Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
Éjszaka olyan 10 óra után szoktak még trafipaxozni a rend éber őrei? NEM, nem én akarok száguldozni, csak már régebben is feltűnt, hogy este megnő a száguldozó autósok száma.
-
Calogero
addikt
-
izomhod
őstag
-
fatal`
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Azt nem lehet, de azt írtam is. De azt többnyire az elsővel együtt kapcsolod.
-
mezis
félisten
válasz
fatal`
üzenetére
És ha lemaradt, lekanyarodott a mögöttem jövő, akkor vissza kellene kapcsolnom a hátsó ködlámpát. Hogyan megy ez Citroen módra ? Billentek egyet és lekapcsolja az első ködöset is. (Helyzetjelzővel száguldok tovább ?
). Megint billentek, felkapcsolja az első ködöset. (Remélem eddig szemből nem gondolta senki, hogy előzhet a sávomban!
És ha a helyzetjelzős haladás miatt kapok büntetést, átháríthatom a gyárra ?
). Billentek még egyet és már ismét világít a hátsó ködös.Nekem akkor is az a ködös gyanúm, hogy volt egy ilyen kapcsoló, aztán oldjuk meg vele valahogy.
-
Debilon
addikt
válasz
Drótszamár
üzenetére
5-50 ig vagy figyelmeztetés ha olyanja van
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Akkor mi van, ha otthon felejtem a forgalmit, a rendőr pedig megállít, és kéri? Mennyire fog vastagon olyankor a ceruza?
-
fatal`
titán
A visszakapcsolás pont fordítva működik, előbb a hátsót kapcsolja le. Érthető okokból. Legalábbis a Citroen (C2-t, C4-et szoktam vezetni), a Renaultot nem tudom. Semmi agyonbonyolítás nincs rajta, ráadásul biztos vagyok benne, hogy le van írva a könyvében.
Aki nem tudja kezelni a világítást, az szerintem ne vezessen autót.
(#33481) MaciG: Na de rezsicsökkentés van, olcsóbb a villanyszámla.
Lehet, hogy emiatt, hagyják felkapcsolva, hagy világítson az! 
-
mezis
félisten
válasz
fatal`
üzenetére
Igen. Nem elérni, ésszel felérni ! Legalábbis nekem.

Citroen C3-at meg Renault Megane-t szoktam vezetni. Mind a kettőn az indexkapcsolón lévő gyűrűvel lehet kapcsolgatni. Az egyiken csak egy irányban fordítható (visszaugró) a gyűrű és sorban először az első ködlámpát, aztán hozzá még a hátsót kapcsolja. Visszakapcsolás is valahogy így. De hogy milyen sorrendben ?

A Renault-on két irányban fordítható (szintén vissza ugró). Egyik irányban az elsőt, másik irányban a hátsót kapcsolja. A hátsót talán csak akkor kapcsolja, ha már az első be van kapcsolva.

Ráadásul ritkán kell használni. Műszerfalon visszajelzés sem egyforma. Közben meg nagyon kellene figyelni a ködös távolba.
Szerintem nem kellene ezt agyon bonyolítani. Műszerfalra egy-egy kapcsoló az első illetve hátsó ködlámpának. Visszajelzés meg úgy, mint a nyitott ajtóknál (ott nem sajnálják a pénzt -pénzemet- a gyárak ?). Aztán a pilóta eldönti a bioprocesszorával, hogy az éppen aktuális országban utazva mit kapcsol fel a ködlámpákból. Gondolom van eltérés az országok ködlámpa használatának szabályozásában.
-
deicide
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
Ezen én is gondolkodtam. Tegnap a Déli Pu-tól a Margít hídig próbáltam rávenni egy vén mondeost fószert, hogy szükségtelen elöl hátul a ködlámpa, ha előtte és mögötte is 3 méterre van autó és 20-al megyünk. Mutogattam, amikor elé kerültem, a végén már szinte villogtattam a ködzárót és kb 10 perc elteltével vagy megunta, vagy megtalálta a kapcsolót. Tényleg nem értem miért olyan kurva bonyolult odafigyelni, hogy lekapcsoljuk, egy mondeo esetében ráadásul biztos, hogy a műszerfalon is világít egy kis lámpa...
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Na ez a másik, baromira igaz, amit írsz. Megelőzök valakit, eszében sincs lekapcsolni a refit. Vagy jön mögöttem, és utolér reflektorral. Vagy elhagyom 80 méterre, és már húzza a reflektort.
Ez abban tér el a ködlámpás esettől, hogy aki ekkora barom, hogy a reflektort sem tudja kezelni, azt esélytelen tanítani, figyelmeztetni, továbbá kitelik tőle, hogy leszorít, és meg akar verni, mikor te villogsz rá vagy ködlámpát kapcsolsz előtte.
-
mezis
félisten
válasz
_seth_
üzenetére
Én ritkán szoktam ellenőriztetni. Pedig ősszel vannak ingyenes akciók. Viszont amikor lámpánál előttem világosabb színű személyautó áll, mindig le szoktam ellenőrizni. Azt is, hogy nem égett ki. Még soha nem világítottam a belső visszapillantóját. És a terhelés beállító gombját is szoktam használni. Ha elfelejtkezem, szemből szoktam villantást kapni. Ha beállítottam, akkor nem. Ez is egy kontroll, hogy nagy hiba nem lehet..
-
_seth_
veterán
Legutóbb amikor kértem, hogy a ködlámpát állítsák be mintha legalább szexuális szolgáltatást kértem volna úgy néztek rám.... megcsinálták igaz szarul így egy hét múlva mentem vissza "gariztatni". Egyik fényszóróm is mattult már így azt is kicseréltettem tavaly, mindkét ködlámpát is, minden fényszóró-ködlámpa csere után állíttatom vagy ha nincs ilyesmi akkor tavasszal-ősszel (évi 20e km). Eddig még sem debrecenben sem helyben nem kellett sorba állnom a lámpabeállítás miatt, az autósok 90%-a tesz rá magasról.
Pont olyan mint a futóműbeállítás, ott is ha megyek a lézeresre leporolják a gépet... de sokan tudnak panaszkodni, hogy félrekopik a gumi ellenben megkeresni, hogy miért az már luxus. Fényszórót 1500-ért, futóművet 5000-ért állítanak, nem egy nagy összeg, pár liter üzemanyag ára. -
biga
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
minden 10.000 km-nél jár az autó szervizben (tehát kb 3-6 havonta). Ennek keretében többek között a lámpák állapotát is ellenőriztetem. Ezen kívül évente minimum egy alkalommal teljes diagnosztika van a kocsin, ahol az esetleges hibákat is javíttatom. Ezen kívül használom a szintszabályzót, ha tele a kocsi. Nincs ebben semmi különleges, nekem így természetes. Neked nem?
-
törölt tag
igen, akkor kapcsold le, mert kelleni nem kell, közelről a helyzetjelző alapján is lát, viszont minél nagyobb a köd, annál jobban szórja a vörös fényt, és ha mögéd ér a nyomorult, akkor SEMMIT nem lát mögötted, csak vöröset. szóval igen, kapcsold le. ha nem teszed, ne ijedj meg, ha a reflektort az offroad-refikkel együtt húzom rád. ugyanis igen, a tompított szemből 2x55w mondjuk, a ködzáró meg 21 vagy 2x21, csak azt felejted el, hogy a tompított fényerejének 95%-át nem látod szemből, mert horizont alá világít, vízszinteshez képest 1%-os eséssel. a ködzárón pedig még párhuzamosító fényterelők is vannak, hogy minél jobban hátra világítson.
amúgy érdekes, osztrákoknál természetes, mögé érek, lekapcsolja a ködzárót, ha megelőz, lekapcsolja a ködzárót, ha elhagy kb 60-80 méternyire, visszakapcsolja.
-
-
_seth_
veterán
Súlyos esetek vannak errefelé... megnézném, hogy az itteni nagytudásúak hány százaléka vitte el az elmúlt fél évben fényszóró-ködlámpa beállításra az autóját... de ahogy látom a kresznek is felmerültek alternatív értelmezései amiket a törvényalkotók nem alkottak meg de az egyszerű ember persze mindig felül tud kerekedni ilyen apró problémákon.
Aki pedig még a trágár szavait sem képes helyesen leírni arra sokat lehet alapozni
-
biga
őstag
Akkor indokolt, mikor köd van ÉS te vagy az utolsó (nem jön mögötted senki). Minden egyéb esetbe indokolatlan, tehát lényegében szabálytalan és nem mellesleg nagy fokú bunkóság. Ne várd meg, míg rádvillognak (nem biztos, hogy hasonló mentalitású, aki mögötted jön), ha mögéd ér valaki, kapcsold le.
-
IreN!CuS
őstag
"Arról meg nem tehetek hogy a közlekedők 10%át már az zavarja ha egy másik autó is megy előtte, utána...."
Talán az emberek 10%-kát -szerintem messze többet - azért zavarja ,hogy éjszaka jönnek szembe vagy mögötte mennek , mert a mai magyar utakon az autók 90%-kán szar fos a lámpa és a kibaszot "eget világítja" , és ha rávillogsz büszkén felkúrja ő is a refit mondván mibajavanennekaköcsögnekittvelemszembe.....hiszen otthon tökéletesen kicseréltem egyedül 2 sör mellett , mert hát nem adok a szerelőnek egy 500-ast hogy cserélje ki...
...Arról nem is beszélve ,hogy naponta látom ,hogy tök feleslegesen ég a hátsó ködlámpa a fékpedállal együtt pirosnál , vagy pl Szentendre után a nullás körforgalom előtt , amiben állok mögötte 5-10-15 percet....szembarát.
-
Doze
aktív tag
nem baj, hogy pont én vagyok a toleráns, mikor már mást az zavar hogy a háta mögött látja a belső visszapollantóba a másik autó lámpáját.
Ha kell akkor miért nem égne, az a ködzáró mikor indokolt?... engem nem zavar, sőt szerintem az autósok 90%-át sem. Akkinek nem tetszik az villogjon és leoltom...
Arról meg nem tehetek hogy a közlekedők 10%át már az zavarja ha egy másik autó is megy előtte, utána.... mert ha nem lápája, akkor miért nem tart jobbra, itt miért csak 60nal megy, ott meg miért siet annyira mikor csak 50nel lehet menni.
-
Doze
aktív tag
jaj neám mán hogy a 21w kisüti valakinek a szemét.... azért túlzásokba ne essünk.... Főleg mikor indokolt
Ennyi erővel a szembejövő is kapcsolja le a lámpát..
De az az egész ködlámpa mizéria egy kötekedés, csak ilyen lapon lehessen már a tompítotton is kötekedni..
És nem használom állandóan, évente kb 10 nap mikor kell....
-
Doze
aktív tag
ja hogy te így büntetsz, a vörös fénnyel?
, bár én a kézit simán behúzom ha állok a piros lámpánál.Másrészt a ködzáró ami valóban fontos, mert jóval messzebbről észrevesznek, és ha valaki kapcsolja sűrű hóesésben/ködben/esőben (főleg autópályán mikor vízfüggöny van) engem marhára nem zavar.... nem értem ha valóban tejföl van, vagy az idő indokolttá teszi akkor ha valaki beér mögém akkor kapcsoljam le??? Én sem várom hogy kapcsolgassa a szerencsétlen...
elhiszem hogy zavarja, de akkor ő meg kapcsolja le a tompítottat mer zavar...
Ez a baj, itt minden zavar mindenkit, ha a belső sávban haladok mert balra akarok kanyarodni, és tom ha kisorolok már vissza nem tudok (de azér a bmvés túr le mikor magam is 60-nal megyek 50-es táblánál). A másik paraszt aki 3 centire megy a másik seggétől mer nehogymán valaki befurakodjon, utána meg sír ha lebontotta az autó elejét. Én pl másfél autónyi köv. távolságot még városban is hagyok, max a piros lámpánál állok közelebb az előttem lévő autóhoz. Így ha valaki sávot akar váltani megteheti.... Dehát itt ez mindenkit zavar...
Fent Bp. volt talán a Margit hídnál valami sávlezárás, 1 sávra szűkült az egész, beengedtem magam elé 2 autót nem győzték köszönni kézzel lábbal..
-
neduddki
nagyúr
válasz
üzenetére
HI!
igen rendszeresen nalunk a laposban, aztan kiderult hogy van osram +20% sarga /90es evek kozepe/, utodnev: osram allszizon es soha tobbet nem volt ijjen bajom, sajnos az esznkuli markerting szazalekajkuraszaban eltunt, de lehet meg talani, en bespakzoltam
udv
neduddki,
-
törölt tag
Voltatok már olyan ködben, hogy a tompítottat is le kellett kapcsolni, mert nettó ködlámpával többet lehetett látni? Idén télen valami brutális ködök voltak, Zalában futottam bele olyan tejbe, hogy azt se tudtam, mit kapcsoljak, és végig 30. Az út szélét nem láttam.
Más: az emberek mért nem figyelnek a hátsó ködlámpára? Egyrészt akkor nyomom fel, ha valóban kell, másrészt, ha valaki a seggembe ér, akkor lekapcsolom, mert különben csak a vöröset látja. Erről mit gondoltok?
-
Zozzant
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Ja nincs már, táblával megoldható ha kell, ennyi a duma, mondjuk a legtöbb átjáró olyan szar hogy 20-al is durva átmenni...
-
neduddki
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
HI!
ahhhh a Bokor tsz: HP, Komo, Bozso, KuruczK,Kohut, Pumukli, Tarnai, SaghiBazsi, SzasziPityu, Szilu, GYenesCharli, RaczG, SzaboGi:- ))) ismersz vkit kozuluk?
hol vert izzadva hun kisujbol kirazva afiliveet ahhhhh
volt, hog yazert rugott ki az eloado mertr felevkozben rossz hejjen de jo tankornek tartott eloadas miat gesz flevben csak rohogni tudtam a raneztem /egy kibaszott jo lleku oktato volt aban a flevbencsak en mentem nala iv-ni, ra egy hetre ugyanannyoi tudassal 5os lett:- )))/udv
neduddki
-
biker
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
90-el????? Noooormális?
40 a megengedett, lakott teruleten meg 30 -
philoxenia
MODERÁTOR
Azért az a 3-4 mp kevés lenne, hiszen megközelíted a sorompót mondjuk 90-el, a 3-4 mp az észlelési idővel együtt, már szinte satufék kellene...
Az, hogy egy sorompó mennyi idővel a vonat érkezése előtt csukódik, két dologtól függ, ha automata, akkor csak a vonat sebességétől, de ha nem, akkor akár 4-5 perccel a vonat várható érkezése előtt le kell csukni.
Ha például a pályasebesség 120km/h, akkor arra van megállapítva a behatási távolság, tehát ha jön ott egy 60km/h sebességű vonat, annál dupla időt kell várnod, de az azért max egy perc automata sorompó esetén.Ha bővebben érdekel valakit a téma...
Doze: Az automata csukású sorompó föl is automatikusan nyílik. Persze minden sorompó nyitható és csukható kézzel is, de egy-két mondatban ezt nem lehet elmagyarázni.
-
deicide
veterán
Ez jól hangzik, de azoknál az átjáróknál ki figyeli az elhaladást, ahol közel távol nincs olyan állomás, ahol forgalmi szolgálattevő van? Pl Agárd, Dinnyés a BP-Szfvár vonalon? Azt a legközelebbi állomáson nézi valaki? Szerintem a felnyitás is automatikus, mostanában újították fel ezt a szakaszt, a vonat érkezése előtt csak 15-20mp-el előbb csukódik le és az elhaladás után 2-3mp-el már nyílik is. Ez szerintem automata, mint ember műve.
-
amargo
addikt
A Pilisbe, tegnap a cseperedő eső kapásból a szélvédőre fagyott és a jégpáncél az úton is vicces volt. Haza felé, már a 11-en mentünk inkább

-
dragonfx
veterán
ez a mai tegnapi ónos eső egy vicc.legalábbis pesten.mindenkit ráparáztattak aztán alig volt jéghártya.csak nedves volt a beton ennyi. de én örülök az ónósesőnek mert a sok mazsolát bexaratták lehetett haladni.

nesze ennyi a tél meg ónoseső..bmw nyári gumin.
-
Doze
aktív tag
Apám vasutas többször is kérdeztem már tőle hogy megy ez.

Ha nem pontos amit írok javítsatok ki....
Itt magyarban, a sorompó lezárását automatikusan végzi a biztosító berendezés. Úgy van kitalálva, hogy van egy térköz, és ha abba beér a vonat, a lámpa el kezd pirosan villogni, majd 5-10mp zár a sorompó, abból a célból ha valaki nem tud már megállni stb. A forgalmista ezt felülbírálhatja: de akkor töklevágásra számíthat.
Ha elhaladt a vonat, a sorompó előtt, akkor a forgalmistának manuálisan kell parancsot adnia, hogy nyíljon fel. Mivel már távolodik a vonat, csak a vonat elhaladását kell megvárnia, aztán nyithatja is.... azt meg a D55 domino tábláról látja. Ha valami oknál fogva nincs zárva a sorompó, akkor a mozdonyvezetőnek is rögtön leold a mozdony, a forgalmistának meg pilácsol tábla...
A hosszú várakozási idő, akkor fordul elő, ha lassan jön a vonat (teher) stb. Szal a térköz útját lassan teszi meg.... ha elhalad a sorompónál és pl, másik irányból jön egy másik vonat ami nemsokára belép a térközbe akkor 3-4 percre már nem szokta kinyitni a forgalmista a sorompót. Persze ha nagyon lusta ebből lehet 10-15perc is.... csak vasutas ne legyen a várakozók közt: mert már láttam egyszer hogy, mavox (az a kis kocka rádió ami az állomáson belüli kommunikációra való) bedumált a forgalmistának "ku*nyád mikor nyitod fel?!
"Ha meg valaki bennragad a sínen, az nyugodtan törjön ki az autóval, a sorompó karja hamar leesik pont az ilyen szituációk miatt, másrészt, azért ha valami barom nekimegy az nem vigye ki az egész berendezést, csak a karját....
Rosszabbik eset az ha a régi sorompó van... mert ahhoz minimum busz/kamion kell pl ilyen: [link]
-
-
Calogero
addikt
A gyalogosnak nem kell befejezni az átkelést ha pirosra vált a lámpa (hisz nem állhat meg az út közepén)
Ilyenkor mielőbb be kell fejezni az áthaladást. Nem az mondom hogy kezdjen el futni, de szaporázhatja a lépteit az illető. Ez ami el szokott maradni, hanem ugyan úgy nyugodt tempóban kolbászolnak az úton.Amúgy már villogó zöldön sem léphet le a gyalogos.(Kresz .8.§ )
8. § A gyalogosforgalom irányítására szolgáló fényjelzõ készülékek
(1) A gyalogosforgalom irányítására szolgáló fényjelzõ készülék két (felül álló gyalogost mutató piros, alul haladó gyalogost mutató zöld fényû) lámpából áll, és sorrendben folyamatos zöld, villogó zöld, majd piros fényjelzést ad. A fényjelzõ készülék folyamatos zöld fény jelzésnél folyamatos, a villogó zöld fényjelzésnél szaggatott kiegészítõ hangjelzést is adhat.
(2) Az (1) bekezdésben említett fényjelzõ készülék fényjelzéseinek a jelentése:
a) a folyamatos zöld fény szabad utat jelez: a gyalogos az úttesten áthaladhat;
b) a villogó zöld fény az áthaladásra engedélyezett idõtartam végét jelzi: a gyalogos az úttestre nem léphet, az úttesten levõ gyalogos pedig köteles az áthaladást mielõbb befejezni;
c) a piros fény az áthaladás tilalmát jelzi: a gyalogos az úttestre nem léphet.
(3) Ha az (1) bekezdésben említett fényjelzõ készülék lámpái az álló vagy a haladó gyalogos mellett kerékpárt is mutatnak, a (2) bekezdés rendelkezései - értelemszerûen - az úttestet keresztezõ kerékpárúton haladó kerékpárosra is vonatkoznak.
(4) Ahol a gyalogosforgalom irányítására külön fényjelzõ készüléket nem helyeztek el, a 9. § (1) bekezdésének a) pontjában említett fényjelzõ készülék jelzései - értelemszerûen - irányadók a gyalogosokra is.
-
biga
őstag
A KRESZ szerint a gyalogos piros lámpánál nem léphet le, de az emlékeim szerint sehol sincs, hogy a pirosra be kell fejeznie az átkelést. Az viszont ugyancsak benne van, hogy a zebrán elsőbbsége van az autóssal szemben akkor is, ha, ha az autósnak már zöldre váltott, de a gyalogos még mindig nem fejezte be az átkelést.
-
Möhe
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Itt vidéken sajnos nem az általad említett a jellemző.
-
-
Calogero
addikt
-
-
MaciG
addikt
Azt én se értem egyébként, hogy ha valaki tudja, hogy lassan mozog az mért indul el ha villog a zöld???
Amit meg nagyon utálok, ha már nekik piros van, nekem zöld és jellemzően a fiatal "leszarom mi van" életfelfogású srácok ,tök nyugodtan mobillal a kézben még ott sétálnak... -
deicide
veterán
Hú basszus, kalandos volt a reggel. Kezdődött azzal, hogy a kaputól az autóig a 10%-os emelkedőn négykézláb küzdöttem fel magam, mert ahogy a kocsikon, úgy az úton is 5mm vastag összefüggő jég volt. Autóval meg sem próbáltak ott feljutni az emberek.

Aztán 10 percig kapirgáltam az ablakokat, mire egy lőrésnyi területet megtisztítottam és el tudtam indulni. Aztán volt 500 méter egyenes szakasz, jól megdaráltattam az ABS-t, kb 10km/h-nál. A legjobb még ezután jött, egy 500 méteres 4-5%-os lejtő a főútig. Itt úgy sikerült egyben lejutnom, hogy az aszfalt melett van egy 20 centis füves sáv, amin fagyott hó volt és az tapadt valamennyire. A másik két kerék meg gurult a jégen. Kész csoda volt, hogy nem állt keresztbe, mondjuk nem mentem gyorsan, 3-4 perc alatt abszolváltam az 500 métert.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha nem sózzák fel estig, akkor a főút mellett hagyom az autót, mert feljutni még ennyire sem esélyes.
-
Doze
aktív tag
nem tudom.... ez így azért érdekes helyzet

Ha a gyalogosoknál járunk... Miskolcról tudok nyilatkozni, mostanában azt vettem észre hogy az autósok nagyon sok helyen megállnak, nem kell topognia a gyalogosnak túl sokat.
De pl tegnap, csak két gyalogost kellett ledudálnom a zebráról, ugyanis pirosban kóricáltak.... van hogy tolerálom, van hogy nem.... jellemzően 60 és a halálközt. Az egyik eset, pl. pirosban állok, átmegy aki át, Vénasszony topog, és pont lelép mire nekem zöld.... király.
A másik aki nem a járdán vár, hanem a padkán kétsávos út, mellettem busz. A nyanyát majdnem hasba vertem a visszapillantóval.

-
De könyörgöm mi a tökömet keresett a kocsi mögött amikor a kocsi orránál ott volt a zebra?!
-
Na a nap sztorija. Áll a párom a kocsival a piros lámpánál. Egyszer csak egy bazi nagy puffanás a kocsi hátulja felől. Iza ugrik hogy mi-hol-merre. Aztán látja hogy egy gyalogos, szedi össze magát a kocsi faránál. A marha egy piros lámpánál álló autóba gyalogolt bele hátulról az úton

-
-
-
fatal`
titán
válasz
bitpork
üzenetére
"Külön táblák jelezhetik az egyházi létesítményeket. Felirat utalhat a felekezet, vallási közösség és az épület nevére, a szertartások időpontjára."
Ez aztán rohadt fontos. A közérteket mikor fogja külön tábla jelölni? Ez valami vicc?
"Egy tanulóvezetőt könnyen összezavarhat, ha mást lát a tankönyvben és mást az utak mellett."
Akkor ő ne kapjon jogosítványt, ha nem ismeri fel a táblákat. -
-
Calogero
addikt
Tovább csiszolgatják a KRESZ-t: [link]
-
mezis
félisten
Üdv.!
Már sok éve járok dízellel de eddig még nem volt gondom a reggeli indítással. Tegnap is ment rendben. A tele tankból kb 5 liter fogyott. Most -10 CFok körül csillag garázsban elindult és 2-3 perc múlva leállt. Azóta nem indul. Citroen C3 1.4 HDi.
Ez lenne a parafin dugó ? Hogy lehet megszüntetni ? Van valamilyen adalékanyag ellene ?
-
Doze
aktív tag
a hóhelyzet fokozódik, 20 centi hó már "durva helyzet", istenem ez már fáj
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Megint billentek, felkapcsolja az első ködöset. (Remélem eddig szemből nem gondolta senki, hogy előzhet a sávomban!
És ha a helyzetjelzős haladás miatt kapok büntetést, átháríthatom a gyárra ?
Lehet, hogy emiatt, hagyják felkapcsolva, hagy világítson az!

, bár én a kézit simán behúzom ha állok a piros lámpánál.