Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
David891
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem adott egy lamax9.2 akciókamera amibe szükségünk lenne egy micro sd kártyára.
A leírás alapján:
(Az első használat alkalmával közvetlenül a kamerában formázza meg a kártyát. › Ajánlott nagyobb írási sebességű és max. 128 GB kapacitású memóriakártyát használni (UHS Speed Class – U3 és nagyobb).Megjegyzés: Kizárólag neves gyártók Micro SDHC vagy SDXC kártyáit használja. A nem neves gyártók kár-tyái nem garantálják az adattár helyes működését.)Tudna valaki ajánlani ezek a kritériumok alapján belevaló jó minőségű kártyát?
-
Lokii
aktív tag
Akkor veszek 1 sd kártyát belső tárhelynek külön szintén ugyanilyen/hasonló méretben(vagy még egy canvas go pro vagy valami hasonlóan megbízható másik márkából), mert külső tárhelyként használva lehet képeket stbt , belsőben meg csak alkalmazások semmi egyéb felhasználói adat
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #4293 üzenetére
Rosszul emlékleztem, amit írtam #4290-ben:
"A másik 64 GB-os Patriot kártyánál nem tapasztaltam ezt a belassulát. Mondjuk az is nagyon ritkán van használva."
Ugyanis tegnap bontottam ki ezt a másik 64 GB-os Patriot V30-as kártyát.És ez is lassú. AJA System test progival vizsgáltam most is.
Írás: 15 MB/s
olvasás: 22 MB/sKíváncsiságból megmértem a Patriot 128 GB-os V30 kártyát újra.
Ez hozza még mindig a jó eredményt:
írás: 52 MB/s
olvasás 81 MB/sAz olvasási 81 MB/s valószínűleg a laptop maximuma és nem a kártyáé, mert a többi gyors kártyánál sem tud többet mérni, azokat is 81-re hozza.
Visszatérve: valami kummantás van a Patriot 64 GB-os kártyáknál.
-
válasz
Rodzser Mór #4290 üzenetére
a v30 kifejezetten az írásra vonatkozik.
-
Én azt tudom, hogy akármi is van, csak márkás terméket veszek és inkább megfizetem az árát és az nem okoz meglepetést...persze az is tönkre mehet (Murphy törvénye) de eddig még minden oké Samsung, (régi) Lexar, SanDisk vagy Kingston kártyáimmal is...
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MaxxDamage #4288 üzenetére
Van egy 64 GB-os Patriot V30-as kártyám, emagról vettem. Hozta is a jó írási sebességet, aztán rövid idő alatt belassult, alig párszor használtam.
De ha jól emlékszem, így is hozza a 30 MB/s olvasást és inkább az írási sebesség, ami látványosan belassult a kezdeti állapothoz képest.
De ha jól tudom, írásra nem tartalmat előírást a V30-as szabvány, úgyhogy reklamálni nem igazán lehet.
Van is róla valahol mérési eredményem.A másik 64 GB-os Patriot kártyánál nem tapasztaltam ezt a belassulát. Mondjuk az is nagyon ritkán van használva.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MaxxDamage #4288 üzenetére
Igen egy próbát megér !
Megjön, H2TestW és ha nem frankó vissza !
A temutól eddig mindig gyorsan visszakaptam a pénzt ! -
válasz
Rodzser Mór #4287 üzenetére
Szia!
Tegyél egy próbát és kiderül, reméljük beválik!
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MaxxDamage #4286 üzenetére
Szia!
Én is rizikósnak érzem. Viszont jókat írtak róla. Hátha nem hamis kártyák (emiatt is érdeklődtem).
-
válasz
Rodzser Mór #4285 üzenetére
Szia,
Én biztos onnan ilyet nem vennék, és a biztosat (márka, bolt) valasztanám és inkább fizetek érte rendes árat és van bolti/gyári garancia ha szükséges.
-
funkmester
aktív tag
Valakinek tapasztalti osszehasonlita samsung kartyakkal? Van otthon evo plus 64 es 256gb. Leirasokban, tesztekben nem lattam erdemi kulonbseget a pro es ultimate modellhez kepest
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MaxxDamage #4282 üzenetére
Köszi ! Alzán Én is szoktam mindenfélét, de az árakat azért monitorozni kell, mert szeretnek trükközni ! Oázist nézem, egész jó áraik vannak !
Hardverapró eszembe sem jutott , "Cavinton" ! -
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MaxxDamage #4280 üzenetére
Most néztem Berlini cím, de a Sameday.ro szállította !
Saját kárán tanul a magyar !
Mit ajánlanál ? -
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MaxxDamage #4278 üzenetére
Hát igen végignéztem és rengeteg román viszonteladótol kínálnak cuccokat !
Lassan az Emag is olyan lesz mint a Temu ! És felvásárolták anno az Extrém digitált, ami egy korrekt üzlet volt ! -
-
hockeyapu
senior tag
válasz
hockeyapu #4276 üzenetére
Kössz a segítséget...!
Lefutattam a h2testw -t, több mint 20 óra volt az ellenörzés, mire az 512Gb-t letesztelte.
Az eredmény siralmas lett:The media is likely to be defective.
16.0 GByte OK (33706496 sectors)
483.8 GByte DATA LOST (1014734336 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
483.8 GByte corrupted (1014734336 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x0000000404a40000
Expected: 0x0000000404a40000
Found: 0xaac11920f87a93bf
Korrekt ?
Megy is vissza az Emagnak ! -
hockeyapu
senior tag
válasz
easy...rider #4275 üzenetére
Emagon, valamelyik beszállítójától . Valódinak néz ki !
Egyébként most meg minden átment egy 21 Gb-os mapában, almappákal... meg minden.
De van egy mappa, ami szívat, már üres de törölni sem tudom ! Csináltam egy másik mappát ugyanezekkel és ugyanaz ?
Melyik progikra gondolsz? És vegyek kártyaolvasót, oké és milyet ? -
easy...rider
őstag
-
hockeyapu
senior tag
Vettem egy Sandisk Ultra 512Gb-s kártyát és hát érdekesen működik !
Van amit egyszerűen nem akar megtartani (hétköznapi avi fájl például, de egy csomó másik avi fájlt ugyanabból a forrásból pedig megtart)
felmásolom, aztán eltúnik.
Formáztam az Sdformatter-el is, de így sem az igazi .
Hogy tudok biztosra menni, hogy rosz ? -
easy...rider
őstag
válasz
MaxxDamage #4271 üzenetére
Szívesen
A szöveges résznél elírtam, 34~70MB/s között ingadozik (nem 34~75MB/s). De a képen jól írtam.Meg itt van még egy h2ws teszt
PATRIOT EP SERIES MICRO SDXC 128GB -
válasz
easy...rider #4270 üzenetére
Szia,
Köszönjük!
-
easy...rider
őstag
Sziasztok
Egy PATRIOT EP SERIES MICRO SDXC 128GB kártyáról szeretnék megolsztani egy rövid tesztet.
Szekvenciális írás: 34~75MB/s között ingadozik, átlagban 53,1MB/s.
Szekvenciális olvasás: 86,4MB/s
A teszthez egy 8000MB-os fájlt használtam -
-
Helló, vettem egy ilyen SD kártyát a Samsung Galaxy A54-be:
Benne is van, formázni sem kellett, titkosítva van, minden szép és jó, csak szeretném letesztelni írás és olvasás szempontjából is, mely appot ajánlanátok erre a célra, amely valid eredményt is ad? Google Playen van egy pár...
-
válasz
milkabrams #4266 üzenetére
Akkor nyugodtan veheted.
-
milkabrams
őstag
válasz
MaxxDamage #4265 üzenetére
Csak tárolásra használnám, így nem olyan érvagás ha sok ideig másol.
-
válasz
milkabrams #4264 üzenetére
Szia,
Az csak eredeti lehet.
(ha gond van akkor elállás, vagy gari?)
Viszont csak U1, V10 így az átviteli sebesség lehet nem lesz túl gyors és sok időbe telik tele rakni, vagy arról le menteni. Ezt is vedd számításba.Felhasználás módja?
FHD videók, képek rögzítése, tárolásra kiváló lehet. -
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez a [memóriakártya] valódi vagy hamis? Kissé olcsónak tűnik. -
válasz
GoodSpeed #4261 üzenetére
Szia
Úgy olvasom 128GB a max. támogatott card, de ez nem jelenti azt hogy nem menne benne nagyobb. (Forrás)
Hivatalos helyről vedd online és ha nem menne, el tudsz állni!☝️Samsung , Kingston, SanDisk márkát nyugodtan vehetsz, CL10, U3, V30 amiket azért tudja, mai világban ez már jó ha tudja...
Ezt bátran tudom ajánlani (nekem is ilyen van, jó pár éve használom, használtam már több telefonban LG V50, Samu S20 Ultra / S23 Ultra, Motorola.. is gond nélkül)
Kingston MICROSDXC CANVAS GO! PLUS 256GB
Class 10, UHS-I, U3, V30, A2
Élettartam garancia ha gond lenne vele! -
Helló, egy SJCAM SJ8 4K kamerához milyen 256 GB-os kártyát ajánlanátok?
-
válasz
funkmester #4259 üzenetére
Szia,
Nem ismerem
Nézd meg az értékeléseit.
Lehet Fake, nem kizárt... -
funkmester
aktív tag
Üdv. Ebay-en Nip-Digital eredeti samsung sdxc pro plus kartyakat arusit? Otthon 256gb 35eu. Ő 512gb- 18dollarert adja.
-
Lokii
aktív tag
Pár napja megoldottam , diablo 1 demo mentések árán, mert real racing,3 stb live Service. Belsőre formazva alkalmazások stbk mehetnek rá , hordozhatóra automatikusan megy új kép, videó stb. Mondjuk nem lenne rossz ha egybe lehetne a kettő, 512 gbon bőven van hely. Vagy beszerzek alkalmazásoknak/játékra 256ost, és akkor max bizonyos időközönként cserelgetem
-
Lokii
aktív tag
Kingston Canvas Go jól működik Pron vannak alkalmazások stbk, Hearthstone Diablo 1 Ghost Commander, de valamiért Pl képeket vagy bármit nem lehet (files by Google , mással még nincs engedély rá és így csak az Android tudja kezelni a tárhelyet ott) ramásolni. Esetleg azt lehetne hogy SD kártya olvasóval merevlemezrol SD kártyára másolni, és belső tárhelyrol letorolni
És ugye már merevlemezrek(egyelőre 1 , CMR Skyhawk) ramasoltam őket így camera mappa nagy részét is ramásolnám de mást nem feltétlen
-
-
Soma01
veterán
válasz
Donki Hóte #4254 üzenetére
Windows.
Valamilyen particio mentő programra gondoltam első körben. Macrium? -
-
Soma01
veterán
Az autó, gyári navigációs kartyájáról hogyan csinálják biztonsági másolatot? Frissítés előtt úgy érzem nem artana. Vettem egy üres kártyát is, mert lehet arra kell majd tenni a frissítést. Még nem csináltam ilyet. Nem tudom hogy lesz. De a gyári kártyát meg szeretném tartani jelen állapotában.
-
-
btraven
őstag
Ez van olyan jó mint a SanDisk?
-
válasz
jackbacsi87 #4249 üzenetére
Szia!
Amazonos még oké, de eMAG-tól azokat azért NE, mert külsős cég árulja...inkább nézz alzán és gyorsan megkapod, eredeti terméket kapsz, gyári garanciával...
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Biztonsgi kamerába keresek 128GB-os endurance kártyákat.
Amik eddig esélyesek:
Amazon, Samsung
Emag, Sandisk High endurance
Emag, Sandisk Max enduranceEzek az emagosok (más forgalmazza) mennyire lehetnek megbízhatóak? Az egyiknél jókat írnak, a másiknál van pár negatív kritika. Az áruk mindenesetre a piaci ár alatt van.
(Azt hiszem a kérdés tárgytalan, kicsit visszaolvastam közben, mindjárt kapom az ívet MaxxDamage-től, hogy hagyjam a fenébe az Emagosat.)
-
Soma01
veterán
-
válasz
Donki Hóte #4246 üzenetére
Hát, a saját érdeke is.
Amúgy az ő pénze, ő tudja mit akar, de akkor már fogadja meg a tanácsot és ne sajnálja rá azt a +2 ezret. -
válasz
MaxxDamage #4241 üzenetére
Ezért erősítettem rá én is, hogy megbízhatóbb a sima SD, de érdemes volt, mert elhagyta a microSD + adapter vonalat (helyesen
).
-
-
Soma01
veterán
válasz
MaxxDamage #4243 üzenetére
Ezt rendeltem végül. Köszi szépen!
Ne ezen múljon, hogy megy e megbízhatóan és hosszú távon a navi. -
Soma01
veterán
válasz
MaxxDamage #4241 üzenetére
Mondjatok akkor egy normál SD-t is légyszíves. Úgyse lesz már ebből semmi most hétvégére. Ha jó aron van, nekem jó a www.mediaplaza.eu is
Ez jó? [link] -
válasz
Donki Hóte #4240 üzenetére
Én is jeleztem neki, hogy az adapter az
+1 hiba lehetőséget rejt magában. ☝️
De neki a legolcsobb kell...leggyorsabban bár hétvégéig nem juthat hozzá, mert mindjárt Szombat.
Én ehhez mérten hagytam jóvá! -
-
Soma01
veterán
válasz
MaxxDamage #4237 üzenetére
Köszi!
Azért körülnézek még, mert ez itt nem olyan olcsó sajnos. -
Soma01
veterán
válasz
MaxxDamage #4235 üzenetére
Köszi!
Bocs, de úgy látom, ide Debrecenbe nem ér ide hetvégéig. Vagy nagyon drága...
Lehet itt se sokkal olcsóbb, de innen tudnál nekem választani egyet? [link]
Nettó 4500 max és adapteres legyen. -
-
Soma01
veterán
válasz
MaxxDamage #4233 üzenetére
Ez például jó? Írni mennyivel lehet ezt?
-
Szerintem erre megfelelő választ egy KIA szerviz/forgalmazó tud konkrétat [link] - [link] mondani, de próbaképpen szerezz be egy 32GB SD kártyát ami tudja a CL10-t legalább.
(U3, V30 SanDisk) ilyen 5 ezer körül van kB. Vagy veszel mSD-t (az olcsóbb) amihez van SD adapter is és tudod használni SD-ként, de az adapter az +1 hiba lehetőséget rejt magában. ☝️ -
Soma01
veterán
válasz
MaxxDamage #4231 üzenetére
MY17 a navi tipuaa, Compact Gen5. Kia Sportage, 2018.
-
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
SD kártyát szeretnék venni az autó térkép frissítéséhez és zenék tárolásához. Egy frissítés kb. 25 GB. Szóval írni és olvasni is viszonylag gyorsan kelle tunia. Ez kb félévente menne. 32 gigás kártyát kezel az autó maximum. Ezen kívül zene lenne rajta. Aztán hőmérsékletben kapná azt amit az autó... Azt írták micro sd ne legyen, de lehet csak a méretre értették. Passz. Számíthat ez? Melyik kártyát ajánljátok? -
-
Lokii
aktív tag
válasz
MaxxDamage #4224 üzenetére
Egy kérdés hogy van a Kingston Canvas , az kb ugyanolyan?
Csak ezt a kettőt láttam alzánál. Olvasási sebesség másabb 100 mb 150 helyett de ameddig nem GTA onlineot töltök telóról addig elmegy
-
-
válasz
Rodzser Mór #4225 üzenetére
Ha HDD-n nincs hely, akkor lenne használva mSD kártya "tárhelynek"!?
Ez nem túl jó ötlet...Nem arra van az kitalálva..szerintem rosszul gondolod, gondold át újra mit szeretnél.
-
Rodzser Mór
senior tag
Hát ez nem hangzik jól.
Amúgy inkább csak szükség esetén lenne tárhelynek használva a mSD kártya. Ha éppen már nincs hely a HDD-n. Szóval az említett 6 hónap az nagyon elméleti szélsőérték.#4221 MaxxDamage
Azt néztem, hogy mintha emelkedtek volna a HDD árak (is) az 1 évvel korábbiakhoz képest.
-
-
Lokii
aktív tag
Én mivel SSDben Kingstont vettem, A2000ret és Kc3000ret , SDben Western Digitalt így SanDisk ultra 512 gb. Tudtok jobbat? 36.000rel 40 megaval tud többet olvasásban de elmegyek kávét csinálni vagy edzeni amíg betölt max vagy hallgatom a rádiót . Elmegyek biciklizni akár lol
Amúgy , Sn580 ára csábító , 70-80 ezerért van SSD 4 TB igaz HDD ugyanolyan 28-36-42.000
-
PHM
addikt
válasz
MaxxDamage #4221 üzenetére
Az a 2GB-os régi kártya maximum MLC lehet, erre utaltam a "régi"-vel.
Száraz helyen, a dobozában volt tárolva, mágneses térerőt okozó
berendezéstől távol. Igaz, lehet, hogy 2 évnél is többet állt.
Szerintem inkább az adatjavítás és adatvédelem terén tudnak többet a mai kártyák.
Cserébe több bitet tárolnak egyetlen cellában.
Amúgy szvsz a víz és a mágnese térerő a régi microsd kártyáknak sem ártott. -
válasz
Rodzser Mór #4217 üzenetére
Szia!
Ahogy előttem is írtak, mSD kártyák nem folyamatos adattárolásra vannak és célszerű több (2-3 HDD) eszközön is tárolni a fontosabb képeket, adatokat, akármit.. Az SSD is jó lehet, de nem költséghatékony! Ezért ajánlott a HDD inkább. A milyen belső merevlemezt vegyek topikot tudom ajánlani, biztos ajánlanak neked megfelelő HDD-t és veszel hozzá egy külső USB dokkolót és könnyen használható is!
A 2 GB régi mSD nem ide sorolható, a most kapható mSD szériák közé, amik már víz és magnesesseg állók is főként (CL10, A2, V30, stb...)
Az a régi 2GB kártya amit PHM is említ, CL10-t tudja és mást kb. nem is..az sokkal sérülékenyebb fajlrendszert is nézve, mint egy mai kártya...Elmondhatom, hogy egy jó ideje 512GM mSD (Kingston) kártyát használok és több telefonba is volt már, gond nélkül megy és elérhető rajta az Xperia X10 Mini pro telefonnal annó csinált (atmentett) képek, videók is, de mikor LG V20 telefonba volt még ez a kártya, azok a képek is rajta vannak és gond nélkül elérhetők, kezelhetők!
-
PHM
addikt
válasz
Rodzser Mór #4219 üzenetére
Én ezt nem merném megkockáztatni.
Kipróbáltam egy keveset használt, de régebbi 2GB-os microsd-vel, bő egy év után
a fájlok kb harmada/negyede korrupt lett. -
PHM
addikt
válasz
Rodzser Mór #4217 üzenetére
Igen, megfelelő, ha csak rövid ideig van szükséged az adatokra.
Hosszú távra az SSD sem javasolt, ha nincs tápfeszültsége.
Anélkül ugyanis nem működnek az adatvédelmi funkciói.
Ha hosszú távon akarod megőrizni az adataid, még mindig a HDD a legjobb
otthoni körülmények között.
Az érzékeny adatokat pedig több helyen, pl felhő, stb. illik őrizni. -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
microSD kártya megfelelő adattárolásra?
Arra gondoltam, hogy külső HDD illetve SSD helyett memóriakártyát használnék. Sokkal kisebb és nem kell kábelekkel vacakolni, mert csak bedugom az SD kártya slotba és kész. -
Lokii
aktív tag
válasz
Donki Hóte #4213 üzenetére
1 TBig , 256 GB a belső tárhely , 128as valamennyivel olcsóbb. Csinálok pár mappát képeknek és berendezem őket hogy könnyen lehessen navigálni. Meg játékok is mennének rá valamennyi de nem túl sok szerintem
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
E között a három kártya között vacilálok:
- Samsung EVO Plus (MB-MC128KA) microSD kártya
- Kingston microSDXC Canvas Go Plus 128GB
- SanDisk Extreme microSDXC 128GB UHS-I/U3/A2/CL10mit gondoltok, melyik lehet a legjobb választás ip kamera felvétel rögzítésre?
Köszönöm!
-
-
evitiguF
senior tag
válasz
MaxxDamage #4210 üzenetére
köszönöm szépen! Megrendelve!
-
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egy Tapo H200-hoz szeretnék vásárolni microSD kártyát, amire a kamerák által rögzített dolgok kerülnének.
Tudtok kérlek ajánlani, hogy melyik termékek lennének megfelelőek? 128, 256, 512 GB méretben.Köszönöm szépen!
-
Lokii
aktív tag
Ismerek pár embert merevlemez topikbol akiket itt is látok ^^
2xPower armor 13hoz SE kártya, elsőnek az egyikhez főleg gamehez meg kép redundancia, meg penny, Lidl stb magazin mert fizikai formában nem szállítanak sehogy se sajnos , 1 TB max hat 1 TB gondolom a legmegérősebb
Sencor hordozható TVbe 32 GBig max 720-1080 P szóval eléggé sok időre elég visszapörgetés téren
Később kamerához is de még egyelőre az nincs, gondolom evvel a felhasználási területtel ellentétben magas írás tűrésű kell
-
válasz
Donki Hóte #4203 üzenetére
Én csakis az Alzán veszek ilyet, ha kell.
Ott tuti eredetit kapok és max. garancia idővel.
Ha bármi gond lenne a termékkel, cserélik vagy kp.-t vissza fizetik.
Legvégső esetben ott a gyártó, aki cseréli. -
válasz
vendingo #4202 üzenetére
Ebay/ali az orosz rulett lett memóriakártya témában
Az elmúlt hónapban két fake kártyát is rámsóztak, pedig azt hittem, hogy nagyfiú vagyok már, tudok magamra vigyázni
ITMedia.sk, vagy dvdolcson.eu az ajánlott bolt, ha mindenáron ki akarod kerülni az artisjus sarcot, de nem biztos, hogy olcsóbbak lesznek, mint az alza, vagy a muziker.
-
vendingo
veterán
Üdv
2K Ip kamerába keresnék olcsó, de megfelelő 500gb kártyát.
Mi lenne az ajánlott, aliexpress-es lenne a legjobb, nincs kedvem hazai értelmetlen sarcokat fizetni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest