Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
-
DeFranco
nagyúr
válasz
jerry311
üzenetére
remélem boldoggá tesz hogy más baján viccelődsz... majd ha rajtad vagy valamelyik rokonodon viccelődnek ilyen ízesen,hogy biztos azért állt fejre mert be volt b.szva vagy éppen azért fekszik az utcán mert tajt részeg akkor majd meglátom mennyire lesz őszinte a mosolyod
mindkettő lehet akár egy inzulinkóma is

de nyilván jó móka játszani a CSI helyszínelőt
hihihi hahaha nézmá' miköcsög lefejelte zoszlopot
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Lehet, hogy ez a csóka vezette, csak most még részegebben?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-

-
DigitXT
félisten
-
jerry311
nagyúr
Mennyivel teccett menni keziccsókolom? - http://www.langlovagok.hu/kepek/8247_fakat-tort-ki-egy-seat-leon-a-iv-keruletben
3 szerencsés dolog van ebben:
- egyedül volt a kocsiban
- csak a sofőr sérült
- nem esett kár más autójában -
lorcsi
veterán
mire gondolhatott amikor így leparkolt ?
tényleg nagyon kíváncsi vagyok.. -
Doze
aktív tag
Úgy tudom, hogy lakott terület fölött illetve bizonyos magasság alatt tiltott, aztán ha kiderül, megráncigálják őket. Nálunk csak 1x fordult elő, de az is távolabb lehetett, brutál hangja volt így is.
Am nálunk valamilyen gyakorlatozó légtér lehet, mert szinte minden héten jönnek, persze nem minden nap.
Azért gyanakodom erre, mert van egy kb 20x20 kilométeres kocka ahol nincs település, és ennek a szélén vagyunk mi.
-
mezis
félisten
Türelem !
Debrecenben hetente kétszer - háromszor is volt repülőnap. A MIG-ek percenkét húztak fel az ismerősöm kéménye fölött. Kerozinjuk is volt bőven meg flottájuk sem 2 db-ból állt. Az egyik hangrobbanás alkalmával az egyetem új, kémiai épületén kettéhasadt egy óriási üvegablak...
Persze ők csak ideiglenesen állomásoztak itt.... -
Doze
aktív tag
Mivel ez a "Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?" topik, ezért ide írom:
Mostanában a vadászgépekkel ki van a tököm,
, ma is eldobtam a zsíroskenyért mert egy Gripen kb a házunk fölött, úgy cca: 50 méterrel elhúzott, ráadásul elég gyorsan... A csillár belengett+ablakok csörögnek,A másik kedvencem mikor 2-3 gép kergetőzik, vagy 10 percig, aztán 2-3 óra múlva megint jönnek...
, megkapják a fizetést oszt van kerozin? 
Legközelebb kihívom rájuk a körzeti megbízottat...

-
Na mindegy, valaszt nem kaptam. Szoval ha a jarmuforgalom elol elzart teruleten allt az auto, akkor felesleges fellebezni, mert ott nem allhatsz semmivel, max fenyjelzest hasznalo rendor, mento, tuzolto es muszaki hiba. Ha tilto tablaval jelolt helyre ment be az oto, de mas tilalom nem volt, akkor jogtalan a birsag.
-
Doze
aktív tag
válasz
Khelben
üzenetére
Már megtettük... 30 nap van hogy válaszoljanak. Remélem elengedik. Ja és persze nem a kártyával villogtam csak, mert anyám (a kártya birtokosa) is valóban velem volt...
Mondjuk anyám, szétcincálta a pultos hölgyikét, szal volt egy kis patária
... Mondjuk flegma+telefonon trécsel kategória, huszas pics@ volt az "ügyintéző" -
Khelben
nagyúr
41. § (3) Korlátozott várakozási övezetben és várakozási övezetben a mozgáskorlátozott személy vagy az őt szállító jármű vezetője a járművével (...) jegykiadó automatával ellátott várakozóhelyen, ellenőrző óra vagy jegykiadó automata működtetése nélkül is várakozhat.
Reklamálj az ügyfélszolgálaton.
-
Doze
aktív tag
egy gyors kérdés.....
Fizetős parkolóban, ha mozgássérült helyek tele vannak, akkor be lehet állni más helyre is? Mert én úgy tudom, még a forgalomtól elzárt helyre is be lehet hajtani ha azt indokolni tudom..
Ugyanis a múltkor megvágtak...
-
MaciG
addikt
-
-
_seth_
veterán
Amilyen széles útjaink vannak nincs nagy értelme egy átlag autó sávon belül történő helyzetének részletezésére
De pl átérve szlovákiába az úttest egészen más értelmet kap. Már megelőztek úgy párszor, hogy én mentem az út szélén (ami mellett még volt kb 1 méter útpadka ami egyenértékű volt az úttal csak záróvonallal elválasztva), és szemből is jöttek, elfértünk simán, nem megszokott számomra de ott még ehhez is elég a hely
Ellenben felénk ahol olyan főutak vannak, hogy ha jön szemből egy kamion akkor már ki kell centizni kár is beszélni róla 
-
-
_seth_
veterán
Áh, ennél csak az a jobb ahogyan a kerékpárutakat kialakítják... ritkán tűnik fel a kivitelezőknek, hogy lehetne egy szinten is a kerékpárút az úttesttel ahol keresztezi, de inkább csinának egy bukkanót.
De nálunk pl olyan is van ahol egy öreg méretes fa van a kerékpárút közepén... érthető lenne ha ilyen nagy lenne a természetvédelem de az egész utcában volt kb 80 fa amiből kb 5 maradt a városrész felújítása után.
Az is jó ötlet, hogy a kerékpárút 50 centire fut az út mellett, ahol keresztezi ott szoktál elcsapni a bringásokat mert az autósnak kellene elengednie ha pl jobbra lekanyarodik az út mellett egyenes haladó bringást de ez sem jön össze mindig.
A kerékpárutakról úgy általánosságban az adja a legjobb képet, hogy még a balatonnak is csak az egyik oldalán fut végig pedig hol kellene elsőként kialakítani ha nem ott...
-
_seth_
veterán
Kicsúsztam a szerkesztésből.
Közben én is megtaláltam, érdekes felfogás mindenesetre, hogy kiveszik a szigorú jobbratartást de az útpadkás rész bennemarad a szabályban. Tekintve, hogy pl városon belül ahol utat újítanak fel a beton 15 centis szegély építésével kezdik. Főúton felénk a záróvonal az az út legszéle, majd 10 centivel alacsonyabban földes-kavicsos útpadka jön, az sem túl szerencsés kerékpározni.
-
_seth_
veterán
Mint korábban is írtam: ahogy deicide mondja de, hogy érthető legyen én is félkövérre változtatom részben:
"Nyilván csak rosszul fogalmazott, a szigorú jobbratartás szűnt meg, jobbra tartani továbbra is kötelező, azaz indok nélkül nem mehet a sáv közepén, de nem kell az útpadkán sem tekerni már."
(#33236)
Miért kellene az útpadkán haladniuk? Általános jobbratartás vonatkozik csak rájuk ami pont nem azt jelenti, hogy a padkán kellene haladniuk pláne, hogy ha igaz lenne amit írsz akkor mégis szerinted miért változtattak volna rajta? A cél pontosan a kerékpárosok előzéséből adódó balesetek elkerülése volt mivel az eddig szorosan jobbra húzódó bringások előzésre csábították az autósokat szembe forgalom esetén is mondván majd kicentizi, ezzel szemben most mehet akár a sáv közepén is ahogy egy autó így elérve azt, hogy valóban csak akkor tudják megelőzni ha szemből is van hely. Azt mondjuk nem vették bele a törvényalkotók, hogy eddig is a többség kicentizte az előzést még akkor is ha szemből érkező forgalom sem volt. Az pedig ismét egy másik kérdés, hogy ettől még viszonylag ritka az a bringás aki behúzódik középre ellenben az outis csoportok csinálnak ilyet, hogy beljebb haladnak, persze a szabályokat nem ismerő autósok bőszen dudálnak is.Egyébként nem tudom mikor kellett a kerékpárosoknak az útpadkán haladni, mindenesetre én csak 28 éves vagyok de mióta én közlekedem a kerékpárosnak az út szélén kellett menni.
"Útpadka: az úttest széle, ahol már nincs az úttesttel megegyező útburkolat; aszfalt nélküli rész az úttest mellett."
-
_seth_
veterán
Ahogy deicide mondja

-
MaciG
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Lemaradt: 4 métert valóban nehéz úgy tartani hogy egy átlagos szabványos sáv 3 méter, szóval ebből is látszik, hogy kresz nem mindenhol alkalmazható, tehát vannak benne marhaságok.
-
MaciG
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor majd a fiad is rá fog jönni ,hogy van az elmélet és majd a vizsga után jön az igazi gyakorlat, mert egy ~18 méteres szerelvénnyel városon belül nem olyan egyszerű megelőzni egy bringást úgy ahogy a kreszben meg van írva, mert az nem úgy gyorsul ám mint egy személyautó, arról nem is beszélve hogy ha tartósan lassan mész egy kerékpáros mögött, mert várod hogy a kresz szerint szabályosan meg tudd előzni, akkor hiába van kint az irányjelző mögötted rádelőznek...

-
_seth_
veterán
És anno a kerékpárosnak még kötelező volt a jobbratartás ami megszűnt azóta tehát elvileg akár a sáv közepén is haladhat így még nehezebb megelőzni.
-
Zozzant
addikt
A kerékpáros a legszélesebb jármű, én így hallottam.
-
_seth_
veterán
Írtam még az előző végére: mérlegelik az esetet, nincs olyan, hogy ha elesett akkor biztosan a kerékpáros lesz a hibás, körülményektől függ. Kreszben nincs ilyen de nekem pl úgy tanította anno az oktató, hogy bringást úgy előzzek, hogy ha elesik akkor is elég messzire legyek tőle előzés közben, felénk az országútisok szoktak is inteni amikor úgy előzöm meg, hogy teljesen átmegyek a szembesávba, amikor csak lehet így előzök városon kívül, városon belül erre nincs lehetőség. 32e lakosból kb a fele teker és nem viccelek (budapesten a lakosság 10%-a volt a csúcs aki kiment a CM-re tekerni, nálunk 25%), rengeteg hülyeséget csinálnak, évent kb 2-3 akit elütnek és meghal.
Visszatérve: a kerékpárosnál azért nem működik a hirtelen kilép elém eset mert addig is ott volt de...Közben megvan a tuti válasz:
Az eset leginkább ahhoz hasonlít amikor hármas koccanás van. Az első autó fékez és a mögötte haladó nem veszi időben észre és belemegy de ez nem elég van még egy bambula aki harmadikként megtolja a sort mivel nem számít olyan mértékű lassulásra az előtte haladótól mint ahogyan az bekövetkezik (bár lehet csak ő is bamba tehát még ez sem 100%-osan jó példa), de ha figyel is és mégsem fékez eléggé akkor is minden ilyen esetben a két hátsó autó hibás.
-
-
_seth_
veterán
Jah értem, lehet ilyen szinten is beszélgetni... üsd el nyugodtan! Végülis majd a bíróságon is megemlíted, hogy nem volt szabályos

A hátramenetben közlekedő autósnak, taxisofőrnek ha utast szállít, mentőben az ellátótérben tartózkodónak nem kell bekötniük az övüket tehát egy baleset következtében kieshetnek úgy a gépjárműből, hogy közben szabályosan jártak el.
De most komolyan, ez foglalkoztat?? Pl csak azért mert egy gyalogos van az úton még nem lehet szabályosan elütni, amennyiben nem hirtelen ugrott ki valamint a látási viszonyok megfelelőek voltak ugyanúgy előveszik a gázolót mintha máshol ütötte volna el, persze ha a járdára felhajtva ütnek el valakit az még súlyosabb.
Egy ilyen esetben egyébként a bíróság megállapíthatja mindkét fél vétkességét is ha pl a motoros egykerekezik vagy a bringás és ebből adódóan esik el akkor ő is hibás de hacsak nem éjjel, lámpa nélkül kanyarban teszi ezt akkor az autóst is felelősségre vonják. A rendőrségen pedig a követési távolság az mindig annyi, hogy bármi van meg tudj állni.
-
_seth_
veterán
válasz
Zozzant
üzenetére
Itt azért elég amatőr hibák vannak, ami a leginkább feltűnő: bajbakerül, satufék és nem ereszti... jó része szerintem ha felengedi a féket továbbmegy éppen, persze nem vagyok versenyző (de ők sem
). Ugyanakkor megérné egy karosszériás műhelyt indítani a pálya mellett 
MaciG: Szerinted aki pl motorral van, leesik akkor azt már lazán el lehet ütni? Vagy pl kiesik az autóból?... Mekkora követési távolságot gondoltál az esethez? tekintve, hogy pl egy tárcsafékes bringa pár méter alatt megáll így el lehet képzelni, hogy pl 4 méter nem elegendő távolság.
-
MaciG
addikt
Ha egy kerékpáros teker az úton, elesik és én elütöm akkor én is hibás vagyok? Mert abba hogy "olyan követési távolságot kell tartani hogy hirtelen fékezés esetén is meg tudj állni..", szerintem az elesés nem minősül hirtelen fékezésnek, másrészt ha már nem ül a biciklin akkor gyalogos, és a gyalogosnak meg nincs elsőbbsége az úton
-
Zozzant
addikt
-
DigitXT
félisten
-
AMD Power
titán
Ez se volt beteg!

Szélvédőből kiálló hullával vezetett (+18)
Kis híján meglincselték -
biga
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
A sok jogsértő! Fogadjunk, hogy senki nem kért engedélyt a képen felismerhető arcok, személyek gazdáitól, hogy posztolhassák a képüket

Igazából nem tudom hogy jön ide a link, de ha már itt van, én ezt vontam le belőle

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Zozzant
addikt
-
válasz
philoxenia
üzenetére
A trafizás simán minősül tömegfelvételnek

83. § 8.
(2) Különleges adat akkor kezelhető, ha
a) az adatkezeléshez az érintett írásban hozzájárul, vagy
b) a 2. § 2. a) pontjában foglalt adatok esetében, az nemzetközi egyezményen alapul, vagy Alkotmányban biztosított alapvető jog
érvényesítése, továbbá a nemzetbiztonság, a bűnmegelőzés vagy a bűnüldözés érdekében törvény elrendeli;
c) egyéb esetekben azt törvény elrendeli -
philoxenia
MODERÁTOR
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Az eredeti felvételen szerintem azért nem takarják ki, mert régen az objektív felelősség előtt bizonyítani kellett hogy ki vezette a kocsit ugye. Sajnos ezt benne maradt a rendszerben
Bár ha bele gondolok nem is akkora marhaság, mert pótmagánváddal lehet követelni havertól a pénzt ha már neked ki kell fizetni de ő nem akarja elismerni, nem? -
válasz
philoxenia
üzenetére
Ne nevess, volt már olyan hogy a képen olvashatatlan rendszámú helyett az olvasható de nem hibázó tulaj kapta! Igaz nem most de volt rá példa.
És azt sem szabad elfelejteni a hogy közbiztonsági céllal gyk bármit megtehetnek. És igen , amennyiben nem te vagy az elkövető, akkor Te azon a fotón nem lehetsz felismerhető. -
mezis
félisten
Eljön az idő, amikor öntudatos bennszülöttek kiverik a turisták kezéből a fényképezőgépet (mobiltelefont,...), mert túlteng bennük a személyiségi jog ? Meg ott parkol az autójuk az út szélén ?
Lehet, hogy meg kell tanulnom bekötött szemmel vezetni, nehogy már leolvassam, megjegyezzem az előttem menő autók rendszámát ? (Volt egyszer egy rádióműsor, amiben egy ember egy óra elteltével szinte hibátlanul felmondta az elhaladt autók rendszámát. Az ilyen embernek meg egy rövid utcai séta után kötelező lesz agymosáson megjelenni ?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én úgy látom oda kötődik DeFranco postja.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

... Mondjuk flegma+telefonon trécsel kategória, huszas pics@ volt az "ügyintéző"
Ez nem link
Mi ez a 25/2? Az a cikkely a kreszben? Hol van online kresz, mutassátok meg hova van leírva.