Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
amol
addikt
Csak a lélekjelenlétemen múlt hogy nem kentem el egy robogóst. Záróvonal megszakításánál indexeltem balra és amikor elkezdtem kanyarodni megelőzött.
Záróvonalnál a kanyarodó járművet.Nem akarok látni több panaszkodó motorost.
-
zsid
senior tag
Komolyan mondom a pofám leszakad, ebben az országban mit meg nem lehet csinálni. Egyáltalán mi az , hogy ilyen esetben a felelősséget kell vizsgálni. Száguldott, a balesetben 2en meghaltak... mi az, hogy egyáltalán elhagyhatja az országot? Meg nem tudják kihallgatni mert nyaral... erre már nem tudok mit írni. Ekkora egy szar országban élünk, ahol ilyet meg lehet tenni?
-
Integra
titán
-
Calogero
addikt
12 autó rohant egymásba a 6-os úton Pécs mellett
Ennyi birkát egy csomóba
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Skót
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Énis követtem el hibákat az első 1,5-2 hónapban, mint ahogy mindenki teszi aki még tapasztalatlan, de aztán kezdtem belerázódni, majd elmúlik ez, és aztán már jó lesz.
Más: Vicces volt, a meccs miatti készültség itt Nyíregyen (Debrecen-Nyíregyháza focimeccs
) a temetőnél álltam laza 15 percet mire tovább lehetett haladni... 10 kor még nem láttam Nyíregyen ilyen dugót. -
Ampampam
csendes tag
http://www.youtube.com/watch?v=W1Y4kcpm6nM&feature=related
érdekes...
Senki ne próbálja ki otthon! -
dragonfx
veterán
biztos driftelni akart 200zal...lehet be volt lasztizva avgy piázva csak azt nem engedték kiszivárogni..apuci odarakott egy ksi szetont..amugy a sztori lerágott csont..télleg kár más hal megy helyette...amugy már korábban volt benne ez a hír kár taglalni...ilyenek mindig voltak vannak lesznek...max. nem derülnek ki..hiába olvassák akkor sme fogják nem tolni.
-
amol
addikt
Ez volt az előző.
-
amol
addikt
Amit az előbb linkeltem az ugyanaz a sztori ami volt korábban csak más forrásból. Az előző hsz-ei között volt mint még sok tanulságos dolog.
Állítólag a kocsi kipörgésgátlóját is kiiktatták hogy jobban lehessen jaszkarizni. A srác különben a képek alapján egy tejfelesszájú kis suhanc. Mondjuk 17 évesen nem is lehetne meglett férfi.Az a baj hogy ezek a dolgok nem jutnak el minden olyan fiatalhoz akit befolyásolhatnának a jövőben. Ilyen ugye mindig csak mással történhet meg.
-
Khelben
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
érdekes módon a 200 lóerő feletti autósokat nem zavarja, ha valaki be akar sorolni eléjük, ez csak a 100 lóerős wannabe bmw-snek gond
Tegnap este hazafelé megelőztem egy A8-as audit meg egy dízel thaliát. Melyik kezdett el izmozni? A thalia... Persze csak a füstfelhőből láttam, gyorsulást nem produkált. -
biker
nagyúr
mindig megkapom, hogy túl radikális vagyok, de az ilyeneknek (pár napja egy motoros tarolt le 5 gyalogost 200-al ruszkiban, ha jól rémlik) min. 10évre bevonnám a jogsiját, ha nem örökre, és lenyomatnék velük a 10éves börtönük alatt ugyanannyi közmunkát a balesetin ápolóként. hadd lásson bőven rosszat
-
amol
addikt
-
AMD Power
titán
Mondjuk azt hozzá kell tenni ,hogy én is sokat hibázok vezetés közben. Ami mondjuk nem véletlen. Mentem összevissza kocsival eddig vagy 1500km-t. De viszont megpróbálok tanulni ezekből a hibákból ,hogy máskor több ugyan olyan hibát ne kövessek el ha egy mód van rá.
-
AMD Power
titán
Jöttem haza temetőből (Óbudai). Már beértem Csillaghegyre. Lehet menni kb 50-el , én annyival is mentem körülbelül. Kanyargós út szakasz. Mellettem előz a VW mint az állat szembe meg jön egy kis fehér busz. Ha 15m előrébb vagyok nem fér be a hülyéje. Persze kicsit le is fékeztem ,hogy előbb be tudjon férni elém. Nem értem ezt a sok türelmetlen hüly* embert.
-
dragonfx
veterán
egyenesena zebrán mentem át bicajjal...ja ha már bicajjal megyke át elüthet a zebrán..hmm értem
Ha cska tényleg ennyi és a forgalmit nem veszik el meg a jogsit xart nem ér ...így még én is bevállalnám nagyobb mocival...rájöttem nekem nincs értelme...mert alig nyerke pár percet ellenben jobban rontoma verdát+gazudaságilag sem nyerő.. mert enyémnek ezzela mocival a 170-180 nem az utazósebbesség és drazstikusna nő ott a fogyija....még ha ezt is mondták többen...szerintme 130-140 a jó enneka kocsinak..ez meg pont a szabály...fogyi is jó itt (tán 90-110 közt lenen leggazdaságosabb de lexarom)...és még szabálytalan sem vok..majd ha lesz 25ös akkor leveszem addig minek....
-
amol
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ott a pont. Valóban, sőt szinte mindig. Dragon nem írta hogy kanyarodott-e.
Rendszámrazzia, akár 20-30 ezerre is büntetik akinek nincs. Gratulálok, adtunk a szarnak egy pofont. Ez alacsonyabb mint a büntetés, tehát még mindig megéri levenni.
-
amol
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Nem kell kiforgatni a szavaimat. Nem erről van szó mert a 800ccm egy normális autóhoz valóban kevés, de egy 3 literes (és már engedékeny vagyok) autó teljesítménye már minden körülmények között elegendő.
Igazából annak sincs sok értelme hogy utcára 4-500 lóerős autókat gyártanak mert teljesítményük legálisan maximum a német autópálya bizonyos szakaszain használható ki. Azért nem rosszak.
Különben aki robbanómotoros járművel közlekedik az mind környezetgyilkos fókapusztító.Nem lenne hülyeség életkorhoz kötni a teljesítményt mint a motoroknál, hogy egy 17 éves kezdő kölyök ne vezethessen 500 lóerős autót, tanulni bőven lehet (és kell) 100 alatt is. Akár lehetne 25-30 is a 200 paci.
A balesethez visszatérve: kezdő jogsival tudtommal egy évig csak felügyelettel vezethet az ember és nem szállíthat utasokat.
-
Ampampam
csendes tag
-
amol
addikt
válasz
dragonfx
üzenetére
Nem akarom megölni. Olyan megoldás kellene amitől egy életre megtanulja hogy nem lakott területen lármázunk éjjel kettőkor.
Damilt kifeszíteni egy 2x2 sávos+ villamossínes főútvonalon tényleg okos lépés lenne.Versenyezni meg zárt pályán kell ahol más nincs veszélyben. Ahhoz nem kell nagy tudás hogy tövig nyomja a gázt egyenes szakaszon ha megvan a pénze (vagy apucinak) a technikára. Ezek az idióta sztítrészingesek úgysem olyan pengék hogy a kitűnő lábmunka döntene, úgy használják a kuplungot hogy szétesik a váltó. A lóerő dönt, azt meg padon is el tudnák dönteni

Más: nem a márka miatt de engem bosszantanak ezek a német rendszámos 745-ösök és társaik. Nem irigységből, külföldi rendszámmal ezer éves hitelre nekem is lehetne. (Kívülről csak az látszik hogy miben ül az ember, menőbb vagy egy hitelre vett csodával amit sosem fizetsz ki mint egy zsebből kifizetett hétköznapi autóval. Hülye dolog ez a presztízs.) Hanem azért mert szükségtelen ekkora motor városban ahol max. 70-el lehet menni, csak magamutogatás, nem beszélve a környezetszennyezésről.
-
amol
addikt
Baromarcú motoros most gyakorolja az egykerekezést meg a fékcsikorgatást (stoppie vagy forduló, azt nem látom) nyitott kipufogóval az ablakunk alatt ide-oda. Nem először. Csak párszáz ember lakik ezen a szakaszon, nem vészes.
A külső Vácin meg 11-kor gyorsulási versenyt rendeztek, a 30-as szakaszon olyan gyorsan jött szembe egy autó hogy azt sem tudtam megállapítani mi volt. Ezt követte kettő akik a lámpától rajtoltak.
Miért nem lehet ezeket lakott területen kívül? Meg egyáltalán?
-
dragonfx
veterán
válasz
Calogero
üzenetére
utolag már mindneki okos.ezért kell cska akkor elsőbbséget adni mikor kell nem mindenáron jótékonykodni.
Amugy ez a láthatósági mellényes téma no komment..tiszta geciség..én ugy tom ahogy a jogszabály is szól hogy csak setétben rossz látási viszonyok között kell.amugy max. ajánlott...
Más:
ma majdnem ledarált egy kombi rendőr octavia 4 rendőrrel benne..zebrán mentme át ő átment a piroson meghkülönböztető jelzés nélkül...én fékeztem nagyot bicajjal őmeg rántotta jobbra el..így nem lett baj..de ha már a rendosztók is elcsapnaka zebrán pláne mikor nekem van zöld...az gáááááázzzzzzz -
gabx76
senior tag
ennyit a befolyásos apukákról...
-
gabx76
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
Felesleges emiatt emésztened magad.
Ha reggel egy korttyal több kávét iszik...
Ha induláskor nem talál elsőre a kulcslyukba...
stb.A szerencsétlen haláláról csak egy ember tehet. Persze a látványt nehéz elfelejteni, voltam én is szemtanu halálos karambolnál, tudom milyen.

