Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
proof88
üzenetére
Köszi! Milyen jogkörük van most ezeknek? És miért szirénázhatnak?
(#46084) Mr.Csizmás
Lehet több hasznukat vennénk munkagépként. Nincs személyes tapasztalatom polgárőrséggel, nem tudom, van-e valami hasznuk.
Rendőröknél az a legfontosabb, hogy az adataidat felvegyék, de hogy segítsenek is valamit... -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Cicero
üzenetére
igen, mivel a közlekedés veszélyes üzem, így "üzemorvos" szerepet kellene ellátnia...csak ez akkor bukik amikor a rokon beviszi a papírt meg egy ötezrest, hogy Pistabácsi már csak a nyaralóba jár ki a suzukival, adja már meg neki egy évre, úgyis 20 éve a maga páciense...
-
Cicero
őstag
Logikus lenne, főleg ha statisztikailag nézed: egy 70 éves ember minden szempontból egy időzített bomba, még ha makk egészséges és naponta 5 km-t is fut a helyi halastó körül.
Egyébként a háziorvosnak akkor mi szerepe a jogsi meghosszabbításában? Ha volt már egy szívinfarktusa a betegének, akkor megfontolhatja, hogy ad-e neki igazolást?..
-
proof88
addikt
-
quailstorm
félisten
Vagy egy desszerttel. Aztán 2 hét múlva... ismerős
-
Cicero
őstag
válasz
üzenetére
Háziorvos adja ki a jogsira az EÜ-t, nem? 70 éves kor fölött évente meg kell újítani.
... azért merült fel bennem a kérdés, mert nálam a jogsihoz szükséges igazolás kiállítása annyiból állt, hogy rámnézett, a kartonomról leolvasta a nevem az űrlaphoz és mehettem is. Ha ugyanez a protokoll egy 70+osnál is, az elég baj.
-
updog
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Emberek.. ezek?

-
kerxy
őstag
-
Siriusb
veterán
Ma a budai alsó rakparton rendőrmotorosnak látszó lények kísértek motoros felvonulást. Vijjogtak is, viszont csak sárga fényjelzésük volt. Mik ezek? Kukásrendőrök vagy valami teszkós állomány, ami olcsó és gazdaságos? Nem láttam még ilyeneket, de nehogy már kukásvillogóval akarjanak intézkedni.
-
Cicero
őstag
"...a balesetet egy 77 éves férfi okozta..."
vs.
"...akkor vágott ki, mikor már szembe jött egy másik autó."
nem volt szándékos. ez a korral jár. lassú reflexek, romlott ítélőképesség, hibás sebességérzet. azért egyébként ilyenkor kíváncsi lennék, hogy előszedik-e a háziorvosát.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az általánosítás nem vezet sehová, nem minden nagy német kocsi tulajdonosa bűnöző. Bár nyilván nem láttunk még maffiózót Suzukiban.
-
Popes
őstag
-
törölt tag
Ma délután a X, kerület Mázsa téren egy motoros, miután én és az előttem álló autó a piros lámpánál dekkoltunk, úgy ment át a piroson mellettünk, mint a huzat. Igaz, buta piros lámpa, mert szinte feleslegesen tartja fel a forgalmat (főútról letérő), de akkor is.
A csajom mellettem ült, amikor meglátta, ez volt a reakciója: ezek a motorosok mitk képzelnek magukról, hogy nekik mindent lehet?!
-
válasz
amargo
üzenetére
Valamit nagyon benézel, ha ezt gondolod. Bár szíved joga.
soha nem dolgoztak meg semmiért
Ez honnan jött? Egyrészt. Másrészt mit jelent megdolgozni valamiért? A bányában törni a követ napi 12 órában? Azt én sem csináltam, ellenben van házam, autóm stb stb. Az irodista megdolgozik érte? Aki üzletel az megdolgozik érte? A fizikai vagy a szellemi melós dolgozik meg érte?
-
amargo
addikt
válasz
Cicero
üzenetére
Aki megdolgozik ezekért az értékekért az valamilyen szinten vigyázik is rá, bármilyen gazdag is. Nincs mögötte semmi harag, egyszerű erkölcsi/etikai/morális dolgok ezek.
Lauda: nem is csodálom, hogy nem érted, hiszen bőszen ezekkel az emberekkel értesz egyet/ szimpatizálsz, akik más értékét elveszik/tönkre teszik, viszont azt jó lenne tiszteletben tartanod, hogy mások pedig másképp gondolkodnak.
-
https://www.youtube.com/watch?v=V6NzfMmccuY&t=4m18s
Ennyi. Meg kellett volna állni.
-
Ezekiel Ston
senior tag
-
amargo
addikt
válasz
Pickit3
üzenetére
Ezek a nagy döggel közlekedők meglepően nagy parasztok is, soha nem dolgoztak meg semmiért így nem tudják mi az értéke a dolgoknak. (Igaz ettől még eszük lehetne, de az nagyon ritka)
Láttam már bmw-s suhancot parkolóházban kiszállni a dögjéből, na úgy baszta a másik autóra az ajtót, mintha külön kérték volna rá. -
Cicero
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
+1, nem árt a séta
-
Pickit3
aktív tag
Drága bömi mellé állok hátha nem nyitja nekem az ajtót. Mire visszaértem a bömös elment, de az ajtója nyoma a műanyagos gumi védőcsíkon rajta. Szárítaná ki a nap délben... Mekkora erővel taposta ki az ajtót vajon?, mert lazább ajtónyitás simán visszarúg nyom nélkül. Nem álltam közel csak annyira, hogy elérjen éppen az ajtaja.
Szerk.: Másik oldalon egy szép állapotú 2107-es állt, arról sértetlen volt az autó.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
meg ezelőtt 6 éve még azok a szar buszok mentek amiket még nem hogy kamera de jól működő ajtó se sokszor volt...
ezek...mondjuk most is mennek még ezek.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
MasterMark
üzenetére

2xx ikarusokban nincs, 4xx se, meg random van újabbaknál amiben csak figyelőkamera van, nem rögzít.
-
MasterMark
titán
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Minden buszban van kamera.
szerk.: Ja bocs, BKV-s buszra gondoltam.
-
dh66e
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Azért a mai buszvezetők a régiek nyomába sem érnek.Sajnos.
Tisztelet a kivételnek. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen, kéne minden buszba kamera, pláne akkor amikor a buszos nagyon kemény gyerek és nem hajlandó megvárni míg leparkolok tolatva, és nagy sebességgel, miközben tolom a kocsi seggét be a parkoló helyemre, elmegy úgy mellettem, hogy a tükrömet kihajtja és töri...persze Ő tagad mindent, és nem csinált semmit sem...Ez már ilyen volt...XI. kerületben volt ez annó.
(ez egy 6 évvel ezelőtti eset mikor még puntóm volt....) -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Cicero
üzenetére
nagyfalu
azthittem az alkalmazottakkal van baj (igen, azokkal is, csak kevesebb és kisebb)
ismerős, blaha-hős utca tengely kb marhavagon szállítós, a maradék 2% rendes utas elférne egy szóló buszban.
xy eset, random külvárosi buszjárat, áll a megállóban. kikerüli a cserediákos autó, de lekoccolja a sarkát, buszos kiszáll, írjunk kék-sárgát vagy valami, erre egyik utas kiszáll, elkezd arcoskodni, meg rángatni a karját, barom autós közben elindul és húzza a kollégát, az benyúl, leállítja a motort, az arcoskodó közben elfut, elhajt az autós is, és később felveszi 100 m-el odébb az utast. kellene kamera minden buszba tényleg

-
Cicero
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
egyszer bicskát nyitottak rám a 4-6-oson, mert rászóltam a gyerekre, hogy nem kéne belelihegnie a barátnőm fülébe.
máskor a Blahán szálltunk le, a meki előtt egy nagyobb csoport, jól megtermett dinnyés társaság egyik tagja ordította a barátnőmnek, hogy mennyire közösülne vele a végbélnyílásán keresztül.
persze én vagyok a hibás, minek van barátnőm.

Melyik város kötelékében vagy?
-
Cicero
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
...azért a tömegközlekedés szereplőivel is súlyos gondok vannak...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
ezért jó ha tömegközlekedésben vagy, te vagy a nagyobb mindig

-
dh66e
veterán
Akkor lehet mondani hogy a baj nem járt egyedül...

(#46035) Ulthanito
Azért simán töröd a nyakad egy ilyen szituban főleg ha még bukó sincs rajtad.Az a földárok fal olyan kemény mint a beton.Mivel függőlegesen áll a motor az árokban szerintem volt ott sebesség is rendesen.
-
Popes
őstag
Annak a motorosnak semennyire, amit a képen látok abból arra következtetek hogy ez egy közúti forgalomra alkalmatlan motor amivel közlekedett.(250-es ETZ blokk, lámpa és rendszám nélkül)
Arról meg hogy ilyen motorokkal mit szoktak művelni az emberek hajnalban, vannak sejtéseim de attól még gáz az a szalagozás.(de szerintem nem feltétlenül az volt a főbűnös
) -
dh66e
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
Úgy néz ki két helyen is elsőbbségadás elmulasztása volt a baj oka.
Amin felkaptam a fejem az az alsómocsoládi eset volt.Ritka értelmetlen halála lett így a motorosnak.Nem tudom hajnalban a sötétben mennyire látható az az árokszalag..... -
Cicero
őstag
A bicskei baleset helyszínelését pont láttam, épp takarták le a szerencsétlen motorost. A rendőrségi közlemény csak annyit ír, hogy az elsőbbségi szabályok megsértése miatt ütköztek össze. Vannak képek a helyszínelésről,
azon úgy tűnik, mintha a motoros nem adta volna meg az elsőbbséget.Másodjára nézve nem értem az egészet, az autó jobb oldala van megütve, de a motoros az egyenesen továbbhaladó sávban jöhetett. A kréta is mintha a motoros nyomát jelezné... Itt a google street view. -
Elemental
addikt
Én többé kevésbé segítem a motorosokat, de ez inkább önös érdek. Inkább hagyok neki helyet, minthogy elkezdjen centizgetni és megkarcolja közben a kocsit.
-
Pickit3
aktív tag
Ha valakinek baja van velem itt a fórumból akkor inkább üssön el. Ha nem akkor hagyjon faszparasztkodni
Mellesleg ami nincs a szabályokban az benne van a közlekedési etikettben. Ma pl egy 80centis járdaszigetre beszorult egy biciklis lány, nem szállt le így nem is engedték el. Itt jöttem én, átengedtem/intettem neki pedig ez nincs is benne a kreszben cserébe az etikettben benne van. Ha egy motorost látok a tükörben akkor félrehúzódok ami ugyanúgy nem muszáj, de jól esik neki, mint a biciklis lánynak. Remélem értitek. (Akinek nem inge...) -
Nekem nem kell úgy állnom, hogy a motoros elférjen. A szabály csak akkor engedi az előresorolást, ha elegendő hely áll rendelkezésre. Természetesen segíti az ember őket ahol lehetséges, legalábbis én így közlekedem. Ha meg nem fér el, ne keménykedjen, mert ő a paraszt, nem az autós.
-
Popes
őstag
válasz
üzenetére
És szerinted miért mutogat meg bőgeti a "faszparasztja"? Lehet hogy csak egy másik faszparasz(szavaiddal élve
) figyelmét akarja felhívni hogy semmibe se kerülne ha úgy állna hogy elférjen mellette.
Akadályoz talán? Ha igen akkor még igazat is adok, viszont ha csak az zavar hogy ő elfér ott is ahol te nem akkor gondolkozz el hogy ahelyett hogy egyedül foglalsz egy autónyi helyet az úton mehetnél motorral is.
Ja és gondolom hogy az nem háborít fel így hogy hétvégén három 40+-os(nem a friss jogsis felelőtlen) motoros halt meg úgy hogy kettőnél az autós volt a hibás.
-
válasz
MasterMark
üzenetére

-
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
De en nem arrol beszeltem..az nem zavar?
Arrol beszeltem, amikor peldaul a Konyves Kalman koruton a haromsavos uton ugye a delutani forgalomban a motorosok 50-60- nal mennek el tolem jobbra, a ket parhuzamosan halado kocsisor kozott.
Ha kicist tobbh helyet lat, athuzodik a masik savba (persze iranyjelzes nelkul), majd vissza az enyembe, es megy, mint az okorhugyozas. Ha van eleg helye, jobbra elmegy az auto mellett, ha nincs, probalkozik balrol.
Aztan amikor piros lampahoz ersz, es megallsz, akkor preselne at magat a ket auto kozott, es ha nem huzodsz el elole, akkor pofazik a faszparasztja, meg mutogat, meg bogeti az ocskavasat.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Azért ő maga csak tudja mire gondolt és írta is. Vagy ti parafenomének vagytok, hogy jobban tudjátok mire gondol a másik, mint ő maga? Beszarok komolyan.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Mi volt hülyeség abban, amit írtam?
-
amargo
addikt
Szerintem meg rosszul fogalmazott aki ezt a két mondatot leírta.. csak nincs tisztában az előzés fogalmával kapcsolatban.
És a beidézett paragrafus a helytálló és a költő is inkább erre gondolt. Nagyon ritka az a vadbarom motoros, aki 100-130 közlekedő kocsik között tép el.
-
dh66e
veterán
Egy biztos a motorozás nem játék.
[Budapest] Ezt sajnos láttam-na nem a balesetet csak a felfordulást- ott mentem el mellette.
-
válasz
Khelben
üzenetére
A mondandója azt gondolom két szakaszra bontható, ő is így fogalmazott.
Egyrészt jobbról nem előzünk, így például a két kocsisor között elnavigáló motoros máris szabálytalan, ha tőlem jobbra tolakodik.
Ez valóban teljesen szabálytalan.
Másrészt meg be lehet állni a sor végére a motorral szépen, és ott várakozni, ahogy a többi jármű teszi.
Itt megteheti, hogy előre sorol, de nem kötelező. Erre igaz, amit beidéztél.
-
Khelben
nagyúr
a két kocsisor között elnavigáló motoros máris szabálytalan, ha tőlem jobbra tolakodik. Másrészt meg be lehet állni a sor végére a motorral szépen, és ott várakozni, ahogy a többi jármű teszi.
Nekem ebből az jött le, hogy a probléma az álló kocsisorban előremenő motorosokkal van.
-
Khelben
nagyúr
válasz
üzenetére
Egyrészt jobbról nem előzünk, így például a két kocsisor között elnavigáló motoros máris szabálytalan, ha tőlem jobbra tolakodik. Másrészt meg be lehet állni a sor végére a motorral szépen, és ott várakozni, ahogy a többi jármű teszi.
Kellene az a KRESZ vizsga pár évente.

KRESZ 36.§ 12. Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állnia, - előre sorolás céljából - kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)