Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
bocs de kilát rendesen elöre mivel ok nem volt igazan rá nem szamithatott arra h állóra lasitanak, vagy te egyböl satu féket nyomsz ha latod h belasitanak elötted ?
ilyesmit lattam autopalyas videon, gyerek kinéz a kamion mögül aztan pillanatban beledurran a belső savban álló autóba, na az is mit lathatott belöle szted ?
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Volt már ez a videó?[link]
Ha nem,akkor sztem érdemes megnézni.
/az egyes delikvensek sztem ismerősek lesznek,de ahogy az egész össze van vágva...király
/ -
IreN!CuS
őstag
-
degu
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Hát igen,mert ha nem is látja a táblát,a jobbkéz szabály szerint lehet,hogy nem lenne előnye...

-
mezis
félisten
Ez még durvább !
Higgyétek el, van aki beveszi. Akarom mondani megveszi.

Óvatosan a linkkel, az Eset bejelez rá!
[ Módosította: philoxenia ]
-
DigitXT
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
degu
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
A faszi úgy parkol a teheraútójával a kereszteződésben-minden nap-hogy *rátolat* a járdán! a stoptáblára,
teljesen eltakarva azt.
Szerinted ki fizet,ha két kocsi *összecsattan* a kereszteződésben? -
neduddki
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Reaper
üzenetére
Konkrétan én sem tudom a jelentés rendjét, de mivel a linken a táblákat nyilvántartandónak írják, kell legyen rá lehetőség. A tábla meg nem ismétlése természetesen nem jelenti azt, hogy nem érvényes bentre, csak ironizáltam, azonban bentről simán nem észlelhető, ha melletted mennek a külsőben nagyobb kocsival, bíróságon elvileg megnyerhető, csak kellően dokumentálni kéne. Ha a nyilvántartás szerint nincs a belsőben megismételve, nem mondhatják, hogy ott volt, csak most nincs. Felfestéssel, belső oldalon ismétléssel kellene ezt a táblát megerősíteni, így semmiképp nem alkalmas a funkciója betöltésére. Ha jelentve van megfelelő helyre dokumentált módon, nagyobb eséllyel lehet védekezni esetleges sebességtúllépés estén. Persze, ha a fotón mondjuk a külsőben vagy, akkor ez esélytelen.
Velük kellene fölvenni a kapcsolatot.Eredményes fellebbezés, bár nem pont ilyen eset, de... [link]
"A táblák kihelyezése, a forgalmi rend meghatározása a közút kezelőjének feladata. Első körben tehát a törvény szerint is a közút kezelőjéhez kell fordulni. Ha a kezelőtől kapott válasszal nem ért valaki egyet, akkor fordulhat a Kormányhivatalok Közlekedési Felügyelőségeihez, illetve az NKH-hoz – tudtuk meg az igazgatótól. Kifejtette, a rendőrségi intézkedéssel szemben a közlekedési hatóság nem járhat el. – A közlekedési felügyelet csak kirívó esetekben kezdeményezi hivatalból a forgalmi rend felülvizsgálatát ."
Még egy lehetőség: [link]
"lépéseket tesznek annak érdekében, hogy az illetékesek pontosítsák a közúti jelzéseket: helyezzenek át egy KRESZ-táblát, vagy fessék át a burkolati jeleket" -
Reaper
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Szombathely szerint érvényes volt a belső sávra is, bár meg sem próbált ismerősöm fellebbezni, inkább befizette. Hogy jelentve lett-e már a tábla, azt nem tudom. Hol lehet ezeket jelenteni, mi a procedúra?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Reaper
üzenetére
Az például egy szabálytalanul elhelyezett tábla, jelentette valaki? Amúgy meg a belső sávra egyáltalán érvényes?
"2.1. A közúti jelzőtáblákat úgy kell megtervezni, azokat úgy kell alkalmazni és elhelyezni, hogy a közlekedők szükséges és elégséges információt kapjanak közlekedésük közben az úton fennálló veszélyekről, tilalmakról, kötelezettségekről, valamint a lehetséges mértékig tájékozódhassanak követhető útirányukról és az úton elérhető úti célokról."[link]
Ennek nyilván nem felel meg.
Figyelemmel kellene lenni erre:
"5.5. A jelzőtáblák megismételhetők az úttest felett, illetőleg az úttest mellett bal oldalon (az út bal oldalán vagy a középső elválasztósávban), ha a helyi viszonyok következtében a jobb oldali jelzést azok a vezetők, akiknek szól, kellő időben nem észlelhetik." -
Reaper
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
A Hungáriát/KK-t azért tudom, mert szinte napi szinten járok arra, és végig meg van támogatva 70-es táblával, minden kereszteződés után. Csak van egy pár rejtett csapda, ahol a keresztút előtt 50 méterre ki van rakva a külső sávba egy 50-es tábla, ami előtt egyébként parkoló is van, és volt már, hogy teherautó parkolt oda.
amúgy itt van a tábla ami elől pl gyakran le sem metszik a fát: [link]#33876: Akkor tudod miről beszélek, ismered az "élményt"
#33869: Mogyoród és környékén van sok helyen 40-es tábla, ott elég fájdalmas közlekedni, de szerencsére nem olyan nagy táv, és még valamilyen szinten érthető is, mert azért az csak egy kertváros, és bármikor kirohanhat eléd egy gyerek, vagy házi kedvenc.
Persze sok helyen tényleg értelmesebb lenne a 60, de ugye ezek a szabályok mindig a leggyengébb láncszemekhez vannak igazítva. -
neko18
senior tag
válasz
Reaper
üzenetére
Erről eszembe jutott, hogy anno volt azt hiszem Borsodnádasdon, hogy végig 40-es tábla volt

Kb megőrültem mikor kitették, a tanuló vezetők csigáztak és kb mindenki ment ott 60-70el, még a rendőr is. Ugyan ilyenek is vannak Budapesten egy rakat helyen és nem értem hogy miért. Szerintem a nagyobb sebesség különbségekből több baleset szokott lenni mint, ha mindeni gyorsan menne, mondjuk egy ilyen helyen 60-al
-
Reaper
őstag
Persze lehetséges szabályosan közlekedni, de tényleg van 1-2 olyan hely, ahol ha nem mondják nem veszed észre a szivatást. Csak a Hungária/Könyves Kálmán krt-on van két helyen 50-es tábla (amúgy 90%ban végig 70) úgy elrakva kb 50 méteres szakaszra, hogy nem lehet észrevenni, pláne nem a belső sávból. Egyik a Hungária-Thököly kereszteződésnél, ahol rendszeresen mérnek is erre a szakaszra, a másik a Kőbányai úti kereszteződés. Na most én is azóta tudom, hogy egy ismerősöm kapott csekket eme félelmetesen veszélyes helyről. Viszont sokan nem tudják, és ha én lassítok is, akkor máris anyámat, mert nem értik miért megyek 70-nél mondjuk 60nal.
Szerk.: Ja a nem Pestieknek, ez mindkettő 2x3 sávos út, lámpákkal irányítva, tehán nem nagyon rohan ki eléd senki ezeken a szakaszokon. -
MaciG
addikt
Jópofa, de valaki magyarázza már el ez mit jelenet:
" a hazai közlekedés-szabályozás keretei között LEHETETLEN annyival menni, amennyivel szabad. (Volt is egy ilyen tesztünk: szabálytiszteletükre legbüszkébb olvasóinkat kértük meg, hogy közlekedjenek Budapesten egy negyedórát gyorshajtás (és más szabálytalanságok) nélkül. Senkinek nem sikerült"
Nem vagyok annyira ismerős Pesten ezért nem értem a dolgot. Ott annyira el vannak dugva a sebességet korlátozó táblák hogy nem veszed észre vagy mi?

-
-v-
addikt
Hát ez a szívemből szól.
-
Stafni
aktív tag
Ma hazafelé a Fóti úton mentem Fót felé, és az M0 felett átmenő záróvonalas hídon egyszercsak szirénát hallok, nézek mindenfele bódultan, hogy vajon honnan jöhet. Hát szemből! Egy fekete autó így előzte az előtte haladót. Innen üzenem, hogy a jó kurva anyját! Nem tudom, hogy tényleg rendőr volt e, de az előzés előtt kapcsolat fel a jelzéseket és utána egyből le. Hirtelen rántottam el a kormányt, majdnem a szalagkorlátnak mentem, vagy ha nem vezet valaki rendszeresen frontálisan ütközik. 1x1 sáv van záróvonallal.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Hogy ebben az esetben mi történt, azt nem tudom, de az én esetemben egy céges autóról volt szó, és magát a céget nem voltak képesek megtalálni az igénnyel. Anomália, elvileg nem lehetséges, de valahol valamilyen okból elsikkadt. Ez tény. Hogy a cím nem volt jó ahova küldték, vagy a könyvelés összefogta valamivel és lefűzte, azt már nem tudom.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
DeFranco
üzenetére
Létezhet, csak nyilván nem szabályos a hatóság részéről. Az viszont valóban furcsa lenne, hogy a közben legalább fél tucat hivatalos értesítésből semmit nem kaptak esetleg meg... Küldtek a gyorshajtásról, küldtek a NAV-tól korábban, ha szabályos volt az eljárás, ha van jövedelem akkor abból kellett volna már tiltani..
Ezt ellenben megkapták? -
DeFranco
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Amit leírtál, abban igazad van, részemről nem is írtam, hogy bedobják, csak hogy van kézbesítési vélelem.
Amiről amúgy szólt a legelső kérdésem is a kérdezőhöz, mi szerint megkapta-e az ismerős a bírságos levelet, vagy kézbesítési vélelemmel éltek feltehetőleg, mert akkor van helye a fellebezésnek, ahogy te is írod.
Azt viszont cáfolnám, hogy ez nem húzódhat el évekig, egy be nem fizetett gépjárműadó (szintén adók módjára behajtható etc.) miatti forgalomból kivonás esetében a felszólítástól számított 5 évre rá tudtuk meg, hogy ki lett vonva az autó a forgalomból kb. 2 éve, ami pont a műszaki vizsga kapcsán derült ki. Szóval ilyen létezik.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bitpork
üzenetére
Az ajánlott az teljesen más, az sokkal gyengébb, mint a tértivevény. Valamit kevertek szvsz. Kétszer viszik ki, azt tény. De ha nincs aki átvegye, akkor nem dobják be a postaládába... Kapnod kell értesítést arról, hogy küldeményed érkezett, ha direkt nem veszed át, akkor van a kézbesítési vélelem, de az nem szentírás.
A polgári jogi szabályok azonban lehetővé teszik, hogy amennyiben az érintett önhibáján kívül nem volta abban a helyzetben, hogy a hivatalos iratot átvegye, akkor a kézbesítési vélelmet megdöntse
Azonban a gyorshajtási ügyek nem húzódnak évekig, ha nem fellebbezel jogerőssé válik és behajtható lesz, azt meg nem három év múlva kezdik meg...Abban az esetben, ha a kötelezett fizetési kötelezettségének a teljesítési határidőig, önként nem tesz eleget, úgy adók módjára történő végrehajtásnak van helye, amelyet az ügyben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező adóhatóság folytat le. A végrehajtás során az adóhatóság jogosult a végrehajtást munkabérre, fizetési számlára, ingó és ingatlan vagyontárgyakra is lefolytatni.
A közigazgatási bírság befizetési határidejének elmulasztását követően az eljáró hatóság kezdeményezi a közlekedési igazgatási hatóságnál a szabályszegés elkövetéséhez használt jármű forgalomból történő kivonását.[link] -
válasz
philoxenia
üzenetére
Falun pedig de. Még az ajánlottat is simán otthagyja a postás.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
hiába tértivevény, ha másodszorra (?) sem veszi át, akkor kézbesítettnek tekintik.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
egész érdekes infók vannak benne, nem tudtam, hogy erre más szabályok vonatkoznak, mint az általános elévülés
ettől függetlenül, ha kiszabták a bírságot, csak nem fizette be (sokan vannak úgy vele, hogy mit nekik sárgacsekk, bagatell, aztán akkor indul be a sírás, amikor kiderül, hogy nem megy át műszakin az autó, mert már ki van vonva) akkor gondolom nem a fentiek az érvényesek
-
DeFranco
nagyúr
Megkapta a csekket? Ha igen, és nem fizette be, akkor nincs mit tenni, tejelni kell. Ha nem kapta meg, akkor lehet fellebezni, kérelmet írni, etc. általában méltányosságból könnyítenek a be nem fizetés szankcióján, jó esetben csak az eredeti bírságot kell befizetni.
Amúgy 3 év alatt tuti nem évül el.
-
Möhe
addikt
2011.06. hónapban történt gyorshajtás miatt eljárás indult ismerős ellen. Tegnap jött ki a levél hogy kivonják a forgalomból a kocsit ,mert nem lett befizetve a csekk.
Kicsit elkéstek vele nem? Lassan 3 éve történt. Mit lehet tenni? Fellebbezni?
-
mezis
félisten
Reanault Megane GT-ben, Citroen C3-ban magam cserélem az izzókat (Kötelező vagy sem, tartok az autóban tartalékot). Igaz a kiskorúakat távolabb küldöm, ne hallják mikor a designereket irányítom melegebb vidékre. És fájó szívvel gondolok a Citroen BX-re, amelyiken még behunyt szemmel is lehetett izzót cserélni....
Ma már az autóvezetői vizsga műszaki kérdése annyi, hogy mennyi az Autóklub segélyszolgálatának a telefonszáma ?

-
qdak
addikt
válasz
üzenetére
azert hozzateszem, vadi uj audi is majdnem kifolyatta a szemem, mindenfele bealito elektronikaval, ehez kepest haver kocsija H4 amit szidnak maradiznak, megsem vakit, pedig “olyan” izzos, nem vakit szembe, tompitottn jobban latok a kocsijaval, mint nalam refinel, pedig vettem tuti projektoros lampicsot. azt allithatom egyenesbesis (annyira nem jol vilagit h mindegy hova teszem, nem vakit)
ebbol csak azt akarom kihozni, h otthon is be lelet loni, h4 et is, meg 1 modernebb lampa is lehet szar.
a felszemu autora annyit, itt van fonok ronoja(renault), eselyed nincs kicsere otthon, szted egesz nap buszozna, vonatozna ha reggel kieg az egyik? meg attszervez mindent?
tegye a szivere a kezet aki ezert elkesne, inkabb melobol, meg buszozna, mert kiegett fele.
mondjuk arra en is pipa vagyok, ha hejzetjelzo se megy.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Zozzant
üzenetére
Led és led között nagy különbségek vannak, ugyanott ugyanakkor vettem két rendes foglalatos ledes "izzót" az olcsóbbik sokkal gyengébb volt és fehérebb is a fénye. Persze minden lednél jellemző, hogy látszani nagyon látszik a fénye, de a megvilágított területen elég gyenge megvilágítást ad, jobban vakít.
-
törölt tag
Az utóbbi időkben valóban megszaporodott a lámpagond az autósoknál. Sok a félszemű, a múltkor sötétben majdnem csattantam, mert kereszteződésben balról jött egy Octavia helyzetjelzővel...
A vakító lámpák okai:
1., Utólagos, a gyárinál erősebb fényforrás. Ezt fent leírtam, hogy soha nem lehet vakításmentesen megoldani, mert a sötét zóna (amit a szembejövő lát) több fényt kap, ezért a szintezés hiába jó, akkor is vakít.
2., Nem megfelelő szintezésű lámpa (értsd: magasra van állítva), így a szembejövő szemvonala még a világos zónába esik, naná, hogy vakít. Ez a legnagyobb jóindulat ellenére is előfordulhat, ha az ember elfelejti, hogy a lámpa szintezését minden izzócsere után felül kell vizsgálni. Miért? Nem azért, mert más az izzó, és máshová világít, ha az ember kicsit is minőséget vesz, ez kizárt. Hanem azért, mert izzócsere alkalmával megmozdítjuk a lámpatestet, amiben a magasságállító mechanika a mozgás hatására elmozdulhat! Nem valószínű, hogy elmozdul, de előfordul.
3., Nem megfelelő típusú izzó! Ritka, de van ilyen, például az Osram 65W-os offroad H7-ese. A normálnál hosszabb az izzószála, ezért a fényforrás kevésbé pontszerű, és ez is azt eredményezi, hogy túl sok fény jut a sötét zónába. Ugyanez előfordulhat kínai csodaizzókkal is, ahol az izzószál geometriailag nem ott van, ahol a lámpatest görbülete megkívánná, ezért a vetített alakzat torz, és itt is sok fény jut a sötét zónába.
A megoldás egyébként szerintem nem a bírságolás vagy a műszakira küldés. Utólagos kendácsolásnál lehet, de beállítás hiánya miatt nem feltétlenül bírságolnék. Kampányt kellene szervezni, ahol a rendőrség felhívja erre a figyelmet. Igen, kiterelni mindenkit, ellenőrizni, akinél nem jó, ott mondjuk 5.000.- Forint bírság, nem több. Ezt kellene rendszeresen, országos szinten csinálni. Csak ez pénzbe kerül, ennyi idő alatt lehet traffipaxozni is, ami hozza a pénzt.
-
mezis
félisten
válasz
üzenetére
Nagyon soknak találom a vakító tompítottal kozlekedő autót. (Tompított ? Fele tompított, fele távolsági ? De akkor miért a belső van a távolságin ? Azért mert fordított esetben vakítja az útszéli tábla ?
)(Az ilyeneknek fényes nappal szoktam villantani, ha nem zavarok másokat. Van hatása, többnyire fékezni szoktak, talán azt hiszik, hogy traffipax.
)Lehetne tenni ellene, de csak egyetlen módon: Olyan zárt rendszerben, mint a traffipax, véletlenszerűen szedni ki a közlekedőket egy parkolóba, ahol fényszóró ellenőrzés a megfelelő műszerekkel. Megfelelt, mehet tovább, egyébként műszaki vizsga bevonva, kap egy ideiglenes útvonal engedélyt és mehet műszaki vizsgára.
Néhány év és ugyanolyan mértékű visszatartó ereje lenne, mint a traffipaxnak. -
Zozzant
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Led "égőt" pont nem a tompított/reflektor-ba kell tenni az autón... hanem: index, oldal index, fék (bár a legtöbb ehhez is gyenge), helyzetjelző, csomagtér, belső tér. [link]
-
törölt tag
Kár, hogy nem szereztek be egy normális LED kitet. 40 ezer forint környékén kapható olyan H7-es kit, ahol 1db 24W-os LED teljesít szolgáltatot, hűtőbordával, ventillátorral, mindennel, szerelni kell, és úgy van megoldva, hogy a fény pontszerűen világít körbe. Van, amelyik 3000 lument ad le, az már Xenon szint, a fényforrás geometriailag jó helyen van. Viszont ezt bármelyik autóba bele lehet rakni, szemben a Xenonnal, ami sok autóval inkompatibilis.
Én a magam részéről egyiket sem pártolom, ugyanis a halogén világítótestek geometriája úgy van kiképezve, hogy a halogénizzó pontszerű forrású kb 1500 lumen fényerejével világítják meg a világos zónát elegendően, a sötét zónát meg kb 1 lux fényerővel. Ha ezt kicseréled egy 3x erősebb fényforrásra, akkor a sötét zónába küldött fénymennyiség is megnő. Tehát hiába világít helyesen a vetítőlencsés lámpa, a sötét zónára eső fénymennyiség akkora, hogy vakít.
A Xenon lámpatest úgy van kiképezve, hogy a sötét zóna 1 luxos megvilágítását a xenon izzó 3-4000 lumenes fényerejéből állítsa elő. Ezért nem jó utólag semmilyen xenon, mert a sötét zónára túl sok fényt fog adni.
-
neduddki
nagyúr
HI!
na tennap este az elso et szembegyivo felszmu vot....
udv
neduddki
-
mezis
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Sejtettem, hogy nincsenek csodák, a szélhámosok meg ki fogják használni a LED fényforrások újdonságát.
Megjegyzés: a cikk elején azonnal elhatárolódik a cikk írója a az "izzó" szótól, mert hogy ez a fénykibocsájtó valami nem izzik. Helyette az "égő" szót használja. Miért ez ég ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Talán a "lámpa" szó lenne a legkevésbé félreérthető. Aztán lassan majd hozzászokunk, hogy egy lámpában lehet, hogy ég valami, lehet hogy izzik valami de lehet, hogy csak úgy ontja a fényt magából.... -
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
-
-
Möhe
addikt
Ha elhagyom minden okmányomat akkor hogy lehet ideiglenes jogsit kérni? Illetve igazolni sem tudja ez esetben magát az ember. Mennyi idő amíg ezeket pótolják a hatóságok?
-
biga
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
És eleve ilyen lencsével szerelt szemüveget hol kapok? (Tehát nem csináltatásra gondolok)
-
qdak
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
sajna jobarat 60K+ koltott ilyenre, es nem mikodik, bar 1 probat megerhet.
koszi (R)mod: az lemaradt, h nem innen volt, otthon megnezem geprol.
-
qdak
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
engem 1 felszemu egyszer szepen megszivatott, mivel szar az ut szele alt kozep/vagyahol jo ott megyek, itt epp 1/4attengedve nem fejeled ki a tetot, nem epp jo latasi viszonyok, latom feny ut szelen, siman nem zavarva elferunk, ja ucso pillbe huztam kb beljebb, mert baratunknak full vak volt a bal oldal :@
leg a 2 bol 1 menne... -
neduddki
nagyúr
H!I
en voltam avilag negnagyobb logosa, de ezekkela temakkal en itt a vajuknal talakoztam igy asztan mi masra hivatkozzak:- )
udv
neduddki
mod: exexex: igy lassan 20 ev tavlatol fejbol tom honna szedteuk, de azt tom, hogy meg lettunk dicserve a kozulnsel hogy muijjen jol adatgaink vannak es mijjen jol hanzlatguk oket /foigyastzas adat aszaem a necar2-je volt:- )/
-
DeFranco
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
ksh adatot találtatok? nem hiszem... elég sok gépjárműstatjuk van, de inkább csak állomány, kor ilyenek.
persze lehet tévedek, nem tudom, nem ismerem a területet.
@[rvilike]: pedig kb. ez a processz, indirekt becslés. ezekre meg alkalmazol egy szakértői becslést, hogy mennyi a távmunka. robogó szerintem benne van abban a duddkinak kell
-
-v-
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
fogd meg a munkahelyek számát vond le a bérletek számát meg a bliccelők számát, vond le a kerékpárosok számát, és pont annyi jár autóval vagy gyalog
Captain obvious is here
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy van olyan is, aki otthonról dolgozik
Vagy robogóval / motorral jár be. 
(#33815) neduddki : te valami színötös szummakumlaude évfolyamelső voltál? Csak mert gyk. nincs olyan postod, amiben ne az egyetemi tanulmányaidról lehetne olvasni

-
mezis
félisten
válasz
DeFranco
üzenetére
Rengetegszer cseréltem már izzót. Soha nem volt szükség utána a fényszóró állítgatására. Ezeket az izzókat nagyon precíz geometriával készítik. (Igaz sosem noname-et, hanem többnyire Tungsram-ot használok.)
A tompított ellenőrzése nagyon egyszerű. Piros lámpánál az előtted álló autón látszik az ha probléma van vele.
Még a beállítását is meg lehet saccolni. (A használtan vett Citroen BX-emnél azt is kiszúrtam így, hogy foglalkozni kell vele. Volt egy kis deformáció a tartó lemezeknél. Javítás után ismét megfelelő irányba, -vízszintesen, függőlegesen- lehetett állítani.) -
DeFranco
nagyúr
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork
üzenetére
én nem tudok ilyenről. lámpa beállításakor magát a lámpatestet mozgatod, ahhoz meg cserekor nem nyúlsz, csak magát a H7-est (kinek mi) cseréled a fix foglalatban. semmi értelme.
nekem is volt egyszer, hogy vakítottam, ismerős ment előttem, az szólt, megálltunk benzoánkútnál, kiderült, hogy sikerült úgy berakni, hogy nem feküdt fel rendesen a peremre. siettem, nem figyeltem. fél mm-el állt arrébb, de már máshogy szórta a tükör meg a foncsor, és egyből vakított.
szóval ebből kiindulva valószínűleg a többieknél is nettó hanyagság, hogy csesznek megigazítani az izzót, ha egyszer szarul rakták be.
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
hI!
na tegnap niztem a kedvedert naffaluban amerre jartam, jellemzne negykorut es beso reszek kb felenel megy a tompitott
udv
neduddki
mod: qdak: az arohatt perpetummobiel se akarmukodni az fene megeszi...:- )
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/

)

Vagy robogóval / motorral jár be.