése...) lehet a ludas. Gondolom.
-
-
DBAtti
aktív tag
válasz
DBAtti #47229 üzenetére
Annyit szerkesztettem, hogy már nem lehet.
Szóval nem is lenne azzal nagy bajom, hogy szól belőlük valami zene. De amíg az ember Noob a fejhallgatók világában -ahogy én is szomjúhoztam egykor egy HD201-re, és amikor Bátyámét meghallgattam, ájuldoztam a minőségtől-, szóval amíg igazán csak nyálcsorgató, addig relevánsnak veszi az ilyen bevásárlóközpontokban szerzett tapasztalatait is. És rögtön tudja igazolni a gyermetegségből, és savanyú a szőlőségből eredő '"Ez nem ér meg ennyit, de még jobb is nála az otthoni Genius headsetem 3k-ért." mottóját. Ez viszont már rossz.
A high-end darabokat igenis át kellene telepíteni a HiFi részlegre, normális láncra. -
niof
veterán
válasz
DBAtti #47145 üzenetére
Én használtan vettem az iPod Classic-omat 30k-ért, nagyon jó állapotban, kb másfél éve. 80GB-os vinyó pörög benne, napi 2-3 óra használattal kb 8-9 naponta kell tölteni. Nagyon jó hangja van, amikor a Sony-mat lecseréltem erre, kb olyan érzés volt, mint amikor az ember a rádión AM-ről FM-re kapcsol át, szóval magáért beszél. Az egyetlen szépséghiba, hogy FLAC-ot nem játszik. WAV-ot természetesen igen, más veszteségmentes formátumot pedig még nem próbáltam.
Szerintem érdemes körülnézni, hátha valamelyik adok-veszek portálon akad egy jó állapotú 6.gen. darab.
Még upgrade-elni is lehet, ha jobban szeretne bele az ember egy flash alapú tárolót, meg hosszabb üzemidőt (ennél is), akkor csak egy zif to cf átalakító kell, meg egy tetszőleges méretű Compact Flash tároló. Csomó leírás van a net-en, hogy hogyan kell csinálni, és hosszútávon nagyon megéri. Viszont amíg a vinyó bírja (ha jól emlékszem Toshiba), addig felesleges babrálgatni.Szerintem...
-
tomab04a
aktív tag
válasz
DBAtti #47140 üzenetére
Köszi.Szerintem akkor a 235 lesz a kiválasztott.Mostmár a kérdés csak az, hogy milyen lejátszót ajánlotok olcsón?Veszteségmentes formátumot tudnia kell, a régi vonaton ne halljama csattogást/zúgástbúgást(annyira) és a vénasszonyok szövegelését. (nem szeretném tudni hogy a kisunokája barátnőjének a frissen ellett macskájának most kellett levágni a lábkörmét),és ha nem kéne naponta idegeskednem mert este nem raktam töltőre az se lenne nagy baj.
-
\\ZerG//
csendes tag
válasz
DBAtti #47131 üzenetére
hát, nem vagyok egy telhetetlen típus, szerintem most ezzel megtudok elégedni.
Hát régebben alaplapról hallgattam a zenét, de most már egy Cmoy erősítőrül megy az egész. Ritkán szoktam maxon hallgatni zenét vagy bármit... inkább közepesen...
Viszont a gyengeségek alatt mit értesz? Szóval nekem eddig egy 4000 Ft-os Philips SHP2500-os volt... nem hasonlítható össze egy koncert teremmel, de azért maxon is ment recsegés és egyéb torzolást nélkül... Ügye azért ez még ennél a fülesnél is elvárható? -
niof
veterán
válasz
DBAtti #47013 üzenetére
Az összeg kb. valóban stimmel. A két leírt fejhallgató túl nagy méretben nekem. Kisebbet keresek.
Egyébként nem túlhangsúlyozott basszust szeretnék, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, hanem olyat, ami a lehető legszebben adja vissza ezeket a frekvenciákat (basszus all-rounder). Egyébként a HD202 hangzása a basszuson kívül tetszene, sőt, még a formavilág sem idegen túlságosan, de az említett sovány és koppanós basszusa nem tetszik.
-
rozso3
csendes tag
válasz
DBAtti #46927 üzenetére
Kedves DBAtti!
Köszönöm a választ. Megnéztem az 1. HSZ-t az ajánlott típusokkal.
És a tesztek alapján megtetszett a Superlux HD-660, de nem tudom, hogy ezt a típust ki tudja e hajtani egy sima alaplapi integrált hangkártya vagy csak egy erősített kimenettel rendelkező külön hangkártya volna elég hozzá. -
contaxg
veterán
válasz
DBAtti #46973 üzenetére
Hogy tovább kutyuljam a dolgokat, az Editionből, tehát az otthoni verzióból is létezik 250Ohm-os kivitel. Ez már az 5.-ik vagy 6.ik DT770 verzió?
-
Findzs
addikt
válasz
DBAtti #46851 üzenetére
köszönöm a kimerítő magyarázatot
akkor ha cserélem mást nézegessek valahol feljebb
esetleg az akg 420 milyen ? legközelebb egy teljesen kényelmes fejest akarok, persze jó hanggal, mint mondtam az akg 512 nekem megfelel hangra, csak hát a kényelem
annó mikor vetem 2 éve a MM -ban meghallgattam az össze kirakott fejest sokáig időztem és pár nap múlva is visszamentem még egy próbára de az akg 512 legelső próbánál megfogott és még a 30 ezres fejesek se tudtak eltántorítani tőle
sajnos más helyen nem lehet próbálgatni a fejeseket ahol lakom, csak az MM jöhet szóba
-
Findzs
addikt
válasz
DBAtti #46780 üzenetére
ez a philips 5401 felkeltette a figyelmemet, mindenütt ajánlják és még a drágábbak között is megállja a helyét, ugyanakkor szemtelenül olcsó
hangra 31 pontot kapott a 70 -ből, de még a több százezres modellek is csak 50 körül és a többi model ami 30 körül kapott mind drágább tőle
pl. az akg 518 -at sokan dicsérik de csak 28 pont a hangja (persze az egész hang kérdés szubjektív ugye)
[link]kíváncsi lennék vajon jobb -e mint az akg 512 -őm
a hangjával különösebb bajom nincsen de már 10 perc után se kényelmes
vagy egy velur párna javítana rajta ? -
-
BeeNiTTo
tag
válasz
DBAtti #46233 üzenetére
persze vélemény meg teszteket mindenkép olvasok akármi vesszek ,most körbekérdezek ism körben hátha van valakinek és akkor ki is probálom ha nincs akkor maradnak a netes tesztek
+mint mondtam biztos megváltás lesz a műanyag 900-ft-ok után ,volt ameilyk sebesre horzsolta a fülem 15 perc után is
-
BeeNiTTo
tag
-
krichd1
addikt
válasz
DBAtti #45175 üzenetére
Rövid ideig hallgattam (kb.10perc) ismerősnél noti alaplapiról (nem tudom milyen chippel szerelt). Hangja erről alapvetően középorientált, kicsit visszafogott magas hangokkal, összességében számomra kellemes hanggal. Anyaghasználatban műbőr+fényes műanyag. Az általam próbált példány pár hetes volt, tehát nem tudom mennyire strapabíró hosszútávon. Próbáld ki
.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
DBAtti #44856 üzenetére
Bocsánat, kicsit kaotikus lett az előző HSZ, a forrás minőségét belekevertem az erősítésbe, és fordítva. Azért remélem érthető volt mire akarok kilyukadni:
- Az általad élettelennek hallott magasabb kategóriás fejhallgatókban vagy a ZS DAC-jának gyengeségét hallottad (esetleg kombinálva erősítés hiányával), vagy
- Annyira megszoktad a 212PRO-t, hogy minden ami más rossz.
A többi pont megállja a helyét. Meg kell hallgatni a saját fejhallgatódat jobbnak mondott forrás(ok)ról, és így összehasonlítani az említett fejhallgatókkal, azokkal a zenékkel, amit szeretsz, és ebből levonni a megfelelő következtetést. -
dudika10
veterán
válasz
DBAtti #44296 üzenetére
Modker topikba írsz és az arra járó moderátor cselekszik.
Ha hardveraprós problémád van, akkor az olyan kéréseknek külön fenntartott topikba kell írni.
Csak erre a két csoportra oszlanak a moderátorok. Persze más-más topikot látogatnak Ők is.
A multimédia részleg rendszeresebb látogatója dabadab és daa-raa például, de bármelyik moderátor át tudja írni az első hozzászólást.
Privátban moderációt kérni nem is lehet. -
dudika10
veterán
-
Macisajt3
tag
válasz
DBAtti #44235 üzenetére
Szia!
Először is köszi a választ!
Köszönöm a megvilágítást, így már stimm mi a különbség a kettő között. Őszintén szólva nem ragaszkodok szerintem feltétlenül a circum módszerhez. A maximum használati idő egyfolytában, az egy film hossza. (szóval maximum 2 óra körül) De jellemző inkább a 30-60 perces időszak.
Az olcsóság relatív, mert a 20ezer forintos mp4 lejátszómhoz nem lenne jó egy nála drágább fülest venni.
A személyes teszteléssel csak annyi a problémám, hogy a környéken nem nagyon van alkalmas bolt kipróbálásra, úgyhogy kb látatlanban veszek. Maximum ha nagyon mellé fogok, akkor élek a webes rendeléshez járó elállási joggal.Átfutottam az általad javasolt fejhallgatókat: kb ez a 11-12ezres kategória az, aminél a megfelelő szintű( hang, anyag minőség esetleg support) kezdődik?
Pl az "AKG K 512 MK II"-nél a csatlakozóra vonatkozóan nem találok a hosszán kívül semmilyen megjelölést: ezek ugye a szabvány 3,5-ös jack csatlakozóval készülnek?
Mielőtt ide a fórumba beírtam volna 2 fejhallgatót néztem meg: Egy Sennheiser HD203-at, illetve egy HD205-öt. Az általad javasolt listában egyik sem szerepel (bár az utóbbi már inkább a megjelölthöz képest drágább sávot képvisel). Ezekről esetleg mi a vélemény? (fórumban rákeresve, inkább pozitív jelzéseket olvastam róluk, de fogalmam sincs, hogy az általad jelölthöz képest ezek hogyan viszonyulnak)
-
DBAtti
aktív tag
válasz
DBAtti #42303 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy a Pio-nak 6m(!)-es kábele van, így toldozgatni sem szükséges. Ha nekem mozizásra kellene egy nyitott, most biztosan megnézném valahol, aztán ha tetszik megvenném Bodz fórumtárstól
De nem tukmálom tovább, csak nekem is tetszik, de nem tudnám mire használni. -
törölt tag
válasz
DBAtti #42194 üzenetére
Annyi jó van ebben a fejhallgatóban, hogy minden egyes darabja cserélhető. De egyébként nem vagyok elájulva az anyagminőségtől, összeszereléstől. Pár hónapja már írtam, hogy jobb oldalt az állítható fejpántot mikor visszadugom, kis híján átszúrja valami fémdarab a bőrt. A másik oldalon semmi ilyen gond nem volt, meg akárhol máshol kipróbáltam 880-at, 990-et, szintén nem kellett ügyelnem az állítgatásnál. Ha már úgy is bent tartják, ezt is megemlítem. Csak nem szeretem az ilyen nagy szerelőüzemeket, mert általában nem túl alaposak. Azt azért tudják hirdetni, hogy x év garancia.
De nem csak az ilyen nagy szerelőüzemekben nem bízom, a biciklimen is azért csinálok szinte majdnem mindent magam (csak racsnival, középcsapággyal nem foglalkozom, a ellenben a kerekeimet is magam fűzöm), mert volt úgy, hogy szerelőnél volt, majd pár km-t követően kilazult a hajtókar, ami egy komoly balesetbe is kerülhetett volna.
Vagy hogy hajtóműcserét követően nem állította jól át az első váltót, és ledobta a láncot... -
Deadzone41
őstag
-
-
-
p_adam
addikt
válasz
DBAtti #41372 üzenetére
Lehet hogy kölcsön tudok adni egyet mert kettőt szereztem belőle csak majd vigyázz rá mert a fehér hollónál is ritkább
Azt hiszem az SR-5 Gold a leginkább alulértékelt Stax csak nem adapterrel kell használni hanem egy jobbfajta erősítővel (SRM-T1) ami relatíve drága hozzá. Bánom, hogy eladtam.
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Automata kávégépek
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest