Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Khelben jól írja. A részeg autószerelő is visszavonta, de a nevében fizettek nekem.
-
-
-
Jadro
veterán
Berettyóújfalu felől érkező... Vajon román kamion volt és elaludt a sofőr? Csúnya csattanás lehetett.
-
IreN!CuS
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Részemről ez nem kijelentés volt hanem kérdés , mert nekem rémlik valami ilyesmi,hogy visszavonhatja a dolgot.De nem vagyok jártas benne majd a többiek megmondják a tutit.
-
-
IreN!CuS
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Azt visszavonhatja bármikor nem?
-
-
plömplöm
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
írtam már párszor itt is, de ezesetben újra: rámfordult egy csávó egy főútvonalvége/stoptábla kombó alól, én egy védett főútvonalon haladtam. tiszta ügy, ugye? nos, a rendőrség ~két hónapot ült az ügyön, míg végül meghozta az ítélet: az ellenfelem a hunyó. ő ezt megfellebezte, így automatikusan bíróságra került az ügy, mely bíróság az egész ügyet mondvacsinált magyarázatokkal megszüntette. még az ellenfél saját kgfb-ja szerint is a biztosítottjuk, az ellenfelem a hibás! ennek ellenére jelenleg még az elsőfokig sem jutottunk el. magyarul a rendőrségi határozat sem ér semmit ebben az országban.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Fogod magad -és ha van ügyvéded- írsz a biztosítónak és a rendőrségnek egy levelet, amiben leírod h 2 gyereked van akiket iskolába orvoshoz hordasz a kocsival, ami ráadásul a munkába járáshoz is elengedhetetlen. Nem is beszélve a szüleid eseti orvoshoz hordásáról, és ezekre tekintettel kérvényezed a vizsgálat soron kívüli lezárását, tekintve hogy a felelős megvan, de neked nincs annyi pénzed hogy megcsináltasd, arról nem is beszélve hogy a gépjármű egy hitel fedezete, ami a baleset miatt felmondásra kerülhet, ezáltal pedig könnyen az utcán találhatjátok magatokat gyerekekkel.
Keresd meg az illetékes ifjúságvédelmi előadót az önkormányzatnál és kérd meg hogy segítsen kicsit, hátha.
-
válasz
Reaper
üzenetére
Viccelsz?
Szűkebb utcákban ahol óhatatlanul közel vagy a keresztező utcából jövőkhöz úgy forgatom a fejemet mint egy lövegtornyot. Annyi barommal találkoztam már......... Most beszívtam és kb. még háromszor kerültem el hót tuti balesetet mert működnek a reflexeim meg a fékem! -
válasz
bitpork
üzenetére
Sajnos úgy tűnik nem igazán van esély peres úton. A spéci ügyvéd monta, hogy sem a baleset okozóját sem a biztosítót nem érdemes perelni mert bukó.......

Ráadásul a barom rendőri eljárás miatt még akkor sem állnak neki a javításnak ha minden összejön mert meg kell várni a rendőrségi határozatot ami EGY HÓNAP!!!!!!
Bazz ha egy hónapig tökölnek ezzel (nem is tudom mit csinálnak) ahol minden tiszta, világos a károkozó elismert mindent, nincs alkohol drog stb. csak egy egyértelmű szabály figyelmenkívül hagyás akkor meddig tart egy kusza vitás ügyben az eljárás?????
(ott is van ismeretség, talán meg tudják sürgetni, elég komoly ügy kb. alá kéne firkantani 2 papírt) -
Reaper
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
De szép is a jobbkéz... Egy ismerősöm hosszú szívás sorozat után végre elkezdhette használni a szinte teljesen felújított Calibráját, majd rövid időn belül egy kukásautó vetett véget az élvezetnek, szintén jobbkezes kereszteződésben. Ezért nézek én jobbra is balra is ilyenkor.
-
válasz
Khelben
üzenetére
Azon túl hogy ez így van, és perelni kell a károkozót, sajnos Magyarországon nincs precedens jog. A biztosítót, nem túl kifizetődő perelni, mert túl nagy a jogász-ügyvéd sűrűsége

Nekem , még 2000 előtt volt egy balesetem , ahol egy részeg autószerelő nem adta meg nekem a jobbkezes elsőbbséget, egy nála csak szerelésre otthagyott autóval. Ott nem akart fizetni senki. Azután az autószerelő már a bíróságon elismerte, és vállalta amit tett. -
Sajnos ez van. Rengeteg a paraszt az utakon....meg a felelőtlen.....
Az én esetemnél is azon akadtam ki, hogy nem egy diszkóból hazafelé lavírozó drogos tini, hanem egy 40-es, egyébként teljesen normális, udvarias ember, úgy, hogy mellettte ül a nője, így kihajt a főútra. Kis szerencsével lazán kinyírhatta volna a nőjét!Egyszer már összefutottam egy szellemi éhezőművésszel, mikor jobkezes kereszteződésben simán belémhajtott. Aztán kikiabál az ablakon, hogy jobbkéz, jobbkééééz! Erre visszaüvöltöttem neki, hogy téényleg te szerencsétlen, melyik a jobbkezed? Akkor megvilágosult és meghunyászkodott. A vadbarom azt sem tudta melyik a jobb keze!

-
biker
nagyúr
tegnap strandra menet parkolóban hátunk mögött gázfröccsel ugratja a kocsit a gyökér, kb 0,5m-re, asszony, nővérem, gyerek, én
hátranézek, kérdőn nézek rá, ő széttárja a kezét, hogy "mi van, nem csináltam semmit"
mondom neki ennyit: vigyázzál....
elkezd hőbörögni, hogy mi bajom van, odagurul közben mellém, látom, bent első ülésen 1 éves gyerek mózeskosárban, másik 3 éves hátul
mondom az a baj, hogy gázfröccsel ijesztgeted a családot, ami nem tetszik
Elkezd hőbörögni, hogy ő ugyan nem, biztos üldözési mániám van, majd nagy gázzal elhajt, átugrat a fekvőrendőrön, pattognak a gyerekek a kocsibanidióta.
Mondta volna azt, ha van vér a pucájában, hogy "igen b+, ijesztgetem, nem tetszik?" -
-
JóGeri.
tag
totyik címét megválaszolta már valaki?

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Khelben
üzenetére
Alapvetően kérheted az eredeti állapot visszaállítását, ergo egy 800k-s kocsit másikat. A bank pedig elvileg ugyanúgy el kell fogadja fedezetként, ahogy addig, hiszen a baleset előtt ők sem reklamáltak, hogy nem ér annyit a kocsid, mint a hiteltartozás. Nem volt még ilyen per tudtommal, de eséllyel nyerhető lenne...
A bank, mikor a hitelt nyújtotta mondjuk 0% önrésszel, a piaci viszonyok alapján tisztában kellett legyen vele, hogy a fennálló hitelszerződés egyetlen pillanatáig sem volt teljes fedezet a hitelre, mert ha a szalonból el sem hozott kocsit el akarná adni a hitelszerződő, már nem kapná érte azt az összeget meg, amit hitelként fölvett...
A Casco sem térítene teljes összeget a szalonban benn totálkárosra tört kocsi után... -
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Szerintem a bank nem fogja elfogadni fedezetként a totálkározott autót. Hiszen az nem ér már gyakorlatilag semmit, ha 2 nap múlva összetöri egy másik autós, akkor már nem fizet a biztosító. A hitelt max. úgy tudod folytatni, ha bevonsz egy fedezetet, pl egy ingatlant. De annak megint hatalmas költségei vannak, új hitelbírálat, értékbecslés, stb. Az meg neked nem éri meg.
Meg mondjuk azt se hiszem, hogy egy biztosító által totálkárosnak minősített autót te 200k-ból forgalomképes állapotba hozol. -
válasz
Khelben
üzenetére
Végül is a konkrét összegek lényegtelenek. Akár méltányossági alapon is kérvényezhetem a dolgot a banktól. Ők semmit sem veszítenek. A lóvéjukat így is-úgy is megkapják és szerintem nekik is sokkal kevesebb macera ha szépen befizetem a részleteket, mint követelni, levonni, letiltatni vagy mittomén. (mert egy összegben nem tudom kifizetni az biztos)
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ha 800at ér az autó, akkor totálkár esetén nem fizet 800at a biztosító, levonja a roncs értékét ami 2-300k. Annak is utána kell nézni, hogy egyszer már tk autót biztosítanak e újra, mert szerintem nem. Ha megint összetöri valaki, nem fogsz semmi pénzt kapni, hiába nem leszel hibás.
-
MaciG
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ha 800k-t ér(t) az autód és 1 milla a javítás, akkor nem lenne előnyösebb használtba venni egy hasonlót?
-
Annak elvben nincs akadálya ugye, hogy teszemazt 800k a plafon amit a biztosító kifizet a javítás meg 1 misi és a többit pedig én állom?
-
Én sem mondtam, hogy tuti menni fog....
Amúgy ez csak egy opció. Ha bármi lehetőség lesz a javításra azt választom....... -
nyogo83
senior tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Erre én is kíváncsi leszek. Nem akarlak elszomorítani, de eddig akárhány ilyen esetet láttam, a fentmaradó hitelösszeget bizony ki kellett fizetni, nem lehetett a biztosítón behajtani.
Amúgy ha lenne ilyesmire esély, akkor akinek necces az autóhitele, nem tudja fizetni, stb. megbeszélné havercimbivel hogy ugyan törjük már meg az autómat, mert nem tudok 2-3 millát visszafizetni, majd a biztosítód kifizeti helyettem. -
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Majd azért írd meg, mit mondtak, mert érdekelne. Főleg az, hogy milyen paragrafus alapján perelhető az eredeti hitelösszeg.
-
Nah egy másik profi lesz mert ez az ügyvéd "érdekelet" a csávó biztosítójánál. (Alianz)
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Csak nehogy úgy járj, mint a devizahitelesek Lehmann Györggyel...
-
válasz
Khelben
üzenetére
Érdekes, az interneten tök eltérő véleményeket olvasok. van ahol azt írják, hogy bizony kifizettethető a fentmaradó hitelrész is.A héten találkozok egy "mindenhájjal megkent" ügyvéddel. Ha valaki akkor ő le tudja vajazni. Persze nem olcsó a manus, de van protekcióm.........
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
A vagyoni helyzet szempontjából tökmindegy, hogy a másfél milliós adósságod milyen formában van (hitel, egyösszegű követelés, stb), A káreseményben érintett VAGYONtárgyaidat tekintve kell eredeti állapotra törekedni, tehát ha az autód totálkáros, akkor annak megfelelő összeget kell kapnod, ha a káresemény miatt valamilyen közvetlen költséged keletkezik (bérautó, hitelfelmondási díj), akkor azt is fizetik. De hogy neked van másfél milliós adósságod és azt milyen formában követeli tőled a hitelező, az a te és a bankod dolga, nem a káresemény része. Emiatt vagyoni károd nem keletkezik, hiszen a másfél milliós tartozás az esemény előtt és után is másfél millió, az meg senkit nem érdekel, hogy hány részletben kell azt neked kifizetni.
De ha tényleg megnyugtató választ akarsz, akkor menj el egy ügyvédhez és kérdezd meg. Én csak kocafórumozó vagyok, nem ügyvéd
, de sok ilyen történetet hallottam már és mindnek ugyanaz lett a vége.
Viszont a banknál kezd el intézni minél előbb, hogy a fennmaradó adósságot ne egy összegben követelje, hanem adjon rá részletfizetést. Nekik is az az érdekük, hogy megkapják a pénzt, nem akarnak bíróságra járni. -
válasz
Khelben
üzenetére
Köszönöm, hogy utána néztél... Egyébként ez ismét egy kétféleképpen is értelmezhető (hiszen jogi) állásfoglalás.
Mert ugye mi van ha pl. a biztosító fizet és ezen felül mondjuk még van 1,5 millió saram amit nem tudok kifizetni, és ennek fejében a bank lefoglalja az ingóságaimat?
Akkor aztán nem áll fenn az, hogy olyan helyzetet teremt mint ha a káresemény be sem következett volna... Hisz ha a káresemény nem következik be akkor vígan (na jó, nem vígan) tudom fizetni a törlesztőrészleteket de egyösszegben másfélmilliót képtelen vagyok! Így a baleset következményei akár romba dönthetik a családom egész anyagi helyzetét! -
Calogero
addikt
Mert a hiteles autó a banké nem a tied..... őt érte a kár, nem tégedet. Te csak használod az autót.
Cascónál is így van lopás és totálkár esetén. A pénzt a bank kapja és a maradék (ha van) az a tied.Ha jól emlékszem 0% önrész esetén hitellel vett új autóra köteles voltál Cascót kötni. Nekem nem volt kötelező mert több mint 20% önrésszel szálltam be.
És amikor olcsóbb Cascót akartam először a banktól kellett engedélyt kérnem rá. Valamint az új Casco biztosítási ajánlatot a banknak is meg kellett küldenem. És ha nekik is megfeleltek a feltételek értesítettek hogy megköthetem a biztosítást. -
Khelben
nagyúr
válasz
Calogero
üzenetére
Az más, az a balesetből következő értékcsökkenés. Itt arról van szó, hogy a 2 milliós hitellel terhelt autó 800ezret ér, ezt az értékcsökkenést nem követelheti.
(#32252) MaciG : ugyanolyan vagyoni helyzetet kell teremteni. Ha van egy 800 ezret érő autód, akkor 800 ezer forintot kell kapnod, így ugyanaz lesz a vagyoni helyzeted.
-
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nehéz volt, de megtaláltam neked a Legfelsőbb Bíróság 2001/120-as számon publikált döntését:
BH2001. 120 A kötelező felelősségbiztosítás alapján a biztosító a károsult vagyonában olyan helyzetet köteles teremteni, mintha a káresemény be sem következett volna. Ezért gépkocsi-részletvétel esetén az eladó által a kereskedelmi hitel ellenértékeként kikötött ügyleti kamat összege a biztosítóra nem hárítható át [1959. évi IV. törvény 355. § (4) bekezdés, 559. §, 58/1991. (IV. 13.) Korm. rendelet].
Vagyis maximum a hitel lezárás díját követelheted polgári peres úton, mást nem. Se a kamatot, se az árfolyamveszteséget, se az autód értékcsökkenését. Hiszen ha a káresemény nem következik be, akkor neked továbbra is lenne egy 800ezret érő autód 2 milliós hitellel terhelve és viselnéd a kamatokat, az árfolyamveszteséget és az autód értékcsökkenését is.
-
dragonfx
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
na igen én is igy látnám helyesnek de a gyakorlat nem igy van.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Erre mondtam, hogy a balesetben az autód tört össze, nem a hitelösszeg. Az egy külön téma, ahhoz a károkozónak semmi köze, az a bank és a te dolgod. A szerződésben le van írva, hogy vállalod a felelősséget a hitel visszafizetésére, nincs benne olyan, hogy "kivéve ha rajtam kívül álló okból baj ér".
(#32246) mefistofeles : a halál vagy a maradandó sérülés teljesen más kérdés, az nem vagyoni kár.
-
-
-
válasz
Khelben
üzenetére
Ez eddig rendben van, viszont a baleset napjáig én rendben fizettem is amit kellett és rajtam kívülálló okok miatt keletkezett olyan szituáció amit már nem lehet olyan egyszerűen anyagilag kezelni. (nem mindegy, hogy fizetsz pl. havi 30 ezret, vagy más hibájából egy összegben követelnek rajtad 1 milliót!)
-
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ezért vizsgálják, hogy az adott kár miért keletkezett. Az autód/egyéb ingóságaid értékéig a károkozó a hibás, a hitelt viszont te vetted fel, azért te vagy a felelős.
De képzeld magad egy károkozó helyébe, megkötöd a kötelezőt és elindulsz autóval. Emberek vagyunk, bárki okozhat balesetet. Nekimész egy mercinek, amin 20 milliós hitel van és ér 4 milliót. Mit szólnál, mikor megkapnád a 16 milliós csekket?
-
-
MaciG
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ez megint nem világos. Pár sorral feljebb ez lett írva: Tisztázzunk pár dolgot: a bank nem autót adott neked, hanem 10 millió Ft-t
Akkor ha nekem az autómat törték össze, mért nem én kapom a pénzt? Mert az oké, hogy én még tartozom a banknak, de ha nem törték volna össze, akkor is tartoznék, tehát azt egyébként is fizetem.
(#32204) philoxenia Mennék én melózni oda, csak marha nehéz bekerülni. Nem véletlen. Jó munkát nehéz találni.

-
Ez így igaz! A probléma csak az, hogy ha hiteles az autód akkor előfordulhat, hogy az autód már csak 4 misist ér de a bank felé még 6 misi a tartozásod! Ebben az esetben nem, hogy nem kapsz semmit (ilyenkor a hitelező bank kapja a lóvét) hanem van még a bank felé 2 millió sarad!
-
-
MaciG
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
De akkor ha ez én autómat, ami 10 milláért vettem, összetörik, és az autó jelenleg már csak 4-et ért, mert ugye használt, és azt nekem a károkozó megtéríti( vagy a biztosítója) akkor tudok venni egy ugyanolyat használtan, hisz ennyit ért, tehát akkor nekem meg lett térítve a károm, mert lett egy ugyanolyan autóm.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Mindenre kiterjed, ami a balesettel kapcsolatban sérül, károsodik.
Magától nem is fogja felmérni, csak ha jelzed neki. -
dragonfx
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
a kgfb tuti nem terjed ki max ha neked van másik komplex ingatlan ingoságra és ezmélyi biztositásod.de ilyen ingoságra mint 10 millios rolex kb 1 milliot kapnál belevennék az amortizáciot is....meg speciális kiegésztéssel se tudnál egy vagyontárgyat ennyire bebiztositani.max brutál biztositási összegg meleltt
-
-
dragonfx
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
ja az meg bebizonyitja hogy előtte törött volt és mehetsz haza...
vagy hogy véletlen mozdulatod által lett rongálodás az orában...vagyis a te gondatlan viselkedésed miatt...
féreg az összes bank és biztositó.32231>>na igen ha nem fizeti akkor viszik az autot, de eladják és ha marad pénz te még azt is fizetheted utána vagy behajtás.ezt tudom.
de ez agy féregsé ám.te nem tehetsz rola az auto értéke ennyire csökken de a te hiteled összege nem csökken amortizálodik az auto értékéhez párhuzamosan...
és ha nem tudja egyösszegben akkor elárverezika házát mert ellopták az autoját??ne már.... -
válasz
dragonfx
üzenetére
Szerintem a bank magasról leszarja, hogy totálra törték, vagy ellopták az autódat. Mivel az autó részben fedezete is a banknál a hitelednek, ha ez a fedezet megszűnik azonnal és egyöszegben fogja a bank követelni a pénzét. Ha nem így lenne akkor egész iparág alakúlt volna a hitelesek autóinak ellopására nem gondolod?
-
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
A károkozón nem követelheted az óra árát, csak a biztosítóján. Erről szól a kötelező felelősségbiztosítás, a károkozó helyett a biztosító viseli a felelősséget.
(#32229) mefistofeles: lásd fenn. A károkozó azért a kárért felelős, amit ő okozott. Nem azért, ami a te tetteidből következik (hitel, nyeremény).
-
válasz
Khelben
üzenetére
Miért ne lehetne a fenti nyereményes példámban követelni?
A nyereménynek jogilag tényleg semmi köze a balesetnek de simán bizonyítható, hogy a másik fél magatartása volt a közvetlen oka a nyeremény átvétel elmaradásának!
Annak egy kár megállapításánál nem hiszem, hogy bármiféle jelentősége lenne, hogy szándékosan vagy gondatlanságból okozták. (max bizonyítható szándékosság esetén már büntető ügy) -
dragonfx
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
hát igen érdekes kérdéskör a te véleményed is megállja a helyét jogilag.de emberiség szerint a másik valóságosabb.tudoma bankot az elmélet érdekli...
ilyenkor vagy államnak kéne helytállnia vagy a hibás sofőr biztositojának...
na igen a második kérdés is jogos.de mi alapon követelnek rolad 5 mmiliot ha már a kocsi nincs is meg fizikálisan sem?
na meg ez esetben milyen kgfb éves dijak lennének?
400-500e?
na ezért nem kell nekem auto hitelre inkább járok a xarommal.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az a baj hitelfelvételnél ott a sok aprobetü amit vagy elfogadsz és aláirod vagy nem kapsz hitelt.
a bank biztosito levédi magát nem foglalkozik azzal te utána nyögni fogod a semmit.amugy ha már itt tatrtunk.van egy egy millios kocsi amin svájci frankos hitelt van még van van bőven futamidő.ellopják.nem lesz meg.ebben az esetbena fuamidő végéig fizetni kell vagy akkor abbamarad a hitelt mert te amig haználtad fizetted de a smemire nem tudsz fizetni nem?vagy vane rre lopásbiztositás a banknál?
ez esetben megéri ellopatni az autot ha olyna rossza hitelkonstrukcio nem? -
válasz
Khelben
üzenetére
Nem is mondtam sehol, hogy köze van a hitelhez..... (írtam is, ez már nem biztosítós probléma, hanem polgáriperes)
De attól még a hibás fél, jóval nagyobb kárt is okozhat mint az autóban keletkező.....
Blőd példa.... de ha van a karomon egy 20 milliós Rolex óra és összetörik a balesetben nehogy már nem követelhetem rajta! -
Khelben
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
És melyik bank adna hitelt autóra, ha egy összetöréskor nem tudná visszaszerezni a pénzét? Vagy ki merne közlekedni az utakon, ha a kötelezője nem fedezné az okozott kárt, hanem milliós, tízmilliós adósságot kapna a nyakába, ha véletlenül nekimegy egy hiteles autónak?
(#32225) mefistofeles: a példád nem jó, semmi köze a hitelhez (amúgy nem valószínű, hogy ilyen esetben kártérítést kapnál, a nyereményednek jogilag semmi köze a balesethez. Max akkor kérhetnél kártérítést, ha a másik szándékosan tartott fel kimondottan azért, hogy ne tudd átvenni a nyereményt. De ezt is neked kellene bizonyítani.).
A hitelt önként vetted fel, aláírtad a papíron, hogy vállalsz mindent, akkor is, ha a kocsival valami történik. A vétkes autós nem írt alá semmit, csak összetörte az autódat. Azt ki fogja fizetni a biztosítója és ennyi, mást nem követelhetsz rajta, neki semmi köze ahhoz, hogy te hitelt vettél fel.
Más dolog, ha mondjuk valaki maradandóan megsérül a balesetben, abban az esetben polgári peres eljárásban kérhetsz kártérítést vagy életjáradékot is. -
válasz
Khelben
üzenetére
Ez sem pontos így. A hibás sofőr csak az autóban okozott négymilliós kárt, nekem a vétkesnek jóval nagyobbat. Persze tudom, hogy ez már nem biztosítós ügy, de szerintem polgáriperes ügyben lehet még keresni....
pl. képzeld el, hogy nyersz tizmillió forintot egy játékban amit csak egy adott napon lehet átvenni. Te elindulsz vidékről pestre és egy vadbarom összetöri a 25 éves trabantodat. Ebből kifolyólag nem tudod átvenni a nyereményedet amit így elbuksz. Kifizeti a biztosító az autód értékét (mittomén pár tízezret) aztán annyi? -
dragonfx
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
ez igy lenne korrekt ha az autod megsemisül....akkor nincs autod...ergo nincs mire fizetned a hitelt...az egy dolog mennyit ér akkori állapotában illetve összetörten mennyit ér....de te a más faxsága miatt a semmire fizess 5 milliot istentudja hány évig?
ez nem járja....
pláne ha nem ő a hibás. -
-
Khelben
nagyúr
Tisztázzunk pár dolgot: a bank nem autót adott neked, hanem 10 millió Ft-t. Ezt kéri vissza. A károkozó nem a 10 millió forintodat törte össze, hanem az autódat. Tehát annyit fizet, amennyi az autód értéke. Ezért ha vettél egy 10 milliós autót, 1 milliót kifizettél, 4 milliót ér a kocsi, akkor a károkozó neked 4 milliós kárt okoz, de a banknak még 9 millióval tartozol. A károkozón te nem követelheted a 9 milliót, hisz ő neked csak 4 milliós kárt okozott. A többi a saját dolgod.
-
dragonfx
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
ez féregség és nem is számit mennyi futamidőd van, mennyi van hátra mennyit fizettél be?
autod pontos állapota? -
-
MaciG
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Azt hiszem régebben már volt erről szó, hogy a károkozó nem csak a közvetlen, hanem a közvetett károkért is felelős.
Egyébként nekem ez nem világos egy kicsit. Ha veszek egy autót 10 misiért hitelre, amiből 2 millát fizettem eddig be és valaki totálkárosra töri az autómat akkor a biztosító csak 2 millát fizet nekem, a másik 8-at meg én zsebből? ÉS ha van casco is?
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Kártérítés követelése a károkozótól, addig egy Marutival jársz.
-
Khelben
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Mivel nem olyan nagy összeg a különbözet, ezért valószínűleg meg tudsz állapodni a bankkal, hogy ne egy összegben kérje, hanem indítson rá egy másik hitelt és akkor fizetheted részletre.
(#32211) dragonfx : te ugye nem ezen a bolygón élsz?

-
dragonfx
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
el kellett volna kicsit kalapálni a fazont.
ja olvastam igy törötten ér 800k.t?
.de ez igy igazságtalan mér akarná behajtani?nem a te hibádbol volt.
milyen autodvolt?hol kapott el?
hát igen ujabb példa hitelt soha... -
zsid
senior tag
válasz
Khelben
üzenetére
El kell hogy szomorítsak, itthon ha lehal az ülés, akkor az addig úgy marad, amíg le nem adják bontásra a kamiont. Rengeteg ilyen van, sajnos itthon ez üzemszerű. A zaj, az alapesetben tényleg kevesebb ( bár Tauroson meg Traxxon még nem ültem,így csak V43-hoz és M41-hez tudom hasonlítani ), viszont a sajátomtól - ami átlagon aluli, így nem általános eset - még ezek sem hangosabbak

#32201: philoxenia
A street view képe 2011-es, akkor épült az a szakasz, azért friss ott minden. Az ívvel kapcsolatban félreérthetően fogalmaztam (meg el is néztem, mert én az eredeti nyomvonalban gondolkodtam, nem az átépítettben). Ha abból az irányból nézzük, ahonnan a vonat jön, akkor itt van vége a nagy sebességű pályának. Ez az ív még okés, a következő is viszont a harmadik ív végén kezdődik az állomási váltókörzet. A bejáratjelző kb 2300-2400 méterre van, így a baleset egy jó bő térköznyire történt az állomástól. Én arra tippelnék, hogy mivel ilyen távolságban már felesleges száguldani (nem tudom mennyi az általános fékút nagy sebességű pályán), meg a zúzottköves ágyazatos pálya kifejezetten hangos nagy sebességnél, így lehet hogy e miatt is él a sebességkorlát és ha már úgysem engedélyezett a tempó, akkor ilyen ívsugárnál viszont felesleges a túlemelés ( próbáltam meglesni ezt a videón, de nem kivehető, nagyon távol van a siklás). Túlemelés nélküli ívben nagy sebességgel viszont már nem nehéz így elszállni. De ezt csak én gondolom így, ennek a nagy része nettó kitaláció, szóval nem vitalapnak szánom
Ez lett az új vasutas topic xD
-
-
DigitXT
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
Biztosítás? Jobbulást! (Hihetetlen, mik vannak.)
-
Ma 22 óra 15 perc Szombathely.....
Megyek haza melóból főúton, kb. 50 es tempóban......
Egy mellékútról, balról úgy 50-60 km/h val belémszáll egy fehér audis.....
Utasom (munkatárs) saját felelősségére hazamegy (valszeg agyrázkódás) a vétkes csávó utasát mentő viszi el valszeg szintén (minimum) agyrászkódás.....
Az autóm hiteles és totálkáros.........
Ha nem lenne két pici fiam és feleségem, akkor most főbe lőném magam...... így tippem sincs mit csinálok.... -
MaciG
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Menet közben nem, csak mikor kis srác voltam. De egyébként kár ezen rágódni, én azt mondtam amit nekem egy volt mozdonyvezető mondott, nem a saját tapasztalataim. Aki meg úgy gondolja xar meló a mozdonyvezetés, menjen el betonozni, vagy a mezőgazdaságba és rájön, hogy milyen jó lenne inkább mozdonyt vezetni több mint dupla annyi pénzért.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Hát az igazi különbség, az, hogy kamionnal kerülhetsz, mozdonnyal nem... Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, én egyiket se csinálnám szívesen, nekem monoton lenne hosszú távon... A mozdonyt mi kormányozzuk a váltókon keresztül, ha rosszul, legföljebb megállni próbálhat, az pedig többszáz méter legtöbbször...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de sok ilyen történetet hallottam már és mindnek ugyanaz lett a vége.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.de ez igy igazságtalan mér akarná behajtani?nem a te hibádbol volt.