Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tboy93 #208959 üzenetére
Hát igen, azt gondoltam, hogy nem kisnyugdíjasok autója az ilyen, de hátha van olyan autó is, amit a hajtás mellett karban is tartottak. Persze, én is 24 vagyok, én se csak melóba járásra használnám, ha ömlik az eső, néha meg lenne kicsit jobban is hajtva.
A szürkén az OZ felni az elég jól néz ki, de akkor ha a piros úgy alakul a felnit is jobban átnézem. -
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #208959 üzenetére
ABS esélyes, de a nyelestengelycsapágy problémája szinte csak az 1.3-asokat sújtja.
szpeti40: Bontóból nem nagyon, ragasztva vannak ezek, leszedéskor előszeretettel sérülnek meg. De ha meg is ússzák, a ragasztót mindenképp újra kellene applikálni, az meg nem lesz olyan, mint gyárilag.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tboy93 #208948 üzenetére
Volt SSS-ről egy MűhelyPRN rész is. Ha jól rémlik, azért ott azt említették, hogy a Sport specifikus alkatrészek (pl. fékek, futómű) nem egyeznek a polgári változatban lévő verzióval és ezekből utángyártott sincs nagyon (csak gyári, viszonylag magas áron).
Ennek ellenére maga a típustól nem kell félni szerintem, csak célszerű fenntartási költségek terén egy kalapba tenni a polgári változatokkal.
-
albiosz
őstag
válasz
tboy93 #208923 üzenetére
Világos, köszönöm. Akkor ezzel kalkulálni kell, ha modern járgányt szeretne valaki. Vagy van kivétel? Vennék majd valami még garanciális autót, bár ~2 év még van a mostaniban, addig nem sürgős. KIA/Hunyadit nézegetem főleg a garancia miatt, esetleg K Astra, Focus, netán valami TSI (ott azért már vastagabban fog a ceruza az áraknál és szerviznél is).
-
grizlisandor
veterán
válasz
tboy93 #208910 üzenetére
Ott mi volt a story? Közben látom (#208916) slett27, azért kemény, aki reckírozik a vezérléssel, így jár.
(#208915) slett27:
Azért 3 km alatt a szívó mivolátból adódó nyúlmókusok hiányát észre kellett venni, azon a katalógus adat nem oszt nem szoroz!
6k-ig forgatva 3 km után? Remélem meleg motorral adták oda, hogy ne halld, ahogy a vezérlés szétveri a feszítőket.(#208918) slett27:
Csak azt hiszed, phórumon olvasni pár storyt abból az ársávból is. -
slett27
addikt
válasz
tboy93 #208912 üzenetére
Ennyi félre van téve szerencsére, nem maxoltam ki a keretet.
Pont mint a hyundai-nál, van aki sosem tanul : ott is az előző gondos gazdának köszönhetjük, aki egy - már bocsánat egy 21 éves...tak..ny. Szóval most kezdi az életet.
Mint utólag kiderült a láncot kellett volna csak egy foggal arrébb tenni (valószínű) illetve a fogaskerekeket is kicserélni, nem csak a láncot.
Kérdés az az hogy így károsodhat-e a motor vagy sem 9000km után.
-
ZolkoW
őstag
válasz
tboy93 #208901 üzenetére
ha minden igaz, az enyémben is eladás előtt párszáz km-rel volt vezérléscsere, meg olajcsere. Cégesként gondolom km számított, és fizették. Aztán lehet hogy előbb jött új autó, mint tervezték. VAGY naív vagyok
.
Amúgy engem is zavarna, ha úgy kéne eladnom valamit, hogy szabadkozással kezdem, mi nem működik. Nem mondom, hogy mindent, mindenáron megjavítanék, van, ami jobban zavar, és van ami kevésbé..
-
-
slett27
addikt
-
válasz
tboy93 #208651 üzenetére
Sőt, ott egy "lehetőség" sarcra. Mivel most nagyrészt céges autók császkálnak gázolajjal, így érthető, hogy ott megéri magasan tartani az árakat, míg, benzinnél egyelőre nem. Viszont, ha a hatósági ár érvényét veszti, megkockáztatom, elkezd szépen "korrigálódni" a két nafta ára a kutakon
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93 #208651 üzenetére
A magas dizelarra sokkal nagyobb a riziko. Ha draga a benzin max mennek bkv-val de ha draga a dizel azt ugyis megveszik a munkagepekbe (nem csak traki, fuvarozas is).
