Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
[link] Ilyen is van.
-
TaaT
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
az egyik szeme sír, a másik meg haj és nem látja rendesen a forgalmat?

-
proof88
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
arohadtbüdösbiciklisek!

én mondjuk többek között pont azért szeretek télen biciklizni mert akkor nem a koca bringások vannak, egyébként én biciklisként nem tudom mit fogok tenni azokkal akik átmennek a piroson, de eléggé bassza a csőrömet tekintve hogy már nem egyszer majdnem elvitték a bal lábamat. Valszeg ezek után úgy fogok megállni a pirosnál a bicikli sávban, hogy ne tudjanak kikerülni balról. Ráadásul sokszor előttem esnek be a zebrán áthaladó gyalogokra.
-
TaaT
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Olyat még nem láttam.

-
mephi666
nagyúr
az még csak hagyján, itt a régi 5ösön kint a tábla, hogy bringával, traktorral, harci szekérrel tilos felmenni, erre itt is simán előfordulnak biciklisek... volt aki a szembe sávba jött (valószínűleg mattrészegen) és teljes szélességében elfoglalta a sávot: én is lassítottam, hogy valamit tudjak reagálni, ha átjön elénk és a mögötte haladó se merte megelőzni, míg mi el nem haladtunk
múlt heti esemény: jövök haza bringával kb jó 25ös utazótempóval kicsit elbambulva/fáradtan, szembe sávban valami papa teker felém, erre mire már majdnem odaértem, kivágja balra a kezét és már előttem is van keresztben... úgy tudtam kikerülni centizve, hogy jobbra lementem az útról a gazba: szidtam egy sort a k*rva anyját, de fel sem tűnt neki... ment tovább, mint aki jól végezte dolgát... f@sza lett volna mentőt hívni hozzá meg rendőröket helyszínelni
-
MaciG
addikt
És tök nyugisan sétál tovább...
Amint meg nem értek. Kerékpáros világítás nélkül sötétedés után teker a főúton ahol neki tilos lenne (mert ott van az út mellett a kerékpárút és még tábla is jelzi, hogy a főúton tilos a bringa) és a rendőr meg csak úgy elmegy mellette. wtf?
Nem rosszmájúságból írom én, hogy büntessék meg, mert nekem attól nem lesz jobb, meg tőlem aztán nyugodtan tekerhet így, csak ha aztán véletlen elcsapom akkor engem ne vonjanak felelősségre, hisz ő "kereste" a bajt. 
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
-
Möhe
addikt
köszönöm az infót

-
-
Möhe
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
mivel első kocsim év közepén vettem céges felhasználásra/futkozós munkára így éves biztosítást kötöttem rá, mivel így lényegesen olcsóbban kaptam meg 1összegben kifizetve,ezért kérdezem hogy friss tulaj vagyok
de szeretnék egy családi kocsit,nemsokára ,és hát annyi rémlik hogy november körül vannak a váltások,vagy nem? -
Möhe
addikt
kötelezőváltás mikor lesz?
-
Sotho
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Áhh dehogy hajnali 3:30 -kor halál nyugodtan elközlekedek Budapesten

-
mezis
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
És ha mégis gond lett volna mert jött valaki a zöldből, akkor ki a hibás?
Mert ugye piroson csak a megkülönböztető jelzést szirénával együtt működtető gépjármű mehet át és csak akkor, ha az áthaladása biztonságos !Volt már néhány ilyen találkozás kereszteződésben. Ki volt ott a hibás ? Ki fizette a számlát ?
Én csak addig húzódnék előre, amíg nem érek a keresztező forgalom sávjába.
-
mephi666
nagyúr
nem is ez volt a lényeg, mert haladhat a mentő ahol elfér... a türelmetlen tolakodó szúrta a szemem, aki dudálgatott az előtte állónak, hogy menjen már... mi is balra-jobbra tekingettünk, hogy merről érkezik a mentő, ugyanígy az akit ledudáltak... aztán mögülünk jött... jobb ilyenkor türelmesen várni 1helyben szabad helyet hagyva, mert a mentős is egyszerűbben kerülget, mintha mozgó sorban kellene szlalomozni
-
mephi666
nagyúr
válasz
bobsys
üzenetére
szombaton itt kecskeméten a nyíri úti kórház mellett kanyarodtunk volna az uszoda felől érkezve balra a nyíri útra, itt ahol a honda áll, csak előrébb... mögöttünk van a mentők kapuja, egyszer halljuk a nagy szirénázást, teljesen úgy szólt, mintha a domb felől (balról) érkezett volna... mindenki állva maradt, jobb oldali sáv zöldet kapott és lehetett volna belőle egyenesen/jobbra menni, de a legelső értelemszerűen nem indult... mögötte már nekiállt valami paraszt dudálgatni, hogy induljon már... a mentő érkezett is másodperceken belül és balról került ki (többek között) minket és úgy haladt tovább a dolgára...
-
bobsys
veterán
válasz
Bati0501
üzenetére
USAban ahol eddig jartam nagyvarosban es jott mento/tuzolto ott ugy mukodnek az emberek, hogy ha mar hallani, hogy jon valami akkor nem indulnak el a lampanal meg akkor sem ha nem tudja, hogy honnan jon megvarjak amig feltunikes ha mogotted van akkor mindenki teper ki oldalra vagy megy be a keresztezodesbe szo nelkul. A gyalogosok ellenben siman lelepnek a mento ele
Kertvarosi reszen pedig nagyon sok helyen mar radiofrekvencias a lampa igy mikor jonnek akkor kapjak a zold utat vegig valamint a lampa felett van egy feher "ego" ami vilagit ha jonnek igy tudod, hogy a lampa barmikor valthat hiszen ok zoldet fognak kapni. -
TaaT
nagyúr
-
Bati0501
őstag
Mondjuk nem állsz meg a kereszteződés közepén?Hanem miután elment melletted,te is mész ki a kereszteződésből?
Sztem senkinek nem jutna az eszébe,h miután bement középre ott áll addig,amíg neki megint zöldje lesz...vagy ha igen,akkor...
Am ha szükséges,és meggyőződtél ennek veszélytelenségéről,akkor átmehetsz a piroson,h utat engedj.Ezt mondtam és nem azt,h egyes és padlógáz egyenesen be a kereszteződésbe.
A londoniak meg annyira fontos emberek lehetnek,h nem tudnak még a zebránál sem megállni.Legalább a bicajos megmondja a sofőrnek,h kicsit határozottabb is lehetett volna.
India meg egy teljesen más világ...biztosan gyorsabban is meg lehetett volna oldani az odébb állást,de itt most azért más helyzet volt,minthogy egy méterrel előrébb kellett volna gurulniuk a tök üres úton.A Londonos videó meg nagyon jó arra,h mutassa,h mennyire nemistudomszépenmondani milyenek a nagyvárosi emberek.Viszont sztem Magyarország szerencsére még nem tart itt.
-
qdak
addikt
válasz
Bati0501
üzenetére
nem tudom, normal helyzetbe siman lehuzodik az ember, de az, h otthagynak a kereszteződésbe, aztan az összes autó dudal rad, meg kerulik jobbrol ballrol, azt aki elvileg ugye helyesen csinalta, h elengedte a rendőrt, mentőt...
aztan esetleg koccolsz a pirosba, 100 h te leszel a hunyo...
pl mit csinaljon a kamion: [link] ilyesmire gondolok, csak ott auto forgalom ment vegig -
mephi666
nagyúr
nálunk változó: általában balra előre állunk be, ami annyiból jó, hogy a nap hátulról éri a gépet és nem melegszik fel annyira (92es astra, klíma nélkül... tervben van tavaszra még egy hátsó sötétítés, hogy pár fokot nyerjünk) ...időnként ha másik irányból jövök, akkor szoktam balra hátrát csinálni, de ez is így ősztől tavaszig jó igazán ...pár más esetben is jobb tolatva parkolni: múlt héten választanom kellett máshol, hogy bal oldalon beállok párhuzamosan a padka mellé, vagy a jobb oldalon levő merőleges parkolókba beteszem seggel a kocsit elég szűk helyre... csak arról lehetett elhagyni a parkolót, amerről érkeztem és jobbnak láttam ide betolatni, mert utána 1mozdulattal balra ki tudtam kanyarodni, egyébként meg Y-ozgathattam volna elég szűk helyen, vagy tolathattam volna kifelé 100 métert
-
Möhe
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Nem tudom hogy vagytok vele ,de én csak tolatva szeretek parkolni. Az esetek 99%ban seggel parkolok.Hiába megyek szinte mindig kisáruszállítóval,oldalajtón megoldom a dolgot,de személykocsival képtelen vagyok orral parkolni a ház előtt. Reggel a kocsiba be, kicsit kiteszem az orrát óvatosan,majd megyek ha tiszta az út. Sokan percekig csak lesik a nemlétező forgalmat,mert nem látnak ki a szomszédos kocsiktól és nem merik kiengedni a seggét a gépnek.
-
mephi666
nagyúr
válasz
kalmanchris
üzenetére
mondjuk jobbra előre nem szeretek én sem parkolni, mert azt a sarkát nem érzem még eléggé a kocsinak, ilyenkor inkább csinálok egy balra hátrát
...utána legalább jobb kiállni is ...azt nem értem miért csak a padlógáz/satufék fogalmakat ismeri ezeknek a nagy része a videón? -
Bati0501
őstag
-
qdak
addikt
lehet hurrogni, már nem 1x láttam, volt 1 bicikli verseny, rendor kiallt, ugy h az elöttem levo mar a keresztezodesbe, majd otthagyta mikor vege lett mint a ...rt, aztan emberunk meg az ut közepen, mikor keresztbe mennek a 4 savoson, persze még ő kapta az ivet...
masik eset, ugyanigy mentő hatulrol, merci kimegy, nem mint a videon, majdnem oldalba durrantotta a masik auto! akinek amugy zöldje volt, gondolom meg is buntették volna, nem beszélve ha kamera van és ugye piros van neked, majd még azért is te fizess...
detto pesten multkor is ott hagytak a nőt a kereszteződésbe, egy ilyen elengedés utann, raadasul dudaltak ra, pedig nem az ő bune...
talan nem kéne igy hagyni az embert, megszivatva akkor elengednék ilyenkor is. -
TaaT
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
egyre erősebben fontolgatom, hogy beiktatok valami komolyabb vízipuskát a kocsiba és ha asszony vezet, megszentelem önkényesen a szabálytalankodó bringásokat és így levezetem rajtuk a folyamatosan miattuk gyülemlő feszültséget

-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
-
Dany007
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez mondjuk érdekes.
Mármint a felelősség kérdése. Az ötlet elég jó. Kérdés, hogy most ők tényleg felelősek-e azért, mert egy felnőtt, jogosítvánnyal rendelkező ember képes-e ilyen körülmények között vezetni.Mert akkor ennyi erővel nyáron az ilyen mellüket kidobáló nőket is be lehetne tiltani, vagy letiltani az utak mentéről... Akár...
Nekem is volt már majdnem balesetem - koccanásom - ilyen nő miatt...
Tehát át tudom érezni a dolgot. De ha akkor nem sikerült volna megállni, biztos, hogy nem az utcán kb félmeztelenül sétálgató nőt hibáztattam volna, hanem magamat. -
AMD Power
titán
500 balesetet okozott egy formás női mell
Egy nap elég volt ehhez a teljesítményhez
-
mezis
félisten
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Küldöm a közterületeseknek a hsz-edet, hogy szorozzák meg 730-al !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Zozzant
addikt
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Helyszíni 10, egyébként 20.
-
Üdv Urak !
Várakozni tilos táblánál parkolásért mire számíthatok mekkora az összeg ! A tól iget tudom 10-30 K de mennyit szoktak adni elsőre vagy úgy általában ?
-
Zozzant
addikt
Túlélte... a videó azért élvezhetőbb.
-
AMD Power
titán
Tegnap mikor mentem reggel dolgozni a 4-6 villamosról néztem az autósokat. 10 emberből még 3-4 még mindig nincs bekötve.

-
TaaT
nagyúr
Így nem váltunk 3 sávot. [link]
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
Ő így szokott leszállni a motorról, like a boss. [link]
-
MaciG
addikt
-
mephi666
nagyúr

