- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
Na, ez egy tök jó tipp.
Gyönyörű, modern, simán kéne (oké, ez egy VW Passat +1-2m, de nekem a +szépség megérné a plusz). Milyen motorral ajánlott ez? Összkerék + futómű elég jó hozzá?A helyi DasWelt-nél nagyon jó barátom a vezető menedzser, szerintem tudna is segíteni jobb árban jó autót venni.
A VW konszern mellett ez szól egyébként részemről. -
Veron
addikt
-
olajbogyo
aktív tag
Ez egy teljesen vállalható, mutatós belső, nincs ezzel semmi gond. Mindenki mást, és mást néz egy autónál. Én pl ha autó nélkül maradnék miatta, akkor sem vennék még egyszer kugát! Annyi baj, mint azzal volt garancia időn belül, már vicc kategória. Lehet tőlem a toyota hibrid rendszere is benne.....Én, már ezt a Toyotától vettem meg, egy C-HR 2.0 verzióban. Az sem érdekel, ha van kopogós műanyagom, és zongoralakkom(ezt valamiért imádják arrafelé, én nem annyira) Igaz a híres 1,5 ecoboost os volt nekem, de akkor is, innentől kezdve gyárthat ez bármit, nekem nem kell(bár egy amerikai Raptor azért jöhetne...) Csak azt akartam ezzel mondani, hogy mindenkinek más, és más a nézőpontja, ahogyan nekem is volt egy rossz élményem, és innentől elvetek minden mást is ami onnan jön. Lehet ez hülyeség, de szerintem így van ezzel a legtöbbünk. Van valakinek egy rossz élménye bármely vonalon, és már kész is az ítélet!
Kipróbálásnak jó nekem ez a hibrid toyota, nagyon bejön, még mindig élvezem, pedig már 2 éve meglesz lassan. A következő egy Lexus lesz, már majdnem tuti. Egy cimbora, aki mérnök az audinál, mondta, hogy a legjobb választás a hibrid vonalon a toyota, ők nagyon sok hibridet szedtek szét tanulmányozás céljából, és csak elismerően beszélt róla. Persze más, meg mást mond, gondol, és ez így van jó! -
F-ECT$
titán
A környezetnek az kellene, hogy lokális (autók, házak) és ipari környezetben (erőművek, gyárak) kb azonnal leálljanak a CO2 (és egyéb égéstermékek) kibocsátással. Az, hogy egy autó valós körülmények között 5 vagy 8 litert eszik, az sajnos majdnem tökéletesen mindegy környezeti szempontból. Főleg ha csak a 30 milliós vagy drágább autókat nézzük, mert azokból azért nem fut olyan sok az utakon.
De egyébként egy átlagos 15.000 km-es éves futást feltételezve 3 literes különbség a fogyasztásban évi 270.000 Ft-ot jelent. Ennek több mint a 10x-ese az autó értékvesztése évente, szóval ez is elenyésző.
-
F-ECT$
titán
Érdekes a hirdetés. Az alapadatoknál 5 személyt ír, de a leírásban 7 személyt. Szintén az alapadatoknál sima benzin motort ír, de a leírásban hibridet. A leírásban azt írja, hogy több mint 1 millióval olcsóbban adja, mint az új ára, így 10.2-ért hirdeti, de az új ára 16.9-től indul (igaz az Acenta felszereltség, ez meg csak Visia, illetve valamiért egyes modellekre valóban van 4 millió kedvezmény, azzal már kb stimmelnek a számok).
Persze ettől még lehet valós a hirdetés, de ez a 2000 km-es futás 1 év alatt szintén kicsit gyanús (bár a JSZP szerint csak 2024.04.01-n lett forgalomba helyezve, de a hirdetésben 2023/3 van).
-
-
Ja, biztonság területén volt Toyotának egy két ilyen húzása (előző Rav4 volt az anyósgyilkos mert kispórolták ott a merevítést, mert akkor nem volt még arra törésteszt és spóroltak egy kicsit...). A motor a yaris crossban már nem új versenyző, szóval megbízhatóságban nem tartanék tőle.
Mondjuk biztosan több toyota hybrid tulaj van mint elektromos hyundai kona tulaj, helyedben hyundai topicban (meg elektromos autó topicban is ha van, ezt nem tudom) is rákérdeznék. -
Ha munkába járás akkor érdekes lehet hogy a zöld rendszám jár e valami haszonnal (céges kedvezmények vagy parkolás, pl. V. kerben sokszor semmit nem ér a zöld rendszám mert helyet nem találsz megbízhatóan). Ha az elektromos a szimpatikus akkor az eddig elhangzott érveken (tudja e tölteni, megy e vele messze stb.) azt is érdemes megtudni hogy az adott hyundai akkupakja mennyire bírja a strapát (főleg hosszú távra tervezve, bár én éppen a hyundai-ról ebben a tekintetben nem hallottam rosszat, de ez sokat nem jelent).
-
Ha nincs napelem a házon/ nem tudsz otthon tölteni én nem vennék még itthon elektromos autót. Persze ki lehet számolni mennyire megéri főleg csak városban, de én az itthoni töltő hálózatra nem bíznám magam. Ha valahova utazni is akarsz vele akkor pláne (és nem dőlnék be az áprilisban simán lementem Horvátokhoz videóknak, a nyár más azért...). Főleg hogy a yaris cross hybrid nagyon jól fogyaszt (és szerintem értékét is jobban tartja). Szóval nagyon spéci esetek kivételével én ezekből a yaris cross hybridet venném.
szerk, ui: csak hogy részrehajlásom is érezhető legyen én rav4 hybriddel járok
-
Ja, az 1,33 hybriden vakargatom a fejem lehet hogy megmutattom feleségemnek, 9 alatt már 360-as kamerával meg mindennel adják... Az 1,33-ról azt hallom rendben van, igaz ez a hybridesített változatra is (lásd suzukinál több panaszt hallok az alibi hybrid 1.2-re mint az eredeti sima szívóra)?
-
vzsryl
nagyúr
Tegnap néhány szívó MPI-t felsoroltunk. Azok jó motorok, de értelemszerűen elavultak, így új autóban véletlenül sem kell keresni őket.
Az újabb VAG TSI-k (~2014-től), 1.4@150Le, 1.5@150Le, 1.8-2.0, Opel 1.4T@120-150Le, Fiat 1.4T-jet, Suzuki 1.4Boosterjet, Renault-Merci-Nissan 1.33 turbó (mindegyik gyártónál más béven, 3 féle teljesítmény szinttel), 1.6-1.8-2.0Tce, Toyota 1.2T, Honda 1.5T.
Hasraütésszerűen ennyi, de ezek már nagyrészt modernebb motorok, és bőven több hibájuk van, mint a szívó MPI-knek. Alapvetően megbízhatók, néha jól is fogyasztanak és jól is mennek. -
-
egy hasonló kasztniban (Lexus NX350h) nekem tankolástól tankolásig (excelben) számolva is jó egy literrel kevesebbet eszik a Toyota hibrid rendszer, így én meg tudok barátkozni a felbőgő benzinmotor hangjával cserébe ezért. főleg, hogy a negyedik-ötödik generációra (ami az enyém) már elég jól minimalizálták a felbőgést, ez már nem kettes Prius szint. meg a zajszigetelés sem az
-
Ez egy nagyon érdekes autó, csodálkoztam is az új hajtáson amikor először hallottam (miért nem a már használt 1.6 alapú hybrid, bár nyilván nehezebb kasztniba jobb a turbó).
Céges vagy magán? Bátor vagy de becsülömMondjuk az 1.33 turbó és az 1.6 hybrid esetén nem hallok rosszakat, talán ez is követi a trendet. Mennyi a fogyasztásod milyen felhasználással? Mennyire nyomta fel a tél?
Most is érdekes autó olyan tekintetben hogy olcsóbb mint egy jazz pl és maga a kasztni tetszik... Bár feleség autó nézegetése megy, és annak lehet hogy nagy (rav4 helyett meg nem lesz az biztos).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Formula-1
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest