Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
czanga
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszönöm újfent!
Egy Anbernic retro handheld konzolban fogjuk használni, mert a hozzá adott kártya amin az SW is van, hajlamos megdögleni sajnos. -
-
czanga
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, ez eszembe jutott, hogy be kellett volna írni, csak kifutottam a szerk időből.

Egy Kingston MobileLite SD/microSD olvasóba, és USB3.0 portba lett kötve. Az olvasóba közvetlenül ment, maga a microSD.Akkor ezek szerint ez valid, eredeti kártya lehet?
Ennek örülök, ha így van.
-
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Allegró-ról insta360.pl eladótól most jött meg a microSDXC kártyám. Jól érzem, hogy ez nem valami acélos főleg olvasási értékben, esetleg nem is eredeti? Tettünk egy próbát, na.
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Közben Én is okosítottam magamat és a Samsung lesz a nyerő !
De a Ti véleményeitek mindig nagyban járul hozzá a döntéseimhez !
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A tartósság és a sebesség is fontos !
-
válasz
hockeyapu
üzenetére
Ha az elsődleges cél az alacsony ár és az SD-kártya nem fontos adatokhoz kell (pl. ideiglenes videófelvétel, ritkán olvasott tárolás), akkor elgondolkodtató lehet egy Hiksemi kártya.
Viszont ha fontos adatokat tartasz rajta (fotók, biztonsági mentések, kamera folyamatos írás), biztonságosabb a hagyományosan megbízhatóbb brand, mint a SanDisk, Samsung, Kingston, Lexar stb. A független review-k és vásárlói visszajelzések ennek a márkának kevesebb garanciát adnak a hosszú távú megbízhatóságra.Hiksemi / Hikvision modellek
Hiksemi HS-TF-M1 Micro SD 128GB – általános 128 GB microSD
HIKSEMI HS-TF-M1 City Go 128GB – 128 GB Class 10 UHS-I
HIKSEMI Neo Lux UHS – olcsóbb, jól értékelt modell
HIKSEMI Neo Plus MicroSD – pozitív vásárlói értékelés
Hikvision 256GB MicroSD C1 Series – nagyobb kapacitású opció
HIKSEMI Neo Home UHS – megbízhatónak tűnő otthoni modellGarancia fontos!
Arra azért ügyelj, mert van amire elérhető akár több év is.
Igaz, ha adatvesztés van, akkor ott hiába garis, az adat elveszett...azt senki nem hozza vissza. -
hockeyapu
senior tag
Hiksemi/hikoki-ról valamilen tapasztat-vélemény ?
-
-
margithid
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Banggood-on azért nincsenek külső eladók, nem?
Oda nem kerülhet be hamis, max ahogy írod gyengébb minőségű, élettartamú. -
válasz
margithid
üzenetére
Ami nem nagy márka az mind OEM kínai.
Az Alin amit emlitesz az konkrétan hamisítvány.
Pl. 8 GB-s noname amit Samsung 128 vagy 256GB árulnak (vagy 1-2TB-nak)
Ami nagy méretű és 1-2 ezer Ft max. az biztos hamis!
Inkább vegyél normális helyről (Alza vagy Amazon) és biztos azt kapod amiért fizetsz is.
Gyártói garanciával és minőségi terméket.
-
margithid
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi.
Akkor a többi nonane gyártóhoz hasonló lehet amit a banggoodon árulnak még.
Talán blitzwolf lehet még jó, az egy befutatott márka.
Remélem banggoodon azért nem árulnak olyan szemetet mint AliExpressen.
10 éve onnan olyat vettem ami alapból rossz volt, hamisítvány. 128 gb-nak volt írva, aztán ráment kb 6 gb, meg lefagyott.
-
válasz
margithid
üzenetére
A Banggoodon kapható Kodak microSD kártyák alacsony árú UHS-I U3/V30 microSDXC TF memóriakártyák, amelyek gyakran olcsó gyártó OEM-jeiből származnak és Kodak név alatt kerülnek forgalomba. Bár műszakilag microSDXC formátumú, gyors memóriakártyák, nem biztos, hogy a „Kodak" hivatalos, magas minőségű gyári chipekkel készülnek - sok esetben ezek átcímkézett, olcsó flash memóriák, nem pedig a neves NAND-gyártók (pl. Samsung, Micron,
Toshiba) elsődleges termékei.
Tehát vehető, de csak saját felelősségre!
OEM gyártó terméke, így minőségben és gyártásban nem egyező a nagy Piaci gyártókkal, mint pl. Samsung, SanDisk, Kingston, stb... -
margithid
veterán
Banggood-ról a kodak micros sd kártya ajánlott?
Vagy ez csak egy felmárkázott rossz minőségű kártya? -
modflow
veterán
Sziasztok, akciókamerához szeretnék micro sd kártyát venni.
Gopro13-ba szeretnék egy 512-es kártyát.
Tudtok jó áron ajánlani valamit?
Elsősorban sandisc-re gondoltam. -
Debilon
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az autóm nem tud carplay/aa funkciót, amennyit használom mostanában a navit nekem jó a beépített is, ha meg kell akkor telefonon fut a Waze a trafi/rendőr miatt
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Debilon
üzenetére
Nekem átlagos mSD (Sandisk és Patriot) van fedélzeti kamerában. Nyáron túzi a nap. ha olyan az autó pozíciója. Persze ha tudom, hogy odatűz a nap, akkor az egész kamerát leveszem (és elteszem fénytől védett helyrte) parkolás ideje alatt, mert van, hogy napokig áll az autó. Egyik kártyával sem volt baj. Ezek jóval olcsóbbak, mint amit te belinkeltél.
-
-
Debilon
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
persze, ha nem felejtem el

de igazából arra kell, hogy az autó gyári navija SD-n tárolja a térképeket, licenceket meg ilyesmiket, "nagy" írási mennyiség csak akkor van, amikor PC-n frissítek és másol a tomtom pc-s keretprogram, amúgy semmi másra nem kell, nincsenek rajta media fájlok, videok
azért is néztem ezt, mert autóba kell ott meg nagy a hőmérséklet ingadozás
-
-
Debilon
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
köszi!
-
-
Debilon
addikt
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
2 micro sd kartyat szeretnek venni, minel olcsobbat, csak tegyek a dolgukat, mert ideiglenesen kell csak.
- Xiaomi C200 otthoni IP kamerához szeretnék, kb pár nap rögzítés elég
- Hikvision IP kaputelefonhoz, szintén pár napot tudjon.
Aliexpresses sd kartyakkal erdemes foglalkozi?
-
-
Debilon
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszönöm
-
-
Debilon
addikt
üdv!
Adata High Endurance 512GB CL10 UHS-I U3 V30S A2 vehető kártya?
Egy Innov K7 Motoros menetrögzítőbe kellene, manual szerint U1-nl gyorsabb sebességű kártya szükségesvagy esetleg más márka/típus ami nem a fél vesémbe kerülne, olyan 20-25k maximumig
-
-szabi-
addikt
Van a tabletemben egy régi 16gb micro sd kártya.
Utóbbi időben nehezen lehet megnyitni van, hogy teljesen kiakasztja a tabletet.
Viszont van mikor meg működik és tudom olvasni a fájlokat.
Windows alatt nem is látom a tartalmát se a tableten keresztül se kártyaolvasóban.
Próbáltam a tablettel formázni de az is nyögvenyelős sokáig tartott mire végigfutott.
Jól sejtem kezd kimúlni? -
-
Horvi
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi szépen a segítséget akkor arra szerintem le is csapunk.
Alzás rendelés lesz, van velük tapasztalatom és szerencsére eddig csak pozitív. -
-
Horvi
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi szépen, ha esetleg ez drágállná, akkor ennek a 256GB-os modellje is jó választás lehet vagy abban a tárhely méretben mást lenne érdemes nézni?
-
Horvi
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi szépen, jogos mert ha le kell menteni róla a dolgokat az sokáig tarthat.
A keret rá 10-20 körül lenne. Ebből kéne kihozni amit lehet.Rodzser Mór köszi neked is. Igazából zenét is hallgat rajta, ppt-ket néz, tanuláshoz használja, netezik rajta. Kb úgy használja mint egy tabletet.
-
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
SD kártyát keresnék tesóm Onix boox note air 4c olvasójába. 512GB-os méretben gondolkodik. Tudnátok ajánlani valami megbízhatót de azért ne horror áron?
Szerintem a megbízhatóság lenne az elsődleges és nem a sebesség egy ilyen olvasónál, de javítsatok ki ha tévedek.
Köszi -
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Csatlakozás pedig tudja amit a szabvány tud.
Max az olvasó nem tudja amit csatlakoztatsz.
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
életem egyik jó döntése az volt, hogy elengedtem az olcsó, kínából rendelt olvasókat, és vettem kingstont, ami gyors is, tartós is.
azóta már van kártyám, ami a laptop belső olvasójában gyorsabb, de mivel van belső olvasó, ezt már csak akkor veszem elő a fiókból, ha mondjuk compactflash-sel van dolgom, amúgy csak a cfexpresshez használok külön olvasót.
vannak működőképes olcsó kártyaolvasók, még gyorsak is, de ez inkább szerencsejáték, a tartósság meg főleg. egy jó minőségű nem fog később se szakadozni, átviteli hibákat csinálni, és nem is félévente kell cserélni. megéri. -
Rodzser Mór
senior tag
-
easy...rider
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
DVDolcsón oldalról rendeltem és szerencsére segítőkészek, korábban cserélték egyből. De most megkérdezem hogy csere helyett inkább ráfizetek, csak lehetőleg küldjenek SanDisk-et
azt gondolom ebbe is bele fognak majd menni. -
Rodzser Mór
senior tag
Már próbáltam. De az egy régi, kb 10 éves Asus. Azzal is ez a gyenge eredmény született. Nem tudom, annak a portjai milyen sebességre képesek.
Majd még egy harmadik, 1-2 éves géppel is meg fogom nézni. De rossz előérzetem van, hogy azzal is gyenge lesz az ÖSSZES kártyám.
Mert legalább 1 kártyám hozná azt a sebességet, amit kb 1 éve mértem, akkor érteném, hogy a 8 kártyából x db belassult. De mindegyik lassú lett. -
válasz
easy...rider
üzenetére
Egyértelműen a Márkás az ami ajánlott és ott ha gond van, akkor van csere is bolt vagy gyártó által.
Rengeteg Samsung, Kingston, SanDisk, Lexar (még a régi) terméke volt a kezeim között és soha semmi gondom nem volt velük...ha meg lenne gond akkor cserélik!
-
easy...rider
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Más Patriot kártyákkal kapcsolatban is ez a véleményed? Vagy csak ez a széria?
Amúgy visszaváltok SanDisk Extreme (piros) kártyára szerintem, régebben azokat vettem és még egyik sem hagyott cserben eddig.
-
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
a minden mást próbáld ki egy másik géppel vagy kártyaolvasóval.
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Próbából csináltam videófelvételt 4K60FPS-sel is tud a kártyára írni a kamera, ami 110 MB/s írási érték.
az megabit, nem megabájt.
-
Rodzser Mór
senior tag
Gyanúsan alacsony sebességgel tudtam a mikroSD kártyámról átmásolni az adatokat a számítógépre, 16-18 MB/s sebességet írt a gépre, azaz ennyivel olvasott a kártyáról, egy Samsung EVO 256 GB-os A2 V30 kártyáról van szó. A csomagolsáán 130 MB/s transfer speed van írva.
Ezek után lefuttattam teszteteket h2testw és AJA System Test programokkal több memóriakártyával is, a legvcombosabb Sandisk Extreme és Samsung EVO kártyámra is max 25 MB/s körül lett az eredmény olvasásra.
Korábban 82 MB/s olvasási eredmény jött ki egyes kártyákra (feljegyeztem akkor egy táblázatba) egy 10 éves laptoppal, de ez az éárték a laptop maximum értéke lehetett, mert több gyártó kártyája is megállt ennél az olvasási értéknél.
Ezek után bedugtam egy hordozható SSD-t ezekbe az USB slotokba és arról 280-300 MB/s-kel olvas. Arra gondoltam ugyanis, hogy esetleg valami driver, vagy csatoló nem klappol, és az korlátozza az olvasás+írást. De akkro az SSD-re is gyenge eredménynek kéne lennie USB-re kötve szerintem.
Szóval nem tudom, hogy mi a fene van a kártyákkal, vagy a számítógéppel. Ez egy kb. 2 éves gép. Emiatt nem gondolnám, hogy ne tudná a csatoló a gyorsaságot. Eszközkezelőben sem látszik sárga felkiáltójel sehol.
Próbából csináltam videófelvételt 4K60FPS-sel is tud a kártyára írni a kamera, ami 110 MB/s írási érték.
Szóval nem értem én ezt, hogy a számítógépben miért ilyen gyenge az olvasási és írási érték CSAK a kártyákra, de SSD meghajtóra nem.
Van valami tuti megbízható tesztprogram, ami a számítógépen belüli csatolót is teszteli?
És olyan is, ami a kártyát? És megírja azt is, hogy hamis a kártya vagy sem? -
válasz
easy...rider
üzenetére
Szia,
Az a PATRIOT egyértelműen nem ajánlott kategória.
Szóval bármi lehet és előfordulhat.
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider
üzenetére
Sziasztok!
PATRIOT EP SERIES MICRO SDXC 128GB kártyával kapcsolatban írok egy kis tapasztalatot.
Nem tudom hogy csak én jártam balszerencsésen, de az 5 megvásárolt kártyából 4 van használatban és ebből 2 meghibásodott. Az egyik kártyának egy idő után a NYÁK-jában megtörhetett egy vezeték, mert ha sikerült úgy mozdítani, akkor kis ideig tudott működni, de utána nem érzékelte semmi. A másik kártya egyik pillanatról a másikra nem olvasható be, eszközök érzékelik hogy csatlakozott egy kártya, de a particionálás sem lehetséges már. A harmadik kártya az szépen üzemel, napi használatban van, autós menetrögzítőben. A negyedik meg egy térfigyelő kamerában van minimálisan használva. Fura hogy pont az a 2 kártya hibásodott meg amik a legkevesebbet voltak hasznláva. (Nem tudom jellemző e ez a típusra, ha valakinek van pozitív/negatív tapasztalat, akkor azt szívesen várom)
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi!
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Akkor melyiket is inkább?
-
-
Sziasztok!
Tapo C520WS kamerába szeretnék venni microsd kártyát. Ahogy nézem, nekem 256 GB-s elég lenne. Sandisk High Endurance-t és Sandisk Extreme Pro-t néztem. Nyilván minél olcsóbban szeretném megúszni, de azért minőségit szeretnék. Az utóbbin 10 év gari van, ez nagy előny, de a High Endurance meg ajánlott a kamera oldalán. Vagy van más ajánlott?
Köszi!
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
DJI akciokamerahoz vennen 128 / 256 - os SD kártyát. Ajanlotok tipust es beszerzesi helyet, kerlek?
-
-
sajnos nem igazán.
régebben egy kingston fcr-hs4-et használtam, ami állítólag tud uhs-ii-t, de akkor még nem volt ilyen kártyám, azóta a noti saját olvasóját használom sd-hez, cfexpresshez meg másik olvasó van.de kipróbáltam: a kingston olvasóban 150 mbájt/s sebességet tudott a silicon power v60-as kártyám, a gép olvasójában 234 körül.
van egy v90-es kingston microsd-m, ahhoz adtak egy olvasót, az ha jól emlékszem, el tudja érni a 300-at, de csak microsd.
egyébként ezeknek a sebessége sokszor a géptől is függ, hacsak nem másolsz gyakran nagyon sok adatot, egyszerűen nem éri meg komoly pénzt és energiát beletenni egy nagyon gyors olvasó megtalálásába.
-
golya87
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, én is meg vagyok elégedve vele, ezért is nem bírtam magammal az első után és vettem még kettőt.

Az USB2.0-s pendrive-juk viszont csalódást keltő. Ott kijött az olcsó hús, híg lé. -
-
pilu85
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A bajom az hogy kis túlzással nem is kapni már minőségi pendriveot. Ezért tettem le a voksom a microsd mellé.
-
-
pilu85
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ne is mondd. Exodia meg ilyesmi nevek alatt. Szánalom...10/15 xdd
-
-
pilu85
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
2 jóféle pendriveom viszont van, amiket imádok. Mind2 64gb-os. Az egyik Kingston Hyper x savage, a másik A-data dashdrive elite ue700. A kingston valszeg ssd alapú. 200 körül ír is olvas is asszem. Az adata 180 körül olvas de csak 80 körül ír. Ezek szerintem 8-10 évesek. Azóta brutál visszafele fejlődés indult el pendrive téren.
Ami még kedves nekem az a Transcend jetflash 780 8gb. 10 év feletti. 80/20 as. És nemrég kezdtem el becsülni, mert mlc chip van benne. Későbbi 8 gigások szerintem a 20/10 et ha megütötték.
Bocsi csak elmeséltem ezt.
-
-
-
pilu85
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én is jobbnak tartom ezt a megoldást. A pendrive felhozatal 98 százaléka nagyon hulladék.
-
-
pilu85
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen énis usb penként használom. Miben használod? Nekem a gyári 200/140 e közel sem tudja hozni . Az írást mind2 3.2 es olvasóban 90ben maximalizálják. Olvasásban az egyikbe 170el is tud, másikban az olvasás is 90. Bár nekem az olvasás a lényegesebb.
-
-
pilu85
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mármint? Néha felmásolni valamit meg törölni? Milyen időtartamra gondoltál naggyából?
-
-
golya87
őstag
Kodak 64GB, C10, U3 micro SD kártya. Aliról 3.2$.

-
pilu85
őstag
Akkor Az elveszett Jézus videó nyomában című filmben kamu, hogy a 2000 éves körüli kamerából ki tudták olvasni a videót.

Ez, hogy néha cserélni kell a tartalmát, ez mennyi időt jelent kb? -
-
pilu85
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi. Akkor ezek is már SSD elvén működnek?
-
-
pilu85
őstag
Hello. Vam egy Sandisk extreme pro karim. A kérdésem az, hogy kell hagyni rajta kb 15 százalék szabad területet?
Köszönöm az esetleges válaszokat.
-
-szabi-
addikt
Hi
Régebben vettem ezt a Transcend kártyaolvasót, illetve vagy az elődjét vagy hasonlót hozzá.
Feltűnt, hogy egyik memóriakártyám sem tud 95MB/s többet.
Elképzelhető, hogy az olvasó nem tud többet? -
sasa134
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
sasa134
üzenetére
Mármint tippre MCT-vel lett készítve Windows 10/11-es telepítési adathordozót a memóriakártyára, aminél nem meglepő a max. 32 GB-os FAT32-es partíció, a lemezterület többi része emiatt nem lefoglalt (unallocated) lesz (példa). Illetve öreg hiba, hogy a Windowsban a lemezkezelő helyett helytelenül csak a fájlkezelőt nézik és az alapján lett állítva az, hogy csak 32 GB-os, ami nyilván nem helytálló ez esetben, max. 32 GB lett particionálva a bruttó 64 GB-ból.
A megoldás a memóriakártyára törlése és újraparticionálása + újraformázása, ami megoldható a lemezkezelőben és parancssorban egyaránt, ahogyan külső particionáló programmal is.
-
sasa134
addikt
Sziasztok, 64gb-os micro SD kártyàt 31gb-osnak lát a Windows, van rajta egy rejtett particio. Milyen ingyenes sw van amivel láthatóvá válik, formazhato lesz es a teljes kapacitásra tudom formázni? Köszi
-
-
feket663
tag
A minap vettem egy Kodak 128 GByte méretű fekete színű, kicsi sárga csíkkal jelölt kártyát az Aliexpressről, új felhasználóknak szóló kedvezménnyel 1,2 dollárért, choice-os szállítással (még kellett hozzá venni pár lomot, hogy ingyenes legyen a posta, vettem még két 64 gigás szintén Kodak kártyát 3,5 USD/db + még valami lomot.). Megjött, leteszteltem tudja a 128 gigabyte kapacitást, nem volt hiba a felírt adatok között se. A sebessége 40-48 MB/s a Sandisk Extreme 80 MB/s körüli értékeihez képest. A sportkameráim még 4K-60FPS módban is bírnak rá írni, nekem ennyi elegendő, főleg ennyiért. A kollégám 6 hónapja folyamatosan használja egy beltéri kamerában, egyelőre bírja a strapát nála, ezért mertem megvenni.
-
Willanyasz
tag
Sziasztok!
256 micro sd kártyát szeretnék térfigyelő kamerába! Tud valaki ajánlani megbízható eladót Ebayró?
Köszönöm! -
pilu85
őstag
Oksii. Köszönöm a kielégítő választ.
-
King Unique
titán
Azért egy normális SSD-n áramtalanított állapotban is megmaradnak az adatok évekig, pont nemrég szedtem elő párat amik 1-2 évet biztos "álltak" és minden fájlt sértetlenül ott volt rajtuk, olvasható volt a tartalmuk.
Az normál esetben nem feltétlen életszerű hogy max. pár évnél tovább egyáltalán elő sem szedi a felhasználó az adattárolásra használt SSD-t, hogy pl. megnézze, rendezgesse a rajta lévő fájlokat, csekkolja a meghajtó állapotát, stb. Aki időkapszulába akarja helyezni, amit majd csak évtizedek múlva venne elő, akkor az használjon HDD-t, bár hosszabb távon akár annál is gondot okozhat a túl sok "állás" (példa). 
-
pilu85
őstag
Ssd nem alkalmas arra, mert a cellák egy idő után elvesztik a töltésüket, így azt nem szabad állni hagyni évekig, mert adatvesztés lesz. A micro sdnél nem tudom. Ezért is kérdeztem.
-
-
pilu85
őstag
Hello. Hosszú távú adattárolásra mennyira elkalmasok a micro sdk?
-
válasz
Hardstyler01
üzenetére
függ attól is, hogy kártyát milyen gyorsan kezel a kontroller, de zenéknél nincsenek akkora adatmennyiségek, amiket egy átlagos sd kártya ne tudna kiszolgálni. egy hdd lassabb lenne a nagyobb elérési idő miatt.
azt nem tudom, hogy a kontroller mit csinál, amikor végigszkenneli az egészet, de simán lehet, hogy már ott se az olvasási sebesség a szűk keresztmetszet, hanem a saját feldolgozása. meg azt gondolom nem is kell olyan sűrűn csinálnia.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Én laikusként azt gondolom, hogy bizonyára van mérhető különbség a kettő között. Csak ezt a felhasználó nem fogja észrevenni
Vagyis az SDXC kártyáról is szerintem kellően gyors, egyből a zenéhez fog ugrani.Amúgy meg legjobb ha kipróbálod egy meglévő gyors kártyáddal.
-
Hardstyler01
tag
Segítsetek kérlek DJ Kontrollerbe szeretnék egy SDXC 1 TB-os kártyát ugye zenei fájlok minnél gyorsabb kezelésére..
Én egy [canvas-go-plus-sdxc-1tb] néztem
De többen lebeszélnek hogy "csak a külső SSD" mert hogy az mennyivel gyorsabban beszkennelné a zenéket stb...
Ugye itt most nem nagy fájlok mozgatásárol lenne szó hanem zenei fileok gyors pörgetése, elérése, mozgatása stb...
Én elsősorban azért szertnék kártyát, mert az fizikailag belesimulna a kontrollerbe, nem kéne kábellel vacakolni, nem lehet olyan könnyen, véletlenül kihúzni stb...
Mit gondoltok a sebességekbeli különbségekről, tényleg észrevenném a zene keresés közben, hogy az SSD gyorsabban előhozza a zenéket, mint az SDXC?
Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
A tableten lévő SD kártyára másolatam MP3 fájlokat, ami sikerült is, rajta volt. Viszont a tablet következő újraindítása után eltűnt. Létezik valamilyen program, amivel esetleg vissza lehet állítani?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Oke,
Az elég gond, ha nincs mert azért kellene lennie.
Ha van rajta batch szám, akkor arról vissza lehet követni a gyártási folyamatot.
CID (Card Identification Number) adatait PC-n szoftverrel lehet ki olvasni, de ezt hagyjuk mert nem egyszerű és ROOT -olt telefon kell hozzá, vagy Win System / Linux -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Oké, feltöltöm ide, ha nem felejtem el.

Egyébként azt néztem, hogy a Philips kártya hátlapján nincsen egyáltalán írás, ami szokott lenni, azok az alig látható vékony számsorok. A Kodak kártyán van.
-
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Akkor saját döntésedre van bízva.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi! Tudom, hogy a Samsung mSd, csak gondolkoztam a két különböző tároló közt és kb hasonló árban vannak.
-
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Első az Samsung linkes. ☝️🤭😆
Meg az nem SSD, hanem mSD
Egyértelmű azt venném....Samsung, SanDisk, meg ami valós márka is...hivatalos helyről 5 vagy 10 év garanciával (vagy élettartam)
-
zsoltzsolt
addikt
Egy gyors kérdés
Melyiket érdemes inkább venni fotók tárolására?
Sandisk 512Gb
Philips 500Gb külső ssd
Köszönöm előre is a válaszokat, ötleteket -
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Képet (mind2 oldalról) kaphatnék arról a kártyáról?
A Philips csak a nevét adja hozzá, amúgy semmi köze a gyártáshoz, termékhez, specifikációhoz. -
King Unique
titán
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
A 2 program eleve eltérően tesztel, míg az AJA csak egy X GB-os tesztfájllal a szabad terület egy részén, addig a H2testw a teljes meghajtót illetve azon a teljes szabad területet végigolvassa és végigírja, majd végül abból átlagol. Pont ezért a reálisabb értékeket az utóbbi adja, meg ha nagyobb adatmennyiség tartós olvasásáról és írásáról van szó.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Üdv!
Temun vásárolt 128 GB Philips mSDXC kártya (#4285-ben linkeltem) teszt eredményei:
MB/sAJA System Test software:
olvasás: 82
írás: 53h2testw:
olvasás: 63,6
írás: 47,8Továbbra is furcsállom, hogy ez a 2 program ennyire eltérő eredményt ad ugyanarra a kártyára.
-
Rodzser Mór
senior tag
Én eddig pont fordított esetekkel találkoztam, hogy rá volt írva hogy V30, aztán 15 MB/s-kel írt és hasonlók, a tárhely méretével nem volt gond (most hagyjuk a 2 TB-os és hasonló hamis kártyákat, mert azok tényleg nem akkora kapacitásúak). Mint ahogy az én korábban említett emagon vásárolt 2 darab 64 GB-os Patriot kártyám.
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
nem a sebesség a mérvadó a bizonytalan helyről érkező kártyáknál, hanem hogy tényleg megvan-e a teljes kapacitása.
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
miért is akarnád az egész kártyát rendesen letesztelni...
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Lefuttattam a h2testw programot.
10000 MB-tal csináltam a tesztet, nem akartam a teljes kapacitással.
írás: 42,6 MB/s
olvasás: 71,2 MBA teszt alatt az írás periódikusan (mint egy sinus-hullám) változott föl-le 20 és 70 MB/s között. Annak lehet az átlaga a 42,6 MB/s

-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Teljesen felesleges tele írni bármivel is, elég csak a h2testw program! ☝️
h2testw program:
A hamis vagy hibás SD-kártyák, pendrive-ok ellenőrzésére jó program, ami teleírja a pendrive – rendszer felé mutatott – kapacitását, majd vissza is olvassa a tesztanyagot, ezzel ellenőrizve a helyes működést.A komplett ellenőrzéshez (az angol nyelv beállítása után) kívül csak a Write + Verify gombot kell megnyomni. Az adatokat természetesen érdemes a futtatása előtt lementeni a pendrive-ról.
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
legyen így, nem vagyok ellendrukker
de az eddigiek semmit nem mondtak a kártya megbízhatóságáról. -
Rodzser Mór
senior tag
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
h2testw programot mindenképp tolj vele.
Az ajánlott!
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
600 megabájtot bármelyik fake kártyáról vissza lehet olvasni. h2testw mit mond?
uhs-i kártyáról biztos nem tudsz 200 megabájttal olvasni, az valószínűleg cache-ből jött.
-
Rodzser Mór
senior tag
Igen.
Egy ~600 MB-os videofájlt használok erre a tesztelésre. Átmásoltam a kártyáról SSD-re. Nincs semmi gond a lejátszással.
Ja és szerintem kb 2mp alatt másolta át Totalcommanderben (nem igazán tudtam megmérni), így az olvasási sebesség 300 MB/s körül lehet. Van ilyen?
De ha 3 mp (ennyi biztos nem volt), akkor is 200 MB/s az olvasás. Durva. -
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
de vissza is lehet olvasni hibátlanul?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Sziasztok!
Megjött a TEMU-ról az egyik kártya:
Itt írtam róla: #4285Szóval ez Kodak 64 GB V30-as microSDXC kártya.
"KODAK official shop" az eladó a Temun.
Leteszteltem AJA System Test Software-rel.Írás: 72 MB/s
olvasás 82 MB/sAz olvasási sebesség a gépem korlátja (mert a többi gyors kártyámra is ennyit ír), szerintem tudna többet. A hozzáadott adapterrel dugtam a gépem SD slotjába.
Másoltam rá fájlt is, annak idejét mértem. Azzal is ez az írássebesség jött ki.
58,2 GB a kapacitása ,de bánja kánya.~2000 Ft volt a 64 GB-os kártya.
Szóval szerintem teljesen oké, sőt jó

-
válasz
cintula187
üzenetére
-
válasz
cintula187
üzenetére
Lehet bottleneck egy ősrégi sd ---> micro sd átlakító között?

elvileg nem, abban semmi elektronika nincs. esetleg ha valamelyik kontakt bizonytalan, de akkor inkább leszakadni szokott a kártya.
akkor lehet szűk keresztmetszet még, ha a kártya és az olvasó is uhs-ii, de az adapter nem. kingstontól vettem egyszer uhs-ii-es kártyát, amihez egyes átalakítót adtak
-
cintula187
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Write ra mondjuk adja amit ígér. Androidra mit javasoltok? kozvetlen eszközre dugva is megnézem. h2test meg az eredetiséget nézi?
-
válasz
cintula187
üzenetére
Ha mSD kártya és SD adapterbe van használva akkor egyértelmű is lehet ez a sebesség, de lehet olvasó port korlátozás is vagy bármi más...tesztekkel ki kell zárni mindet és ki derül mi a hunyó.
SD Adapter, olvasó, mSD kártya ha olyan eszközben van használva ami tudja a spec. szerinti max. sebességet akkor a kártya tutira jó, másik 2 lehet korlatozo környezet is...
-
cintula187
addikt
Ezt vettem végül, az alábbi mérést hozza ami a hirdetetthez képest nem gyér?

Lehet bottleneck egy ősrégi sd ---> micro sd átlakító között?

-
válasz
cintula187
üzenetére
Szia,
Egyértelműen nem szabad meg venni! Hamis cucc, nem eredeti!
EMAG az legyen EMAG! Ha más a forgalmazó, akkor az már nem eredeti, ez biztos! ☝️🙄😌
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest