- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
umfrider #282828 üzenetére
jaj srácok ne csináljátok már
Az eredeti kérdésem az volt, hogy mi van akkor ha B user bekerül egy Shared Library-ba, de nincs annyi hely a telóján, mint amennyit a Libraryba rakott képek foglalnak.
Erre kaptam a választ, hogy "Semmi. Nem az ő iCloud tárhelyén van hanem a tiedén".Ezt próbáltam cáfolni azzal, hogy nem kell net a B telóján ahhoz, hogy ezeket a képeket ő megnézze. Itt valóban balf*szul fogalmaztam, mert _elsőre_ természetesen kell a B-nek net, hogy a szinkronizálás meg tudjon történni, de _azután_ már nem kell, és ez azt jelenti, hogy igenis foglal nála teljes tárhelyet, és nem csak az iCloud tárolja a file-okat, hanem fullosan lehúzza. De köszönöm szépen a csatolt screenshotot, az valóban megválaszolja a kérdést, mert akkor ezek szerint a folyamat során valamikor átvált Thumbnailekre.
(a telót nem vettem, hozzámvágták munkahelyen
, és egy 2020as SE sosem volt többszázezer)
-
Noxy
veterán
-
markknight
veterán
válasz
umfrider #282747 üzenetére
Nem, ami az iCloudon mentve van (imessage, doksi adatok, képek, névjegyek stb) azok természetesen megvannak.
Ami hiányzott ugye nyilván:
-az appok (volt vagy 130 darab)
-a home layout a mappákkal együtt (ezt mondjuk screenshotoltam és azon nem vagyok hajlandó változtatni)
-az aktív bejelentkezések és egyéb iPhone specifikus beállítások mint pl a true tone, a rezgés, control center, widget a panelről, a profilok stb, ezeket sajna újra bele kellett vernem..Ezekkel a bankos appokkal szívtam sokat, rengeteg idő elment mire előkotortam a bejelentkezési adataimat.. Mondjuk jó lenne ha idehaza úgy működne mint a Revolutnál, felesleges bonyolítások ezek a különböző azonosítók amiket a hazai bankok adnak. Még az elfelejtett jelszóhoz is valami speckó felhasználónév kell pl
A többi meg majd kiderül mikor hiányolom és nincs.
icecave: Sajna nem tudom, nincs Apple Watchom. Állítólag nem lehet rossz egy backup meg nem is húzhatná az akksit, de ezt most jobbnak láttam így lekefélni, mint kutatómunkázni.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
umfrider #282739 üzenetére
Miután a háttérbe raktad az adott appot, kb. 7-8 percig (nem dokumentált adat az Apple részéről) van még lehetősége tevékenykedni az appnak, mielőtt az iOS a komplett memória tartalmát befagyasztja és kigyilkolja.
Szóval ha kb. tudod (érzed), hogy az adott appot 2-4 alkalommal nyitottad meg majd tetted a háttérbe és az időérték mondjuk 30 percet mutat, akkor a kb. matek kijön erre az átlag 7-8 percre.Nem mondom, hogy golyóálló a matek, meg hogy mindent is megold, de következtetni egészen jól enged.
Kontra tesztet pl. lehet csinálni a screen time-mal...
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
umfrider #282734 üzenetére
Background activity-nek szamit az is, amikor frissen kilepsz az alkalmazasbol de meg egy kis ideig engedi az OS futni az appot mielott befagyasztja.
He megerintitek a listat akkor a % percre valt. Kb. ha oszthato 7-8-cal az ertek akkor jo esellyel ez van amit irtam. -
Thronks.90
tag
válasz
umfrider #282656 üzenetére
Nem furcsa, abból a szempontból ami a téma tárgya volt. Google nem igazán szeretett mindig szinkronizálni, sem a photos, sem a Gmail. Néha döcögött a photos app, bár 10k+ fénykép volt a telefonon. iPhone- on ugyanannyi képpel, simán működik a szinkronizáció, gördülékeny a képnézegetés, és ugyan push nincs a Gmail appban, de ha kézzel frissítem, azonnal megjön minden mail. Előtte 4s- től iphone- om volt, ki akartam próbálni a droidot is. Az éles váltásról annyit, hogy nem nagyon találtam értelmes alternatívát, hasonlóan hosszú támogatású készüléket droid vonalon. Remélem kielégítő volt a válasz így, hogy jobban kifejtettem.
-
-
válasz
umfrider #282505 üzenetére
Azért az ijoe-t tedd zárójelbe,mert bár én írtam,de már nem szerepel a hivatalos forgalmazók listájában.
Talán tavaly nyáron néztem,akkor még ott volt,most sehol sem látom.
Nem tudom miért került le,de biztos megvan az oka.
Apple ügyfélszolgálaton kérdezz rá,az a legbiztosabb. -
-
umfrider
senior tag
válasz
umfrider #282354 üzenetére
Alábbi boltot ismeri valaki?
2022-ben alapították a céget, de furi, hogy ilyen árért mégis 3 év gyártói garanciát ír. -
válasz
umfrider #278511 üzenetére
Nekem egy ilyen tartja a gyári magsafe padot,ami meg a telefont tartja és tölti. [link]
Ezen ilyen szivacsos ragasztó van,ez nem esik le.Több mint 1,5éve sziklaszilárdan áll a Focus műszerfalán.
Igaz ha ezt le kell szedni,akkor valószínűleg kell matrica/ragasztó eltávolító is a maradék ragasztó lepucolásához..
Ezekben a “cuppantós” tartókban sosem bíztam,egy idő után mindig leestek a műszerfalról,vagy az ablakról,természetesen 10-ből 9x a legrosszabb időpontban (kanyarodásnál,előzésnél,stb). -
-
general
addikt
válasz
umfrider #277895 üzenetére
Tudom, értettem!
Ez a szőrszálhasogatás szőrszálhasogatása az alma részéről. És simán bele is lehet kötni. Macbookról simán simán másolok bármilyen fájlt a telóra, egyből bent is van a Zene appban, de ha a teló tárhelyén eleve ott van egy mp3, bármilyen típus, azt nem tudom onnan importálni. Ez azért eléggé nyakatekert.
-
general
addikt
válasz
umfrider #277890 üzenetére
Értelek, de attól még vicc, hogy ezt nem tudod megcsinálni. Mi van, ha én a kedves kutyám ugatását vagy a kedvenc kanárim dalát, a párom nevetését stb. veszem fel és azt szeretném jelzésnek beállítani? A probéma ugyanúgy fenn áll.
Az Apple nem a jogi oldalakat védi, ezt mind tudjuk, hanem mindenből k**va sok pénzt akar. Telhetetlen. Ez már rég nem a Think different szerintem. Még szerencse, hogy azért a termékek rendben vannak, nekem is elég sok van belőle. A sw részről már nem lehet ezt maradéktalanul elmondani.A javításról, szervíz jogokról pláne..
vargalex - egyszerre, +1
-
Giovan!
addikt
válasz
umfrider #277850 üzenetére
Nekem anno mikor a 6-osról költöztem a 8-asra felhőből húzott le mindent a telefon, és még a böngészőben is a 6-oson megnyitott tabok fogadtak. A 13-ra már az egymás mellé rakosgatós módon költöztem de nem hiszem, hogy ezen a téren visszalépett volna az Apple. Én mindenképp megpróbálnék egy visszaállítást a helyedben, de persze a te dolgod.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest