Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
den89
tag
válasz
BaLee #223185 üzenetére
Anyuméknak Scross van, 70-80%-ban városban használva 7-7,5 liter körül eszik. Nem fog az az autó 8-9 litert enni. Szerintem is ez a legracionálisabb választás. Évi 5000 km-en mire visszajön az a 3,5 millió Ft a fogyasztáson... de te is leírtad. De ha más szempontok miatt tetszik neki a CH-R, és nem vágja földhöz 12 millió Ft, akkor uccu neki.
-
dudika10
veterán
válasz
BaLee #223185 üzenetére
S-Cross tulajkent, eddig 2500km-rel az autoban, amibol ugy 1500 Budapest kulvaros, rovid utak es 1000 hosszu utak autopalyan 135-tel, azt tudom mondani, hogy 6.1-es atlagot ir a kijelzon.
Eleg dinamikusan, de nem benzinpazaron kozleledek, az autoszerelomnel hasonlo felhasznalas mellett, egy csak szineben kulonbozo s-cross 5.8-at mutat. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
BaLee #223190 üzenetére
5000 km-re nem indokolt a hibrid szerintem.
Stellantis 1.2 hibridekben már lánc van a szíj helyett. Ford Puma jutott eszembe, rá kéne kérdezni alkatrész pultnál, milyen vezérlés van rajta, asszem van már láncos is belőle.
Vagy ott az 1.0 TSI egyszerű száraz szíjjal, VW Taigo például, kicsit többért T-Cross, T-Roc 1.5 TSI.
-
válasz
BaLee #223185 üzenetére
Yaris Cross Hybrid van már 8,8-ért hahu alapján. Legnagyobb gondja hogy a fényszóró abban még nem led, de csak városban ennyi spórolásért kibírható. De 10,5 környékén már van rendesen felszerelt. 11 környékén van Honda HRV is. Ezek fő előnye hogy automaták, az scrossban már nincs normális automata, városban meg jó az.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BaLee #223185 üzenetére
5000 km-re nézve az Scross sem feltétlenül 7,5-et fog enni városban. Ha sok a rövid táv, vagy a táv nagyobb, mondjuk 15 km de azt is fél óra alatt teszi meg simán kijön a 8-9L-s fogyi Scrossal is, de persze a 3,5M-ból sokáig lehet tankolni.
Méretben Scross nagyobb, mint a CHR azért.
-
batai15
félisten
válasz
BaLee #184348 üzenetére
Nem etanol van benne ,hanem ETBE -etil terciel butil éter.
Elvileg stabilab másabb vegyület .
Másik nekem is megszületett a döntés , ő lett belőle .
Valóban igazatok van ha az ember normálisan akarja a vétel után a szervizt ,plusz 250 minimum. (Vezérlés , normális gépi váltó olaj csere,olaj csere,meg egy két apróság még)
Nagyon szépen vált a váltó , motor hangja nagyon szép járásu, csendes jól megy.
Szabó Zoltán nézte át ecseren .
Elvileg volt benne váltó olaj frissítve,de Zoltán azt táncsolta hogy teljesen csak géppel lehet le cserélni , ha ezt most meg teszem a 6os aisin nagyon sokáig hibátlan lesz . (Igaz nen olcsó 80k )Gép nélkül kb a fele benne marad.
Gyönyörűen vált ahogy a nagy könyvbe meg van irva.
2.0 hdi ,elvileg valós 143ezer km .
A kínálat tetejéről választottam, többször meg néztük, szerelővel is.
Egyenlőre úgy néz ki jót választottunk. -
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
BaLee #183404 üzenetére
Én személy szerint megadnám azt ami neki kell, hogy átmenjen most a műszakin és üzembiztos legyen. Aztán ha még szolgál 1-1.5-2 évet akkor már megérte.
Persze, ha nem üt be valami komolyabb tétel. De műszaki előtt ha átnézeted, lehet egy jobb képed, hogy mennyibe is kerülne most.
Állításod szerint rozsdával nincs gond, ez ennyi idős/értékű autónál igazából nagy pozitívum már. -
válasz
BaLee #181533 üzenetére
A másik, hogy ha engem megkérdeznek, hogy mi a hiba a kocsimon lehet eszembe sem jutna olyan hibát említeni ami tényleg hiba de megszoktam és együtt élek vele napi szinten mert nem akarom megcsináltatni.
Illetve aki ne mért hozzá, az honnan tudná, hogy van egyáltalán olyan jelenség, amire figyelnie kell. Legyen az hang, vagy bármiféle mechanikai érzés.
Pl. azt meghallom, hogy valami új hang jelent meg, de hogy az most a téli gumi miatt van, vagy a "gömbcsuklófej-szilent-felső-harmadoló-csillapítója".
A mostanság elkelt ex-autómnál is talált a vevő valami kormányösszekötő-mittudoménmit, amiről nekem halvány lila gőzöm sincs. El is magyarázta, hogy miről lehet észrevenni, de hát olyan volt ez, mintha a lányomnak magyaráznám a cwm recovery portolásának részleteit. -
Tin
veterán
válasz
BaLee #181181 üzenetére
Szerintem nem jobb a helyzet, gyakorlatilag 10 autobol itt 7 nem öregebb 5 evesnel. Akarki akart mar uj autot, az utobbi evekben tobbszor is vett. Kolleganom fel oraja meselte, hogy vett egy Seatot szombaton, ujat, mert olyanja volt. Elkepeszto, beirom a keresobe a VW Golfot, es egymillio darab van belole. Szerinted azok hol fognak kikotni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Könyvajánló
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- ZIDOO médialejátszók
- Kikristályosodik a Razr 60
- További aktív témák...
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest