Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
a nem jóját!
de keményen nyomják ezek az oroszok az autópályán. -
zsid
senior tag
M0-ás: kamionok a külső sávban 70km/h, a belsőben egy lesötétített francia rendszámos Peug 406 ( románok hazafelé), szintén annyival, fogja a belsősávot. Egy KDZ rendszámos bordó Focus kombi nagynehezen kivillogja a belső sávból, miután ez sikerült neki, ahelyett hogy menne a dolgára, nekiáll átkiabálni, mutogatni és ráhúzza a kormányt. Igazi gyökér....
-
fatal`
titán
Igazi profi, mit számít az a néhány karcolás.

-
Lokids
addikt
Na ez parkolás a javából.

http://www.youtube.com/watch?v=-uAgLrMwEG4&feature=player_embedded
-
nemcso
őstag
-
picur220
veterán
A rendőr amíg nem lőhet rá a bűnözőre, addig ne csodálkozzunk, hogy ilyen a helyzet. A prémiumosztás sem lenne rossz, de szerintem az állam ahelyett, hogy a BKV meg MÁV 200 igazgatójának fizet havi több milliót, oda is nyomhatna egy kis fizetésemelést, ahol szükség van rá, pl a jobb rendőröknek vagy pl az orvosoknak, akik alapból havi 80-at keresnek, pedig az ők munkájuk nélkül igencsak bajban lennénk.
Elég lenne az eddig befizetett adóból adni nekik a prémiumot vagy fizetésemelést, vagy a BKV igazgatók pénzéből, nem is kell befizetni semmit senkinek. Vagy egyelőre elég lenne hatalmat adni a rendőrök kezébe. Ki mert régen egy csendőrnek beszólni? Senki. Mondjuk azok össze voltak válogatva, 180cm alatt nem volt egy sem. Most meg nézd meg a 160 magas 50 kilós rendőrt. Kit akar megállítani? Pláne úgy, hogy még joga sincs hozzá. -
Jadro
veterán
Legalább nem sérült meg súlyosan. Leültetni az idiótáját vagy 15 évre. Akár kiirthatott volna egy családot is, nem rajta múlt. Az ilyen miért nem megy fel egy sziklára és ugrik le onnan? Biztos megrendítő, hogy hogyan jut el egy ember addig a pontig, hogy meg akarja ölni magát, de miért kell másokat is belesodorni?
-
MaciG
addikt
-
Rick4
félisten
válasz
picur220
üzenetére
A legnagyobb gond ebből, hogy ha történik valami, mindig a rendőrt veszik elő. A sok korrumpálódott kolléga elég rossz irányba vitte el a morált, felülről is muszáj fogni őket, pedig ez szab gátat a keményebb bűnözőkkel szembeni fellépésnek. Az meg egy dolog, hogy fosik, amelyik ilyen, az legyen forgalomirányító rendőr mondjuk 100-ért, amelyik tökös, és tökönfogja a tolvajt, az kapjon a következő hónapban egy 50-est, 80-ast prémiumként, vagy minden ilyen után 25-öt.. Az okozott kér sokkal nagyobb egy ilyen embernél, mint a rendőrnek kifizetett prémium. Még abban is benne lennék, hogy mindenki fizessen havi 200Ft-ot a prémium- alapba... Az csak a rendszerint számolt 3 millió embernél havi 600 milla kiosztható prémium. Volna eredménye? Ez 50 ezrével számolva 12000 eset, szerintem ennyi nincs most egy hónapban, mert egy egy rendőr inkább elszív egy cigit, mielőtt futni kezd.
-
picur220
veterán
Az a baj, hogy a magyar rendőrség az embereivel együtt nem ér semmit, pláne a közlekedésiek. Nem fog egy őrmester megállítani egy 30millás Mercedest, mert fél, hogy holnap kirugják. Ez folyik itt. A magyar rendőrségnek csak a csuklyás része ér valamit, mert azoknak van annyi hatalom (meg erő) a kezükben, hogy bárkit földhöz vághat egy szó nélkül, és nem fogják megkérdezni, hogy miért bántottad szegényt. Ilyeneket az a baj, hogy csak akkor látunk, amikor kábítószerkereskedőt, uzsorást, vagy bandavezért fognak el, és elrettentésképpen ezt mutatják a TV-ben, hogy féljenek a rendőröktől. Csak az a baj, hogy a múltkor sem mert bemenni a rendőr a Motor út környékére (Szolnok)(Google segít), pedig ott kellett volna elkapni a bűnözőt, aki lelopta a féltonnás trafót, és csöpögtette belőle az olajat. De ők bizony f0stak, mint állat, ahhoz viszont van bátorságuk, hogy az utcán átszaladó 12 éves gyereket megbüntessék, vagy a nappal lámpa nélkül közlekedő biciklist megfogják.
-
Rick4
félisten
Talán kellene civil kocsiban járőröket utaztatni, és az ilyeneket (mondjuk akár rendszámtól függetlenül is) kirángatni, és egy fél órácskára elbeszélgetni, ha meg külföldi papíros a kocsi, akkor még elbeszélgetni vele. De mondjuk az szopacs, hogy az ilyen ál-szlovákok miatt szív egy egyébként tősgyökeres szlovák slota- szavazó is....

-
amol
addikt
Írtam hogy a tisztességes felével nincs baj de hogy lehet őket megkülönböztetni a csalóktól ha külsőre egyformák?
Igazából abból ahogy közlekednek és viselkednek elég jó százalékban leszűrhető de biztosra nem tudsz menni és nem derül ki első ránézésre.
Nekem eleve viszket a tenyerem ha ilyet látok és felkészülök a váratlan szabálytalanságra (elsősorban az index nélküli sávrántásra), még mindig jobb kellemesen csalódni. Láttam már külföldi rendszámos bmw-t megállni zebra előtt, csak keveset.Kicsit elsiklottál valami felett...
-
Rick4
félisten
Ok, az valóban gáz, hogy a rendőrség nem fogja meg őket tilosban parkolás meg gyorshajtás miatt, mert nem tudják, de nem mindenki hiszi ettől magát egyenlőbbnek.... Vannak olyanok, akik szabályosan közlekednek, kifizetik a parkolást, és nem a zebrán állnak meg, és a legális cégük tulajdonában van a legálisan megvásárolt, használt kocsi. Őket nem kellene összekeverni azokkal, benned visszatetszést keltő dolgokat művelnek, hidd el, nekem se tetszik, bár én rendszámtól függetlenül tapasztalom, azt amit szlovák rendszámmal megtesznek, magyarral is megtették és meg is fogják tenni.
Akinek szlovák cége van, annak rendszerint magyar cége is van, ez itthon fizeti az adót. Akinek 30 millás kocsira telik, annak valószínű van még erre arra 20 30 millája, és van egy olyan cége amiből ezek a dolgok finanszírozhatók, ahol meg ilyen lehetséges, ott adót is fizetnek. Csupán erre gondoltam, és hidd el ez az életszerűbb, mint hogy kiveszel 50 millát egy éppen csak nyereséges cégből.... Számtalan olyan embert ismerek, akinek van 30 50 millája egy kocsira, és megveszi a szlovák cége nevére, csak azért, mert neki az kevesebbe kerül, és teljesen legális. Igaza is van, miért is ne tenné?
Vagyis akárhogy nézem, annak ellenére hogy valaki szlovák rendszámos kocsit teljesen legálisan használ itthon, még nem minden esetben adóelkerülő, és nem minden esetben adócsaló.
-
amol
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
"Nekem amúgy sokkal nagyobb problémám van azzal, hogy az önkormányzatok a település kezdete táblát kirakják a pusztába, utána megépítik a terelőszigetet és fél km múlva kezdődnek a házak."
Lehet hogy számolnak a település bővítésével."a jövedéki adót még véletlenül sem szabad csökkenteni, sőt, semmilyen fogyasztási adót nem szabad csökkenteni. Ez az egyetlen módja ugyanis annak, hogy adófizetésre fogjuk a minimálbérre bejelentett adócsaló réteget meg a számla nélkül zsebbe dolgozó szakikat, ami nálunk elég széles kört jelent. Tankolni meg enni nekik is kell, így nem tudják elkerülni az adófizetést."
Maximálisan egyetértek. -
amol
addikt
"Nem mentem messzire, gondolatébresztőnek szántam, pár hozzászólás után azért érezhetően beteszed Te simán magad arra a helyre amelyikre tartozol, nincsen szükség semmiféle tájékoztatásra..."
Dehogynem. Az emberek ilyetén önkényes bekategorizálása pár megnyilvánulás alapján nem szerencsés. Egy dolog hogy mit gondolsz, de nem tényként kéne kezelned amit képzelsz vagy kiolvasni vélsz a hozzászólásokból."Csak azért írtam azt, amit, hogy ha legközelebb bírálsz másokat, előtte gondolkodj egy picit, hogy Te magad a puszta létezéseddel mennyire vagy terhére ennek az országnak, vagy a munkáddal mennyi hasznot termelsz."
Erre válaszoljam ugyanezt?
Én itthon adózok, nem viszem külföldre a pénzt miközben a hazai infrastruktúrát használom."Ok, szlovák rendszámmal jár, de havi 200-ért tankol itthon, 100-ért kajál, meg befizet a cége évi 5-10 milla adót."
Én annyit nem autózom de sokan tankolnak havi 200-ért (meg sokan külföldön), kajára én is költök 100-at, az adót ők meg külföldön fizetik tehát azt említeni sem kéne. Tudom hogy az áfa is adó de ahhoz képest amit kivisznek elenyésző.Ki sértődött meg? Egyszerűen rohadtul elegem van abból hogy az X6 és társai magyar feliratos rendszámtartóval, szlovák rendszámmal, magyar rokkantkártyával parkol a zebrán fizető övezetben a forgalommal szemben és még neki áll feljebb, de csinálnak durvább dolgokat is. Nem azért zavar mert bármilyen hátrányom van belőle (eltekintve a múltkori esettől amikor majdnem elütött a zebrán egy ilyen zöldnél), nem vagyok önjelölt rendőr sem, hanem azért mert ez a sunyi önző magatartás amit az utakon tapasztal az ember jelen van az élet minden területén. Annyi hogy a közlekedésből nagyon szépen mérhető.
Ez nem pénzfüggő, csak embert kíván.
-
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Ha a Te életed ennyire titok, hát legyen, jobb is, nem szeretnék abba a bankba menni.

Ja, a leálltam, egyben írandó, de feltételezem nem véletlenül ütöttél egy space gombot a két szócska közé. Sok sikert a banki szakmában ezzel a felfogással..
U.i. Az azért elég gáz, hogy a magyarázat magyarázatát se érted, erre nekem nincsen időm, megyek egy kis pénzt keresni...

-
-
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Cimbi, ha ki van írva, hogy 140 a gombóc, akkor éjjel is 140 a gombóc, nem? Mert ha a gombóc ára alatt van kiegészítő tábla nyitva tartásról, időpontoz között árváltozásról, azt még akár a veled egy szinten állók is megérthetik.
Neked lefordítva: ha ki van téve a 30-as tábla, akkor éjjel is 30, ugye?
Mert gondolom kiegészítő táblát időpont megjelöléssel nem láttál sehol.. Na te meg konkrétan ezt csináltad.. Leírták, hogy egy útszakaszon mi volt, Te meg beleképzeltél olyat ami se leírva nem volt, se meg nem történt. Simán zártosztályos történet..
Aztán még megpróbálod belemagyarázni, hogy utána meg leírták, nem, barátom, csak megpróbálták számodra érthetővé tenni, ha már visszakérdezés helyett félreértelmezel meg belemagyarázol..... Melyik az a bank egyébként ahol dolgozol, csak nem a Firs Shot nevű spermabank? 
-
IreN!CuS
őstag
A feltételezésem egy bizonyos információ után hoztam meg,miért is kellett volna nekem azt gondolnom hogy éjszakai dolgoznak ha ezt nem említette Khelben? Elmész fagyizni kivan írva hogy 140 Ft egy gombóc fagyi akkor te feltételezed hogy annyi nem pedig 150 Ft. csak ezt elfelejtették írni hogy d.u 1-2 között 150 Ft,aztán a pultos megmagyarázza neked hogy ilyen aggyal nem kéne egyedül az utcán lenned,kb ezt csináltad.
-
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Na itt a probléma, hogy feltételezel, másképpen nevezve másképpen értelmezed, félremagyarázod. Magad is leírtad, én is leírtam, mi nem érthető? Azt se érted, hogy egy építési terület akkor is építési terület, ha se munkagépek, se emberek nincsenek ott, hadd ne magyarázzam el sokadszorra, miért.

-
IreN!CuS
őstag
Te beszélsz értelmezési problémáról.

Akkor újra:
Khelben fórumtárs ezt írta(rövidítve) Hogy náluk volt egy útszakasz ahol ki volt rakva egy 40es tábla amire azért volt szükség(teljesen jogosan!!) mert egy építkezés miatt az említett útszakaszra fordulnak ki a munkagépek amik elfoglalják az egész útszakaszt pont remélem eddig érthető.(nem az úton dolgoztak hanem mellette)
Azt Khelben nem említette az első hozzászólásában hogy este is dolgoznak így én azt feltételeztem hogy éjszaka nem dolgoznak az építésen így nem is fordulnak ki vagy be a munkagépek amik elfoglalják az útszakaszt.Érthető?
Ezek után írtam hogy meglehetne oldani úgy is a dolgok,hogy kint van a 40es(hangsúlyozom jogosan) de alá oda van rakta egy (fiktív időpontot írok)05:00-20:00 amikor is a tényleges "veszély" (a ki vagy be forduló munkagépek ) fenn áll így (újabb fiktív időpont) este 11 órakor nem kéne ott 40el menned,hanem mehetnél 90nel.
Mi rosszat írtam meséld már el?
-
Rick4
félisten
Nézd, utoljára mondom, ha Te útépítő mérnök vagy, napi 5x mész végig a szakaszon, és fejből tudod, milyen művelet követi az aznapit, és ennek megfelelően bírálod felül a táblát, ahhoz sincsen jogod, akárhonnan is közelíted meg ezt a dolgot. A tábla ott van, annyival mész amennyi rá van írva. Mi beszélni való van még ezen?

-
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Nos, azért ne vegyük már egy kalap alá az értelmezési problémával szenvedőt, meg azt, aki ejt egy gépelési hibát, miközben próbálja a másiknak megmagyarázni, hogy mit csinált... De szomorú, hogy neked csak annyi maradt, hogy egy w betűbe beleköss....
Az meg hogy ezek után az itt olvasottakról mit hiszel, vagy gondolsz, illetve egy leírt mondatból mit értesz meg, totál lényegtelen számomra..

-
Jadro
veterán
Egy útszakaszon csak egyszer lehet végigmenni? Kötöd az ebet a karóhoz, miközben sarkítasz és csak ezen a végleten rugózol. Életszerűtlen lenne az a helyzet, hogy van egy útszakasz amin naponta többször jár az ember, folyamatosan látja a felújítás menetét és tudja hogy két hete nem dolgozik rajta senki. Ráadásul van olyan hogy a visszaút mondjuk fél órán belül van. Elismerem ez a másik véglet, csak szeretnélek kizökkenteni abból az egy lehetőségből amit felvázoltál.
Valahogy nem tudom elhinni, hogy nem láttál még ottfelejtett táblát. Továbbmegyek, szerinted ilyen nem is létezhet. -
IreN!CuS
őstag
Látod mennyire kis "b@ta" vagy értelemszerűen nem azért hoztam fel a Bankos dolgok mert büszke vagyok rá vagy sem vagy villogni akarok,vagy keménykedni vele nem,szimplán szerettem volna szemléltetni hogy nem kell a lenéző e-penis növelő stílus.De tudod elárul rólad mindent hogy nem vagy képes értelmesen írni,hanem egyből jön a raj "szétotom me megtehetem" stílus.Mellesleg felfogtad mit írtam,elolvastad?
Amikor ezt sem tudod leírni "tewrelőoszlopok" nehéz elhinni hogy te akkor király vagy hogy menekültél az öltönyös munkahelyedről.Hanyagoljuk egymást ty

-
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Tanulj meg olvasni, sehol sem írta, hogy napközben...

Tehát valóban ezek után azt írsz amit akarsz, meg azt gondolsz amit akarsz. Tök mindegy, mit írnak a többiek, Te azt olvasol bele amit akarsz...

Bankban dolgozol? Nagyszerű, legyél rá büszke.... Én is voltam sok sok éve öltönyös rabszolga, nem voltam és nem is vagyok büszke rá...
-
IreN!CuS
őstag
Ő írta hogy volt egy szakasz ahol nap közben építkezés miatt kanyarodtak ki a munkagépek amit elfoglalták az utat(mindkét sávot) Erre teljesen jogosan kint volt egy 40es tábla.Erre mertem annyit mondani hogy én már láttam olyan 70es táblát ami alá ki volt írva hogy 05:00-20:00 gondolom a 70es tábla erre az időszakra vonatkozik,és 20:00 után 05:00 ig lehet 90el menni.
És ezek után gondoltam arra hogy ezt a módszer alkalmazhatnánk például ilyen esetnél mert,amikor írtam még nem tudtam hogy éjszaka is dolgoztak,mert azt Khelben később írta.
És SZÓ SEM VOLT terelő bójáról szintkülönbségről fehér bálna szaporodásáról vagy "tewrelőoszlopok" "felmart út" és ehhez hasonló dolgokról ebben az adott példában.
És köszönöm szépen egy bankban dolgozok,nem vagyok hülye hogy ilyen megjegyzést keljen tenned,hogy gyalogoljak vagy biciklizzek.
Személyeskedést meg hagyd abba fölösleges.Én sem személyeskedtem. -
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Nézd meg mit írtam. A tewrelőoszlopok, felmart út meglévő szintkülönbséggel, vagy bármi más útakadály mellett mitől változik az a dolog, hogy az építési terület vagy sem? Csak azért mert hajnali fél három van? Nézem mire reagáltál, ő nem mondta hogy nem, ennek ellenére Te ezt hoztad fel gyenge ellenpéldaként... Számodra ez logikus? Ennyi ésszel inkább biciklivel kellene járni, de talán inkább gyalog..
Azt se vagy képes megérteni, hogy ha egy tábla kint van, akkor csak a szakasz után fogod fel, hogy nem kellett volna kint lennie, miközben már a szakaszon érvényes sebességkorlátozást megszegted... Nem érted, b@szki..

-
Khelben
nagyúr
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Kiegészítem a példámat: éjjel is dolgoztak. De én már láttam behajtott táblát is éjszaka, amit csak nappal hajtottak ki.
Nekem amúgy sokkal nagyobb problémám van azzal, hogy az önkormányzatok a település kezdete táblát kirakják a pusztába, utána megépítik a terelőszigetet és fél km múlva kezdődnek a házak. Tőlünk nyugatabbra pl az első ház vonalában van a település kezdete tábla. Igaz, ott rögtön a tábla mögött mér a rendőr. Nincs is olyan, hogy beesnek 90nel a faluba, aztán majd lelassulnak a falu közepére.... -
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Fél 3-kor az már nem építési terület, ami mondjuk csökkentett szélességű úttal, terelőoszlopokkal, esetleges sárfelhordással jár?

Gyerekek. Az agyalás helyett tényleg nem érdemes a magnó hangerejét feljebb tekerni, és annyival menni amennyivel lehet? tényleg annyira fontos emberek vagytok, hogy 2 perc késés ne férjen bele?

-
Jadro
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Ezt viszont meg lehet oldani sokkal szebben is. Nálunk hasonló helyzet volt, de bicikli út építése miatt, ami keresztezte a főutat. Munkagépek jártak le az útról, fel az útra az adott szakaszon. Városon kívüli szakasznál 60-as tábla volt kint. Amikor építkeztek és volt mozgás, akkor kint volt a tábla, amikor befejezték és elvonultak, elfordították a táblákat 90 fokkal és lehetett menni rendesen. Nap mint nap arra járok, többször is és ezt szépen megoldották mindig. Ugye mennyivel elegánsabb?
Nem a korlátozással volt bajom nekem sem.
-
Khelben
nagyúr
válasz
picur220
üzenetére
Csak egy példa, ez itt volt nálunk: Nyílt országút, 60 majd 40es korlátozás, 300 méter után feloldva. Ha épp jókor mentél arra, semmit nem láttál, csak azt, hogy értelmetlen táblák. Ha viszont rosszkor értél oda, láthattad, hogy a földútról a vasútépítésen részt vevő munkagépek kanyarodnak ki, amik akkorák voltak, hogy elfoglalták a 2 sávot, de még a szántóföldbe is belógtak. És aki nem hitt a tábláknak, az a kanyarból kiérve egy ilyennel találta szembe magát. Voltak is érdekes, az árok felé vezető féknyomok.
Másik téma: a jövedéki adót még véletlenül sem szabad csökkenteni, sőt, semmilyen fogyasztási adót nem szabad csökkenteni. Ez az egyetlen módja ugyanis annak, hogy adófizetésre fogjuk a minimálbérre bejelentett adócsaló réteget meg a számla nélkül zsebbe dolgozó szakikat, ami nálunk elég széles kört jelent. Tankolni meg enni nekik is kell, így nem tudják elkerülni az adófizetést. Én spec. az szja-ból leírható ingatlanadót is azonnal bevezetném.
-
Rick4
félisten
Nem mentem messzire, gondolatébresztőnek szántam, pár hozzászólás után azért érezhetően beteszed Te simán magad arra a helyre amelyikre tartozol, nincsen szükség semmiféle tájékoztatásra... Csak azért írtam azt, amit, hogy ha legközelebb bírálsz másokat, előtte gondolkodj egy picit, hogy Te magad a puszta létezéseddel mennyire vagy terhére ennek az országnak, vagy a munkáddal mennyi hasznot termelsz. Ok, szlovák rendszámmal jár, de havi 200-ért tankol itthon, 100-ért kajál, meg befizet a cége évi 5-10 milla adót. Nem kell besértődni, csak gondolkodj el rajta.
A többi dolog meg más kérdés, lehetne sok mindent okoskodni, de itt kár szót, karaktert fecsérelni rá, ettől nem lesz megoldva...
-
picur220
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Már miért ne látnám, ha végigmegyek a korlátolt útszakaszon? Esetleg ha "állatos" tábla van kinn, akkor nem látom, mert nem állandó a veszély, de a legtöbbje úthibákra, útjavításra hivatkozva van kinn.
kételkedem: A büntetés pénz részét nem tudják elkerülni, viszont nem kapnak 3 pontot még mindig. Mondjuk a pont része kb megoldhatatlan pl céges autónál, mert ha nem adják ki az adatokat, akkor nincs kinek pontot adni.
-
kételkedem
addikt
-
amol
addikt
Elég furcsa ezt olvasni olyantól akit érdekelnek a szabályok.
1. nem emlékszem arra hogy tájékoztattalak volna az anyagi helyzetemről, arról mennyit adózok és kivel vagyok egy súlycsoportban. Messzire mentél.
2. az úthasználatról és a közlekedésről volt szó, nem az áfáról. Annak költségeiből csak az üzemanyag adótartalmát fizetik.
3. van aki jogosan közlekedik külföldi rendszámmal, ezekkel semmi bajom de ha elhiszed hogy ezek vannak többségben akkor a mikulásban is hiszel. Ma 3 Magyarországon vásárolt bmw-ből 1-re kerül magyar rendszám. Csöppet sem furcsa hogy minden legális külföldi cég ugyanabban a pár városban székel, és meglepően hasonló márkájú/értékű céges autókat üzemeltet. Magyar feliratos rendszámtartóval.
Aki itt él itt köteles fizetni. Nem sajnálok tőlük semmit, biztos nem elég jövedelmezők ezek a vállalkozások hozzá. Már amelyik valódi és nem fantom. Az autón spórolnak, ha félretesszük azt hogy az így kieső bevételt máson/rajtam hajtják be nem érdekel. Csak utána közlekedjenek úgy hogy ne szúrja az emberek szemét. Na erre képtelenek. Beazonosítani, utolérni meg nehéz őket.
Emellett megtévesztő. Ugyanis ha látok egy külföldit, szívesen segítek neki, beengedem stb. Most nem tudom ki a külföldi. Illetve már pontosan tudom ki nem az...
4. a regadó egy szemét dolog de kinek az állítása szerint illegális? Ha megszüntetnék Te komolyan gondolod hogy megszűnne ez a probléma? Szerintem nem, mivel még egy sor más előnnyel jár amiről nem lennének hajlandók lemondani. A megoldás egy egységes adórendszer lenne amire az esély kb. nulla.
-
Khelben
nagyúr
-
picur220
veterán
A kint felejtett táblát nyilván akkor tudom meg, amikor végigmentem, de amikor már hetek, hónapok óta ott van, az úton meg semmi akadály...
Még mindig az a bajom ezekkel, hogy nem előzik meg a balesetet, hanem csak a pénzbeszedés a cél.Amúgy senki sem lassít le egy tábla miatt. Lehet, hogy utána megszívja, de nem fog lelassítani, ez a magyar mentalitás. Én is huppantam egyet a GL Outlethez vezető úton, amikor kinn volt a 30-as a tökéletesen sima úton, csak közben volt kb 30 centi mélyen "beszakadva" az út teljes szélességben. Nem vált el élesen, nem koccolta le se a felnit, sem a kocsi alját, de a fejünk súrolta a tetőt

-
Rick4
félisten
válasz
picur220
üzenetére
Nem tudom mi nem volt érthető...
A kint felejtett tábla meg ismétlem, az adott szakaszon végigmenve derül ki számodra, hogy az egy kint felejtett tábla volt, tehát közben minden joggal számíthatsz arra, hogy a táblakihelyezésnek oka van, tehát nem mehetsz gyorsabban. Utána lehetsz mérges.. -
MaciG
addikt
Nem csak kint felejtett 30-as táblák vannak. Vannak olyanok amik nem útépítés miatt vannak kint, hanem egyéb okok miatt, de attól még teljesen feleslegesek...
Arról nem is beszélve, hogy sok helyen azért van kint sebességkorlátozó tábla, mert zebra van felfestve az úton, viszont késő este meg a hajnali órákban a madár se járkál arra...Apropó. Éjszaka szoktak trafipaxolni? Mert én most így belegondolva este még soha nem láttam őket ( Lehet a sötét miatt
) -
AMD Power
titán
8-8 forinttal drágulnak az üzemanyagok
De jó lesz... megint 8Ft emelik a benzint.
-
picur220
veterán
Nem az a baj, hogy csak 40-nel lehet menni, és később érek oda. Az a baj, hogy semmi okuk nincs rá, hogy kirakják a 40-es táblát, semmi értelme annak, hogy kinn van, nem lesz kevesebb baleset ezáltal, csupán annyi a cél, hogy mivel tudják, hogy mindenki 90-nel megy ott, beszedjenek egy csomó pénzt.
A blokkoló meg annak kell aki egyik helyről a másikra siet és fontos ember, vegye meg, használja ha neki jól esik, de ha baleset lesz belőle, kezét- lábát vágják le, de előtte 15 év kényszermunka a kőbányában... vs. Te mit mondanál egy gyorshajtóra, ha a családtagoddal történne ilyesmi? Megértenéd, hogy ő bármilyen jogcímen is, de sietett?
Na akkor most hogy is gondolod ezt?
Tőlem lehet egy gyorshajtás 300 ezer, egy ittas vezetés 3 milla.
Az ittas vezetésnél jelenleg úgy tudom, azonnal elveszik a jogsid. A pénz utána már sok mindent nem jelent. És akinek nincs 3 millája, soha nem is volt, és valószínűleg nem is lesz, az mit csinál a büntetéssel? Az én véleményem az, hogy nem pénzzel kéne büntetni, mert azzal a gazdagokat nem büntetjük, a szegényeket meg max éhezteted, újabb problémát szülsz vele. Komolyabb büntetést kéne kiszabni, pl autó elkobzása/forgalmon kívül helyezése egy időre, vagy jogsielvétel, ami most is van. Ezek érnek valamit, a pénzbírság nem sokat...
A kisember meg miért is akar száguldozni? Mert megteheti hogy belecsorgat a kocsiba 100-on + 2 liter benzint? Akkor már nem kisember. Mert fontos találkozóra siet? Akkor már nem kisember.
Van kocsija? Akkor már nem kisember...

Félretéve ezt, pl azért, mert összesen 2-3 napra tud elmenni nyaralni (kocsival, mert a kisembernek repülőjegyre nem telik), és hogy minél többet tölthessen az adott helyszínen.Egyébként szerintem a potyára kinn "felejtett" tábla által szült gyorshajtás nem okoz közvetlenül balesetet, az eszetlen száguldozás már okozhat, de egy ügyes sofőr meg tudhat oldani bizonyos szituációkat gyorsan hajtva is, a béna sofőr meg ugyanezt lassan sem. Ez pedig nem függ attól, hogy 2, 20 vagy 50 éve van jogosítványa, sőt, még attól sem feltétlenül, hogy mennyit vezetett. Ez attól függ, hogy mennyire jó sofőr.
-
Jadro
veterán
Akkor az jelezve van elkerítéssel, bólyákkal stb. de amikor már megcsináltak mindent, és elvitték az összes szerszámot, terelőbólyát/korlátot és a felfestéseket is megcsinálták csak az a fránya 30-as tábla marad kint mintegy ottfelejtve még pár hétig, az idegesítő tud lenni.
Hidd el értem amit mondasz, nem is a gyorshajtás mellett kampányolok és nincs is felesleges pénzem amit kidobnék a sunyi rendőröknek. De látom úgyis belekötsz és olyan helyzet szerinted nem létezik, ahol csak a pénzbeszedés miatt mérnek elbújva, csak az autós lehet a hülye. Reméljük nem futsz bele olyan helyzetbe soha, ahol majd úgy érzed, hogy igazságtalanul kaszálnak el pár tízezer forintra, hisz ilyen eset nem létezik.
Hangsúlyoznám, még mindig egyetértek sok dologgal amit megfogalmaztál, a gyorshajtás leginkább arra jó hogy baleset legyen a vége. Időt nyerni nem nagyon lehet vele.
-
Rick4
félisten
És mi van, ha tegnap éjjel dolgoztak, és kivágtak egy 10 centi mély darabot, mert a tábla ugye azért van kint, mert a műszaki átvétel még nem történt meg?
Az csak egy dolog, hogy mit gondolok, eleve nincsen kedvem se 30, se 60K-t fizetni a rendőrségnek. Akármit is gondolok, annyival megyek, amennyivel lehet és akkor nincsen gondom. Sokszor próbáltam, 100km-eken akár 10-15 percet is veszthetek, ha normálisan megyek. Ez nekem megér annyit, hogy nem ütöm vágom a gépet, nem szegek szabályt és ezáltal nem jön a csekk sem. Plusz mivel a többiek által is sejthető/ elvárható sebességgel közlekedem, biztos vagyok benne, hogy a baleset esélye is csökken. Ha nem azon az útszakaszon, meg nem azon a héten, de lehet hogy 2 év múlva épp ennek lesz köszönhető valami rossz elkerülése. Igyekszem minden cselekedetemet tudatosan tenni, erre meg a megengedett sebességgel haladva mindenképp több idő van.
-
IreN!CuS
őstag
-
Jadro
veterán
Mondjuk nap mint nap jársz arra és tudod hogy az utat már rendbekapták, de csak nem veszik le a sebességkorlátozó táblát. Ott van az a fránya 30, amikor mehetnél 90-nel rendesen. Sehol egy kátyú, munkás vagy akármi. Csak a traffipax.

De úgy általában a többiben egyetértek, rengeteg az idióta az utakon.
-
Khelben
nagyúr
válasz
IreN!CuS
üzenetére
A fizetésarányos büntetéssel nem is lenne gond, de te gondolom úgy képzeled, hogy 300k-t fizessen a gazdag, a szegény meg arányosan kevesebbet. Én úgy vezetném be, hogy a legszakadtabb szegényemberre vonatkozzanak a mostani tételek, és innen felfelé a csillagos égig a gazdagabbakra. Mert így van visszatartó ereje. A 10ezres büntetésnek nem volt.
-
Rick4
félisten
válasz
picur220
üzenetére
Nem értek valamit. Mész egy útszakaszon, ki van téve egy tábla. Mire fel döntöd el előre, hogy itt ennek ellenére mégiscsak lehet gyorsabban hajtani? Mész amennyivel lehet, utána meg max dörmögsz magadban, hogy minek ott a tábla, és a francba is, most 23 másodperces késésben vagy.... Komoly érvek bármi ellen is. A kisember meg miért is akar száguldozni? Mert megteheti hogy belecsorgat a kocsiba 100-on + 2 liter benzint? Akkor már nem kisember. Mert fontos találkozóra siet? Akkor már nem kisember. Helyre kellene tenni a fejekben azt a dlgot, hogy a közlekedés arról szól, hogy A-ból eljutok B-be, annyival amennyivel lehet, amennyi ki van írva és kész. A közút nem versenypálya, a 70 éves nagymama, vagy a gyerekét hurcoló fiatal anyuka se számít arra, (és ugye a kresz is leírja, hogy joggal számítasz arra, a többi közlekedő is betartja a szabályokat) hogy kihajt, és valaki 140-nel oldalba kapja. Te mit mondanál egy gyorshajtóra, ha a családtagoddal történne ilyesmi? Megértenéd, hogy ő bármilyen jogcímen is, de sietett?

A blokkoló meg annak kell aki egyik helyről a másikra siet és fontos ember, vegye meg, használja ha neki jól esik, de ha baleset lesz belőle, kezét- lábát vágják le, de előtte 15 év kényszermunka a kőbányában...

És végezetül még egy kérdés: Ha mindenki annyival menne amennyivel lehet, hol lenne értelme rendőröket ültetni az autókba, és méregetni velük napokon keresztül a szabályosan közlekedőket? Na napi 1-2 madár lenne, szerinted az adatfeldolgozó központban Szombathelyen dolgoznának-e több mint 100-an ?Persze hogy nem. Kaszáljanak csak, míg a sok barom meg nem tanulja.... Tőlem lehet egy gyorshajtás 300 ezer, egy ittas vezetés 3 milla. Miért is szeretném, ha ilyen emberek nem lennének az úton? Mert én nem ilyen vagyok, ennyi. Hulljon csak a férgese....
-
IreN!CuS
őstag
válasz
picur220
üzenetére
Mondom engem nem zavar hogy mérnek,engem az zavar ahogyan teszik,ahogy sunnyognak és kihasználják a kint hagyott 30-40es táblákat.
Igen a kisembereket szívatják szerintem már rég be kellett volna vezetni a fizetés arányos bírságot talán az valamivel jobb lenne.
Amíg van sok bevételük nem fognak változtatni aztán ha egyszer eljutunk odáig akkor fogják bevezetni a fizetés arányos büntiket vagy illegálissá tenni a traffiblokkolót.Khelben : én a legtöbb száguldozott azért nem kis értékű autóban látom PL.: Polo/golf/ bmw/passat/suzuki(mondjuk abból a régi nem túl drága)/meg persze a q7 x5 stb stb nagy dögöket.
Most szombaton letúrtak párszor pedig nem pöcsöltem,de jött a sötétített kályha csöves pole 5 fővel.(70es táblánál 80-85 között mentem én) -
Rick4
félisten
válasz
kételkedem
üzenetére
kollektív felelősség..Ez nem lenne jó találmány, én pl nem fizetnék egy fityinget se, ha Te hülyeséget csinálsz. ellenben az objektív felelősség sokkal jobb dolog, ott ha Te csináltad, te is felelsz érte...

-
-
picur220
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Szerintem nem azzal van a baj, hogy mérnek. Mérjenek nyugodtan, az emberek meg tartsák be a szabályokat, ennyi. Nekem személy szerint azzal van tele a t...hócipőm, hogy kitesznek egy 40-es táblát a 3km hosszú egyenes közepére, ahol semmi nincs, vagy talán picit kátyús az út, de simán el lehet rajta menni 90-nel. Aztán fogják és mérnek. Vagy pl Szolnokról Cegléd felé a 4-esen vagy egy körforgalom a 110-es 4-sávos rész után, ott is pl kinn van egy 90-es, mögötte 200m-rel egy 60-as tábla (mögötte ~250m-re körforgalom), és a 60-as mögül 10 méterrel mérnek állandó jelleggel. A körforgalom előtt nem a tábla miatt fognak az emberek lassítani, szerintem. Itt csak szimplán pénzbeszedésről van szó.
Ezekkel a dolgokkal megint a kisembereket büntetik, mivel akinek van pénze (20millás Mercire, vagy sportautóra), az vesz egy traffiblokkolót, azt a rendőr meg így járt. Amikor sípol, lassít, amikor nem, megy, mint az állat. Mondjuk autópályán ha kihelyezett traffi méri meg hátulról, az ellen nem véd, vagy ha a rendőr sokáig nem tudja megmérni, utánaküldi a motorosokat, szóval van megoldás, de ez a probléma is ugyanúgy fennáll.
-
MaciG
addikt
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Teljesen egyértelmű, hogy mért. Ha tudod, hogy hol van rendőr, akkor ott lassítasz, de annyi nincs ,hogy mindenhol legyen. Ha viszont elbújnak és te vagy akárki száguldozik az kapja csekket, aztán ha megint a következőt és így tovább. Egyszer aztán mikor már kezd fogyni a péz ,mert marha sokat elköltöttél büntetésekre, akkor rájössz, hogy jobb inkább betartani a limitet, mint még többet fizetni.
Engem pl. a piros lámpánál való áthajtásnál elég erősen motivál az ,hogy nincs kedvem 100K-t kifizetni...
És rögtön ide egy történet pár napja. Jövök hazfelel este nagyjából 55-60km/h között. (lakott terület) egyszer csak mögülem kivágódik egy autó és elhasít mellettem. Mikor elment akkor nézem, hogy egy kombi focus sün verda, minden megkülönböztető jelzés nélkül. -
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
nemcso
üzenetére
Ha senki nem megy ki akkor nem is működik a dolog.Viszont ha a nagy része legalább úgy közlekedne ahogy meg van írva (előzésre menne a belsőbe,befejezvevissza a külsőbe) semmi gond nem lett volna.Lehetett volna 130-al közlekedni szabályosan,nem pedig 90-el vonatozva,követési távolság tartása nélkül.
Egy mercis hölgyemény ugatott a legjobban,vele pechjére a "szomszédban" töltöttük a hétvégét.Nem tette zsebre amit kapott
Nem néztem ki belőle ilyen szitokáradatot,amit kaptam a pályán.. Mindezt azért mert besoroltam elé szabályosan. -
DeadMeat
nagyúr
A hétvégi kalandom:
Balatonra menet M7 péntek du 18 óra.Külső sáv "üres" zamárdiig összesen 8 kamiont számoltam össze,a sáv mégis szinte mindíg üres volt.A belső viszont tömve.90-el szágudva senki nem húzodott le a szélsőbe.A szélsőböl.ha utolértem egy kamiont vissza nem tudtam menni,mert tömve volt,vissza senki nem is engedett... Balaeset nem volt,mégis két és fél óra volt az út... Rendőr persze amikor kéne sehol nincs.De amikor a hordóm veszem ki a csomagtartóból akkor egyből előkerül szondával együtt.....
A motorosok a pályán még mindíg idióta módjára közlekednek... -
Khelben
nagyúr
válasz
kételkedem
üzenetére
1997 és 2007 között minden évben kb ugyanannyi halálos baleset történt. 2008-ban bevezették az objektív felelősséget és hirtelen egy év alatt 20%-kal csökkent a halálos balesetek száma. 2009-ben tovább szigorítottak, újabb 15%-os csökkenés. Ilyen mértékű csökkenést semmi mással nem lehet magyarázni, csak a büntetési tételek drasztikus emelésével és a büntetést elkerülő kiskapuk bezárásával.
Kevesebb az autók átlag életkora, korszerűbb az autópark, a dráguló üzemanyag árak miatt kevesebbet megyünk kocsival stb stb.
- autópark átlagéletkora: 2007-2008 között -0,1 év csökkenés; (2002-2008 között is csak 1,3 év)
- felhasznált üzemanyag mennyiség 2007-2008: 1% növekedés; 2008-2009 0,4% növekedésTehát egyik általad említett indok sem játszik.
IreN!CuS: akkor halljuk, mivel lehet még magyarázni?
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Khelben
üzenetére
Ahogy kételkedem is írta nem lehet a halálos balesetek számát egyetlen egy dologra visszavezetni.Szerintem sokkal több tényező miatt ment el pozitív irányba(ami persze jó mert nem jó ha az utakon halnak meg az emberek)de ez a sunnyogos megoldás sem az,már mint nekem nem tetszik.
-
kételkedem
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
A halálos balesetek csökkenésének több oka is van, nem lehet csak a kollektív felelősség és a fokozott sebesség ellenőrzés számlájára írni, bár tény, hogy 2008-ban volt egy erőteljes csökkenés.
Kevesebb az autók átlag életkora, korszerűbb az autópark, a dráguló üzemanyag árak miatt kevesebbet megyünk kocsival stb stb.
A baleseti okok között a sebesség helytelen megválasztását követi az elsőbbség meg nem adása, illetve a kanyarodás vagy az előzés szabályainak be nem tartása. Mégsem jellemző, hogy a rendőrök különös hangsúlyt fektetnének ezekre a problémákra.
A gyakorlat és a szabályozás azt mutatja, hogy elsődleges cél a bevételek növelése, ennek a örvendetes mellékhatása a halálos balesetek számának csökkenése.
-
Jadro
veterán
Már 20 éve van jogsim, ebből több mint a felében autóm is volt + a céges kocsikázásokat is idevehetjük. Ennyi idő alatt egy büntit kaptam gyorshajtásért, még 2000 előtt valamikor. 50 helyett 64 körül mentem. Majd előkeresem, mert már kíváncsi vagyok a pontos adatokra. Azt hiszem 3 büntipont volt meg olyan 3-4 ezres. Emlékszem hogy be voltam szarva amikor lefotóztak, aztán meglepődtem hogy nem is olyan nagy a büntetés. Na mindegy, ebből is sejthető hogy én sem száguldozom ész nélkül. Most meg aztán pláne nem, hogy a gyereket is furikázom a hátam mögött. Persze azért előfordul hogy belefutok a 30 ezres kategóriába, majd meglátjuk dokumentálják-e a jövőben.

-
Rick4
félisten
Na de ha nem tudod, hogy épp hol fognak mérni, akkor csak lassabban mész, nem?
Elbújni meg csak az elől kell, akinek vaj van a füle mögött és figyeli őket. engem konkrétan nem érdekel, kik, mik honnan és hányszor mérnek meg egy nap. Állhat tőlem piros- kék zöld lada-skoda akármi az úton, emiatt nem fogok ráfékezni... 
Egyébként én se voltam ilyen mindig, 2003 szeptember 1-jén egy 30-as úton 43-mal mentem, 8 ezresembe került.. de ez volt az utolsó, előtte egy fél évvel is volt valami, de azt figyelmeztetéssel megúsztam. Azóta semmi probléma sincsen, pedig az össz védekezés a fotó ellen a szabályok betartása. Nálam is működik...

-
IreN!CuS
őstag
Én nem tartozok a nagy száguldozós emberkék közé nem azért zavar ez engem,be is szoktam tartani a sebességkorlátozásokat max 50 helyett 55 vagy ehhez hasonló 90 helyet 100 de ez a max kb.
Nem mindig ugyan onnan kell mérni sőt, de az hogy elbújunk mind egy utolsó tolvaj és lesből várjuk, hogy valaki belefusson és ezt a kevesebb gyorshajtásos balesetek címszó alatt tesszük, na neeee,legyen kötelező pénzbehajtás és akkor elfogadom.kételkedem : mondjuk ez elszomorító valamilyen szinten.

-
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Miért hiszek azt az okosok hogy azzal "védik"(hogy kevesebb baleset legyen pl. gyorshajtás miatt) a közlekedést(a közlekedő embereket),hogy elbújnak és úgy traffiznak?
Nagyon egyszerű, csak gondolj bele. Ha minden nap a sarkon mérnének, ott mennél lassabban, máshol meg hajtanál. Így mivel fogalmad sincsen hol mérnem, mindig normálisan mész.
Egyébként neked is tudom javasolni, jól ki kell b@szni velük, tőled aztán egy fillért se kapjanak. Menj mindig annyival amennyivel lehet, és akkor nem kell itt írkálni, se a kocsiban idegeskedni, hogy jön-e a fotó vagy sem.. És hidd el, akkor is oda fogsz érni mindenhova, ha betartod a szabályokat...Arról nem is beszélve, hogy ha lassan mész, a kártyút is időben észreveszed, és a 380-as benzinből se eszik annyit a kocsi. Miféle érved maradt még a gyorshajtás mellett ezek után?

-
kételkedem
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Remélem ez csak valami uborkaszezoni fake!

(#26006) IreN!CuS
Külföldön sem jobb ebben a tekintetben a helyzet! Az osztrákok híresen leleményesek ha rejtett trafizásról van szó! Bokorból, felüljáró alá bújva, faluban kocsibejáróban megállva. Szemetes edénybe is raktak már trafit, amit biztosan nem szúrsz ki! A volt Jugoszláv köztársaságokban pedig a kézi radarpisztolyt használják nagy előszeretettel mindenfelé elbújva. Tehát nem egyedi a probléma, máshol is van rejtett mérés. -
Calogero
addikt
Súlyosan megsebesítette feleségét egy 85 éves férfi, amikor hátramenetben, majd előremenetben is keresztülhajtott az asszonyon.
A férfi nem vette észre, hogy a felesége az autó mögött áll, és tolatás közben fellökte, majd áthajtott rajta, eltörve 85 éves neje mindkét lábát. Egy nő szemtanúja volt a jelenetnek, és megpróbálta megállítani a vezetőt. A férfi megállt, majd előremenetbe kapcsolt, és ismét áthajtott a feleségén, akit ekkor az arcán ért súlyos sérülés. Az eset Berlinben történt. -
IreN!CuS
őstag
Egy dolgok érdekel,nem a témába vág már mint amiről most folyik az eszme csere,de azért felteszem.
Miért hiszek azt az okosok hogy azzal "védik"(hogy kevesebb baleset legyen pl. gyorshajtás miatt) a közlekedést(a közlekedő embereket),hogy elbújnak és úgy traffiznak?Én úgy gondolom ha valaki látja a rendőr autót vagy villogna rá hogy traffi van(vagy ne adj isten kint lenne egy tábla hogy mérnek) értelemszerűen lassítani fog.hogy ne kapjon büntit,nem fog csak azért is 50es táblánál 80al menni ergo betartja a szabályokat ergo elméletileg megelőzik a bajt vagy legalább tesznek érte.De ha nem látják az emberek a traffit ugyan úgy megy 80al(fiktív szám) tovább és simán okozhat balesetet gyorshajtás miatt.
Ezt csak azért kérdezem mert az elmúlt 1 hétben!!! négyszer láttam hogy olyan helyről mérnek a rend őrzői,ami egy b@ meg és fejfogást váltott ki belőlem.Egyik Szentendrén a buszvég része ahol a buszon kanyarodnak ki Pest felé,ott van egy macskaköves út pár fával tarkítva és ott állnak bent és mérnek a pénzszedésen kiváló másra nem.A másik a M0-s körforgalom a Cora mellett(Budakalász) ott szombat este( 8 fél 9 körül) beállta a korforgalom belső földes részére és a hídról leérkező embereket mérték mert ugye ott van egy 40es tábla.
Szóval kátyús szar utak,380as benya ár és akkor mást nem figyelhetsz csak azt hogy hol hagytak kint "véletlenül" egy 30as táblát amit a rend őrei keményen kihasználnak vagy melyik sunyi helyről méricskélnek.
Elég cink megértem hogy sokan rohannak ki külföldre.
-
Rick4
félisten
Leszámítva azokat az adócsalókat akik semmilyen közterhet nem viselnek itthon

Mármint azokra gondolsz, akik csak kajából ruhából annyit vesznek egy hónapban, hogy annak az áfája 2-3x annyi, mint amit Te adózol a keresetedből? Ennyi erővel ők is mondhjatnák, hogy húzzál még 3.-4. munkahelyre és fizess be csak áfából havi 2 kilót, akkor majd egy súlycsoportban lesztek... Mit sajnálsz tőlük? hogy az EU polgárai számára alapjog a belső piacon a szabad áramlású szolgáltatások igénybevétele? Ja, hogy a kormánynak fáj az illegális regadó miatti pénzkiesés, és ezzel mossa az agyadat? Nem, ezeknek az embereknek egy része nem adócsaló... Persze, vannak olyanok, akik itt élnek, de külföldi rendszámmal járnak. Csak ezt nem kellene összemosni azzal, akinek külföldi cége van, vagy külföldi rendszámos kocsit bérel, és legálisan használja a kocsit amiben ül.....
-
Jadro
veterán
Erről a szalagkorlátra mászásról jut eszembe: Egyszer mentem anyámmal egy enyhe balos ívben, eső után. Hirtelen leesett a fáról egy adag víz, egyenesen a szélvédőre. Kb 90-el mentünk. Anyám reflexből bebújt a kesztyűtartó alá.
Szerencsére én vezettem és Neki még jogsija sincs. Túléltük. 
-
amol
addikt
válasz
Kickass
üzenetére
Németországban nem két sávos a pálya, kisebb a sávok között a sebességkülönbség.
Nem mindenki való autóba de ezt már rögtön az elején ki kellene szűrni.Oda lehetne figyelni másokra is, az a baj hogy általánosan mindenkinek csak az ÉN számít, mindenki más akadály. Engem nem érdekel ha valaki üres pályán tolja 250-nel de vegyük már észre hogy nem vagyunk egyedül. És mindenkinek ugyanannyi joga van az úton lenni.
Leszámítva azokat az adócsalókat akik semmilyen közterhet nem viselnek itthon
És pont ezekkel van a legtöbb gond. -
Kickass
őstag
'Hallottam már olyanról aki annyira betojt attól hogy dupla sebességgel húzott el mellette valaki hogy feltette az autót a szalagkorlátra.'
es az ilyen ugyanugy nem valo autopalyara, elmegy egyszer Nemeto-ba es egy korlatozas nelkuli szakaszon rogton felkeni az autot valamire? Mielott valaki belekotne teny itthon nincs ilyen szakasz
Termeszetesen a gyorshajto partjan se allok, de lesarkitva a dolgot az ilyen a fouton is belerantja a kocsit az arokba ha megelozi valaki. (A magyar kozlekedesi kulturaban mondjuk kulon folklor az autopalyahasznalat.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én itthon adózok, nem viszem külföldre a pénzt miközben a hazai infrastruktúrát használom.