- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sátán44 #135084 üzenetére
Az a baj, hogy nem gyári techonlógiával dolgoznak a műhelyek és ha nem jól csinálják meg akkor több kárt okoz mint hasznot. Ezért bukod a garit.
Ezek az új autók már kapnak egy alap alvázvédelmet (ezért vállalnak rá 10-12 év átrozsdásodás elleni garit) ami kis odafigyeléssel elég.Mági: Ruster.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
Sátán44 #133771 üzenetére
sejtettem
Vagy megveszed ebben az állapotban vagy hagyd a fenébe.Amit mutat az óra jó eséllyel kamu.
Nézd meg mibe kerülnek az ilyen Jazzek mobile.de-n a feltüntetett kmóra állással.
Majd nézd meg, hogy neked mennyiért árulják regisztrálva (százezres tétel is könnyen lehet) és névre írva (átírási illeték, törzskönyv, eredetvizsga ez 50-100e pénz teljesítménytől függően csak az átírás)Mi ezért nem tudtunk Grand Scenic-et venni. Egy olyan hazai volt a kínálatban amit érdemes volt megnézni, de az is csak képen mutatott jól és a vezetett szervízkönyv annyit jelentett, hogy néha 4-5 évig nem vitték szervízbe
A külföldi nem mondom, hogy rossz, de semmit se tudsz az előéletéről és fix, hogy nem abban a szervízciklusában tart amilyen óraállással megveszed. Abból meg csak a baj származik később. -
-
válasz
Sátán44 #133131 üzenetére
Pár éve valóban létezik ez a megoldás - nem minden típusnál de van. Ugyanakkor az adatok amiket a gyártó gyűjt , nem a tulajdonoséi. Tehát az h ő nyilvántartja a saját maga kínált garancia miatt az ő általa elvégzett munkát, senkire nem tartozik hivatalosan.
Viszont a honda legalább ennyit meg kell hogy mondjon, hogy elektromos-e az adott autó szervizkönyve. Ez szerintem gyorsan tisztázható. -
válasz
Sátán44 #133118 üzenetére
Az a helyzet, hogy magyarnak nincs publikus info. Idehaza mindennel oda-visszaélnek. És nem csak a nepperek, de a vásárlók is. Nekem a pohunál eleinte kiadták, majd utolsó vásárlásnál már közölték: ők semmilyen perben nem lesznek hivatkozási alap. Nincs több infó senkineksenem. Se.
Egy gyors áttekintés. És - szerintem(!4négy!) - ne a múlttal foglalkozz, hanem a kocsi mostani állapotával. (Nem , a szerviztörténetből nem fogd kiderülni h milyen alkatrészt raktak bele. Csak annyi van pl felírva, hogy 1db dpf v 1 db turbo stb stb.) -
-
törölt tag
válasz
Sátán44 #132813 üzenetére
Erről a kereskedésről nekem is csak negatív tapasztaltom van tavalyi autóvásárlás kapcsán.
Ugyanez a stílus velünk szemben is, lekezelőek voltak, a hibákat letagadták, utána még ők voltak felháborodva.Senkinek nem ajánlom, hogy náluk vásároljanak autót, főleg, ha bizományban van náluk a kocsi.
-
roberto211
őstag
válasz
Sátán44 #118601 üzenetére
Nem hiszem. 2,2m körül van ez az összeg ha jól számolok.. 15-20m fölött szoktak rákérdezni hogy miből van ez a kocsi.. De ilyenkor meg ha hivatalosan nem telne rá csak nincs olyan hülye az ember hogy nevére vagy M.o i bejelentéssel veszi.
Amúgy sztem ufo civic szebb.. Sedane meg lehet jobban összevan rakva vagy passz.. Én ufot vennék de ugye kinek mi..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sátán44 #115573 üzenetére
Jó vételt kell keresni ezért nem szabad csak egy típusra leszűkíteni a dolgot szvsz.
Ha sokat használnátok városban akkor Jazz. Mazda 3 1,6 iszákosabb. Hyundai sem rossz, ha találsz belőle jót akkor az is jó választás.
Bár ha gyerkőc is van én Civic-et venném. Biztonságos és elég jól pakolható de nyilván nem megy el annyiból (fogyi, egyéb fentartási költség) mint egy Jazz.
-
szőröscica
addikt
válasz
Sátán44 #108285 üzenetére
Igen, a vezérműlánc szeret szakadni benne. Legalul olvashatsz róla, nem ajánlott 2012 előtti 1.2 TSI-t venni.
[rvilike]: Igaz, igaz, a Jaguar is prémium szerintem.
-
válasz
Sátán44 #100971 üzenetére
Elég sok Opel 1.6 16v eszi az olajat új korától kezdete, nekem is volt egy ilyen '95 végi Vectram, garanciában cseréltek benne 4 dugattyút, utána nem ette.
Úgy tudom, az volt a gond, hogy olyan dugattyút tettek bele ami - szándékosan - enyhén háromszög keresztmetszetű volt (asszem a Lotus fejlesztette a GM számára), igy kisebb súrlódással működött, de eleresztette így az olajat. Cserekor normál, kör keresztmetszetű dugót tettek bele, így az olajfogyasztás megszűnt, de az autó észrevehetően lustább lett.
@100981, Zola007: X14XE: kezdetben könnyen szakadt a vezérműszija, később módosítottak a görgőkön. Ha betartod az előírt csereperiodust (60 vagy 90 e.?), akkor nyugodtan alhatsz.
-
-
Viszlát
addikt
válasz
Sátán44 #100961 üzenetére
Azt nem tudom mit kellene vele csinálni, de ugyanezzel a motorral van hajtva a családban egy F Astra, 19 éves, 480ezer km körül és körülbelül 6-7 decit csipeget el két olajcsere között. Igaz, koránál fogva már 9-10k kilométerenként van cserélve benne. Szvsz egyáltalán nem normális ekkora olajfogyasztás, vagy annakidején én fogtam ki az egyetlen kivételt.
-
sullerj
tag
válasz
Sátán44 #98968 üzenetére
Egy hasonló esetnél én úgy jártam, hogy hiába volt meg az alvázszám, a német szerviz, akiket felhívtam a szervizpecsét alapján, csak hápogott, hogy ők egy kis szervíz, így papír alapon tudnák megkeresni az akták közt, mondjam a tulaj nevét :-). Nem tapasztaltam elutasítást, normális hangvételben meg lehetett velük beszélni (más kérdés, hogy egyéb körülmények miatt az a kocsi is felejtős lett végül)
Érdemes google alapján megnézni, hogy egy kis falusi szerviz pecsételte-e, avagy pl. egy márkakereskedő, ettől függően kaphatsz értelmes választ.
-
-
-
footy
addikt
válasz
Sátán44 #98723 üzenetére
Amikor en vettem a Mazdam, ebben a forumban tudtak segiteni a szerviztortenettel kapcsolatban-
-
-
válasz
Sátán44 #98725 üzenetére
A BMW-nél ingyenes a neten, a többinél nemtudom sajnos
Apropó, van tapasztalata valakinek M sport futóművel? Van egy lehetőség egy M sports package-os kocsira, csak épp az ultrabrutál kivitelben, azaz elöl 225/45/R18 hátul 255/40/r18 gumik vannak rajta M futóművel. Attól félek, hogy legalább annyira, ha nem jobban ráz majd, mint a Civic, és akkor akármilyen jó vásár lenne, bukó, mert az utak SZAROK
-
footy
addikt
válasz
Sátán44 #98721 üzenetére
Nem terulet hanem eladofuggo. Becsben a hasznaltauto kereskedok kb 90% torok-szerb-alban. Ok szivbaj nelkul tekergetik az orat. Maganszemelynel ez azert ritka. Szvsz Ausztriaban nem olcsobbak az autok mint Magyarorszagon. (Kivetel az idos nagy hengerurtartalmu, esetleg serult auto)
-
-
-
-
Gebriel
veterán
válasz
Sátán44 #96331 üzenetére
Itt a folyamat.. ha ügyes vagy és minden rendben megy 1 nap.. max 2.
-
DZs
senior tag
válasz
Sátán44 #96024 üzenetére
Én nem úgy közelíteném meg, hogy Ford vagy Mazda, hanem hogy tetszik, vagy nem rohad, mert fenntartási költségek tekintetében nem térnek el nagyon. Neked kell eldönteni, hogy melyik a fontosabb.
A hirdetésben szereplőre, amire hivatkozol a hozzászólásodban, az eleje nem tetszik, azzal történt valami. Rétegmérővel nézd körbe az egészet.
-
válasz
Sátán44 #96017 üzenetére
Szerintem egyban van én megvenném persze nem ennyiért mert ez még remélhetőleg alkuképes . Olyan 1.35 lenne érte reális . Ezek a madzagok nagyon megbízhatóak . Anno a Toyota és e között hezitáltam tíz éve ,de mivel a mazda drágább volt 300K val így nem azt vettem . Ismerősöm mai napig megy vele 10 év 250K km és semmi baja a kopó alkatrészeken kívül .
Fordos kolegáknak .: Inkább az a tíz éves Mazda mint egy fiatalabb fóka .Azon kívül , hogy fiatalabb nem tud többet . Nem véletlen az árkülönbség sem .
-
vmk
tag
válasz
Sátán44 #95462 üzenetére
Tényleg nincs benne. Nekünk volt ilyen céges Seicento-nk. Mindig előjött, majd elaludt ez a lámpa. Egyik kolléga tudta úgy vezetni, hogy nála nem jött elő. Állítása szerint kicsit jobban pörgette 2300-2700 körül, ez volt a titka. Egyébként semmi hiba nem volt az autóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bluering Libra irodai forgószék
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest