Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mephi666
üzenetére
A gond az hogy ez kamion volt aminek ugye kicsit túl kell mennie hogy el tudjon kanyarodni az utánfutó miatt. Tehát a kijárat vonala elött még nem fog kanyarodni mert akkor letarolná a póttal a padkát.
Csak itt az a legnagyobb baj hogy a körforgalomban segíteni kell a forgalmat indexeléssel, ha mindenki a lekanyarodásig várna akkor egy forgalmasabb úton nem jutna ki senki, beállna az egész pedig pont az a körforgalom lényege hogy gyorsabb legyen mint egy lámpás. Nekem totál természetes hogy ha látom indexel ki akkor megyek be. Alapból azt feltételezem hogy mindenki tudja mit csinál...bár ez mostanában így nyáron pont nem jó annyira betegül vezetnek egyesek. Ilyenkor különösen sok a baleset, meg mindenki gyorsabban megy mint kellene.
Türelem sincs, most délelőtt előttem tolat ki autó parkolóhelyről, intek hogy jöjjön kiengedem mert már félig kilógott a segge és ilyenkor a legrosszabb az lenne hogy kikerülöm, erre persze mögöttem lévő dudál pedig látja hogy nem poénból ácsorgok hanem kiengedek valakit. Szegény legalább 5 egész másodpercet veszített azzal hogy kiengedtem az előttem kiállót, mondjuk amúgy is ki kellett engednem mert kellett a helye.
Régen volt ennyi idióta az utakon, mintha egyre több lenne. -
mephi666
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
oktató azt mondta anno, hogy a legkisebb rossz az, ha pl elfelejtek jobbra indexelni és lekanyarodok... viszont ha védett úton haladva indexelek, de nem kanyarodok le, az a legrosszabb... körforgalomnál kimondottan figyelem, hogy a kifelé indexelő tényleg kifelé tart-e, mert már leptek meg így párszor engem is...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, félreérthető/megtévesztő jelzést nem adhat.

-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Attól, hogy indexel, még az elsőbbsége megmarad.
-
Na ma már ketten is próbáltak megölni.
Simán kikanyarodik elém balról stop táblánál persze kifért volna nagy gázzal de nem, inkább szép lassan kicsorog a mögötte lévő meg dudál neki hogy menjen. Szép csapat.
A másik meg körforgalom, kamion bent szépen lassan megy és indexel kifele a tőlem balról álló kijáratnál így bemegyek elé persze már sokadjára tapasztalom hogy a kitett index nem garancia arra hogy ki is megy...nekiáll dudálni hogy miért megyek ki elé...de tudom örök érvényű az hogy mindig a sofőr szemébe kell nézni hogy lásd mi a célja hova megy, merre néz mit akar mi járhat a fejében, viszont itt ugye a sofőr magasabban volt nem láttam hogy merre néz csak az indexet ami ugye kevés... -
-
mezis
félisten
[link]
Elég sokáig tartott! Ezek szerint nem volt gyakorlatuk a páros lábbal való ugrálásban!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Én elképzelhetőnek tartom, hogy ő nem vette észre vagy azt hitte normális, s egyre jobban megy neki a driftülés. Vagy az is lehetséges, hogy az elektronika bizonyos mértékig képes volt kompenzálni, ezért nem volt probléma. S ugye elég hirtelen éles határ van aközött, amikor a menetstabilizátor még megfogja az autót, s amikor már nem tudja.
-
Zozzant
addikt
Szép történet. Autót vezetni tud (vagy azt sem
) csak szondát fújni nem...
[link] -
mezis
félisten
[link]
Azért csak le kellett volna folytatni egy nyomozást, nem annyival intézni el, hogy ejnye, ejnye kis betyár. -
mephi666
nagyúr
...a sok helyi birka: mert földút=főút, tolni kell neki a kerülőn is, előzgetni, stb... nem baj hogy a lakók nyelik egész nap a port... ez az igazi helyi mentalitás... aztán csodálkoznak, ha valaki belocsol a nyitott ablakon, mert meg akarja épp az úton kötni a port, hogy ne legyen vele centi vastagon tele a háza

-
konci79
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Az is kell hozzá...
Minap egy körúton, ahol 2 sáv, alárendelt útról, ahol amúgy 30-as korlátozás van( le se sz..ják), kifordult egy Audis leányzó lendületből egy másik Audi elé, aki kb. 10 méterre volt.
Annyi szerencséje volt, hogy a másik sáv üres volt, egyből áthúzta a kormányt ( bár nem hiszem hogy volt ideje megnézni, inkább csak reflexnek tűnt), így megúszta.
De ha valaki pont jön ott is... -
Azért nem feltétlen a "balratarcs", inkább az előzés lehetett a belső sávosok fejében, és pont toróldás kialakulása volt. Ilyenkor eszembe jut, hogy régebben linkelt itt valaki videót, a párhuzamos közlekedés kialakulásáról.
A kamion mögött épp üres volt a külső sáv, ez ténlyeg erős mák volt. -
konci79
őstag
Itt valami gyökeres változás kellene, mert ez egyre rosszabb.
Hazajött egy ismerős Ausztráliából( évekkel ezelőtt költöztek ki, de itt nőtt fel), ami egyből feltűnt neki hogy milyen agresszíven vezetnek itthon.
Az emberek 30-40%-a (finom becslés) egyszerűen nem való az utakra autóval (de egyre jobban a gyalogosok és rolleresek, biciklisek se).
Mint ez is.Ma is rolleres jön vagy 40-el szemben ki az egyirányú utcából, nekem balra kanyarodás lehetősége van csak, erre nem átmegy a rendes sávjába, hanem az én sávomban száguld tovább, nekem kellett áthuzodni, mert elcsapom.
-
nyikszi
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Azta
A művezetőnek 
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az emberi böszmeség határtalan.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Szada85
aktív tag
válasz
rushty
üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az 5:40-töl "megkérdezett autósok" közül 4-böl 3 soför nem volt bekötve sem. (Pedig a Toyotás "énishasználomabuszsávotkarigeritüdvözlöm" arc mögött robogós is elgurul, tehát valószínü nem parkolóban lettek meginterjúvolva..)
Amúgy érdekes, hogy a Tarlós-balhé óta fel sem merül újra, hogy a minden sarokra, lámpaoszlopokra, buszsávok környékére felszögelt szuper kamerákat használni ilyen kihágások ellenörzésére, gondolom egy AI-t sem lenne világi feladat megírni ilyen "alap" feladatokra, és még humán eröforrást sem "pazarolna" a folyamat.
-
rushty
őstag
Buszsáv 20 percenként kapás [link]
-
konci79
őstag
Spanyolországban kicsit szigorúbbak mint itthon...
-
-
mezis
félisten
[link]
Fekete csuklya viselése még nem kötelező... -
mephi666
nagyúr
válasz
Szada85
üzenetére
vizsga előtt az oktató mondta, hogy ő látja, hogy a szememet forgatom rendesen vasúti átkelőnél, de vizsgán tekergessem a fejem is, hogy az oktató is lássa hátul ülve, hogy rendesen szétnézek, mert buktatópont...
a fehér amúgyis csak azt jelzi, hogy működik a lámpa, nem garantálja hogy nem érkezhet vonat... -
-
Szada85
aktív tag
válasz
cappa72
üzenetére
Én ezt értem, még azt is elhiszem, hogy nincs tévedhetetlen rendszer (ugye arról is lehetne beszélni, hogy mennyire "modern" maga a rendszer, nem egy átjárót ismerek, ahol egyik irányból elmegy a vonat, a másik irányból érkezö még megáll a megállóban, de a sorompó zárva marad, mialatt tucatnyi autó áll és pöfög egy helyben).
De azért aki nem tud "megoldani" egy ilyen forgalmi helyzetet, hogy "egy sínpár, megállsz, elnézel jobbra, balra, akár mégegyszer mindkét irányba, nem jön semmi, oké, mehetsz", annál azért elgondolkodtató, mennyire való a közlekedésbe.
-
válasz
Szada85
üzenetére
Azért Tatán a baji átjáró is érdekes. Vannak felvételek, amik elég meglepőek: piros a vasúti lámpa, és megy a vonatocska... majd sorompó fel, fehérre vált a lámpa, de a vonatocska még mindig ott csihuhu... és ez más vasúti bizber kérdés... ráadásul nem is kis forgalmú vasúti átjáróról van szó.
még 2019-es link , és azóta sem sokat javult a helyzet... -
mephi666
nagyúr
Kellene ilyen félig transformers kocsikat gyártani, hogy gombnyomásra "kifelé dobó" ugrató rámpává lehessen alakítani a kocsi elejét 1 másodperc alatt
ha jön szemből a gyilkosjelölt, akkor 1 gombnyomás és repülhet a szántóföldreUi: hasonló biztonsági elemen már gondolkoztam vonat esetén, hogy oda pedig a mozdony köré kellene valami légzsák, aminek az a funkciója, hogy az elé kerülő tárgyat "finoman" lelöki a sínről... mert hát ott az a veszély, hogy felakad rá a jármű, tolja, szaggatja, maga alá gyűri, mire meg tud állni...
-
perempe
veterán
[Forgalommal szemben közlekedett az idős sofőr az autóúton]
Azért linkeltem, mert a videó linkje alatt megírták, hogy mennyire büntették. -
Korábbi civil Pofátlan(TAN)ító videók szankciókkal kiegészítve!
Kutyafülék ezek a büntetések. Minimum tízszerezném őket.
-
mephi666
nagyúr
válasz
nyikszi
üzenetére
lehet homoki vipera volt, az puhább

-
mezis
félisten
Azért az a belső sávból utolsó pillanatban átsoroló pilóta sem a defenzív vezetés híve.
Ha meg lett volna mögötte követési távolságra egy másik, az vagy frontálisan megy az energia elnyelőbe, vagy a szélső sávban haladóba.Ezeket az energia elnyelőket nem lehetne valahogy elektromos áram termelésére beállítani?
Pl piezoelektromos anyagból készíteni....
-
"A terelés előtti táblát (sebesség 80km/h, előzni tilos "is" sokan figyelmen kívül hagyják, a kamion pedig satufékkel és bebicskázással tudta elkerülni az okos fékező letarolását. Szerencsére minden jól alakult..." [link]
A hülyeségért ezeknek sem kell a szomszédba menni. Itt konkrétan épp a kamionos okozta a veszélyhelyzetet azzal, hogy nem tartott elegendő követési távolságot. Mikor lassított az előtte haladó, pedig már csak satufékkel tudta elkerülni a csattanást.
-
-
nyikszi
őstag
Ezek tényleg állatok. Egyiknek sincs keresnivalója az utakon

-
nyikszi
őstag
Hmmm, azért ez durva. Vajon megússza ejnye-bejnyével? Egyébként hivatalosan nem részeg, csak enyhén alkoholos befolyásoltságú:
https://lakatosdr.eu/ittas-vezetes-ittas-jarmuvezetesert-jaro-buntetes/
Viszont itt nálunk már büntetőkategória.
-
nyikszi
őstag
Talán már nem fog száguldozni. Talán. Valahogy annyira nem bírom sajnálni.
-
nyikszi
őstag
A fene tudja, voltam én is tréningen már, nem is egyszer, igaz nem most volt. De én eddig a vészfékezésnél mindig taposom a gázt, aztán nézem, hogy lehet-e egyáltalán valamerre menekülni, kerülni. Így volt amikor a kutyát sikerült telibe eltalálnom. Kiugrott, fékeztem és utána néztem, hogy esetleg a szembe jövő sávba át tudok-e térni, de jöttek szembe, így maradt a fék. De lehet ha valami nagyobb lett volna, akkor automatikusan félrerántom. Például ha úton szembejönne egy kamion és nem tudnék mit csinálni, gondolom félrerántanám és inkább az árkot választanám.
-
nyikszi
őstag
Megint közút, energiaelnyelő és csatt...
-
mephi666
nagyúr
-
-
Reggie0
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A fiziologiaval nehez mit kezdeni. A figyelemre es a koncentraciora hatassal van az idojaras, akar mit csinalsz tudatosan.
-
szebe
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Megyek du haza, a lakótelepen 2-3 kocsi a seggemben, mert épp parkolóhelyet vadászok, ők meg a telepen keresztül vágják le a dugót.