-
Calogero
addikt
Ép a motoros után voltam...eléggé felment bennem a pumpa, amikor láttam, hogy az autós tovább hajt. A hulla sem éppen kedv derítő látvány....
Valamint átgondolva a történteket, ha nem engedem a lámpánál a motorost elém, akkor még élne, és ez elég gáz érzés...azt hiszem este leiszom magamat.......
-
Zozzant
addikt
-
Ampampam
csendes tag
válasz
sasa311
üzenetére
Megértem.
Én ezt csak arra értettem, hogy egy kezdő rutint tudok vele szerezni...
Nem tudatlanul és fogalmatlanul fogok az utakon vezetni, és nem fogom megkéredzni, hogy miért dudál ez a barom, ha hülyeséget csinálok. Egy kicsit belerázódom a vezetés fogalmába...
Nem is gondoltam arra, hogy több év tapasztalatát majd én megszerzem 2 hónap alatt.
Ez képtelenség is lenne...
Remélem sikerült a lényeget elmagyaráznom...
Ha valakinek ezután is van kivetnivalója, akkor elnézést.
Az meg az én hibám, hogy nem fejtettem ki érthetően, amit közölni szerettem volna...
Ezért is SORRY
!!!
Na üdv! -
Khelben
nagyúr
válasz
DeadMeat
üzenetére
Az égkészletet pl feszt kérik havertól (elöl xenon,hátul ledes) bekésizitett nekik egy h4-es készletet
Minek?
KöHéM 6/1990. 105. § Minden gépjárművön, mezőgazdasági vontatón és lassú járművön készenlétben kell tartani az első és hátsó helyzetjelző lámpában, a tompított fényszóróban, a féklámpában és az irányjelző lámpában használt izzólámpák minden fajtájából legalább egy-egy darabot, az izzólámpacsere elvégzéséhez szükséges szerszámokat, valamint a járművön alkalmazott olvadóbiztosíték minden fajtájából egy-egy darabot. Nem vonatkozik e kötelezettség azokra az izzólámpákra, amelyek cseréjéhez a gyártó szakműhely igénybevételét írja elő.
-
Khelben
nagyúr
21.§. (12) A lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján, útpadkáján tartózkodó gyalogosnak/személynek - ide nem értve a gyalogosok zárt csoportban történő közlekedését - éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Simán megcsinálják itt nálunk is,volt már rá példa.A vác egyetlen 20-as táblájához elöszeretettel állnak trafizni pl.
Az égkészletet pl feszt kérik havertól (elöl xenon,hátul ledes) bekésizitett nekik egy h4-es készletet 
Engem állandoan a kiállo kerekeimmel basztatnak.(pedig gyári méret) -
csibor
addikt
Rendőri igazoltatás a 8-as úton lakott területen kívül.A rendőr kiszállítja a vezetőt autóból,mindent átnéznek,semmi hiba.Ezután közli 20000Ft helyszíni bírság,ürge levegőt sem kap.Miért kapom,hiszen mindent rendben talált?Nem viselt láthatósági mellényt.Maga mondata hogy száljak ki.Igen,de ez nem jelenti hogy mentesíti a mellény viselésétől.
Egyébként rendőr mesélte,neki sem tetszett ez a hozzá állás. -
dragonfx
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
sajna ebbe nem, majd a következőbe....
Nem sorozatfilmet készítettem a lap aljára...

A bmw-s híreket nézve találtam egy idevágó sztorirészletet>>
"Elmenekült a rendőrök elől csütörtök délután egy BMW-s személygépkocsi a főváros I. kerületében"...na ezért kella következőbe 6henger....vícót
-
amol
addikt
Itt egy másik link, képekkel.
Érdemes alul megnézni a "kapcsolódó anyagok"-at (meg azok alján is). Bmw powaa
-
Ampampam
csendes tag
Délután kaptam jogsit, holnap már 450 km-t vezetek...
Ezt folytatom 2 hónapon át heti 2 alkalommal!
Hamar megszerzem a kellő rutint.
De annyit már ma is tudok, hogy mi az a relatív gyorshajtás...
Van akinek a 90-es táblánál is közveszély okozásának számít a 70km/h-val történő haladás...
Csak ennyit szerettem volna mondani!

-
parandroid
félisten
Nem kell a szembejövőnek 100-zal jönnie, elég ha ő is 50-nel jön.

Szépen összeadódnak a sebességek - némiképp leegyszerűsítve a képletet.
Amúgy hiába magyarázod, jobban tudja nlad, és már töbször kifejtette, hogy a fizikának semmi köze az autóvezetéshez, hiszen csak a gázt kell nyomni.
p
-
NoLF
veterán
válasz
dragonfx
üzenetére
nem akarok mélyen belemenni mert semmi értelme, csak egy példát hoznék fel, hogy esetleg átgondolhasd és megfontold az izzadok vagy nem izzadok kérdést:
tegyük fel hogy városban mész 50-60al, s meleg van és nem kötöd be magad mert ennél a sebességnél úgysem repülsz ki az autóból.
nos, szembe jön a kanyarban egy másik dragonracer, csak mondjuk egy kicsit gyorsabban, mondjuk 100 km/h-val.
ha valaha is jártál úgy fizikaórára hogy egy kicsit odafigyeltél, szerintem nem kell magyaráznom hogy mi ilyenkor a következmény, de megsúgom hogy kicsit más, mintha egy másik 50km/h-val közlekedő egyénnel ütközél vmilyen okból.
a gondolkodásmódot amit te alkalmazol, IQ-mentes minden mindegy típusnak hívják, az enyémet pedig józan paraszti észnek. ki a picsa nem szarja le hogy izzadok vagy vág az öv, ha egyszer az ÉLETEM múlhat rajta???
-
sasa311
veterán
jogos, elírtam, 62, de a lényegen nem sokat változtat

-
tiv83us
veterán
válasz
dragonfx
üzenetére
Hehe, en ha egy ~ 350,000 kg Boeing 747-esen utazom is bekotom magam, pedig van vas boven.
De egy BMW-bol is lehet repulni akkorat, hogy a fejed szetloccsanjon az aszfalton, meg 20km/h-val is. Tulajdonkeppen azt a celt szolgalna, hogy ne repulj ki.Sasa: Jo az 63/64km/h-nak is

-
Skót
aktív tag
Joh, értem én hogy nem véded de én se mindennek akarom elmondani.
Egyszerűen csak számomra alapvető volt, hogy ha valakinek valami baja van megkérdezem, hogy tudok-e segíteni és itt egyértelmű volt, hogy baj van.
Akkor leglaább először a mentőket kellett hívnia ha nem akar/ tud hozzányúlni a sérülései miatt, ezzel is növeli a túlélés/ újraélesztés esélyét.Ha meg annyi lélekjelenléte nincs, hogy az egyik haverja szarul van és legalább megnézze aztán mentők akkor sztem nem való a közlekedésbe.
Övtéma: Barátnőm mióta beül mellém mindig beköti, úgynézki sikerült megijesztenem az első kocsikázásaink valamékén, azóta szólni se kell.
dragon: a zsigámban nincs klíma mégis bekötöm az övet, mert úgy érzem magam jól/ biztonságban, és leszarom az izzadást.
-
parandroid
félisten
válasz
dragonfx
üzenetére
"nyáron dög melegbe mész egy poloba az öv csak rádszorítja nem jár a levcegő megizzadsz rádszorítja..."
No, nem jutott a bömösbe klíma?
"50-60nál ugyse halok meg mégis 1.2 tonna van körülöttem"
Ejnye, megint az a fránya fizika. Rugalmatlan ütközéseket tárgyaló órán gondolom éppen szakállat rajzoltál Einstein portréjára a fizikakönyvben.
p
-
Bubu79
addikt
válasz
dragonfx
üzenetére
Ez nem elfogultság kérdése - ha nem kötöm be az övet pucérnak érzem magam.
A kocsiban van légkondi, a meleg nem zavar igazán.
Az, hogy ki hogyan használja az övet egyéni szociális probléma - ahogyan írtam maximum annyit tudok tenni az ügy érdekében, hogy nem indulok el amíg be nem csatolják magukat az autómban ülők.
Ha más mellett ülök autóban akkor is bekötöm magam, mert így szoktam meg - függetlenül attól, hogy hol autózunk.
De az öv témája éppúgy lerágott csont itt, mint az, hogy a világ legtuskóbb emberei a BMW-sek és az, hogy néhányan a topikban mindig csakis a szabályoknak megfelelően közlekednek és olyan nincsen, hogy akár csak egy táblát is figyelmen kívül hagynának, hiszen ők tökéletesek vezetéstechnikailag.
-
dragonfx
veterán
bubu, amd power>>ennyire ne legyetek elfogultak...nyáron dög melegbe mész egy poloba az öv csak rádszorítja nem jár a levcegő megizzadsz rádszorítja...hát köszke ha lehet nem hazsnálóm ilyen esetben..pl:pályán mindig kikapcsolom..minek??..ha ütközök megdöglök....semmit nem befolyásol..városba meg 50-60nál ugyse halok meg mégis 1.2 tonna van körülöttem...
....és akkro mondjuknem ebszéltem arról tőlem független példa valaki megy öltönybe vasalt ingbe egy üzleti tárgyalásra..szerintetek össze fogja gányoltatni a ruháűját? 
-
amol
addikt
válasz
lorcsi
üzenetére
Volt már ilyen másokkal. Nem húzódtam le. Keskeny utca, hely sincs rá.
Nem a tény zavar hogy milyen irányban áll mert az nekem végülis nyolc, szembe sem találkoztam még vele, hanem az eszméletlen pofátlanság. Sajnos a tulajt még sosem láttam.Tegnap egy járdaszigettel elválasztott kanyarodósáv mellett a járdán (Róbert Károlyról Vácira jobbra az üvegpalotánál/buszmegállóknál) állt szemben egy szivik. Már odakerülni sem lehetett egyszerű.
-
amol
addikt
Egyirányú utcában lakunk és most már rendszeresen parkol egy Bmw menetiránnyal szemben. Kezdi szúrni a szemem. Ha a másik ablakon nézek ki akkor pedig állandóan azt látom hogy a főútvonalon megállni tilosnál állnak az autók a közért előtt vészvillogóval. Parkoló 10 méterrel arrébb, de hogy is gondolták hogy ezek majd gyalogolni fognak...
Bunkó paraszt bagázs vagyunk, nekünk mindent szabad másoknak meg semmit. -
nemma
addikt
Még annyit befejezésképpen, hogy nem tudhatod, hogy hogy reagálsz egy ilyen csattanás után, lehet, hogy 30 évesen megnézed rögtön a kirepültet, de tizenévesen, amikor még a szüleiddel élsz és tőlük függsz, valószínű őket hívod/értesíted először, ezért én egyáltalán nem vádolom a srácot.
Ne értse félre senki, nem akarom megvédeni, de azért feleslegesen sem kell mindennek elmondani, biztos vagyok benne, hogy nagyon megrázta a dolog és sok év lesz, míg ezt feldolgozza. -
Dudu67
tag
válasz
Calogero
üzenetére
Nálatok ez rendben van, mert ahogy szavaidból kivettem, nem volt személyi sérülés.
de itt volt, és ez már közlekedési bűncselekménynek számít (egész pontosan vétség) mert a törés 8 napon túl gyógyuló sérülés, tehát súlyos. (BTK 187.§.)Attól még persze nem biztos, hogy beidéznek, mert elég egyértelmű volt a helyzet.
-
-
Bubu79
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) a temetőnél álltam laza 15 percet mire tovább lehetett haladni... 10 kor még nem láttam Nyíregyen ilyen dugót.

....

...szerinted olyankor nézik a lámpát és a táblát??..csak azt hogy ki nyer
..."mert mindig1 mennyivel nyersz egy orrhosszal egy mérfölddel az számít nyersz vagy sem"
...netán felmenőjét emlegetik...és vagy kap egy sallert....ha oylna stílusú embernek ugat be potyára.