Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
" Vita a minimális alkoholszint, 0,005-ről 0,002-re csökkentését kísérte"
Vagyis addig nem vezethetek, amíg el nem értem a MINIMÁLIS ALKOHOLSZINT-et ?

-
Dany007
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Korrekt. Itthon is bevezethetnek... Nem ertem mert fosnak itthon a komolyabb buntetesek bevezetesetol...
Most az hogy a penzbirsag magasabb semmit nem jelent.. drasztikusabb lepesek kellenek. Ez pl ilyen lenne. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
qdak
addikt
ekkora 1 butasagot, a kozerdeku kozlemeny, h a gyalogos is tartsa be a kreszt, ne lepjen ki eszetlenul, kocsi mogul 12+ karikaba sorolni, mikor pont a kisebekre jellemzo, h kilepnek 1 labda utan...
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
IreN!CuS
őstag
Első "rántásra" kevés lett volna után még húzta kicsit oldalra kérdés az mennyire volt tudatos.
-
-
DigitXT
félisten
Oroszok... De, hogy miért torpant úgy meg a gyalogos?
Talán még sétálva is
meglett volna a másik sáv, és a rendőr elmegy mögötte, ha meg belehúz picit... -
válasz
philoxenia
üzenetére

-
talpas
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Csak a nemes állatokat sajnálnám ha megcsúsznának /spéci patkó aszfaltversenyre/ a hajtókat nem védi semmi úgy látom, bátor betegek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Dany007
veterán
Én se értettem igazából... De az ilyentől meg fél az ember, mert mivan ha épp akkor húzódna le...
Áh a 150-160 még nem boyracer... Csak élvezem az "új" autót. : ) Meg amúgy finoman megyek... nem egy gyorsulásbajnok az 1.8-as motor. Szépen komótosan gyorsulok a középsőben, aztán ha megvan a 140 ki a belsőbe és viszlát mindenki.

Ma jött egy Focus ST is mögöttem őt is "elengedtem".
Szép volt az az autó.Amúgy feltűnt, hogy amióta mk3 Mondeoval járok sokkal kevesebben akarnak "letolni" az útról vagy épp megelőzni ha olyan van. És kb mindenki megköszöni ha beengedem vagy ha valami szívességet teszek.

Azért a 20 éves Omegával valahogy másként mentek ezek a dolgok...Kicsit hasonló érzés mint BMW-vel csak tényleg kicsiben. Sógorom mesélte, hogy mióta megvan a BMW-je teljesen másképp viszonyulnak hozzá az autósok.
Elengedik, előreengedik, elsőbbséget adnak mikor nem is kéne stb... érdekes egy jelenség ez. -
Dany007
veterán
Jaj kifogtam ma egy elmeroggyant BMW-st a pályán...
Megyünk kellemes 150160-nal a belsőben mikor egyszercsak beérek valakit, aki cseszik lehúzódni... Aztán látom, hogy van előtte egy autó aki szintén neki sem húzódik le és 120-130-cal tötymörög előttünk.
Pedig a középső sáv tök üres volt, nyugodtan lehúzódhatott volna... de csak nem.Na aztán pár percnyi vonatozás után mégiscsak lehúzódik a fekete BMW és végre mi is eltudunk haladni mellette. Csakhogy mikor én haladnék el a BMW-s mellett látom ám, hogy húzza rám a taligát, egyre csak jön át az én sávomba.. Na nyomtam egy kövér gázt és kellő mutogatás mellette elhúztam mellette... Közben látom, hogy szép darab kokeró egyén, ahogy üti mérgében a kormányt!
Az idióta barom...Aztán látom a tükörben, hogy egyből beállt mögém a belsőbe és folytatja az eddigi 120-130-as tempóját... Mögötte meg egy szintén Mondeo-s kollega jött de őt sem engedte el az idiótája... Egyszerűen nem értem mi baja volt az ürgének...
Már jóval előrébb voltunk mikor láttam, hogy végre elengedte a BMW-s... A Mondeo-s meg gondolom mérgében még engem is beért 160-nál és csúnyán elhúzott.
Teljesen kész milyen embereket engednek ki az utakra. Nem ment a BMW... naés? El kell vinni szervizbe, nem a forgalmat akadályozni és még hisztizni is...
Ja meg amúgy ma láttam 2 biciklist is áthajtani tök lazán a piroson... miközben az autósok álltak ahogy kell...
-
Reaper
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen az egy szép környék, ott mindig vigyázok, bár mióta a Waze-t napi szinten használom nem nagyon ért meglepetés Pest körzetében. Vidékre menet azért még mindig figyelni kell.
De megszokott hely akár az M3 szerencs utca, mégis rendszerint rámesnek, hogy ez most miért fékez.@degu: igen egyértelműen pénzbehajtás, sajnos, de erről már sokszor volt is szó. Védekezni kell elene, Waze, Traffi Hunter, és társai. Emellett lehet megkövezni, de ha már ezek mellett is meglepnek, mert mondjuk képes voltam a 4-es egy szakaszán 100-al menni, ott ahol ki van rakva egy bekötő út miatt kb 100 méterre a 60, akkor előbb utóbb beszerzek egy blokkolót, és bekaphatják.
-
-
degu
senior tag
válasz
Reaper
üzenetére
Szerintem ez nem egészen így van!
Most már,ha felhajtom otthon a W.C.-deszkát,...ott is egy trafi néz velem farkasszemet...
Kikerülhetetlenek! Az egyre növekvő számuk,és tudásuk,valamint a legaljasabb álcázásuk miatt...
Aki meg azt mondja,hogy...én törvénykövetö magatartást tanusítok,és SOHA sem buntettek meg,azt felvilágosítanám,hogy nálunk a törvények*legó rendszerben* működnek.Aszerint *rakják össze*hogy mennyi pénzed van dörzsölt űgyvédekre,és korrupcióra /l- ittasan,bekábszerezve gázoló szlovák,vagy mi a fene terepjárós banyát,aki több ember halálát okozta,és most bizonygatják a *sztárügyvédjei*,hogy t.k....VÉTLEN !
Úgyhogy feldughatják a százával beszerzett új trafikat,ami még azt is kimutatja 2 km-ről,hogy f*ngottál vezetés közben.A média pedig görcsösen sulykolja a fülünkbe/agyunkba,hogy ez a MI érdekünkben,és a *közlekedés bztonságának* növelése érdekében történik.
/Szerintem pedig a *totális ellenőrzés* és a minden bokorból lerabolhatunk-felé haladunk/ -
Reaper
őstag
Én a nulláson szoktam ilyet csinálni, de csak azért, mert tudom általában hol szoktak mérni, meg ugye a fix trafik. Látszódni is szokott, hogy kik nem ismerősök arra, mert ilyenkor nagy lendülettel megelőznek, és nem értik én miért lassítok, mikor addig jól haladtam. Persze félre húzódok, ha van hely hozzá.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Én folyamatosan kapom az ívet asszonkámtó hogy mi a faxért megyek a külsőben amikor úgy is be kell majd mennem mert valami bénát utolérek a 120-s tempómmal

-
-
-
Möhe
addikt
Találós kérdés:
Miért "gumizik" (értsd: ugrál 130-140km/h között) valaki a pálya belső sávjában és fékezget ha nagyon megindult,miközben a külső sáv szabad és nem enged el senkit ?
Konkrétan tegnapi eset M7 velence-balaton szakasz.

-
degu
senior tag
válasz
talpas
üzenetére
Talán a mentőszolgálat mellett kéne rendszeresíteni egy *baleseti rohamkocsit*,amelyik néha *berongyolna* a szájtátó,kéjelgő bámészkodók közé,-így csinálva helyet a mentősök érdemi munkájához...

/És egyben prezentálná,hogy milyen érzés átélni azt,amit olyan lelkes izgalommal bámulnak.../ -
caprine
senior tag
válasz
talpas
üzenetére
Ezt szerintem nem így kell felfogni. Sokan például egy sima disznóölésnél is kidobnák a tacsot, de megenni azért megeszik a röfi húst válogatás nélkül. Nem bírja, sokkot kapott, ennyi, ember és nem terminátor. Nekem volt mentős kollégám, x balesetnél kint volt, szétszakadt emberek, áldozatok, pali a saját fejét levágta láncfűrésszel (öngyilkos) szóval sok mindent látott életében. Elvittem véradásra, meglátta a saját vérét, összecsuklott mint egy rongy, még jó hogy feküdt.
Amúgy meg sok embernél jobb ha nincsenek ott, csak útban lennének, vagy kérdezgetnének, feltartanák az embert.
-
talpas
aktív tag
A kíváncsi idiótákról. Sok évvel ezelőtt, A....d és K....l között baleset. Kisbusz és szgk. Több mentőt kértünk, annyi sérült volt. Segítettünk mentősöknek, szedtük össze a sokkos sérülteket, majd alkatrészek takarítása. Rendesen megijedtem, útszéli bokorból, les ki egy pofa, néz az elhunytak, sérültek felé. Megkérdeztem mi a f.szt les onnan a bokorból ember, szép amit lát, akarna segíteni? Neeem mondta és eltűnt. Ez képes volt végignézni amit még mi sem mindig tudtunk csak úgy, este biztos jó téma volt neki a kocsmában. Ez szörnyű szerintem.
-
Jadro
veterán
A szembe sávot még értem is, ráadásul ha jól láttam az elválasztónál állt bent a kiégett roncs. Adja magát, hogy mindenki katasztrófa turistáskodik.
A 6-os út kivezetőjét nem értem. Egyenesen kifelé nincs változás, lehet menni előre. Sok autó az szokott lenni, de 15 percet nem szoktam ott elhagyni tötymörgéssel. Az M0 felhajtója M5 felé meg ugyanúgy nem volt érintett, sőt utána üres volt az M0, mert a felhajtó mögött már teljes szélességben lezárták az M0-t. Akár a felhajtóról be lehetett rántani a legbelsőbe is, mert nem jött hátulról semmi.
Na mindegy, csak bosszankodtam egy kicsit. -
Zolás
addikt
A szembesáv a turisták miatt áll be. Ott áll meg szelfizni az összes vadbarom, meg nézelődni. Ez minden országban így van. Németeknél legutóbb pont előttem torlódtak egymásra hatan, két percen belül a szembesávban audiból a barom fotózik, derékig kilógva a tetőablakon. Kell a rajfotó a fészbúkra, ennyi.
-
Möhe
addikt
Ma reggeli/délutáni életkép M7-M0 Marcali-Sz.szentmiklós.
Ahol 3 sávos az út ott megjelenik a középső sávban 110-120-al bambuló egyén hiába szabad a külső,neki akkor is a középső tetszik és nem is húzódik le legyen bármi.
Visszafelé úton fehér Honda civic nagyi vezet tempósan,majd belassít rendesen (reflektorral ment
) ,majd a völgyhídon úgy beelőz 110-es korlátnál 130 feletti tempóval hogy csak na,nem is láttam jó ideig. Mielőtt lejöttem volna a pályáról a belső sávban utolértem,ráfékez és beáll egy kamion mögé,rendőr sehol,lehajtó sehol, lehet hogy meleg van és rájött hogy nem ő a Sumáher? 
Múlt szombaton ugyan ez az útvonal volt, a legtisztább sáv a külső. Alig előztem a belsőben mert nem láttam értelmét, tömve volt mazsolákkal és azokkal akik a tükröt még csak nem is ismerik, vagy előzésnél eszébe jut hogy hop-hop elkések sietni kéne,majd 10 perc múlva őt előzi a fél kocsisor.
Most meg pályazár van M0-M6 csomóban, kamion fáklyásat játszik.

-
Integra
titán
-
AMD Power
titán
De jó lesz...

-
neduddki
nagyúr
HI!
nem arkaro vegiglinkelni de nekem a hetvege igencsak riastonak tunik:- (
udv
neduddki
-
amargo
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
Tegnap a 11-esen BP. felé a Megyeri után állt be a kocsi sor - szerencsére csak 10 perc volt - kb 5-10-en fordultak meg a dupla záróvonal ellenére. Pont egy rendőr is a sorban állt, így észlelve a szabálytalanságokat már csak egy idős urat tudott elkapni. Vajon mennyit kaphatott?
-
válasz
Calogero
üzenetére
én úgy látom nem a villogó zöld okozta a bajt, hanem aki a piroson lassan át akart menni
csak piros lehetett a lassan a kereszteződésbe hajtónak, mert amikor legyalulják a lámpát, még csak sárgát mutat annak aki gyorsan hajtott.
Nem vagyok közlekedési szakember, így nem biztos, hogy igazam van.
-
Calogero
addikt
-
neduddki
nagyúr
-
qdak
addikt
azert a napvakitos sajna nekem is ismeros,
nem tudom multkor rakram e a videot, auto dombra felfele, kb az utolso pill be latszott, h vki autoval all az uton :/ mar csak nezo volt...komolyak az oktatos szovegek

-
deicide
veterán
válasz
talpas
üzenetére
Azért, ha egy autó egy zebra közeledtével lassít, akkor a másik sávban közlekedőnek is kutya kötelessége azt tenni, ha látja a gyalogost, ha nem. Az a kék gyalogátkelőhely tábla már messziről látszik. Nem így tesznek, mert BP-n is hiába állok meg egy 2 sávos úton zebránál, a másik sáv szarik rá, hogy menne át a gyalogos. Fejben ez még nincs sokaknál összerakva.
-
talpas
aktív tag
Láttam ma du. két állatot, itt a belső sávban lassít, mert gyalogos elindult, közben rávillog a jobbról a főútra kijönni akaróra. A barom azt nem nézte, hogy a szélső sávban jönnek mögötte, akik persze még nem látják tőle a teljes zebrát, gyalogost és, hogy kiakar engedni egy autót! Hogy ezt az előzékenységet honnan szívta magába a barom. A kihajtani akaró gyorsan reagált, mozdult az autóval de rögtön fék, hiszen látta, jönnek a szélsőben. Mellesleg balra akart kijönni a főútra, az tiltott, mert volt sok töröm-töröm, tehát ő a 2. állat. Pont élével vannak a táblák a jobb oldalon nem látni. Ha tovább léptek vagy visszanéztek rá akkor igen. A bal oldalról sem engedi a jobbra kihajtást, ott látszik a körtábla. Azt csak a sötét autóval közlekedők teszik. Aztán nézzétek a bicajos két embert bal oldalon a járdáról lehajtva, hogy nézik a főút felől van-e lehajtó autó. Vagy már volt hátranézés csak én vagyok rosszmájú.
-
MaciG
addikt
válasz
talpas
üzenetére
Igazad lehet. Hasonló réteg még aki bár annyira nem veszélyes de idegesítő, az a réteg aki fél a vezetéstől. Rengetegszer megesett már, hogy kanyarodnék be egy kis utcába és ott meg áll egy jellemzően középidős hölgy sofőr aki úgy markolja a kormányt, hogy már majdnem ki is tépi, néz felém merev tekintettel, én intek neki hogy jöjjön ,mert nem férek így be, de semmi, ő csak néz tovább. Amin viszont jókat szoktam mosolyogni, mikor szintén kanyarodok egy kis utcába, de még van hely csak kicsit szűkös, és aki onnan jönne ki az szintén bután bámul és áll egy helybe, majd mikor látja hogy közeledek hirtelen vadul tekeri a kormányt az ellenkező irányba, de úgy hogy közben a kocsi áll...

-
talpas
aktív tag
Az évek mást mondanak nekem, kérdés honnan számoljuk. Huszon éve özönlöttek szó szerint a szezonmunkára gyárba, üzemekbe, utána kocsmába és haza az emberek. Voltak akkor is turisztok, fiatalok, idősek, kaszával, kapával, ittasan az árokban vagy kerék alatt kikötők és sokan megpakolva, mert autója nem lévén azzal ment vásárolni. Mai szemmel reggeltől estig ahogy írtam, össze vissza, ami belefér, ezért nekem teljesen mást mutat a mostani morál. Hétfői nap elindulok egy párhuzamos parkolóból, kettesben a váltó, tenném háromba, jobbról egy iskolai parkolóból látom kihajt egy szürke szgk. Balra felém néz a sofőr, majd jobbra, de mégis kihajt elém és meg is állt. Én is.Szerintem nem látott csak nézett. Újra rám néz, sehol senki más közlekedő. Mostmár haladj, intek neki. Se egy intés v. bólintás nem volt a részéről. Na tőlük azért jobban félek mint a zebrásbiciklistől.
-
Möhe
addikt
válasz
talpas
üzenetére
még mindíg imádom a cikázó bicajosokat, zebrára le, vissza, útra le majd át az úton járdára fel. Új kategória született szerintem.
ez már régóta létező dolog, legalábbis felénk itt a nyugati szélen
meg a terminátor nyugdíjas és kisgyerekes aki körülnézés nélkül lép le a járdáról
-
IreN!CuS
őstag
válasz
talpas
üzenetére
Tegnapi biciklis donor...a szuper széles külső váci út befelé a Volvo szerviz után busz megáll mögötte megáll még 3 autó előttem mentek olyan 45 körül és mentem utána biciklis hirtelen úgy érezte bőven van hely köztem és a busz között arra hogy elnavigáljon(jó 30-35 el tekert bukó nélkül) hát valamennyire tudtam balra húzódni de nem éreztem túl jónak a szitut.....nem tudom mennyi hely lehetett de szoros volt
-
talpas
aktív tag
válasz
@rglaaf
üzenetére
Nem semmi! És elgondolkodtató. Kínjában a tanuló is elfelejti a szavakat, segge izzad, tiszta kín neki az egész. De, mintha nem is tanulták volna közl.szabályokat. És most nem a hátrafelé is irányjelzőzökről, meg másik lábbal a pedált-ra gondoltam. Ez is ütős gyorsan lekapom a kezét az önindítóról.
Más... még mindíg imádom a cikázó bicajosokat, zebrára le, vissza, útra le majd át az úton járdára fel. Új kategória született szerintem. -
@rglaaf
veterán
Tanulóim aranyköpései szinte mindegyik double faceplam
-
talpas
aktív tag
Ebben az vasúti átjáróban rendszeresen megállnak és elsőbbséget adnak nekem, aki jobbról érkezik. Májusban fényes nappal seggét a sínen hagyva, megállt egy busz és várt rám.
Arcomat tenyerembe és lehajoltam a kormányra. A másik agyament az, ha jobbról érkezik, /átkelőből nézve/ sávot átlépve, bevágtázik az átkelőn közlekedő elé úgy, hogy fogalma sincs mit tett. Nem a táblát és a szabályokat nézik, hanem ha egyenes, akkor ő mehet. Itt 10-ből 6 bennmarad az átkelőben! Enyhébb tudatlanság, mikor helyi "Li"bevásárló parkolóban tőlem jobbról, jön X és megáll, néz, tábla egyikünknek sincs és nem fogja fel, mi történik körülötte, fiatal, kalapos egykutya, 10-ből 8 nem érti. -
mezis
félisten
Láttam ma egy biciklist mobilozni. Mögötte csomagtartón ülésben kicsi gyerek. mellette, mögötte 4 éves méretű gyerek tekeri a kis biciklijét. Így keltek át az ovihoz közeli zebrán. Lakótelep melletti kétsávos út, van 30-as tábla és csak kevesen autóznak arrafelé 60-al. Meg éppen nem volt forgalom, bár az a reggeli időszak volt, amikor mindenki siet.
Azért NORMÁLIS az ilyen ?

(A 100eFt-es bünti ilyen esetre is vonatkozik ? Vagy már csk 30eFt ? (Nem találom ahttp://kalkulatorlap.hu/kozlekedesi_szabalysertesi_birsagok.html.)
-
AMD Power
titán
-
Calogero
addikt
-
amargo
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
"Ismerjük a "se lát, se hall" papit/mamit.
)"
A héten volt Hűvösvölgynél, mama telefont kapott vagy éppen térképet akart nézni, de 1x1 sávos úton megállt a T elágazás előtt kicsivel és elkezdett kotorászni a táskájába feltartva az egész forgalmat.
(Bringával voltunk arra kielőztük a sort és lekanyarodtunk így láttuk, kb 3 perc után ért utol az első autós..) -
DigitXT
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
Rossz a linked, de amúgy ezen az ég világon semmi meglepő nincs.

