Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
ezen vagyok leakadva már egy bő napja
csak a 6éves lány élte túlmegnéztem googlemaps-en és a 2 település kb 1.5km-re lehet egymástól... van talán 3 íves kanyar köztük... mi a francot csinált a hülyegyerek? rommá tört mindent... fel sem lehet ismerni, milyen kocsija volt... a megkérdezett srác meg csak kertel a kérdésre, hogy "általában gyorsan vezetett?"
-
Sotho
őstag
[link]
Remélem azér túlélte. -
amargo
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Kb mint egy bringás Magyarországon

(#38092) Lauda: Minek?
-
rgeorge
addikt
A vészfékezés nem satu volt, és figyeltem a tükörben a mögöttem jövőt, volt ideje rájönni, hogy neki is lassítania kell. Ha csak a dudálásra néz körül a buszvezető, akkor az már régen baj.
A holttér adott egy jármű esetében, a vezetőnek ezzel tiszában kell lennie. Én is tudom, hogy nagy a holttere, de hogy pontosan ez hol is van, azt neki kell tudnia. És négy-öt autónyi sor gyűlt már fel a belső sávban előttünk, a külsőben meg egymást érték a buszok, teherautók, ha úgy vesszük éppen előztük a buszt, csak nem tudtuk 130-al, csak mondjuk 120-al. -
parandroid
félisten
válasz
amargo
üzenetére
Hajjaj, én a németeknél az A3-on láttam már 911-es Porschét baloldali kerekekkel a fűre menekülni a belső sávban, miközben éktelenül nyomta szegény a dudát. Pont mögötte mentem, én is tapostam a féket ezerrel, mert fogalmam sem volt, hogy oldják meg a kamionnal kettesben a szitut, de a dudálásra szerencsére észbe kapott a kamionsofőr. Mindenesetre a kezemet nem tettem volna be a Porsche tükre és a szalagkorlát közé. Szerencsére nem ment gyorsan, elég sűrű volt a forgalom, tudott manőverezni, de azért gondolom teli lett neki is a gatyája.
p
-
Byk01
őstag
válasz
Gépötty
üzenetére
Szerintem ilyen esetben, mint ez a buszos a dudálás sokkal biztonságosabb megoldás, mint a vészfékezés. A buszvezető nyilván nem vett észre, azért indult meg, a dudálással fel lehet hívni a figyelmét, hogy valami baj van. Általában több százezer km-t levezettek már, nem fognak kapkodni, meg figyelmen kívül hagyni a jelzést. De legalábbis az utasok szólnak neki, hogy valami nem kerek.
Ellenben vészfékezésnél a mögötted jövő is beléd szállhat, vagy az autód is instabillá válhat, és kész a baj. -
Gépötty
senior tag
válasz
rgeorge
üzenetére
"...A buszok közül épp az utolsó mellé értünk (Volánbusz), még az első kereke előttünk volt, amikor láttuk, hogy egyre közeledik, előzni akart úgy, hogy simán mellette voltunk. Még szerencse, hogy vészfékezéssel el tudtuk kerülni a korlátra-passzírozást és a mögöttünk jövő és észnél volt, látta, hogy mi fog következni. Aztán a buszt az előzése után persze lehagytuk, néztünk fel a sofőrre, fel sem fogta mi történt majdnem."...
Arra gondoltál, hogy annak az irdatlan behemótnak mekkora holttere van? Persze ez nem menti fel a buszsofőrt a körülnézés alól, te magad is tehetsz azért, hogy ilyen ne történjen meg. Mondjuk nem mész a busz mellett. Vagy figyeled a sofőrt a tükörben. Ha látod, ő is lát téged. Nehéz értelmet találnom a szitunak, mert ha nem mentek előtted, akkor miért nem előzted már rég meg a buszt, ha pedig mentek (ahogyan írod is), akkor miért akart a busz sávot váltani?(#38064) Lauda
Azzal a lassítóval egyetlen baj van: ki lehet kerülni. Felfestéssel, vagy más módon (a biciklis elé beugráló, kiabáló elsőbbségadás-tábla lenne a legjobb) tudatosítani kellene, hogy át fognak menni a nyakán ha szarul jön ki. De igazából ehhez is fejben kellene változni. -
Avicularia
veterán
válasz
amargo
üzenetére
Malmöben ez a trend, lassan minden zebra és bicikliútkereszteződés elé ahol nincs lámpa durva fekvőrendőröket építenek, így kényszerítve ki az autósokat, hogy megálljanak a zebra előtt. Kicsit romlott a közlekedési morál, mióta hivatalosan is kisebbségben vannak a svédek a városban

-
Calogero
addikt
Négyen meghaltak két autó ütközésekor Somogyban a 66-os főúton :[link]

-
Semmi gond. Idonkent odaallitani rendoroket es minden kerekparost 100 ezerre megbuntetni. Ha van kerekparut, akkor azon koteles kozlekedni. Igy jart. Amugy a konkret peldam arra vonatkozott, mint a masodik esetben is lathato, hogy nincs amugy keresztezodes, csak a kerekparut keresztezi az uttestet. Persze ezt nem irtam oda.
-
Szo sem volt most kerekparutrol.
Sima ketsavos ut lakott teruleten belul, nem is foutvonal. Hiaba bongeszem a paragrafusokat, nem talalni ilyesmit. 
Az egyertelmu persze, szabalyokrol beszelgetunk most. Nekem pl nem kell kitenned semmilyen tablat, akkor is korulnezek, ha olyan utat keresztezem, amit egyebkent nem latok be.

-
Byk01
őstag
Szerintem az 54/4 utolsó mondata az, amit ilyen kiterjesztve értelmeznek, mert olyan elbaltázott a szöveg szerkesztése, hogy nem egyértelmű, hogy ez egy általános megfogalmazás, vagy az 54/4 b)-hez tartozik-e (szokásos jogi megfogalmazás, amit úgy értelmezek, ahogy akarok)
Egyébként tőlem úgy mész a szembeszomszédhoz, ahogy akarsz, ha engem nem zavarsz vele

-
Byk01
őstag
Van barhol leirva olyan szabaly, hogy a gyalogos atkelohelyen nem szabad kerekparozni?
Az 54.§ 1) leírja, hogy hol lehet kerékpározni. A gyalogos átkelőhely nincs benne.
(#38066) tibcsiworld Szerintem a legjobb megoldás a közúthoz egy fél sávot hozzácsapni (nem tudom, mi a neve), és ott tekerjenek! Szerintem is ez a legjobb megoldás (nálunk kerékpársávnak hívják), csak a sok tahó autós meg ráparkol, folyton kerülgetni kell őket.
-
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Szerintem aki tud es szeretne kerekparozni, annak nagyon jo dolog a kerekparut. Vedve van az autosoktol (veszelyeztetve a tobbi oda nem figyelo kerekparostol). Minden szepen ki van nekik tablazva. Amikor olyan reszre er, akkor leszall, elsobbseget ad stb. Szerintem ez sokkal jobb es biztonsagosabb, mint tekerni valami forgalmas ut szelen. Amikor a kozuton kerekparozol, akkor is kell elsobbseget adnod, nem ertem ez miert jelent nagy problemat, ha kerekparuton kerekparozik valaki.
-
tibcsiworld
aktív tag
Én 100%-ban csak vezetek, amióta ellopták a bringám (15 éve), és van mit kacskaringóznom a hülye bicajosok miatt, aki kereszteződésben simán elém fordul, mert még befér, én meg vakarom a fejem, hogy kerülöm ki 1m-re, mert ugye szembe is jönnek autóval!
Nem a hülye bicajosról beszélek, hanem arról, aki tud, és szeretne bicajozni! Egy egészséges hobbi biciklisnek, aki nem részegen és nem a boltba jár a biciklivel, szerintem a bicikliutak csak lassítás! Mert ott járnak a gyalogosok, mert hol máshol, ... .... ...
Nálunk, Felvidéken nincs (vagyis én még nem láttam) bicikliutat, és szépen teker mellettem, ha tetszik, 40-el a városban, és ő teker az út közepén is néha, de nem lassít! (ez ritka eset)
Szerintem a legjobb megoldás a közúthoz egy fél sávot hozzácsapni (nem tudom, mi a neve), és ott tekerjenek! Ha az autós jobbra kanyarodik, látja, nem bokor mögül jön ki, soha nem kell haszálniuk a zebrát.
De ez az egyszer itt-egyszer ott, és az autós csak les, hogy mit keres előtte, holott oda van kivezetve a bicajsáv, ... ...
Nem védek én senkit, csak szerintem ez az egész rendszer van kesze-kuszán megoldva! És nagy odafigyelést igényel!
-
-
Macera megállni és leszállni, egyszerűbb fent maradni és menni. Ennyire egyszerű.
-
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Szoval az a rosszabb, hogy van egy csomo kerekparut, ami megfeleloen ki van tablazva? Csak annyit kellene tennie a kerekparosnak, hogy figyelje a tablakat, de azt is lexarja. Minden tisztelet az autosoke talan, hogy ezt a sok banga idiotat elni hagyja.
-
tibcsiworld
aktív tag
Megint csak minden tiszteletem a bicajosoké! Rend szerint úgy kell közlekedni, hogy egy utcát nem tud végig tekerni, mert 5-15m-t tolni kell! De az útra sincs kivezetve a bicikliút! ???
Ezért is írom, hogy sokkal jobb a szlovák helyzet! Nincs bicikliút, és kész! Minden sokkal egyértelműbb! Vagy van, vagy nincs, de ez a magyarországi helyzet, ...
-
válasz
parandroid
üzenetére
Attól hogy a levél olyan amilyen, a tény még tény marad: a magyar autósban benne van a városi fíling hogy a külső sáv az szar oda nem megyünk.
-
parandroid
félisten
"És most ismerkedjünk a párhuzamos közlekedés szabályaival"
"Jelentősen enyhítené a vasárnapi forgalmat az M7-es utópályán, ha az autósok betartanának néhány szabályt; ezek közül az egyik, hogy használják a Székesfehérvártól Budapestig tartó harmadik sávot - írta Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombati közleményében."
Én nem tudom, a német autópályakezelők ezt egy olyan huszárvágással oldották meg (helyenként nem 3, hanem 4-5-6 sávon, jellemzően nagyobb városok körüli csomópontoknál, elkerülő szakaszokon, hogy a digitális tábláira kiírja, hogy mindenki egységesen mekkora sebességgel halad (forgalom sűrűségétől függően általában 80-100-120), amit a kamerák persze figyelnek is. Nem mondom, hogy egy Nürnberg körüli soksávos szakasz nem tud így is bedugulni, de ebben közrejátszanak általában a balesetek és az útjavítások, úthibák miatti sávlezárások is, másrészt azért itt az Eu gyakorlatilag legfontosabb közúti csomópontjáról beszélünk, ahol nem tudom, hogy óránként mennyi autó halad át, de érzésem szerint kicsit több, mint 3000.
Igazából azt nem értem, hogy miért arrogáns és bunkó hangvételű közleményeket kell kiadni, ahelyett, hogy megnéznék, hogy máshol erre milyen megoldások vannak, és választani egy viszonylag jól működőt...
p
-
Byk01
őstag
A körforgalom táblának nincs ilyen jelentése. A körforgalom sima útkereszteződés, amiben macisajt vagy stop tábla nélkül a körforgalomba behajtónak lenne elsőbbsége.
c) „Körforgalom” (23. ábra); a tábla olyan utat jelez, amelyen úgy kell haladni, hogy az út által körbezárt terület a vezetőtől balra essék;
Ennyi, és nem több.
-
mezis
félisten
"a nappali fénynek készült LED-es cuccok ellátják a feladatukat, a helyzetjelzőnek készült ledek nem. Attól hogy ez utóbbiakat is nappali fénynek használják az 100%-ban az user hibája."
Csak 50%-ban. A másik 50% a közlekedés rendészet mulasztása. Leállítva az autót egyszerű szemrevételezéssel megállapítható, hogy az csak dekoráció. Készülhetne a csekk.
Hajdanában a tompítoott nem használata miatt állítgattak le. Csak ezért dolgozni is kell, meg aprópénz. -
Byk01
őstag
Nem értem a második helyszínnél a táblázást. Kint van a gyalog- és kerékpárút vége tábla meg egy macisajt. A gyalog- és kerékpárút egy gyalogosátkelőhelyben folytatódik, ahol gyalogosként kell áthaladni. Akkor kinek szól a macisajt? A kerékpárosnak nem, mert neki le kell szállnia, így gyalogossá válik. A gyalogosoknak meg elsőbbségük van a gyalogosátkelőhelyen, tehát nem merülhet fel számukra elsőbbségadási kötelezettség.
-
8th
addikt
Gyűlölöm azt a bicikliutat a pataknál. 10-ből 10 biciklis szemrebbenés nélkül keresztül teker az úton.

-
rgeorge
addikt
Hétfőn történt velünk, hogy az M3-ason Pest felé néhány busz mellett ment a belső sávban több autó is 120-al. A buszok közül épp az utolsó mellé értünk (Volánbusz), még az első kereke előttünk volt, amikor láttuk, hogy egyre közeledik, előzni akart úgy, hogy simán mellette voltunk. Még szerencse, hogy vészfékezéssel el tudtuk kerülni a korlátra-passzírozást és a mögöttünk jövő és észnél volt, látta, hogy mi fog következni. Aztán a buszt az előzése után persze lehagytuk, néztünk fel a sofőrre, fel sem fogta mi történt majdnem.
Írtunk a Volánnak levelet rendszámmal, időponttal, hellyel, kíváncsi vagyok, mi lesz a válasz. Egy "A vizsgálatot azonnal megkezdtünk..." automata választ már kaptunk... -
mephi666
nagyúr
én most ezt láttam, ahogy ránéztem a police oldalára
megy folyamatosan a szirénázás a városban, azt hittem történt valami... asszonnyal sétáltunk haza a belvárosból, kb 25perc gyalog és már 6kor odafelé is emberkedtek rendesen a boyracerek... 9 után meg visszafelé még jobban... azt hittem, hogy ezek közül valaki nem bírta kordában tartani a lovakat 
itt van ugyanez... 2 nő, 2 férfi ott maradt... a gyerek talán megússza
-
-
Sotho
őstag
Hosszabb úton voltam a héten Mo.-n, tapasztalatom szerint a sofőrök 99 %-nak még mindig fogalma sincs a helyes követési távolságról ill azzal sem tudnak hirtelen mit kezdeni hogy lakott területre érve 50-el megyek. Bp.-n jobb a helyzet mint vidéken komolyan.
Legalábbis mint Borsodban. egész rámjön a tudatlan parasztja mert így szokta meg , én meg aggódjak a 3 kölök meg az asszony miatt. 2 mp szabály? szerintem az életben nem hallottak róla vagy csak nem esik le nekik hogy az 90-es tempónál 50 méter. Na mindegy kezdek gyűjteni az X6-ra 
-
TaaT
nagyúr
Még ha meg is van rendezve, rohadt jó lett
[link] -
Byk01
őstag
Nem igazán szoktam RTL-t meg TV2-t nézni, de ma valahogy híradóidőben rájuk tévedtem. Első hír, amibe bakapcsolódtam: anya a fiával halt meg az úton, a következő, Martfű mellett halálos közúti baleset. Ekkor kapcsoltam át: halálos baleset Akasztó mellett. Kicsit sok volt. Nem nézek híradót egy darabig.
-
Gépötty
senior tag
És ezen nem segítenek a modern technika vívmányai sem.
Kedves ismerősöm a helyi PUG-szalonban dolgozott, mikor megjelentek az első automatikus fényszórók a 205-ös pözsókban. Nem kellett sokat várni, hogy befusson az első elégedetlen ügyfél akit megbírságoltak, mert nem kapcsolt világítást lakott területen kívül(!). Erre mondta, hogy ha a fejekben lévő sötétre kapcsolnának be, ezek a lámpák mindig világítanának. És nem ám ez az ügyfél volt az egyetlen, elég sokan gondolják, hogy automata lámpa = felkapcsol amikor kell. -
tibcsiworld
aktív tag
Az oktatóról jut az eszembe! A minap a városi körforgalomban egy tanuló vezető ment előttem! Kibírtam a 20-as tempót, mert nem siettem! De hogy mindenféle index nélkül oktatóstól elhagyta a körforgalmat??? Ez aztán minőségi oktatás!
Ezek után nem is csodálkozom, hogy aznap ugyanabban a körforgalomban satuval megálltam, mert jött egy új kocsi balról be a körforgalomba nagy sebességgel. A marha nem kikanyarodott jobbra? semmi index, ... ... . Minek satuzok? De ha nem állok meg, és jönne tovább, akkor csatt, és nyilván én lennék a hibás!

Én is szoktam 50-el átmenni körforgalmon, ha nincs forgalom, de bakker még be sem érek, már indexelek is jobbra! De lassan semmin nem lepődöm meg!
-
11-es út, lenti spar papsziget előtt, taxi vs. motor. Motor felismerhetetlen lett. Kijött a korzorol a taxi, motoros meg jött a 11-esen pismany abc felől. Telibe kapta. Mentő kint.
-
szebe
addikt
"Másik biztonsági eszköz a lámpa"
Sokan a nappali menetfénnyel megelégednek (vagy még az se), pedig annak akkora a fényereje, mint egy temetői mécsesnek. Aztán borzasztó mód nemértik, hogy miért villogok rájuk. 10-ből 2 megköszöni, és felkapcsolja, 3 beleáll a fékbe, mert azt hiszi traffit jelzek, 5 meg rá se bagózik

-
-
Byk01
őstag
Nálunk "az autó nem megy", ha nincs mindenki bekötve. A gyerekekbe beleneveltem ... ha hamarabb kötötték ki magukat, mint hogy beálltunk volna a helyünkre a garázsban, megálltam rögtön. Nincs 10m se bekötetlenül. Bármi történhet.
Másik biztonsági eszköz a lámpa: tegnap este 8 körül jöttem az M0-n, és folyamatosan találkoztam olyan autókkal, amik nem voltak kivilágítva. Eszükbe nem jut az embereknek, hogy attól, hogy ők látnak, őket is kell látnia a többi vezetőnek.
-
-
szebe
addikt
válasz
tibcsiworld
üzenetére
30 óra alatt sikerült annyira belémnevelnie az oktatónak, hogy a motort sem indítom be, amíg nem kattan az öv.
A be nem kötésben az a rossz, hogy az esetleges baleset esetén ide-oda csapódó test nagyobb károkat tud okozni az utasokban, mint maga az ütközés. Csak ezt nagyon sokan elfelejtik, és példálóznak azzal az esettel, ami millióból 1x fordul elő, mikor is a be nem kötött öv miatt menekül meg valaki. -
tibcsiworld
aktív tag
Vicces, hogy a mai ember (és tapasztalatból nem mai fiatalt írok) NEM használja az övet! Jogilag nem a sofőr a hibás, mert ugye a rendőr már nem a sofőrt bünteti, hanem az "elkövetőt", de szerintem a sofőr kötelessége a családját védeni, és az alkalmi utast is figyelmeztetni legalább 1x , hogy kösse be magát!
De ha a sofőr sem, ....
-
Szamit ez nekunk? Talan annyiban h ezekutan nem alszunk mozgo jarmuben.
-
MaciG
addikt
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Ha igaz amitket írnak, szerintem e lány túlélte volna, ha hátul be van kötve, mert az a rész annyira nem tört össze és a lassulás se teljesen hirtelen volt, mert elsőnek egy másik kamionnak is nekicsapódott mielőtt a következővel ütközött.
-
AMD Power
titán
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Én biztos inkább a halált választanám.
-
tibcsiworld
aktív tag
Bocsi, igaz. Nem értek a joghoz!
A lényeg, hogy én nem tudom, szeretnék e így élni!
Én egyszer lenyomtam 7,5 óra alatt 850km-t Horvátországba! ha apum nem ül mellettem, nem figyel, és néha nem szól rám, ....
Nem vagyok száguldozó, de az autópályán nem 50-el jár az ember!
szerl.: de ha valaki beül mellém, az az első, hogy rászólok az öv miatt! Itt nem biztos, hogy segített volna, de soha nem lehet tudni!

-
szebe
addikt
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Ez tuti hogy nem gyilkosság. Max. halált okozó közúti veszélyeztetés lesz.
-
válasz
tibcsiworld
üzenetére
ha és amennyiben igaz a feltételezés h elaludt.
-
Ígértem egy kátyút. Forgalom meg késés miatt nem kaptam le, de az mond valamit, hogy alig jöttem ki belőle? Sebességbe tettem, de előbb nyomta koppra a teleszkópot mint, hogy elindult volna. A társa tőle pár méterre van, egyik nap megmutatom. Helyismeret nélkül tuti a felni törés.
-
mephi666
nagyúr
ez már tényleg hihetetlen: elalszik és megöli a családot

tegnap 52-esen jöttünk haza főnökömmel, fülöpházánál eltereltek, mert baleset volt (nyerges kigyulladt), kerekegyháza felé kerültünk, útközben meg félpályás lezárás, mert egy kamion ledőlt pihenni az út mellett
azt hittem életbe nem érünk már haza... ebben a kanyarban dőlt el, ahogy a térképen is látszódik, elég meredek -
-
Vonatbaleset Külsővat és Nemesszalók között
a személyvonat második és harmadik kocsijának oldalról hajtott neki a teherautó,
Na ne mar...

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Remélem azér túlélte.