Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
De egyáltalán nem csak az ütközéses balesetekről van szó...
Persze azok a legveszélyesebbek mert más amúgy tisztességes autós életét is veszélyezteti. De ettől függetlenül nyári gumival simán benézhetsz egy kanyart, akár kis sebességen is. Vagy akár egy kisebb lejtőn is elképzelhető, hogy nem tudsz megállni.Viszont a másik bosszantó része a dolognak az, hogy rengeteg torlódást és dugót okoznak a télen nyári gumival közlekedő autósok.
Tavaly előtt, mikor pár nap alatt leesett 30-40cm hó itt Vp-ben meg akartak halni az autósok. Megyek le a parkolóba és látom, hogy mindenki lapáttal "ássa ki az autót" a 30 centis hóból. Kaparták ki az utat a keréknek. És még így is alig(!) tudtak kiállni. Én meg úgy mentem át a 30-40 centis havon, mintha csak valami fekvőrendőr lenne. Erőlködni se kellett semmit.
De kb a fél város be volt dugulva, mert itt nálunk elég sok a meredekebb emelkedő és lejtő. Na mármost nyárival ilyen helyen akár 10-20 centis hóban is képtelenség felmenni nyárival. Én meg ott álltam a fazon mögött és azon imádkoztam nehogy nekemcsusszon mert kaparta el a havat az autó nem tudott felmenni egy kisebb emelkedőn se, miközben én a télivel lazán.
A lakásunk előtti parkoló is lejtős és nem egyszer kellett visszatolatnom hazafelé jövet, mert a gyökér a gagyi nyári gumijával nem volt képes felmenni még ezen a kis emelkedőn sem!
És ilyenek mennek ki hóba vezetni...@bitpork:

-
mezis
félisten
Logikád szerint csak a legkorszerűbb technikával, legnagyobb gyorsulási képességekkel rendelkező autókkal lenne szabad az aszfaltra kiállni közlekedni, mert az teszi lehetővé a lehető legnagyobb sebességgel való haladást. Vagyis akinek nem futja Lambóra, Porsche-ra,... az maradjon otthon. Mert a buszok is nagyon lassan érik el az 50-et, 90-et,...

Hejjesen
: esély -
Zozzant
addikt
-
-
Dany007
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Ez egyébként sajnos egy általános jelenség a fórumon. És én is frusztrálva érzem magam emiatt.
Kb mindent a végletekig meg kell magyarázni a legutolsó szóig igazolni. Máskülönben biztos, hogy jön valaki, aki beleköt az élő fába is...Ezért van az, hogy a legtöbb hsz-em átlag 1,5 oldal...
-
-
DeFranco
nagyúr
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Gondolom álló helytében is csákánnyal kellet megfogni , mert úgy csúszott a pálya

(Bocs de magas labda volt
)Nekem téli jó lesz. Most is az van rajta, és az is lesz. Enni nem kér, kicsit kopottacska, de majd ha hazagyövök melóból, akkor meglesem a Nokianokat, pár száz ezerért

-
mezis
félisten
Téli gumival akkor lehet durrantani?
Szokás is, ugyanúgy vagy még többet mint nyáron nyári gumival. Mert a sebességnek követési távolságnak a megválasztása józan mértéktartást, tapasztalatot igényel. Menni a hülye is tud. Irány változtatás (kanyarodás), lassítás már sokkal nehezebb. Ezt csúszós, havas időben rögtön elindulás után ki kellene mindig próbálni. Kevesebb lenne a durrantás. Mert azt minden időben mindenfajta gumival szokás."40évvel ezelőtt a kocsik nem tudtak ennyire menni."
Az autók 40 évvel ezelőtt is bőven a csúszós időben ésszerű sebesség fölött tudtak menni. Talán még a Trabant is. A Zsigulik hátsó kerék hajtása hamarabb jelezte a sofőrnek, hogy nem kéne ennyivel menni. -
Sotho
őstag
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dany007
üzenetére
Pontosabban padló adagolva. Tehát nem nyomod mint süket a csengőt, hanem próbálod elkapni amikor tapad, kvázi pótolod az ABS-t, de legalább is igyekszel kompenzálni a csúszást.
Erre szokták mondani ugye az óberokosok akiknek nincs ABS-ük hogy nehogymáagépmondjameg majd ők bisztosságosabban megállítják az autót bokából. kunc.
-
Dany007
veterán
-
-
DeFranco
nagyúr
Meglepően rövid

Nem mértük, nem akarok hülyeséget mondani. Kevesebb mint 20 méter, ha erre vagy kíváncsi, tehát a fékút több mint duplája volt a nyárival. De hogy 5 m volt vagy 10 vagy 15 erre hadd ne mondjak semmit.
A télivel még a locsolt műgyantán is éreztél egész komoly fékhatást (ez lepett meg hogy egészen tapadósan fékezett ahhoz képest, hogy mi volt alattunk) a nyárival meg ment az autó amíg vitte a lendület.
@Dany007: Milyenautótban írtam. Jóvót. Én nem vezettem csak kísértem, de szerencsére beülhettem a jobb1-be.
Padló ABS nélkül a két azonosban, de volt ABS-es nyáris is, az is siralmas volt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dany007
üzenetére
Hétvégén teszteltük vezetéstechnikai pályán: csúszós úton azonos autó azonos méretű gumikon azonos pályán nyárival 20(!) méterrel hosszabb fékúton állt meg 40(!) km/h sebességről.
A fékutat alá a sebességet fölébecsültem, huszonvalahány méter volt és harmincvalahány kilométer per óra.
-
Dany007
veterán
"Vagy tartson sokkal nagyobb követési távolságot, menjen lassabban és ha nagyon csúszós, havas az út, akkor hagyja otthon az autóját."
Szvsz nettó butaság. Télen fagypont alatt és vagy havas úton nyárival közlekedni tiszta életveszély. Nem csak saját magára nézve, hanem más autósokra, gyalogosokra nézve is.
Ez megint csak tény. És nem arról van szó, hogy lehetetlen nyárival közlekedni télen, hanem arról, hogy életveszélyes.
Továbbra is csodálkozom rajta, hogy nálunk ez nem kötelező. Vicces. Pedig a seb.határok betartása kötelező, az izzókészlet kötelező, a biztonsági öv kötelező... Ellenben a téligumi nem.
Mentem én is anno nyárival télen a hóban, igaz csak rövid ideig és városon belül, de épp ezért tudom nagyon jól, hogy mekkora a rizikó."40 évvel ezelőtt csak orosz diagonál és esetleg cseh, lengyel acél radiál "négyévszakos" gumik voltak. És akkor is közlekedtünk télen, nyáron esőben, hóban."
Ez is hülyeség. 40 éve a maihoz képest kb alig voltak autók az utakon. Illetve az átlagsebesség is kisebb volt.
És balesetek is voltak.Ez olyan, minthogy csecsemőoltások se voltak még 100-110 évvel ezelőtt, mégis itt vagyunk. Ja persze, csak akkoriban 5-ből talán 2 gyerek érte meg a felnőtt kort. Igen. Minek is az oltás...
Abszolút nem tudom megérteni hogy akárki miért is ne venne rendes téli gumit télre és külön nyári gumit nyárra. Abszolút semmi logika nincs benne.
Ahogy már előttem is kifejtették semmivel se kerül többe télen téli gumit használni, nyáron meg nyárit. Hiszen télen nem kopik a nyári, nyáron meg nem kopik a téli. Így alapvetően dupla időtartamig lehet használni a gumikat.
A gumicserék költsége pedig minimális éves szinten 2x 4-5 ezer forint. Ellenben ha valaki télit használ nyáron akkor az a gyorsabb kopásból adódóan pl jóval előbb lesz csereérett és így többe fog kerülni. -
-
mezis
félisten
válasz
DeFranco
üzenetére
Igen, megfigyeltem. Az összes autóbuszon, mentőn, tűzoltó autón, rendőrségi autón már csak téli gumi van.
(
)És amíg nem kötelező, addig joga van az aszfalt használatához nyári gumival is.
(Tudok róla, hogy vannak útszakaszok, időjárási körülmények, országok, ahol kötelező a téli gumi, hólánc.) -
DeFranco
nagyúr
Vagy keressen kifogásokat, hogy neki tulajdonképpen az aszfalthasználathoz télen is joga van, mások is mennek mint állat, és különben is ezer év rabszolgasors az oka, hogy nem teszi fel a télit. És különben is Etelközben sem raktak téli patkót a lovakra mégis tudtak hátrafelé nyilazni.
-
mezis
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Vagy tartson sokkal nagyobb követési távolságot, menjen lassabban és ha nagyon csúszós, havas az út, akkor hagyja otthon az autóját. (40 évvel ezelőtt csak orosz diagonál és esetleg cseh, lengyel acél radiál "négyévszakos" gumik voltak. És akkor is közlekedtünk télen, nyáron esőben, hóban. És az időjárás is hol ilyen volt hol olyan.

-
Dany007
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
lol?
4 évszakost én se használnék. De hogy télen-nyáron télit használni az megint csak hülyeség. Nyáron sokkal jobban tapad a téli, főleg nedves úton. Azért nem véletlen hogy van külön évszakra való.
Én is kedden rakatom fel a télit. Ennyi. Nyáron meg a nyárit.
4-5 ezer forint felrakatni. Nem nagy kaland. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
mephi666
nagyúr
most reggel kb fél méteren se múlt, hogy nem csaptak el, mint a sz@rt... az eset:
én (bringával) -> T <- biciklis <- biciklis <- suzuki
így közeledtünk egy kereszteződéshez, a suzuki előzte volna az egymás mögött az út szélén haladó bicikliseket, közeledett kb 50-60nal, egyszer csak azt vettem észre, hogy szemben van velem és próbál visszatalálni a sávjába, mert az első biciklis gondolt egyet és mindenféle jelzés nélkül kanyarodni kezdett balra
szó szerint hirtelen megállt bennem a sz@r... fél méterrel előbb vagyok, akkor most nem itt ülök -
-
-
TaaT
nagyúr
Kíváncsi vagyok mikor találják meg [link]
-
amargo
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ebből látszik, hogy keveset vezettél/jártál még Budapesten - vagy tudja fene -, a zebrán is áthajtanak rajtad/előtted/mögötted simán és nem nem azokról beszélnek, akik még le sem "léptek" - tudod van az a szitu, amikor Te mennél át, de 50-el kanyarodnak rád, akkor lelépsz?
Bár sokat javult a helyzet az elmúlt évekhez képest, de mint látható x eset után az emberek megunják az előzékenységet és onnantól csak mennek. Ha szerinted ez rendben van - a jelen álláspont szerint ugye ez a többség - , akkor úgy érzem én csesztem, hogy egyáltalán reagáltam rá. Kicsit kb úgy érzem, mikor megállok a zebra előtt, mert gyalogos menne át, Te meg hátulról dudálsz, hogy mért nem megyek csak feltartom a forgalmat.. -
-
AMD Power
titán
50-70-90km mennyit számít... Jézus Mária.

-
-
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
bitpork
üzenetére
nem a legszerencsésebb, az biztos, de nem is lehet elvárni, hogy minden esetben megmentse a balesetet szenvedő életét... annyi változó van az egyenletben és mm-eken is múlhat valaki élete: szerintem ki lehet mondani, hogy valószínűleg rosszul jár az ember, ha 70-90-110km/h-s sebességnél kiszáll az ablakon... nem feltétlenül puhára esik, ilyen sebességnél akárminek nekicsapódhat, betonon csúszhat, átmehetnek rajta és utána szedegethetik még órákig a maradványait
"jobb" ha valami megpróbálja az autóban tartani és a csillagok kedvező együttállása esetén meg is úszhatja akár... mondjuk balszerencsés esetben meg az lehet a veszte, ha itt nyomja agyon valami, de ebben az esetben mi garantálja, hogy kirepülve megúsz(hat)ta volna? -
válasz
mephi666
üzenetére
Hé-hé-hé! Nem mondtam hogy támogatom az övnélküliséget. De tény marad hogy Laci bácsi azért halt meg mert az öv miatt nem tudott a teste mozdulni egy centit sem és a B oszlop emiatt szétcsapta a fejét. Azt most nem fogom citálni hogy az öv mennyi súlyos belső sérülést okoz, amik bármennyire is életmentő az öv, inkább okoznak életveszélyt mint segítenek.
Még egyszer hangsúlyoznom kell, nem pártolom hogy ne használják az övet az emberek, de maga az öv mint biztonságtechnikai konstrukció nem a legszerencsésebb szvsz. -
mephi666
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
van aki tud, csak figyeljetek
tornázni kell kicsit hozzá meg kocsitól is függ, de sokan így csinálják... vannak amúgy a telefonálóknak különféle alfajaik: van aki beszorítja a nyakához a telefont, van aki ballal tartja, jobbal pedig kormányoz/vált... meg van az aki közben két kézzel kalimpál maga elé, úgy magyaráz a távoli beszélgetőpartnernek... a legprofibbak meg képesek egyszerre "vezetni"+telefonálni+enni is 
-
Sotho
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Másik oldala: [link]
Egy buszt előztem volna vidéki úton, és egy busz jött szembe is lett volna idő mert nem jött/mentünk gyorsan de jedi erőm azt súgta hogy neee... Ami be is jött mert a szembejövő buszt már előzték csak a kocsi takarásban volt...na ezt asszimiláljátok

-
mephi666
nagyúr
válasz
bitpork
üzenetére
ja, másodunokatestvérem meg karcolás nélkül megúszta, amikor vonat elé kihajtott a polo-val, amit szó szerint kettévágott a szerelvény, mégse kockáztatok ilyet soha... biztos van olyan eset, amikor a véletlenek összjátéka miatt a kikapcsolt övnek köszönheti valaki az életét, de több az, amikor "ha bekapcsolta volna az övet, még mindig élhetne"
az övnél egyébként sokkal jobban rühellem a félkézzel telefonálást: az nem zavar, ha nincs valaki bekötve, ő csak a saját életével szórakozik, az ő dolga/baja... de ha azt látom, hogy valaki jobb kézzel fogja a telefont, balkézzel kormányoz és néha elengedi, hogy arrébb tudja pakolni a váltót, akkor nagyon fel tud menni a vérnyomásom... esküszöm örülnék, ha a k*rva telefonért félmilliós bírságok is mennének: aki ezzel szórakozik, nem is tudja 100%osan irányítani az autót félkézzel meg elengedett kormánnyal és a környezetét sem tudja olyan összpontosítással figyelni, mint amennyire kellene
játszik a saját életével, az utasaiéval meg a forgalom többi résztvevőjével is -
-
mephi666
nagyúr
-
MaciG
addikt
-
amargo
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Azért kulonitsuk mar el azt, hogy valaki nem vesz észre valakit meg, hogy direk athajt előtte. Ennyire nehez a felfogasotok? Ketten pont azt ecseteltek, hogy a nap további részében inkabb mindenki előtt athajtanak, mert ugysem tudjak mit akarnak.
-
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Semmire nincs biztosíték. Ma mönetem Domival Pesten. A járdáról se szó se beszéd egy pénzszállító kanyarodott ki elém. Csikorogtak a kerekek akkorát álltam a fékbe, pedig ha 55-tel mentem a forgalom diktáltan. A jóember meg csak intett h bocs, nem néztem a tükörbe.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
proof88
üzenetére
Mondjuk Pest külön világ, de ha rendszeresen kellene átkelnem beszereznék ehy olyan fényvisszaverős mellényt, mint amit a rendőrök használnak, arra meg rögtön fékeznek azok, akik egyébként az utak "császárai" nagyon furcsa volt eleinte, hogy 90-95-tel menve, rendszeresen megelőztek, majd hirtelen nyolcvan, mert megláttak egy rendőrt.
-
proof88
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Tény hogy sosem lépek kocsi elé zebrán, amíg nincs meg a szemkontaktus.
Engem viszont nagyon felidegelnek azok a gyalogosok akik kb meg sem próbálnak átmenni a zebrán annak ellenére, hogy akarnak. Hogy én gyalogosként hogy élem ezt át: például Budán a Karolina úton az Ortopédiai Intézet és a Vérellátó között van egy zebra, na ott rendszeresen egyrészt nem mernek átmenni az emberek, másrészt rendszeresen nem akarnak megállni az autók. Ott egyrészt felidegelnek emiatt a gyalogok is, másrészt az autósok is. Általában óvatosan elkezdek átmenni a zebrán és igyekszem szemkontaktust felvenni a sofőrrel. Hirtelen értelemszerűen nem lépek autó elé ilyen helyzetben, hiába vagyok zebrán, csak akkor van elsőbbségem ha egyébként lehetőséget adtam az autónak az elsőbbségadásra felém (időben láthatott és szándékomra is egyértelműen utalóan mozogtam). Nem tudom, ezt a többi gyalogos miért nem tudja megtenni? Persze én is csak azért vagyok ilyen bátor mert fel vagyok készülve arra hogy esetleg el kell ugrani, egy öregember erre nyilván nem tudna úgy reagálni mint én. Ugyanakkor azt is tapasztaltam hogy még ennek ellenére is kicsit erőlködnöm kellett hogy kivívjam magamnak az elsőbbségadást, úgyhogy az autósok is elmehetnek a jó büdös .....
Autósként kifejezetten rühellem az olyan gyalogost, aki bár át akar menni a zebrán, de akkor sem hajlandó elindulni amikor INTEK NEKI hogy menjen már át! Ez is egy külön állatfaj, a francért nem látja hogy én már állok egy ideje és azt várom hogy menjen! Baromi idegesítő ez is.
Ugyanakkor meg az autós - gyalogos közlekedés baromi példaértékűen is tud működni, élőben is láttam ilyenre példát heteken keresztül, igaz nem ebben az országban. Persze itthon is sok jófej közlekedő van, csak itthon sokan úgy működnek hogy a kocsi a burok és mindenki húzzon a fenébe.csak a flame kedvéért: érdekes módon engem a BMW-k mindig átengednek a zebrán és még erőlködnöm sem kell!
-
mezis
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Volt ilyen esetem: Alkonyatkor, a szürke járdáról sötét ruhában egy originál, afrikai (bocs, de tényleg fekete néger) lépett le a zebrára. Sikerült megállnom, de azóta sem szívesen gondolok vissza azokra a pillanatokra !
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
proof88
üzenetére
Ha egyértelmű a szándék, akkor nyilván megállok, feltéve, hogy nem jönnek szemből ezerrel, mert ugye akkor hiába, nem kedv kérdése. Azonban a csak gyalog közlekedők, /sokáig én is az voltam, bicaj itt nem számít/ , nem is tudják sokszor, hogy mit is lát belőlük az autós. Szolnokon például nagy divat lekapcsolni a közvilágítást amikor még épp csak dereng az ég, van kb. olyan jó félóra, amikor alig látsz valamit abból, amin nincs lámpa. A gyalogos lát téged, mert ugye a kocsin van, te ellenben nem látod őt, pláne, ha takarásból lép ki, ami sokszor előfordul. Ha gyalog vagyok én már ezt figyelembe veszem, de addig nemigen gondoltam erre, míg nem vezettem. Azt azonban egy gyalogosnak mindig figyelembe kellene vennie, hogy ő az életével játszik ha meggondolatlan és figyelmetlen.
Mezis:... én nem tagadom, hogy paraszt vagyok, hiszen nemrég ástam föl a kertet, arra azonban aki szitokszóként használja a kifejezést nekem a mezőgazdaságból kell kifejezést találnom, /mivel ugyi paraszt vagyok/ így a magyarul és angolul is értelmes rút szó jut eszembe, mondjuk most az angol jelentése....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mezis
félisten
válasz
amargo
üzenetére
Tulajdonképp csaknem minden családban van autó. Jogosítvány meg még több. És nagyrészt használjuk is. Vagyis kis hazánkban szinte csak parasztok laknak. Végül is mezőgazdasági ország lennénk....

-
proof88
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
ja én nem a két trécselő nőre reagáltam, az olyat én is utálom.
Hanem a kedvre. -
TaaT
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Én mondjuk nem téblábolok a zebra mellett ha nem akarok átmenni. Arrébb megyek pár métert és máris nem zavarom össze az autósokat.

-
MaciG
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Erről már beszéltünk párszor, hogy a kresz szerint a gyalogosnak a kijelölt gyalogátkelőhelyen elsőbbsége van (vagyis az úttesten ahol fel van festve a zebra), szóval ha lelép elsőbbsége van, de ha úgy dönt nem lép le, hanem megáll mert látja hogy közeledik a jármű, akkor nincs. (de ha közben mégis lelép akkor sz0pas van.
) -
amargo
addikt
Pont ezért az a véleményem az autosokrol, hogy a legtöbb egy paraszt..
-
Möhe
addikt
Azt hittem helyben megforgatja

-------------------------------------------------------------------------Ma kifejezetten rendes voltam a gyalogosokkal ,mert átengedős voltam. De egy nyugger gruppennek szó szerint a padkán állva kellett a zebránál beszélgetni. Megállok, intek,semmi reakció pedig rámnéztek, majd ment tovább a pletyi.
Erre nincs valami okosság rendőrnyelven? Innentől már kötsögben nyomtam,pláne ha körül sem nézett az illető. -
TaaT
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Hát kamionokban már nem lenne hülyeség egy kötelező detektor..
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Remélem egy életre elvágta magát a jogosítványtól ! Ennyi erővel egy másik kocsit is letarolhatott volna és ártatlan emberek haltak volna meg . Mennyit ihatott ha semmi megbánás nem látszott rajta .
-
mephi666
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
hivatkozások közt volt, pár hete láttam először: ez jó értelemben véve állat

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Zolás
addikt
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Még tanuló koromban mentünk ki egy címre, szintén levették a kerekeket a kocsiról. Simán lerakták a betonra. Már felraktuk a két hátsót, mikor jött a tulaj kikapcsolni a hiperszuper riasztót. Legalább öt percig röhögtünk rajta.
Ez egy dévó ticó volt. -
Dany007
veterán
válasz
Bati0501
üzenetére
Háááát az is lehet. Van rá halvány esély. De mikor még a kereszteződés előtt közvetlenül belefékez, na még akkor se fékezett fullon... Márpedig ha az ember így hirtelen ráeszmél a dolgokra, biztos, hogy satuféket nyom.
Meg eleve hogy lehet így elbambulni? Látszik a videó elején, hogy a jobb sávból jött és bement balra egyet, ergo látta hogy van előtte egy autó, ergo előre nézett, ergo látnia kellett, hogy keresztben szinte folyamatos a forgalom. -
Kép nem volt szívem csinálni ,de szegény szomszédomnak a ház előtt levették az éjjel mind a négy kerekét . Reggel mire kimentem ott ált téglán neki . Érdekes az enyém nem kelet nekik 18" honda felnin igaz nyári gumi . Most cserélte át a hétvégén télire . Szegény nő azt se tudta mit csináljon . Legalább téglára rakták neki .
-
Bati0501
őstag
-
Dany007
veterán
Ezt nem tudom megérteni... Hogy lehet valaki ekkora állat?
Hát tisztán látta, hogy mennek az autók keresztbe folyamatosan, látta hogy piros a lámpa...
És még bele is fékezett előtte, de csak azért is belement a kereszteződésbe... Az ilyen mégis mit gondol?
De komolyan... Az ilyen embert minimum egy elmeorvosi vizsgálatra küldeném és bármilyen eredmény is szülessen bevonnám a jogsiját azonnal. Ha meg mégis vezetne jogsi nélkül akkor börtön. Mindenféle tárgyalás nélkül.Nem tudom megérteni... Annyira "ki ha én nem" nagyképű lehet az ilyen ember, hogy azt hiszi ő telibeszarhatja a fizikát? Vagy őt egy energiapajzs védi?
Tényleg elmeorvoshoz küldeném. Ha kiderül, hogy semmi baja és úgy hajtott bele egy ilyen kereszteződésbe akkor azért csuknám le ha meg kiderül hogy elmebajos - amire reális esélyt látok - akkor meg azért küldeném kényszergyógykezelésre és örökös jogsielvételre...
De tényleg kíváncsi lennék egy ilyen túlélő nyilatkozatára hogy mégis mit gondolt? Mi játszódott le abban a csökevényes agyában?
Mert még ha vészhelyzet van és épp a kórházba viszem az akárkit, akkor se csinálnék ilyet... -
philoxenia
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de nem feltétlenül neked szólt a hsz minden része, gondoltam kicsit kireszelem, nehogy valamelyik megmondtamhuszár belekapaszkodjon hogy hááá hee hááá máá jógyhogy csúszott jéégen hee.
)
Szokás is, ugyanúgy vagy még többet mint nyáron nyári gumival. Mert a sebességnek követési távolságnak a megválasztása józan mértéktartást, tapasztalatot igényel. Menni a hülye is tud. Irány változtatás (kanyarodás), lassítás már sokkal nehezebb. Ezt csúszós, havas időben rögtön elindulás után ki kellene mindig próbálni. Kevesebb lenne a durrantás. Mert azt minden időben mindenfajta gumival szokás.
Akkor voltál vez.tech tréningen! Nem is mondtad.