-
mezis
félisten
Üdv.!
Nem írtad, de gondolom a szemközti utcában már csak egy sáv van. Figyelni kell egymásra és nem kellene harcolni a másodpercekért, jobb pozicióért. (Az önkormányzat meg biztonságosabbá tehetné a kereszteződést egy kis fehér festékkel.
Más: Évtizedekkel ezelőtt előfordult Moszkvában, hogy pl. egy út 6 sávjából a kereszteződés után már csak 4 maradt.....Lehet, hogy ez még ma is előfordul.) -
bsh
addikt
üdv,
lehet nem pont ebbe a topikba tartozik, de hátha valami nagy kresz-tudós megválaszolja. illetve ceglédiek esetleg, akik ismerősek a környéken.
néha átutazóban cegléden átmegyek ezen a kereszteződésen. ez egy két sávos egyirányú utca, a stop táblán kívül semmi más tábla nincs, sem felfestés, visszább sem.
a "szemben" lévő kis utcába szoktam átmenni, "egyenesen", de igazából enyhén balra van az az utca.
sosem tudom, hogy most akkor melyik sávból kéne oda átmenni/kanyarodni... de ahogy már sokszor láttam, más sem, mert rendszeresek a dudálások és anyázások
az én tippem a belső (bal oldali) sáv. -
mephi666
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
féktávon belül volt: ebből a szögből nem látszódik jól a helyzet... kb az oszlophoz érve vettem észre az akadályt és annyi idő volt, hogy pillanat alatt tükröt néztem és kiegyenesítettem azt a törést az út ívében úgy, hogy közben átmentem a másik sávba valamennyire... (ja és itt nem is száguldoztunk most sem, hiába 50 lenne a megengedett... kevesebbel szoktunk menni, de ilyen váratlan akadályra aztán végképp nem számítottunk, hogy valaki jókedvében elfoglalja a sáv 1/3-át)
-
mephi666
nagyúr
vasárnapi eset: asszonnyal haladtunk itt kecskeméten a külső sávban, ahol a jobb oldalon levő piros peugeot(?) ...látszódik, hogy a külső sáv a túlsó zebránál kicsit összeszűkül és elég óvatosan kell menni, mert éppen nem megy át itt az ember az út ívének tartása közben a másik sávba... ahogy mentünk reggel a (szerencsére) enyhe forgalomba, a zebra közelébe érve láttam, hogy egy hülye picsa úgy várakozik ott a zebránál biciklivel a pirosánál, hogy az első kerekével elfoglalta az amúgy is keskeny forgalmi sáv egy részét
hirtelen annyit tudtam, hogy néztem a visszapillantót és rendesen átmentem a belső sávba, hogy ne üssem ki a kezéből a cangát... káromkodtam is szépeket, asszonynak meg mondtam, hogy ha foglalt lett volna a mellettünk levő sáv, tuti nem húzom rá a másik autóra a kormányt, hanem begyűrjük a bicaját... (ésszerűbb is, minthogy mást letoljak, közben kockáztatva azt, hogy a felelős akár meg is léphet) egyre jobban irigylem azokat, akiknek van szép nagy gallytörőjük... 
-
TaaT
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
Rosszul értelmezett kollegialitás . [link]
-
Bati0501
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére

-
Bati0501
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Mai rendőrök?
Nem mindig is-ezelőtt évtizedekkel is már- úgy volt,h ~40 éves korukban már elmehettek nyugdíjba? -
válasz
philoxenia
üzenetére
Itt nem is arról van szó hogy mennyire rutinos a rendőr, hanem arról hogy emberekkel dolgozik valaki aki nem alkalmas rá szvsz. A közterületeseket sem azért veszik elő hogy a munkájukat próbálják végezni, hanem ahogyan azt teszik. Nem hiába szakma a szociális érintkezés.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Alapvetően rendpárti vagyok, már csak mint moderátor is, de a kényszerintézkedésként nagy nyilvánosság előtti bilincselés nekem túlzásnak tűnik egy gyakorlatilag piti cselekmény esetén... A provokáció tűrése, nem túlreagálása, alap kéne legyen. Itt előjön újra a vesszőparipám, a mai rendőrök alacsony átlagéletkora, egy 40-50 éves ember sokkal könnyebben leszerel szóban egy ilyen "bűnözőt" szerintem...
-
Möhe
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Csak azt nem mondogatják hogy egy ilyen esetre miért került sor? A kiváltó okot nagyon nem keresik, csak mutogatnak a rendőrre.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Csecsemőgyilkos nagyon kevés van az országban, ellenben egy konfliktus a rendőrséggel/rendőrökkel, szinte bárkivel megtörténhet, akár kocsi sem kell hozzá, így az, hogy rendőr/rendőrség viselkedése arányos-e az elkövetett cselekmény súlyával, mindenkinek fontos, azaz van rá kereslet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

BP természeten. 
Nem rosszmájúságból írom én, hogy büntessék meg, mert nekem attól nem lesz jobb, meg tőlem aztán nyugodtan tekerhet így, csak ha aztán véletlen elcsapom akkor engem ne vonjanak felelősségre, hisz ő "kereste" a bajt. 
)

...utána legalább jobb kiállni is ...azt nem értem miért csak a padlógáz/satufék fogalmakat ismeri ezeknek a nagy része a videón?