Egyrészt a felelősségtudatuk nincs még a toppon (jellemzően: tisztelet a
kivételnek!), másrészt mind friss jogsisok (már ha autóról beszélünk), így
az a statisztika, hogy ~2 éves jogsival baleseteznek legtöbbet rájuk ugye
fokozottan igaz: annak idején én is 2 éves jogsival, 20 év alattiként törtem
totálra a családi autót, épp a fentiek miatt, sajnos erősítve a statisztikát...~2 év után az átlagember már úgy érzi, hogy "eléggé" tud vezetni: bátrabb.
Ellenben: nincs még olyan rutinja, ami indokolná a "bátorságot", s gyorsan
belefuthat ismeretlen helyzetekbe, mint pl. nyári gumi + jeges út kombó.
De elég csak egy relatív gyorshajtás... Vagy egy elszámolt előzés, esetleg
némi figyelmetlenség... (Gyanítom, hogy utóbbi miatt meg az idősebbeknél
ugrik meg a baleseti statisztika. Ismerjük a "se lát, se hall" papit/mamit.
) -
A tinik a legveszélyesebb sofőrök
"húsz év alattiak mintegy nyolcszor veszélyeztetettebbek, mint az átlagos vezető"
-
Möhe
addikt
Reggeli "élmény": (úgyis én vagyok a hülye előre tudom de akkor is )
Hajnalban 4körül indultam városból kifele furgonnal autópálya felé. Nagyjából 100m-re előttem kocsi 100-as tempóban ment tartósan,de a kanyargós emelkedős részen ahol én megelőztem volna (mire megindul a furgon partnak fülfelé) addigra éppen vége lett volna a kapaszkodó sávnak (figura természetesen a külsőben ment) kénytelen voltam kísérni. Ahol megelőztem partnak lefelé ,előttem be is fékezett ('nyádat... remélem csuklik a paraszt). Onnantól végig a valagamban volt,majd egy jó hosszú egyenes szakaszon még a pálya előtt úgy elment mellettem (nagyon a pályatempó felett) mintha szembe mentem volna . Egész eddig meg sem közelítette ezt a sebességet. A pályán 10km után persze 120alatti tempóval ment . Erre már kivilágosodott és láttam hogy emberem 50+ életkor, morcos tekintet. (alsóközépkat. kocsival)
Tudom én vagyok a béna/idióta/barom..stb mert előbb kellett volna indulnom mert nem az úton nyerjük vissza az elb..ot időtt hanem korábban kellett volna kelni.
De akkor sem fér bele a fejembe hogy akkor minek így arcoskodni az úton ha csak 2 percig tolja neki, akkor legalább padlózná le végig, de így.... ( én végig padlóztam,mert...csúszásban voltam,nem mentség de volt benne logika)
Én sem vagyok komplett,de ezt a "gondolkodást" nem tudom megérteni.
Lehet fikázni,de csak kijött belőlem. -
qdak
addikt
MaciG
hat mikor konkretan a traktorrol az eke atjott a mi oldalunkra (mint kesobb kiderult) az elottem levo vito lattam h fekez, de alt minden idegen picit be fekez, aki nem ismeros erre, attol meg nem fekeztem be 1bol, aztan volt 1 rokonok emlegetese kozepett satu, maradt kb1.5-2 kocsi hely, pedig abszolut nem mentem elotte a nyakan.
detto nalunk, baleset lezaras, kocsi sor vege kanyarba, 2n is betoltak a sorba hatulrol...nehez betartani, ha elozni akarsz pl.
am pl jomultkor fo utcan megyek le a dombon, kocs kiindul elottem (velem 1 iranyba kivagott 2 kocsi kozul)
befekeztem, gondolom akkor vett eszre, “meghallotta?!” az okor beletapos fekbe, annyi idom volt h atrantottam szembe savba... na most ha akkor velem nincs senki, ok tobben voltak siman ram varja h en nem figyeltem!
raadasul tuti direkt csinalta.... aztan meg se altam inkabb... -
DigitXT
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
Nem "fékpróbáztam", ha erre vagy kíváncsi.
Azt hittem, világosan írtam. Amúgy tudod mit? Tőlem ugorjon ki 70-nél egy vasrúddal, megnézem, mi marad belőle az aszfalton.
Szerk: viccen kívül ez nem az a helyzet volt, amikor a sötétített ablakú, fekete, xenonos X5 megérkezik 200-zal, és akkor az "önkéntes rendőr" feltartja, akit erre a maffiózókvállalkozók jól megvernek.
Nagyon nem, na...
-
DigitXT
félisten
szinte mindennapos, hogy engem is megelőznek, majd jönnek egyből vissza elém, és ha ott befékeznének akkor én se tudnék megállni a busszal
Szerintem ebben a betonkeverős esetben pontosan ez történt, eltekintve attól, hogy a befékezés a leszakadt cucc miatt volt. Btw. addig szórakoznak ilyennel, amíg a busz/teherautó szét nem csapja a kocsit: utána meggondolják, hogy ugráljanak-e soktonnás jármű elé befékezgetni. Már ha lesz legközelebb. Szomorú, de Darwin díjas... Amúgy oroszoknál (hol máshol) van jópár ilyen fedélzeti kamerás felvétel.
A legbosszantóbb, hogy tartod a helyes követési távolságot, erre beállnak az előtted haladó mögé, mert ugye ott van elég hely: lemaradsz, hogy újra helyes követési távolságot vegyél fel, erre jön a következő.
Érdekes dolgokat tudnak összehozni az emberek... A gépek ebben tuti jobbak lesznek.Múltkor mentem nővérem kocsija mögött motorral. A belső sávban haladtunk, mert egyrészt kialakult a párhuzamos közlekedés, másrészt balra kanyarodásunk következett párszáz méteren belül. Megengedett sebességet tartva haladt a sor, és nővérem előtt is mentek autók.
Ennyit a mentegetőzésről.
Szóval mögöttem érkező kiment jobbra, elcsorgott mellettem, majd behúzta elém a belsőbe. Előrébb persze semmivel nem jutott, de legalább a motorost "jól" megelőzte, és "tömörítette" a forgalmat a követési távolság felemésztésével. Kis gondolkodás után eljátszottam vele ugyanezt, csak én picit gyorsabban átugorva jobbról, ezzel egyrészt jelezvén, hogy nem azért megyek 75-tel, mert nem tudok gyorsabban (70-es táblánál), hanem mert jelenleg ezzel a tempóval halad a forgalom, és nem azért van ott a hely előttem, hogy oda beugráljon a jobbról előző, hanem mert az a követési távolság. Szóval szépen beálltam elé, és finoman (féklámpával jelezve) újra kialakítottam a követési távolságot az előttem haladó autóval. Mivel el kellett kanyarodunk, ezért nem tudom, hogy próbálkozott volna-e újra, de a maradék kétszáz méteren már jött mögöttem, mint a kisangyal.
Lehet, hogy aznap tanult valamit. Lehet, hogy nem.
-
MaciG
addikt
Megfelelő követési távolság, az ha az előtted haladó hirtelen fékezése esetén is biztonságosan meg tudsz állni, független attól, hogy milyen járművel vagy.
A másik meg ha nem látsz rendesen előre, nem látod az utat,forgalmat, akkor lassítasz, mert mindig a látási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni.A másik viszont, hogy ezeket nagyon nehéz mindig betartani, szinte már majdnem lehetetlen, de ha valami baj van, akkor viszont elővesznek érte. Pl szinte mindennapos, hogy engem is megelőznek, majd jönnek egyből vissza elém, és ha ott befékeznének akkor én se tudnék megállni a busszal, de ilyen esetre kell a fedélzeti kamera, hisz ő csak akkor előzhet ha azt be is tudja fejezni, úgy hogy akkor húzódik vissza elém ha megvan a kellő követési távolság. Az megint más, hogy pl. egy autós honnan tudja mennyi a féktávja a busznak amit megelőzött, de ezt írja elő a kresz ami szerintem is hülyeség (többször leírtam már hogy vannak hülyeségek a kreszben), de ha baj van akkor megint csak elővesznek érte.

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Talán még sétálva is

Keverem az st-t meg az rs-t... A lényeg, hogy nem hagyományos mezei fóka volt.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Igy igaz!

)"