Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
tyielow
aktív tag
[link] Hajnalban meghalt egy ember Újpesten
Reggel még takarították..
Az oszlop jól bírta -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, csakhogy a két fogalom üti egymást a megfogalmazásban. A "dilatációs hézag" erősen szakszó, míg a bukkanó ilyen értelmezése erősen tájszó. Egy mondaton belül kb. "a programozó programot írt, és másnap a családja az alapján töltötte a szabadidejét" (most gyorsan erőltettem valamit) mondjuk hasonló mondat...
-
MasterMark
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Ha nem lenne ott dilatációs hézag, akkor nem lenne bukkanó se. Vagy huppanó.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
syberia
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Jelen esetben a rendőr nem feküdt, ez volt a furgonos bökkenője.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az biztos, hogy nem az útviszonyoknak és a gépkocsi menetstabilitási adottságainak (blokkolásgátló hiánya, gumiabroncsok vizes tapadása, lengéscsillapítók állapota, személyautónál magasabb, orr-nehéz súlypont) megfelelő sebességgel haladt a fékezés megkezdése előtt. Ahogy elnézem, milliszekundumok alatt megvolt az összes kerék megcsúszása. akkor már semmilyen menetstabilizáló elektronika nem tromfolja a fizikát.
(#50085) MasterMark: Megnéznéd nekem, mit írnak a ló és a csikó szeméről benne? Az egyik minek néz, a másik meg mit lát....komolyan érdekel.

(#50074) Mr.Csizmás: A delatációs mi? Csak azt látni, hogy ez bazi nagyot farolt. Kezdő jogsival én is csináltam ilyen kézifékkel parkolóban. aztán minden télen a legszarabb (nekem legjobb)havas időben mentem kocsikázni, mert perverz vonzódást érzek a havas útviszonyok iránt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
három-négy bukkanót okoznak
Egy közlekedéssel kapcsolatos oldal. Amúgy bukkanót hogyan lehet okozni?
-
MasterMark
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Az nem egy kreszoldal. Ennek semmi értelme. Legyen akkor huppanó én arra szavazok.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
De a cikkben nem a kresszel kapcsolatos értelmét használta.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
A topik címét kérném elolvasni....

KRESZ-szel kapcsolatban a bukkanó nem huppanó, nem göröngy stb....
Amúgy a bukás és a bukkanás két különböző fogalom. -
MasterMark
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
A gugli erre is hoz találatot...
-
MasterMark
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Ha már googlét linkelsz, ott van a harmadik találaton...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Nyilvávalóan nem a bukkanó kresz szerinti értelmezését használta ott, hanem a köznépit.
A fekvőrendőrt is lehet bukkanónak hívni.
Lásd: Főnév: Kis gödör az úton, úttesten.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
-
-
MasterMark
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Miért akkor azt hogy hívják? Huppanó?

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Reaper
üzenetére
Ezt a felüljárót néztük mi is nap mint nap, amikor a Totalcar szerkesztősége még a Flórián téren volt, hiszen pont az ablakaink előtt kanyarodott végig. A híd végétől a lehajtóig három-négy bukkanót okoznak az úgynevezett dilatációs hézagok, melyekre a híd és felüljáró szerkezetének hőtágulása miatt van szükség. Potenciális balesetforrás az összes.
Most erre mit írjak? Autós oldal és a bukkanó fogalma...

-
Reaper
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Láttam, szóltam is Záchnak, hogy nem furgonból lett videózva (eredetileg az volt a cikkben tegnap), meg hogy azért a bukkanó az odébb van és, hogy véleményem szerint a furgonos simán benézte és valszeg ócska gumival bénán satuzott, de csak az érdekelte, hogy mennyivel mehetett. Mondtam, hogy kb 70nel, talán 80nal, arra már nem is válaszolt.
-
syberia
veterán
Ez az oroszországi ételfutár is, bár a végén mégis beindult a japán csoda alatta.
-Go f**k yourself, scumbag! Ez arrafelé a népies elköszönés lenne?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#50060) samujózsi: Vannak gondok a fejekben.

(#50058) Lauda: Az előbbieket elég lenne 1 percre, egy barnamedvével.
-
válasz
tyielow
üzenetére
Így döntött.

Mondjuk a dudálás és a fikázás helyett megkérdezhette volna mi a gond (az autóval vagy az úriemberrel). Aki ezt felvette az is egy észlény lehet (tipikus húzz előlem paraszt stílus). Lehet műszaki hiba, vagy agyvérzéses a "fater", esetleg ok-okozati összefüggés (műszaki hiba miatt agyvérzés
(ok ez csúnya volt)), ez a kamerás meg csak anyázik.Hozzászólás: Ment feladni a lottót . 😉
-
samujózsi
senior tag
[link] - erre nincsenek szavak. Az öregnek egyetlen mentsége lehetne Dr. Alzheimer, de akkor mi a ....t keresett a volán mögött?
-
válasz
samujózsi
üzenetére
Abszolút logikus amit írsz. Ez így el van cseszve. Talán arra gondolhattak itt a szabályalkotók, hogy a szögletes alakúak azokon a helyeken jelzik az útvonaltípust, ahogy csak gépjárművek közlekedhetnek. De ez így meg marhaság, mert a kresz leírja, hogy oda mik hajthatnak fel. A logikus az lenne amit írsz, hogy minden útvonaltípust jelző tábla egységes formátumú lenne.
-
syberia
veterán
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
samujózsi
senior tag
Szerintem ezt a táblák kiagyalói cseszték el egyébként.
Mert az alap az az volt tényleg, hogy ami kerek, az utasít, ami szögletes, az tájékoztat.
Namost a kerékpárút tábla az nem kéne, hogy kerek legyen, mivel nem utasít semmire, csak ahogy az autópálya/autóút táblák, jelzi, hogy ott van a bringaút.
Vagy ha úgy vesszük, hogy ez is egyfajta utasítás, akkor a másik kettőt kéne kerekíteni.
-
samujózsi
senior tag
Laza másfél-két órás biciklizés.
Szilágyi úton, nem sokkal Káposztásmegyer után. A járda (alias kerékpárút) tiszta víz, sár, csúszós avar, inkább tekerek az úttesten. Főleg, hogy az útról látható táblával nem jelzik sehol a kerékpárutat.
Egy a helyet ismerő honfitárs dudával jelzi, hogy takarodjak le az útról. Ez még nem is lenne gond, de én mentem 30 körül, ő meg csak egy villanás volt a perifériás látótérben, szóval minimum 70-80-as tempóban ment 50 helyett. És még ő dudál.
Vágány utca Róbert Károly krt felőli vége. Én a kerékpárúton megyek. Zöld a lámpa. Épp csak a kerékpárutat a lejáróval együtt eltorlaszolja egy busz. És a sofőrt nem is izgatja a dolog, mert ő buszt vezet...
(egyébként ki az illetékes kerékpárutak kijelölése ügyében? Dózsa György - Vágány utca vonalon lenne pár kérdésem az illetőhöz.
)És hát a szokásos: gyalogosként nem nagyon tűnik fel, hogy mennyire leszarják a járművezetők (járműtől függetlenül) a zebrákat, bicikliről nézve... borzasztó

-
mephi666
nagyúr
ezt tegnap dobta be a yt randomja
...aki közlekedési balesetet okoz, azzal 24órán át hallgattatni kellene

-
samujózsi
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Mihez képest? Karlevágás, máglyán elégetés nincs bennük.

-
samujózsi
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerintem a törvényeinkre gondolt.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ezt a bekötést nem értem
A többit meg... inkább hagyjuk. -
Mr.Csizmás
titán
- fű
- amfetamin
- eltiltott vezetés
- lakhelyelhagyási tilaloma bíróságnak lesz mit matekoznia ezzel a 4 tétellel helyből, mondjuk ez már a 3. eset, hogy megbukik kábszival vezetéssel [link]
off: gyurma ricsi 2.0, neki is van étterme, műsorvezető, a bácsi gázolása után meg jó nagy $$$ óvadékkal maradhatott otthon.
szerk: fel is ment a vérnyomásom, nem kell kávé
-
updog
őstag
Megint bedrogozva vezetett a zuglói kokainos gázoló
Korábban is drogozott, elsőfokon már elítélték és véglegesen eltiltották a vezetéstől. Megint autóba ült, megint bedrogozva (eleve, elsőre milyen alapon gondolták hogy nem áll fenn a bűnismétlés veszélye? Egy drogost szerintem alapból visszaesőként kell kezelni (na nem a csóringer füvező egyetemistákat, de a kokainosokat már bőven, főleg ha megöl egy embert)).
Én meg múltkor két napig teljesen magam alatt voltam, hogy benéztem egy stoptáblát, és miattam egy keresztbe jövőnek meg kellett állnia (nem vészfékkel).
-
Reaper
őstag
Nem rossz válogatás, de azért pont az elején levő utcában valaki kimehetne egy kis festékkel és újra rajzolhatná, láthatóan az autó sávot, mert innen nézve alig látszik, élőben nem ismerem a környéket.
A kereszteződésben beragadás már hagyomány, viszont 2.37nél a Jaguar simán ki tudott volna menni, gondolom erre számított a Citroen is.
Viszont én tuti ha ilyen melóm lenne akkor vagy xanaxon élnék vagy előbb utóbb valakire nem fékeznék rá, néhány hülye így a videó alapján is rendesen fel tudott húzni
A gyalogost sem értem a mentő környékén, hogy ott mi lehetett a terv.#50043: Ezt meg add be a biztosítónak
-
Mr.Csizmás
titán
-
-
szebe
addikt
Itt a legújabb
[link] -
samujózsi
senior tag
Azért ha hanggal nézed, nem ilyen egyértelmű.
A kamionos szövegéből (hangsúlyából, röhögéséből) ítélve szopatta a csajt, elállta az útját stb., amit a nő végül megunt és kikerülte a járdán, ahelyett, hogy kivette volna a sörétes puskát az anyósülésről és szétlőtte volna a hülye kamionos seggét vele.
szerk: látom, a kommentelők közt is volt akinek ez a véleménye
-
https://www.youtube.com/watch?v=ZBuUlm1uhbU
Nem semmi. Járdán előz, majd be sem fékezi az autót, de ossza az észt.

-
samujózsi
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hol van erről pontos leírás?
Èn kapásból rávágtam volna, hogy nem, de szembe jött ez az amerikai szabvány és elbizonytalanodtam.
Emlékszem, hogy más fórumon talàlkoztam ilyen kérdéssel, de az lehetett tíz éve is: valaki amerikai autót akart itt levizsgáztatni, akkor azt válaszolták neki, hogy azt a lámpát mindenképp cserélnie kell, csere nélkül nem lehet levizsgáztatni. Viszont most nem találom az erre vonatkozó szabályozást.
Gondolom, ez is ugyanolyan KÖHÉM rendelet, mint ami a biciklik felszerelését szabályozza. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
FireFox1996
üzenetére
nem, mivel usa szabvány.
-
FireFox1996
addikt
Fiúk! Tegnap láttam egy Infiniti suv-nak LED-es indexeit úgy, hogy nem sárga, hanem pirosan vilogtak. Eléggé vakított hátulról. Szabályos ez a piros színű index lámpa?
-
Pickit3
aktív tag
Áll a városban a forgalom, állok a zebra előtt, talán még után férnék a kövi autósnak, de inkább zavartalanul átengedem a gyalogosokat, mert piszok sok van belőlük, nem lámpára mennek és kereszteződés sincs. Mögöttem az s-crossból a papa eszeveszettül dudál és mutogat. Pár perc múlva amikor már volt 2 autó hely a zebra túloldalán akkor átgurultam, de a dudálást nem fejezte be. Centizgetett, de előrébb nem jutott. Nehezen a körforgalomhoz értünk és elváltak útjaink. Nem tudom mi rosszat csináltam, de őszintén vártam már, hogy kiszálljon.
-
Akula
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ott a pont!
-
dh66e
veterán
Jajj ezek a nagyvasak....[link]
-
Reaper
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
El, annyit láttam, hogy valami oszlopot kivitt, meg hogy most akkor egy ideig tuti mindenki örülni fog, aki arra jár villamossal. Azt viszont nem gondoltam, hogy le is zárják az egész utat, legalábbis egy kis időre. Ja, amiért a rendőr integetett az egy másik úton levő autó volt már lefelé, tették fel trélerre.
samujózsi: A rendőr figyelmeztetni volt ott, hogy a kanyarban, nagyon nem láthatóan áll egy másik autó és, hogy lassítson mindenki.
-
Reaper
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Csak tipp, hogy nem figyelt, mondjuk a telefont b*sztatta és mire fölnézett már állt a fehér crossover, plusz tuti jó tempóval jött, meg szerintem a már említett ócska, esetleg kopott gumik. Szerencsére nem az én sávomban, meg egy kicsit félre is tudtam rántani, bár azt nem tudom az számított-e. De igen, szerencsém volt, meg a szerencsétlen kint álló rendőrnek is.
-
Zolás
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Ez azért is érdekes, mert kint osztrákban kivesz érte a rendőr, ha nem világít a hátulja, mondjuk egy alagútban, vagy ilyen esős helyzetben, és megbüntet. Eddig sem értettem, miért nem világít a hátulja egy autónak sem. Eddig a volvo kamion az egyetlen, ami körben világít, más márkánál elöl két ledes vacak, és hajrá. Még a német is rossz néven veszi, ha nem világít hátrafelé semmi, még nyáron fényes nappal is. Saját tapasztalat.
-
dh66e
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Tranzitország vagyunk és ez még jó ideikg így is marad amíg a munkaerő rajtunk keresztúl áramlik át nyugatra.
Egyébként durva egy baleset volt, semmit nem tudtak csinálni az ott lévőkkel,arra viszont kíváncsi lennék hogy milyen műszaki hiba okozhatta ezt a tarolást.(#50004) Reaper
Megijedt a rendőrtől?
-
Viszlát
addikt
Megdöbbentő, hogy a nappali menetjelző lámpák elterjedése a szándékkal ellentétben bizonyos helyzetekben nem javít a közlekedés biztonságán, hanem az emberek hozzáállása miatt ront rajta. Merthogy a mai szakadó esőben túlzás nélkül minden harmadik autós kivilágítatlanul hagyta az autója hátulját, a sokszor szinte átláthatatlan vízfüggönyben nehéz úgy megfelelő követési távolságot tartani, hogy nem látszik az autó mindaddig amíg a fékre nem lép vagy indexel... A józan ész, az tűnik el lassan teljesen.

-
Reaper
őstag
[Ezért] van most dugó az Árpád hídon kifelé.
-
t72killer
titán
Ütős, bocsi ha már volt: szerb műszaki hibás teherautó tarolt le román és koszovói családokat az M5-ösön. Éljen a globalizáció...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az oszlop jól bírta
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(ok ez csúnya volt)), ez a kamerás meg csak anyázik.

)