Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
A videón látott helyzet elég egyértelmű és nem jó, ha kiragadsz részleteket, mert úgy már más a helyzet. Tanuló előtt, értelmes (még azt is lehetne annak nevezni, ha a T-s feltartotta volna a bunkót) ok nélkül fékezett és feltartotta, mehet Tajgetoszra, nem olyan bonyolult ez.
-
Reggie0
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Most nem lehetne semmilyen szabaly alapjan, de jo volna.
-
MasterMark
titán
válasz
Reggie0
üzenetére
Pont ezt írtam az előbb is, hogy nem mi döntjük el, hogy ő miért fékezett, még ha egyébként tudjuk is.
De még ha így is lenne, akkor milyen szabály alapján lehetne elvenni a jogsiját? Nem történt veszélyeztetés ahogy mondtam. Legrosszabb esetben is maximum akadályozás, amit a kresz megenged adott szituációkban.
-
Reggie0
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem csak ugy enyhen fekezett, hanem azert, hogy kikuldje a kulso savba. Nem mindegy milyen celbol tortenik a fekezes. Ha valaki rendornek kepzeli magat, akkor viselje is a kovetkezmenyeit.
-
Elemental
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Semmi extra nem volt. Ma hazafelé sokkal durvább volt, ahogy előzgettem

Jaj, ne hülyéskedjetek már, elvenni a jogsiját? Miért? Mert szépen lassan lefékezett? Semmi balesetveszély nem volt. -
Reggie0
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
De ez buntifek volt, meg az indexxel is jelezte, hogy miert csinalta. Aztan, hogy a buntetofek mekkora intenzitasu masodlagos kerdes. A jogsit igy is el kene venni, csak mondjuk 5 helyett 2 evre, mert enyhito korulmeny, hogy enyhen lassitott.
-
mephi666
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ja, csak ha balesetet okoz, mert túl jól sikerül a büntetőfék, akkor erre nem hivatkozhat a kiérkező rendőröknél
...felvétel alapján valószínű jogsija is ugrana pár hónapra -
maajsz
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Teljesen mindegy mindegy mi történt előtte, akkor sem játszol büntetés végrehajtót az utakon. Már pedig ez "büntető fékezés" volt, mert jól látható, hogy nincs senki és semmi a Toyotás előtt.
Amúgy csőrét valszeg az b@szta, hogy a T előtt nem megy senki és a külső sávban gyorsabban haladtak nála. Ettől még nem volt szabálytalan a tanuló, maximum kevéssé "gyakorlatias" és ezt akarta neki bemutatni, de ettől még nem lesz kevésbé gyökér. -
dh66e
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Pedig egyértelmű...""kiscsikó takarodj ki a külsőbe".
Igazi gyökér az ilyen. -
MasterMark
titán
válasz
mephi666
üzenetére
Ettől még common sense létezik. Másik topikban már kifejtettem, hogy én sem értem miért tötymörög ott középen a tanuló. Pláne nem jó erre tanítani, mert autópályán is ezt csinálják.
Ugyan tudtuk mi is, hogy lakott területen nem kell jobbra tartani, de nekünk mindig úgy tanították még, hogy jobb oldalt menj.
-
mephi666
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Előzmény nem volt szerintem, annyira messziről jött a toyota... arra tudok gondolni, hogy leckéztetni akarta a tanulót, hogy takarodjon a külsőbe, mert a belső a nagyf*szú terepjárósoknak van fenntartva... csak azt felejtette el, hogy városban nincs jobbra tartási kötelezettség párhuzamos közlekedés esetén
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Oké, eltér a véleményünk.
-
MasterMark
titán
Azt hogy ok nélkül fékezett, nem te döntöd el hátulról. Nem hirtelen fékezett, csak lassított. És igen akadályozta a haladásban, de nem történt veszélyeztetés.
Kíváncsi lennék ennek az előzményére, hogy mi történt, és mit akart mutatni a toyotás. Mert szerintem nem véletlen indexelget miután lelassított.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Szándékosan és ok nélkül fékezett előtte és feltartotta.
-
Tanulóvezető előtt büntetőfékező Toyota Szombathelyen
Ettől is elvenném a helyszínen a jogosítványt.
-
Reggie0
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
En meg a hidon megallast is ravarrnam, epphogy erintettek egymast az autok.
(#52080) Lauda: Ha belement volna hatulrol meg ennyire se tort volna ossze, igy meg meglepett. Nem szabad elrantani a kormanyt, csak nagyobb baj lesz belole.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Szintén: [link]
-
patomi
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
67 éves férfi .... Bakker mi van az emberekkel(?) Ennyi idősen lehetne már esze. Vagy MÁR elment.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Reggie0
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, a roller alatt a hagyomanyos rollert ertettem.
-
Reggie0
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
A rolleressel szemben nem lennek benne olyan biztos. Most tetelesen nincs sehova se felsorolva a KRESZ-ben, regebben pedig gyalogosnak szamitott. Hasonloan mondjuk a gorkorcsolyahoz. Pont az a keplekeny terulet, amibol barmilyen itelet kijohet, ugyhogy en inkabb nem kockaztatnam a kozejuk hajtast.
-
Elemental
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Meg amikor a zebra mellett van szaggatott sárga felfestés a bicajosnak, de ki van rakva nekik a macisajt. Ott is nagyon határozottan hajtanak. Egyszer egy ilyennél láttam, amint az autós befékezett, kipattant, a biciklist lekapta a bringáról, és elrangatta az elsőbbség adás kötelező tábláig.
-
Pickit3
aktív tag
Bringás átmegy előttem a zebrán... oké fék, megállok, még jön kettő, etc.. mindenapos dolog. Utána egyszer csinálok egy tudatos szabálytalanságot ugyanaz a bringás ott van és mellettem elhaladva mutogat. Tulajdonképpen csak egy egyirányú balra átlós parkolóban tolattam egy helyet hátra majd átlósan be is áltam, hogy ne a napon álljak, de neki már nem felel meg annak ellenére, hogy elég sok helyet biztosítottam neki, hogy gond nélkül elmenjen mellettem. Nyilvám ott van a másik oldalt a bringaút, de szerintem az Én szabálytalanságom jobban foglalkoztatta.
-
solena
tag
-
Reggie0
félisten
Alabb egy kep egy erdekes forgalmi szituaciorol, miszeritint ki tudja, hogy hova tilos behajtani? A tabla elotti szakaszon se zsakutca tabla, se kotelezo haladasi irany. Szerintetek mire gondolhatott az ut kezeloje?

(#52059) Lauda: Ugyes programozok nyelvtani elemzot is irnak, de nem javaslom, mert hatha nem ulnel tobbet a szamitogep ele. Amugy nem kell itt jelenetet rendezni, senki sem ir hibatlanul, nem akkora dolog azt irni, hogy nem ugy gondoltam...
-
NoLF
veterán
akár egy értelmes választ is adhattál volna a felvetett kérdésekre, akár azt is mondhattad volna, hogy "basszus igazad van, rosszul írtam" - de ez látom nem opció.
dugjuk hát homokba a fejünket, használjuk scripteket inkább, hogy a velünk nem egy szinten lévő halandók hozzászólásaival ne kelljen többé foglalkoznunk.
ámen!
-
-
-
Ez a megoldás sem gyenge. A többsávos pálya/autóút forgalmát keresztezed:

Ez konkrétan usa, láttam ilyet a litvánoknál is (nem biztos ez utóbbi, de valamelyik mára már független orosz területen). Angoloknál pedig teljesen hétköznapi az ilyen. Szemben két sávon jönnek ezerrel (oké, kint a 80-as tábla, de azt tudjuk az ilyesmit mennyire tartják be), közben meg aki át akar menni a túloldalra, az találja meg azt a rést, ahol átfér. Aztán vagy sikerül, vagy nem...
..Szerintem az ilyen megoldások nagy baleseti kockázatot jelentenek. -
bul07
nagyúr
Ázsiában is alkotnak a női vezetők

Lehetne elemezni hogy kinek melyik rész tetszik de vagy három eseten könnyesre röhögtem magamat
-
brd
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
A kettő között nincsen ennyire szoros összefüggés. Aki saját erőből (nem örökölt) lett gazdag, az általában inkább egyéb képességeinek köszönheti ezt (pl. kitartás, szorgalom, szociális képességek (ismerősök), könyörtelenség, egyebek; ill. néha csak szerencséje van, véletlenül belenyúl a tutiba), persze az igaz, hogy az átlagnál okosabbnak azért nem árt lenni, ha a gazdagodás erősen tervezett.
-
brd
nagyúr
válasz
Reggie0
üzenetére
Tökmindegy, melyik pontot, sőt, még az is lehet, hogy egyiket sem. A mai nyugati társadalmak jó részében egy egyértelműen bizonyítottan (pl. tetten érés) kártékony embernek is ugyanannyi joga van embernek lenni, mint a nem kártékonynak, sőt, ha megfelelő ismerősei vannak, több is (pedig néha egy nyilvános kínzás pl. gyilkosságért, emberek megnyomorításáért helyretenne pár dolgot a fejekben). Gondolom az oldal tulajai nem akarnak ilyen ügyekbe semmilyen szinten belekeveredni, nehogy gondjuk legyen (mintha a karhatalom valami olyasmi törvényt is kiszart volna az elmúlt pár évben, hogy a papír is felelős a rajta lévő tintát író ember tetteiért, de lehet, keverem valamivel).
-
Reggie0
félisten
Nem haragszom, amit irok pont a valosagot fedi. Te egy papiron elkepzelt idealis vilagban mukodo elmeletrol beszelsz, mig a gyakorlatban barmi miatt mehet barmelyik reszen a savnak, amire szamitani is kell. Azan, hogy o ugy latta, hogy a feluleti hullamossaga vagy a katyuk kozotti utvonal ott volt idealisabb es azert ment be azon el lehet filozofalni egy ideig, de ez az o dontese.
-
Reggie0
félisten
Tehat bemehet a savon belul barmerre, ha arra van barmi csekely oka. Fontos, hogy a lehetseges mertekben jobbratartva nem egyenerteku a szorosan jobbratartassal. Amugy mellekesen azt a kerekparosok eseten sem irjak mar elo. Ha mar az elozesre keszult, akkor boven eleg indok balra tartania a savon belul.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Ne viccel, 3 gyalogos volt a zebran terben elszorva es egyet se vette eszre az auto soforje. Raadasul amelyik elutotte az vagy 100 meterre volt a zebratol, mikor lelepett. Egyertelmuen az autos hibaja.
-
baryll
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Túl alacsonyra vannak belőve a hazai útviszonyokhoz képest a nagymotorok sebességhatárai, ezért már szinte csak a felezővonal közvetlen közelében tudnak normálisan közlekedni.
-
t72killer
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
jogos, mehet a máltai szeretetszolgálatnak

-
baryll
tag
Miért vesznek az emberek sok száz köbcentis nagymotort, ha nem azért, hogy úgy menjenek vele mint az állat?
Belenézek a tükrömbe a megengedett sebességgel haladva és nincs benne senki. Következőre mikor ismételten belenézek, már a kocsim faránál van egy nagymotoros a felezővonal mellett, és előzni készül. Hogy került oda? Miért nem az úttest jobboldalán közlekedik? Nagytöbbségük fittyet hány a szabályokra. Persze nagyon sokkan autóval is így közlekednek. -
mephi666
nagyúr
Hát lehet "kiszaladó kutyára" hivatkozni, de ha ilyen jó kamera van a buszban, akkor be lehet utalni szemészetre is a gyökeret...

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Én sem. Fényes nappal is folyamatosan nézek körbe az átkelés közben.
-
dh66e
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
A zebra túloldalán nem nagyon néznek körbe az emberek gondolván hogy az ilyen agyhalott sofőrök nem járnak arra.
-
dh66e
veterán
Egy klasszikus gyalogos gázolás.
-
válasz
Chris Kiki
üzenetére
Már mint mi tilos?
szerk: példákat írtam, hogy lehet segíteni egy balesetkor. Nyilván helyzet és sérülésfüggő a dolog.
-
-
válasz
Reggie0
üzenetére
Ezekhez azért nem kell fenoménnak lenni. Biztosítom a helyszínt, segítséget hívok. Ha szükséges és megoldható, leszedem a roncsokat a sérültekről, vizet adok neki, teszek oda valamit, hogy ne az orrába/szemébe/szájába folyjon a vér, az intenzíven vérző sebeket megpróbálom elszorítani/elkötni, a nyílt töréseket betakarom, hogy ne szennyeződjön a seb, ilyesmik.
Az ilyen nyomorékot pedig börtönbe kell zárni és örökre eltiltani a vezetéstől.
-
tsiga18
tag
TC csinált egy felmérést 30-as övezetben, elég elszomorító a gyorshajtók aránya
[link] -
t72killer
titán
Én azért még keresgélnék abban a törvénykönyvben, mit lehetne rásózni egy ilyen kreténre - bár a helyi népszokásokban nem szerepel az autó bezúzása, mint büntetés - úgy, hogy a delikvens benne ül.
A teherautós, aki elcsapta a négy rendőrt is megér egy misét. Úgy tűnik a bevándorlásiak nem mondták neki, hogy ez nem india...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ulefone RugKing
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ne essünk már túlzásokba ennyire.
...felvétel alapján valószínű jogsija is ugrana pár hónapra

..Szerintem az ilyen megoldások nagy baleseti kockázatot jelentenek.