Volt már arra példa, hogy fordultam rá a tolatásra, erre majdnem belémjött oldalról. Aztán még ő mutogatott.Milyen kocsid van, hogy nem jó az e10?
-
válasz
Reggie0
üzenetére
Még jó hogy az embert az teszi emberré hogy nem a hangulata és ösztönei alapján dönt vezeteskor hanem tudatosan.
Ja nem... ezért is vezet mindenki úgy mint egy állat. Valóban egy agysérült medve szintjén vannak egyesek a volán mögött ilyen időben.mephi666
Ne is mond, e10 benya nem jó a kocsimba, nem érint az árstopp, 100-ast tankolok. Legutóbbi tankolásom:
Munkába meg el kell jutni valahogy. Mennék én busszal is csak pont külterületi városrész ahova a madár is kocsival megy mert nincs buszmegálló. -
Reggie0
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
mephi666
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
lakópihenőben lakunk, olyan szar utak vannak körbe, hogy kb 10-el araszolok át, ne verjem szét a futóművet... este rohadt meleg van, nyitott ablaknál alszunk és tegnap is 11 után ezt kellett hallgatni, hogy baromállatok 2-3ban padlózgatják neki és mehetnek minimum 60-80-al... lakópihenőben...

múlt héten egy amg gt-st láttunk, aki azzal szórakozott, hogy zebránál+lámpáktól indulásnál 20méter gumit kent az aszfaltra...
biztos nem zavarják a benzinárak, vagy ha havonta lejár egy garnitúra gumit... (innen nézve is hülyeség ez a hatósági áras benzin: úgy kellett volna, hogy kivenni a rendszerből, kik azok a magyar állampolgárok, akiknek szgk van a nevén, mennyi adót fizettek elmúlt évben és adni nekik pl 20ezer forint adókedvezményt havonta, ami többet ér, mint havi 1 tank benzinnél az árkedvezmény, viszont külföldiek nem tudtak volna idejárni a magyar emberek kárára tankolgatni... vagy akinek ilyen verdája van, ami 100on megeszik vagy 25 litert, az is csak egyszer jogosul a kedvezményre... pengesse csak teljes áron) -
Ma reggel fekete nagybőmös elhúz mellettem vagy 100-al (50-es tábla van, 70-80 között mentem mert letolnak) aztán látja hogy kereszteződés piros éppen megáll. Melléérek szép lassan és erre meg elindul piros! lámpánál...kb 3 másodperc múlva sárgult is be, szerencsére gyér volt a forgalom és nem keresztezte senki az útját. Városban folytatta a száguldozást.
Hétvégén szűk utca jobb oldalt autósor parkol, emelkedő, szembe jön egy szép piros alfás elkezdek lassítani majd lehúzódni persze a parkoló autóktól kevés volt a hely de pont találtam egyet ahova lehúzódhatok erre inkább gyorsít a barom és emlegeti a felmenőimet...természetesen a tükrök éppen nem értek össze mert valahova annyira sietett hogy nem várta meg amíg félreállok hogy őfelsége elférjen.
Másik lakóövezet jobbkezes utca én érzem magam szarul hogy benézek az összes jobb oldali útra hogy jön-e valami, előttem már rég messze járnak 50-60-al a holdfelszínné porladt úton, mögöttem meg anyáznak hogy minek lassítok.
Hova a bánatos francba kell már sietni?! Nem arról van szó hogy 50 helyett ne menjen 60-al hanem az értelmetlen dolgokról.
Aztán a szokásos dolog hogy nagyobb értékű autókon nem megy az index.
Fekete gőzmozdonyos dízelekről nem is beszélve, leszakadt kipufogók, totál berohadt kasznik műszaki meg persze egyiken sincs a vírushelyzet miatt bár biztos megoldják okosba ahogy eddig.
Valahogy több olyat látok nap mint nap hogy túlságosan sietnek, agresszívek azok akik a legtöbb veszélyes helyzetet okozzák. Igen vannak tötymörgők de messze nem annyian mint az elmebetegek.
Valahogy az az érzésem mintha az emberek a többi frogalomban résztvevőt csak akadályként kezelnék és nem húsvér embernek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) csak szondát fújni nem...

A művezetőnek