Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
-
Integra
titán
most láttam tévében, hogy valami faszparasztidiótafaökör le akarta vágni a dugóban állást, áthajtott a benzinkúton levő automata autómoson a t4-es transzporterrel, de nem fért be és leszakította az egészet, ahogy van...
jaaaajnagyabaj..
-
mezis
félisten
válasz
mephi666
üzenetére
Egyetértek. Gyalogosként én is azt vallom, hogy könnyebb nekem lassítani, megállni, mint az autósnak. (És kisebb a környezetszennyezésem is elinduláskor, gyorsításkor
.)A gyalogosoknak kedvezőtlen időjárásnál pedig autósként igyekszem tekintettel lenni a gyalogosokra (a napsütés 36 C-fokkal sem olyan nagy öröm a 60 C-fokos aszfalton...)
-
Manitou
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
Egy csomó balestet a románok csinálnak

-
AMD Power
titán
válasz
fekeandras
üzenetére
Ezek a hülye Románok megvannak húzatva?

-
fekeandras
őstag
Már meg sem lepődöm...
: [link] -
-
proof88
addikt
válasz
Manitou
üzenetére
oké, igazad van, megnéztem
my bad
Viszont a fenti rajzolt esetben a KRESZ szerint mindenképp meg kell állni a bal oldali autó mellett és csak akkor szabad továbbhaladni, ha megbizonyosodtál arról, hogy nincs gyalogos. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ha átlátható az egész zebra és a járda balra és jobbra is és sehol sincs gyalogos, akkor simán mész tovább. De elvileg ezért is megbüntethet a rendőr, nem? Hiszen mindenképp meg kell állni a KRESZ szerint, és csak utána kezdhetsz megbizonyosodni arról, hogy továbbhaladhatsz-e.
Mint a STOP táblánál, ott is kötelező megállni és csak utána nézheted, hogy jön-e valami vagy sem. -
-
proof88
addikt
válasz
Manitou
üzenetére
Mi számít "közvetlenül előttinek"?
Én nem tudok ilyenről. Ha zebra előtt megáll egy autó, akkor a másik sávban is meg kell állnia a másik autónak. Csak vannak parasztok, akik nem állnak meg, ezért szokták azt csinálni, hogy félig keresztbe állnak meg a zebra előtt, hogy más autósnak ne legyen lehetősége elmenni és veszélyeztetni a gyalogokat.
De egyébként ilyet, hogy zebrán tilos előzni... azt ne felejtsük el, hogy az előzés az, hogy elhaladsz a másik mellett... ezt lehet zebrán csinálni. De ha a gyalog át akar menni és soksávos az út és egy autó megáll elengedni, akkor a többi sávban is meg kell állni. És ehhez nem kell látni a gyalogot. Ha valaki megáll zebra előtt, akkor meg KELL állni másnak is.szerk.: de a fenti eset nem ilyen, ugyanis a kanyarodó autós nem azért állt meg a zebra előtt, mert ott akadály lehet, hanem mert balra akar kanyarodni. Ettől függetlenül a jobbról előző ember hibázik, de nem azért, mert előz, hanem mert nem áll meg a zebránál. De nem azért kell megállnia a zebránál, mert megállt egy autó balra, amit megelőz, hanem mert zebra az zebra és gyalogos le akar lépni.
lajafix: ezért kéne a KRESZ-oktatás egy részét kötelezővé tenni az ált. suliban meg középsuliban is, hogy a gyalogosokra vonatkozó részt minimum tanítsák ott is.
-
jerry311
nagyúr
válasz
PazsitZ
üzenetére
Ha lelépne, az lenne a legjobb. Ha legalább arra nézne, amerről jön autó, már az se lenne rossz. Ami miatt szakadt a cérna, hogy rendszeresen néz arra a balfasz, amerről nem jön autó. Nem messze jön, hanem egyáltalán nem jön, a látóhatáron belül nincs autó és arrafelé bambul. Hát az ilyen pusztuljon meg a járdán.
mephi666
Nem a zebrán előzött, hanem előtte. Két külön dolog. -
mephi666
nagyúr
válasz
jerry311
üzenetére

ez a pontos helyzet... több oldalon is van zebra, de ez most itt nem lényeg... ott van a kanyarodni kívánó kocsi, mögötte a sietős, meg a gyalogos... ilyen esetben, ha valaki elcsapja a szerencsétlent a zebrán, akkor az simán "csak" gyalogost gázolt, vagy valami még jön rá, hogy tette mindezt előzés közben? nem tanultam kreszt, de logikára épül nagyjából...
nem csak akkor szabályos jobbról előzni, ha nincs zebra a közelben és nincs jobbra is elágazás? -
PazsitZ
addikt
válasz
jerry311
üzenetére
Értem a problémádat és igazad is van, de sajnos a gyalogosoknak reakciója sem alaptalan. A bunkó közlekedési morál eredménye ez, hogy "félnek" lelépni csak úgy az úttestre.
Sőt mint feljebb írták is, még bőven ma is téged bunkóznak le ha megállásra "kényszerítesz" egy kocsit. -
jerry311
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
Balra kanyarodó autót, csak jobbról szabad előzni, nincs ebben semmi szabálytalan.
Csabee.
Aki zebrán gyalogost gázol, az sikeres ember nem lehet. Viszont a zebrán bicikliző embert el szabad ütni. Legalábbis ezt a szabályt sikerült kihámoznom, abból a bírói döntésből, ahol én húztam a rövidebbet, mert összetörtem egy taxit, zebrán biciklizve. -
Csabee.
nagyúr
válasz
lajafix
üzenetére
de a sok gyalogos is ilyen bamba.. hiába villog neki az ember hogy menjen már.. nem képes lelépni az úttestre! én ha bringával is vagyok és zebra van akkor legurulok és megállnak az autók.. csak mutatni kell azt hogy te át akarsz menni.. nem csak ott állni mint egy f...
picit erőszakosabb az ember és elengedik! (vagy elütik , bár nem hiszem) -
mephi666
nagyúr
válasz
jerry311
üzenetére
én meg úgy szoktam, hogy már előre szétnézek mindkét irányba... felmérem, hogy van/nincs forgalom... ha nincs, akkor megyek, mint a meszes... ha viszont valamelyik oldalról kocsi közeledik, akkor ha lassít, átmegyek előtte... egyébként meg engedem, hogy menjen... olyan alapon, hogy nekem könnyebb megállni, mint neki lefékezni... csomóan tolerálják ezt...

egyébként volt már olyan, hogy kishíján elcsaptak, mert balra tőlem volt a kereszteződés... láttam, hogy egy furgon megállt, mert kanyarodni akart neki balra... jobbról senki nem jött... leléptem, de azzal a mozdulattal léphettem is vissza, mert a kanyarodó kocsit jobbról előzte vagy 60nal valami paraszt és majdnem elcsapott...
rühellem az ilyet, ha a holttérből előbukkan valaki... ráadásul jobbról előz... -
jerry311
nagyúr
válasz
Simon István
üzenetére
Én is így mentem át a zebrákon és minden olyan helyen, ahol a gyalogosoknak elsőbbsége van.
Most is így csinálom, csak éppen autóban ülve. Elszakadt a cérna, amikor nap mint nap lassítok, megállok zebránál a gyalogos meg bambán néz az autóra vagy rosszabb esetben teljesen másik irányba. Ilyeneknek adjak elsőbbséget? Minek? (esőben azért még mindig figyelek a puhatestűekre, ők áznak, én nem, szóval hagy menjenek, nekik sietősebb.
) -
aphra2
senior tag
válasz
Simon István
üzenetére
Nem, 1 sáv oda , 1 vissza, (nem 2 sáv) tömött kocsisor, előzni ép ésszel nem megy ki senki mert nincs annyi hely hogy bárhova beférjen, de van aki kimegy mert majd valaki úgyis beengedi, na ilyenkor vagyok genya ,mert én nem engedem be,.. a pofátlanságot nem dijjazom.
-
aphra2
senior tag
válasz
zsolt1129
üzenetére
Én ilyenkor genya vagyok, még gyorsitok is , nehogy elém jöjjön be, szívjon a paraszt ha akkora tahó, hogy tömött sornál kimegy előzni, és arra számit , hogy valaki majd beengedi.
Volt már mikor mutogattam is a köcsögnek , elém nem, esetleg csak mögém...Calogero: szoktam Debrecenbe menni, a nyugalom szigete Pesthez képest, még csúcs időben is, csak a pirosnál lévő közbe zöld lámpával nem tudtam hirtelen mit kezdeni, Pesten ilyen nincs.
-
AMD Power
titán
Nekem már nem csak a BMW meg a 20milkás autó tulajokkal van a bajom. Sok ember itt BP-n szerintem még a KRESZ-t se tudja.. sőt sokan szerintem még vezetni se tudnak normálisan.
-
zsolt1129
addikt
válasz
tibi666
üzenetére
Meg a 18-19"-os alufelniről ne feledkezzél meg.Az nem is ember,akinek nincsen krómozott alufelnije,és persze a menetstabilitásról made in china barátunk Wanli és társai prémium abroncsok gondoskodnak
.
Manapság meg kell venni a 4-10 millás verdára is a legdrágább felnit,és rá a legszarabb és legundoritóbb gumit. Feláll a szőr a hátamon amikor rá gondolok,akkor is
. -
tibi666
senior tag
válasz
vwpolopg
üzenetére
az az igazság, hogy egy ilyen autóban annyira más érzés az utazás, hogy el sem tudják képzelni az emberek, míg nem ülnek be egybe. és a nyugalmat irigylik sokat, amit ezek nyújtanak. a csend, az erő, a kényelem.
persze ez nem változtat azon, hogy sok paraszt van a sofőrök között, de a többi autós között is. alsóbb körökben is népszerűek az ilyen autók, ők pedig egy clioban is ugyanígy viselkednének.
viszont én meg a passzátosokkal vagyok előítéletes. a legtöbb seggemben jövő, villogós, pattogó köcsög passzátot vezet. vett egyszer egy pédétádéit magának, ami érzésre elég korrektül megy és azt hiszi, hogy ő a király. falun biztos.

-
zsolt1129
addikt
Az vicces lehetett. Én is voltam egy hasonló eset tanúja. Ott egy lassújárműtől torlódott össze a kocsisor (kb 1-1.5 km). Mögöttem az 1200-es előzésbe kezdett. Tényleg csak a jóindulaton múlott,hogy visszaengedték a sávjába. Csak had menjenek,ők biztosan fontos emberek....

-
KrAt
veterán
Jövök haza, látom, egy autó 80%-ban az én sávomban van, és nézegeti, lehet-e előzni, mindezt 20-nál, tömött sorban.. Rávillogok, mégis mi a faszt csinál.. Erre a válasz: mire mellé érek, rámrántja a kormányt.. Én is elrántottam, reflexek rendben.. Mondom akkor bazdmeg..
Kitaláljátok, mi ült a volán mögött? Nyert, cigány...
-
Calogero
addikt
Autómosás

-
jerry311
nagyúr
válasz
fekeandras
üzenetére
Mentők/tűzoltók szerintem legfeljebb csak vért hagynak a kocsikban, ami darabos az megy a zsákba.
-
zsolt1129
addikt
válasz
fekeandras
üzenetére
Aham. Messziről tényleg annak tűnik,de nekem fel sem tűnt volna

-
zsolt1129
addikt
válasz
fekeandras
üzenetére
Melyik? Hol?
-
fekeandras
őstag
válasz
vwpolopg
üzenetére
Az ott egy emberi fej?
#18036: Én honvédségi tűzoltó voltam.Egy akkori katona társam leszerelés után civilben elment tűzoltónak.Tapasztalatai szerint ha csak a nemzetiséget vesszük alapul honfitársaink után toronymagasan a román állampolgárok okozzák a legtöbb közúti balesetet magyarországon.Erre mondtam én pár hete, hogy "ennyi véletlen nincs..."

-
jerry311
nagyúr
Nooooormális???
Biztos, hogy be kéne engedni románokat a magyar utakra? Az utóbbi időben elég sok balesetet okoztak. -
vwpolopg
őstag
válasz
gamerkiller
üzenetére
Lehet nem fogalmaztam egyértelműen, sorry. Nem tudom, hogy következett be a baleset. De biztos vagyok benne, hogy az ő hibájából történt. Mindezt persze előítéletek nélkül...
-
vwpolopg
őstag
válasz
gamerkiller
üzenetére
Nem tesztautó. Hátul van neki:

-
gamerkiller
senior tag
válasz
fekeandras
üzenetére
Jéé! Ez itt van valahol nálunk, de fogalmam sincs hol. A 61-esen lakom...
(#18028) vwpolopg: De ez tesztautó nem? Hol a rendszáma?
-
vwpolopg
őstag
Ezt csak úgy, előítéletek nélkül. Hiszen nem mehetett gyorsabban a megengedettnél:

-
jerry311
nagyúr
válasz
kételkedem
üzenetére
Végül is ha valaki autószerelőnek tanul, akkor már 16 évesen is lehet jogosítványa.
Tippelem mind a hárman be voltak kötve.
-
proof88
addikt
válasz
fekeandras
üzenetére
vagányok voltak
-
zsolt1129
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
Az igen. Gondolom nagyon rutinos vezető lehetett,és ez sajnos egy 14 éves lány életébe került. Ha a fiú életben marad,akkor ez egy egész életre szóló trauma lesz neki,amit soha nem fog tudni feldolgozni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
fekeandras
üzenetére
Transitban nincs gyűrődő zóna.
Mellesleg kíváncsi lennék, hogy a 14, 16 és 17 éves gyerekek közül, melyiknek volt jogosítványa? -
Sipi16
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Azt hitte, hogy a tranzit sportkocsi?

-
fekeandras
őstag
-
jerry311
nagyúr
Villog és szirénázik. Nem halkan, nem halványan. Aki ezt nem veszi észre, azt ne engedjék az utakra vagy ha igen, akkor büntessék meg egy ilyen akcióért.
De leginkább fizettessék meg a sürgősségi szerviz és javítás költségeit, hogy 2 nap múlva újra az utakon lehessen az a mentő, ha nem javítható, akkor az új jármű beszerzésének költségeit.
-
mephi666
nagyúr
itt kecskeméten is volt kb 1hónapja, hogy belement valami román furgon(?) a mentőbe, mert nem adta meg neki az elsőbbséget
az, hogy valaki nem hallja, szerintem nem lehet kifogás... ("a trövények/szabályok nem ismerete nem mentesít alóluk" alapon) mindenki utazzon úgy, hogy figyeljen a környezetére... a rendőröknek/mentőknek/tűzoltóknak amúgy is elég éles megkülönböztető hangjuk van... normál esetben kb 1kilóméterről meg lehet hallani még a paneldzsungel közepén is... -
brd
nagyúr
Ebben az esetben szerintem nem kellene, hogy érdekeljen bárkit is a kifogás. Aki ennyire nincs tisztában a környezetével, járművezetés közben, az fizessen. Egyébként is, ezek a járművek villognak is ám, vagyis, néhány tényleg nagyon hülyén kívül, leginkább passzív szándékosság áll fenn (gyk. leszarás). Őket kellene legalább a közlekedésben megbüntetni, ha már máshol nem hajlandóak a sünök/korrupt bírók/'asztudjakik.
-
mezis
félisten
Mai zebrakalandom: állok a zebránál, készülök átmenni. Távolban nem túl gyorsan egy tanuló vezetős autó közeleg (30-as korlát van nekije). Gondoltam el is indulok, mert ha más nem, az oktató csak betartatja a KRESZ-t a tanulóval, már csak a sikeres vizsga érdekében is.
A hatodik érzékem azt súgta, hogy maradjak. Igaza volt. Nem volt szándékában átengedni.
(Átengedni ? Ilyen esetben legfeljebb én engedhetném el őt !)
Az autóban egyetlen személy ült, a sofőr. Bizonyára nem tanuló vezető. Nagy valószínűséggel oktató. Oktatni tudja ? -
mezis
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Nehéz bizonyítani a szándékosságot. "Szólt a rádió, nem hallottam semmit" a szokásos kifogás. A szemből jövő mentőautóra ez sem lehetne kifogás.
Én már párszor kerültem koccanásveszélybe a miatt, mert a szemből jövő mentőautó előzését indexel is jelezve lehúzódással, lassítással segítettem, majd amikor elhaladt mellettem természetesen húzódtam vissza a sávomba és a mögöttem jövő meg majd belém jött. Valószínű, hogy meg sem próbált lehúzódni.
Legutóbb a hátulról érkező mentőautóval jött össze hasonló "ciki", volt még mögöttem egy bamba én már rég lehúzódtam amennyire lehetett, ő meg lehúzódás helyett inkább előzni gondolt.
-
Integra
titán
ma a hungárián 4 db X márkájú 5-ös típusú autós őrült meg (egyetlen más autó sem), egyik sem tudott indexelni a dugóban toltak, villogtak, villamos sínen előztek, az egyik piroson át úgy, hogy hátul gyerekülés volt benne gyerekkel (ő is villamos sínen engem meg majdnem beleküldött a középső sávban mellettem haladó autóba..
nem, nincsenek előítéleteim, nincsenek előítéleteim, nincsenek előítéleteim... -
jerry311
nagyúr
válasz
Sipi16
üzenetére
Nekem is az átlagnál rövidebb hajam van (bár nem kopasz) és nem vagyok kicsi sem.

Valamint a kormányzár nemcsak lopás megnehezítésére jó.zsolt1129
Most nem arra gondoltam, hogy lelépett, hanem, hogy nem engedte el a mentőt és ráadásul még elé is kanyarodott, index nélkül...
-
NoLF
veterán
m3-on vannak még kamerák?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az ilyen "baleseteken" lehet jót röhögni, ahol az idióta sofőr magát sz*patja meg és semmi személyi sérülés nem történik... ez valami oklevelet kaphatna idiótaságból... 3danos baromarcúidióta nagymester...

A szöveget is olvassátok: előtte fél órával vették, és nem a tulaj vezetett. Hungary