Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gépötty
üzenetére
Ettol az autostol elvennem a jogsit par honapra. Agressziv elmebeteg idiota. Meg azt sem tudja, hogy a kerekparosok merre mennek tovabb, ugye egyenest es balra is lehetett volna tovabb menni, de mar anyaz. Utana a kerekparosok hamarabb elindulnak, gyorsitanak mint o, ezutan a keresztezodesben akarja oket megelozni, ami teljesen szabalyos lenne kerakparos eseten, de erre nem volt biztonsagos hely es tempokulonbseg sem, mivel az utca utana beszukult egy savosra, szoval a kerekparosok mindenkeppen fekezesre lettek volna kenyszeritve. Ott meg mar nem volt hova menniuk, az autos el sem fert volna mellettuk biztonsagosan. Ezen kivul ki voltak vilagitva rendesen. A kerekparosok nagy resze nem tud kozlekedni, de ok nem tartoznak ebbe a korbe.
philoxenia ahogy nezem a peugeot soforje szepen kiszalingozott a szelvedon. Igy jart, erre mast nem lehet mondani.

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
az volt leginkább szabálytalan, hogy egymás mellett haladt a 2 biciklis és az autós jelzésére kinyílt a csipájuk és ahelyett, hogy elengedték volna, ugyanúgy haladtak szabálytalanul és nekiálltak mutogatni is... jól feltartva... meg az elengedésnek se ez a módja, hogy az egyik balra, másik jobbra húzódik... senki se kaméleon, hogy egyszerre figyelje mindkettőt, miközben elhalad közöttük...
ma reggel jövök bringával, előttem anyuka normál méretű bringán, mellette jobbra 6év körüli lánya 2kerekű gyerekbiciklivel... olyan kilengésük volt, hogy az egész sávot elfoglalták... a nem kimondottan forgalmas úton megelőztem őket, de ezt a szembesáv közepén tudtam csak biztonságosan megtenni, nehogy elém csellenjen az anyuka
nem szívbajos az ilyen -
Moleman
addikt
válasz
üzenetére
Amennyire önérzetesek, kinézném belőlük.
Én nem nagyon szoktam dudálni, van 16 ezer lumen a kocsi orrán, elég hatékony véleményközlő eszköz, és nem kell hangoskodni. Kivéve ha az autóm testi épségét veszélyeztetik, pl rámhúzzák a kormányt. Ha valaki ki akarna szedni, valószínűleg ok nélkül lenne, és nyilván nem hagynám magam. Közvetlen támadás esetén pedig már megáll az "ijedtségből túlreagálás".
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Moleman
üzenetére
Két ilyen biciklis még ötvenévesen sem ellenfél nekem... Másrészt persze felesleges dudálni, mert nem old meg semmit, az max arra jó, hogy jelezzem valakinek, hogy ott vagyok. Anyázni meg azért felesleges, mert közlekedni nem az anyjuk tanította őket. Mondjuk, ha a hülye a hangot leveszi, akkor sokkal másabb lenne a videó megítélése. Akkor konkrétan csak azt látnánk, hogy föltartják és mutogatnak.
-
törölt tag
válasz
Gépötty
üzenetére
Sötét mindkettő. De szabálytalan a két biciklis volt.
1., Belső sávba? Eleve "belső sáv" csak akkor értelmezhető, ha páhuzamos közlekedésre alkalmas az út. De a jobb oldali sáv az kanyarodó sáv, tehát nincs külső meg belső sáv. A biciklis egyenesen akart menni, hova a fenébe álljon?
2., Elindulás után a biciklis nem tartotta be a jobbra tartási kötelezettséget. A bal oldali biciklis meg főleg nem, tehát lehet, hogy az autós nem egy IQ-bajnok, de az első alapvető szabálytalanság a bicikliseké.
3., Az autós mért feküdt rá a dudára? Fénykürt és egy rövid duda jelzésre elég lett volna.
4., Amikor a biciklisekre rádudált az autós, a biciklisek pontosan tudták, hogy szabálytalanul feltartják a szabályosan gyorsabban közlekedőt. Erre nem lehúzódik, hanem elkezd mutogatni. Tehát a szabálysértés teljesen tudatos, rosszindulatból fakadó cselekmény volt. Ez nem kisebb bunkóság, mint a dudálás. Illetve kérdezem, hogy ki a fene a biciklis, hogy őrá nem lehet rádudálni?
@Moleman: +1 "Örülhet, hogy nem szedték ki a kocsiból" ??? Dudálásért kocsiból kiszedés jár, ez oké? Akkor mi jár lehúzott ablakon anyázásért? Golyó általi halál? És a mutogatásért mi jár, kedves kolléga, fulladásos halál? Az arányos válasz ill. arányos retorzió fogalma megvan? Ha te dühödben rádudálsz egy régi mercire, mire kiszáll belőle négy indián, kiszednek a kocsiból és félholtra vernek, azt fogod mondani, hogy de jól esett, megérdemeltem a dudálásért?
Úgyhogy lehet, hogy az autós bunkó volt, de nem bunkóbb a biciklisnél, aki szándékosan szabálytalan volt.
-
Moleman
addikt
válasz
Gépötty
üzenetére
Mikor 3 hülye találkozik...
Pedig akár jó közlekedőtársak is lehetnének a biciklisek, gyorsabban kilőttek, mint az autó, ha jól helyezkednek, nem tartanak fel senkit. Az autós meg ott rontotta el, hogy már hamarabb ledudálta őket, minthogy útban voltak, örülhet, hogy nem szedték ki a kocsiból. -
Gépötty
senior tag
-
Bati0501
őstag
Ehhez képest még az oroszok is kispisták.
(A végén a boldogsága,h átjutott...az a legjobb.
) -
Moleman
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Ezt az ismeretségi köröm nagyon csúnyán cáfolja, rosszak a nők multitaskingban. Én, mikor home office-ban vagyok, egyszerre dolgozok (elég monoton meló), tévét nézek, másik laptopon Facebook chat, és van, hogy még élőben is beszélek valakivel a szobában. A nőismerőseim általában 1 dolgot csinálnak, azt is rosszul.
Autóvezetést főleg rosszul. -
mephi666
nagyúr
-
Sotho
őstag
Jól látom hogy női vezető? Egyszerre csak egy dolgot tudnak. Többször csapott el majdnem női vezető a zebrán mert kanyarodott és arra figyelt hogy gyökkettővel be tudja venni a kanyart. Nő előtte kereszteződés azelőtt zebra? Eszébe be jusson senkinek lelépni mert elüti. Bp 20 év tapasztalat a belvárosban sajnos. 90 % uk azt sem tudja hol van.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
én egyszer satuztam igazán nagyot, amikor még mellettem volt az oktató: itt kecsón mentünk be a duplakörforgalomba, erre jobbról jött a mentő, felbaszta a szirénát én meg hirtelen ahogy megláttam, bele is álltam a fékbe, hogy elmehessen előttünk... oktató nyugtatott, miután majdnem megfejelte a műszerfalat, hogy legközelebb ilyet inkább ne... megáll ez a kocsi kisebb fékre is és nem volt olyan közel az a mentő
pár héttel később máshol futottunk össze mentővel, ahol 1+1 sáv volt, mögülünk érkezett a mentő én meg inkább átengedtem neki az úttestet, lehúzódtam teljesen a "parkolóba" (itt megdicsért, hogy jól cselekedtem)próbálom kerülni a hirtelen/nagyobb fékezéseket és ez megy is... néha csúszok bele úgy lámpába, hogy "na, akkor nagygáz, vagy nagyfék?" ...ha nincsenek közel mögöttem, akkor általában a féket választom, ellenkező esetben bennem van a para, mert asszony húgáékba is így szálltak bele, hogy ők megálltak fullpirosra, a mögöttük levő meg azt hitte, hogy még átmennek...
ui: ami egyszer durva volt... főnökkel mentünk dunaújba az 52esen, messziről láttuk, hogy jobb oldalt vár egy suzuki terepjáró, jönnek szemből többen, mögöttünk is 1 autó... közeledünk jó 90es tempóval, már majdnem odaértünk, amikor felhajtott/kanyarodott neki balra... főnököm rendesen beleállt a fékbe, húzódott jobbra és kb centiken múlott, hogy nem kaptuk el... aki mögöttünk jött, szerencsére fékezett szintén meg nyomta a dudát is ezerrel (mintha azzal bármit is elért volna) ...szép lett volna ott megdögleni a kalapos vén suzukis f@sz miatt (beleégett a feje a retinámba)
-
MaciG
addikt
Nem valami rutinos. Simán félrehúzhatta volna...

-
mephi666
nagyúr
ez gondolom megvolt mindenkinek
(itt egy hosszabb ugyanebből) ("bimmbummkicsikocsibimmbummkicsikocsijóautó") -
AMD Power
titán
Minek az öv mi?

-
dragonfx
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
simán...

bármi lehet.... -
dragonfx
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
én se matt részegen mondom de mindneki tudja emnnyit bir és tudom hogy 3-4 fele sután még biztonságosan vezetek valaki egy doboz sör után sem valaki meg egy üveg vodka után is.
bicajozás piásan veszélyesebb eskü mint a vezetés...ott nincs stabilitás csak te a stabiitásod nincs az hogy megállsz és kész mert ott eldőlsz borulsz.
piásan játszani nem angyon probáltam volt párszor kisérlet rá, nem ment, általábana billentyűzet sinylette meg.

-
válasz
philoxenia
üzenetére

Isten ments, hogy engem ilyenre kerjenek.

-
válasz
mephi666
üzenetére
Nem.
Csak azonos jarmukategorian belul vehetnek el. Tehat ha nagymotorral ittasan elkapnak, akkor elvehetik a B-t is, vagy forditva. Ha van segedmotoros jogsid es azzal elkapnak, akkor a segedmotorost veszik el, viszont ha B-vel vezeted a babettat es ugy kapnak el, akkor elveszik a B-t is. De ilyenkor lehet kerni, hogy csak kategoriatol tiltsanak el, hogy a tobbi megmaradjon.
Ez vonatkozik az elso peldara is, kerni kell, hogy csak az A-t vegyek el, mert a tobbire szukseg van.philoxenia

-
mephi666
nagyúr
nem volt pár éve ilyen hülye szabály, hogy ittas bringázás miatt elvehetnek A/B jogsit is?
tisztára így emlékeztem, meg persze a többtízezres bírság, amit oszthatnak... szerencsére nincsenek igazán távolságok városon belül: legutóbbi karácsonyi céges vacsora után is 15perc alatt hazasétáltam: persze gondoskodtam arról, hogy legyen bennem megfelelő mennyiségű fűtőanyag 
-
válasz
mephi666
üzenetére
A kerekparos ittas vezetesed nem veszelyezteti a jogsidat.
A kerekpar vezetese meg csak engedelyhez sem kotott. Csak az azonos kategorian beluli ittas vezetes okozhat gondot. A kerekpar => jarmu, szgk => gepjarmu. 
Mindettol fuggetlenul nagyon okosan teszed, hogy nem bringazol ittasan.

-
mephi666
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
még amikor jogsim se volt, történt hogy egész délutáni-esti piálás (fél liter vodka, 6-8 sör) után probléma nélkül hazajutottam a városban 4-5km-ről... bicajjal
...amióta van jogsi, azóta a biciklis ittas vezetésre is jobban figyelek... (nem hiányzik, hogy ilyen baromság miatt elbukjam kocsira) autót meg egyszer vezettem 3-4 feles után, szigorúan magánúton asszony nővérénél... ott meg se büntethetnek meg a földúton 20-30nál gyorsabban nem is nagyon lehetett menni, gond se volt... megfogadtam, hogy piásan vezetés az tabu... akasztanám is magam, ha egyszer így okoznék balesetetkonzolon meg benyomva vicces "vezetni", a bajok nálam ott kezdődnek, amikor elálmosodok a kellemes motorzúgástól... forza-ban nem egyszer volt, hogy egyszerűen elaludtam mugello hosszú egyenesében

-
AMD Power
titán
-
Elemental
addikt
Én egyszer vezettem részegen életemben, de az motor volt. Kb 50 méter után zúgtam is hatalmasat.
Jobbra balra jobbra balra puff.
Autót még nem vezettem ittasan a 19 év alatt, de ha már felelőtlenség...
15 évesen kitoltam fater autóját a garázsból, és elvittem pár körre
-
AMD Power
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Így a legjobb.

-
Moleman
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Én is csak a mélygarázsban szoktam odébb állni szerelés közben/után, 2-3 sörrel, nem szokott problémát okozni, de kicsit stresszes. Álmosan veszélyesebb, egyszer hajnal 3-kor kellett mennem a reptérre, 2 óra alvás után. Meghúztam a melós kocsit egy oszlopon (még nem voltam hozzászokva, hogy 5.2 méteres).

Viszont régen szimulátoroztunk a haverokkal ivás közben (LFS+G25), az nagyon érdekes volt. 3 sörig szépen javultak a köridők, valószínűleg a kockázatvállalás növekedése miatt, de még nem voltunk annyira részegek, hogy ne adja ki. Aztán a harmadik sör után átkattant valami, és onnantól estünk-keltünk (bár néha később is voltak jó pillanatok, a világrekord-közeli körök 5 sör és 3 feles után születtek, de az csak a szerencsén múlott, már alig láttam).
-
mezis
félisten
válasz
Elemental
üzenetére
Nekem is ez volt az egyik tapasztalatom az alkoholos befolyásoltságnak. Csak kb fél dl töményet ittam, havert éjszaka egy forgalommentes úton hazavittem az 1 km.-re lévő szállodába, aztán vissza. Máskor ilyenkor vissza tudtam emlékezni az út "eseményeire", de ebben az esetben csak annyira, hogy beszálltunk, odamentünk, aztán haza. (Volt azért közben pár kereszteződés, stb.)
(Még mielőtt valaki rendőrőrt kiabálna, semmi különös esemény nem történt, több évtizeddel ezelőtt követtem el és külföldön.
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen, thalia volt, itt is van kep rola: [link]

Lehet ha mindenki be van kotve, kisebb serulesekkel kiszalnak a kocsibol, nem tort ossze annyira a kocsi. Mondjuk a B-oszlopba igy is bele tudsz fejelni, ott valszeg nem volt legzsak benne, de az meg inkabb az elol uloket veszelyezteti, azoknak meg nem lett baja.
-
Elemental
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát, vannak ilyenek. Sajna haverom is ilyen, bár ő egyedül nyomja, de volt, hogy elment kocsival valahová, berúgott, majd másnap felébredt otthon, nem emlékezett rá, hogy hogyan ért haza, de a kocsi a garázsban volt.
-
MasterMark
titán
Hogy lehet, hogy ittasan képes valaki odaülni és vezetni? Pláne ha nem csak ő van az autóban.
-
Sotho
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Az elöl ülőknek oltári szerencséjük volt, a csajszi is kirepülhetett volna az ablakon csak lehet alacsony növésű és megfogta a műszerfal. Légzsák nuku hány éves lehet ez az autó?
Szegény srác, rohadt övet be kell kötni.
Volt egyszer hogy beültem ismerős mellé kötöm be az övet, erre azt mondja csak ide megyünk a közelbe nem kell bekötni, gondoltam , annyi eszed van neked is amennyi látszik... -
Halálos diszkóbaleset – Az áldozat születésnapját ünnepelték volna a fiatalok
Ennyit szamit, hogy beulsz-e abba az autoba, vagy sem. Sajnos mindig csak kesobb derul ki, hogy nem kellett volna..... Ismerem azt az utszakaszt, kanyargos rendesen, ittasan pedig kulonosen veszelyes.
-
Gépötty
senior tag
Na, ezt miért kellett?
-
Elemental
addikt
Itt kanyarodtam ki jobbra. A zebra előtt megálltam nullára, elnéztem jobbra, majd balra (jobb oldalon látszik, hogy az épület, meg a kerítés szép nagy holtteret csinál), sehol senki. Elkezdek kifelé csorogni, miközben még balra volt a fejem, majd előrenéztem, és ott tekert egy bicajos előttem
Még fel is kiáltottam ijedtemben, kb 3 cm volt köztünk, épp meg tudtam állni. Jobbról egész nagy tempóval betekert a zebrára. Amúgy sem a kedvencem, ha innen kell kihajtani, elég sok a takarás. -
válasz
philoxenia
üzenetére
Semennyire. De a magyar rendszer meg mindig jobban buntet. Keresel egy millat, fizetsz 10 ezer birsagot ugyan erre mondjuk. Csak erre gondoltam, hogy aranyaiban tobbet fizetunk, mint ott, megsincs elrettento ereje.

-
válasz
philoxenia
üzenetére
ilyen nálunk nem fordulhat elő, mert akkor a rendőrt megbüntetik
-
Calogero
addikt
-
TaaT
nagyúr
-
mezis
félisten
válasz
negroo
üzenetére
Ihen, az elmúlt évtizedek alatt két ilyen esetem volt. Először én menem a belsőben egyenesen, mellettem jobbra egy teherautó. Szerencsére fogott a fékem. A második esetben én gondoltam úgy, hogy mindent láttam, nem lehet a teherautó takarásában semmi. Volt.
Neki is jó volt a fékje, reflexe.Ezek után beégettem a programot magamba: soha, semmilyen körülmények közepette nem kanyarodunk ki jobbra lekanyarodó autó előtt. Még ha egy lapos kabrió, akkor sem !
-
TaaT
nagyúr
-
negroo
aktív tag
-
mezis
félisten
Az ütközés energiájából kiderülhet, hogy álló helyből nem lehet akkora sebességre felgyorsítani. Csak ilyen esetben ez inkább az örökösök ügye.
(Egyébként tényleg születési rendellenesség kell ahhoz, hogy ennyi belátással ne legyen valaki a többi közlekedőre. Vagy az ilyen sosem szokott balra nagy ívben kanyarodni védett útra ?
)Ha nem lenne ennyire egyértelmű a KRESZ logikájával (jobbkéz szabály), akkor logikusabb lenne a balra nagy ívben kanyarodó elsőbbsége, mivel jobbra kis ívben sokkal "könnyebb" a felkanyarodás, kisebb az ütközési veszély,...
-
-
Elemental
addikt
Egyszer volt egy vészes helyzetünk.
5-ös úton jöttünk sötétben, szemen összefüggő kocsisor. Az autót 50 körüli csaj vezette, én az anyósülésen, hátsó sorban hárman. Egyszer csak megjelent egy autóvilágítás előttünk. Valaki beelőzte a kocsisort velünk szemben, kb 150 méterre, és csak jött. Én ránéztem a csajra, láttam, hogy kicsit úgymaradt, fogta a kormányt, és meredt előre. Ekkor éreztem, hogy meg kell szólalnom. Mondtam neki nyugodtan: Húzódj le! Erre kicsit jobbra ment, és kikerültük. Még szerencse, hogy az 5-ös elég széles.
Az a véleményem, hogy sok baleset elkerülhető volna, ha mind a vétkes, mind a vétlen felkészültebb lenne. Bár van aki alapból alkalmatlan a vezetésre szerintem. -
mephi666
nagyúr
én még az ilyen helyeket utálom, mint ez: csomószor van, hogy érkezek, stopra megállok, balra kanyarodnék (legalább annyira megállok, hogy visszategyem 1be és már indulok is, ha nincs senki) ...elindulás után érkezik szemből a páciens, amikor már a védett úton haladok és megállás nélkül bevág elém, úgy kanyarodik jobbra... nem egyszer volt már ilyen helyzetben, hogy az előzékenységünkön múlt, hogy nem mentünk bele a tolakodóba és fékeztünk
-
válasz
Elemental
üzenetére
Én nem ítéllek el, gondolom csak azért csináltad mert jól beláttad, és biztonságosnak ítélted a manővert, csak a rendőr ez meglátta és ő a záróvonalra hivatkozott.
Igazából az a baj, hogy a többi résztvevő aki nem látja át ezt a helyzetet azt halálra rémiszted az ilyen dolgokkal.
Linkeltek már itt olyan videót, hogy valakire csak rádudáltak, erre annyira megijedt, hogy fának ment.
Nem tudhatod, hogy a többiek hogyan reagálnak egy ilyen előzésre. Ezért kerülni kell ezeket a helyzeteket. -
Elemental
addikt
Srácok, teljesen igazatok van.
Én azt írtam, hogy szoktam szabálytalanul vezetni, de azt nem, hogy felelőtlenül. Szerintem a szabálytalanság nem egyenlő a felelőtlenséggel.
Mint írtam abban a szituációban teljesen belefért, jól belátható volt messzire minden. -
Elemental
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Most jó nagy hülyeséget írtál. Az autópályán természetesen ha épp nem látok senkit az nem jelent semmit, mert ott jönni fognak szemben. Viszont egy előzés kb 6-8 másodperc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem szívbajos az ilyen

)
pár héttel később máshol futottunk össze mentővel, ahol 1+1 sáv volt, mögülünk érkezett a mentő én meg inkább átengedtem neki az úttestet, lehúzódtam teljesen a "parkolóba" (itt megdicsért, hogy jól cselekedtem)
womenpower.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak azonos jarmukategorian belul vehetnek el. Tehat ha nagymotorral ittasan elkapnak, akkor elvehetik a B-t is, vagy forditva. Ha van segedmotoros jogsid es azzal elkapnak, akkor a segedmotorost veszik el, viszont ha B-vel vezeted a babettat es ugy kapnak el, akkor elveszik a B-t is. De ilyenkor lehet kerni, hogy csak kategoriatol tiltsanak el, hogy a tobbi megmaradjon.

Neki is jó volt a fékje, reflexe.
)