Szoval a lakossag visszafog(hat)ja a fogyasztast de az ipar/szolgaltato ipar nem mert akkor megall az elet.
Na most ha lefursz az olaj nem kerdez feljon. Tarolni koltseges es egy szint felett nem is lehet. Nem veletlenul volt mar negativ ar is a piacon... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93 #208648 üzenetére
Egyik szivo sem lesz raketa ezek kozul. Volt 1.6 16V G Astravmeg Bora is. Mind a kettoben eretvagtal ha elozni kellett.
Dizel meg azert is becces, ha leveszik az arsapit akkor felo, hogy nagyon dragan fog tankolni. Most 800 Ft felett a dizel, a benzin meg a 700 alatt van. -
válasz
tboy93 #208571 üzenetére
Az az első ne-ne mindenhol amit olvastam
Meg leírták hogy dugóba azért annyira ne folyamatosan kúsztassuk hanem mindig várjuk meg míg előttünk kialakul egy nagyobb táv... Hát itt mentem hagyományos automata irányba (meg hybrid toyota). Bár "rendes" olajos dsg-t még vettem volna de az csak kb dízelben van (meg egyes infók szerint tömeg miatt minden kodiaq dsg "olajos" ennyit a könnyen átláthatóságról)
-
válasz
tboy93 #208370 üzenetére
Biztos nem hozza vissza az árát a kisebb fogyasztás, a fő érv inkább a megbízhatóság volt. Mondjuk most közép Franciaországban gyakorlati előnye van a dupla hatótávnak. Ezen a környéken majdnem csak tetű depozitos/kártyás önműködő benzinkutak vannak (engem imádnak lenyúlni 2 hét ingyen pénzre, most is megtette egyik 160 eurora), normál kutas fizetős ha 50 kilométereként egy...
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
tboy93 #208370 üzenetére
Az én matekom:
Amikor eladtam a vitarát 3 évesen, kellett hozzá 3 misi, hogy kuga legyen. Most a kuga eladása után kell 5, hogy toyota legyen. Nem azt akarom mondani, hogy ez nem sok pénz, mert az, de " szinte" minden 3-4 éves cseréknél, egy jobb használtautó árát kell "csak" hozzátenni. Így mindig új autója van az embernek, én amúgy sem tudok leragadni egyiknél sem. A másik, arra gondolt már valaki, hogy ha senki nem vesz új autót, akkor miből lesz használt autó?!😉 -
batai15
félisten
-
batai15
félisten
válasz
tboy93 #208366 üzenetére
Nekem meg érné. Én döntöm el milyen legyen , milyen motor váltó felszereltség stb. Plusz én nem 5 évre venném.
Btw ez az 5x annyi vagyonom lenne akkor vennék meg nettó hülyeség. Ahhoz hogy egy 10 milliós corollát tudjak venni lennie kellene legalább 50nek. Azért bele kell érjen bilibe a kéz szerintem. -
TrollBalint
addikt
-
dokee78
félisten
válasz
tboy93 #208198 üzenetére
El is adtam.
De felmerült gond.Az autó csomagtér ajtón írtuk meg az adás vételit.
Viszont az én példányomon nem látszik a km óra állás és a vételár.Ezzel fog a kormány ablak kötekedni?
Bár felhívtam a vevőt és azt mondta ha nem fogadják el írunk másikat.
Tudom meg kellett volna néznem,de a nap tűzött csak fenn a lakásban vettem észre. -
#TOTTI
őstag
válasz
tboy93 #208190 üzenetére
Korrekt lista, ezek a teendők, de...
... a biztosítást még aznap otthon kényelmesen, körbe járva, megkötheti akár cascoval kombinálva, a biztosító saját oldalán (nekem Allianz -15%, online vagy telefonos ügyintézővel)
Okmányirodában sem kell a befizetett biztosítás, elég a kötvény.
Átadás átvételi ezév 6. hónapban, új autó vételnél volt éppen, de nem kötelező használt adásvételnél. -
TrollBalint
addikt
válasz
tboy93 #208190 üzenetére
tipp biztosításkötéshez, netrisken megnézed, amelyik szimpi, azt megkötöd az adott biztosítónál (akár elektronikusan is) általában lehet még pár %-ot faragni a díjból. De ha sürgős, vagy nincs lehetőség elmenni, akkor a Netriskes kötés is jó.
molnarpeter: Akkor újratervezés
Holnap mindenesetre megnézünk még egy Mazda 6-st, most kicsit jobban, mert tegnapelőtt eléggé záróra körül értünk oda, meg az egész nap kint álló autóba annyira nem volt jóérzés beszállni
-
TrollBalint
addikt
válasz
tboy93 #208146 üzenetére
A mostani Opellel az a baj, hogy az elmúlt 1 év alatt jópár baja kijött, ami az előző tulajok hanyagságára vezethető vissza, és most már ott tartunk, hogy inkább eladjuk és veszünk egy másik valamit. (Őszintén szólva, annyira nem tetszik ez az Opel, hogy ragaszkodjak hozzá
lehet ez is közre játszik
Ettől függetlenül nincsen kizárva ez a forgatókönyv sem, de ezt az opciót hagynánk a végére)
Az autós szokásaink úgy szoktak kinézni, hogy heti 1 bevásárlás, a kb. 2 km-re lévő boltba. Havi 1 v. 2 alkalommal elmegyünk rokonokhoz, amiből a közelebbi 120 km-re lakik (út 70-80%-a autópálya), a másik meg 220 km-re, ahol az út 50-60% autópálya. Ezen kívül még alkalomszerűen barátokhoz, vagy kirándulni. A barátok szintén 100 km-es távolságra laknak.
Első körben gondoltam rá, hogy nem zárom ki a dízelt, mert azért - ha megyünk - sokat megyünk egyszerre, viszont mivel használtan veszem, ott nagyobb az esély, hogy valamire költeni kell és többek egybehangzó véleménye alapján a dízeles szervíz költsége magasabb.Vezetési stílusom pedig, hogy azért igyekszek a sebességhatárokat betartani, pályán 130-140 körül megyek. 130-nál már a külső sávban sűrűn előfordul, hogy előzni kell, ha azt akarom tartani, akkor nem árt, ha viszonylag hatékonyan tudok felgyorsulni. Előző Volvo S40-nél ilyenkor előfordult, hogy levillogtak, mert mire felgyorsultam 130+-ra bizony kellett kis idő
-
TrollBalint
addikt
válasz
tboy93 #208138 üzenetére
70.000 km nálunk kb. 8 év
viszont úgy döntöttünk, hogy hallgatni fogok a józan észre és nem lesz dízeles. Első körben el is engedném a márkát.
Milyent autó márkákat vagy milyen tulajdonságokkal érdemes néznem, ha
- legyen kombi a gyerek miatt
- legyen benne erő, ha autópályán megyek, nem akarok száguldozni, de előzésnél ne legyen gond. Ilyen szempontból a mostani 1.6 benzisen turbos Insignia a maga 170 LE-vel már jó.
- legyen benne navigáció, a preferált, hogy tudja az Android Autot
- első körben azt mondom, hogy nagyon max 6M legyen az ára. (Bízom abban, hogy jó áron el tudjuk adni a mostani Opelt majd...)
Esetleg mik azok a márkák, amiket meg se nézzek? (BMW, Audi, Mercedes, alapból nem jön be, ezeket tuti nem fogom keresni)
-
TrollBalint
addikt
válasz
tboy93 #208078 üzenetére
Tegnap megnéztük ezt a csodát (nem próbáltuk ki, alapvetően nem szoktam autóvásárláskor kipróbálni, hanem azt a szerelőre bízom mindig), egyelőre az volt a cél, hogy megnézzük hogy érezzük magunkat benne. És már csak azért se látom értelmét kipróbálni, mert többnyire városban lehet kipróbálni, én meg ott max 1-2%-ban használom, abszolút nem releváns.
Amit linkeltél, azt mindjárt elolvasom, egyelőre annyit láttam, hogy az egy 145 LE-s változat, nah én azoktól erősebbet keresek. Félek az is úgy viselkedik, mint a régi Volvo S40-nk a kis 136 LE-vel. Megy szépen pályán is, de 100 fölött már nem annyira tud gyorsítaniNekem alapvetően tetszett, bár nem kombi, nagyon nagy a csomagtartója. (biztos kényelmes is benyúlni a végébe
Alapvetően az autó nagyon tetszett kivül-belül, de azok az ülések... bőrülés, és nem igazán vagyok oda értük. Akinek ilyen van, az hogy védekezik, hogy nyáron ne legyen iszonyat forró, és bele tudjon ülni? Ülés huzat véd ellene?
-
tibbike01
őstag
válasz
tboy93 #208039 üzenetére
Köszi, de Koreai márkát inkább kihagynám. Német vonalon nézelődök leginkább, szeretnék egy igazán jó, prémium autót most.
Doki 16: 15ezret megyek egy évben, ebből 8at kb pályán.
Vannak olyan dízel-benzin motorok, amik kifejezetten jól sikerültek kevés hibával? Ha jól tudom a VW féle 1.6 CRTDI ilyen. Más?
-
-
válasz
tboy93 #208006 üzenetére
Teljesen elhiszem mert én is ezt hallom. Vagy tök rozsda mentes, vagy rozsdál már 2 évesen mint a fene...Amit a mazda lottó dob. Hallottam valami olyat hogy itthonra már "skadináv" kezeléssel jönnek (rozsda ellen) az újak. De hogy ez urban legend vagy valóság azt nem tudom...
Nem értem miért nem oldják meg, már régen mazdában ülnék ha ez nem lenne gond...
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tboy93 #207795 üzenetére
fel eve vettem egy 147 2.0 TS-t LPG-vel
600k-ba kerult
kereskedesben(!!) volt ennyi, es megmondta a muki, hogy akksi KO, meg vezerlescsere esedekes
akksi tenyleg rottyon volt, elhoztam 2 nap mulva be sem birtam inditani, vizpumpanal meg szivargott a hutoviz
elozonap delutan vettek be, reggel mar ott voltam erte
az akksi barmiben megbenulhat, vezerlescseret meg akkor se hagynam ki, ha maganszemely elado aszondja, hogy bááááttya, 1 eve volt cserelve
gyari Bose hifi + CDtar, borbelso (hibatlan), 4x e.ablak, tempomat, ketzonas digit klima (mukodik), gyari 17"-s TI felnik, gyari 16" alufelnik voltak hozza
mondjuk a gumik kopottak minden
de mindene mukodik, hibakod mentes, futomuve sem kopog
facelift-s bodes mar
hatso loki egyik sarkan van egy huzasnyom, vki parkolaskor meghuzta, de ez a leszarom kategoria kb ennyiert
volt egy vezerlescsere rajta, gyufak, segeduzemiszij, olaj + olajszuro, pollenszuro, legyszuro, hatso fektarcsak +betetek, elol csak betetek, mert ott tok jo meg a tarcsameret..... 360k
fek nem lett volna meg annyira cseres hatul, mert volt a beteteken meg volt kb 1.5-2mm koporeteg, meg a tarcsa is par tizeddel a kopott meret felett volt, de nem erdekel.... csere
ha mar ott van vezerlescsere miatt egyebkent is, akkor frutti ido kicserelni felemelve -
válasz
tboy93 #207795 üzenetére
Köszi! 1.4 gastra van a fiamnak, nem rossz kis gép, 1 éve vettük 750ért. Azért nem egy teljesen problémamentes autó, klímát kéne megcsináltatni, pedig jéghideg volt mikor vettük, a töltésjelző is fel-fel villan, asszem a gyújtótrafókkal is volt már valami.
Sztem már kb 500 egy gázszett, úgyhogy inkább olyan jöhetne szóba amiben nulla vagy minimális felárral már benne van. -
footy
addikt
válasz
tboy93 #207600 üzenetére
Azert ha megnezzuk hogy hany auto lett eladva es a vevok kozul hany ember van ezekben csoportokban es azok kozul hanynak van problemaja, akkor nagyon-nagyon pici szazalek jon ossze.
Szemelyes adalek:
Parhuzamosan olvasok magyar es nemet(+osztrak) forumokat es annak ellenere hogy nemetorszagban joval tobb auto fut, ugy tunik hogy aranyaiban megis kevesebb a hiba.
Az en elmeletem az hogy jobbak a szervizek, jobb az uzemanyag es az emberek hozzaallasa mas. (altalaban idoben viszik (szak)szervizbe,ha feltunik valami hamarabb viszik szervizbe es nem hagyjak magukat lerazni) -
válasz
tboy93 #207600 üzenetére
Ugh... hát akkor marad a topik címe... "Milyen autót vegyek?" - csak épp valami ilyesmi módosítással, hogy "Na... akkor most milyen autót is vegyek?"
Nekem is ekobúszt van, inkább az elektronikai hülyeségeivel kergetett állandóan, és azt sikerült a szakszerviznek 2 év alatt helyrepofoznia.
Más hiba eddig nincs (a hűtőfolyadék csökkenése egy másik kérdés, ott nem vagyok biztos semmiben, de aztán az megállt.) De a héten értem el a 30k km-t, ami nem egy nagy futásteljesítmény... (átlag 12k km / év), nem mondanám hosszú távú megbízhatósági tesztnek.A Pdtdi-s galaxy 300k után is simán ment.
A 2.0 pug hdi motoros Galaxy (ismerősé) valami 500k-t már ment.
Oké, hogy környezetvédelem, meg mitt'omén', de ha hamarabb széthullik valami, az nem egy környezetbarát megoldás. -
-
Doki16
addikt
-
válasz
tboy93 #207429 üzenetére
Itt leginkább az a gond hogy az 500k-s autóval, ha mindent meg akarunk neki adni, havi szinten rágurul egy olyan összeg ami éves szinten legalább az autó értéke. Ezt tíz évre matekolva már lehet egy használt E-Up behozná. Pár éve barátom állami támogatással, full extrával 5,5m körül vette, és belterületen irdatlan kellemes.
#207430 Qru: Alternatíva van, csak lassabb és kényelmetlenebb.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
tboy93 #207211 üzenetére
ha így mennek fel a használt árak az is egyre neccessebb lesz. És szinte biztos nincs vége a drágulásnak látva az új árakat meg, hogy nincs. Plussz minket az eur/huf külön sújt.
meg már legtöbb 10évesben is ott a dpf, turbó, közvetlen befecskendezés... ami jóskönyv szerint 10éves kor felett brutál kockázatos és drága egy régi nincs dpf, szivó, nincs közvetlen befecskendezéshez képest.
Ami használt van überdrága lesz és aknamező.
-
válasz
tboy93 #207194 üzenetére
Hát nem tudom. Kifejezetten kiforrott elképzelés van, és nem hiszem hogy hosszú távon egy tsi-dsg oktavia olcsóbban fenntartható, mint a hibrid auris, aztán nem is olcsók azok sem. Nem szeretnék MT-vel venni autót, se olyat, ami szervizigenyes és sokat fogyaszt v később bajos lehet eladni. Kombit meg kizártam, mert nem tetszik. Tkp árban még bele is férne 5.5, csak szívom a szám, hogy ezek rohadtul nem érnek annyit
Sok hibrid auris ára közelebb van a 7millióhoz, mint az 5.5-hoz.
-
Biqci
aktív tag
válasz
tboy93 #207125 üzenetére
Nem tudom mi a helyzet az autógázzal? Nem vagyok képben a magyar viszonyokkal mostanában, de szerintem ha valaki nem akar dizelt, jó alternatíva lehet a gáz. Nekem volt több gázos autóm és erősen a pozitív irányba billen a mérleg. A mostani autóm igaz nem gázos, mert így is nevetségeset eszik és a német szerelési árakkal nem igazán érné meg, de egyébként simán bevállalnám újra...
-
válasz
tboy93 #207118 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat
"az 1.2 twinport pedig 110-es tempoig OK, 130-nal a mienk 8,5 felett zabál es kiforogja a lelket, ez egy varosi auto"
A kirándulásokat sem autópályán kell mindig érteni, elsődleges felhasználás az város lesz úgyis, kirándulgatni meg nem minden hétvégén megy az ember, évente 3-4x.
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #207101 üzenetére
Jut eszembe, nekem van egy gyári CD táram, de marhára nem találok neki helyet sehol a Jazz-ben. Azért a padlóra nem akarom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mobil flották
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest